Коментари - Замразиха помощта за Гърция до референдума на 4 декември | dnes.dir.bg
назад

Замразиха помощта за Гърция до референдума на 4 декември

Референдумът в Гърция за новия европейски спасителен пакет за страната на обща стойност 130 милиарда евро може да се състои на 4 декември, заяви премиерът Георгиос Папандреу.

Обратно в новината

Коментари - Замразиха помощта за Гърция до референдума на 4 декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вие в бг просто не сте ми на нивото; елате в сащ и ако станете успяла млада жена като мен, тогава ми опонирайте по въпроси, които в момента слабо разбирате

Дрисло виж се в огледалото..., ако зависеше от мен щеше да ти е забранен достъпа до форума

Село!Селооооооооо!На какво не можем да ти опонираме?На високото самочувствие??То и Рон Пол е преуспял,обаче това не му пречи да бъде прост в разсъжденията си досущ като теб.Ще видим след няколко години,когато системата се срути кой ще бъде преуспял и кой ще лиже куровете на евреите.Айде,със здраве и да ми пратиш картичка със Статуята на свободата. :)

ако рон пол е прост и лиже на евреите онези работи, значи или си много тъп или просто не си се поинтересувал от личността и убежденията (и най-вече намеренията) на рон пол; влез в предизборния му сайт, прочети това онава и се поправи, за да не се излагаш

"Не съществува такова нещо като безплатен обяд". Сметката винаги се плаща, ранно или късно, по един или друг начин. Въпроса пред Гърция, не е дали ще "плащат", а колко дълго ще "плащат" за обяда, който си поръчаха държавните им ръководители от последните 10-15 години. България, вече 20 години "плаща" и по моя преценка поне още 20 години ще "плаща сметката" преди да достигнем среденият жизнен стандарт на домакинство от западно европейски тип.

Предлагам да го караме без референдум. Да се опрости целият дълг на Гърция.След което да ги изпратим по живо по ждраво да си ходят от ЕС и тези 150 милярда да се разпределят м/у останалите държави членки,за да се подпомогнат техните икономики .........

Опитай се да мислиш! Ти ако имаш да връщаш 10 млн. и за да ги върнеш, трябва да ядеш веднъж на ден и да спиш на палатка, каква помощ ще бъде за теб, някой да ти даде още 2 млн./примерно/ с връщането на които, ще ядеш през 2 дена!!!!!!

И откъде пари за референдум?!

им сваляш шапка,защото искат да ги издържат другите страни!Германците работят и творят като други,за да издържат освен собствената си страна,но и да построят нова Германия на територията на ГДР,да построят градове в Русия,за изгонените руски военни,а отгоре на това да издържат и Гърция,като и осигурят стандарт по-висок от този на германците!Я се постави на тяхно място и след това изразявай глупавия си възторг!

Глупец един пише за "унищожителя Горби"!Веднага да се извини и да целува ръка на Горбачов,защото спаси страната и народа си!Те завалиите бяха така затънали,че ги чакаше гражданска война и то при чеченско участие!

Вината, огромната, недалновидната, мужикско-казашката, социалистическо-комунистическата на кретена Горбачов е, ЧЕ ПРОДАДЕ СИСТЕМАТА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! Бай Тошо да беше щеше да изиграе раздадените тогава карти поне десет пъти по-добре!!

По време на студената война поддържането на баланса Изток - Запад (най-грубо казано СССР - САЩ) формулата на успеха беше постоянното вдигане нивото на въоръжение, така наречения ЯДРЕН праг. Умни интелигенти изчислиха, че ВСЯКА една от противостоящите страни притежава потенциала с натрупаните ядрени оръжия да превърнат за един МИГ Земята в късове метеорити. Западът се изплаши, че "развития социализъм" (осъзнавайки несъстоятелността на светлото бъдеще и невъзможността да го постигне) може в един момент да се откаже от надпреварата и шумно да тръшне вратата след себе си като прати ВСИЧКО в небитието. Започнаха преговори за разоръжаване, но опасенията си бяха реални. Същия трик използват и световните банкери. На ясно са, че държавата е длъжна да ги подкрепи, защото заедно с тях ще се срине и тя! Гръцкият дълг е разпределен между няколко банки преимуществено от моторите на ЕС - Франция и най-вече Германия. Банките (банкерите) много добре знаят, че ще бъдат защитени и подкрепени от държавата иначе ....

