Папандреу губи подкрепа в кабинета и парламента

Двама ключови министри се обявиха против референдума по въпроса за еврото в Гърция. Премиерът Папандреу губи мнозинство в парламента преди утрешния вот на доверие. Заговори се за оставката му, на което премиерът отговори, че е склонен на коалиционно правителство.

Обратно в новината

Коментари - Папандреу губи подкрепа в кабинета и парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички вие, които пишете умопомрачителни глупости в този форум не сте ми и на една 100тна от нивото, защото живеете в бг, а аз съм в USA, при това смея да твърдя, че съм доста успяла млада жена

много ама много си зле мойто момиче имаш спешна нужда от психиатър,обърни си внимание....

И освен това съм много умна и красива!

Eurus е гръцко божество,въплъщение на нещастен източен вятър ;)

Евро (или Eurus) е бог на източния вятър и една от четирите за посока. Гръцкото име e Транслитерация Евро Латинско наименование Eurus Превод East Wind (euros) Източен вятър (евро)

Фразата "И ти ли, Бруте?" се е възприемала като въпрос, свързан с потреса от предателството на Брут. Но Цезар е адаптирал думи от гръцка фраза, която станала пословица сред римляните. В пълния си вариант фразата звучала като "Ти си следващия". България - "Ти си следващата".

Значи, като ги избират политиците викат "Народът е умен"! Ама народът като избира нещо, дето секва кранчето на някои "политици", те почват да викат: "Народът е "прост". Значи народът не може да избира друго, освен политиците, които да му казват какво да избира?!

Тези дребнави и лакоми византийци са си типичния Троянски кон в Европейския съюз. Егати автогола си вкара Европа с тях. Да мрат, мамка им византийска..

Тъпанар Този или Онзи-България и Византия винаги са били в тесни връзки през Средновековието. Като хиндерланд на столицата Константинопол, може би най-близките адепти на византийската култура са именно българите.

Имам странното чувство ,че гледат да НИ изпържат !Хора ,бдете!

За какво искат референдум? За да си измие ръцете! Кой нормален човек ще иска да му режат от заплатата, да му увеличават данъците?! Такива хора няма. Просто с този референдум ако беше станал, Папандреу ще се опита да си измие ръцете и да прехвърли вината върху гръцкия народ! Не само това с това си действие ще покаже че по нататъшните опити на Европа да спаси Гърция са безсмислени, че за Гърция подобна промяна е ненужна и най-вече нежелана, ще си върнат драхмата и ще се опитат да се оправят както могат сами... Гърците ще кажат НЕ на EU и по този начин ще покажат, че желаят да си живеят по старо му и че не искат никаква промяна. После единствено Папандреу ще посочи Гръцкия народ като виновник- "Ето видите ли, това пожела народа, те не искат помощи, искат си старото положение! Аз направих каквото мога." Но сега като гледам правителството няма да позволи това безумие и правилно, а Папандреу ще трябва да си понесе последствията от некадърното му управление!

Значи народът не може да избира друго, освен политиците, които да му казват какво да избира. Страшна логика, бравос.

Защо някой не мислят трезво? За какъв референдум бълнуват? Как е възможно да се мислят някой хора,че именно той ще ги оправи? Народа може да се пита за нещо друго,но не и по такива теми.Той не компетентен по генезиса на сегашната ситуация, и ням а как да знае нещата.Няма какво много да се умува, ами да спират всички тези стачки и да се залавят за работа.Само тя може да ги оправи.Всичко друго е само една мечтата химера.Народа трябва да разбере,че са имали стандарт подобен на нашия, без реално покритие.И сега трябва да се стягат.

Показаният от Гърция на ЕС среден пръст все повече изтънява и се сгъчва. Връщането към драхмата е жанвиденовска инфлация, печатница на хартийки наречени драхми с които кило хартия си купуваш кило хляб. Частниците ще се изхранят с туристите, но държавните служители ще измрат и то не постепенно, а светкавично.

Да предсказано е потъването на Гърция под вода ,но не само за нея.И други държави ще са под вода.Но това е много дълъг процес във времето.

