В Гърция не изключват отмяна на референдума

Гръцки медии не изключват възможността Атина да отмени референдума в неделя, който правителството поиска, след като прекрати преговорите с кредиторите.

Обратно в новината

Коментари - В Гърция не изключват отмяна на референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами така де - на това му се вика информационна война. Слухове, опити за разбиване на коалицията, настройване на населението, откровени лъжи... Вижте фейсбук и туитър и ще видите толкова орки на гръцка тема, че нашите тролчета тук ще ви се видят като невинни душици. Да не си мислите, че в Гърция си нямат соросоиди - вярно, по-малко са, нямат такова влияние върху политиката, колкото в България, ама и там си ги имат националните предатели.

Как върви раздаването на пенсиите? Има ли унижени пенсионери или всички са горди?

Ми не знам, как върви. Но като гледам стриймовете, а и като знам, какви демонстрации стават вцяла Европа (без България и Румъния, ама ние не сме Европа)... май банкерите този път ще се наложи да приклекнат, ако искат да си спасят системата,де.

А пък според мен е време за остракизъм. Обзалагам се, че името Ципрас ще е най-често срещано.

"Остракизъм" е болест глупако.... "Екзостракизъм" се нарича това което се опитваш да напишеш...:):))))))))

не знаеш, но бързаш да отговориш... аман от експерти ! https://link/wiki/%D0%9E%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

Аз пък предлагам на гърците следния въпрос за референдум: със "Сириза" напред какво избирате - дефолт (разпарчетосване на държавата между кредиторите) или руско владичество? Все хубави варианти...

Някой светна Ципрас, че референдума е самоубийство за Сириза и сега дават заден ! Да, обаче Меркел вече каза, че няма да говори нищо за Гърция, до като не мине референдума! Ципрес се набута сам, в улица без изход ! Ще гледаме голямо шоу!

ще сменят въпроса - искате ли да сте в ЕС със Ципрас или не искате да сте в ЕС ?

За мене това е опит да се предотврати вота на гърците, който ще е ЗА еврото, еврозоната, ЕС и всички екстри (в областта на икономиката, търговията, политиката и пр.), които идват автоматично със статута им на частичка от Европа!!

Как така може да отменят най-демократичната форма на народната воля ?

гръцките простотии нямат край.

Съжалявам че съм груб ама тая сутрин коментарите Ви са пълна бълвоч. Даже "Информатор", (който иначе много уважавам), се е изложил. Кво се случва при съседите?

сте Вие, че трябва да ни пука за "височайшето" Ви мнение?

И Информатора е с гръцка семка. Хахаха

С кое по-точно се изложих?? Забравихте ли новините за тупаниците които получиха по улиците министрите на Нова Демокрация и ПАСОК?? Завчера,не чухте ли Хампарцумян,който в стремежа си да изложи сегашното гръцко правителство се изпусна за едни 90,000,000,000 помощи дадени на банкстърите-нещо което пиша тук от месеци насам и едни "светила" ми опонират с алабалистики?? Не знаете ли за списъка на Лангард,даден на министъра на ПАСОК и скрит от него и от следващите на Нова Демокрация,цели 4 години??СПИСЪК СЪДЪРЖАЩ СМЕТКИ НА ГЪРЦИ И НЕМЦИ,С НЕЗАКОННО ИЗНЕСЕНИ ОТ ГЪРЦИЯ МИЛИАРДИ и проследими до гепенето им от гръцкия бюджет?? Кой е управлявал Гърция цели 65 години(с изключение на 1967-1974 при хунтата) и докара Гърция до това дередже??"Великите" проевропейци на ПАСОК и Нова ДемокраДция....Те докараха Гърция дотук!!Ако има граждани които са намазали филийката,товаса няколко десетки хиляди васали-идиоти,които са получавали инвалидни пенсии или са назначени на несъществуващи работни места!!Видиш ли в Гърция,гласовете се купуват по друг начин.... Кое ме излага,когато пиша,че дебилите които твърдят,че сме мързеливи,казват,че ако излезнем от еврото ще станем като България?Нали изводът според тяхната логика е,че българите са мързеливи...Щом ние "мързеливците",ще станем като вас-как иначе??:):))))

Ех комуноиде, комуноиде, Гърция я докара до тук ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. Проумей го. Комуноидите сте тъпи и некадърни, затова винаги свъшвате с провал.

