България чака 1 млрд. куб. м азерски газ

България очаква от Азербайджан доставка на 1 млрд. куб. метра газ годишно от находището "Шах Дениз" по Южния газов коридор.

Обратно в новината

Коментари - България чака 1 млрд. куб. м азерски газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То хубаво но защо се изпуска колко струва втечняването, транспортировката до турски или гръцки терминал, обратното газифициране и преминаването му през Гърция или Турция. Или не е важно важно е колко са доволни Фашистите САЩ.

Прости човече, къде си видял газ метан да се втечнява? Ха ха ха ха,,,,,,

Иване,ти ходил ли си на училище:))

Ха-ха! Хубаво ги реди Чехльо, ама едно е пропуснал да каже - Южен коридор (ако изобщо стане, щото скоро от него се оттеглиха част от инвеститорите) е предвиден да доставя газ за Европа СЛЕД 2019 година. Е, до тогава ще трябва да се задоволим с възможностите: 1. Руски газ през Украйна и/или (евентуално) Южен поток 2. Газ през интерконекторите от Гърци и другите (когато станат) - но в недостатъчни количества и на доста високи цени. 3. Втечнен газ - американски от Западна Европа (там доставната цена е 515 долара за 1000 куб.м., след което ще се натоварят транзитните такси), но пак ни трябват интерконектори. Чехльо пееше и за терминал за втечнен газ в Гърция (ние не можем да го строим - кораби с газ не могат да преминават през Босфора). Но сметките доказха, че за да е икономически изгоден на бизнеса, терминалът трябва да обработва количества газ, каквито целият Балкански полуостров не може да изразходва, та работата се поскапа. Но той - Чехльо нека си приказва де. Забавен е.

Не се ядосвайте дами и господа, президенто всичко е договорил, газтъ ще се кара в газови бутилки с тирове, за кво са ни тръби :)

Умее ги тия неща нашия президент,сега ще се възроди и бъчварското производство,ще караме газа в бъчви и бурета!

Само доставката на енергоносители от различни може да помогне на България да се освободи от руския рекет. Защо руснаците не искат да подпишат за Юж Поток по европейски правила- защото ще има и друг газ , не само руски, по тръбата. Защо България плаща най-скъпо за руския газ, защото няма конкуренция. Колкото искат руснаците - толкое=ва плащаме.

Ха хаа чудна новина,да не кажат директно руски газ ами със заобиколки!

Има си милион кап*то и си пътува на горе надолу, а народа му гладува и няма покрив над главата си!! ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ ТИЯ, ДО КОГА?

и ще видите, че нашият достолепен президент е бил пътя до Азърбейджан и трошил народни пари за да подпише някакво пожелателно споразумение за евентуално купуване на газ /без цена, без конкретни ангажименти/ и пожелание за увеличаване на стокообмена между двете държави. Никъде не се споменава кои други представители от ЕС и световния политически и икономически елит са присъствали на тази среща!!!

Нищо не разбрах относно газа в тази статия. Ще го има ли? Как ще го караме до България ? Колко ще струва като го е договорил? Но едно нещо разбрах. Готвят си някаква далаверка с техните си фирмички.

Явно имаш проблем с това между ушите!!!

Тичат азерите и ще носят газ с кофите да не сме на студено!Тъп народ сме и туй и то, затова са ни и управниците такива!!

В ЧЕРНО МОРЕ БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАЛЕЖИ НА ГАС ЗА 30 ГОДИНИ ИЗНОС,А СЕГА ЩЕ ВНАСЯМЕ,ТОКЪТ ЩЕ ПОСКЪПНЕ ДВОЙНО БЛИЗКИТЕ 5,10 ГОДИНИ А ЗАПЛАТИТЕ ПО 200 ЕВРО!!! ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ ПЪТИЩАТА СА 2 ЕДИНИЯТ Е СИЛНА БЪЛГАРИЯ С РУСИЯ,А ДРУГИЯТ Е АМЕРИКАНО ТУРСКО РОБСТВО И УБИВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА РАСА!!!!

