Гърция в шок: 35 ранени гастарбайтери при стрелба във ферма

Политическите партии в Гърция се обединиха във възмущението си срещу кървав инцидент в земеделски район на Пелопонес. Надзиратели в местна ферма за ягоди открили огън срещу 200 гастарбайтери от Бангладеш и Пакистан, които протестирали за неизплатени заплати. Ранени са 35 души, но никой не е с опасност за живота.

Обратно в новината

Коментари - Гърция в шок: 35 ранени гастарбайтери при стрелба във ферма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърция е ксенофобска държава- факт. Хайде да поговорим и за нашата мила Родина- 1) да сте чули за неизплатени заплати? 2) да сте чули за хора работещи без осигуровки? 3) да сте чували за работодатели, неплащащи реалните осигуровки? 4) да сте чули за работа много часове извън работното време, която не се заплаща? 5) да сте видели българите да се втурнат масово към земеделието да работят? Или предпочитат нещо по- офисно? 6) кои чужденци обичаме ние? Тези, които ни носят пари. Ако дойдат милиони от Гана, Пакистан, Нигерия, пак ли ще ги обичаме?

"Работим от четири месеца, но не сме получили нищо. Има 18 деца от Гана, Иран, Судан" Ами що не си седя в Судан бе, мангал!

А вие защо не си седите , а ходите в Гърция да работите на диваците там?

А ти що не седа у немития на баща си?

гарците никога не мозе да са в сок заради цуздия, те умеят да се преструват, но никога не ти сацувстват искренно, а много добре изиграно, це за оскар. зивея 4 години в атина, работя в голяма финансова фирма, но са долни и гадни твари!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Те помощите към Гърция си вървят, не са спрели. Даже ги хвалиха от Европа напоследък, че много добре се справяли...

Е как така, тази "фалирала" отвсякъде Гърция продължава да задържа някак нашите емигрантни там, не ми е ясно. Защо не бягат презглава насам?

, че и това ще стане един ден и ще я втасаме хептен. Емигранти от Бангладеш и Пакистан, ще ни залеят един ден и нас бъди сигурна.

Ако е вазможно,приятелски,от добри чувства към гърците,да изпратим в помощ на земевладелеца наша ромска бригада да обере ягодите...

"...Ние обаче сме злобни и завистливи..." ВИЕ конкретно може и да сте злобна и завистлива, но това не означава, че злобата и завистта са съществена, доминираща и основна черта в народопсихологията на българите като етнос.А пропо- пак ли не съм по темата;)

Ахаа- гърците не били ксенофоби;) Само СЪЗНАТЕЛНО наемат деца и имигранти от 3ти за ЕС държави; използват ги едва ли не като роби и после, когато имигрантите си искат заплатите, които не са им платени ШЕСТ месеца, ги гърмят с ловни пушки от "ксенофобия", а не от алчност и използвачество;) Така се създава собствен капитал в Гърция;)

Проблемът не е във взаимоотношенията между българите и гърците. Политиката на приемане на огромни тълпи от емигранти от третия свят, подкрепяна и насърчавана от социалистите в Европа дава своите горчиви плодове.

Точно така- лятото бях много изненандан от големия брой африканци, бангладешци, индийци, пакистанци. Цели квартали са техни. Това ще е така , докато правителството и страната Гърция получават помощи от ООН , за да ги приемат. В един момент източно европейците не са им нуц=жни, защото не им плащат от ООн за такива като нас, от Русия, Груция, Полша, Чехия и т.н. Всичко е пари от ООН и ще продължат да се пълянта с мигранти от третия свят, а обикновените гърци ще скърцат зъби и ще ги избива на ксенофобия

