Тройката настоява за ”български заплати” в Гърция

“Български заплати“ за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. “Етнос“, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Тройката настоява за ”български заплати” в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са само в мозъка на българската администрация. Едва ли някой ще се позове на нас...

1chovek

Този Оли Рен идваше преди време доста често и у нас, помните ли? Доколкото помня, дотогава се живееше що годе поносимо, бедно но поносимо (човек не се чудеше коя сметка да плати този месец и коя не). След това нещата се промениха. Явно за Гърция има някакъв сценарий за унищожение, какъвто явно е имало и за България. Не съм привърженик на конспиративните теории, но май в случая вече не говорим за теория, а за практика.

Може да дрънкат нашите политици за Гърция, но ние им слугуваме, грък не идва в нас за "висока "заплата.Те са хора с достойнство! Заклеймиха нападенията на НАТО срещу Сърбия, сега са на улицата и си отстояват правата.Ние сме жалки , лековерни, изпростяваща нация.

а колко са налозите за хазната от тази цена?

Милиционерите ни направиха в назидателен ПРИМЕР на глад и мизерия в Европа. Искат и византийците да направят такива. Да ама не. 60 % от историята на света е история на Гърция. Те са нация с достойнство, доблести чест.

миналото лято си намерих в бургас работа да мия чинии 10 часа за з00 лева а сащо и на граки остров сащата работа но 15-17 часа за 1000 евро е вие какво бихте избрали щото аз избрах 17 часа за 1000 евро

Ръководителят на Тройката в Атина, новият Губернатор на ЕС в колонията Гърция Матиас Морз подчертава, че конкурентността на работната сила в Гърция се разминава драстично с тази в Еврозоната. В Гърция трябва още да са намалят държавните разходи в сферата на пенсиите, в отбраната, чрез съкращаването на държавната администрация. Пенсиите ще се намаляват заради подстригването на гръцкия дълг, който ощети пенсионните фондове на Гърция с 12 млрд., тъй като са кредитирали дефицита на държавата. Нещо което Дянков се опитва да направи със Сребърния фонд у нас. Гърция трябва да работи така, че през 2013 г. държавният дефицит да бъде свален на 3,8 %, а през 2014 г. до 1,8%. Тъй като целите са твърде оптимистични за действителността в мързелива и крадлива Гърция, чийто народ е свикнал с десетилетия да яде на готово чужди пари и все още не се вижда, как ще започне да връща дълговете си, положението ще се забатачва все повече. На всичко отгоре до есента държавата ще сиизаппа бюджета и вече няма да има нови заеми.

И кой им е виновен за това - някои насила да им е давал - те сами са си искали

Директното говорене на Борисов се харесва не само на българите. И на Европа й писна от политически фрази- шаблони. Все- повече ще перефразират Б.Б., за разлика от Станишев и Кунева...

Палачинката ще се обърне...рано или късно

След войната гърците бяха много по-зле от нас.По-възрастните софиянци сигурно си спомнят,как пристигаха с автобуси и как купуваха от ЦУМ цели камари от стоки.Същото се отнася и за турците.Но благодарение на "далновидната "политика на БКП,те ни изпревариха с пъти,а ние стоим все на едно място.Помни ли някой колко контрибуции им изплащахме,за това ,че нашата армия е правила золуми там?

Нямам против гърците,но това е барабар Петко с мъжете.Няма как да стане,доходите им да са наравно със западните държави.Неясно е обаче не са ли го виждали това западняците.Да напомня и това,че Б.Борисов пак излезе прав.Изключително логична мисъл.Добре е ,че точно в това време се намери един свястен българин да поведе държавата.

Къде ни води Премиерът генерал, Бойко Борисов, бе "чудесно"? На какво му се радваш? Последните три години, по времето на неговото неадекватно ръководство на държавата, жизненото равнище на населениет спада драстично, потреблението на стоки и услуги също! Както се вижда и прославутите магистрали построени по това време няма да са повече от построените по времето на Станишев! Правителството на ГЕРБ със своята некомпетентност и неопитност създаде една самоспираща се икономика, която изпада в колапс и ще се срине тотално, заедно с народа ни!