атака във батака! беж да ви няма маймуни ибришки

Абе какво ме занимавате - ако ще за жълти стотинки да го купува България този газ - пак ще ми вдигнете тока и парното - така че ми дреме откъде ще си пълните гушите!

Кой газ ще по е евтин и сигурен.Това е важното.Да не излезе ,че купуваме по-скъпо само и само да не е руско.Нямам и грам вяра на Плевнньо и сие.Дали си спомня защо е избран?

Прочети си информацията при спукването на балона НАКУКО!!! Нещо за банкерите - смятали парсата, за коя тръба да си дадат парите... Избраха ТАП, ама още не си ДАВАТ ПАРИТЕ. Та от 2018-та, сега се говори за 2020-та рязане на лентата. ЗА СЕГА! ЗАЩО ЛИ? И как ще кажеш при това положени - КАКВА Е ЦЕНАТА! Никъде няма да намериш цена за 1000 куб.м. САМО ПРИКАЗКИ, че "УЖ" ще бъде по-еФФФтин..

Газ можем да взимаме от много места, нямаме инфраструктура ! С две думи ; ТРЪБИ НЯМА ! Сега не мога да разбера: Ще има ли Южен Поток ? Какво именно означава Южен газов коридор? Газ можем да получим САМО от Русия (преди да ми противоречите се запознайте с ШОС, ВОС, КОС и тем подобните десетки руски организации в чиито състав влиза и Азербайджан и целия бивш съветски съюз)

Това ми напомня за разказа Иде ли.

Ха дано, ама надали! Ало Дира забравили сте годината2020! Дотогава РБ ще я няма от студ през зимата!!!

Не разбирам- какво са се загрижили руските тролове дали ще пълним дамаджани с азерски газ или ще правим интерконектор до Гърция/ Турция? ТОВА Е ВЪТРЕШНОПОЛИТИЧЕСКА РАБОТА НА Р. БЪЛГАРИЯ- ВИЕ като представители на рф какво ни берете гайлето? Гледайте си ВАШИТЕ РУСКИ ПРОБЛЕМИ - напр. как ще преминавате от човешка храна на газ и нефт и не се занимавайте с намаляването на енергийната зависимост на България от руският газ- тази материя НЕ Е за елементарните ви горни глави!

може да са ни елементарни!!! Поне колкото твоята! 2020-та ако не можеш да преброиш след колко години е, ползвай календара. После си провери кога бе ПЪРВИЯ ПУСКОВ СРОК НА ТРЪБАТА по южния КОРИДОР!!! ДОТОГАВА реалността е такава - ЗАОБИКОЛЕНИ СМЕ ОТ ГЪЗПРОМ!!! А че ЧЕХЛьото не е ОРБАН - да каже като човек МИСЛЕЩ ЗА ДЪРЖАНАТА СИ - "КОЙТО НИ ЗАБРАНЯВА ЮЖЕН ПОТОК, ДА НИ ДАДЕ АЛТЕРНАТИВАТА!!!". А не да ни съсипва с МЕЧТИТЕ СИ!!! Например с ментора си ДА СЕ ПОМОЛЯТ НА НАЧАЛНИКА ДО 2020-та ДЕКЕМВРИ, ЯНУАРИ, ФЕВРУАРИ И МАРТ да ги махне от календара за БЪЛГАРИТЕ...

Пъстър свят е на някакви медикаменти според мен))) Виси тук по цял ден и всяка втора дума са руснаци, мурзилки и рубли.

