Кредиторите приемат положително последната оферта на Гърция

Кредиторите приемат положително последното предложение на Гърция. Алексис Ципрас го защити пред парламента, но призна че е далеч от обещанията на СИРИЗА.

Обратно в новината

Коментари - Кредиторите приемат положително последната оферта на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се га пък станах 74 млрд, че то има ли толква напечатани ? Това нещо Еврото скоро ще се продава по 10 за долар и по 5 за гривна.

Правен ли е анализ ако всичките тези милиарди не бяха изсипвани във финансовата пустиня Гърция,а бяха отишли в друга страна,какъв щеше да бъде ефектът?В страна членка(напр.България); в страна кандидат(изберете си произволна) или в страна извън съюза ,но важна за него-например Украйна.

Че няма толкова свободно евро, това са едни цифри на компютър. Не могат да ги дадът на друг, само могът да подлъжат Гърция.

ИМА ДА УВЪРТАТ ДА ПРОТАКАТ, А ВИЕ ЧАКАЙТЕ ПАРИТЕ СЕ.

Tretata svetovna voina e zapocnala. Tova e finansova voina.Malkite drzavi niamat pari i industria i tursiat zaemi. A Rusia i Amerika i Evropa ste se izbiat koia cast od sveta da vzemat za da imat povece.

Пирея вече е купено от китайците!

Само един от четирите терминала е купен от Китай. Остават още 3:)

Ами словенци, словаци, литовци,латвийци и естонци щом искат да подпомагат сиртакитата да им опростят старите кредити и да дават нови, че в тези жеги как се стой пред банкомат с надпис OXI....абе васо ти само фекалии бълваш, с тази ли уста се храниш и с нея ли целуваш децата си ако имаш такива де....

Калин Манолов ,говореше Лъчезар Богданов....лихвите на Гърция познайте какви ще са? Между 0,5 и 1,5 % ,кому дават такива лихви? Гърция е направила два пъти по малко приватизация от нас считано по цени на 90 -те години..а сега през 2015 колко по големи са цените. Ядосах се и изключих...всички са наясно че правят такива неща за гърците...каквито не биха направили за никой друг. Да видим утре как ще постъпят и с главницата.

сигурно ли е че при този кредитен рейтинг лихвите им са такива.Казват че за ААА -какъвто бил на сащ-лихвите са 3%

специални лихви.

васо се удави

За да определиш някой какъв е трябва да имаш надеждни критерии според които да го направиш.Какъв е критерия според който един човек може да бъде определен като глупак.Е ми критерия е съвсем простичък.КОГАТО ЕДИН ЧОВЕК ВЪРШИ ГЛУПОСТИ ТО ТОЙ СПОКЙНО МОЖЕ ДА БЪДЕ СЧИТАН ЗА ГЛУПАК.Тов а е един напълно сигурен критерий.На някои хора вероятно глупоста дето са я свършили през 2010г, когато вместо да изхвърлят гърците,са решили да превърнат 200 млрд загуби в 400 млрд,много им е харесала и сега са решили да закръглят тези загуби на половин трилион.И вчера го казах,тези които рещават съдбите на света,се дънят за пореден път.Което трябва да им поскаже че просто не стават за тази работа.И тъй като вероятно това са хората дето държат парите,то се получава един огромен парадокс:ПАРИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ СПИРАЧКА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. тЯХНАТА КОНЦЕНТРАЦИЯ В РЪЦЕТЕ НА ЕДНА ГРУПА НЕ ОСОБЕНО УМНИ И МЪДРИ ХОРА ВОДИ ДО много негативни резултати.Защото и 2010г ужким са били взети мерки за въвеждане на някакви ограничения в резултат на които имаме сегашната ситуация.Нали ужким са ги контролирали...Има ситуации когато един народ страда от нещо,единственото лекарство е страдание,нищета и мизерия.Те водят до промяна на мироглед и връщат човешкото у човека.Товае което имат нужда гърците сега....

...една пролетарска революция.