Някой знае ли какво става. Реално резултатите от референдума бяха предизвестени - вотът щеше да е ДА за ЕС. Правителството иска да откаве този вот??? В същото време по непотвърдени данни от днес банките в Гърция си работят нормално.

Ами гръцки хедж фондове натрупаха солидни печалби в понеделник от ралито при еврото и след като рабраха, че са ги усетили, сега се кротнаха...

Глупости на търкалета. Кой те излъга че банките им работят? Даже днес ги занитиха с ново 20 - пенсиите ще се изплащат по АЗБУЧЕН РЕД !!! докато има пари.

това означава че дядото на Алекси ще вземе пенсия един от първите. И това ако не е корупция, здраве му кажи.

Не знам,едни индивиди тук,осъзнават ли какво пишат от месеци насам,или са тотални дебили?? "Гърците са мързеливци и сега като излезнат от еврото и въведат драхмата ще станат като България"...:):))) Значи,според някои от "светилата",когато си "мързелив",ако не си в еврото-ставаш като България!!:):))) Което на свой ред означава какво?? Че българите-също са "мързеливци" ли??:):))))))) П.П. `Ми,по тази логика,не е за учудване,че най големите дебили във форума си режат вените за еврото...:):)))))

Повечето коментират положението на самата Гърция. Вие сравнявате с България, което не е по темата, но сякаш Ви убягва, че между двете държави има десетки мъ-ъ-ъ-ънички разлики, като ще спомена само една - българският народ живее в държавата на комунистическата мафия вече 71 години.

си

Никого с нищо не сравнявам... Просто правя дума за едни коментари и за това,как самата им логика е толкова недомислена,че води до изводи предизвикващи смях...:):)))))))

Това си е някаква твоя компилация. Аз едно такова твърдение не съм видял. :) А православните не лъжехте и нямахте двойни стандарти, а? :))

А-да... Вечният "аргумент"...:):))) Аз батка,такова нещо не знам...:):)) Такива коментари,бол и когато пишех за милиардите дадени на банките-ама сега всички млъкнаха...:):))))))) Всеки втори коментар е такъв,но ти и тези които ти праскат плюсчета,не са видяли такова нещо!!:):))) После,се чудите и търсите оправдания:-"абе какво става и другите са по-добре??".... Ами,просто е! Не си затварят очите пред болезнената истина-това става! Приятен ден-и продължавай,да не "виждаш" такива неща,`щото лошо,разбираш ли....:):)))))))

' тия тарикати искат да избягат от народната любов !!!

Засега,тези които получават тупаници по улиците и не смеят да се покажат,са евровасалите на Нова ДемокраДция и ПАСОК,`дето заедно с брюкселски едрокрадци,гепиха милиардите и криеха четири години списъка на Лангард с 5-те хиляди сметки където са крадените пари в чужбина...:):)))))))

взе ли този списък и да започна ли да ги отмята един по един?

Каквото и да стане криза не се преодолява с нови заеми. Това е тотална глупост. А еврото е обречено. Сегашният валутен съюз облагодетелства единствено развитите индустриялни сверни държави, докато държавите от южна и източна европа стават все по бедни. Икономиките им няма как да издържат на германската конкуренция. Преди това ставаше с девалвация на валутата. Сега няма как. След гърция следват португалия, испания и италия. И процеса е необратим.

Това на оперативката тази сутрин ли го казаха? А споменаха ли, че Куба и САЩ са отворили посолства?