За съжаление си прав и е въпрос на време да го осъзнем всички и най вече-да го почувстваме по доходите и сметките си!

Явор Марков

Не знам какво точно спадна драстично ама карането на коли май се увеличи драстично - все се надявах кризи ли друго ли да накара хората да не си карат колите ама явно си имат кинти и не слизат

А защо да не са? Нима те и ние българите сме втора категория хора?

За смях станахме и на кокошките!!!

българите работят за да получават заплати равни на една трета от социалните помощи в ЕС

Неправилна е постановката. Гърците да получават германски заплата и пенсии когато почнат да произвеждат като тях. За съжаление същото важи и за нас българите. Естествено и политиците ни трябва да крадат в рамките на "приетите в демокрациите 5-10%". За бога братя, работете...

Гърците са наясно, че глобализаторите няма да мирясат докато не ги ударят здраво и по възможност ги фалират. Въпроса не е за парите,а за властта - световната финансова банда просто тормози всички народи по света, кои повече, кои по-малко. Ще искат приватизация и мутризация, ликвидиране на правата на хората - Бг. Правилното решение за гърците е ДОРИ ДА НЕ РАЗГОВАРЯТ с кредиторите - да им покажат вратата директно.

Навремето у нас са се правили и самолети. От инжинерния кадър на нашите самолети е излязъл Асен Йорданов (18961967) - български и американски изобретател, участва в разработката на бомбардировачите Б-24 и Б-29, както и за транспортния самолет Дъглас DC-3.

тройката само може да духа на гърците свирката те не са като боико и заспалите българи

Много добре и точно казано!А между другото-гърците никога няма да дойдат на нашия хал,защото си имат и промишленост,и транспорт,и селско стопанство и туризъм,в пъти по-развити от нашите!Имат и Брутен продукт над 300 млрд.евро,а нашият е 47 млрд.Така,че сравненията с нас не стават!Може да паднат на нивото единствено на Турция и Словения!

Кавито и да станат заплатите в Гърция за нас няма да стане по-добре!!!Ние винаги ще си останем бедни, но злобни,и това е най-лошото!!!

ти си живият пример за беден но злобен

ти!

Точно такава е истината! Колкото и да са зле гърците,те винаги ще са по добре и от нашето "добре". Ана анс ще ни остават само мечтите да сме толкова "зле" като тях.

Прочетох много глупости,но най-много ме учудиха тези свързани с "даването на заплати"!Българчета,заплатите не се дават,а се изкарват!Същото се отнася и до пенсиите-те не са подаяния,а възстановяване на пенсионера на сумите ,които е отделил в пенсионните фондове,по време на активната си трудова дейност!Ще ви дам един пример-при бюджет от около 32 млрд.лв.,от който за пенсии и изаплати отиват 19-20 млрд.не може да искате заплати по 2000лв.средно и пенсии по 1000лв.,просто защото не сте ги изработили и ги няма в бюджета!За да се получават такива пенсии и заплати са необходими над 80 млрд.лв.,а целият ви БВП е много по-малко!Така не става тая както вие си я мислите!Я се върнете на село и хванете мотиките,вместо да клечите пред компютрите и да кълвете глупостите си!

Плащайте ни заплатите, които "изкарваме" и ни "възстановете" сумите във фонда за пенсиониране, па и във здравния! И не ми разказвайте приказки от 1001 нощ за милионите, които уж ги нямало! А вие от къде ги взехте, ти и другите велики бг. милионери? Бръмчило крадливо!

Ако си напрегнеш още малко мозъчето да посмяташ, ще ти стане ясно и друго, при кражби на 600 млн. и близо милиард от контрабанда на година от дедесари и всякаква друга паплач, няма как дереджето на държавата да е цветущо.

