Идва армия от инвеститори във ВЕИ

Европа и ЕС са твърдо решени да не се допусне да бъдем поставяни при дискриминационни условия и да се спира подаването на газ като преди 2 г., заяви премиерът Бойко Борисов след заседание на ЕС в Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Идва армия от инвеститори във ВЕИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мутро-мафията в действие.

браво боико знаеш си работата.дано всички в балгаря застанат зад теб иначе не ги виждам след тази година.здрава рака като твоята им трябва...живея в даня от 27 години,дано те оценят ти направи каквото трябва. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цветелина Бориславова /ББорисова/ е Генералшата на Армията на ВЕИ в България. Токът ще поскъпне заради зелена енергия!!!

Има ли още някой ,който вярва на тъпите изцепки на ББ? Той направи Перник квартал на София, построи няколко магистрали , на една седмица открива нова детска градина/новобоядисана занимална/ щеше да удвои вдовишките плащания на 40 процента, крещя ,че ще вкара в затвора крадливата коалиция , ще премахне всичко негативно и изобщо какво ли не? Някой да каже от това ,което говори колко процента е направил? НУЛА!!! Та и армията от инвеститори е толкова. Вече мисля ,че или е сболен мозък или мисли че ние сме такива. Но тъй като има такива, които го обожествяват даже след наглите му прояви ,значи за тях той се старае.

Зорке,...ти да не си Първанова. Перник и по-рано си беше софийски квартал...А ББ работи, строи, оправя бакиите на Гоце и Станишката, инвеститори докарва и червените кранчета затваря/много неприятно за другарите/и т.н.....

Като отворя хладилника и там виждам инвеститори - направо на талази вече пристигат.

През далечната 1205 година българския Цар Калоян е изклал цялата тази кръстоносна паплач дошла да унищожи България. Бойко и неговия небългарски цар сега стоят начело на тяхната армия.

Средновековието е мрачна епоха. Но съперничеството между православието и католицизма,между България и Византия, между балканските страни отварят път на османската империя. По - късно ние се надяваме на помощ именно от тези кръстоносци (Владислав Варненчик) . Може би трябва да се запитаме защо не успяхме да тръгнем по пътя на ренесанса и трябва да имаме известни резерви към византийския ренесанс,защотоВизантия е била винаги в античността , а Флоренция, Венеция и Генуа се връщат към античността ,намирайки се на по - високо ниво . Та като се каже Венеция ,възникват асоциации с каналите и красиви куртизанки. Всъщност Венеция е една съвършенна военна машина за времето си с перфектен флот и военна система и превъзхождаща икономика. Нещо което липсва на всички балкански страни.

Разузнаването не е на ниво. Специално Китай тази година излезе на първо място в света по инсаталирани вятърни мощности почти 42000 мегавата! Предвижданията за догодина са 55000. Но 2009 година Китай от ВЕЦ е произвел 652 милиарда киловатчаса при около 200 000 мегавата мощности. До 2020 година Китай смята да увеличи ВЕЦ до 380 000 мегавата ,а вятърните мощности до 230 000 мегавата. Що се отнася до ядрените предвижданията са за над 70 000 мегавата,които биха произвеждали 500 - 600 милиарда киловатчаса,което е по-малко от ВЕЦ сега. Но те са много голяма страна и ТЕЦ на въглища ще си остане там с най - голям дял,но има предполжения за модернизация на ТЕЦовете там (по висок кпд и по модерно очистване)

Аре стига с тия перки бе, не ги искаме, разбра ли! Наври си ги отзад и се разкарай!