шапка им свалям....искат си високи заплати и не им пука за запада. Ако и ние бяхме такива наглеци, стандарта на живот щеше да е перфектен.

В албански леки или във виетнамски донги ще си получават парите?

Хайде, да не преминаваме от безкрайното търпение, с което понасяме какво ли не, към наглостта на гърците, м!! На народът ни трябва реализъм и обективност! На гърците ще им излезе през носа по един или друг начин, защото няма магьосници, които да ги измъкнат от кашата, която са си надробили! А протестите им са НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНИ, ако ме питаш!!!!!

сваляш им шапка, но не усещаш какво ги чака; преди 6 месеца много като теб във форумите писаха, че те били зле ама пак били много по-добре от нас; много скоро, до месеци гърците ще фалират, защото траншовете не са за стимул на икономиката, а за покриване на лихви и на практика само отлагат неизбежното; до няколко години /около 5/ гърция ще е по-зле от българия, при условие, че при нас не се случи нещо регресивно/нов тласък на световната криза или нашенски си простотии/; не е нобходимо да ме оборваш с елементаризми, просто следи нещата близките няколко години и ще видим дали съм бил прав

запознат, добре, че има мислещи хора, като теб, че с тъпири, като този, не знам докъде би стигнала държавата ни!

Смешно е как повечето гладни роптаят, че гърците се "облажили", а не виждат, че всъщност банките ще вземат големите пари от цялата далавера. Хвърли на гладните огризки, нека се бият за тях, а ти вземи храната...

никоя капка не смята себе си за част от пороя.

от всички тъпотии тип как Вуте ще се оправи пак и как тревата е по-зелена при съседа, излиза, че германците са роби на гърците, е вие как мислете, така ли е? германците дебили ли са?

Скоро четох мнението на един немски (журналист или икономист), който съветваше сънародниците си да си осиновят по един грък. Той ще прави всичко, което те не могат да свършат защото ходят на работа- да ходи на почивки, да се вижда с приятели, да ходи по кина и театри и въобще ... все неща, за които времето не стига.

Защо ли всичко ми прилича на един цирк, вече договорен мач: единият казва - опрощаваме, на друдия ден другият казва - ще видим, на третия ден си стискат ръцете на излизане и всеки знае с каква изгода разтрогват брака. а междувременно борсовите спекуланти се вихрят.

След като "великите западни сили" го докараха пак до войни, за да си оправят "кризите" на смрадливия си строй, вече действат с пропаганда и за другата си извечна мечта: Балканите - барутен погреб. Мислете, хора. Преди да плещите.

Гърците свикнаха малко да работят и много да получават.То не беше 13 та даже 14 заплата и то какви заплати,а следобяд никой не работи.Така е и в Испания.Защо да се трепят като германците работят и за тях.Но излезнат ли от Еврозоната ще станат пак бедни,каквито бяха и преди.

Имам братовчед там.Каза, че всички държавни служители в Гърция получават по 17 заплати годишно (не 13 или 14, заради които тук се надига вой до бога). Затова там голямата цел е да станеш държавен служител. А относно Атина- 97 % неплатени данъци върху неидвижими имоти. Там обичали да имат пари в брой, но не им харесвало да си плащат данъците . Никой и не ги търси. И така с петилетки. Ами не е редно в ЕС да има такава държава, която да не си събира публичните вземания, а после да хленчи за помощи. И да е по-щедра от всички останали към гражданите си. Та на мен ми обясниха- може да е бедна държавата Гърция, но гърците са богати. Нали затова образованите българки са им домашни прислужници. Да сте видели гъркиня да слугува на българка?. А били в криза....

Да почват да бачкат, кво се услушват

да ги остават да се гърчат прошляци

Наемам гърци за бране на ябълки. 10 Евро надница на ден. Наемам гъркиня за домашна прислужница. Говорим български е предимство. 12 Евро надница на ден.