А с какво повече чъжденците-датчани, холандци и прочие са заслужили техните 4 цифрени заплати в Евро?Нима всеки един от тях работи по 14-16 или повече яаса на ден? Нима имат по малки социлни придобивки ? Вземете се събудете веае!Крайно време е и ние българите да почнем да оценяваме РЕАЛНО труда си и да спрем да се навеждаме на разни "новозабогатели" мести бизнесмени или пък на поредният "стратегичекси " чужд инвеститор. Докато ние самите се подценяваме и не си знаем цената като хора , ще продължават да ни тъпчат и мачкат, защото им го позволяваме!

Защо трябва да сме съизмерими с ЕС във всякакви показатели /изисквания, но не и в заплатите?

Аха. Ако гърците си намаляват, да кажем, минималната заплата с по 10% осем поредни години, може би да стигнат до мизерната българска заплата от жалките 270 лв.

Падна ми грижа от сърце, добре че ние у БГ-то от години си получаваме незаслужено ниските заплати! Пък Той Дългът ни расте ли расте! Гладни, но с Радост и с Поколения ще плащаме с дълговете на разни крадливи триглави - на Миленчо теленцето, седенкаджията Орешарси, постният Флик и подобни!!! Юнаци с умни калпаци от глад, студ, болести и пр. не плачат!!

на куха глава трудно олеква, тяси е лека.

А главата ми ще се пръсне като балон от празни мисли! Мисля, мисля на къде да хвана????

Гаврата с бълг. народ продължава. ГЕРБ нагло лъже за успехи, а положението става все по-лошо. Стотици милиони, а може би милиарди са раздали като бонуси на огромен паразитен държавен апарат за да бъдат избирани на власт. Магистрали и луксове с които се хвалят са само за най-богатите крадци, защото от нищото не може толкова да се забогатее. МВР работи само за тяхното спокойствие. Геноцидът към основното население е в пълна сила. Нещата не очевидно, а очевадно вървят към най-жестоката народна революция при която не разум, а дивашка ярост, беззаконие и отмъщения ще вилнеят.

много се активизирахте плювачите, Русия ли плаща? питам щото бъсъпъто го закъса откъм денги.

Защо на евродепутатите също не се намалят доходите ,ами на тези от Парламента ? полза от едните и другите никаква . Защо взимат толко много пари комисарите към Е.С . Докога власт имащите ще получават толко много пари . Нека да получават адекватни пари и бонуси каквито населението получава . Тези които определят гърците или българите колко пари да получаваме колко получават те ? Ако родните деутати получават колкото средната заплата в страната но не умножена по 3 а и по 7 ще арзберат на населението какво му е .

Никът Ви перфектно подхожда на съжденията!

точно така е ! наи-после вярно и кратко за "грацката далавера"

БРАВО, даже супер.коко добре звучи статията за това, че всички на балканите сме с мизерни заплати.тоя Оли Рен по-скоро си мисля, че е ОЛИГУФРЕН,щом така ни обиждат за мизерията и нищетата в която живеем.ОТ ДРУГА СТРАНА съм доста щастлив за това, че най накрая гръките ще дойдат на нашия аршин и тогава ще си дадат отговор на въпроса как с 200 евро се изкарва един месец.ИМА И ДРУГО-представете си хора това наиситна да стане....гърците да са с нашите доходи, че те ще изринат не само правителството ами и цялата държава понеже не са ОВЦЕ като нас които само издържат ТЪПКАНЕТО не такива като ОЛИ РЕН т.е. ОЛИГУФРЕН

С това ли ще ни заблуждавате бе изедници?Руснаците намаляват с 10% газта за Р.Б. вие увеличавате парното с10%!!!!!!!Петрола на пазара спада с няколко пункта вие увеличавате бензина - отива към 3лв.чета днес!!!!!До кога ще лапате бе мръсни крадливи гадове???? Ей Б.Б. събери си некадърния антураж и се изметете доброволно.Не че след това някой ще се замисли за народа,но вие прекалихте!!!!!!!!!