Tой казва-Гърция ще потъне през 2010 г. и този крах на съседката ни ще донесе благоденствие на България

Общо взето - мечката е у комшиите. Скоро може да започне Третата световна. Северна Африка гори, южна Европа тлее, близкият изток е димящо пожарище, хората са гневни и объркани. Ердоган само е все по-силен и самоуверен. Праща подстрекателската флотилия, дразнеща Израел. Прогноза: Начало на войната - ноември 2011г. НАТО не съществува - разпадащо се на двустранни пактове, горко на гола и боса България, сама пред лицето на Звяра!

Само твойто участе къде е?

добре че в България всичко е о'кей и нямаме проблеми та да помислим сега за Гърците и какво предлагате .........да решим и нейните проблеми....хахахахаааааааха идва края на света ама никой не го проумява ....

Не може да има референдуми с въпрос: "Искате ли по-високи данъци и по-ниски заплати и пенсии?" Това е безумие. Естествено, всеки нормален човек ще отговори с "НЕ". Политическият елит затова е избран от народа, за да взима трудните решения, да мисли стратегически. Референдум се прави по някакви геополитически, културни, национални въпроси, където наистина има 2 реални алтернативи ДА и НЕ.

ето я истината за световната демокрация,хората никога не са имали думата,всичко е лобита и интереси

Нали ако не получат поредния транш блокира цялата държава Гърция. Частен или какъвто и да е бизнес няма как да съществува в такива условия. Да си сърбат попарата. Спасението е да стягат коланите и работа от тъмно до тъмно. Траншове - не !!! Иначе следва военен преврат , и без това е имало опит, тея дни ...

"Потъването" на Гърция е предсказано от П. Дънов.

ама аз не см в българия, бе, малака.....в Aмерика съм.а теб ще те чакам това лято да ми поднасяш питието в гърция като доидем-обичам блъди мери между другото..ха ха ха

Референдум,трябваше да искат,преди парламента да е взел решение!Сега е късно,само се излагат и продължават да пропадат!

Референдум трябваше да има у нас преди да ни набутат в ЕС и НАТО. Щото ни чака същото след голямото "помагане" на "великите" и у нас - все по-голямо потване и все по-голяма нужда от продължаване на "помагането" им. До пълното ни усвояване от "помагащите".

Освен това не трябва да се дава достъп до компютър на балъци като тебе. България щеше да е в 18-ти век, ако не бяха европейските предприсъединителни средства за подобряване на инфраструктурата и. А ти щеше да си още с навуща и да се возиш на най-новия модел магаре - Марко.

Папандреу за пореден път доказа че е политик от най-висока класа и патриот без съмнение. Той не прилича на нашата Тиква който без мнение на парламент ни обвърза да плащаме помощи на богатите с пари остъргани от празния брашнян чувал на България. Папандреу дава показен урок по демокрация на европейската плутокрация и финансова мафия.

Твоят Папандреу не е никакъв патриот, а просто иска да си измие ръцете с думата на народа. После ще каже "Народът така реши". В момента за гърците няма печеливш избор. Което и хапче да изберат, то ще е горчиво, едното обаче много повече от другото.

Поздарвихме го, поговорихме си, настояхме за спазване на поети ангажименти и хоп - подаде оставка, огъна се. Такива сме си ние.

Напразно се страхуват европейските лидери от референдума. Гърците помнят каква бедна и изостанала беше страната преди европейските фондове да се влеят в икономиката. Огромна е разликата между старите хора, живяли в беднотия и по-младите 40-50 годишни, градили живота си върху европейските пари. Гръцкият народ в мнозинството си е вярващ в Бога, отговорен към труда и парите, съвестен и добронамерен. Доколкото има критики и протести, те са срещу действията на правителството, което не потърси отговорност от злоупотребилите с европейски пари, както и срещу европейски лидери, които не прецениха правилно произхода на кризата и необходимите мерки. Но дори и сбъркани, мерките ще бъдат подкрепени от народа. Работа на управляващите обаче си остава да потърсят начини за контрол върху харченето на европейските средства, както и начини за защита на работещите - наемни работници и предприемачи.