напълно съм съгласен -- и аз съм писал че сегашните лидери на западня свят освен да карат по инерця друго не могат да направят и че вместо да решат кризата с гърця прех 2010 докараха кризата в 2015. сега ще се вземат "важни" решеня, които ще доведат до още по-голяма криза преди 2020...

Една ГОЛЯМА грешка 1989.Вместо да подпомогнат разцепването на русия,повярваха на баснята "умрялата лисица -горби".Комуниста-"демократ???". Следваща колосална грешка :политическо решение за цената на енерго ресурсите.$120-150 за барел за 15г.Всеки долар от които русия използва за превъоръжаваже.Договори СТАРТ(или както беше там) изобщо няма.хаха.Падането на цените на петрола 2 пъти САМО ЗА 2 СЕДМИЦИ Е ТЯХНОТО САМОПРИЗНАНИе ЗА ПРОСТОТИЯТА ДЕТО СА НАПРАВИЛИ ПРЕДИ 15Г.Ама вече къснооо.Дано не е прекалено късно.И сега тая глупост...

Герберастките мазни червеи замлъкнаха. Сливи ли имате в уста бе, продажна сган? Такива като вас предадоха Апостола и Ботев на турците. Такиви Кирияк-Стефчовци. Ветропоказатели. политически пеперуди.

Само фекалии...

Момче,докога ше излизате с тъпия номер че герб бсп дпс,сдс са партии които защитават различни интереси. ДНЕШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА Е СЪЗДАДЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА НА БГ от 89г.И РАБОТИ 25Г ЕДИНСТВЕНО ЗА ИНТЕРЕСИТА НА СВОИТЕ СЪДАТЕЛИ.Не те ли тревожи факта че охранителя на свинара от правец е мин. председат. вече не знам колко време.Че цялото му правителство е от деца и внуци на комунистич. върхушка от 89г.За останалите "партии" няма и да говоря-не си заслужава.Или ти си от руските "освободители" с името василий,и от там васо...Хаха

h 1

василий - БЪЛГАРОУБИЕЦ !!!

Успя да запази и интересите на Гърция, и достойнството на народа си! За излизане от кризата, например, ДДС ще се повиши до 6% за лекарствата и книгите и до цели 13% за храните. А у нас като "остров на стабилността", както вчера е заявил Боко, за ВСИЧКИ стоки и услуги този данък е 20%. Ей това е резултатът от разликата в поведението на умния и образован грък и глупавия и недоучил банкянски лъжец.

Ако го няма този данък 20% откъде баба ти ще взема пенсия или онези в гетата ще получават пари да се размножават като...то няма сравнение.

Kак откъде бе?? боцето реши въпроса?! 16 млрд.кредит които ти ще плащаш, а на него само харченето! тъп ли си,..или да??!!;)

Напоследък много хора се опитват да сравняват България и Гърция. България страда от Синдрома на посткомунизъм. Гърция страда от съвсем друг Синдром. Гърция не е имала БКП и паметник в центъра на Атина на който да пише...на армията освободителка от признателния гръцки народ. Не ги сравнявайте.

Кажи само какво стана с фалита, дефолта и грекзита на Гърция бе, тъпанар? Посочи ми една държава в световната история, която да е фалирала? Това да не на баба ти ЕООД-то с уставен капитал от 10 бона, или ЕТ-то, та да фалират бе, неграмотнико? Гербаджийската пасмина се опита да плаши българския народ с криза и да му промива мозъка!

Къде сте бе, тъпи, неграмотни и неуки герберастки охлюви, къде си бе, пиша ви от абсурдистан, къде си бе, иво-10, нажат, бе-ГЕЙ-ец, пъстър свят, петиш? Къде сте бе, герберастка измет? пасмина селска? Нали Гърция щеше да фалира бе? Гърция ще фалира, само когато фалира Германия, Франция и ФАЩ. Няма кой да позволи на Гърция да напусне Еврозоната!!! Къде сте бе, мазни плужеци? Между другото- вчера една позната си дойде от почивка в Гърция. каза- там всичко е спокойно, няма напрежение, няма опашки, няма криза, животът си тече нормално. Управляващата шайка преекспонира проблема , извърта нещата, замазва очите на българите, допълнително ги плаши, стресира, зомбира.... Важното е робът да е наплашен и стресиран!!!!

