Европа следи визитата на Ципрас в Москва

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас започва двудневна визита в Русия, която се следи с голям интерес в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Европа следи визитата на Ципрас в Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Алексис Ципрас това е политик който мисли за народа си. Православието се оказа препъни камък за заробващия ЕС който според мен ще се разпадне до пет години. След Сириза идва ред на Подемос в Испания.

ЕГОИСТИЧНАТА ЕВРОПА,която мисли само за себе си?

Шулц това не ти е БОКО ТИКВУНОВ да се съобразява с вашите мераци. Ципрас защитава интересите на Гърция а на е подлога като нашите управляващи.

Е па не бързай! Он е само дт 2 месеца във властта, почекай малце.

В последно време на старата Европа се наложи да следи много неща. Вчера следеше "петорката на Газпром", днес следи Ципрас. Както е тръгнало има опасност "старата госпожа" да стане разногледа.

Сега ще се види дали Европа е принципна и безпристрастна в отношението си към различните страни членки. Ако допусне Гърция да изгражда газопровод през своя територия при положение, че забрани на нас ще е пълна гавра. Ако допусне Гърция едностранно да отменя ембаргото за стоки ще е още една гавра. Ако допусне Гърция да не си плаща дълговете - пак гавра. Ако допусне Гърция да не изпълнява икономически реформи, включително намаляване на заплати, пенсии, приватизации и т.н. - поредна гавра. НИЕ ИЗЯДОХМЕ ТОЗИ ЗАЛЪК И ПЛАТИХМЕ ЦЕНАТА. ВЪПРОСА Е ДАЛИ ТЕ ЩЕ Я ПЛАТЯТ.

А бе смешник !! Не Гърция, а Русия може да премахне ембаргото на хранителни стоки, защото е наложено от нея и Европа две не може да каже. За какви принципи в ЕС говориш , когато върхът на евроатлантическите ценности е двойният стандарт.

Шулц това не ти е БОКО ТИКВУНОВ да се съобразява с вашите мераци. Ципрас защитава интересите на Гърция а на е подлога като нашите управляващи.

Почакай малко! Какво припкаш като пуле пред майка си. Тепърва ще "бере" кривите краставици.

А ти какво друго очакваш.

Азъъък.. че само глупости вършат, тия двамцата, ма айде от мене да мине че тоз Ципурас и онз Вари-нещоси са готини.. еееех да ще единия да доди у назе.. ко са ръгнали да одат по америки, русии и брюксели.. Аааа Ми малаки, ко да ги праиш, страдам тука самичка из празни шишета узо с разбито сердце..

Гърците и евреите си приличат по това, че и едните, и другите са готови да продадат майка си и баща си. Разликата е, че гърците няма да ги доставят. PS. Всъщност този анекдот е валиден по-скоро за гръцките комунисти.

Това е визита на гръцка уличница при руски бандит.

Социалиста Ципорас отива да проси у империал-фашистка Русия, която от своя страна се слага и проси у Комунистически Китай! Побъркан свят! Явно марксизма-ленинизма сериозно е изучен само в Китай!

По тази логика и САЩ могат да поискат от Русия/тъй като претендира да е наследник на СССР/ за активи, след като сумите по договора от ВСВ "ленд-лиз" не са изплатени от СССР.

По-конкретно! Точната стока и точната и цена. Другото са празни приказки.

Летательных аппаратов 22 150 Танков 12 700 Легковых внедорожников и вездеходов 51 503 Грузовых машин 375 883 Мотоциклов 35 170 Тракторов 8 071 Винтовок 8 218 Автоматического оружия 131 633 Пистолетов 12 997 Взрывчатые вещества 345 735 тонн Динамита 70 400 000 фунтов (31 933 тонн) Пороха 127 000 тонн Тротила 271 500 000 фунтов (123 150 тонн) Толуола 237 400 000 фунтов (107 683 тонн) Детонаторов 903 000 Оборудования зданий $10 910 000 Товарных вагонов 11 155 Локомотивов 1 981 Грузовых судов 90 Противолодочных кораблей 105 Торпед 197 Радиолокаторов 445 Двигателей для кораблей 7784 Запасов продовольствия 4 478 000 тонн Машин и оборудования $1 078 965 000 Цветных металлов 802 000 тонн Нефтепродуктов 2 670 000 тонн Химикалий 842 000 тонн Хлопка 106 893 тонн Кожи 49 860 тонн Шин 3 786 000 Армейских ботинок 15 417 000 пар Одеял 1 541 590 Спирта

Евразийците са по празните приказки, лозунги и опорни точки. Другите работят с цифри защото ги има, а не са пропаганда.