Достоен народ и достоен премиер! Само че, "великите" няма да ги изпуснат току-така. "Помощите" на "великите" са именно това - все по-дълбоко набутване, до окончателното целенасочено фалиране на държавата, за да я натикат в ненаситния си търбух. И така - с всяка друга, набелязана за завладяване територия - до пърното установяване на "Новия световен ред". Шефовете на света - "великите" западни сили - никога не са крили: Има два начина на изяждане от тях на останалите страни - с обикновена война (първо физическо унищожаване) и после икономическо завладяване или с "доброволно" "присъединяване" (икономическо завладяване) без предварително физическо унищожаване. На второто му викат "морков", на първото - "тояга". Гърците са достатъчно смели, да им плюят на моркова на "великите". Но тия, дето ще свалят премиера си, явно са се насрали от страх от тоягата. Или пък са "добре мотивирани" да пробутват морковите на чуждите си шефове, щото последните, от много конвенционални войни напоследък, може да нямат сили да размахват тояги.

Тъй ли.. само че си в гояяяяяяяяяяма грешка. Първо Не световните сили са довели Гърция до това ниво в което е, а те сами се доведоха. Второ Самите те искаха валутната помощ. И Европа щеше да им я даде винаги независимо дали я искаха или не. Няма как да оставиш член на съюза да се оправя сам. И трето твоята фантазия за Глобалната конспирация си я избий в главата и не намесвай разни Велики сили още повече Западни защото така се определяш от една прослойка хора определящи се като привърженици на червените братя от които нищо добро не е дошло!!!

Гардиън вече писа за "паника в Атина"....Следва,че вече се стреля па улиците,а народа не иска Папандреу.После мититги,нежна революция,патос,сълзи,сочене с пръст и ......Ура,Гърция е отново в ЕС семейството - да ви звучи познато тази схема ?

Да. "Демократизация" и "помощ" на "великите" да "освободят" народа от "тирана" (който, представете си, иска референдум).

Папандреу е социалист, а те оставки не подават! Социалистите са паразите, които умират с източвания организъм!

МУНЧО - БОКЛУКЧОСметта (още боклук или отпадък) е ненужен, неизползваем или нежелан материал. Различните видове отпадъци варират в зависимост от технологиите и развитието на обществото. Боклуците са естествен продукт на много дейности и производства. С усъвършенстване на цивилизацията и следствие на индустриализацията количеството на боклука се увеличава с бързи темпове.

Мунчо

..определено си засегнат социалист! Познах те по речника, простотията, злобата и дъха на чесън ;)

16. Гърция Външен дълг (като процент от БВП): 167.2% Брутен външен дълг: 557.4 млрд. долара БВП за 2009 г.: 333.4 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 51 916 долара

Да. Набутаха България в ЕС и НАТО БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ. Щото им трябваше да е сигурно - предстоеше им "криза", трябваха им нови територии - за пазар и ресурс. Осигуриха си ги като първо сринаха построеното за половин век след Втората световна у нас (и в другите държви, извън техния контрол) , а после ни набутаха, с осечени крака и ръце (с унищожени и разграбени национални средства за производство) в скапаните си акционерни дружества, за да ни потребяват там: янките - за военна база; "европейците" - за кенеф; всички"велики", взети заедно - за пазар и ресурс. Гърците са достойни хора, ама явно - и те не всички. И сред тях има мекерета очевидно, трябва да се потрудят да минат успешно през главата на народа си, нагло огласявайки, че не служат на него, а на външните си работодатели. Всяко стадо си има мърша. Всеки народ - мекерета.

НЕкой да ти е избил прага от ЕС ? Или тичаш на Илиенци за китайски стоки? Ти виждал ли си в София и из България американски войници? Или трЕбва да лафим за да не заспим...