АБЕ ПЕРКО, Защо отклоняваш вниманието на хората от основния пролем. Става въпрос за заем от ЕИБ за строителството на газопровода Набуко. НЕ РАЗБИРАШ ЛИ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ТИ ГОВОРИ ЗА ПЕРКИ И ВЕНТИЛАТОРИ , А ЗА ВЪНШЕН ДЪЛГ, КОЙТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОДОБНИ НА ТЕЗИ "ИНВЕСТИЦИИ" ОСТАНАЛИ САМО ВЪРХУ ЛИСТОВЕ ХАРТИЯ, ДОСТИГНА ДО АСТРОНОМИЧЕСКАТА ЦИФРА ОТ 37 МИЛИАРДА ЕВРО !!!! Чуваш ли Перко - частен външен дълг от 37 милиарда евро за нещо което го няма и което се калкулира в цената на тока , водата, горивата Всички тези несъществуващи инвестиции които бойковите "инвеститори" ни слагат в сметките ги няма в реалната действителност бе тъпанар. За какви евроцентове ми говориш глупендар. Тези западни кръстоносци опоскаха България благодарение на това, че държавата ни се управлява от някакви царе , царедворци и ученици на това мадритско недоразумение. ЗАВРИ СЕ В НЯКОЯ ЧЕРНА ДУПКА НА КОСМОСА И ПОВЕЧЕ НЕ СЛОВОБЛУДСТВАЙ.

Много глупости ,малко мисъл. Частния външен дълг е едно ,а държавния е друго. Частният дълг го правят "бизнесмените ",защото те управляват банките те взимат заеми,някой им е гарант и инвестират. В какво инвестират,вероятно може да се разбере само от хеликоптер. Това както видяхме е световен проблем , както и кризите, които следват. Сега става дума за държавен дълг, който пък след 1989 год.го наследихме и сме успяли да го изплатим отчасти. Този последния дълг го плащаме ние данъкоплатците. Та понеже посред зима ни оставиха без отопление и газ,ние сега се мъчим да не допуснем втори път такова положение и за такива цели вече се взима държавногарантиран заем, ако ние е по силите. Този заем ще бъде абсолютно необходим,ако газопроводът стане и не трябва да се бърка със заем взет за ненужна в момента АЕЦ или друг газопровод ,служещ на друга братска държава. Надявам се че ще можем да си върнем парите от таксите,ако не ще бъдем на загуба, но ще имаме винаги газ.Ако сме на голяма загуба би било лошо. Все пак загубите биха делени солидарно от участниците и това е една евентуална гаранция ,че няма да са големи.

Армията на ВЕИ си има и Генералша - Цветелина Бориславова /ББорисова/ Моиш ли да читеш ко дрънка Тиквата

Господа умници "инженери" и "икономисти". Всичко е една голяма илюзия. Поровете в интернет какво прави Китай по ядрената си енергетика. Независимо дали "може да гръмне" (смях !!), и то при положение, че в началото на 2010 имаше 2.35 трил.дол. валутни резерви. Т.е. няма проблем с инвестициите !! При налични 11 реактора с 9 ГВ (и поне 4 в строеж!) възнамерява до 2015-20 да доведе ядрените си мощности до 45-50 ГВ, че и повече ?! А илюзията идва от това, че при 1.8 % от енергийните си нужди покривани сега от алтернативни източници, до 2020 ако реализира плана си ще покрива само ок. 4 % от енергийните си нужди. Т.Е. икономиките дори в световен мащаб така ще се развиват, че и ядрената енергетика ще е пилеене на средства !? Така, че не си чешете езиците. Всичко са корпоративни интереси и то не за дребните риби !? Няма заначение дали си от "червените" или "чичо Сам" !? И вземете да не се криете само зад "червените", когато не знаете какво да кажете !? Въпроса е чий ще го ближем !!

Точно това казвам и аз. Който разбрал, разбрал.

Идва армия от кожодери!Евакуирайте се !

Колкото и да не ни харесва, на практика тия ветрени перки влиаят върху климата. Вече се отчита сериозно намаление на ветровете през последните години. За България това е много важно, защото прогнозите за нас на водещи американски институти по промяна на климата са ужасни - към 2090г. по сухо и от най-голямата пустиня сега. В най-сухата зона ...