Що се зверите бре, хората си бранят националните интереси?.Колкото и да са ми омразни гърците, шапка им свалям за умението им да се пазарят.Но нещо друго забелязвам, че убягва на голямата част от коментиращите.На нас грубо да се изразя, бам бам директно ни набиха канчета за Потока, Белене и каквото се сетиш и от ЕС и САЩ, а на Гърция ЕС пипа леко, нежно сякаш гледа да не ги обидят.И това ако не мирише на двоен стандарт.

Ето така се прави външна политика! Отиваш и следваш и отстояваш интересите на собствената си държава. А не да въртиш гъз наляво или надясно, според това кой по-голЕм ще го извади!

Като е така , тогава да върнат парите на Германия и да напускат европейския съюз и да видим какво ще остане от Гърция. Иначе мирише на маневри с цел изнудване , което едва ли ще остане без последствия.

И защо да го правят? Това не е в интерес на тяхната държава! Както се казва - дават ли ти - взимай...

сега САЩ ще въведе визи за гърците и ще отмени визите за българите, хахаха

Pesh0

В САЩ , спират тока , да не се вижда , как се посират от яд . Обама , вече губи не поредна битка а войната .

гърчолята, да не :стане хитрата лисана с двта крака в капана" - това не ви е ЕС, само да заплашват. Братската ви Русия ще ви даде каквото поискате и ще си го вземе ако не играете по нейната свирка. Да не видим Санторини с руски флаг...

Объркал си нещо, сигурно имаш предвид, че Гърция е като циганин. В гръцката махала /във Варна/ имаше една гъркиня, която казваше за мъжа си : В гъзъ да ме е.е ама да не ме кара да работя.

Досега не съм чул от ЕС или МВФ да искат активи/територийка, островчета и т. н./, от тия кръвопийци и смукачи на чужди блага. Русия обаче, като добър приятел и помощник в трудни моменти веднага предяви претенции към какво? Първо се настаняваш удобно някъде/за целта трябва да има продажници да ти го позволят/, после идват "зелените" човечета за да осигурят "законен" референдум, и по- нататък всичко е ясно/справка- Украйна/. Само Ципрас и Орбан да не свършат като Чаушеско.

Не си чул? Прочети за ПОИСКАНАТА приватизация на гръцката национална електричекса компания, няколко пристанища, както и железопътна инфраструктура! Виж и кои са кандидат-купувачите.

Купувача ще е този, който дадее най-много пари.

Ако наистина си мислещ или поне малко, трябва да знаеш, че Чаушеско беше единственият лидер на соц страна, който не бойкотира олимпиадата в САЩ и изпрати свои спортисти. Ако си гледал откриването на тази олимпиада, то сигурно си видял, че целият стадион на крака аплодираше румънската делегация.

също и видяхме как получи няколко 7.62мм пред една стена...

Ако си МИСЛЕЩ, ще се замислиш, че това с флагчето просто няма как да стане. Гърция е член на НАТО и нещо такова би означавало директна военна конфронтация между Русия и НАТО/САЩ . А нито едните, нито другит еимат интерес от това. Те не искат да си разрушават собствените държави. Искат да продават оръжие (т.е. да разрушават други държави) и да (под)държат чужди икономики в зависимост.

Какво единство в тоя шибан евросъюз, бе? Ако е наистина единство, то не би могло да бъде нарушено с преговори за развитие на междудържавни отношения между кои да са две страни, при положение, че са ЗА добро. Нещо, което зорлем се пази, то е въпрос на време да му изтърват края и да се разкапе тоя грешен съюз. Дай, боже по-скоро!