Кои държави са най-големите длъжници? Класацията може да ви изненада!Полезна мярка за добиване на представа по отношение на задълженията на една държава е като се представи брутния й външен дълг като част от БВП, което предлага директна връзка между задълженията на страната и размера на нейната икономика. Всички държави в тази класация са измежду 50-те най-големи икономики в света и са подредени по външният им дълг представен като част от БВП

За мене казуса е ясен.Дали ще приемат "помощта" или не, гърците ще трябва да изгладуват това, което са изяли предварително.Благодарение както на ПАСОК така и на Нова Демокрация (защото не са САЩ, те ядат без да плащат и като си поискат парите от тях вадят оръжие типично по каубойски).Нова Демокрация да не се правят на ощипана госпоица, те също са виновни за сътоянието на Гърция.Въпроса е кой ще управлява Гърция дали гърците или някой Генерал Губернатор от ЕС.И реакцията на ЕС на идеята за референдум е напълно закономерна.Не могат да кажат няма да правите реферндум ,защото прякото допитване до народа е най-демократичния акт (още повече, че обикновените хората ще понесет най-големите несгоди), затова ще активизират всички свои подлоги, за провалят референдума.

Швейцария Външен дълг (като процент от БВП): 378.6% Брутен външен дълг: 1.191 трлн. долара (трето тримесечие на 2009 г.) БВП за 2009 г.: 314.7 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 156 694 долара Великобритания Външен дълг (като процент от БВП): 428.8% Брутен външен дълг: 9.12 трлн. долара БВП за 2009 г.: 2.128 трлн. долара

9. Франция Външен дълг (като процент от БВП): 244.3% Брутен външен дълг: 5.23 трлн. долара БВП за 2009 г.: 2.09 трлн. долара Външен дълг на глава от населението: 79 982 долара 8. Австрия Външен дълг (като процент от БВП): 251.4% Брутен външен дълг: 809.2 млрд. долара БВП за 2009 г.: 321.8 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 98 554 долара 7. Швеция Външен дълг (като процент от БВП): 269.7% Брутен външен дълг: 893.86 млрд. долара БВП за 2009 г.: 331.4 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 98 664 6. Дания Външен дълг (като процент от БВП): 307.3% Брутен външен дълг: 607.818 млрд. долара БВП за 2009 г.: 197.8 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 110 502 долара 5. Белгия Външен дълг (като процент от БВП): 326.7% Брутен външен дълг: 1.253 трлн. долара БВП за 2009 г.: 383.4 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 120 267 долара 3. Швейцария Външен дълг (като процент от БВП): 378.6% Брутен външен дълг: 1.191 трлн. долара (трето тримесечие на 2009 г.) БВП за 2009 г.: 314.7 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 156 694 долара Великобритания Външен дълг (като процент от БВП): 428.8% Брутен външен дълг: 9.12 трлн. долара БВП за 2009 г.: 2.128 трлн. долара

Германия Външен дълг (като процент от БВП): 176.8% Брутен външен дълг: 4.97 трлн. долара БВП за 2009 г.: 2.81 трлн. долара Външен дълг на глава от населението: 60 357 долара 14. Испания Външен дълг (като процент от БВП): 176.9% Брутен външен дълг: 2.40 трлн. долара БВП за 2009 г.: 1.36 трлн. долара Външен дълг на глава от населението: 59 459 долара 13. Норвегия Външен дълг (като процент от БВП): 208.8% Брутен външен дълг: 558.4 млрд. долара БВП за 2009 г.: 267.4 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 119 805 долара 12. Финландия Външен дълг (като процент от БВП): 215% Брутен външен дълг: 383.7 млрд. долара БВП за 2009 г.: 178.8 млрд. долара Външен дълг на глава от населението: 73 082 долара

М добрее; и запитва ли се някой откъде всъщност кредиторите са взели средствата? Щото общо взето се са дошли от нищото. И нищо дадено като нещо, си остава нищо. Т.е какво точно се дължи?

Публичните тайни на съвременната икономика Парите са нова форма на робство, която се отличава от предишните по това, че е безлична тъй като между господаря и роба отсъстват човешки отношения. - Лев Николаевич Толстой Банкова мултипликация Самия процес на създаването на пари и особено банковата мултипликация са чиста проба измама. Банката раздава едни и същи пари до около 10 пъти. Фактически, банката не притежава парите които всеки от нас взема на заем. Те се създават в момента в който подписвате договора за крадит с който се задължавате да върнете взетата сума. Сумата, която ви "дават" и с която разполагате е "направена" по същия начин и поне 90% от нея е задължението на някой, да върне пари в банката. Западната икономика (още веднъж да повторя: когато говоря за капитализъм и западна икономика имам в предвид капитализма, но приложен в света като цяло, а не само в западните държави.) е изгубила основната си цел, а именно стопанската дейност и я е подменила с упражняването на власт.