анонимен

Много тъпо- имам 3 коментара за 19.09.2014г.- що не погледнеш,м? На медикаменти си ти! И се чудя- нали мурзилките ни плашихте в с врътване на кранчето на руският газ през зимата- СЕГА какво ще кажете,а? Умирате от яд, че България намалява енергийната си зависимост от газпром:)

Невероятно е колко си ТЪПА?! Като задната част на слон , че и повече... "Повредената" - така те наричам вече, въпроса не за тролове, драскачи или не до образовани, Въпроса е а нашето бъдеще, за нашата ЕНЕРГИЙНА сигурност като народ и промишленост!!!! "Кухари" като теб,извън производителите на реалния продукт ме могат да проумеят това. И престани да пишеш по всички теми , защото в мисленето си ,ти си като "РЕНДОСАНА ДЪСКА" - плоскост граничеста с 0 ! А колкото цитатите ти на разни алинеи или параграфи от даден закон, това всеки може да "копне " от другия под прозорец намерен чрез гугъл. Ако ще се изявяваш пак , поне се постарай да бъдеш анализатор ако можеш,а не едностранчив папагал.

Бг все чака - ту фонд, ту газ... И накрая: среден пръст...

Южен газов коридор,интерконектори,али бали,бали али!!!! КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА ЗА 1000 КУБ.М ГАЗ НИКОЙ НЕ КАЗВА!!!

Ако има желание у политиците, ще плащат по-ниската. А ако има желание у руснаците, ще искат по-ниска. Какво толкова има да се казва? Ти знаеш ли колко ще струва хлябът след 5 години?

След този добре обоснован икономически сравнителен анализ използващ дискретна статистика и панелна дата база за газа и хляба,разбирам защо младите предпочитат образованието в чужбина!

не ни ли я "донесе" и един министърин на СДС??? Дето строи гвардейския оркестър да му дуе фанфари!!! Още Я ЧАКАМЕ ТАЗ ПУСТА АЗЕРСКА ГАЗ!!! И нали ЧЕХЛьо нещо за 2018-та хортуваше по лани, кат се реализира НАКУКОТО! А СЕГА - 2020-та... Дотогаз - я хамилата, я - хамиларя..

Каквото му кажат на Плевнелиев, това ще прави. Азерите са хора на Турция. Турция ще се облажи от транзитни такси. Каква е цената на газа - никой не знае. И за какво го правим, нали за внос на газ от Русия още няма забрана ? Ако от Азърбайджан е по-евтино, тогава защо чак сега внасяме ? Това са риторични въпроси за празното пространство ....

шишета трябва да ни я карат!!! Преди да пишеш си вземи карта и виж, че ДОТАМ НЯМА ТРЪБА!!! Тепърва ще я строят. Ама ЗАПАДНИТЕ БАНКЕРИ още смятат парсата и още не са дали парите за строителството. Засега "само" с ДВЕ ГОДИНИ ОТЛАГАТ РЯЗАНЕТО НА ЛЕНТАТА... И що ли Турция и ЕРДОГАН ИСКАТ ЮЖЕН ПОТОК ДА МИНЕ ПРЕЗ ТУРЦИАТА???

Ха дано, ама надали! вижте картата от Баку по права линия до нашата граница е 2000 км

През Южен поток от транзитни такси ще се облажи Черно море, но реално ще ги прибират руснаците. Ти какво мислиш? Да не би транспортът по дъното да е безплатен? Освен това най-големите руски находища се намират далеч на север. Мислиш че не се плаща такса и за руската територия ли? Не транзитна, просто е такса включена в цената. Караш ме да се смея.

Га пристигат дамаджаните с гас?

ще е в ибрици!!!

Да ви кажа, защото имам лична информация, че тоя газ ще го купуват турците и ще ни го препродават - такъв е номерът, затова не стана и Набуко. Има си държавна турска фирма, която беше представила началния текст на споразумението още 2008-ма година. Освен това гърците ще ни натоварят с транзитни такси, дори да не поискат и те да го купуват и препродават. А освен това със сигурност ще се яви ДПС фирма, която да изпълнява ролята на Овъргаз и тя да реализира сделката по вноса на газа!

Тотални глупости. Договора е между България и Азербайджан, така че Турция няма да го препродава, а ще взима транзитна такса. И Турция правиме газова връзка и няма за какво изобщо да мешаш Гърция. Я както си тръгнал иди под бика да търсиш теле и да поцоцаш от вимето му (на бика)

Къде правим с Турция връзка бе галош. И как ще ми кажеш, че са глупости като точно аз съм го разглеждал това предложение на заседание на борда -азерски газ като ще ни го доставя турска държавна търговска фирма.

