Правителството и помощта за Гърция висят на косъм

Шестима влиятелни членове на управляващата в Гърция партия ПАСОК призоваха днес премиера Георгиос Папандреу да подаде оставка, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Депутатка от партията напусна днес парламентарната група.

Обратно в новината

Коментари - Правителството и помощта за Гърция висят на косъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички Вие които плюете по гърците, че са тъпи, мързеливи и какво ли още не, какво правите всеки уикенд в Солун, на Халкидики и т.н. Като е толкова скапана Гърция защо ходите да пазарувате от там хигиенни материали, хранителни стоки и какво ли не? Що не гледате във вашия двор? Що не се видите колко сте зле Вие? Защо всички "БЪЛГАРИ" сме толкова тъпи? Всички Българи си мислим, че държим Господ за шлифера а се оказва че държим Мойсей за кайсиите!

от какво се освобождава? а? от плащането на заеми? това не е в такъв случай финансова криза, а криза на ценностите и морала.

И каква стана тя? Опростиха им 100 милярда, колко още милярда безвъзмезна помощ беше първия транш европейска помощ и нашите сега се отметнаха. Хахахахахахаха. Мерси за милярдите ще поискаме още. А нас ни налагат като кучета, гърците ги приеха в зоната с явна фалшификация на данните без проверки, а нас ни следят дали пикаем по евро стандарт. Еза едните милярди и суперлативи за другите проверки, санкции и унижения. Мерси от такова отношение.

предлагам и булгаря да вземе пари от еуро сауса и после да не ги враща.вижте марзеливите гарци .това е наглос1000 години да лагеш и крадеш саседите си.и това е христянска даргава????????.за саяление не сам приваргеник на мусолманските даргави обаче вигте турця -работен народ ,корекни и моге да се прави биснес . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сега може да очакваме рязко влошаване на здравословното състояние на Папаендреу след срещата му с Меркел и Сакоши.... Или определена част от дипутатитите му придобивайки по неопределен начин имот да гласуват срещу него... Демократично .

нанче, ти така не ми каза къде е каспичан бе,душице?бургаско или варненско?......не се бъзикам , сериозно......

За какви фалити говорите. Банките са дали толкова кредите, че няма да я оставят Гърция да се измъкне. Очевидно гърците ще искат да се опростят не 50%, а 60% както предлагаше първоначално Франция.

Мдаааа. Така ще се освободите от лошите европейци, че ще си спомните годините преди 1980, когато 10$ беше голяма заплата в Гърция. Подобен номер няма кой да Ви го прости - в момента и Саркози и Меркел са бесни, а и аз бих бил бесен. Както и всеки нормален човек! Така че, с този си ход гърците ще усетят твърдо приземяване - до момента техният самолет имаше шансове за меко кацане, но с този си ход, Папандреу изключи и двата си двигателя - Германия и Франция и следва разбиване. Не се притеснявайте толкова за европейските банки - парите, които щяха да дадат на Гърция , сега ще отидат в тези банки и бъдете сигурни, че за по-малко от 10 години тези банки ще ги върнат на правителствата си. А, Гърция я чакат дълги години на международна финансова и политическа изолация. Но за това сами са си виновни! НЕ може по такъв курвен.ки начин да се отнасяш към партньорите си.

ти няма ли да си намериш работа наи после с твоите две висши и два западни язика.аз като имам осми клас и не знам никакав язик сум отдавна на запад ивсеки месиц си взимам з000 евро.вземи са в раце стото ти с твоите дипломи мозе и гладен да ходис.за такива като тебе сняколко дипломи сте каза-ум умува ,ум робува,ум патки пасе. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се хващайте първосигнално като чуете Гърция, че наистина се отнася за Гърция. Това е криза на Зап. Европа. Тя до вчера дълги години наред е носила на гръб Гърция и сега като нещата при тях не вървят на добре, първо ще жертват Гърция. Защото ако в Гърция стане зле, кой ще им връща заемите. Или къде техните банки ще дават пари на заем? Защото немските и френски и пр. банки са живели от това, че Гърция взима заеми. Не си мислете че в Германия или Франция хората работят много повече. Я идете да видите там дали някой работи извън работно време, или в събота и неделя. Или след 55-60 годишна възраст. Сравнете с това в България. Кризата е в банките, не мислете първосигнално.