Умен политик е Папандрео!Преди голямото крадене в Гърция иска мнението на народа!У нас Тиквата пита ЕС какво искат да направим

И какво като иска мнението на народа/ Да не би кредиторите да се съобразят с това че гърциите не искат да плащат? референдум се прави за неща, по които наистина хората могат да вземат решение. Ако се направи референдум за ефективността на Големия адронен колайдер в циганската махала, резултатите ще а меко казано смехотворни,

Ами що не направиха референдум първо дали да взимат пари, пък сега ще миправят дали да ги връщат?

нали плюхте Дянков ....който иска да заминава за Гърция ...ама не на екскурзия

На Дянков - прав му път за Гърция. Да го командирова там Светата банка.

когато нещо не ти е ясно не се опитвай да се правиш на интересен,ами чети повече книжки,щото безплатни лекцйи на мунчовци не изнасям

венизелос да не се прави ,че не е знаел за референдума-всички са знаели, просто всички гърци таино се събраха и единодушно решиха да изнудват европеицте за още пари, и след като им посочиха вратата,сега разиграват театри.вече никои не им вярва на тези лъжци.вън крадливите гръцки цигани от европа.шепа цигани разиграват и изнудват цял свят. аи сектир боклуци мазни такива.измекяри.

Да те кажа ли, че подобно решение прието с въздействие на САЩ? Вече потривате ръчички и потропвате с крачета, очаквайки срив в европейска икономика. Истински търтеи това сте вие, драга. Така че свои думи отнеси към себеси и ще бъдеш точна

По повод на Егейското крайбрежие Петър Дънов е казал следното след то остава в границите на Гърция след 2-та Св. война. Българите да не скърбят за Егейска Македония, защото морето ще дойде до Родопите!

Също и за нас е лошо, защото преди години установиха, че и Родопите на места са потънали със сантиметри. Лошото започне ли да играе по земята, рано или късно настига и останалите, колкото и на велики да се правят някои..

Евангелос Венизелос-един"достоен"по осанка и вид "колега"на нашата Искра Фидосова!Венизелос е от много стар гръцки"управленски"род.Неговият прадядо Елефтериос(в превод от гръцки нещо като Свободан)Венизелос на времето е бил автор на идеята за "Мегали Елада"(Велика Гърция).А иначе...Колко ли кюфтета и пържоли "авантакис"на ден хапва тоя политик от снимката?...:)))

им е прблема на съседите - продават ни Егейското крайбрежие което и без това си е Македонско/Българско и със спечелените пари си плащат дълговете. Точно както ние платихме нашите като им продадохме фабриките, земите и работниците си преди няколко години. Съвсем нормална ТЪРГОВИЯ както те добре я разбират няма никаква драма.

Пробле им е, че ние нямаме пари да си го купим.

Пари - къде е ударението ? Едни идват от печатницата. А в печатницата от фантазията на глупави хитряги. Другите идват при изпарения. Вторите са по истински. А от тях имаме :))) Велинград,Сапарева баня, Варна

ни е проблема? Взимаме пари на заем от Европата и им плащаме на съседите нали така и те ни платиха за каквото си напазаруваха когато ние имахме подобни проблеми. После ще бетонираме крайбрежието и ще го продадем на европейците за да си върнем пък ние дълговете и така ...

абе нали вчера имаше новина, че гръцкото правителство единодушно решило за референдума??? от къде се взеха сега тея двамата?

просто европейските политици ги е страх, че и при тях ще започнат да се искат референдуми за ЕС.Гърците ще отсъдят правилно - в полза на ЕС , но доколко самия ЕС ще устиска в перспектива - 20 години напред примерно , е много трудно да се каже.

не вярваите на референдум,ако са се интересували от мнението на народа-да не са стигали до тук,а запада един пат можесг го и3лага -втори пат...едва ли...3нам,че референдум няма да има ,не им стиска -3ащото и3тарват паричките..не се косете 3а мар3еливите гарзи..

Тоя Вазелинос на снимката май е свикнал яко да папка. Дали имат общ свинарник с Фидосова?