Добре, нека и на останалите членка на ЕС - Франция, Германия и др. да бъдат същите заплати и пенсии, като на Балканите. Какви са тези двойствени стандарти, те са ни завлекли в кризата, нека и те да понесат всички последствия.

Никога гърците няма да изпаднат в такава мизерия в каквато тънат обикновените българи.Знаете ли,че изобщо не им пука,и нямат намерение да връщат и един цент.Към момента псувните по адрес на Меркел са нещо като поздрав.По добре да мечтаем за техните заплати а не да си мислим че те ще дойдат на нашето дередже.

на гърците ще им запука. пък дето нямали намерение да връщат нито цент стой та гледай как ще оголеят и обосеят. а кухи лейки като тебе им се възхищават на тарикатлъците.

Това се казва справедливост! Когато гърците си намалят заплатите, за да станат като българските, ще трябва нашите възнаграждения да се увеличат минимум три пъти за да се изравнят и така ще се изпълнят изискванията на Брюксел. Благодаря!

Това няма да стане. Там нямат продажни политици. Ако беше Бойко Борисов щяха да имат 100 години замразени пенсии и бонуси само за наши!

бойко, ГЕРБ, Бойко, ГЕРБ... ПЛЮВ, ПЛЮВ, ДОЛУ, ДОЛУ... дали е достатъчно за хонорара днес? я още малко за всеки случай, Бойко, ГЕРБ, ПЛЮВ, ПЛЮВ,ПЛЮВ...

Тук има едно нещо наричащо се Пламенчо.Ще го познаете по жълтото около устата и на гащите. Това нещо ме сравнява пкурковете долар-лед при соца. 0.96 лв. за долар. По тоя курс съм правил външни сделки.Тогавашната заплата от150 лв.се равнява по покупателна способност на 1000 лв. сега.Колко вземат 1000 лв.сега?

Е, де! ПО-кротко!На Магурата и по Златните пясъци курса беше 3/3,50лв за 1$. И вътрешната търговска политика си беше класическа "търговия на дефицита"! Сиреч подхвърляха ни гнили банани по 31.12, а покупателят се бие и рита да докопа без значение от цената, зер пари бол, но банани я види, я не чак другата година. Но тихо! Такива неща по събранията не е хубаво да се говорят нали, другарю?! Разваля се рахатлъка на висшите другари. Както е казал поетът Ралин, мир на душата му: "Г...а си с рози накичи, нас...то да не личи!"

и всичките ми познати около мен вземаме по 5 000 и нагоре,не познавам някой със смешните 1000 лв.ти май си заспал в 2007г.,когато заплатите доста скочиха,това,че ти ,пенсионерче жалко,не си разбрал си е твой проблем

Браво! Значи ти и познатите ти сте построили комунизма!!!!!

Браво на нашите управници, днес - ГЕРБ! Браво! Българските заплати станаха синоним на мизерия, гавра с хората, на открита реакция и невероятна лъжа. Българските заплати са синоним на диво ограбване, на създаване на 200 паразитни семейства от айдуци и типове за убиване. Това е творение на извратени политически мозъци, дошли от селата , с диалект, с просташки манталитет и главното - с огромна алчност. Такива управници тласкат нацията надолу, в бездната, откъсват я от света на цивилизованите народи и създават представата за нас като за някакви идиоти и диванета - безропотни, зависими, тъпкани, клани и грабени. Това е национална трагедия - 133 годишна, постоянна и непреходна. Защото някои от днешните бебета са утрешните ни душители, майсторите на грабежа, продължителите на една дивашка линия на поведение ала Донев и Захариев. Ще ги търпите ли още?

Точно така , чорбаджии изедници и гадове ! В.Захариев какво ли ощ е не е съсипал и ограбил !?!? Този урод е причинил такива опустошения ,че какво чака прокуратурата за да го подведе под отговорност ? Страннно е ,че ББ отива да му " гаси пожарите " но не плюва и дума срещу икономикосоциалните му безумия ? Защо ли ...... :{ ?