Напросив преодолява се със заеми, другият вариант е изключително тежък за хората. Просто е ако нямаш пари и до заплата ти остават 20 дни или теглиш кредит да закрепиш положението и да се помъчиш да подредиш нещата си или минаваш на гладуване и смъкваш 15-20 кила, ако устишкаш или почваш да крадеш, ако са ти останали сили. Ама за да искараш 20 дни на глад трябва да лежиш през по-голямото време и въпроса не само не ти се решава, а се и задълбочава. В случая с Гърция нещата са подобни и заема няма сериозна алтернатива. Най-зле е Португалия след Гърция, ама там няма толкова идиоти и португалците се справят доста добре със своите 128% дълг спрямо БВП. Испания с 91% едва ли ще има сериозни проблеми, а Италия с нейните 130% се оправя с нисколихвените си кредити, а и самата страна взе мерки и намали дефицита под 3%, а първичния излишък стигна 1,9%

Като се разбере за 2-3дни,че гърците ще кажат "ДА"за ЕС и еврозоната с голямо мнозинство,което ще значи ,че искат Ципрас да напуща власта,не е изключено референдума да бъде отменен,та да остане още малко управляващ!

Не знам защо мислиш , че Ципрас се страхува за властта си.Той прави всичко възможно да помогне на народа си. Лошото е в това , че парите просто не им стигат без заеми.

Не пари, мозък не им стига.

и как го разбра това

Страхува се разбира се. Прехвърли отговорността на народа, след като даде предизбони обещания за кото го избраха. Просто е. Дали са му мандат да откаже ако трябва, но и да си носи отговорността, обаче лекето се отптива да прехвърли всяка отговорност на референдума. Демек прави квото хората искат, а той е вода ненапита.

ДА-то не ревава нищо. Кой ще го смени? Трябва да е някой луд, да поеме Гърция от положението в която ще я остави Ципурата. ДА-то просто ще даде шанс, да се стартират нови преговори за нова спасителна програма (3-та). Но колко време ще траят те? А докато няма споразумение, банките няма да отворят (или докато няма нова валута). Тъпото е, че Ципарис изгуби времето с което разполагаше за глупости. Голямата победа с продължаването на програмата до 30.06 не му послужи за нищо.

Поредната дезинформация. Явно отдавна няма накава журналистика, камо ли свободна. Всичко в условно наклонение, някой нещо казал, някои не би ли доволни. Зомбиране, облъчване на хората.

Разбирам те че защитаваш друга теза, но моля те ми кажи поне едно име цитирано. НЯМА и за това не виждам причини за слагане на минуси, ако принципро заради позицията ги слагаш, ще се радвам да сложиш още минуси.

Брей, сега пък секси Алекси ще стане пръв защитник на еврото! Насиризиха се и изведнъж започнаха да плачат за ЕС и Еврозоната. Финмин Факис пък междувременно ще съди ЕС, че не му давали още пари :))) Има едни индийски сериали рано следобед по телевизиите, те ряпа да ядат в сравнение с гръцката бурлеска :)))

Поради факта, че вече предложението на тройката не важи, референдума е обикновен вот на доверие в кабинета. Прави са да го отменят, защото иначе трябва да подадат оставка базирано на резултата от референдума.

Един политик почва да лавира и даже си сменя боята само когато е заплашена властта му. Тогава отчаяно стиска кокала в зъбите и драпа с нокти. В Гърция замириса на катастрофа и мишките ще се щукат напрад назад много панически.

ЕС умира бавно и мъчително от гангрената,която го роди..., а трябваше като американския товарен кораб за МКС

Така е а русия с Путин, олигарсите, мафиотите, чеченците, силната рубла и мощната си икономика цъфти

Напротив. С твърди и ясни правила само се сплотява...ако бяме в него нямаше да ни разкъсат едно време, като изпаднахме в несъстоятелност... Ако се стегнат и не повтарят грешките с меките китки към Ципрас все по-силни ще стават

За съжаление в сегашно време няма нито една институция нито в България, нито в ЕС, камо ли в САЩ, която да работи за нормалния човек. Максимална печалба с цената на всичко, нерви, здраве... неолиберална икономика и глобализация.

Ако България не беше в ЕС, с ограбването на КТБ щеше да се срине страната. Но пък щехме да сме построили Патока.