ЧУВАЙ "ОНЯ"... А ПЛЕВНЯТА КАКВО ОБЩО ИМА?

А, Ньойският договор няма ли да преподпише?! Стига с екскурзиите за сметка на болните в България и българския пенсионер!!!

Не, другарите азърбейджанци ще идват в България в колона по един, ще пърдят на тръбата и ще се си тръгват. Ето ти го газа на Плевню от Азърбейджан. Само психодесните му вярват още., нормалните го вземат на подбив.

Трай коньо.......до 2020 г. Тогава Плевнелиев няма да е вече президент....

Откъде знаеш?

изспусни питомото и хони да гониш дивото ! за съзжаление при нас е пълно с такива политически пигмеи

ДОКАТО ВИСОКОПЛАНИНСКИЯ ДЖЕНТЪЛМЕН Е В АЗЪРБЕЙДЖАН , .... ЕКСПЕРТИТЕ ОТ НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВДИГНАХА ТОКА С 9.75% .... ХИТРО - НЕЗАВИСИМОСТТА НА ВЛАСТИТЕ :))

НЕ РАЗБРАХ КАКВА Е ПЕЧАЛБАТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГАЗОПРОВОДА ШАХ ДЕНИЗ - КОЙТО НЕ МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ , А Я ЗАОБИКАЛЯ ???? :))) ГАЗА ЩЕ СИ ГО ПЛАЩАТЕ ПАК ПО МЕЖДУНАРОДНИ ЦЕНИ ... ...

А при сегашният договор за ЮП, хем ще плащаме по международни цени, хем ще плащаме за строителството, хем ще принадлежи на руснаците.

за политическо лизачество, в първите 2 секунди се очаква 10 процента по-слабо намаление на основния удар? А после?

България чака...има да чаааака!!

Отвратителна подлога...Срам за България

Дай Боже!Със сигурност е в наш интерес

Pesh0

аз говорих с марсианците вчера , след 3350 година съм договорил доставки на газ от марс , през транзпланетния газопровод. Почваме да го строим догодина , ще струва скъпичко , но през 3350 година , ще сме основна газова междупланетна връзка . Газопровода и газа ще са на марсианците , ние само ще дадем парите за строежа .

Че Стойнев га си приказва с Азерите му обещаха до 3 милиарда годишно, че и от 2019 година. Само дето в консорциума дето в момента добива газ от Шах Дениз 2 е набъркан Лукойл с 10% собственост а и руснаците са акционери и в другите акционери, айретен че оценката на проектния добив е максимално 16 милиарда кубически метра, от които 6 милиарда ще отиват за Турция, до два милиарда Русия купува и препродава на Европа, а наскоро Иран също подписа договор с Азербайджан за преференциални доставки защото Туркменистан предпочита да продава на Китай, Индия и Пакистан, а на самия Иран му е по- евтино да купи от комшиите вместо да транспортира газта си от юг на север. Пък само Италия потребява къде 80 милиарда кубика газ годишно.

Taм няма газ а парите пак отиват при Набуко/Американските ни другари,пеите Набуко-Плевелов

Супер новина. Ако отпадне и ембаргото към Иран, ще е още по добре. Иран може да захранва цяла Европае с газ.

Когато Ирак, Иран и Сирия сключиха договор за строителството на тръбопровод, на стойност 10-на милиарда долара, който трябваше да доставя Иранския газ в Европа, изведнъж от нищото се пръкна сирийската опозиция и това съвсем случайно спря изпълнението на този проект.

Има проект за заобикаляне на Сирия.

Вувузел

Как няма да се пръкне опозицията щом се финансира от "Газпром"? Щото ако беше построен гъзопровода, най-напред щеше да фалира "Гъзпром", а след него автоматически и Русия!

ами сега?

Ще го бутилират в опаковки от Кока Кола и ще го продават в хипермаркетите.

Не, ще го ползваме по предназначение. А твоята глупост може да си я бутилираш. е