Атина отхвърли контрапредложение на кредиторите

Гръцкото правителство отхвърли днес контрапредложение на международните кредитори към Атина, съдържащо най-вече искания на МВФ.

Обратно в новината

Коментари - Атина отхвърли контрапредложение на кредиторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам дали гърците са измислили демокрацията, но да се молят да са измислили свирките, щото сега ще трябва да ги въртят на германците за евроцентове.

Отдавна се знае, че йезуитите и техните пешки масоните имат задачата да съсипят православието. Атаката срещу Гърция и Русия не е случайна. Поогледайте се и ще видите унищожителния замисъл на Ватикана.

Гърците се нахендриха заради собствения си тарикатлък. На ви сега репарации, на ви опрощаване на кредити. Вижте им само физиономиите на ципракис и юрофакис след днес. Все едно казват, ама защо стана така, ми батка, защото не можеш да хапеш ръката която те храни и да неполучиш юмрук взъбите...е затова.

Бре, че начетен

Да на всички е ясно, че си трол!

Има и друг вариант- да вкараме комуноидите в резерват , нещо като Джурасик парк

Няма сьмнение че гърците ще гризнат дръвчето. Германците питат те ли да си намалят заплатите че да запазят гръцките заплати високи. И не ми говорете за великата им икономика Сега като минат на драхма след три месеца даже търговията с наркотици ще стане нерентабилна

Комунистите винаги се борят за достоен живот, Има един проблем- като са мързеливи и некадърни някой трябва да ги субсидира.

Голямо надлъгване пада! За какво се борят модерните леви "елини" - първо спешно за вземат 7.2 милрд. за да платят 1.2 милярд. - разликата да "опапкат"! И така отново по 50 милрд. годишно "папкане. За връщане никой не говори!!!! Някаквиси химерични планове за ДДС и др. , които главно ще бъдат събирани от крайните потребители (чуждостраните туристи !!!!!!!!!!)

Магаре чуждострано- Йорик новия хит в Гърция. (ооо не хахах)С пискюл и звънчета не казвай че идваш от България,замажи нещо на полу английски и смело с копитцата към ресторанта

руско ли?

Гръцките комунисти искат да живеят достойно , ще се откажат от еврото , не им трябва еврогейска помощ.

Вместо германски фашистки коли ще карат само китайски велосипеди, защото са от комунистическа страна...

Ами да, а по заможните москвичи

Докато съдбата на народите е в ръцете на интернационалните банкери,тяхната съдба ще е от тъжна по тъжна. За доброто на света е необходимо да се прекъсне зависимоста от тези институции. Те не помагат,а изсмукват силата на народите и ги превръщат в роби.

goose

Решението е елементарно - оправяш се без парите от тях (то това и ще се наложи на гърците ... )

мои приятел германц-банкер на времето сподели че наи-много му харесва като почива в гърция ...

Браво Ципрас, отново им го нахендри. Еврогейовете отново мощно клекнаха. Още утре сутринта ще отправят горещи молби и нови предложения за милиарди да дадат.

Да , ама не.

.... В галоп .

Ципрас ?

Бойко Борисов и той ли? Цецка, Цецко, и т.н от гейрп?

живее с мангизите на германския данакоплатец, ама хич не е хубаво когато дойде време за връщане.

Троянски кон за всички,които "го пожелаха" -я да видим сега кво ще стане!!!!!!!!!!!!!!???????????

Няма да приемем репресията на ЕС. Как така, искат да връщаме заемите, с които си осигурявахме години наред луксозен живот без труд? Та нали се разбрахме преди 3 години да ги намалят с 50%, намалиха ги, после нали искахме още 30% редукция, получихме я, сега искаме 100% махане на всякакви дългове не Гърция. Но не само това, искаме нови заеми, защото ако ще плащаме на МВФ 1.5 милиарда евро, то нека ни дадат 7.5 милиарда, та да остане разликата тук, при нас, и тогава, отново, ясуу, ямас, сиртаки, узаки, рицинаки, ей-така се живее още 100 години. А нека, онези, бачкерите от Германия, да работят и заради нас, те са свикнали...

