Хиляди туристи блокирани в Гърция заради стачката

Собствениците на товарни камиони и цистерни в Гърция решиха да продължат стачката, пренебрегвайки разпореждането на правителството за гражданска мобилизация.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди туристи блокирани в Гърция заради стачката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

до rr: Kой ги кара ли? Aми има хора от 3апада, кото си ходят всяко лято на море. ..има хора със смесени бракове. ..има други, планирали от ранна пролет отпуски A други ги интересува митологията и така.... ами ще им намалее притока. Dано B - q спечели от това!!!

За да ги стигнем гърците,трябва да са в стачка поне няколко години.А през това време ,ние да се скъсаме от работа....ама няма да стане.

Всички тука, които си мислите, че гърците си отстояват правата сте в огромна грешка. С тия стачки те само си го набутват още повече. Какво толкоз им се кефите не мога да разбера. Вдигали се всички на стачка. И кво? Какво постигат? Туризма им, който им е един от основните доходи умира. Умира точно заради стачките. Огромна част от туристите няма да се върнат, дори всичко да се нормализира. Много от хората които пък са мислели, да ходят в Гърция на почивка също се отказват и ще предпочетат някоя друга дестинация, Турция или ако имаме късмет България. Нека си стачкуват гърците, от това можем да се възползваме само ние. Както те ни го набутват, сега е време и ние да им го набутаме. Ако си затворим границата за гърци тия ще умрат. Няма да има откъде да вземат бензинец. Ще се молят. Нищо, че сме комшии и по територия, и в НАТО и в ЕС. Сега е момента и ние да се покажем като лоши момчета и да видят те какво е да те разиграват за глупости.

Гърция винаги ще привлича туристи не бой се. Акропола няма да изчезне, нито гръцката митология нито гръцкото историческо наследство. Туристичската маса няма дълга памет.

Гърците не може да ги разберете вие. Обаче има косвени данни че са на 50 години преди нас във всичко. Изгониха отдавна американските бази, имат безвизов режим за USA т.е. не плащат за визи и не се редят на опашки пред посолството. Ние тепърва се гордеем с военните бази и хленчим за визи. Нямаме пърища те имат магистрали. Имаха Олимпиада ние стигнахме само до ниво Спартакиада. Да сте видели Грък да се е приселил да живее в Българско или Българин който се е изселил в Гърция да се е върнал в БГ щото в Гърция много трудно се живее? Между другото пословечно е, че гърците много не се напъват да работят работят. Ами "Като видиш някой да си почива- ПОМОГНИ МУ!"

В България има много гърци. Голяма част са от времето на военната хунта, но са идвали и преди това, идват и след това. Готини са за компания, но са си византийци:)

това са комунисчетата им! и от гражданската война 19ч9!!! така че съди сам!!!

Не съм посещавала Гърция, но тук по нашето черноморие имаме чудесни места и градчета, не говоря за "бетонните градини", те са ужасни, но места като Обзор, Китен, южно черноморие, може да се намерят много изгодни оферти :)

Не мога да разбера какво толкова им се кефите на византийците?! Години наред цицали чужди пари, сега като дойде време да плащат сметката, пак номера въртят! И почивката там не си струва, държат се надменно, като че ли са хванали господ за шлифера...Откакто висях няколко часа докато пуснат ферибота да превозва, не ща да стъпя в тъпата им държава! Най-перфектното обсужване е в Турция за доста по-малко пари!

Гърците винаги са били по-добре от нас и винаги ще са по-добре.Защото знаят как да отстояват своето.А ние докато сме с глави заврени в задниците ще си бъдем най-бедните в Европа и ще им слугуваме с векове напред.

няма никаква криза за бензин в Гърция. току що се връщам от там и от интернета разбирам за тази измислица. от атина до кулата на всички бензинастанции има бензин.

Византийците знаят как да отстояват интересите си

много си проста! отстояват права, които са равни на перманентно състояние на кражба - 13 и 14 заплата и пенсия, монопол върху стратегически суровини и снабдяването с тях и т.н. А 300 милиарда дълг?! Как ти се вижда? Това и в тоталитарна държава - без значение коя е тя - не го е имало! Прости егоисти са, това е! И ако това е европейска държава...ужас! Не искам да сме такива!