Стартон инженеринг АД . Това е дружество занаимаващо се с проектиране на вятърни електроцентрали. Ако някой е любопитен може да го потърси в гугъл и там има информация за цените на ВЕИ. Та ставаше въпрос за цената на НАБУКО. Сега ние внасяме от Русия газ и не ни е необходим друг газопровод. От тази гледна точка ,ако южен поток излезе на загуба, това означава,че ние ще платим за енергийната си зависимост от Русия. Набуко ще ни осигури енергийна независимост и ако той не е рентабилен ,ние ще платим за енергийна независимост. Това е разликата. Същото е и за Белене там ще плащаме за енергийна зависимост. Наша задача е да си правим сметка,кое можем да си позволим икое не.

Синя бабичке, престани да се правиш на инженер. С тъпотиите си срамиш бранша.

ЗАПОЧВА ПОРЕДНИЯ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА НИ . БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БОЙКО И АРМИЯТА МУ ОТ ИНВЕСТИТОРИ.

Намерих един линк, който дава сегашните преференциални цени на ВЕИ. Та няма разлика между преференциалните цени за вятърната енергия и например маклите ВЕЦ . Големите цени са за соларните паркове и соларната енергия. Миналата година средната цена, по която НЕК е изкупувала тока е била 9 ст 4.5 евроцента на киловатчас. Но от новостроящита се ТЕЦ Гълъбово ще бъде 7 евроцента за 15 години. АЕЦ Белене поскъпна много и първоначално обявената цена 0 3.7 евроцента ще скочи на 6 -7 евроцента,а ако има преразход в строителството ,може да надминецената на вятърната. С една дума преди мислех ,че 9 евроцента за вятърната ел. енергия е висока, но сега виждам,че тя става приемлива. Тези преференциални цени във всяка една страна в Европа са различни и се менят според това дали са изиграли своята роля.Тоест те могат да се покачват или намаляват. Нашите цени за соларна енергия са високи и след като привлечем един стратегически инвеститор,като Тошиба например би трябвало да паднат, защото иначе бихме имали неконтролиран бум в изграждането на соларни паркове.

ПРИЯТЕЛ, Разсъждаваш като бакалин. За какви евроцентове говориш когато става въпрос за милиарди евро заем свързан с някакъв газопровод, който ще стане тогава когато слънцето изгрее от запад. Не виждаш ли, че и Борисов не е наясно с колко ще ни загробят европейските му другари задължаващи ни да теглим заем от Европейската инвестиционна банка. Колко ще е заема за този проект който премиера определя като преоритетен но не знае цената която ще струва - 1,2 млрд. евро, два милиарда или три милиарда евро. Разбира се, че тези милиарди няма да ги плаща той, а ние обикновенните данъкоплатци Пак според изказването на пожарникаря цената на този заем касаещ газопреносната мрежа ще се плаща от нас чрез цената на тока който НЕК ни предлага. НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЕДНА КРАВА НАД КОЯТО И БОЙКО И ЦАРЯ МУ СЕ УПРАЖНЯВАТ В ДОЕНЕ ДО ПРИПАДЪК. Не знам до кога ще търпим подобни недоразумения да стоят начело на държавата.

Само да те питам, когато философстваш по непонятни за теб теми, имаш ли представа каква е бъдещата цена за подръжка на тези съоражения? Като инженер, би трябвало да знаеш, че стойността на резервните части от внос и разбира се, техническата подръжка също от вън, струва многократно повече от цената на самото съоръжение. Като добавиш в калкулацията всички измислени такси, данъци, бонуси и пр., реалната цена на еленргията ще бъде буквално недостъпна за българите. Освен това ВЕИ и соларната енергия в познатия ни вид, вече са достатъчно технологично остарели, скъпи и неефективни, за да не ги искат никъде - затова ги пробутват тук - да плащат аборигените. Има нови технологични решения в областта на енергетиката - несравнимо по-евтини, но енргийните корпорации нямат интерес от тях, защото не могат да експлоатират народите. А тук ще пробутват най-скъпите и нискоефестивни мощности, които отгоре на всичко ще ликвидират заемеделските ни земи. Ако действително си инженер - търси информация за новите технологии, вместо да пишеш глупости тук. Сори!