"Европейската комисия призова Гърция да разговаря с Русия "в един глас с останалите страни от ЕС"." - Добре де един глас, но на кой е този глас, и то вярно е, че е един. На повечето държави може да не им е изгодно да се съобразяват с Германия например. Защо тогава Германия развалят единството.

Всичко е комуфлаж. Става въпрос само и единствено за едни милиарди ,руски пари, които Гърция дължи на Русия. КОГАТО КИПЪРСКИТЕ БАНКИ ВЗЕХА ДА СДАВАТ БАГАЖА, МИЛИАРДИ РУСКИ ПАРИ СЕ МЕТНАХА В ГЪРЦИЯ В ДЦК И ПОД ДРУГА ФОРМА. ТОЗИ ДЪЛГ ИЗОБЩО НЕ Е МАЛЪК. ТАКА, ЧЕ НА ПРАКТИКА ПРОСЯКА ЦИПРАС ОТИВА ДА СЕ ДОГОВРЯ ЗА ДЪЛГА КЪМ РУСИЯ. ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА НЕЩО НОВО. ПРОСТО ГЪРЦИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ИЗМАМЯТ И РУСИЯ И ЗАПАДА, БЕЗ ДА ПЛАТЯТ НА НИКОГО.

Явно в Европа са много неуки, щом не са разбрали , че това е комуфлаж, а са силно притеснени от това посещение и даже отправиха директни предупреждения към Ципрас. Не е лошо да намалиш ученето и да наблегнеш на мисленето.

че са притеснени? Ще видиш, че това е един елементарен гръцки цирк. Явно не познаваш гърците що за стока са.

В Брюксел станаха разногледи. Лицемерните санкции на ЕС против Русия се обърнаха против самите европейските държави. Пострадаха най-вече хамерикански послушници като България. Пострада и Гърция. Ципрас обаче ще поправи нещата в Москва, а Борисов пак се захвана с магистралите, този път да ги ремонтира. Макар, че са строени преди една-две години.

Тези които са строени преди 2 години са в идеално състояние /Обикалям България често/. Става дума за тези, които са строени преди повече от 20години и никое правителство не си е правило труда да ги отремонтира. Разбра ли мурзилке.

Явно трябва да им се спретне един евромайдан на гърците!

Дали сенатор Маккейн ще чака Ципрас да се върне в Атина, за да му набие канчето?

Mакеин може само свирки да прави на Cипрас.

Какво ще кажеш да изчакаме до края на месеца и да видим кой на кого ще свири. Още някакви си 2 седмици. Не бързай като пуле пред майка си.

от къде на къде гърция ще говори от името на EC.да не би EC като разговаря с ръководителите на други държави, да разговаря от името на гърция.всяка държава сама трябва да си помогне.не си ли помогне сама отпишия отпиши я като държава,като става с българия.има една поговорка:не си ли помогнеш сам,няма кои да ти помогне.

Mосква не вярва на гръцките сълзи. Mосква иска тра-но военно присъствие на Eге-ско море.

защо пък да го няма.няма само нато да има присъствие където си оиска.

Не съм фили или фоб, но Русия ми изглеждат по неконтролируеми и ненадеждни, та за това, ако наоколо изобщо трябва да има военни, предпочитам натовски такива.

Москва вече получи трайното присъствие. Прочетете за договора с Кипър за охрана на залежите и добива на газ и петрол.

Един здрав шут от ЕС и да отиват да играят касачок Гърчетата. На всички им е омръзнало от тези Гръцки паразити. Вън от Шенген и ЕС.

Абе Колев те поне са в Шенген ти и до там не стигна, а шута вчера на БГто го биха в Унгария. Ей туй злобата е голям яд.!.

Колев, ти си типичен представител на шопите- Я не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле.

Десетки години като взимаха милиарди евро , Европа беше прекрасна , а сега когато трябва да ги връщат е най-лошата !

Може да се добави, че освен кредитите, които трябва да връща, Гърция е получила десетки милиарди долари или евро /а може би и повече/ безвъзмездна помощ от ЕС от началото на членството си /през първите две десетилетия само 2-3 държави в ЕС бяха бедни, в т.ч. Гърция и богатите членове на общността разполагаха с много по-големи ресурси за подпомагане на бедните южни съседи/.