Който си е МАЛАКА, си е МАЛАКА!

Наемам гърци за брулене на джанки за ракия. Надница - 10 Евро дневно. Наемам гръцка прислужница за пране и гладене. Говорим български език е сериозно предимство. Надница - 12 евро дневно.

Да пращаме Боко и Дянкофф да оправят батака и в Гърция! Да са живи и здрави всички от ГЕРБ и по-специално Цецо Цветанофф.

Българи,които работят в Гърция,казват да не ги мислим гърците ,много са напред.Те най редовно си провеждат стачки.Това им е начин на живот.

Може да е било така до вчера.. аз също живея в Гърция и мога да ви уверя, че нещата не са никак розови... Тук не става въпрос за обикновена стачка, а за политическа криза

..където са управлявали социалисти е така! И в БГ изядоха каквото можаха, а сега дават акъл как се управлява успешно!

Гръцки номера Правят театър за да подготвят ЕС че няма да си ограничат разходите Наскоро поискаха и храна и топли завивки Смешници Вън от еврозоната и марш да работите

имат два избора-икономии в еврото или без икономии в драхмата.според мен ще бъде второто, поради ред причини.та затова тези театри.а пари да забравят,че ще им дава някои

Новината от последния час е, че утре гръцкият лидер е поканен на работна вечеря с Меркела, Саркози и др., за да обясни идеята си.

аа , добре са , докато не видя тръткава гъркиня будна в 6 без петнадесет сутрин да ми звъни на вратата да я взема за слугиня срещу 200 евра- тц, добре са Хич не вярвам че фалират А че стачкуват си е нормално -това е режисирана форма на социално общуване + пушилка за парлама и лост за изнудване на ЕС балъци Референдум не е нужен , щото при тях няма две борещи се тези -там няма да / не -има само не да работят и да да харчат чуждо и в аванс

точно така! явно не са толкова зле и не им е опрял ножа у гърба щом като не нахлуват в съседна българия да търсят работа на полето и като слугини!

Гърците доказват, че са родина на демокрацията ! Референдум, последван от отказ от "помощта" е едно чудесно решение. Също така възстановяване на драхмата. Стандартът им ще падне безспорно, но няма цена, която да не заслужава да се плати пред алтернативата да се приеме диктат на МВФ. С топлото море, сезона 5 месеца и огромната брегова ивица за Гърция няма никаква необходимост да се съобразява с някакъв бюрократизиран съюз пред разпадане.

Вярваш ли си??? Преди това пак ги имаха тези неща, ама преди да ги вземе първо САЩ и после ЕС под крилото си, бяха последните цървули на Европа! Те и Тринидад и Тобаго имат ивица и сезон целогодишен ама к'во от т'ва!?!?? Оффф... Стефчов, Стефчов, докога ще целуваш задника на гърците???

Ти наистина ли мислиш, че топлото море и бреговата ивица правят една нация богата и силна? В света има много примери на народи, които нямат топло море и въпреки това не са на хала на Гърция. Проблемът в е световната болест наречена социализъм т.е. един да работи 10 да чакат като паразити. Задава се въпросът дали Земята може да изхрани 7 000 000 000 хора. Не е това проблемът. Проблемът е колко ще работят за да изхранят останалите. Не може да лежиш на плажа и да пиеш узо, а онзи да прави БМВ-та и да те храни. Свърши! До тука беше. И ако мнозинството хора не го разберат...лошо им се пише. Някой по-надолу е написа, че труда бил на роба. Глупости. Римската империя е рухнала защото не еможела да произвежда достатъчно за да си плаща разходите. Ще пребъде този който може да произвежда и да продава това което произвежда. Другото е популизъм и беднотия.

Аз пък смятам, че обществата трябва да се балансират. Този, който произвежда БМВ-та трябва да се погрижи този с картофите да има пари за БМВ-та. Т.е. казвам, че световната икономика трябва да се реформира в посока силно нарастване на корпоративните данъци. Също преливане на част от тях към осигурителната и пенсионна система.Т.е. капиталът трябва да се грижи за труда. Ако не иска с добро има и други начини. Държавата също трябва да възстанови мястото си, т.е. никаква свободна международна търговия и задраскване на глобализацията като огромна грешка.