ИЗЧЕТОХ ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ. ДА .ФАКТ Е ЧЕ СА ГАДНИ ГЪРЦИТЕ НО И ТЕ ИМАТ СВОИТЕ ПЛЮСОВЕ.В БЪЛГАРИЯ КОЙ ШЕФ ЩЕ ТЕ ВЗЕМЕ ОТ УЛИЦАТА.НИКОЙ.ИСКАТ СТО ДИЛОМИ-ОПИТ-ВРЪЗКИ- ПАРИ-ЕЗИЦИ И ПР.ТОЗИ ГРЪК Е ВИДНО ЧЕ НЕ Е С ВСИЧКИЯ СИ ЗА ДА СТРЕЛЯ ПО ТЕЗИ МИЗЕРНИЦИ.ДА ТЕ ГИ НЯМАТ ЗА ХОРА А ЗА ЖИВОТНИ И РОБИ.НО ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ТУК В СОБСТВЕНАТА ВИ ДЪРЖАВА-НЕ ВИ ЛИ ЛЪЖАТ КРАДАТ И ЕКСПЛОАТИРАТ ЩЕФОВЕТЕ .1.ОСИГУРОВКИ-МИНИМАЛНИ. 2.РАБОТИ СЕ ИЗВЪН РАБ.ВРЕМЕ ВСЕКИ ДЕН 3.ТРЯБВА ДА МУ СЕ МАЗНИШ И ДА МУ ВЪРШИШ ЛИЧНА РАБОТА И ДЕЛА 4.ЗА ИНТРИГАНТСТВАШ 5.ВИКА КРЯБА И Т.Н.ВСЕ ЕДНО ФИРМАТА МУ Е БАЩИНИЯ 6.ИЗНУДВА ТЕ ДА СЪБИРАТЕ ПАРИ ЗА СКЪПИ ПОДАРЪЦИ И ДА МУ ТЕГЛИТЕ КРЕДИТИ ЗА НЕГО 7.ЗАБАВЯ ЗАПЛАЩАНЕТО 8.НЯМА УВАЖЕНИЕ И ДР.ТРУДОВИ ПРИДОБИВКИ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ ОЩЕ.....Е ЕДВА ЛИ СМЕ ПО -РАЗЛИЧНИ ОТ ГЪРЦИТЕ......НО ПО-СТРАШНОТО Е ЧЕ НИКОЙ ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ НАДИГА ДА ПРОТЕСТИРА А ТЕЦИ ЧЕРНИ ВЪПРЕКИ ЧЕ СА В ЧУЖДА СТРАНА И НЕЛЕГАЛНО ПРОТЕСТИРАТ.ЕТО ЗАТОВА ИМ ПРАВЯ ЧЕСТ.ЕВАЛА.......

Всеки с акъла си.

Я в любимата на комунистите Гърция, която все ни я дават за пример какви неща се случват. Значи и там стрелят и то по работници, ех защо това не се случи в омразната ни Северна Америка, че да видите какво плюене ще падне, а то в комунистическа Гърция! комунистите

Гърция съвсем е пропаднала!

В сравнение с коя държава?

и в велинград не изпластат заплати на учители и обцтки да стреляме ли? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

така се помпа печалба в условията на рецесия.а по принцип рабодателят насита няма при всяка една система с наемна работна ръка.

когато се е раждал мръсният фанариотин/гърк/ еврейнът е ревал.Няма по жесток тиран в историята на света от василий-българоубиеца, на 100 пленени българи ги е ослепявал и е оставял един с едно око да ги води.Никъде в света няма такава жестокост.ДОКАТО СЪМ ЖИВ НЯМА ДА МИ СТЪПИ КРАКА ПРИ ТЕЗИ ГАДОВЕ

колкото и да е силна и дори справедлива една омраза - със сигурност убива своя носител. по добре е да покажем на света че нашата култура не отстъпва по давност и качество на гръцката. а ако не можеш да се примириш...направи фонд или участвай със средства за най дълъг паметник на поражение в Европа край магистрала...сещай се - един след друг, с ръка на рамо на преден.. аз предпочитам паметник на Калоян с императорска чаша.

Да става.А на който не му харесва Калоян може да предложи Хан Крум с по - интересна чаша. Ха на здраве.

Трябва да се мисли позитивно. Наздраве!

даа,..по лошо от Гърция е само в България. Тук африканци не идват и се работи повече месеци без заплащане.

Гърците имат огромен проблем с бежанци и имигранти от третия свят, Европа (вкл. и България) не ги пропуска по-нататък чрез витиевати разпоредби. Там е като тенджера под налягане - все едно под прозорците ви да живее тумба цигани. Повече от нормално е нервите да не издържат, не съдете толкова прибързано. Гледаме им сеира отдалеч и после се чудим какво ставало.

Ще умрем от глад бе човек,по твоята логика. Ние нищо не отглеждаме

Навремето работих в известна гръцко-българска фирма. Когато напусках гледах филма "Зорба гъркът". Каквито прости козари бяха във филма, такива прости козари бяха и в бизнесотношенията си и в отношението си към персонала. Впрочем тия във филма в някой отношения бяха по- човечни

Като има криза защо не бачкат гърци, ами пакистанци? Имало безработица в Гърция... Май са много мързеливи гърците.

Защо да работят,като има кой да свърши работата? По - скоро са находчиви,а не мързеливи.

