Ципрас: Гръцките пилоти не са толкова „нервни“ като турските

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас заяви, че гръцките пилоти, за щастие, не са толкова „нервни“, колкото са турските по отношение на руските.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас: Гръцките пилоти не са толкова „нервни“ като турските | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тоя барабар Петко с мъжете.... Бе глей си разсипаната Гърция па се не изказвай без нужда

Драги ДИР, публикувай буквално що е казал Алексис и що - Ахмет. То не са дълги речи. Читателите сами ще могат да преценят кой какво е имал пред вид. И кой кво прави.

Гръцките пилоти не са толкова нервни като турските, тъй като не са свалили нито един от турските военни самолети нарушили над 2000 пъти въздушното пространство на Гърция в района на Егейско море.

надявам се ако се стигне до безумието за гласуване на решението за приемане на турция в ес , гърция, българия и хърватия да са винаги с вето. омръзна ми от германски тъпотии.

За България не съм сигурен. НО! За Гърция съм сигурен 1000% че ще е с вето, още повече, че Германия е проводника на шалварите в ЕС. За Хърватите силно се надявам, както и Унгарците, да излязат с абсолютно ВЕТО на най-голямата простотия на хилядолетието.

СЛУШАЙ ХАСАНЕ,НЕЩО ЗА КИПЪР ДА КАЖЕШ ? СОРОСОИДНАТА ИЗМЕТ ЩЕ БЪДЕ ИЗМЕТЕНА ОТ БЪЛГАРИЯ

НЕ СИ ТИ ларва,ТИ СИ ЕДНА ГАВРА-СОРОСОИДНА ГАВРА.

Гърция няма какво да крие ,докато Турция има,групировките които е създала и въоръжаването в това е истината.И този ехиден лицемер доволен ,че Европа му обръща вниманиеДавутагру.А Европа пак с добротата си плаща на един мошенник да спирал мигрантите.Не само че няма да ги спира ,той си го каза защото неможел да предвижда ситуация та,много добре я предвижда нали те са в основата на нещата,дори ще продължи с нашите пари да ги финансира за да държи Европа в напрежение докато се изморят еропейските лидери и клекнат окончателно.Това е истината.Много хитър и мазен ход. Повръща ми се от тях.

Гръцките пилоти, за щастие, не са толкова нервни, ама Ципрас бая нерви хаби от доста време!

Прав е АЛЕКСИ!!! Ако БЯХА "НЕРВНИ" досега безброй пъти да са гармяли.

А Русия най-добре да спре да разпалва вражди между народите и хората. Най-добре е да се съсредоточи да развива огромната си територия, за доброто на хората там. Да спре да е на всяка манджа мерудия.

Русия е винаги готова-за труд и отбрана!

Русия не знам, ама за сащ е 100% верно...

Русия не знам, ама за САЩ е 100% верно че са готови да се месят във вътрешните работи на другите страни да инициират провеждане на нежни революции и да свалят неудобни за тяхните интереси правителства.

Гръцките пилоти да ги оставим, а нашите изобщо са си спокойни, понеже липсват пилоти в БГ-то. Ако има некъде останали, при липса на самолети. ....., а пилот без самолет какво е?

Откога Лавров стана говорител на гръцките военновъздушни сили? Като две страни членки на НАТО, със сигурност и гръцките и турските ВВС имат съвместима система на опознаване свой-чужд. И не летят с изключени транспондери като руснаците. Турция съвсем искрено обяви отначалото че са свалили неизвестен самолет - не са разбрали че е руски. Ами ако беше сирийски? Ами ако беше превзет от терористи? Не може да се сравнява нарушението на руския самолет с нарушенията на турски самолети в Гърция. Това е демагогия!

ти като пишеш, вярваш ли си? не знаели чий самолет свалят,видите ли

Не само свалиха самолета, а пратиха касапите си - джихадисти да убият пилотите, типично в техните касапски традиции, които са ни добре известни.

Ако е било грешка, е редно да се извинят, да поднесат съболезнования. Нъл тъй! Ама те не го правят, значи не е грешка.

Ей, Разсипраз все едно казва на комшиити да дръпнат по една смешна сигара, да ги отпусне малко, че приличат на девственици преди абитуриентски бал. Ама не знае, че надърви ли се веднъж турчин, много кандърма му трябва, докато се сети да слуша. А в случая само ще похаби хубавата тревна маса.

Асфалт паша да им прати малко каптагон.

Зависи от съпругите им.

Да точно това каза Ципрас,че след като всички те са обединени с/у една кауза в битката с/у ИД и всички много или малко нарушават въздушните пространства помежду си ,но от гръцка страна не се е прибягвало до сваляне на Турски самолет,то турските нерваци свалиха руския.Забележете турските ВВС 1,5 пъти в годината нарушават въздушното пространство на Гърция,но няма еди свален самолет.Така,че много точно се е изказал Ципрас и никак не се прави на интересен,за разлика от теб.

Абе не знам, ама в края на краищата нашата политическа класа ще се окаже, че води най-разумната политика на балканите. Ту завиждахме на Сърбия, ту на Гърция, ту на Турция ту на... Обаче се оказва, че ние вървим бавно, но сигурно напред и нагоре,а те надолу. Трябва само да се дистанцират БСП и ДПС от властта независимо в какви конфигурации и нещата се нареждат.