Колкото и да се напъваш само мирише на тролска тор. Гледай да не се удавиш в собствените си словесни фекалии.

ЛЕ-ЛЕ, васо, УСТАТА ТИ МИРИШЕ НА ЛАЙНА!

Леле, васо, много си надрусан! Такъв груб, лайнян език е присъщ само на малоумници и страхливци, като тебе. Кого плюеш, бе, малоумнико? И кого защитаваш? Имаш ли представа за живота изобщо?

адекватно същото може да се каже и за българската администрация!

Може да се обзаложим, че Гърция няма да направи социалните реформи. Не случайно Ципрас поставя дата 2019 за начало на тези реформи, когато мандатът му ще е изтекъл, а парите от третия спасител план взети. Затова планът е 3- годишен- и ще приключи малко преди края на неговия мандат. ЕК,МВФ и ЕЦБ играеха тази игра основно заради данъкоплатците на страните от Еврозоната и най-вече бившите соц.страни, Италия, Португалия и Испания. И отново ще гледаме познатата сага- дайте пари!

Новината и надеждата ,че Гърция има възможност ,да се спаси от синдрома на българизацията се възприе положително и с оптимизъм на гобалните финасови пазари,а това може да се види от всеки!

как нашия ВОЖД ще се изцепи в Брюксел и ще разреши кризата в Гърция, като им предложи заплатите и пенсиите да станат като в България. Съгласно Договора на ЕС ако един член не е съгласен, може за блокира решението на целия ЕС. ЧАКАМ НАШИЯ ХИРОУУУУ.

Важното е ние да сме остров на спокойната мизерия!Наведена главица,сабя не я сече!

Премиерът Алексис Ципрас отива в Брюксел, въоръжен със силната подкрепа, която получи в гръцкия парламент искането за продължаване и приключване на преговорите с партньорите. Целта се да се постигне споразумение до утре. В изявлението си веднага след края на гласуването Ципрас заяви, че негов приоритет ще е постигане на положителен резултат от преговорите.

Един циганин попитал на една циганска сватба дали това, което се обещава се дава и понеже отговорът бил "не",казал че обещава и каруцата и коня.Същата работа е и на византийците,цял Европейски съюз разиграват,но да видим до кога ли...

Миналата седмица на вътрешно обсъждане в парламентарната група на Меркел относно позицията на Германия по гръцкия проблем 4 депутата гласуваха против всякакви нови кредити за Гърция, а други 100 са заявили, че сеге гласуват "За", но това е за абсолютно, ама абсолютно последен път. Това би трябвало да отговори на въпроса "до кога". Също така, тези пари не се дават на ангро, а ще се дават на час по лъжичка, само след изпълнение на реформите по график и постигане на заложените резултати. Т.е. Гърция вече я водят на къс повод и ѝ дават команди "падни", "стани", "легни", "мирувай", "бегом марш да вземеш пръчката, която хвърлих" :)))

"Според юридически експерти в Брюксел и при двата варианта - нов спасителен заем, или излизане на Гърция от еврото, ще са нужни промени в европейските закони, а това изисква гласуване от всички 28 правителства на Европейския съюз."

браво на фанариотите голям цирк спретнаха на европа.хем се смяха хем играха и сега ще им платят.браво.

"В изтеклия в пресата документ ясно личи ангажиментът на гръцкото правителство, към повече мерки за икономии от тези, които бяха отхвърлени на референдума миналата неделя."

Промените в пенсионната реформа трябваше да започнат ВЕДНАГА в предишното предложение, а сега в новото от 2019, когато ще е изтекъл мандатът на Ципрас!

А сега да ви кажа тайната, драги ми български идиотчета. Ако не се беше съгласи ЕС, зад Ципрас седеше БРИКС който вече диша във врата на МВФ, Катрин Аштън и други такива малоумници. Разбрахте ли защо гърка ходи в Русия, а вие още дълго ще дишате прахта докато тотално измрете.