Наистина не съм икономист. Но не е нужно да си икономист за да разбереш,че една такава система на преференциране си има и своите предимства. Потребителят тоест този,който плаща сметките за ток не го интересуват резервните части (тяхната стойност ), дали е рентабилна или не вятърната централа. Въртят ли и се перките или не . Има ли вятър или не. Всички тези проблеми се поемат от инвеститора, той решава какво да инсталира ,така че за 15 години по 10 евроцента на KWH да изплати инвестицията и да спечели. Не е така , когато ще се строи АЕЦ Белене там вече всичко има значение. Данъкоплатците плащат инвестицията,те рискуват с екологията,пазара ,отработеното гориво,свежото гориво,инфрастуктурата за тях и накрая най - важното солените цени на тока, които се очертават. А понеже не си инженер ,не приказвай измислици за други възможни решения.

Цените са такива, защото по закон разликата между-производствената цена и продажната се дотира от държавата! Т.е. от данъците на всички!

Ал

Боже пази България от Борисов и армията му от "инвеститори".

и кои да доиде ... станишката меката китка ли??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ИЗОБЩО, ама ИЗОБЩО не е едно и също дали НЕК ще вземе заем от ЕИБ, или България ще вземе държавно гарантиран заем. НЕК, въпреки че е държавна компания, може да си взима каквито иска заеми и след това да не ги плаща - българският данъкоплатец с нищо не е задължен: в краен случай компанията обявява фалит и толкова - просто кредиторът/банката ще пие една студена вода. От нас обаче очевидно се иска да вземем ДЪРЖАВНО ГАРАНТИРАН заем - това означава че държавата България, респективно всички българи стават ГАРАНТ на заема с всички свои активи...Това да ме извинява Боки Тиквата, съвсем не е едно и също, и нека да не се опитва да ни пробутва студена лимонада... Нали си спомнята как Боки и Дянков категорично заявяваха, че България не можела да взима или да гарантира заеми за АЕЦ Белене (чисто български стратегически проект). Криза било, нямало пари, не трябвало българите да го изплащат още десетилетия и т.н...Сега изведнъж се оказва, че няма проблем да вземем още по-голям държавно гарантиран заем за да участваме в американо-турско-британски проект за газоровод без газ, който е финансова черна дупка и от който ще спечели, евентуално, единствено Турция...Много интересно развитие на нещата. Просто за сравнеие - "Южен поток" който е с два пъти по-голям капацитет и за който газът е гарантиран, ще струва на България...абсол/тно НИЩО - България няма да вложи в него практически нищо като пари, а ще печели стотици милиони годишно от транзитните такси...

Ситуацията с Набуко става все по-тревожна и все по-опасна за България. От казаното от 'великия енергетик" Боки и европейските ни другарчета стават ясни няколко неща: 1. Набуко е преди всичко "политически" проект, а не икономически такъв. Той се "разработва" от САЩ и определени кръгове в ЕС, но ще се плаща от НАС, не от "идейните подбудители". Казано по-просто САЩ и определени кръгове в ЕС ни го пробутват, но парите ще ги извадим НИЕ от джоба си, след като първо ги вземем назаем от тях...Набуко неудържимо поскъпва с всеки изминал ден/месец. Никой не може да каже ясно и със сигурност колко в крайна сметка ще НИ струва, но е ясно че ще е НАЙСКЪПИЯ ГАЗОПРОВОД СТРОЕН НЯКОГА. От нас се очаква да ВЗЕМЕМ ЗАЕМ за да участваме, ние сме заявили, че ще го направим, но не се знае колко ще е голям заема - 1.2, 2 или 3 МИЛИАРДА евро. Същевременно, никоя от другите страни-участици не е заявила категорично, че ще вземе заем...т.е. ние сме първите и засега единствени балами, готови да се набутат с неизвестно колко милиарда... 3. Не се знае" дали НЕК ще взима заема, или "ще е гарантиран от държавата" - това според Борисов било едно и също, но НЕ Е - ако НЕК вземе заема той е само фирмено задължение и само НЕК (която е просто копмпаия/юридическо лице, е отговорна за погасяването му). Ако държавата България гарантира заема (което никоя друга държава-участник не е обещала) ще го плащаме всички ние. 4. Никой не може да каже колко ще са транзитните такси и дали изобщо някога ще си върнам парите. 5. Няма газ - дори и да се острои Набуко, за него няма никакви договорени доставки на газ - само ала-бала и празни приказки. Съществува реална опасност след като бъде построен за 15-ина миларда евро, Набуко да си остане празен и да се превърне в катастрофална финансова авант/ра за преките участници. Има всички изгледи България да е от най-набутаните, заради продажните ни и некадърни псевдополитици.