Специално, в Манолада са много,много лоши хората, отвратителни и измамници,държат се като кучета ,,независимо кой от къде е и нас българите не мразят,много пъти ми са натяквали за през войната,че сме били избивалимного от техните.....Жените им са по гадни и от мъжете.Никой не желае да бяга от родната страна ,но какво да се прави в която и страна да отидеш ни подценяват.

Radostina

Разбира се, че ни подценяват навсякьде. Затова хората са казали, че вкьщи е най хубаво и в родина е най хубаво. За сьжаление нашата родина ни предоставя много минимални шансове за хубав и нормален живот.

Идиотите с пушките са за затвора. Друго също ми направи впечетление: Надница от 22 ЕВРО за нелегален берач на ягоди! Това е при гърците, които са в криза и т. н. ..

Luna0102

Как пък го изчисли че е по 22 евро на ден? На някои не е плащал от 6 месеца, на други от 4 месеца и им дължи 750-1000 евро на човек. По-малко от 200 евро им е месечната заплата.

Ами като са "изроди" защо именно там се натискат имигрантите,а не отидат при великите и достойни хора-българите?!Караш ме да се смея:)

защото тук всички сме гастарбайтери от 23 години.

Умен народ - богата и просперища държава.

Гръцкото правителство има нулева толерантност към подобни актове на насилие........казал мин.на здравеопазването!!!!!Я да видим колко ще вкара в затвора тоя!!!ГЪРЦИТЕ СА ИЗРОДИ!Всички те в газови камери!

Гърците са известни по света с манталитета си. И до днес португалците разказват как гърци наемали опитни екипажи на кораби и малко преди да пристигнат, за да не им платят, просто ги избивали и хвърляли в морето. Същата история се повтаря и в този случай.

Абе явно такива истории не спират емигрантите! И ние сме известни с гостоприемството си, ама не щем да приютим няколко десетки хиляди чернички емигранти!

Гръцкото правителство има нулева толерантност към подобни актове на насилие........казал мин.на здравеопазването!!!!!Я да видим колко ще вкара в затвора тоя!!!ГЪРЦИТЕ СА ИЗРОДИ!Всички те в газови камери!

Ти колко гръцки деца си готова да вкараш в газовата камера - че не ни достига персонал!

бойкот на всички гръцки стоки , ягоди, маслини, всичко ! "За бога братя не купувайте гръцки стоки" !

За бога братя, приберете се в китната България - работа и пари бол!

чета чета и немога да се начета... и пия ама не много и все пак си пуснах ала пугачова, а не лили иванова.

:-)))) ------ Предлагам да оставим Емельян да почива в Мир ! (, че тук-виж Ни се Наложи да Се Оправяме с ' Run, Lola ! Run !!')

Ситуацията не е никак приятна. Още по-малко елементарна. ('Работодателят' де-факто са доста 'фирми' с прелюбопитна 'история' от родните места на протестиралите. Доказано има и еврофондове намесени. ...А че гърците/кините са си тохондрокефалос - ясно.)

пиша и утре съм на работа ама нема как да не се замисли човек над този варварски акт на гърците ама в същото време то ако не го хванеш в зародиш нема как да го изкорениш после. кво да кажа...

че гърците ги мързи и са мръсни мръсни са ама па глей къв отбой!

това със стрелбата минава всякакви граници, но иначе да ви кажа не съм ни за едните ни за другите. индийците се множат като за световно и искат да си намерят място в европа и хич не ги е страх от безпаричие-раждат ли раждат, ние не смеем да родим по 1, камо ли по 2. от друга страна гърците реват че са в криза ама никой не иска да работи на полето за малко пари. те си харесват фрапетата, минералната вода с кафе американо, трапезите, морафетите, лапачката , а после викат нема пари.

Да ги поканим у нас и да дадем урок на гърците по толерантност, коректност и европейски условия! Българите са известни с любовта си кум емигрантите - особено ако са чернички!

няма що...дали, ако някой "постреля" с ловна пушка по Втората ти глава /под кръста/ ще си пак толкова оригинален !?

И аз за това българско "гостоприемство" говоря.

Мама Ви Гръцка, цял живот лешперите и сучете! Няма такава гадна нация! Искам да съм жив да Ви видя как ми работите на мен!

Само ако си шотландски боец!

:-)))) (Браво !)