Не забравяй и Солунската, Атинската, Пирейската и др. митници, че всички български вносители отидоха там ! Защото тука "няма" корупция и ред поднормативни, усложняващи митнически разпоредби.

" Гърция няма никаква необходимост да се съобразява с някакъв бюрократизиран съюз пред разпадане." Нито една държава няма тази необходимост, но малко са тези които могат да направят реална разлика между "СИВ"(съвет за икономическа взаимопомощ) и "ЕС". И в двата варианта имаме планова икономика, но при "ЕС" тя е по-скоро планирана икономика насочена към неимоверно натрупване на пари от най-богатите за сметка на най-бедните. С две думи: Народите да го духат супата!

Мисля, че е крайно време правителството да се помисли за създаване на организация на наша територия около КППтата с Гърция в случай на бежанска вълна от там, хич не е изключено ако напрежението ескалира.

грацките управляващи вземат пари от вас шилета балгарски чрез ES за да пoддаржат изкуствено висок стандарт на живот на народа си и вапреки това гарците се бунтуват, докато вие тапунгери гладувате мизерствувате, подсмарчате и чакате някои друг да ви освободи от мартвата хватка на червените мутри стиснали ви за гушите.

прав си ама не са само червени,ами са всички.

Виждам колко уважаваш сънародниците си. просто се завлечи обратно от дупката от която си изпълзял, и си прави там каквото си правиш за да преживяваш.

Заслепения българин отново взе да се възхищава на византиеца. Какво ли пък се учудвам. Това не е национално отговорна политика - това световно безотговорна политика и както вървят нещата ние ще патим най-много - дано този път тези лайнари го отнесат както трябва!

можеш ли да уточниш какво по-точно ще патим или пишеш колкото да те има

ганиовци, вземаите пример от гарците. спрете да се оплаквате, излизаите по улиците и плоштадите да се борите за по добар живот. живеете 20 пати по бедно от гарците и вместо вие, те се борят за по добар живот. докога ще си траете деба ващта ма.

защо не вземеш първо да се научиш да пишеш поне!

цървула май си ти, щом стоиш още в БГ-то. или си неграмотен, или си некадърен. и знай - в чужбина не се мият само чинии, и имай уважението към хилядите емигранти които изпращат милиони евро да хранят деца ,бащи, майки, вуйни, стринки. и вероятно и тебе, ако си търговец, да ти вдигат оборота.

С кой да се бориме, малоумнико. И като се борим какво? Някой ще ни плати обяда или вечерята. Живота не е борба, а труд. Гледай какво ще стане с Гърция и с България в следващите 5 години! Само гледай!

"Живота не е борба, а труд" ... казал роба.

като се емигрирал, стой си там и си гледай хубавия животец. недей обижда и малкото останали тук, които няма как да избягат.

Не обижда човека. Болини за България, брат. Гадно е като виждаш на живо как ставан хубавите неща. Лесно, просто, приятно. И чак тук човек се усеща, че е трябвало да се бори тем, а не да бяга. Ама късно. Та за това, не му се обиждай. Мъчно му е. Избягал от някакви си малоумни мутри, вместо да ги "респектира". Зрязал дом, приятели, често и професия. Обидно е.

Е, другари и другарки, вижда му се края на ЕС, направен и взаимстван в много отношения от бившия СИВ и СССР! Така е, и Римската империя се е разпаднала преди векове, и Германския райх бе разгромен преди 66 години, и Съветската империя се разпадна, същото я чака и империята ЕС! Всяко нещо си е с времето, доказано е!

Остава само да кажеш кой всъщност стои в дъното (т.е.е кой прекара тези тарикати гърците) на тази криза, а узакитата не се усетиха какъв им го спретват! Защото явно са забравили каква мизерия ги тресеше преди 60 години и кака бълг. войски ги хранеха, за да не умрат от глад...