Откога на мошениците казват инвеститори?

И кои са тези мошеници я ги пасочи, или щом не са руснаци значи са мошеници така ли.

...многу харну дума туй мумче ама яз да ви ряка малку съйи убъркало...то трябвъ да иска ощи по гулямъ армия от инвиститури за тистилната прумишлинуст дету праи трикульорнити ленти...щоту скору шъ гу закъса ...няма дъ има кво да режи пък те му викат Режилентов Хвалипръцкув...та затуй му тряят такивъ инвиститури...вий ко ши кажити пу въпрсъ???

Толкова е тъжно, че чак не ми се пише. Пропуснал е да каже, че и той ще инвестира 150те млн. евро дето му ги 'върна' Цветелина в подобни проекти.

е как? че тои за какво ходи до япония, ако не за да договори сделката си?! и ако се вгледаме внимателно че парка на "тошиба" ще се строи в ямбол, откъдето е волен сидеров. и като капак на това и капка сидерова беше включена в делегацията до япония, като каква обаче никои не ти казва.

Като представител на културата. Явно женицата може добре да свири на духов инструмент.

Не се разтъжавай много, лошото е за напред....за червените кретенчета говоря...Бойко си знае работата, затова сме го избрали.И добре, че в днешните времена той ръководи държавата,а не разни крадливи и некадърни Станишковци, Гоцета и Костовци.

балъци бая тук кат теб...ти скоро ходи ли за хляб...видя ли как "си знае работата" твоят "д-р Борисов" дето балъците кат теб го калесахте ...а сега духайте и не плямпайте

точно поради това, че се бори с крадливите "гоцета", твоят кумир си говори с тях по телефона и им обещава да не закача "мишо бирата"! и това ли не си разбрал. между тези които си изброил, и твоя любим премиер няма никаква разлика. може би даже предишните не бяха толкова дебелокожи като него, това разбира се е под съмнение.

а бе на този няма ли, кои да му каже да замалчи за два дена поне ...

аиде на мегавата по 300 лева парчетооо...

"Идва армия от инвеститори". Е какво ме грее Това. Животът ми няма да стане по-хубав, нито топлофикацията ще стане по-евтина. И 10 АЕЦ Беляне да построят, токът няма да стане по-евтин.

Кой каза, че ще стане по-евтино. Даже ще стане осем-десет тъпи по-скъпо. Това не е майтап, а самата реалност.

И не само! След тях пък, пристига армия от инвеститиори в университети, хай-тек индустрия и други убосии - да не ви разправям! Септември ше стане не Май, ами и Юни и Юли едновременнно!

Вече не вярвам на никой от упраявляващите на България, обособили се вече като класа. Нека Божидар Дмитров по-задълбочено анализира целите на пръкналата се след турското държава наречена България.Цялата нейна история е един низ от войни, мизерия, гурбетчийство, емиограция и изтребване на всичко по-кадърно.

Идват, за да използват природните ни богатства, защото в техните държави не може да си правят каквото си искат за разлика от тук!

Огромна армия от инвеститори: ЧЕС, ЕОН, ЕВН, ВиК и т.н. Приказки за наивници.Всеки нов инвеститор означава ново скубане.Това са далавери от които печелят само и единствено управляващите, а ние трябва да викаме ура.

АКО ЩЕ СТАВАМЕ ДЪРЖАВА ОТ КАЛИТКОВЦИ И ЗЛАТКИ, ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ИЗНАСЯМЕ НЯКЪДЕ В ЧУЖБИНА И ДА ИМ ГЛЕДАМЕ СЕИРА НА МАЛОУМНИЦИТЕ ПОДКРЕПЯЩИ НАЙ-БЕЗУМНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

тук и заминавай да слугуваш. И защо ще бягаш бе, лалугер, щото си страхлив да отстояваш интересите си и да се бориш за държавата си! Аман от страхливи мижитурки в тая държава!