Може също да се добави, че след Втората световна война в продължение на десетилетия милиони гърци, основно от Северна Гърция, работиха къто гастарбайтери в Западна Европа /най-вече в Германия/ и се спасиха по този начин не само се спасиха от мизерията, но станаха хора, спечелиха много пари, с които си направиха къщи в Гърция и си купиха коли и трактори, към 350-400 хиляди гърци все още живеят в Германия, не самалко гърците и в други страни от Западна Европа.

Като си тръгнал да пишеш, пиши обективно. Сега трябва да ги връщат, но с една трета по-вече, което маже да стане като си продадът държавата на лихварите.

БОЛШОЙ ТЕАТЪР Демонстративно усукване около Русия,за да се стресне ЕС и да почне да опрощава милиардите борчове. Е,този път няма да стане. ЕС,Русия,а и всички са наясно,че Гърция няма нищо,каквото да предложи на Москва. Мързел и милиарди дългове. Това ще е най-смешният и безплоден блъф за 21-ви век. Най-много Гърция да постигне точно обратният ефект. Изритване в периферията на ЕС и цивилизования свят.

Гърция може да предложи: - прекрасни курорти; - мед (най-добрия на сета); - зехтин; - цитрусови плодове; - мрамор; - морски транспорт (имат граждански флот почти колкото на Великобритания); и мн. други.

С нищо не е доказано, че гръцкият мед е по-хубав от българския. Със сигурност е много по-скъп.

Браво! Чудесно за робовладелския строй....

Стига с тези НЕПРЕКЪСНАТО тиражирани ЛЪЖИ, те едните мързеливи а другите били работни и поради тази причина имат.

Защо да са лъжи? Имало голяма безработица в Гърция. Защо. В селското им стопанство работят стотици хиляди българи, македонци и албанци. Хиляди българи, македонци и албанци са слуги в гръцки къщи. В огромния гръцки флот не работят гърци, а в офицерския състав са българи, румънци, украинци и малко руснаци. Другия състав са филипинци. В курортите им работят българи македонци филипинци. Ако всички тези чужди за Гърция работници се заменят с гърци не само , че няма да има безработица ами и няма да им достига работна ръка. Ама гърка не му се работи , иска да е мениджър, да щрака с пръсти, да е държавен служител. Ха сега почвайте да слагате минуси, ама ще обяснявате, защо гърците се гнусят от труда. В България казваме, че няма лоша работа и който го казва си намира работа. Това явно не важи за гърците, те предпочитат на държавни разноски.

...а рунтавото му бозуки, виждат ли го???

Как подлите и вероломни гърци са способни да продадат така скъпите на всички (и най вече на нашите управляващи) евроатлантически ценности! Но ние не сме такива! Под вещото и компетентно ръководство на Партията и лично на ББ смело крачим към светлото евроатлантическо бъдеще на България!

бате ти боико тиквата,крачи към скорошно затриване на българия.

И кво сега, значи ако Гърция договори нещо което ще бъде в неин интерес щяла да застраши европейското единство. Ако германските политици наистина мислят това което са казвали то или Германия иска да си има една фалирала Гърция, или Европейското единство не е никакво единство.

Официална Европа използва средствата на специалните служби???

Абе ЕС да прави като вятъра мен руснаците си ме кефят!

Удивително колко много гнусни рубладжии пишат тука! Абе, хора, вие на работа не ходите ли?! Кой ви храни вас? На чий гръб живеете, щом по цел ден сте тука? Ами ако немате работа само вие сте си виновни. Чета ви постовете и се удивлявам колко посредственост, тесногръдие, ниска обща култура и откровена глупост се е побрала във вашите постове!

Сус, бре, соросоидче. Яд ли те е.

VIPER

Ти от умните и красивите ли си ? И като не си безработен , това ли ти е работата - да драскаш глупости ?

Добре де, ние рубладжии са ясни. Но ти как се появи тука? Не се ли на работа? Не желаеш да работиш за евлоатлантически ценности? Позор!