А някой казват, че Чърчал бил гений. За гърците определено.

В Германия работят най-много гастарбайтерите. В Гърция има много дребен бизнес, хотелчета, таверни и пр. У нас трудолюбивият българин мечтае да продаде дядовата нива, върху коята да цъфне хотелче, а той да си купи тристаен в София. Ама ти пак се присмивай на гърците, щото иначе как ще се чувстваш велик в .айната, дето си затънал

Следващото предложение ще е още по-тежко. Отхвърляйте все така Ципури, хитрувайте, то това отзад си ви влиза все повече. Всъщност нещата си вървяха нормално докато не се появиха тарикатите от Сириза и заплахите и простотиите които наговориха. Сега трябва да правят повече от това което трябваше само до продължат като споразумение и вече отдавна да са получили тези 7,2 млрд и да говорят за следващи 100 милиарда. Е предпочетоха да паразвъртят задните части и в резултат ще им е по навътре. Пък кой да знае по принцип са си педали може да им харесва така.

борсите днес пак пропаднаха а утре като подпишат ще скочат пак ...тия малаки сигурно спекулират на борсата

"Да спрем разрухата, да обновим България". Това бе основният лозунг на БСП, с който дойде на власт в края на 1994 г. След две години разрухата бе още по-ужасна, а обновлението хич го нямаше! Преди пет месеца Сириза стана водеща сила в Гърция с лозунта "Край на икономиите. Край на лишенията. Започваме отново стария си живот на кредит". Сега ги чакат още по-драстични икономии, още по-големи лишения и живот без ... кредит! Гърците ще минат по нашия път от 1995 - 1997 г. по съкратена процедура. Илюзиите ще изчезнат, но за кратко. У нас те изчезнаха за година-две до идването на един стар лигугер дето каза "Вервайте ми". И хората поверваха!

Естествено , вашите западни приятели вкараха България във финансова криза , защото жалкото СДС не можа 7 !!! години да си спечели избори и трябваше да му се помогне - я колко пари наляха агентите за да обърнат нещата надясно . Погледни статистиката - най-силната година на България до предизвиканата от соросоидите криза е била 95 . Дойде вампиръ Костов със сините венци и закопа родината . Наред с всичко лошо поне едно е хубаво - няма вече СДС !!!

Май ти си минал по бързата процедура,но по оглупяване.Сто процента си хипер-тъп геребер,само те са толкова прости.Гърците откак съществуват вече хиляди години си разиграват коня и това добре го знаят истинските икономисти като тези от Блумбърг и предрекоха ситуацията още преди месец.Колкото и да ги притискат те ще разиграват вечно,начини колкото щеш,но не и за прост българин като гербера.Но виж гърците са друга бира те са родени дипломати,правото е на тяхна страна и няма значение какво мисли един или повече много по-прости българи.

на риконтрата. кажете на Пешо от 3 етаж че може. ша ма учи той на карти.

Както каза един уважаван банкер, гърците никога не са живели в комунизъм, затова гласуват и избират такива, като Ципрас. Ние се връщаме от там, за където са се запътили. 1997г.

Повече комунизъм, чуй ме повече комунизъм ще оправи нещата както в твоята глава,така и навсякъде из Европа, само това е спасението, стани комунист

Ха-ха-ха :) я бягай в Северна Корея на стадиона бе леке, ето има комунизъм защо не си там?

Комунизъм, такъв обществен строй човечеството все още го познава на книга, а реално той не е действал.

Всъщност е измислен от евреите за да разбият Руската държава. Гърция е вторична жертва, както и всички останали.

Гърция има два печеливши хода: 1. Ход 1 да обяви фалит и да излезе от езрозоната, респективно от ЕС. Този ход ще предзнаменува края на фалшивата монополно-колонизаторска псевдоевропейска организация подложила на нечуван терор българския народ. 2. Ход 2 Остава в ЕЗ и ЕС, като еврогейците поемат с усмивка и благодарност предоставената възможност да плащат милиарди за реструктурирането на гръцката икономика.