Хайде бори се ти. Как - като намериш на кого да се подмазваш ли? Или ще се бориш по улиците като в Египет.

много добре знае тои за какво ограбване и престъпление става на въпрос. работата е в това, че и тои е на трапезата на крадците заедно с "бизнес дамата" цветелина бориславова. по кои начин изграждането на тези мощности ще помогне на българското население???? по никои естественно. само ще връщаме прескъпи заеми на чуждите банки, и ще плащаме "платинена" ел.енергия. как ще се отрази на икономиката скъпата енергия добивана от ветро и фотоволтаични инсталации. как ще се отрази на земеделието това ? борисов е начело на шепа измамници и крадци, това е истината. нормалните държави и инвеститори строят подобни паркове в пустините, а не върху плодородни площи.

А от теб нищо не става, пълен бок...

когато някои граждани, привърженици на един доказано покварен премиер, реагират по този начин със обиди, това доказва правотата във думите на такива като мен. аз теб няма да те обидя, ти сам го правиш със отношението си към форумците. толкова ви е капацитета в главиците за съжаление. много "чалга" има по този свят, а не се четат книги и друга литература. кофти.

голям селяндур е Боко! Иска печалбите да отиват у чужденци, а скъпата цена да я плащат българите. Направи така, че този гарантиран бизнес да се прави от българи и то не един и двама, като теб и Цветелинка, а от възможно най-много на брой. Е това е начин да помагаш на българския бизнес...не да ставаш подлога ...в началото си мислех, че този човек би могъл да бъде новият Стамболов....няма капацитет и е мутра крадец...толкова съм разочарован, че няма на къде повече!!!

Мисля, че не си напълно прав. Такива като него имат позаделени няколко стотин милиона и те да инвестират във възобновимите източници.

За кой Стамболов става въпрос? Да не е оня същия гений, дето докара Фердинанд - педераста и затриха България? Е, може да е друг, знам ли....

Ти изглежда си отсъствал от часовете по история.

На бая народ им е блокирал капс-лока..:))

По принцип хубавата идея за възобновяеми източници при нас се изроди в паразитни мутренски фирми, които продават енергията по завишени цени на НЕК. По този начин цялата електроенергия поскъпва, без хората да имат никаква вина за това. Отговорната политика изисква всяка година да се намаляват субсидиите, така , че в близко бъдеще цената от ВЕИ е от традиционни източници да се сближи максимално. Иначе ВСЕКИ производител да бъде присъединяван без формалности и веднага, но не и да му се пълни гушата струйно ! Най-неефективни за момента са фотоволтаиците. Едно перспективно направление, но не за тъпаци, е производството на биодизел от водорасли. Усилията трябва да са в тази посока, а инвеститорите е хубаво да са МЕСТНИ, ДРЕБНИ и с нашенски произход.

ИСТИНСКА ТРАГЕДИЯ Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА НИ ДА ЗАСТАНЕ ПРОСТАКЕЛ КАТО ТОЗИ НА КОГОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯСНЯВАНО "на какво се дължи завишаването на цената на проекта "Набуко" с няколко милиарда евро - дали на технически грешки или на промяна на трасето, или заради гарантирането на нови източници на газ" АБЕ Г-Н ПОЖАРНИКАР, КАТО НЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО БЪЛГАРИЯ КАТО АКЦИОНЕР "трябва да вземе заем от Европейската инвестиционна банка от 1,2 млрд. евро, два милиарда или три милиарда евро за този проект" ЗАЩО ПРИЕМАШ , ЧЕ ТОЙ Е ПРИОРИТЕТЕН ЗА ДЪРЖАВАТА ??? АМА НА ТЕБ КРАТУНО НЕ ТИ Е ЯСНО ДАЛИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗАЕМ ОТ 1 ИЛИ 2 ИЛИ 3 МИЛИАРДА ЕВРО КАТО АКЦИОНЕРИ ПО ТОЗИ ПРОЕКТ И ВЕЧЕ ГО ОПРЕДЕЛИ КАТО ПРИОРИТЕТЕН. Ужасен съм от простотията и некомпетентността на тези които в момента ни управляват. ТЕ НИ ЗАГРОБВАТ В ПРОЕКТИ КОИТО ПО ПОДОБИЕ НА ГЬОЛА КРАЙ БЕЛЕНЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪСТОЯТ. Иначе задължението по плащане на МИЛИАРДНИТЕ ЗАЕМИ ще остане на нещастния ни народ. ГАДНА И МРЪСНА ЗАГРОБВАЩА НИ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА.