Защото Цветелина Бориславова е новия собственик на ОЦК!

стига простотии. заплатите да не са такива откакто ГЕРБ са дошли. знам, че ти плащат да плюеш и врещиш мо го прави по-умно.

Браво бе, станали са. Да не би да не са били същите когато Агент Гоце и Станишев. На тебе май ти плащат само да пишеш, но не и да помниш.

как стигна до извода е извратените политиески мозаци са доли от село ? видимо си от категорията на градските откаалници , които не смеят да си спомнят е са от село . тук там има нето вярно в това което си написал , но като цяло си откаен и злобен градски драска. нерода ни сам си е виновен , затото сам си избира управниците ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

така е великата глъпост евро зона на комъ трябаше *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

моля българи не се караите заради гърците: револузия братя револузия за да пребориме капитализма и евреиското господство над света

Ха сега,сиртаки!Нещо хич не ми се вярва,подобно нещо да се случи в Гърция.Няма как,да ни изместят от твърдото лидерско място по мизерия и бедност в ЕС.А и като проследих внимателно развитието на нещата там,при подобен сценарий,най-вероятно ще стигнат до истинска гражданска война.Международните кредитори си показват рогата-яли,пили и се веселили десетки години,сега плащайте яко.Това е положението.

Мелиха, Мелиха имаш ли представа какви са заплатите на средната класа в Турция? Учители, инженери, лекари, администратори и т.н.

Eстествено,че не им желая злото,но нали точно те чакат пари от EC, как така пари на заем и високи заолати?!

абе пепи, я прочети статята пак. и балгаря трябва да си остане мизерна,тва искат. не злобеите, тапанарчета. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гърците не могат да се сравняват с България , защото скоро и тук ще имаме турски заплати. Което е много!

Аз пък си мислех, че сме се ориентирали на запад, а не на юг.

Току що се връщам от Турция от екскурзия. Живота кипи, има работа, има живот. Даже азиатската част изглежда много по европейска от западнала България. Забравете за едновремешното капалъ чарши, всичко е много цивилизовано. Пътища - идеални, щом влизахме обратно в БГ се чудехме уж БГ-то е в ЕУ, а българските пътища приличат на разбит черен път за разлика от турските !!!

За да се постигне тяхната цел, е нужно да се допусне развитието на знанията и научните достижения , както и да се ограничи просвещението на народите.Един от начините е постоянни кризи и недостиг на средства у народите,И то реално се изпълнява в момента.

Защо се хващате за тези първоаприлски шеги? Новината е вчерашна от гръцките вестници!

В момента Европа им плаща сметките и им оправя бакиите, в това число и българските данъкоплатци с "мизерните" си заплати. Като не знаят византийците какви ги вършат мързеливите им надменни тикви, явно трябва друг да се намеси. И като българските заплати за им много на тия мършляци!

Ти явно си одил аргатин у гръцко! А сега къде ще одиш?

За това населението трябва да се намаля със всякакви средства. Революции, постоянни войни, зарази, чрез храната, която се предлага във магазините, ГМО . Чрез, алкохол, наркотици, цигари, и най вече икономически кризи..

Няма какво да се заблуждаваме света се управлява от комитет 300.Това са най богатите и влиятелни фамилии в света.През 1970 г са дали на учените да направят изследване за залежите на Земята.И са останали изненадани. За да може тези залежи да са достатъчни за хората на Земята трябва са остане население максимум 2 милиарда. И то до 2070 г. В него влиза.САЩ, Канада, Западна Европа, Япония, Израел.Това са държавите...

И какво ще правят с африканците, които нарастват лавинообразно? Ами Индия, Бразилия...само в Китай населението намалява???!!!

Не е хубаво съседите ни да са зле, колкото по богати са толкова по-добре за нас.

Най ми е убаво не кога на мене ми е добре, ами кога на Вуте му е зле!