Като се замисля...

да следваме САЩ и нейния съюзник Турция надали е най-разумната политика на Балканите за нас!

Това е сарказъм ,нали?

Коментарите на Ципрас за пилотите изглеждат напълно несъответстващи на духа на днешния ден., отговори Давутоглу Ако гърците свалят 2-3 турски самолета над гърция веднага и Ердоган и Давутоглу ще сменят плочата и ще заговорят друго.

"Гъркини правят секс едва за 2 евро, а някои-дори срещу баничка със сирене или сандвич, защото са гладни..."

Гова е от в.к "Дейли Мирър".

Това се изтъква в скорошен доклад на професор Григориос Лазос от Атинския университет Пандион.

Абе, не знам къде ги видяха тия проститутки, ама аз преди два месеца една проститутка не видях в половин Гърция... Какво остава за такива за по 2 евро, които ще само и единствено на улицата. Това си е чиста пропаганда. Трябва да се запознаете обаче с данните за българския пазар на труженичките. Тук нещата са наистина фрапиращи...

Абе, не знам къде не си ги видял, ама аз за два дни в Пирея видях толкова бляди, колкото в българия не съм видял за целия си живот.

която е поставил доктор Ципрас. Турките летци са доста нервни и руснаците започнаха да им правят физиотерапия с С400. Изглежда лечението е доста ефективно, защото през последните 4-5 дни са станали кротки като овчици.

Бедни ми Алексис, свикни с мисълта, че новия любимец на ЕС вече се казва Ахмет;о) И това е така, защото ти им ги пускаш ( мигрантите), а Ахмет щял да ги лови;о)) А дали и Ахмет( като теб преди време ) ще вземе само едни пари, а работата по залавянето и задържането ще я замете под килимчето - само времето ще покаже! Да му мислят такива като нас - дето са между чука и наковалнята!

Турските пилоти явно нарушават и бг въздушно пространство защото така си действат,но никой от т.нар бг власти не ни казва.

И Гърция и Турция и България са съюзници и имат общо НАТОвско въздушно пространство! Да не би турците или гърците или българите ще се бомбардират взаимно! Ципрас само се прави на интересен!

Ами малко не е така, макар и пропагандата да твърди като теб.

Коментарът на Ципрас, не е по отношение на турсите нарушения в гръцкото въздушно пространсто, а по отношение на руските, които не са конкретно посочени. Тук става дума за целта, да се спре това, което става както той е отбелязал в Средиземно море, за което "нервността" на турските пилоти се е явило пречка. В този смисъл, въпросът, който той поставя е резонен. А инциденти с нарушаване на чуждо въздушно пространаство от страна на руски военни самолети, а и не само такива едва ли са рядкост, но си има начин на отриагиране, още повече за страни от НАТО. Не случайно до инцидент със сваляне на самолет не се е стигало, защото последиците са непредвидими.

Браво на Ципрас! Този път е казал точно каквото трябва и каквато е истината!

Турския Ф-16 се е намирал във въздушното пространство на Сирия в продължение на 40 секунди, на два километра навътре в Сирия. Руския самолет не е пресичал границата на Турция. Турските радиолокатори са водили руския самолет още 30 минути преди свалянето. Турските Ф-16 са дебнели във въздуха руския самолет. Това е била една предварително подготвена засада.

Засада е! Как се прави засада? Като знаеш откъде ще мине врагът! Откъде турците са знаели? Или някой от руския Генщаб им е съобщил, или самолета е имал навика най-нагло и многократно да минава оттам! Веднаж стомна за вода, втори път стомна за вода, на третия път ........?

Знаели са, защото руския ген щаб информира предварително САЩ за всички полети в района. Конкретно за маршрута на този също са информирани. Това го пише навсякъде. Ама Чукча не читател, Чукча писател...

Знаели са маршрута просто защото руските пилоти често го ползват този маршрут и турците го знаят много добре това. Оцелелият пилот каза, че знае района наизуст и се ориентира дори без навигация, тъй като многократно е летял оттам, по тази причина няма никакъв шанс да е влязъл в турска територия. Освен това в района е имало два Ауакс-а - един американски и един саудитски, които следят полетите в района и определят в дали самолетите летят в боен режим или просто в навигационен.

Засада а? Къде е блял командния пункт на ВКС на руския контингент в Сирия? Изпращаш група да "обработва" цел без въздушно прикритие и без радиолокационен контрол над района. Дилетантска работа и резултатът е налице! Изхвърлиха ги руснаците от боя по чорапи и сега измислят какви ли не глупости за оправдание.

Бил е без прикритие, защото са считали, че няма заплаха за тях. А това е било така, защото са се договорили предварително с US-коалицията, както и са обменили данни за полетите.

Турските пилоти са некомпетентни и страхливи.

Няма страхлив пилот на изтребител!!! Все си мисля, че с по 180-200 часа нальот на година (нашите правят по 30-40) и компетентността им не е за подценяване.