Хахахаха.... Много ли те е яд, че някои имат собствено виждане и не повтарят тъпотии като добре обучени папагали?

Имате опорни точки, а не собствено мнение.

Виждам че русофилските зомбита все още не са разбрали че ЕС никога не е налагал санкции свързани с хранителни продукти. Това Путин сам наказа собствения си народ като забрани вноса.

Не собствения си народ, а европейските производители наказа Путин. Например полските градинари, които няма къде да си продават ябълките. Да припомним също, че тези санкции, които Русия наложи, бяха в отговор на санкции, които ЕС наложи на Русия под американски натиск. В резултат на тях, руските производители на хранителни стоки, получиха добър тласък за бизнеса си. А руснаците гладни не останаха, не вярвайте на НПО мантри.

Полските ябълки да ги карат насам, ние и без това от 25 години вече нямаме свои.

И затова поляците се чудят къде да дянат един милион тона ябълки, а холандци и датчани не знаят какво да правят със сирената, които бяха предназначени за Русия, а се оказа, че Белгия, Швеция и други "съюзници" отказват да приемат на своя територия. Виж при нас нещата са екстра - полските ябълки по 16 ст килото и холандско сирене по 2.50 килото... що ли?

Всяка държава определя сама санкциите. Когато ЕС наложи санкции, никой не е питал Русия къде да и ги наложат :))))

Затова България се напълни с боклуците, които големите в ЕС не могат да продават на руснаците. А ти ручай жабетата прост балкански лузър.

гърците да ги изхвърлят от шенген, еврозоната и ЕС. само така ще си дойдат нещата на мястото!!!

Виктория Нюланд вече си е резервирала полета до Атина и пълни торбите с курабийки, узо и бело сирене.

И една бейзболна бухалка на дъното ;)

Както е написано под картинката: "Мартин Шулц: Алексис Ципрас да не подлага на опасност единството на ЕС" Единството на ЕС е възможно, само ако се основава на взаимнаизгода. На принуждение може да има единство само временно. След като от миналата година вече имаме уж равни права за работа в ЕС, да ви кажа, как германците елиминират българи и румънци (а може би и гърци) от работните места за бели хора. В конкурсите се задават редица въпроси от рода на "Кога е роден Конрад Аденауер" или нещо подобно. Разбира се това няма връзка с евентуалните ти преки задължения. Казват ти, че не си се справил с теста и не ти позволяват да видиш, дали германският кандидат е отговорил на въпросите.

Византийчето ще прави сделката на века-драхми за рубли...

Не знам кой кого следи и какво иска, но гърка ще си изиграе картите, както трябва, а нашите "мили и скъпи" управници начело на нашия "велик" вожд на бледоликите ни закопават все повече и повече..........а бе хора докога ще търпим ????????

еми зимаи си тескерето, летището го знаеш де е, и метро има до там и с първия полет право за Москва.

че ти къде си виждал русофил да има тескере?? то тескеретата са се давали само при платени данъци а комунитсти данъци не плащат, само зеят за обществени поръчки.

Ами както вървят нещата, и да не искам, ще трябва да си подновя тескерето ! А вие ще трябва да сричате турска и циганска /не че я има/ азбука !

Хубаво е че има тесте с карти, ама банката и казиното са на ЕС. Като го видят, че шмекерува, ще го изхвърлят от казиното с шут.

По заповед от Фашингтон Европа следи визитата на Ципрас в Москва

ЕС е замислена като икономически съюз. Политизацията му е подмяна на европейската идея, пълзяща колонизация, нов тоталитаризъм. Кой губи и кой печели от това е повече от ясно.

Губи обикновеният човек, печелят Световните лихвари!

Ха-ха, западните лицемерчета може и да са единни в навеждането си пред САЩ, но не и населението им. Камо ли за Източна Европа, която не е още толкова изтрещяла от реклами и кредити.

Гърция ще спаси България от смърт- ната прегръдка на ЕС!