За да се гарантира успешно икономическо развитие на страните от югоизточна Европа и Балканите според гръцкия академик Димитрис Кицидис е необходимо те да се обединят и развиват в исторически обособилия се регион от времето на византийската и отоманска империя с финансово-икономически център Истанбул и с обща валута - турската лира.

Yау, супер новина! Eи сега някои от "ideazabulgaria", "DN" и т.н. ще те разфасова заради това твое писание!

Ами това е напълно вероятно, защото както знаем от историята регионът исторически е бил най-богатият в света. Но когато в края на 19 век е бил окупиран от Русия се превърнал в най-бедния. Както се знае от Русия само студ и глад, нищо повече.

Към измисленото изявление на измисленият академик ,може да се добавят хиляди мнения на историци, икономист....,че Турция е държава , по-скоро от Третият свят ! Дътжава развита в няколко града и курорта или 4-5% от територия и населението си !!?? Останалата Турция е държава от Третият свят ,пред която има дълъг път на развитие ,за да претендира за "обединение " с други европейски държави . Иначе се радвам на временният икономически подем на Турция.

Ето по това се различават истинските политици от лапачите. Истинският политик оставя народа да решава, а лапачът почва да обяснява. Народът не е прост, когато гласува за него, но застрашена ли е далаверката, започва да припява за европейските ценности и историческото им значение. Мръсотията в политиката винаги проличава, когато се застрашат финансови интереси!

Измива си ръцете.

Телеграф": Заслужава ли да бъде спасена Гърция? В гръцкия град Лариса има повече лимузини Порше, отколкото в Ню Йорк или Лондон "Заслужава ли да бъде спасена Гърция? В земеделския град Лариса има повече лимузини Порше Кайен, отколкото са лицата, които декларират годишен доход над 50 000 евро", пише британският вестник "Телеграф" в материал, който привлича вниманието върху тежките проблеми с данъчните... 19:08 02.11.2011 3019 прочит.

Ей Лондон - ти май си мутра и съдиш по-себе си и парадираш с това. В цяла Гърция няма толкова луксозни коли + джипове, колкото само в София. А в Лариса има натовски команден център там и някой западен келешан може и да бръмчи с Порше. Иначе градът е среден провинциялен град, колкото нашата Ст.Загора. Няма ресурс за изцепки.

"Мястото на гръцкия народ в еврозоната е историческо завоевание на гръцкия народ, което не може да бъде поставяно под въпрос. То не може да бъде зависимо от гръцкия народ" - Баси долното изречение, май някой много ги е страх, че гърците ще кажат на еврото да го духа. СМЪРТ НА КАПИТАЛИЗМА :)))

довърши де... "... мизерия за народа!"

Соцкомунистът Папандреу казва: Мили сънародници, Кажете да връщаме ли парите на тези капиталисти-експлоататори и народни изедници??

народа ще каже "не", тогава Папандреу ще им каже - "на ви сега тая хиперинфлация - честито от утре сте милионери. В други ден - милиардери."

Защо не направят референдум и във Б-я, дали искаме изобщо такава Президентска институция, в която се въртят само ненужни никому комсомолци и пак комсомолци. Щом не може да се промени това, значи има нещо гнило, а гнилото трябва да се отреже.

щото според действащото законодателство референдум може да се прави по въпроси от компетенцията на обикновеното народно събрание. А дали то може да премахва президентската институция е много спорен въпрос.

То и Плевнелиев за президент не беше възможен...

Луканов отказа да удовлтвори претенциите на банки отпуснали заеми срещу залог за това те му спретнаха бойкот с искането заемите направени от български предприятия да се признаят за държавен дълг, е свалихме Луканов. Същия номер се опитаха да спретнат и на Лешек Балцеровиц обаче той бе подкрепен от поляците които си отгладуваха тяхната зима и в момента ясно се вижда кой е постъпил по-далновидно. Според мен щом на всички гърци ще им се наложи да стягат коланите е напълно нормално да се питат всички които ще бъдат засегнати . Апропо в момента полската икономика е в подем което за пореден път показва че световната икономическа криза или удря доста избирателно или просто е оправдание за некадърността на голяма част от европейските политици .