Забваиха, но сега ще се сетят.. идват и пазаруват от ас, зареждат от нас.. скоро и у нас ще почнат да работят... Тресе ги и икономическа криза, и политическа.. положението е на ръба във всяко едно отношение!

Това е национално отговорна политика! Без значение какви са еврОПейските правила, преди всичко стои просперитета, здравето и бъдещето на собствената ти нация. ЕС ООД няма много време за живот, защото е съшито с бели конци от нездрав материал. Който първи усети центробежните процеси ще се спаси от пълния крах. Който се е запасал в къдрави косми ще си остане с лошата миризма и отвращението на останалите.

Европаа, не слушате. Колко пъти ви се казва, не пускайте аванта на тая Гърция, това не е държава, това е обор от говеда пълни с гадинки.Гушехте им банките, гушехте им сметките, ядохте им сувлите, рипахте заибекита на узо, метакса и разредено ципуро с руски и украински проститутки. Приспаднахте им уникално огромната сума от 100 млрд. евро, а те за благодарност ви пърдят в лицето, пускат ви даже и фъшкии. Ами вземете уникалното решение, вън Г-я от ЕВроструктурите и набутване в блатото, да ядат 100 години тръни, цаца и барбун. Сърбайте си сега попарата, която дробихте с византийците. Кой то се хванал с грък за сайбия, все е проплакал. ТЯХ ГИ ОПРАВЯ САМО бой от БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК, с калъчката, но не ни давате мандат и помощ в момента, че доста сме се осрали и ние самите.

Круме, няма как да стане! Заедно са крали...

хаиде,стига сте дрънкали за тая гърция,бе.за каква криза дрънкате постоянно,"кризисна" гърция е 50 пъти по-добре от нас,стига сте лъгали хората,че гърците са по-зле от българите

Не за дълго.. не за дълго! Това го казах преди една година като прогонзирах поне 2-3 години по-късно да се случи, ама стана много по-бързо... сега лавината тръгна и няма спиране! Скоро ще е въпрос на оцеляване, не просто на по-нисък стандарт!

И кво Гърците измъчвани от съвеста си, че взимали пари без да работят отказват помоща и достойно фалират. ;) Спасителите обаче са твърдо решени от европейска солидарност да спасяват гъците. :)) Странно ми е, че още има хора които кълват на гола кукичка.

Нещата са задкулисни. Естествено че народа ще гласува против, от там следва фалит, от там най-ужасната криза за Гърция. Там ще се говори за оцеляване на нацията. Всичко е решено преди това просто никой не иска да поеме отговорност, ще прехвърлят отговорността за неизбежното на народа. За Гърция е най-добре да направи като нас 97 година, заплати от по 300 евро и нещата ще тръгнат, само че от високо най боли като паднеш.

1997 год. заплатите бяха по $10. Еврото влезе 1999 год. Ако бяха по Е 300, Жан още щеше да е на власт :-)

такъв им го извадиха на гърците... каквото и да предприемат от тук насетне - с или без "спасителни" мерки, здраво са загазили. Спасителните мерки ги обвързват с хиляди задължения, които ще понижат стандарта драстично, ако ги отхвърлят пък просто няма от къде да вземат пари, за да си продължат старата песен на нов глас! Корабът потъва бавно и сигурно, вода има за всички!

Момък, колкото и да се напъвате (а с това започвате да приличате на жени - щото жената взима желаното за реално), не можете да избягате от последствията от това, което надробихте. Странно е, че не разбирате, че на този свят нищо не остава безнаказано!... Продължавайте в същия дух!!!

Тези палячовци (с които сме рода) - гърците, заслужават в пълна мяра да бъдат поставени под карантина - иконом. и полит. и да се оправят както могат...но за своя собствена с/ка! И никаква милост или съпричастност, докато не се засрамят и извинят за лъжите и далаверите, с които докара ЕС да се чуди какво да ги прави...

Eгати и византийския номер спретнаха гърците на западна Европа, а оттам косвено и на нас.