Викаш БРИКС-МВФто с колосалния капитал от 50 милиарда долара диша във врата на ЕС, а? Виж ти. Ами те гърците искат 70 милиарда за три години бре. Китайците танкове ли ще продават за да изкарат още 20 милиарда за Гърците? Глупак.

Казваш, Индия с нейната ужасяваща бедност утре щяла да плати гръцките дългове, за да натрие носа на империализма? Или пък Бразилия и Южна Африка с техните гета? :))) :)))

Нде, разбира се, ще плаща България, с нейното богато и ДЕвропейско население. Индия и Бразилия ги боли фара за Гърция.

Индия - 1,627 $ Китай 7,589 $ Бразилия - 11,604 $ Русия - 12,926 $ Щели да помагат на Гърция, която е с 21,653 $ на глава от населението. Добре, че няма да помага Бурунди с 336 $. Абе атакистчета, що не четете бе, не сте ли учили четене или само сте на писане без мислене.

Ако Европа пак даде на гърците пари срещу обещания, ще загуби доверието в световен мащаб и ще стане ясно че не може да наложи реални инвестиционни механизми при изграждане на Еврозоната. Това ще бъде затвърден пример че можеш да изнудваш Европа, да вземаш пари без да ги връщаш, може да живееш в Европа със висок стандарт за който други работят и плащат. Не смятам че искаме да бъде Европа в която живеем. Какво пречи на други държави да вземат заеми и след пет години да кажат, извинявайте не можем да ги върнем, отпишете половината а другата половина ще платим след 50 години, може би.

Европа ще им даде пари, но не си мисли, че ще ги харчат както досега. Самия факт, че не им дадоха последните 7 милиарда от предишната спасителна програма е показателен, че безплатния обяд за Гърция свърши.

Гърците имат пенсии 7 пъти по високи от България, 2-3 по високо от половината европейски държави. Кой според теб ще плаща за тези пенсии? Да чу някъде че ще съкращават държавната администрация? Икономиката им не може да поддържа тези разходи. Да не говорим 20 години гратисен период. Та нали след 20 години инфлацията ще е стопила половината от тези пари. Какво значение има дали на хартия ще отпишеш 200 млрд сега или след 20 години, ти си ги загубил. Гърците ще обещаят всичко за пари и след 3 години ще имаме същия цирк.

Ей, хайде EU да се съгласява и да дава кинтите, че тея качват мизата всеки ден. Първо бяха 20 млрд, после станаха 53, днес гледам вече 70 и отгоре !?! Би му меча, тея туууууурбо нагли бе. При това си говорим за пари, дето от сега се знае че ще бъдат потрошени, нищо няма да променят, нищо няма да върнат, след три години ще има пак същите циркове.

В такъв случай, как ще обясни Ципрата потрошването на 120 милиона евро пари на германците за безсмислен референдум, и не е ли редно да им върне на хората парите?

... колкото Станишев върна парите за референдума за АЕЦ Белене. После той нали беше на власт, защо не строя Белене?

Доколкото новите предложения не са съвсем еднакви със старите, Ципрас винаги може да каже, че са отхвърлили старите предложение на кредиторите, а новите предложения са различни и достойни :)))

Разбирам го че се опитва да си спаси кожата, но сегашните предложения на Атина са по-тежки за гръцкия народ, от изискванията на кредиторите преди референдума :)

Това, което де-факто се постига, е разсрочване на гръцките дългове във времето срещу изискването и съгласието те да извършат въпросните реформи. Всичките пари, които ще им бъдат дадени, ще отиват за плащания по съществуващите им дългове (т.е. един вид рефинансиране на дълговете им). По-интересен е въпросът какво става с парите от ELA (засега 89 милиарда), чрез които ЕЦБ крепи гръцките банки. в тези банки има още 120 милиарда депозити и депозантите очевидно ще искат да си ги изтеглят. Или ЕЦБ ще трябва да осигури чрез ELA още 120 милиарда, или ограниченията в банките ще трябва да останат и да има подстругване на депозити (т.е. загуба на част от депозитите). Съответно гръцките банки ще бъдат национализирани и държавата ще трябва да обслужва дълговете им.

