Коментари - Гърция - на крачка от свободно падане след изборите | dnes.dir.bg
назад

Гърция - на крачка от свободно падане след изборите

Гърция ще излезе от еврозоната, тъй като страната едва ли ще се сдобие с правителство, което да продължи политиката на рестрикции.

Обратно в новината

Коментари - Гърция - на крачка от свободно падане след изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не мисля че голяма част от вас си дават сметка какво ще се случи с Гърция след като излезе от еврозоната ... който и да е на власт ... големите дългове са факт ... популисти идват на власт и с тях и без тях страната ще обяви банкрут ... но те ще и помогнат това да стане бързо ... все някой трябва да отпусне заем за да не спре да функционира държавата ... МВФ? Китай ... ? Бразилия? мислите ли, че те ще са по щеддри при положение че веднъж вече Гърците са изиграли ЕС ? Гърция я чака мрачно бъдеще ... 600 евро заплати ще са им само мечта в следващите години ... не знам дали разбирате но при тях кризата е в началото си ... не е стигнала върха .. да не говорим за излизане ... поне още 10 години ще излизат от тази криза ... в следващите 3-5 години с всеки ден ще става все по зле и по зле ... ще падат правителства ще се сменят и т.н. ... популистите съвсем ще разкажат играта на държавата ... изобщо не искам да съм на тяхно място ... ние сме много зле ... но имаме шанс за някакво бъдеще ... докато те нямат близко бъдеще ... сами ще се убедите в това следващите години

Не съм длъжен да казвам кой, коя и т.н.

но пък се чувстваш "длъжен" да обсъждаш другите , но теб да няма кой да те обсъди?

Питам Европа, за какво искахте подписите на трите водещи сили преди изборите на два пъти?! Какво стана? - предупредих ли ви, че нито един тяхен подпис не значи нищо и да не се лъжете на "честната " дума на Самарас, който се разписва със запетайка обърсана от задника му!? Що за глупаци управляват Европа, е то се видя вече! Не може срещу някаква мътна презумпция, три подписа на гръцки политици "умъртвени" само за 1 месец да разчистиш 170 млрд. евро?! Що за безумие!!!???

Лихварите са силно притеснени защото ако има прецедент сега всички останали ще го използват после :)

Герберастки глупости на квадрат. Кога стане минималната заплата и у нас 600 евро - може да се отварят герберастките плювалници. Сега - не.

ЗАЩО ГЛЕДАМЕ ГЪРЦИТЕ , А НЕ ВИЖДАМЕ СЕБЕ СИ. Политиката на икономии доведе до крах на икономиката ни. Вместо с увеличаване на парите на стоките и горивата да се увеличават и парите в обръщение , се прави точно обратното - ПАРИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ НАМАЛЯТ !!! Това води до стагнация , огромна междуфирмена задлъжнялост, фалити и безработица. ЖЕРТВАЙКИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ Е ПОСТАВИЛО ЗА ЦЕЛ САМО И ЕДИНСТВЕНО СПАСЯВАНЕТО НА БАНКОВАТА СИСТЕМА !!! тази банкова система не е нито наша , нито обслужва интересите ни. България е напът да изчезне.

Прав си КРАС ,но Калфин и другарите му деПУТАти за всички други страни се изказват и работят, но не и за България. Ей го виж, Калфин в Европарламента се загрижил за икономиите в Гърция, а за тези на България забравил? Чий депутат е той , май е забравил? НЕЩАСТНИ АМЕБИ са всички наши евродеПУТАти!

Бяха положени големи усилия и компромиси Гърция да остане в ЕС. Но явно тя не оцени това. Тя се превръща в туморно образование,което със своите разсейки рискува да зарази и останалите страни. Гърция се превръща в тежест за всички страни от ЕС. Тя трябва да напусне съюза. Няма как. Разобличителя

Евала визинтаици, вие винаги сте били народ а не като на куче марка. Живяли сте добре и пак ще живеете, ание сме били робско племе и винаги сме били скотове, с много разбирачи и отличншци дупедавци и лижи путьовци.

Абе каква ideazabulgaria сте вие? Ултрачсета на Волен Сидеров или близокръжащ в близкото минало ( Капки и пр.). Под диригентската палка на Москва сте вие. Нещо повече- подлоги на СССР. Гърция ще е в ЕС независимо от изборните резултати.