Напускането на Еврозоната няма нищо общо с напускането на ЕС В Еврозоната са страните от ЕС, които имат за валута Евро. Така че Гърция няма да напусне ЕС, а само ще махне еврото като национална валута.

САЩ мисли за ракетна атака на Иран, Лондон готов да подкрепи Вече от тоталната световна криза изходът е една ГОЛЯВА ВОЙНА. Локалните не вършат работа и икономическата и финансова криза води до неуправляема социална кприза,поради което САМО ЕДНА ГОЛЯМА ВОЙНА МОЖЕ ДА ОТЛОЖИ КРАЯТ НА КАПИТАЛИЗЪМА,който вече е изчерпан напълно в либералният му вариант.

Точно.

и след това да послева тотален тоталитарен комунизъм - това е целта! само че не САЩ мисли, а Израел и лудите ционисти в САЩ - има все пак известна разлика!

Е като унищожиха в 61-та минута демократичния социализъм, до който вече бяха стигнали социалните държави, останали след Втората световна извън ботуша на "великите" западни сили, може и пак с "тоталитарен комунизъм" да се започне. Основен закон в историята: на всяко действие, равно по сила и противоположно по посока противодействие.

Някои много си мечтаят за комунизма. няма да стане, другари. Комунизмът умря, или поне формата му на милиционеро-социализъм. Истината е по-проста - нбе м оже да потребяваш повече от това което си изработил. И ако това все пак е възможно за известно време, накрая трябва да си платиш. Гърците искат "да минат метър" както се казва. И големите държави имаха доброто желание да им помогнат - 100 млрд евро не са малкио пари. На нас някой да ни опрости 10 пъти по-малко - 10 млрд ще скачаме до тавана. Но гърците не могат да разберат че ако не стане по "лесния" начин, ще им го натресат по "трудния". Както на нас през 1997.

Бе ти кога ще си обърнеш етикета, цручи?

Яяяя, ами любимите ти хамериканци как го правят тоя номер? Те произвеждат около 20-25% от световния БВП, а консумират (плюскат) около 40% от съкия този? Ей, да не излезе че те са нещо социалисти или комунисти според твоите разбирания? Да не излезе, че комунизмът напусна Русия и отиде в САЩ?

Толкова ли е трудно на тия, дето пишат за "търтеи" и се пънат да го докарат до съседско противопоставяне, да погледнат цялата картинка. А тя е следната: От една страна - глобалната борба за влияние на "великите" западни сили помежду им, условно по-наедричко разделени по континенти (янки VS техните "европейски съюзници"). От друга страна: общата ВОЙНА на янките и техните "велики" "европейски" съюзници (ингилизи, франсета) VS целия останал свят. И по-специално - последните - срещу всички държави, останалите извън тяхното влияние (подчинение) след Втората световна война. И така - до пълното налагане на Новия световен ред, известно чий. Все по-често с тоягата - т.е. с конвенционални войни. Тук-таме - с моркова: чрез марионетни правителства, които доброволно набутват народите си в АД-тата на "големите (СЕ и НАТО) в ролята им наобслужващ персонал и ресурс на тия с "големите пакети" в тях, които са си ги създали за себе си.

Утре на Гърция да им опростят всички дългове 100% и да им дадат (ей така за харчлък)100 милиярда евро, ако карат така както до сега ,след една година ще са на същия хал.Тоест фалирали,както са от преди една година та до сега.

Такъв ще си го нахакат с този референдум, че им е бедна фантазията. Уверено вървят към излизане от Еврозоната и връщане на драхмата при 200 млрд. дългове. Просто предстои тяхната наша 1997 г., но в много по-жесток вариант. Да им е честито. Можем само да се молим ние да излезем по-сухи от океана. На Дянков след 30 години ще има паметник в центъра на София!