Гърците са си класа!Отново защитиха стандарта си и ще продължават да ползват български слугини.

Абсолютна византийска циркаджийска класа - крякат, врякат и вече никой не ги слуша

класа са ...надупени на ез. и къде е проблема , че българки работят в гърция....ми то и гърци слугуват в германия,англия . няма срамна работа .срамно е като просиш...като гърците

Ше ползват Български слугини, докато има прости Българки. Вместо да се образоват малко ходят да метат в Гърция щот давали 500евро :) В България има жени, които получават над 2000 евро заплата, само че те не са със средно или висше БЕЗПЕРСПЕКТИВНО образование по някоя специалност като екология например. Във винасовите и IT средите има толков амного глад за кадри и то на длъжности заплатени почти колкото на запад, само че тук ученето не е приоритет на никой. Повечето хората туа предимно мрънкат и чакат някой нещо да им даде.

освен това не всички могат да са комп.специалисти но на запад има достатъчно работа и за хора с по-ниско образование...достатъчно е някой да понаучи някой друг чужд език

Е, това бе предвидимо от всички! Гърция ще бъде и този път подпомогната, но тя няма да тръгне по правия път. Все пак -мирно време е за нашия регион! Жалко за нас- считат ни за "умрели", даже плашат с нас. Защо ще ни плюят, а ние ще даваме пари в плана Юнкер? Нас пита ли ни някой? Знам отговора, но питам: Хора няма ли да реагираме, хайде...сега му е времето.

даваме 100 млн а проектите са за 2 млрд. нашият проблем е , че сме некадърни дори качествени проекти да представим...кой ни е виновен

ами не гледаш ли тв. вчера вече реагирахме .венету каза че сме остров на стабилност.и на лед да ни таковат няма да мраднем.

А дали пък Ципрас не е "посъветван" от високо, че ако продължава с глупавото си поведение, ще доведе нещата до нова световна криза. Показателно е това, което се случи с китайската икономика в последните дни.

Сега вече онази грозна гъркина, премиершата ще го напусне! Жалко за Ципрата, кой ще го вземе такъв лъжльо!

Aми ти?!... ще отидеш да му слугуваш за 400 евро, защото тук ти дават 200??!!xaxaxaxa..

Абе хора дайте и ние да направим един охи референдум туку виж дали и на нас някой лев!

След ОХИ БОХИ и прочие циркове, ГЪРЦИЯ КАПИТУЛИРА! В неделя Ципрас ще подпише БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ. Но това няма да спаси Гърция, до 3 години тя пак ще фалира и Европа ще и каже ОХИ ЕВРО!

Европа вече не вярва на Гърция, споразумението ще е на много етапи, като неизпълнението на обещаното от Гърция ще води до спиране на парите, скоро Гърция пак ще колабира финансово!

По Български е да се радваш на съседските нещастия. Вместо да си видиш скъсаните гащи....

Както и предполагахме гърците ще поплачат, поплачат, а после ще се помолят и молбата им ще бъде чута. Всички знаем как живеят гърците и как работим и живеем ние. ДО КОГА ТАКА, ХОРА НА ЕВРОПА! Нямаме право да се съгласим да продължаваме да работим за тях!!!

Имам мечта, България да стане като Гърция. Да дължи 300 милярда и да я подпомогнат с още 70 милярда. За нас отстава само робски труд в Гърция.

Дребна душица, дребни мечти!

се шегуват с публиката. Гърция предлага мижави реформи, иска 53 млр...Кредиторите във възторг от това нищо и в знак са солидарност към "страдащия " гръцки народ им отпуска 74 млр. МВФ като благотворителна организация лобира от все сърце за това и даже навива жестоките европейци да опростят дълга на Гърция.. Ние ли сме лудите?

Плюс 35 от Плана Юнкер.

няма ли някой да каже как и ние да приберем няколко милиарда? Стига спорели за минали работи. Вижте, че сме на кучето в отзад, а наште еврофондове са по-малко от вноската ни. Как да пипнем още пари и как управляващите да не ги откраднат? Такова мислене ни трябва днес.