А ти , моме, си върха на бай Ганьовщината! Ако не е Вашингтон ,ще е Москва. Ако кажеш нещо срещу Бойко и чичо му Сам, си като Сидеров ???? Тъпотия Балканска!!!!

Що ма ,моме , що се криеш анонимничка па не си покажеш физиономията като нас, да те видим, дали не приличаш на чичо си Калфин или на някой от инфантилните български евродеПУТАти?

Сутринта в някой от сутрешните предавания един ГЕРБ министър се хвалеше, че щели да вдигат минималната заплата с 20 лева на година. Водещият яко го затапи, като му каза, че по този начин след 50 години ще стигнем .... гърците ! Та и вие, не им се присмивайте, че българите сме още по-зле и от тях.

Гърците имат брутен вътрешен продукт около 250 милиарда евро, нашия е около 35-40 милиарда. Прецени и тогава говори кой кого е затапил. На водещия сигурно му се струва, че парите растат по дърветата - те се изработват.

Виж данните в Интернет, не са такива. България е със 102,8 млрд долара и 13 500 долара БВП на човек. Гърция е с 280 милиарда и 28 500 на човек

Мисля, мисля и все не мога да измисля кой има полза от тия плювни по Гърция? Как един път не прочетох нещо спокойно и разумно написано. Не мога видя нищо, освен тъпота в това. Дразни и отблъсква.

Има нещо много вредно в манталитета на народите, дето са около България. Не, че ние сме цвете, ама май имаме уникален исторически шанс да научим нещо за света на гърба на нашите съседи. Освен това, има нещо грозно и страшно и в австрийците, унгарците, французите, испанците, италианците, руснаците ... Но, за разлика от другите, французите имат такива постижения, че биха получили прошка от хората след време. САЩ, UK и Германия - какви хора живеят там, че не страдат от простотии като нашенските! (И те си имат своите белези от миналото, но там има прогрес и не се тъпче на място.) Боже, нека да сме мъдри, умни, силни и находчиви та да заобиколим или преборим неизбежните и характерни за нашия регион простотии! Например, дано БСП и сие и разни други такива интелектуалци, заблудени, мошенници и т.н. да не печелят избори никога вече!

Какви истински,а не приписвани постижения имат французите? И какви лоши неща (не добавени от знайни и незнайни чужденци живеещи сред БГ от векове) имат истинските БГари? 11 века спънки за БГ духа .... вж. Борис Iви и тн

-L-

Да, за Борис I - 100%. Само, че по онези времена Константинопол е на светлинни години напред в духовния и научен живот, а в мюсюлманските държави от Индия та чак до Мароко хората правят университети. Днес, разумните българи, а не "истинските" разбират до какви хималайски висоти се налага да издърпат останалите сънародници - не само останалите "истински българи". Някои от нас отиват в чужбина и много мои състуденти отдавна са професори в американски и европейски университети, а аз тука ще си "копам картофите" докато се надявам да не вземат отчаяните хора да изберат пак я БСП, я ДСБ, я Атака или сие. Както това стана в Гърция.

А що се отнася до изказването на Калфин, то е лицето на инфантилната българска външна политика на Балканите, под диригентската палка на САЩ. На Балканите България няма собствена външна политика, всичко става под диригентската палка на Вашингтон. Тръгнала България да става посредник в преговорите между Сърбия и Прищина ?! Нерде нерде, какво я засяга България?! За Косово Сърбия е напълно права, понеже са я заобиколили само американски сателити като България ( с изключение а Гърция,която в момента гори), това подклажда националистическите вълнения в Сърбия. Срам и позор за българската външна политика! А армията от безработни блгарски евродепутати ВЪН и на СЪД за взимани огромни заплати 15 000 евро от джоба на българския данъкоплатец и водене политика в помощ на мерзките геополитически намерения на САЩ на Балканите и в ЕС.

Уважаеми гръцки комшии, тъй като не мога да направя нищо за вас, ви пожелавам приятно свободно падане и по-безболезнено приземяване. Надявам се, че ще си направите съответните изводи, ще започнете да гледате реално на нещата, и след това няма да се подигравате и да сочите другите като лош пример, защото живота понякога си прави много груби шеги с такива като вас. А ако излезете от ЕС, поне ще може да си затваряте границата колкото си искате, и без това ще се наложи затягане на режима.