Напротив, политиците им излязоха по-смели от нашите. Ще върнат драхмата и ще анулират всички дългове. Със или без нови траншове, така или иначе ги очакват сътресения, тогава по-добре да не връщат нищо и да не трупат нови дългове. Глас народен, глас Божи. Иначе Папандреу щяха да го проклинат цял век след това, а така каквото народа сам си определи. Естествено,ако обявят фалит, никой повече няма да им даде пари на заем, но това всъщност е предимство за народа. На държавите трябва да бъде забранено да взимат заеми, договаряни от случайни хора попаднали за момента на дадена позиция, управлявани от корумпирани политици и тежащи после с десетилетия на следващите поколения. А може и накрая французите и немците да им се молят с нови по-изгодни предложения. Ако могат да си върнат поне 10 % от заемите, защо да не го направят вместо да изгубят всичко ? Гърците пак ще се оправят, а ние тука под Дянковото иго ще духаме супата.

" и ще анулират всички дългове". Я дай пак:)

ставал този номер с анулирането на дълговете, че не разбрахме? Я ни светнете с кого се е случило, ама наистина?

Хахаха ти ме разби, било добре, че никой нямало да им дава повече заеми при 200 млрд. дългове. Гърците ги очакват заплати от по 200-300 евро в продължение на десетки години. Пак казвам, гърците ги чака нашата 1997 с тази разлика, че ще е много по-жестоко, защото ние паднахме от ниското, но те ще паднат от доста високо!

хахахахах! "паметник на Дянков"?!?!?!? Личи ти че от икономика не разбираш. Държавата фалира. Банковата им система е из балканите. ОББ, Пощенска банка и тн. имаха достатъчно време да натрупат резерви при първите байлоут-и, че да са в безопасност. Единственото, което ще се случи в Гърция е отлив от инвестиции и уволнения в държавния сектор. А чуждестранните банки давали заеми на гръцкото правителство ще им се наложи да покрият загубата от лихви и събиране на други дългове. Та така гърците са си добре, но целия западен свят отива на кино.

Гърците са хитри и коварни.Сега ще обещаят всичко,ще гласуват "за" Еврозоната и след това ще опапкат отпуснатите пари и ще кажат,че не могат да връщат нищо. Е и какво ще им направят. Ще ги окопират ли? Гърция през 10 години влиза във фалит и какво? Това е нелепо.Взимаш кредити от банката и след това ходиш да палиш картони пред офиса на банката и да викаш че не можеш да плащаш и като са ти дали кредит,който ти си похарчил са те ограбили. Ето това правят в момента гърците. В населеието има спестени 300 млрд. евро. Пискат яко и вече има ефект.Опростени 100 млрд. ? Кой ял,ял.Кой не е сам си е виновен,но ще плаща. Да си ....

ако са им опростили 100 милиарда, защото са обещали на френските и немски банки да им дадат гръцките, дали ще са на загуба? Защо ли преди време се спомена за национализиране на гръцките банки?

Говори се, че Гърция има БВП над 200млрд. Хващам бас, че е надут от гърците с фалшиви данни с пъти... Като излязат от еврозоната ще се разбере дали е истина...

Добре нормално е когато една държава изпаде в криза да мисли как да постъпи. Но мисълта ми е следната. Защо преди да поискат пари от ЕС, не седнаха на масата с опозицията и да вземат преди това решение за референдума? А едва след като взега госта голяма сума пари започнаха да шикалкавят? Но има поговорка който иска да сяда на два стола едновременно падал на земята...

Истината е някъде по средата. А тя е следната: Гърция има дълг от 100милиарда.Но по някакъв измислен критерии на банките се оценява на 300 милиарда.След което им правят жест и им опрощават 100 милиарда. И ето тяхната далавера,които някой смятат ,че са направили. От 100 милиарда стават 300 опрощават им 100 и сега им казват че ще трябва да плащат 200 милиарда. Мнения по въпроса?

Когато някой взема заем, той го взема при условията на кредитора. И дължи суми именно по тези условия, а не по някакви други. Много е просто - Гърция дължи 300 млрд. като жест на добра воля кредиторите й опрощават 100 млрд. Но ако някой си мисли че ще му опростят всичко, само ей така, защото е мнофго симпатичен, много се лъже. Какви са вариантите? Гърция фалира и излиза от еврозоната. Немски и френски банки губят пари, но никой никакви дългове не опростява на Фърция. Просто няма да им дават евтини кредити. и ако съсем случайно някой им даде пари те ще бъдат при убийствени условия. Ние това го изживяхме веднаж през 1990, и втори път през 1997. И сега у нас нещата са стабилизирани. Но платихме огромна цена. И ще продължавааме да плащаме. А ако адосат Германия и тя се откаже от еврото и си върне немската марка ние по-скоро ще спечелим, отколкото ще загубим. но не вярвам да се стигне дотам. иначе както казват по Шопско "Оти ги ручаме жабетата".