три - иска не иска обявява фалит и първо фермерите ще го замерят с камъни, после и от другите отрасли.

Не позна ход три и единствен за гърците е сегашното положение си остава.Разиграват коня и продължават по старому.Толкова ли не могат кухите ви кратуни да уврат и да прочетат малко история за да видят,че това го правят хиляди години?

Не позна ход три и единствен за гърците е сегашното положение си остава.Разиграват коня и продължават по старому.Толкова ли не могат кухите ви кратуни да уврат и да прочетат малко история за да видят,че това го правят хиляди години?

"подложила на нечуван терор българския народ" - мдаа, като гледам чисто новите автобуси с климатици в Бургас, ремонтираните улици, ремонтираните алеи в Морската градина и реновираните сгради, разбирам какво ще рече европейски терор. :) И недей леж на тва ухо, че Европа вечно ще издържа мързеливците. Сега те ще разберат какво значи да подсмърчаш на прага на Европа.

Кретен! Ако излезнат от Е3 попадат в хиперинфлация, дълговете ще си стоят, но гърция и да иска не може да ги плаща. Следа загуба на над 40 милиарда евро от Еврофондовете и кой знае още какво. Само за година ще преизпълнят с много исканията на кредиторите без да е нужно вече.

Сбогом, гърци. Сега вие ще станете социалистическа страна и ще разберете какво означава: - да чакаш 10 години за скапана трошка, наречена автомобил, струваща безбожна сума - да чакаш 3-4 години за хладилник, телевизор, пералня и каквото друго се сетите. С 4-то качество при това и на безбожни цени - да чакаш по 3-4 часа на опашка за най-скапани хранителни продукти, които и кучетата не ядат, за гнусен салам, за хартиени кренвирши, за най-долнокачествена тоалетна хартия и т.н. Това ще ви се случи. А ние ще ви гледаме сеира, малоумници смотани.

тъпичък си брато! ;) че си и про3ст! хахаха..;

Кое точно от изброените горе не е вярно? Кое? Чакам да ни кажеш на нас глупавите, умничък брато :)

Когато лева бе 3000 за долар и тогава ли се смееше умно?

ДОБРЕ ЧЕ ТИ СЕГА КУПУВАШ БЕЗ ДА ЧАКАШ ТРОШКИТЕ НА ЗАПАДА И ЯДЕШ ХРАНА КОЯТО И КУЧЕТАТА НЕ ЯДАД.НЕ ИМ ЗАВИЖДАЙ.ТЕ ЗНАЯТ КАК ДА СЕ ОПРАВЯТ.НЕ ГИ МИСЛИ.ГЛЕДАЙ ТВОЯ ХАЛ.

на още по-голям шрифт, че нещо не ти се разбира !!

Има една много хубава българска приказка-НЕ ПЛАЧИ НА ЧУЖДИ ГРОБ ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕЩ ДАЛИ ПЛАЧЕШ НАД ГЛАВАТА МУ ИЛИ НАД Х--Я МУ

аиде малаки ван че ми писнахте да ве гледам и с вас да се саобразава ме цяла еуропа че коисте вие бе

Чао, Чао, ЕС ! Колкото по-рано държавите напуснат тази гнилоч, толкова по-добре!

децата поне завършваха основно образование, сега и това го няма за жалост..

Ципрас израдходва всички хитрини,за да получи пак заем,но последните му прегръдки с Путин,не само не му помогноха,а го забиха като ръждив болшевишки пирон в ,на бързо мухлясалия , ковчег на власта му!

Само дето си договори газ и 3 милиарда :-) ха-ха.... колко са губещи тея гърци.... как само не слушат еврокомисията...

