Хиляди протестиращи блокираха Атина

Хиляди демонстранти излязоха днес по улиците на Атина, за да стачкуват срещу мерките за икономии на правителството, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди протестиращи блокираха Атина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

другари, жестоката истина е, която ще осъзнаете ако някой ден вземете властта е че "социализмът е недоносче". Цитирам човек, който 33 години е управлявал държава.

Купете си ето тази гръцка облигация: WKN: A0T6US ISIN: GR0110021236 Дооходност: 224,5% бруто на годишна база, в момента се котира за 61,35 % от номинала (Dirty Price). При падеж 20.03.2012 и купон 4,30 % се получава нетна доходност от 155%. Фактически, за 6 месеца удвоявате вложения капитал.

А при фалит получавате една студена вода (ако имате стотинки да си я купите). Може и да си свиете цигара с облигацията. Колкото по-висока печалбата толкова по-висок риска.

Много ми е любимо, когато някой ми обяснява "Колко лесно мога да изкарам пари и е 100% сигурно"...и е съвсем непознат, който ми предлага на МЕН тази възможност вместо да я вземе ТОЙ :))) Смях ! Коко, защо ти не купиш облигацията ? Какво има, не харесваш парите и за това не искаш да ги изкарваш ? Или чакай да позная, изкарал си достатъчно и сега помагаш на другите, непознати :)))

"Намалиха пенсията ми с 400 евро"!... яко..... и аз искам някой да ми намали заплатата с 400 евро.. щото явно ще ми остават още 2000. ... баси тъпото, .. къде съм се родил...

Eми кой ти е виновен, че имаш най ниския жизнен стандарт в Европа и най-ниски заплати? И вместо да се сърдиш на своите политици които те доведоха на този хал след 22 години необезпокоявано и поголовно крадене, ти се сърдиш на гърците, че имат по-високи пенсии?! Не забравяй, че Гърция има икономика, каква да е, но икономика, България няма икономика и няма как да ти плаща по-висока пенсия. А ти продължавай да даваш на същите свои политици -крадци властта да те крадат още повече. Виж гърците се осъзнаха- излязоха на улицата и протестират срещу своите крадливи политици. Ти къде си ?

ideyazabulgaria,явно имате огромен опит в икономиката и политиката . 1.Гърците никога не са имали конкурентно способна икономика,всичко което имат е туризъм и търговия/не напразно гръцките банки се славят като най-агресивните на пазара в региона/. 2.Гръцкият народ е останал излъган от своите политици не в настоящия момент а в предисторията на случващото се - накратко няма такова нещо като безплатно "бузукя" или ресторант. 3.Поради макрополитически неясни игри Гърция бе оставена да излъже Европа за дефицита си по време на приемането си в Еврозоната.Казвам оставена защото на всички е ясно,че немските икономисти са всичко друго но не и глупави. 4.Във връзка с казаното в предходната точка никой няма да налива милиарди в България дори ако целия ни народ излезе и направи палатков лагер пред Министерския съвет. И моля ви не вдигайте лозунги звучат плоско особенно в този момент."..Същите свои политици.."казвате.Кои искате да дойдат,вашите политици??

"Ще се оправите с пенсии и заплати като нашите..." Каква ли ще бъде реакцията на гърците, ако изпратим ББ лично при тях и им посочи пътя за оправяне?

Ще го разпънат на СИНТАГМА. По добре да не ходи и си спасява овреме кожата...-:)

Не разбирам от икономика,но страната която ще е върхът на кризата се казва Италия .Помнете ми думите въпрос на време.

Тя фалира вече,преди 20 дни се върнах оттам.

ЗАЩО ДА НЕ ГО ЗАЛИЧАТ? Това въобще не касае гръцката народопсихология. Знаете ли, че френските, германски и холандски банки -кредитори на Гърция са получили печалби до сега над 500 милиарда евро само от плащани лихви, без да се плати нито цент главница по дълга? Дълговете са ги вземани корумпираните управления на Гърция и са потъвали в джобовете на техния политически елит, без да влезнат нито цент в икономиката. Такива ли знания за Гърция получавате от българската олигархична преса?

Ние как плащаме дълга, който ни окрадоха комунистите. Като не сме могли да ги спрем, сега плащаме. Гърците непрекъснато стачкуват и протестират, а накрая излиза, че и тях ги ограбили, ама и те крадоха заедно с политиците, затова не ги спираха. Сега ще си плащат, това е положението.

На нас точно това ни липсва, солидарността. Ако я имахме тия лайнари дето ни мъчат последните две години нямаше да имат шанс изобщо да се появят, та камоли друго...