Айде пак старата песен - колко гадни гърците, колко лошо там и все пак напират да ходят да им работят! Абе това мазохизъм ли е, що ли! Ей къде са Гана, Занзибар, Северна Корея, Китай, Азербайджан - и пари дават, и условия на труд чудесни! А и защо напускат хубавите си, преуспяващи страни и хукнали в гадната Гърция!

Също като днешните египтени-араби ,дето се смятат за древните египтени ,а нямат нищо общо с тях.

Гръцки работодател и морал !!!

Дали е вярна приказката че голяма част от гърците са с български корени?И ако е така...може би някои от тях са и "работодатели".

Ами български работодател и морал как ти звучи!?!

значи това не е само в българия, имам опит с няколко националности работодатели и искам да ви кажа , че мършата си е мърша навсякъде и то си личи от самото начало. което ме дразни мен е когато се поставят условия в началото да не се изпълнят след това или да се променят след като вече си започнал. има го навсякъде даже много по-зле от бг! а ако бг работодател ти каже в началото ще ти плаща 200 лева за те тая работа и те така :) съгласяваш се или не се съгласяваш, твоя си работа и после не реви. поне знаеш как да си направиш сметката.

Като си помисля, че преди 10 ноември трябваше да се плащат и визи за там се радвам, че съм си спестила това и не съм част от наплива за Greece. С удоволствие продължавам да ходя на нашето си море с истински пясък и вълни.Само българина да не си хвърля боклуците директно на плажа ще е чудесно.

Минусите са от тези дето си хвърлят кочаните царевица, фасове и обелки от семки не само от прозореца на колата, а и на плажа докато пият бира от шишето, нали ;))?

Така е по-добре:) радвам се , че имам съмишленици и за гърците и за чистотата

Ау, аз не знаех, че вълните и пясъка в Гърция са изкуствени!

Към прост - имах предвид дребните камъчета вместо плаж (поне там където бях) ,вече споменах, че не съм гръцки фен.Жалко е ,че не можете да оцените това,което имаме или има по света където също пътувам :))

Колко прилича на нападение на банда мургави над няколко полицаи. А бързате да ни слагате Турция за, кхм, освободител.

дали са протестирали или направо са тръгнали да си взимат заплатите никой не знае!

Колоо, тук си наъално прав - за съжаление, но пък и ягодите са гмо-та ,така,че да не съжаляваме, а да подкрепим Сийка.

така е! ягодите са ми любимия плод, но напоследък нямат никакъв вкус, понякога имат мирис, но само с мириса ще си остана :(

Аз не упреквам хората че берат ягоди.Напротив - те са отишли да се трудят,не да крадат или лъжат. Аз казах и то доста ясно че докато има хора подходящи за лъгане,винаги ще се намери кой да ги излъже.Независимо дали е в Гърция,България или Германия.И изразих мнение какъв според мен е разумния начин да намалеят подобни случаи. Прочете написаното от мен още няколко пъти но без да бързате и ще го проумеете.Уверявам Ви не е сложно за разбиране.

Не,причината е "хубавия "капитализъм.Това някога, преди 23 г ,нямаше начин да се случи.

Далеч съм от идеята да влизам в разговор с политически характер.Няма да ни стигне нощта. Какви са причините е много важно.Считам обаче, че ако човек има повечко умствен багаж,по - трудно ще бъде лъган - и днес и преди 23 години. И затова - всеки родител трябва на всяка цена да възпитава и образова децата си по възможно най - добрия начин.За да не стават те един ден жертва на мошеници. Моля да ме извините за досадното повторение.

Чета бавно и пак АК ми изглежда заблуден. Образованието не е гаранция за справедливост. Явно си доста млад селянин и не знаеш, как и най-вече от кого е построен ТЕЦ София например. Все от много добре образовани хора, под охраната на прости комуняги държащи АК-47 и стрелящи безразборно.

Добро утро, Веселбата започва. Уважаеми господине/госпожо,кой твърди че образованието е гаранция за справедливост?Къде го прочетохте?Два пъти повторих и ми е досадно да го правя но още веднъж ще кажа - образованите и добре възпитани хора не могат да ги лъжат "работодатели"като тези в коментирания случай.По просто и ясно не мога да го кажа,дано да успеете да го проумеете. За произхода ми познахте - поздравления,но за възрастта - не отгатнахте(за мое съжаление).

Колчо, какво боклучаво видя тук ??Мение, което освен, че е обективната истина е и написано умно и семпло. Но, явно ти се опря толкова много техт, и то неразбираем, със сложни думи като самозаблуда ,образование...