коментара, Крас, така както скриха моя само защото задавам неудобни въпроси като защо не създават работа за този народ, а се чудят на какви кожодери да продават интересите ни и защо затвориха АЕЦ-а ни, за да плащаме най-скъпата електроенергия. Такива коментари като моя и твоя се четат само от лоялните читатали на ДАНС. Между другото знаеш ли, че главният бг- "инвеститор" за ВЕИ се казва Цветелина Бориславова? Затова пожарникарят е така ухилен и щастлив. Интересът му клати феса - това е истината.

аз така и не разбрах защо ти беше изтрит коментара преди малко. дали е заради истината?!

ТОВА, ЧЕ В ГЛАВАТА НА ПОЖАРНИКАРЯ Е ПЪЛНА КАША МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕТЕ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО МУ: " НЕК е изцяло държавно дружество и дали то ще вземе заем или държавата като гарантиран заем - няма разлика" КАТО КАК НЕК ЩЕ ГАРАНТИРА ЗАЕМ ИЗТЕГЛЕН ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАЗОПРОВОДА "НАБУКО" ???? Какво общо има цената на тока който ни продава НЕК, със заема който ще се тегли от ЕИБ за строителството на газопровода НАБУКО. В БОРИСОВАТА ГЛАВА СЕ Е РОДИЛА ИДЕЯТА ОБСЛУЖВАНЕТО НА ЗАЕМА ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАЗОПРОВОДА НАБУКО ДА СЕ КАЛКУЛИРА В ЦЕНАТА НА ТОКА КОЙТО ПРЕДЛАГА НЕК !!!!!! Този полуграмотен министър председател е решил да натресе на ползвателите на ток и разхода по строителството на някакъв газопровод, който не само, че не е български, но и едва ли ще се осъществи. УЖАС И БЕЗУМИЕ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ТИПОВЕ КАТО ТОЗИ ПОЖАРНИКАР.

Много си точен и пределно ясен.

и как ще стане това, като в момента НЕК е "посъветвала" да не се изкупува ток от фотоволтаици, има всевъзможни пречки пред тези който решат да се захванат ,освен това няма и адекватен закон за ВЕИ

Крайно време е на Боко да му вземат задграничния паспорт! Където иде-само глупости и простотии прави!

Много ми е интересно как ще бъдат включени тия нови мощности, след като има мораториум върху това. Или пак ще включваме и изграждаме само проекти на наши хора. Искам да има една ясна и описана политика, как ще постигнем 20% от ВЕИ, искам да знам какви технологии се предлага да се използват и съответни, кои ще се смятат за приоритетни, защото за мен като данъкоплатец, проектите от слънчева енергия са на последно място, не искам да плащам по 78 ст/квч, искам да се използват проекти от други източници, които са много по-евтини, примерно от вятър, но не и от слънце, поне не все още, това смятам, че трябва да е последният източник, ако не можем да покрием изискванията за 20% и задължително, на първо място слънчеви панели да се слагат само върху изградени сгради, а не на ниви и поля, където може да се отглеждат различи растения

Да нямаш някой ветрогенератор, че пишеш това, защото енергията от вятър се изкупува също на 80 стотинки КВ/ч. Само, че единствено мутрите/в т.ч. депутати магистрати и т. н./ могат да извадят такива големи пари за закупуване на ветрогенератор.