аз мисля , че е към 800 млн. само зърнопроизводителите получават 500 млн а има и за животносвъдството , после идват пари за инфраструктурните проект.... като лъжеш поне го прави малко то-тактично иначе излиза , че ние издържаме ес

и един ден се събуждаш и ти казват дължиш ни 300 млрд.xaxaxaxa...

И България и Гурция са зависими държалюви-дребосъци и отломки от едновремешна държава от която е отломка и Русия. И двете се дървят на Русия и се правят на стари, велики, независими, западни и цивилизовани! Разликата е че Гърция е много по-скъпа и има с какво да търгува и затова цената и е по-висока и ще бъде по-висока! На България винаги и е липсват Управленчески Интелект. България или изгони и осакати децата си или ги натъпка във " фабриките за еничари" , т,нар. "западни фирми", "кал центрове", сервизни центрове", казина, стадиони, кръчми и прочие бардаци, от които излизат психясали... Затова България отдавна не е държава и няма и да я бъде, а Гърция ще си вдига цената , каквото и да се случи!

и на двете страни липсват държавни мериджеи.... и то поради факта , че и двата народа са мързеливи и избират хора които им обещават без реформи да ги направят проспериращи. гърция обаче влезна с ес в други времена и затова и наляха едни пари поради геостратегически и политически цели. а цената на гърция падна и още ще пада.

Такааа, да обобщим: След грандиозно гръцко крякане и врякане, първоначално ох, колко сме зле после - абе ей, вие знаете ли кои сме ние после едно твърдо НЬЕ на всички мръсници и европейски терористи, в смисъл ние сега ще умрем, ама ще завлечем и вас Та накрая великите гърци се свиха, излязоха изтрезнели от таверната и май са на път да започнат да работят или да не работят, ама не за два, а 10 пъти по-малко пари Българската Сириза какво стана с вас, бе? Къде е пролетта? Кога и нас ще ни огрее?

Ти пак ли дрънкаш глупости.Или не четеш или ти е все тая къде е истината.А тя дебил е проста-Гърците за пореден път че могат да отстояват националните си интереси.Това което постигнаха-намаляване на натиска и преструктуриране на дълга.Запазване ДДС за храните и лекарствата на сегашните равнища.Не се пипат парите за армията.

мисля че един ден направи над 1000 поста. Човекът заработва и като му отговаряш или го оценяваш му вдигаш надника.

военните разходи ги намаляват с 300 млн, ддс-то за островите ще го променят постепенно а не както искаха да не се пипа, няма опрощаване на дълг. ааа и ще приватизират-което не го искаха

Глупости, парите за отбрана вместо 200 милиона еврооферта стана сега на 300 милиона!И с другите данъци "Тройката" им го вкарва двоен на гърците!

Aко се разчиташе на Господ, а не на "троики" нещата щяха да са съвсем рaзлични.

Парижката комуна просъществува 72 дни. Дупнишката- цели 842. А Гръцката- половин година. Сега ще има сваляне от палмите, бръснене на козина, рязане на опашки и. . . отработване на дълга. Жалко, че не ни повеселиха още няколко седмици с пламенни речи и фантастични предложения ;-))

Ако беше останала в сила Санстефанска България, ние требваше отново да емигрираме. Тия произволи и насилия на руските администратори беха създали в отговор на русите, които на всека дума ни завираха в очите: "Ми для Вас кровь проливали" - отговор: "Ви для нас кровь проливали, а ми от Вас кровь пробльували", и велико поучителните думи на дедо Антим, както той каза на княза Дондуков-Корсакова, когато тоя последния му рече: "Ваше Блаженство! Что думаете? Болгария уже освободена!", а той си поклати главата: "Думаю, Сиятелство, о том: Ви нас избавили от турок; кто будет избавит нас от Вас!" След Берлинския договор, с който се унищожи Санстефанския и на руската окупация се предвиди срок, руските административни власти станаха по-внимателни към младите български дейци и изобщо към българите. Нечаевци станаха немислими вече. И с това Берлинския договор, покрай многото неправди за нас, донесе едно благо дело - отърва ни от руската окупация.И днеска има людие - и мирски и духовни, които са отчаяни русофили, т.е които верват, че русите дойдоха да ни освободят и подписването на Санстефанския договор 19 февруари (стар стил) се празнува и днес като ден на нашето освобождение.