Преди 5-6- м. писах тук (на вним. на управляващите), че е дошло време, когато всяка една държава ще трябва да се оправя сама на принципа на оная приказка за удавника, и да спрат нашите политици да си ги мерят , а да мислят как да се спасяваме и да почнем да работим в тази насока, защото няма да можем да разчитаме на никого, освен на себе си. Е, тези времена чукат на вратата ни...

ТОВА Е ЦЕЛТА НА "ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО", Т.Е. НАБУТВАНЕТО НА "МАЛКИТЕ" В АКЦИОНЕРНИТЕ ДРУЖЕСТВА НА "ГОЛЕМИТЕ", БЕЗ НАРОДИТЕ ИМ ДА ГО ИСКАТ. Народите знаят, че ги набутват там за нуждите на "големите". Само че, едни народи са достойни и могат да кажат "Стига". А други мълчат като г...зове. Схемата е вече очевидна: шок и ужас за страните, които след Втората световна са останали независими от "великите западни сили", до пълното им разоряване. После - "присъединяване" в акционерните дружества на "големите" (НАТО, ЕС). После - довършване на "малките" в планирано им заборчняване чрез "помощите", които им "дават" "големите". И така - до пълното им загробване и победата на Новия световен ред, където всичко, що беше изградено след Втората световна като независими, стабилни и силни национални държави, да бъде присъединено като проста, денационализирана територия към актива на "големите" Грешката на гърците е в самото им влизане в ЕС, както това и при всички други набутали се там държави с изключение на тези с "големите пакети", на които всъщност тези световни АД-та (САЩ и НАТО) принадлежат.

Сори, имат се предвид световните АД-та ЕС и НАТО.

С едно леко уточнение - ако не бяха в ЕС, гърците щяха през крив макарон да гледат заплати от по над 3000 евро на месец! Сега имат възможност да започнат начисто, като кажат на референдума НЕ на "грабителите"! Да се върнат към драхмата и да почне якото печатане на драхми!!!

Била съм в Гърция през 80-те и сега!Ума ми не побира, къде са тия милиарди!

На мазните европейски бюрократи които се крият в Брюксел като плъхове не им допада идеята народа да решава, защо ли? Оказа се че като има истинска демокрация изобщо не им допада.

До гръкофил ( нерегистриран ) 03.11.2011 09:41 Разбирам загрижеността ти кум гърците.Но има едно НО.Няма как да сравняваш работата на един германец със тази на един грък.Разликата е огромна.Не може да сравняваш държава почти от ранга като нашата със германската икономика.Ами погледни коя икономика е най силна сега в Европа и ще си отговориш.А и е правилно, че германците не работят кой като си иска .За това хората са много по добре има си правила за работа.Сега у нас започват наченки на подобно нещо.

Германците са били сила преди време, работили са много. Ама вече е минало време. Китайците скапаха системата, работливи, евтини. Европейците искаха да продават само скъпи стоки. Не става. Затова производството се изнася и ще продължава да се изнася в Китай, Индия, Турция и пр. С производството се изнася и ноу-хауто. В Европа остават само дърти г---- ве за бърсане. И като луди търсят още балами ако може да докопат от нашите държави.

Те, (гръцките слугини) ще минават границата нелегално. Натрупан опит има много. Ще питат нашите роми, и пак ще влязат като искат... ;-)

Обяснението на нещата е много лесно след като си зададеш въпроса: Кой има интерес от разбиването на ЕС (?) и защо тъкмо гърците бяха използвани, за да изиграят ролята на троянски кон (?) ! (Втората част на въпроса е малко по-трудна, защото отговорът отива в сферата на "световната конспирация" и никой няма да го произнесе на глас.)