Нямам никакъв ветрогенератор, но съм чел малко повече, да вярно за мой си проект, който няма нищо общо с вятъра, дадох го като пример и за твоя информация от вятър, най-високата изкупна цена е 18,9 ст./квч без ддс, а за слънчева ниската е 75,5 ст/квч, цените са от сайта на ДКЕВР, където всеки може да ги погледни.

Мутрата пак ще урежда мутрите и Цветелинка.

Като немаш пари за цигари не пуши !!Всеки си опъва краката според чергата..

Това не са инвестиции,а дране на кожи от гърба на бедния български народ!

Ужас! Ще ни уморят от глад. Слънчевата енергия се дотира над 75% от днъкоплатците. Ще плащаме с десетилетия.

Ами като не си "осветелен" по въпроса,защо се изказваш неподготвен..

Армията отдавна е тук ! Разпределителните дружества и НЕК са прераздали > 3 пъти капацитета на енергийната ни система !!!

Както е тръгнало, не е далеч времето, когато ще си плащаме по левче киловатче - да са ни живи и здрави чуждестранните "инвеститори"!

трябваше да сложиш и чуждестранните в кавички..

Не, не трябват кавички. Наште продажници са толкова евтини, че сумите, които чужденците дават за рушвети, са трохи от баницата просто.

Естествено, че ще идва армия от инвеститори! Къде другъде им е осигурено законно дране на живо на цял народ? Къде другъде могат да си разиграват коня с протекция от държавата? Кака Цвети що продаде дяла в банката? Естествено, че е имала вътрешно инфо. Сега се набутва на сладко местенце и буквално ще печели от вятъра, но с определени протекции. Цялата пушилка е да се настанят правилните хора на подходящи места и да се ограби каквото може, а иначе си му вярвайте на популистчето. Наглец до наглеца мила моя майнольо!!!

"НЕК е изцяло държавно дружество и дали то ще вземе заем или държавата като гарантиран заем - няма разлика, допълни премиерът." - защото няма той да го плаща, а ние... Набуко е отличен политически коз в наши ръце. Уви, Бойко е нагаждач и угодник с твърде ниска цена и няма да го изиграе както трябва (ха дано да греша!). Нека ЕС сами дадат парите за Набуко, и за нас да има солиден процент от транзит - или да забравят за проекта. Трябва да се пипа твърдо. Бойко, можеш ли го ?

БРАВО БЕ БОЙКО, АРМИЯ ОТ ИНВЕСТИТОРИ,,, ХАЙДЕ юРУШ, ИДВАТ. КАК щЕ ГИ ПОСРЕщНЕМ?РАЗБИРА СЕ С ХЛЯБ И СОЛ.ПАК СМЕ НАПРЕД С МАТЕРИАЛА.щЕ ИМАМЕ И ВТОРИ ИЗТОЧНИК ЗА ГОРИВО.. СУПЕР СМЕ ОТВСЯКЪДЕ..САМО НЕ ЗНАМ ТИЯ З А Е М И , КОИТО щЕДРО НИ ГИ ОТПУСКАТ ,щЕ СЕ ВРЪщАТ ЛИ НЯКОГА?? НЯКОЙ ОТ ВАС ЗНАЕ ЛИ ДА МЕ ОСВЕТЛИ.

продажба на територия - както стана с гърците.

борисов заслужава да го разстрелят заради предателството срещу бългаският народ, което се готви и е решен да извърши! всичко в името на кожодерите с вятърни и фотоволтаични инсталации, които продават ел.енергията на "преференциални" цени. ще ни вкара в гроба този изрод. пак на цветелина бориславова интереса.

Освен всичко ще скапят и земята за нискоефективни централи. Сума декари вместо жито ще се ползват за произдоство на ток. Отделно колко канали за кабели ще се изкопаят...

и това е така както казваш. населението на земята расте с главоломни темпове, и всяка педя замя която го изхранва струва скъпо. храните в световен мащаб недостигат и поскъпват. в испания по тази причина забраниха да се строят подобни енергоизточници, и се завръщат към ядрените мощности. същото е във франция, великобритания, румъния, турция и къде ли не. този иска да ни продаде и зароби.