Колчо Слепеца ли си, че скачаш да обиждаш, без човекът да те е предизвикал и с 1 дума? Не е необходимо да си богат, за да осигуриш на детето си добро възпитание; чужди езици се учат в безплатните, общообразователни у-ща - с какво те засегна неговото съвсем разумно мнение?!

Колчо, Колчо освен, че си сляп си и много див, ама много див.

YpaBHeHue

Окачествяването като расистки акт е неадекватно. Това е следствие на икономика ориентирана към феодализъм - създаване на пезправова закрепостена класа. Плаща се в храна срещу труд. Никога не можеш да си тръгнеш, защото не може да се акумулира храна. Пезправна, защото прилагането на закона не следва написаните правила, а парите. При неплащане в пари правото в корупционно общество е недостъпно. Това е установяване на феодален ред, а не - расистки акт. Симеон Дянков беше поставил най-висок приоритет на елиминиране на корупцията (особено - реформата в съда, където монополът на съдиите върху контролът по изпълнение на законите е бич за чуждестранните инвеститори и за наемните работници.)

Я сега направи паралел м/у този случай и рекета/крепостничеството на Топлофикация спрямо потребителите на нейната "услуга -парно"! Не виждам никаква разлика... Чудното е , че бълг. люде от прасъдната с-ма не се усещат , че казусът Топлофикация нагледно показва, че в Б-я няма правосъдие, т.е. законност. А когато няма законност, означава , че няма и държава! Я ся Груйчо Лазров (ака Лазар Груев( да ме опровергае!...

Правосъдна с-ма

Продаваш апартамента и взимаш къща на село. Без парно. Даже не е нужно да си богат...

YpaBHeHue

Точно правосъдната система е пръта в колелата. Известно е, че корупцията в Гарция е мн. висока. На всеки българин му е известно колко му са правата в съда - поне десетилетие не може да се пребори за тях. Когато правата зависят от платежоспособността, тогава какво право има отделния наемен работник?! Источник на несправедливостта е желанието ни да наддаваме за правата си - корупцията! Съгласни ли сме?

че то в бг за какво се работи? даже и храна като хората не можеш да си купиш. а относно чакането това си е метод, чакаш и продължаваш с надеждата да си вземеш каквото ти се полага и почваш да чакаш за още повече дължимо и така до безкрай докато или не си тръгнеш и забравиш или не направиш революция.

Уважаеми господин Колчо,моля Ви да ме извините, ако без да искам съм Ви засегнал с нещо.Като средно интелигентен българин не бих си позволил да определям когото и да е като "боклук",но всеки с акъла си. Не Ви се сърдя ,то по хората ходи.Съжалявам че но мога да Ви помогна да разберете написаното по - горе.

Какви ягоди, какъв ток? Един приятел без интернет остана, а друг без фейсбук!!! :(

Неграмотни,наивни(глупави),незнаещи езика и обичаите,изпаднали в безизходица хора - рано или късно стават жертва.Независимо дали са в Гърция,България или Германия.Това е положението и така ще бъде ,независимо дали ни харесва или не. За това всеки родител на всяка цена трябва да осигури възможно най - доброто възпитание и образование на децата си. Всичко друго е самозаблуда.

В България позабравихме последните стотина години, че ВСЕКИ човек има отредено място в обществото. Място, което започва да се гради още от детската градина. Крайно време е да разберем, че хората не са равни, не са били и никога няма да бъдат.

Поддържам и адмирирам...Дрънканиците за равен старт са за блондинките и толерантно ориентираните.Но мозъчетата,полирани като билярдна топка още вярват,че дошли от Гана,Руанда и прочее прерии туземци,идват в Амстердам примерно и СТА"АТ ЦАРА НА КВАРТАЛА...РБИЙШ ЛИ...Това го има само във филмите на Еди Мърфи...СФАЩАШ ЛИ...

Добавка: Неграмотните женски знаят само да се чукат. И понеже са тъпи, раждат на поразия, а не могат даже себе си да изхранят. Формулата за равен старт е неприложима - така, както и равенството между мъжа и жената.

Моля ви се,продължете и за напред да коментирате,за нас е удоволствие да ги прочетем. БЛАГОДАРЯ

И тяхното правителство се прави на паднало от Орион,двеста работници,надзиратели с пушки,няма как тази робовладелческа плантация да е била незбелязана от властите.И едва ли е само тя,а станалото е типично за гръцкия морал-келепир и ксенофобия

Каква ти незабелязана - току-що прочетох в американски сайт, че била основният производител на ягоди за американската верига Уолмарт...