Аз пък искам да съм зле като тях.Да имам 13 и 14 заплата,да имам синдикати като техните, а не като нашите гъзоблизци.А дълга им пак ние ще им го отработваме.Защото ние ходим да им слугуваме и да превиваме гръб по полетата им.Всяка година 200 000 българи отиват на гурбет в Гърция.А когато в края на годината официалната безработица у нас достигне 25% дали няма да се получи втора голяма екскурзия,но този път в посока Гърция?

Съгласен съм с теб.Нека видим и историята.През 1821 г. гърците повеждат въоръжена борба за освобождение от турско робство.И възползвайки се от конфликта между Русия и Турция /1828-1829/ през 1830г. в Лондон се подписва мирно споразумение и Гърция получава своята независимост.През това време ние сме с глави заровени в пясъка и чакаме да дойде някой друг да ни освободи.Сега чакаме и да дойде някой да ни оправи.Вече 20 г. крадливи и некадърни политици ни "оправят" както си искат,а ние си дремем.

Евала! Гърците ще си извоюват правото на достоен живот. А ние със завряни в пясъка глави ще продължим да чакаме някой да ни оправи.

е какво да ни оправя, българите си ходят на почивка по гърция или турция, имат си кинти. дреме им че сме най-зле, на никой не му пука

За сефте утре( т.е. вече днес ) заминавам на почивка с 2 туби бензин в багажника. Дано не са почнали вече да си крадат бензина, като у нас преди 15 години. Проблеми трябва да има, иначе не е интересно. Ходил съм по цялото средиземноморие + голяма част от островите, но мястото на което отивам вече за 3-та година е 2 класи над всичко останало което съм виждал. Не го казвам кое е, тарапана не ми трябва. Ако ме блокират, с радост ще остана и месец там, мога да си го позволя. Чалгаджиите нека се кефят на нашето черноморие, радвам се за тях.

Чудя се на хората, които дават пари, за да хранят хайлази, които спят до 12 ч. на обяд след като цяла нощ са бесняли по кръчми. Какво толкова има да се види в Гърция?!

Ако не е истина не е и лъжа- И нас това ни чака.

Аз си изкарах чудесна почивка на бг-черноморието.Така им се пада тези дето са решили да си дадът паричките на гърчолята.Ходил съм веднъж там и повече няма да поторя.

Явно си мазохист щом казваш,че си прекарал чудесно на нашето черноморие.А и не е само Гърция.В Турция също се предлагат чудесни условия за почивка.А освен това ти излиза по-евтино отколкото по нашето черноморие.Да не говорим за чистотата,липсата на мутри и нагли бакшиши.

Ami koi gi kara da hodyat pri vizantyizite

Другият вариант е - при родните мутри на родното черноморие.Да им пълним утанялите гушки. Да Ама Не.

Човек и да иска да им помогне - няма как, толкова са изобретателни, че все ще намерят начин сами да се провалят. Всичко това, което се случва там изглежда сякаш гръцката икономика цъфти и туристите са една малка, но досадна подробност в общия пейзаж на благоденствие.

Направиха и невъзможното да се борят за запазването на някакви толерирани от държавата монополи, като тотално съсипаха туризма и бизнеса на всички останали гърци. Какво повече да направят, да избиват туристите ли? Да им имам демокрацията! Пълна анархия! Тая държава хич не отива на добре, ама хич!

Вместо да гледаме сламката в чуждото око,не е ли по-добре да видим гредата в собственото.Добре,че нашата държава е цъфнала та вързала.Боже,боже.Това е то прост народ слаба държава.

povece dni v gurcia....na tova my se vika kusmet.

Кефят ме гърците стачкомани

А нашите превозвачи какво дремят, ами не отидат да изкарат някоя кинта в Гърция?

Опитай се и ще видиш, че е невъзможно. Защото това е техен монопол.

Не страдайте, подкарвам цистерната одма!

:) браво много се радвам че този път избраха точния сезон за протести !

Не ходете там. Освен ако не искате да си провалите почивката.