Вивиан Рединг: Гърция да престане да търси изкупителна жертва

Гърция трябва да престане да търси изкупителна жертва в чужбина, за да обясни собствените си проблеми и трябва да работи по-усилено, за да излезе от катастрофалната икономическа ситуация, в която се намира.

Обратно в новината

Коментари - Вивиан Рединг: Гърция да престане да търси изкупителна жертва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе ,като толкова не можете да оправяте с гърчолята,дайте ни ги на нас ,ний българете ,ще ги накараме да бачкат и то без пари ,не ни е за пръв път.Много добре ни помнят дъртите гърци и гъркини и до сега се насират като чуят българска реч.Гърка бачка яко ,само докато му запръхти във врата българският стражарски кон и усети окупационният ботуш зад ушите.Със сърбите е същото ! Що пътища и канали си прокопаха навремето по Беломорието и то без еврофондове..Ама си требе баш майсторски подход,с приказки не стаа тая рАбота..

Да бяхме ги заличил навремето сега нямаше да има такива проблеми, но уви, коварни са гърците и действат с измама...

ГРЕШКА , ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ,ЧЕ ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ В КОИТО И ДО ДЕН ДНЕШЕН НА БАЛГАРИТЕ ТАМ ИМ Е ЗАБРАНЕНО ДА КАЖАТ КАКВИ СА , ДА ГОВОРЯТ НА МАЙЧИНИЯ СИ ЕЗИК И ДА ПЕЯТ ПЕСНИТЕ СИ НА БЪЛГАРСКИ , А СМЕ В ЕС ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отдавна няма забрана да се говори български и да се наречеш "българин" в Гърция, ти живееш с представи от преди 50 години и си съсед?! Проблемът никой да не ще да се нарече "българин", нито в Гърция нито в Македония е в самата България- с най- нисък жизнен стандарт, олигархия ,политическа мафхия бълваща организирана престъпност. Кой бе сине, ще се нарече "българин", та българите напускат именно поради тези причини България? Точно в системата на ЕС можем да си върнем земите от Беломирието без кръвопролития и войни, така както Германия още 50-те години си върна Елзас и Тюрингия без войни. Трябва само да прочете европейската история след ВСВойна и да научиш европейския опит на развитите европейци да го прилагаш и у нас. Двамата по -горе от теб плеснете с ръце и се понесете в небесата, по прости същества сред нашенци не съм видял до сега!

Ненавиждам българските комунисти, но все пак "ела зло, че без тебе по-зло", добре че не са хитри като гръцките комунисти. Представете си някой изпаднал в тежки задължения, чак имота му ще разпродадат, да чака от вас пари за да се оттърве от съдия-изпълнителя...И този същия заказил да ви каже, че е под неговото достойнство да работи за да ви върне парите...Да ви вдига протести с пречупен кръст, да те нарича фашист и да те ругае невъздържено...На такива "патриоти"-гърци, намордник е слабо средсво. Затова никакви пари по техни сметки. Постъпленията първо за кредиторите. След 10 години проверки, ще видим.

Съобщиха, че им опрощавате 100 млрд. евро от външния дълг и им наливате нови 130 млрд.! Как да си го обясня! Не двоен, направо троен критерий! Ако това се беше случило с нас, щяхте да ни оставите да си заминем. Що така, бе, Миме? Горе на черешата - там е спасението. И по-далече от помагачи и пожари. Аман от съветници, ей. Що вересии се разхождат по тази грешна земя...

Защо ги четеш тези новини след като не можеш да си ги обясниш, че и ги коментираш. Нищо не са опростили на гърците - заменят се краткосрочни облигации с дългосрочни такива - разбирай преструктурират си дълга!

някои да знае откъде мога да извадя писмото на Mикис Tеодоракис до гръкия народ,то може да свърши работа и на нашата рая.

Раята не вярва на дълги писма а на кратки лозунги и крясъци по митинги. Идват земетресения, вулкани и наводнения. Ще оцелеят държавите с висока надморска височкина. Затова и съсипаха Гърция, за да я изкупят евтино. Не е само тя! В Африка и Южна Америка има подозрително повишен политически и икономически интерес ;) към държавите с висока надморска височина. Определено нещо става в тях.

да така е,ще се случи през тази(2012)година само не знаем точната дата,което въобще няма значение ,каквото ще става,ще става.в youtube има карта на света в която е показано кои държaви ще се намират над водата при височина на водата 80м.просто ми е любопитно какво пише Mикис.

Гръцките политици, все едно от коя партия, трескаво обещават всичко само и само да докопат милиардите на Германия /половината от целия фонд/. След това...Нищо. Ще обявят неплатежоспособност да ги връщат и..."на босия цървулите", по балкански. Защото Ганю Балкански и събирателен образ на балканския манталитет. Не само на българския. А като знаем че гръцките леваци-комунисти и синдикалисти, питаят дива омраза към германските фашисти /Манолис Глезос и Микис Теодоракис на стари години водеха демонстроция срещу Германия!/ можем да бъдем сигурни, че мечтата им е да си върнат гръцкото "национално достойнство" като измамят германските кредитори...

Засега изглежда, че ще връщат, но грабливите птици се постреснаха от Исландия и сега не смеят да натискат много.

Blueone много си приличате сDARKVEIDAR13 , с един и същ празен акъл сте,зевзек с бръмбари в устата. Що не кажеш какво знаете за неолиберализма? Не ви ли учат в Отворено общество или са ви оперирали мозъка да не мислите, сложили по един чип и като кучета са ви пуснали да дебнете по форумите какво селската даскалица от Скандинавието ще каже? Такива копои на властта с оперирани мозъци едва ли знаят къде се намират и какво говорят, та да разберат какво даскалицата от Скандинавието говори за неолиберализма. Е, па ние си ги знаем и сопола си не фърляме за тях. Жалко че нацията ни продължава да ражда такива изродибай Кръстьовци, които за 5 стотинки са готови да служат на мафията и да продават и майчиното си мляко!

halidas

Дано тази да не е умна,колкото е красива.Брррр...

За неолиберализма иди да прочетеш две книги преведени на няколко езика в нашия сайт писани от все още НЕпенсионирана даскалица упражняваща даскалъка в няколко престижни университета на Европа и САЩ. Едната току що получи престижна международна награда. А къде ти си чел за неолиберализма и какво знаеш за него? Не е лошо да кажеш тук на публиката, за да си премерим даскалъка и знанията за него?!

А теб кой те пуска тук нерегистриран да пееш глупости? Нали, Дире, имате правило само регистрирани в уикенда?

Ти пък си на всяка манджа - мерудия!

Alexn е сол ташака на дир.бг или е от цензорите които работят в дир.

Баба Вивиън, която е представител на най едрите неолиберални банкерски кръгове на Европа, се изказала. И нейното изказване гръцкия народ, който живее и спи на барикадите, ще си го премести от единия в другия си джоб.

Аз се надявам, че германският народ ще се усети вече, ще стане и тръшне на гърците вратата. Пък те нека си спят още, ако ще и на барикадите и леелят за нови невъзвръщаеми кредити от стотици милиарди. Ако съм на мястото на В. Шойбле, днес ще кажа "найн", да го д...т вече! Очаквам някой барбун да ме апострофира относно мястото, да го духа и той.

бъпрос на време ,днес,утре до лятото са готови,лошото е че са ни съседи и нашата черга ще изгори,тя вече се е подпалила.

Вие ги научихте ,че всичко им позволени и сега не било така ! Не е луд този който яде баницата , а този който му е дава ! От години ЕС спонсорира Гърция и сега някой трябва да си плати , но нещо на гърците не им се плаща а ;)