Не мисля, че проблемът са не последните 2 години! Аз от 20 години не виждам държавничество! И в момента е "каквото повикало - това се обадило" не може през всичките тези години да налагаш типаж като Борисов като "успешен модел" и след това да викаш против него. Той е за това време! След няколко години, ако не покаже рзавитие, ще е ретро. В момента поне полицията разкрива убийства, строи се нещо и се вижда и се създава впечатление за динамика. При тройчовците наистина беше по-зле!

НИКОГА за 2 години не можеш да постигнеш нещо съществено в страна като България. И съдебната система е комунистическа. Просто забрави! Болшевишка държава - бедност и страдания за дълго. Дано ги измете, че да имаме шанс!

ПРИ ТРОЙЧОВЦИТЕ БЕШЕ ПО ДОБРЕ , ЗАЩОТО СЕ ВДИГАШЕ ПЕНСИЯ И МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ДОРИ И С ТРОХИЧКИ , СЕГА КАКВО? ХРАНИМ ПОЛИЦИЯ , ВСЯВАМЕ СТРАХ СРЕД ХОРАТА. КОИ УБИЙЦИ СА ХВАНАТИ - " ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ,А ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА"- ТИЯ УБИЙЦИ ЛИ СА ХВАНАТИ ? НО ЕДНО МИ ХАРЕСВА - КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТОВА СЕ ОБАДИЛО . ТОЧНО ТАКА ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ - ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВЛЕНИЕТО . ЖАЛКОООО !!!!!

НАПРОТИВ!!! целият български народ е 150% солидарен с неспазването на законите шикалкавенето и кокошкарството.. литераторите са дали една обобщаваща дума за всичко това - "андрешковщина".

Много би ми се искало и ние като гърците да реагираме по същия начин, когато ни мачкат. Не смея да се надявам, че ще се случи, но все още вярвам. Че след 20 години кражби и съсипване на държавата всичката политическа кал ще се прочисти и че ще ги изхвърлим. В Гърция в момента се наместват МВФ и световната банка. Явно в момент на криза това е една нова и апетитна хапка. Заемче, "спасителен транш" и след това - приватизацийка и разпродаване на острови. Това вече се случи в България. Нещо повече - кадър на световната банка ни е финансов министър. Отнякъде трябва да се почне обаче....затова аз казвам - Светльо Витков - президент! link

Силно се съмнявам, че стачките помагат за икономиката на страната.Трябва да спрат да лапат наготово.

Май нещо послъгваш. България няма острови (само две островчета).

малко значение има кой е президента. а тези стачки и революции в Гърция имат романтичен оттенък. Със скачане по площадите заеми не се връщат. А като не си връщаш заемите нови никой няма да ти даде. А защо са нужни заеми на държавата, ако не е ясно, обясненията биха били неразбираеми.

Защо не протестираха ,когато живееха на вересия. Сега да продават островите. Имат в изобилие, а някои са в непосредствена близост с Турция.

а га ядохте кифтетата не ривахте... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"заличете дълга...???" а га ядохте кифтетата ни ривахте :) сега що ривете :)

В България на супер малко пенсионери могат да им намалят пенсията с 400 евро и те да могат да шават!!!

Когато баща ми се пенсионираше преди една година му казаха, че максимума на пенсията може да е 700лв, т.е. около 360евро. Та с такова намаление той ще трябва да плаща на държавата, е не тя на него

Може, може академиците (член кореспондент)вземат по 2000 лв. Пенсия, а те хич не са малко.......

Колкото и да реват гръцките пенсионери, не могат да си запазят пенсиите от по 2800 евро. ПАРЕ НЕМА, НЕМА И ДА ИМА! Като се намалят драстично пенсии и заплати, няма как да не паднат и цените на стоките. Постепенно пазарът ще балансира всичко - е, да, на много по-ниски нива. Но пък тези ниски нива са реални за страна, като Гърция.

Такива пенсии никога не е имало в Гърция бе лъжец !!! Имало е то е било на единици от върхушката. Какви са проблемите на Гърция ще прочетете в нашия анализ в сайта "ЯБЪЛКАТА НА РАЗДОРА ПОМОЩЕН ПАКЕТ ЗА ГЪРЦИЯ и защо скандинавците не искат да помагат на Гърция?"

"Намалиха пенсията ми с 400 евро", заявява 66-годишният пенсионер Савас Димитриадис, бивш учител..." Колко ли е била първоначално и какво да каже за намалението събратът му от БГ.

Идейо, вече за втори път ме репликираш по един крайно груб начин, навирайки ни измисления си сайт. Откъде-накъде ще чета някакъв световно неизвестен сайт, издаван от хора, които не следят дори най-тиражираните новини. Всички агенции съобщиха, че таванът на пенсиите в Гърция пада от 2800 на 1700 евро, а ти, не стига, че си проспала тая новина, с цялата си наглост ме наричаш лъжец. Я малко по-скромно! И няма нужда да вееш националното ни знаме до всяка твоя малоумна реплика и дуплика.