той добре има газ ...но да си разбрал , че към германия пускат още една тръба от 50 млрд.м3 ? точно толкова колкото трябва да европа. какъв е проблема тази газ да дойде и при нас? и на кого тогава ще продават гърците

Значи проблем няма :) ще пият газ и ще ядът рубли... Ето колко е лесно...

Излезе ли от ЕС гръцката борса ще се срине и акциите/разбирай фирмите и ще бъдат изкупени на безценица.

По тая схема основен печеливш ще е гръцката държава. В Русия го играха този номер срещу фирми със значимо западно участие. Гърците също ще "играят с белите" а така винаги се печели. Има доста тънкости дето май не са ти ясни.

само дето руснаците имаха огромни резерви и си изкупиха дяловете , наистина ми хареса как прецакаха западняците. но гръцката държава с какво ще изкупи акциите ? те 1 млрд нямат

Гръцката държава ще излезе печеливш ?? И от къде пари за да изкупи акциите ?? Ще си печатат драхми - може. Що не отидеш да си купиш акции на Русенската корабостроителница например, след фалита на КТБ ?? Говориш ми за тънкости ??

Ще бъдат изкупени /може би/ на безценица, защото това ще бъде истинската им цена. Един неграмотник /хехе/ твърди, че това било много хитро. Всъщност илюстрира тъпотата на кремълските некадърници и рубладжиите, които повтарят папагалски.

Тигана е сложен и зехтина (гръцки) ври. Неко лихвари и юробанкстери предстои да бъдат изпържени.

Айде честит да им е фалита на сиртакитата! Живи, здрави и мизерни още дъъълги годинки.

мизернико ако съдиш по тебе може.

ста циттъ . халт ди клапе

Арееееее да се маааааат вече .... искам кат си пусна телевизора да не слушам за маляките

Mа ти имаш и телевизор ли бе краварю?? бедняк си Cеляко!! хахаха..

Лихварите не Фалират Гърция Защото Лихварската им система за Ограбване ,ще се Разруши !!! ФЕД -(Частната Централна Банка на САЩ) обяви преди седмица ,че Кредиторите Трябва да направят Всичко възможно за да Не позволят на Гърция да Излезе от ЕС !!! Защото ще се получат Финансово-Икономически сътресения , от Много Опасен,,,Световен мащаб !!! Особено за Западните Банкови системи Казват от ФЕД !!! Защо ?

някакви си 350 милиарда - колапс ?? изумително !!

Щом ФЕД се стресират ! Да не говорим за ЕСките Лихвари ! Като се наредят всички на опашка за отписване .....! Уеуе мауе !

Ха-ха. Тъп смешник си. ФЕД не е частна, някой те е заблудил жестоко. Е ако нещо си разбрал от статията щеше да видиш , че световната банка натиска Гърция, т.е. не им дреме ако Гърция фалира, защото смятат че все пак гърците не са тъпаци като тебе.

ДДС в Гърция зависи от групата стоки/услуги. Свързаните със здравеопазване/образование/недвижими имоти например имат ДДС 0% Друга група имат ДДС 6.5 % - книги, списания, ресторанти . Трета група - 13 % (хранителни стоки). Стоки/услуги, които не попадат в никоя група имат ддс 23%. . На островите ДДС е 30% под споменатите нива, т.е. до 16% за стоките, които не попадат в никоя от групите с намалено ДДС.

Диференциран ДДС има във всички страни на ЕС. Същото се отнася и за подоходното облагане. Това е правилната с-ма. В България не е така. Защото икономистите са от села и паланки и са се учили от доносници и глупци.

щото справедливостта им е през оня работа?

Ми като не са съгласни....

Епичната битка на гръцките 300 богатащи срещу армията на финикийските кредитори 700 млрд.

Така де - странно отношение. Не щат да дават повече на вересия. Гадняри.

Aбе, чета тук коментари на все по големи "финансови величия" с прогнозите си за гърция??! 3адавят се от собственната си злоба и плюнки!, Hе поглеждат в собственната им страна какво става,че заплати и пенсии са в пъти по ниски от гръцките! Cамо да ги попитам: 3ащо има над 160 000 българи и българки работещи от години в гърция и не искат да чуят за връщане! Aбсолютна българска завист и тъпотия! xaxaxaxa...