Как ще отменят референдума!? "Люлкат на демокрацията" да отмени най-демократичния акт. Дано да е вярно това, което пие този вестник. Дано най-накрая гърците да са разбрали, че в положението в което са покер да се играе не е най-добрата идея. Дано вече да са видели, че това, че на европейците не им стиска да оставят Гърция да се дави сама не е вярно. Ще ги гледат отстрани и ще чакат да поискат помощ, но давещият се е Гърция, а не ЕС. Дано най-накрая си седнат на дупетата гърците. Че ще теглят е ясно. И то много. След Ципрас още повече, но сами си го избраха.

на пръв поглед си прав, но изначално тоя референдум има смисъл на питане на демократичният гръцки народ дали искат на следващият ден да вали сняг или не. Предложението на евро-групата важеше до 1 часа снощи, когато изтече програмата. сега и да гласуват предложението вече няма как да е в сила, защото програмата за подпомагане вече е приключила и тези 7 милиарда няма как да се преведат. И това беше ясно още оня ден. Референдумът трябваше да е в понеделник, най-късно.. или по-добре преди месец.

Вратата е отворена за преговори.Може гърците да договорят по-добри условия и частично отписване на дълга.

Чучулига кука на европейска бука, а пък чичо Ви Юнкер ще прави "гръцка кука" !

И на сън и на яве всеки референдум ще повтаря резултата- 96,5% ЗА РУССИЯ. Темата е окончателно закрита. Останалото са халюцинации!

Хитрата сврака...с двата,крака!...

Лесно е да си измиете ръцете с Жан Виденов, само че и други са не по-малко виновните за случилото се.

Разбира се, че има и други виновни. Но вината за хиперинфлацията, за финансовите пирамиди и за кражбата пенсионните фондове на държавата е на Виденов. Защото всички тези неща се случиха, когато той беше премиер.

БРЦК

Ироничното е ,че Жан е невинен. Другарите от партията го предадоха. Боклуци като Румен Гечев. А Жан е честен и беден - никой не може да оспори този факт.

Оспорвам и двете твърдения.

Няма съмнение че мазните евро-господари ще направят всичко възможно - подкупи, лъжи, пропаганда, за да не може гръцкият народ да се осободи от европейско робство.

Защо са лоши и мазни.Затова че взимаха пари толкова години от тях а сега трябва да ги връщат.Ти май не си давал пари на приятели и познати и да си имал проблеми след това.Или си от тези мишоци

Вероятно Андропов има предвид, че парите им са мазни.

УСЕЩА КОМУНОДЕБИЛА, ЧЕ МУ ПАРИ НА ПЕТАЛАТА, И НИЩО ЧУДНО ДА ГО ОТМЕНЯТ. ЗАЩО ЛИ МИ НАПОМНЯ НА БЛИЗКОТО МИНАЛО, КОГАТО И У НАС УПРАВНИЧЕХА КОМУНОИДИОТИТЕ!!!

Лъжците популисти от Сириза сами изкопаха гроба си. Оплетоха се като патета в кълчища. Много ми е чудно когато и другия понеделник банките не отворят , какво ще се случи в Гърция?!

Ципракис взе да бяга назад!! Ама е много закъснял. Въжето на котвата вече се разплита.

Защо ли си мисля, че референдума беше пълен блъф.Референдум за една седмица не се организира. Или е бил организиран предварително, или е просто една лъжа в която всички се правят че вярват. Въпросът е, кои са зрителите на постановката. Към кого е насочен този театър. Аз нещо не мога да си отговоря. Дали е гръцкия народ или световната общественост.

ПИПО

В момента се води една медийна пропаганда. Ще има ли вот или не, какъв ще бъде гласа на гърците от този вот, може само да гадаем.

Вота ще е ДА, но и това ще погребе Гърция, защото нови избори и т.н и загуба на време. И как ще стоят без пари е 1 месец примерно??

Я,Жан Виденов се прекръстил на Ципрас!

Неее,Жан виденов е нищо.Ти се моли Волен Сидеров да не взем власта

И ти си прав, но комунягите доказаха,че като дойдат на власт съсипват всичко!