Прекрасни новини - първо от еврозоната, после и от ЕС, а накрая да станат кенефа на Европа - това заслужават мързеливите гръцки паразити, които досега живееха на гърба на другите ! Страшно се радвам, че най-после им потърсиха сметка, радвам се от сърце, защото мразя мързеливите плазмодии !

Неонациска партия в държава от Европейския съюз? Нещо не е наред. Или ние тука в България си играем на демокрация.

Връщането на драхмата се иска от опозицията на Гърция- неонацисти, националисти, влезли току що в парламента. Това е правилна позиция, защото друг изход за решаване на кризата няма. Прочетете нашия анализ в сайта ни- КОЙ ПРИЧИНИ ЕВРОКРИЗАТА И КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ ?

Ще участвате ли изборите, да ви дадем властта?

И всички европейски коментатори се загрижили как Германия губи подкрепа за еврото и и ЕУ то... Ми като им писне да влачат други на гърба си , ще си сложат марката пак, и другите ще се равняват пак по тях ...

Нашият народ е казал: "Всяко зало за добро". Та и с гърците така. Сега ясно ще се види в Германия че "насила хубост не става". Ще си калкулират загубите и ще оставят такива мадурковци като гърците да се оправят сами. Защото без еврото Гърция ги чака хиперинфлация, каквато ние преживяхме през 1996/97. Хиперинфлация и валутен борд. И тогава мерките дето им ги предлагат сега ще им се видят перфектни. Но няма да има кой да им ги предложи наново. Щото на Германия й писна да плаща на всякакви дришльовци. Що с еотнася до нас, нерка не забравяме че нашият валутен борд е "вързан" към немската марка, и от едно възстановяване ан марката ние повече ще спечелим, отколкото ще загубим. Пък с това че не сме влезли в евро0зоната може да изкярим. Как беше? Всяко зло за добро.

да направят безмислена тройна коалиция, както ние през 2005 ако не знаят как да поканят Гоце..

Като чета повечето коментари в стил "така им се пада на гърците" все повече се убеждавам колко ни приляга поговорката "Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле". А по-добре е да си спомним една друга: "Ако гори в комшията .....

Ако някой езиковед чете писанията във форума, ще се хване за главата от фрапиращите правописни грешки в повечето коментари. Авторите или са неграмотни или са далече от българския език. Жалко за нацията.

Наистина неграмотността и скудоумието тук са шокиращи. Но трябва да имаме предвид, че пишат предимно мъже, защото е анонимно и те поне тук могат да се почувствуват храбреци. А и само в нашата страна мъжете влизат с по-малък бал от жените, което говори красноречиво за разликата в интелекта на двата пола. Но пък за разлика от това, компенсират с омраза, агресия и простотия.

Почти сте права госпожо :)

Ти пък се изкара сега... Най-умната. Като цяло ,виж форума и си направи сметка за нацията''.... Няма двама с едно мнение. Нещо като да застанеш пред панелка и да видиш кой как е санирал. Същатра работа.После все някой друг ни е виновен ,че сме най-зле в Европа. А себе си не можем да видим.

Не помня в цялата ни история да сме влезли в някой съюз и той да не се разпадне.

Това е така, защото всички междудържавни съюзи рано или късно се разпадат. Това е исторически факт. Така че не вземайте на сериозно шеги от соц. времето.

Аз па не помня един вечен съюз всички се разпадат.

Крайно време е на тия калпавите нагли гърци най-после да им бием шута отзад и да ги натирим не само от евро зоната, но и от евро съюза.Писна ми от тия тарикати, дето все се мислят за най-хитрите.

Юначен Джордж - а бе ти мамин син, не бъди толкова голям ербаб. Предлаганият шут от тебе директно ще го отнесат и около 150 хиляди български семейства мизерщващи в годната България. Тези 150 хиляди работещи в Гърция изпращат около 150 евро средно /по официялни банкови преводи/на месец на семействата си в Бг. Я изчисли колко са те годишно за Бг. икономика. Голяма хапка лапни, големи л...а не хвърляй!!!

Не мога сега тук да ти обяснявам икономическите закони, а и не съм сигурен, че ще ме разбереш

Кви са жестоките икономии на гърците? Вместо 15 заплати вземат 14 ?

Европейци-имал-дал.Глейте си работата.Ако не можем да излъжим тия телета германците-кой друг.