Скоро значително ще намалеят. През 2004 г. Гърция има 10 пъти по-висок БВП от България През 2015 г. - 4, 5 пъти! При фалит на Гърция ще стане 2 пъти с тенденция фифти/фифти!

на спаведливост а не на завист !! можем да завиждаме на швейцарци , немци и т. но определено гърците не са еталон . просто е нормално правдата да възтържетвува . а гърция би била добър пример до къде води задлъжняването и отказа от реформи -за европа и за нас българите .

на никой вече не му пука дали ще излязат от ЕС. борсите по света почти не реагираха този път на провалените преговори. някъде прочетох че докато преди (при първата криза) Гърция беше като един терорист запасан с бомби,и щеше да повлече много със себе си, сега Гърция е като един самоубиец със пищов,насочен към главата си.

Някой да обясни: "Според източника институциите настояват за увеличение на ДДС в ресторантьорския бранш от сегашните 13% на 23%, за премахване на данъчните облекчения, с които се ползват островите (където ДДС е с 30% по-нисък)". КАК ПО-ТОЧНО ДДС Е ПО-НИСЪК С 30% ПО ОСТРОВИТЕ? 30% ОТ КОЕ Е ПО-НИСЪК? Или пак някой цитира новини недоразбрал/недочел?

9% е ДДС по островите!

А по останалата част е 39% така ли?

Идеята е да не сравняваме тяхното ДДС с нашето, защото нашето е в пъти по-високо, дори от това, което предлагат кредиторите да стане. Доста от стоките им са освободени въобще от този паразитен данък.

леле, колко мъка и липса на елементарна аритметика!!!

"Това е единственото време, в което можеш да видиш плъхове да плуват към потъващ кораб." - Чърчил за социализма. Виждам много плъхове има из България

VIPER

Чърчил да се благодари на това , че Великобритания е остров и че Хитлер реши да нападне СССР , иначе щеше да говори на немски

от договора със Сталин немците се опитаха и претърпяха фиаско по въздуха. след намесата на американците и по суша. нещо неясно ??

Ще чакаме кредиторите да размислят!

Капиталистическите свине са се съюзили да грабят и не могат да допуснат , че някои би имал смелостта да не се подчинява . Що за преговори са това , 3 срещу един !? НЕ ми говорете за МВФ , там където са стъпили трева не никне . Разбира се , гърците имат вина , но те вървят по един коловоз , от който няма измъкване или прокопсия - капитализъм .

кофти е коловоза на капитализма....цяла северна европа е мноого зле . а виж куба, северна корея -просперитет. не ми казвай за китай който има милионери колкото щатите -там просто партията е една мафия ограбваща трудещите се

да да

..и ти си прав! но, след куба, северна корея и.т.н погледни и съдраният си ганювски задник! отвори си очите, че и ганю върви по пътя на гърция....всяка година все по големи кредити!;)

Ситуацията е проста. Гърция дължи едни големи пари на държави, банки, пенсионни фондове и прочее. Никой управляващ такава институция няма собствени пари вътре, той само прибира процент за управлението им. Единият вариант е дълговете да се връщат от Гърците, а другият е от данъкоплатци, вложители и пенсионери в други държави, включително и България. Пожелавам на всеки да се случи сценарият, който му харесва повече.

Ама Ирландия и Португалия далече не са, не са били, и няма да бъдат на това дередже. Отделно ирландците ги загроби приватизацията на банките, не друго. Докато Елините вече са с опростен 107млрд. Е, и никакъв напредък. Ципра, двойкаджията, търси отношение като към отличник.

ясно е, че МВФ е голямата пречка!

Ех колко бързо пак открихте и разконспирирахте врага, който е виновен за всичките ви провали :))) "Мръсниците" от МВФ! Те, които ви даваха стотици милиарди заеми! Те и само те са виновни за всичко! :)))