Много вярно

Хаде сега Господа Търтеи, след 10 века мързелуване да си скъсате задниците от работа. Никаква помощ за тия!

За руска рулетка сте чували. Там в барабана на револвера има само един патрон. Новото е ГРЪЦКАТА РУЛЕТКА. При нея в барабана има само едно празно място. На 4.12. Гърция следва да извади огромен късмет...

В голяма грешка си, друже! Гърците са болният човек на Европа-та. Болни в преносния и буквалния смисъл (нещо, което признават техните политици). И основната причина за проблемите им е народопсихологията им, чиято основана черта е меркантилност, далавера и плюскане. Тотална липса на духовност, последствията от която виждаме в момента. Но поради политически причини, водещи назад в историята, лобито, което имат по света, и политиката на НАТО, гърците успаваха да си развяват коня досега и да хвърлят прах в очите на останалите европейски народи, а поради изложените причини ев. политици си затваряха очите. Да, обачеы филмът свърши и дойде време за преброяване на дивите зайци. Дано не го отнесе и бълг. спестител в гръцките банки в Б-я - Е.Хърсев днес разправяше едни лакардии по БНР, и ако човек го слуша внимателно , хич няма да му стане по-леко...

Ясо ясо,ела ела,няма параца.

Това което става в Гърция е един фарс и пореден опит да се замете ситуаията. От платените протестанти които издигат лозунги като "40% от дълговете да бъдат опростени" до този жалък опит да се издейства поредна муфта. Гърция печелеше от това конфликта САЩ СССР който сега го няма, а с него си отиде и Златната кокошка. Имам един въпрос Гърция има бюджет по отбрана 10 милиарда и БВП 310 милярда, за сравнение Белгия има 5 милярда отбрана и 480 БВП. Та въпроса е, защо не се каже на гърците че не приляга на просяк да се ежи, и не се почне съкращение от там. България е в криза и такива разходи нямаме. Гърците трябва да разберат че харчиш спеяеленото а не спестяванията а други.

Ако гърците излезнат от евросъюза ще си подпишат смъртната присъда. Имам подозрения обаче, че емоционално ще гласуват точно така.

Абе работата е много ена. Изхода съвпада с изхода на дулото.

Ако това, което казваш, го мислиш наистина, то нищо не става от вас и нищо хубаво не ви чака - можеш да ми верваш, така, както дори и на себе си не верваш!...

Не те разбираме, пиши на български! Какво сега се прехвърли на нашите политици! Почвай да пишещ за Америка и Япония!

Кой го управлява бе? Кажи, че щом си толкова умен да те направим премиер на Гърция и да оправиш положението там!

Драги комшии бугари. Благодарим ви за разбирането , седа банките ще ви вдигнат лихвичките по апартаментчетата за да платите това което ние изядох. балагодаря :)

гърците са фалирали какво повече да говорим

Извинете ме, но това което сте написали си е просто едно бълнуване на прекалил с метилов алкохол човек. Можете ли поне една дума да напишете без грешка?

Разсъждавайте, бе хора! 1: Колко от тоя дълг е усвоен от народа на Гърция и колко от техните Бойковци, Първановци, Догановци и т.н. и колко от него е препран и изпратен обратно, откъдето е дошъл? 2. Колко са лихвите и доколко е морално да се използват по този начин? 3. Когато Европа плати гръцкия дълг, дали тя ще плати на Гърция, или плаща на Голдман и Сакс? То е очевидно, че Гърция е инструмент за източване на Европа. Гърците успяха да си извоюват референдум, а ние дори няма за кого да гласуваме. Те бяха по площадите, а ние - пред телевизорите. Затова ще са пред нас.

Какво ми пука обикновеният грък или Папандреу и компания са изяли парите? Важното е, че е ултра нагло да искат някой друг да им плаща масрафа. Да ги оставят да се удавят. Лаком г.. глава затрива.

ти тъп ли си бе, кой получава 17 заплати и всякакви премии, може да са крали големите риби ама всички гърци са се облажили яко за много години напред

А Вуте не се е облажил и сака на съседо да му е зле? Бедни човечецо, непознал свободата...