или бае ти Петко е откровен сърбоман. Лошо няма. Но не знам кой нормален българин не милее по Санстефанска България? Съвсем се отчаяхте подлогите. Може би след цитата на Стамболов, че народ не трябва да се освобождава, а или сам да се освободи или да изчезне? Както и да е, ти не си за България, просто не си българин, а никъде другаде не можеш да се котираш. Та на руснаците трябва ръка да им целуваш.

"И днеска има людие - и мирски и духовни, които са отчаяни русофили. . ." +++ Много поучително. Знай миналото, че да разбереш настоящето.

България и Русия са отломки от една и съща държава! Затова по-добре Задунайска Губерния, отколкото псевдо суверенна държава, която Великите си подритват като футболна топка за да вкарат гол на другия! Дребосъкът е Винаги Зависим и разделен!!

Пак измислиха нещо гърците и ще вземат парите, а ние, ние сме дисциплинирани и предвидими!

- Уважаеми, защо не ми публикувате коментара - и при вас ли има предпочитания ? Коментара ми е етичен и носи послание на заглавието - жалко за такива АДМИНИ, ДЪЛГО ВРЕМЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА У НАС ДОКАТО ИМА ТАКИВА ХОРА КАТО ВАС. Между другото вие толерирате и публикувате коментарите на точно определени хора.

Защо,, не вижддаме положителните примери?

На Гърция дават милиарди, както на България дават милиони! А иначе сме равни! Гърците викаха Не и през ВСВ! И получиха! А ние и тогава и сега и до края на света ще викане "Да, Да, Да!"

Ний Александър І С Божията милост и народна воля княз на българите Провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер. Войски, съгласно с определението на Берлинский договор. В пълния тескт се описват размера и сроковете за заплащането, където безкористната помощ е определена на 10680250 книжни рубли и 43 копейки, което по онова време се равнява на 32,5 тона злато.

Не сме платили и една копейка ама аналогията със случая с Германия е точно обратната. Русия освобождава, а Германия поробва.

и продължаваме да плащаме 70години

Явно ти харесва половината истина, другата половина е, че не сме платили нищо. :)

нищо чудно няма ...гърците клекнаха защото няма къде да ходят ....м/у другото тези пари са обещани ....те се дават само за да погасят идващите плащания по стари кредити.......за всеки транш ще има преглед и оценка на тройката (институциите) т.е. драмата скоро отново може да настъпи ако няма реформаторки действия .....а трябва и да мине ратификацията през няколко парламента .....което означава, че капиталовия контрол може да продължи поне още седмица.........не вярвам да спрат тегленията защото хората са без пари в джоба

- ПАРТИИ С УЧАСТИЕТО НА КОМУНИСТИ, ДЕЦА НА КОМУНИСТИ И ВНУЦИ НА КОМУНИСТИ СА НЕЗАКОННИ - ИЗБОРИ С УЧАСТИЕТО НА КОМУНИСТИ, ДЕЦА НА КОМУНИСТИ И ВНУЦИ НА КОМУНИСТИ СА НЕЗАКОННИ - ВЛАСТ ПРИДОБИТА ОТ НЕЗАКОННИ ПАРТИИ ЧРЕЗ НЕЗАКОННИ ИЗБОРИ Е НЕЗАКОННА - НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ - НЯМА ДА РАБОТИТЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ - НЯМА ДА ПОДАВАТЕ ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ И ДА ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗРОДИ Copy and WIN : link

а колко години беше коммунист ???или мислиш че не знаем че си бил и в СССР

а не комунист или капиталист

Ходи си пий хапчетата :))

Кредиторите приемат положително последната оферта на Гърция - ще я приемат, че се надяват да си възвърнат вече раздадените пари от 300 милиарда.