сега 2-3 млн. руски туристи ще се преориентират от Турция към Гърция. Островите ще се напълнят от април-май-юни....

И на Лесбос ли ще отидат, или на Кос? Че там има повече "бежанци", отколкото туристи, страшна почивка ще бъде...

Лакейчо ЦиПрасчо, а може би трябва да са "по-нервни"? Те пилотите със сигурност искат да отстерлят някоя летяща чалма, ама Гръцкия премиер не дава заповед, за разлика от Турския. И ЦиПрасчо се хвали, че топките му са по-малки от на Турския му колега???

турски самолети ще нарушават въздушното пространство на Гърция?

Наистина коментарът на Ципрас е неуместен!Гърция няма нито външни територии ,нито малцинства за защита .Освен това на няколко пъти ходи да лиже подметките на Путин!А не Ердоган търси съдействие от Путин ,а обратно на руснака е нужен пазар на газта ,пак на него е нужен строежа на атомна централа ,тъй като Росатом и Газпром са твърде тясно свързани!Турчина просто се възползва от удобната ситуация!Така че Ципрас просто завижда на колегата си ,тъй като той е едно политическо джудже!

Абе при положения, че руснака отряза фесовете по всички направления, явно не е на полза от бизнеса с турчолята и използва случая да го прекъсне.

Така си го написал, сякаш на турчина нищо не му е нужно, понеже нищо не произвежда и изнася...

пишете.Това изказване е , че Ципрас определя, че Гърция ще мине към Русия и го казва ясно, ама българина нали иска да философства - измисля коментара. Вижте, че еднозначно само БГ си е вилает,който плаща данък и се събудете, и пак пишете минуси или трийте, ама историята не се трие

вилаета е между ушите ти. прост народ

"гейско море . Не знам кой го е измислил , като си има оригинално име - "Тракийско море".

Да ама гърците ги е страх да нашамарят Турция, а Турция не я е страх да плесне "мечката" по врата и да я напомни, че не като да показваш мускули на Грузия и балтийските джуджета...

Турция има късмета да е в НАТО и е там ЕДИНСТВЕНО благодарение на близостта си с Русия. Това е ценно качество за САЩ/НАТО. Но както вървят нещата, НАТО може и да изсухли Турция докато Ердоган е президент. Глупавите приятели са по опасни от умните врагове.

И вероятно не случайно е насочено към Давотуглу, защото нали пък точно той се изфука, че е дал заповедта. Голяма грешка от негова страна(пише се вече на запад за това) Спънка по пътя за мястото на Ердоган.

И каква е спънката - дадоха му три милиарда и обещание за ЕС.

... Ципрас сложи 4 туита с хащаг EUTurkey, и в първия, адресиран до Давутоглу написа: За щастие, нашите пилоти не са толкова нервни, колкото вашите срещу руснаците ДИР, моля цитирайте точно, защото изразът не са толкова нервни срещу руски самолети, колкото турските освен неверен създава и .. проблем, така да се каже. В последствие тези туитове бяха изтрити от англоезичния профайл на Ципрас, останаха само в гръцкия и на гръцки.

Не знам как изчезнаха кавичките при изпращане на коментара. Моля за извинение. Но е ясно, мисля, къде цитирам туита пуснат от Ципрас и къде - писаното от Ципрас според ДИР.

Цирас си е клоун и нищо повече, но дори един клоун може да мисли трезво, макар и доста саркастично. въпросът е защо при нас си нямаме и ние такъв клоун, който да защитава интересите на България. то е ясно, че за политик от величината на Орбан и Путин дори не смеем да мечтаем, но поне клоун като гръка да имахме.

Имаме си Бойко Борисов, когото не сменям и за Путьо, и за Орбан, взети заедно... А ти, русифилистико, грабвай чемодана, качвай се на вокзала и марш в Масква. Там те чакат с леб и сол...

Интересно защо комунистите винаги си мечтаят за съсъпване на държавата! Не мога да си го обясня. Аз го наричам извратеност или уродливост. Как можа да изброиш точно онези политици, които сложиха народите си на колене, като ги направиха по-бедни и от преди, та да ги вкараш в мечтите си?! Ами ти си сбърканяк в главата, бе! Аре заминавай за Сибир! Че в Москва и Ленингард живеят само олигарси и не можеш да си позволиш цените, за които Путин им осигурява милионите. Естествено прибирайки милиардите в джоба си. Ба до кога ще ви търпим червените фекалии?!

Викаш - тук е по-добре. Нашите супер политици с помощта на братята ни от ЕС и САЩ, направиха българите по-богати и от швейцарците, а държавата ни е неоспорима икономическа и военна сила, с която всеки в региона трябва да се съобразява :)

Неоосманистът нещо се е обидил на Ципрас. Явно темата за нарушенията на турските ВВС е табу.

След като турски военни самолети са нарушили въздушното пространство на Гърция от януари до август тази година 1306 пъти. От 101 самолета. 28 случая над сушата, а не морско пространство. Колко пъти са нарушили нашето въздушно пространство никой не казва. Или пък това на Сирия.

Шило

Това изказване на Ципрас ми хареса!

На тая Земя невинни няма.