Нощо не са спретнали гърците. Крали са заедно, и сега на европейците им пари под краката. Разкрие ли се истината, голям метеж го чака. Защо кредиторите не искат одит? Защото не смеят. Тогава всичко ще лъсне, и бедните ще се осетят, че пак са им го вкарали. Но с интернет, нещата стават сложни. Видя се наскоро :-)

Така е. Досега само се надлъгваха, сега играта загрубя. Гръцките социалисти се опитват да извиват ръцете на еуропата, да видим еуропейските бюрократи докога ще ги търпят. Мисля, че референдум няма да има, еуропейците и този път ще клекнат.

гърция ще излезе от еврото до 2-3 месеца.това е.

Така трябва да бъде,Tedi USA

Мързеливи лапачи.Цялото им виждане за демокрацията е-как да яхнат по яко германците.Отдавна трябваше да са извън евро зоната!!!

И ко праим с твърдите решения на Сарко и Каката, ако Папи обърне кур(с)а на 180 ? Май отиват "натвърдени" право в дупето, а ?

Шапка им свалям на гърците ! Дано не им спретнат някоя "нежна" революция.

Браво на нашите съседи и добри приятели!Някога нашите комунисти за едната бройка не ни ликвидираха и направиха република на великия СССР!А те отстояват своята идентичност и интереси по един великолепен начин!И ако нас не ни уважават като най-верни слуги на Съветския съюз,и просто не ни признават за страна със стара и забележителна история,то тях -виждате,всичко правят ,за да удоволетворят интереса на родината на демокрацията!Браво!

елементарен византийски номер!Явно нещо от преговорите не им уйдисва и сега изнудват германците! Според мен всички тези стачки бяха манипулирани от правителството за да може ЕС да е по отстъпчив.

А да се надупят, като нашите ли? И да чакат да им го сложат отзад?!?!

Типичен ляв политик. Уплашил се е за собствената си политическа съдба след вземане на такова трудно решение и бяга от отговорност прехвърляйки я на простият народ

интересно изказване на Саркози.... ще продължат да следват плана.

Тоз Папанреу да вземе да си ходи,а наш Бойко да го смени,но в комплект с Дянков та да оправят икономиката на хората и тогава гърците ще идват у нас да берат череши.

Абе. кога Меркел, ще разбере, че Гърция няма място в Еврозоната. Аман от лъжи и византийски номерца. Я шута отзад и да видим как бързо ще се върне доверието в еврото. В крайна сметка Еврозоната ще стане много по-стабилна.

Те да фалират половината банки на Германия и Франция па ти чакай да се върне доверието...

Те това е голата истина,затуй цялата загриженост.

Ами да фалират, майната им. Един път ще се отгладува това и да се приключи. Иначе по-зле!

Отново ЕВАЛАТА на гърците! Доказват, че демокрацията е възникнала по техните земи! А защо нас българите, нашите велики и "демократични" правителства не ни попитат някога за някой важен проблем!?? Ако е демокрация - нека е демокрация! А не само демокрация за по телевизора!!!

не си разбрал, това е измъкване от отговорност за Папандреу.

А при нас, липсата на референдуми също винаги е бягство от отговорност на управляващите!!! Папандреу, напротив е ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК! Той няма как да заяви на шефовете си - няма да ви плащам неизплатимият дълг, защото държавата ми ще загине!!! НО обществото спокойно може да го каже! ТУКА Е УЛОВКАТА! Така, че гърците, понеже са ОБЩЕСТВО и НАРОД, ще продължат с високият си стандарт на живот, а ние - с мизерията си, защото сме "много умни" и "ОТГОВОРНИ"!!! Да сега за 22 години не е имало политик, който да е работил за нас българите, всичките работят за НАТО, ЕС, САЩ, Банкерите, Гейовете и т.н., но не и за БЪЛГАРИЯ!!!

И като те питат какво ще им кажеш бе шефче (бе-то е за благозвучие, не че ви говоря неучтиво)??!! Ние огромното мнозинство от българите (без мен и то не от скромност, а защото знам, че нищо не знам) страдаме от излишното с нищо необосновано, незащитимо и неподплатено с никакви факти САМОЧУВСТВИЕ на хора компетентни по всякакви въпроси, при решаването на всякакви значими обществени казуси и международни конфликти. За галактически и други междузвездни явления също с радост се изказваме (макар и неподготвени) като се орираме на крилатата фраза: абе то не съм чел това произведение, но ще взема отношение по него (това е изказване на наш известен писател при обсъждане на романа Раково отделение на заклеймения тогава, настоящ Нобелов лауреат Солженицин).