Би било станало много интересно, ако Путин, в замяна на подкрепа за гърците, поиска излизането им от НАТО. :))) Макар че за Русия би било по-интересно да държи свой троянски кон в Североатлантическата терористична организация. :)))) Независимо от истериите в Европа Путин и Ципрас ще се договорят и то далеч не само за новото трасе на газовата тръба и за частично облекчаване на руските санкции. А дано това поотрезви някои политици в Европа и най-вече у нас. Както и избирателите, които им гласуват доверие.

Стратегически Гърция не пречи с нищо на Русия, че е в НАТО :)

Нали и аз това казвам. По-изгодно им е да са вътре. Но би било интересно да го поиска все пак. Ей така, само заради психологическия ефект. :))))))

Абе ти не се ли умори от нощното дежурство в зоопарка, ше земе да ти избега некоя маймуна та ша требе да я плащаш ?

"...като се планира внос на гръцки земеделски продукти в Русия..." Я нЕкой путиноид да обясни, каква е субсидията за гръцките фермери и от къде идва.

А някой соросоид да обясни каква е ползата за европейските страни от санкциите срещу Русия

Толкова ли си тъп, че не си разбрал?

Предпазени са от "цветни революции" и бисквитки "Ала Нюланд"... както и от други силни вътрешнополитически трусове, във връзка със скандални разкрития, добити чрез подслушване, за политици във върховете на управлението.

Я ти по-добре питай БГ производителите за тая субсидия и що си изхвърлят продукцията на пътя, а ние хрупаме пластмасови домати, фрашкани с цялата Менделеева таблица и пием мляко, богато на ГМО нишесте.

За пореден път питам - може ли някой да посочи една - едничка полза за обикновения българин от членството ни в еврейския съюз и нато?

връзки, за разлика от България, се дипломираха в Европа, реализират се като професионалисти, взимат добри заплати, помагат ни, а хората без връзки при правешко-селяндурско време бачкаха срещу мизерни заплати, чакаха с десетилетия за апартамент, кола при ввесени депозити като повечето и не дочакаха.

Задължително ли е да сме член на евросъюза и нато за да могат днес нашите деца да учат и работят в чужди държави, ад си купуват апартаменти и коли без ред? Аз си мисля че повечето държави в този свят не са членове на ЕС и нато, и в същото време техните граждани имат още по - големи възможности от българит.

Нивото на образованието в България преди 89-та превъзхождаше това в западните страни днес.

Айде да не връщаме 30 години назад, а само 20. Тогава умните и кадърни деца ПАК БЕЗ ВРЪЗКИ завършваха университети по цял свят и от тогава работят в престижни фирми пак по цял свят. Та, каква е конкретно ползата от присъствието ни в ЕС, освен свободното придвижване във въпросния съюз?

Държавите, за които говориш не са навестявани от социализма. Да напомня ли, че развития ни строй бе задминат от държави като Гърция, Турция, Кипър и т.н. Срам......да не споменаваме моралното разложение, ехото на което чуваме и до днес. Безбожието ражда чудовища.

друг им е виновен - Европа, САЩ, НАТО ? А родните комуноид-капиталистчета укриват над 40% от дейността си, в туризма и ресторантьорството стигат до 90%, за путлерските лукойл и катебе/кагебе банк да не говорим, поне над 3 млрд. евро годишно не влизат в държавната хазна, защо не протестират срещу тези зулуми, които пряко и очевидно им бъркат в джоба ?

Когато бивши чиновници на високи постове от САЩ казват, че българското правителство е купено заедно с президента и не работи за народа , а служи на САЩ, както всички виждат, то и соросоидите трябва да се замислят малко....

Тъпанар&Соросоид!

magit@abv.bg

Знам как соросоида от седесар стана деформатор и гробар. Лео!

2 г. и ЕС се разпада окончателно. Лошото е, че никой няма да ни върне 10 те млрд. плащани за членство за периода, както и милионите плащани по наказателни процедури. Да не говорим, че само 5% от еврофондовете са ни платени, което означава, че всичко построено по оперативни програми е с парите на данъкоплатеца. Платеното правителство и президент в затвора, а на Гърция като доказан добър съсед последните години-Успех!

Путиноиде, знаеш ли защо лисицата ходи след коча?