Лоялен, принципно си прав! Така е! Само, че ние българите обичаме крайностите! От тази крайност, за която ти говориш, до другата, в която казваме "от нас българите нищо не става" и "щом е българско, значи е боклук"!!! А отношение по гръцкият въпрос вземам, защото смятам, че съм един от не многото хора, разбиращи от макроикономика и имащи представа как стават нещата в световната икономика и кой дърпа конците! И това, което правят гърците за себе си и за държавата е НЕВЕРОЯТНО - опрощават им над 100 000 000 000 евро!!!!! А кво праим ние - затягаме коланите, мизерстваме и прекланяме главица, издавайки задника си в удобна поза!!!

Да не предупредиш европейските партньори за референдума, при положение, че се изпотиха да търсят най-доброто възможно решение за всички европейци през изминалата седмица- на това му се вика "к........ номера". Меркел и Саркози са научили днес от вестниците. Всеки говори за липсата на морал в света, а къде е тук моралът на гръцкия лидер ?! При това положение няма да се учудим, ако Гърция излезе от еврозоната.

Абсолютно прав си, едва ли вчера му е хрумнал на Папандреу тази гениална мисъл. Просто изчака да им опростат дълговете и тогава извади ножа...ама още малко като си поиграят с огъня и като им върнат драхмата и айдее...

абе в целия свят да минем на единна валута - USD и тогава нещата ще се оправят. само че ще останат безработни милиони дилъри, брокери, спекуланти. крайно време е да минем на единна валута та да можем да задаваме въпросите - защо за една и съща работа в US взимат $ 5 000 а в българия 500 лв. (256 евро)

Защото в Сащ плащаш наем $1500 на месец и застраховка на колата $250 на месец. Защото в сервиза за ремонт ти взимат $98 на час. Защото картата за метрото е $110, защото паяка като ти вдигне колата плащаш $350. Когато и в България почнат да се плащат такива пари, тогава и заплатата ще ти стане $5000

ееееееее, тук вече излъга. и ние ядем бомбонки тик-так и пушим цигари кент. и ние сме били в US

Този византийски номер на Папандреу европейците (особено немците) никога няма да простят. Естествено, гърците ще гласуват "против" на референдума, пазарите ще паднат още, еврото ще рухне и т.н. И тогава злорадството на някои форумни писачи по-долу бързо ще се изпари, защото банките ще бъдат пометени, а сметката ще я платят милиони хора в Европа, включително и всички ние. Да, банките трябва да бъдат навряни в кучи г..з и финансовата система трябва да се промени драматично. Но не по този начин. Поведението на Гръция не е национално отговорно, а международно безотговорно.

а по кой начин трябва да бъде променено всичко? това е начина.

Византийски номера.

10+

Тоя Папандреу е играл на късо на борсата с думите "ей сега ми паднахте".

Не ги мислете гръците! Цял свят се е впрегнал да ги хрантути! Това е защото по някакво щастливо за тях стечение на обстоятелствата, все още във всички страни в една много удобна за запаметяване възраст се изучава старогръцка история и митология. Всеки човек запазва в себе си симпатии към тази материя и подсъзнателно я свързва със съвремените гърци, които нямат нищо общо с елините, или толкова общо, колкото имат турците от средиземноморското крайбрежие с елините, където има много старогръцки запазени руини и паметници. Но към съвременните гърци се похожда с уважение, което им създава незаслужен жизнен стандарт! Скопските тарикати преди 20 години разбраха тази работа и успешно присвояват познатото по подобни причини име р.Македония, кето само България по някакви необясними причини официално призна, тогава!

Хубава идея имаш, но невярна. Няма политик в Европа, който да се навие да тегли държавни заеми, и да ги дели с банкери и политици. Това само на Балканите е възможно. Защо не искат одит на Гърция, а се чудят как да я "спасяват". Спасяват себе си. Раздуха ли се мъглата, голям сеир ще стане.

Прецизно точно!