една лъжа, повторена 100 пъти става....мечта на Сорос и Фед. Ефект на доминото ще има когато си видят ушите без огледало. А гърция ако излезе от Еврозоната кредиторите ще влязат и ще започнат да описват и камъните по Акропула.

Ефект на доминото може да име. Ако гърците напуснат еврозоната и върнат драхмата и други (Португалия, Испания, Италия) могат да се изкушат да го направят. Негативните резултати за тези страни няма начин да не рефлектират и в/у всички останали - и от еврозоната, и от останалата част на ЕС.

Разгледай по-обстойно еврата. Това не ти е паспорта от живково време на стр.13.

Това за S/N не е някаква конспирация - прочети във Wikipedia и ще видиш, че ясно се различава коя банкнота в коя държава е издавана.

Кашата!? Кашата я забъркаха политици като Берлускони, Саркози ведно с корумпираните еврочиновници и пр. измет титлуващи се с гръмки имена като "отговорни и разумни" политици от нова обединена Европа. Отговорността и разума им са доколкото да напълнят собствените си джобове и обкръжение от банкови олигарси, нови монополисти и обикновенни измамници. Сега те ще си подсвиркват някъде самодоволно нашироко и богато а народите им ще духат и сърбат горещата супа както би се изразил един наш футболен гений!

я калфата пак ни го натрисат накрая да изръси и малкото мозък който има ама иначе ще го забравим ,както и много други воини

до селски тарикат!аз давам толкова да ми посвири на бозуки

експерти, икономисти, анализатори.. сега откриват топлата вода или са се научили да шпионират архивните коментари в дира за да си изградят плоското, закъсняло и никому ненужно мнение.. ?! нима действително има толкова много изпростяла жмел на подобни позиций, какво по-точно е неочакването в развитието на събитията в гр. и за кой всъщност е изненадата ?

Вярно ли е, че евро банкнотите издадени в Гърция (различават се по някаква буква в S/N) може да се обменят по "друг" курс спрямо стандартния? Бях чел за такава хипотеза.

ти надмина и борисов *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на Гръцките Евро отзад пише (Лепта или пари) само че се обменят колко и другото евро :)

Да му мислят кредиторите! Впрочем, не смесвайте Еврозоната с Европейския съюз!

Прав Сте, но ако нямаш лява обувка и дясната не ти трябва!

Търся дебела гъркиня да ми чисти къщата за 100лв. на месец :)))

Когато дойдат гъркините да чистят в БГ, ела ми се обади :) Гърците са богат народ и каквото и да стане ще са добре.

Всеки съюз в които участва България,се разпада.Справка-историята.

Ах как ме дразнят такива като тебе ! Какво общо има България бе ? Дори не сме в еврозоната. Ама ти понеже си много умен си мислиш, че еврозона и европейски съюз е едно и също явно.

всеки саюз , изграден на основата на болни идеологии се разпада.

Гърците са известни още от миналото с кражбите си както на технически постижения така и на история.Жалко за държави като Германия,които им дадоха зелена светлина,а сега тези тарикати ще се изнижат яко дим.Същото е и положението с Франция.Сумати негра и мюсюлмани лежат и чакат на помощи,а сега като трябва да се покриват заемите избраха крайният вариант.Поне сега се видя истинското лице на държавите в Евросъюза.

когато гурците имаха стрес ,ти спеше по дурветата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

когато гурците суждаваха кълтъра и наъки,прадедите ти можеха само да вят. бг ежик се базира на грукя. и ако не бяха кирилос и метходиос,още стеше да виеш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ние не сме в Еврозоната. За какво са тези рестрикции, ограничения, ниски пенсии и заплати, тавани, подове и разни простотии на неуки държавници и недоучили министри (или много учили, но в полза на други държави). Не може да тънем в мизерия спрямо другите в Европа. Докога? До пълното унищожение на нацията ли? И без това в интернет се появяват вече карти на Европа без България! Май Гърция и Франция трябва да ни послужат за пример.

Мноо си тъп - за тия неща нали трябват пари - това да не ти е каса да бъркаш вътре и да има за всички, както беше по комунистическо време. като ги вдигнат, ще има за всички за няколко месеца, година и после ще духаме супата..... аман от идиоти, които си нямат никаква идея от икономика.

Спокойно, колега. Тях така ги учат на Позитано 20 - да изгребват кинтите. Те друго математическо действие, освен прибиране, не са учили.

Не ми ясно дали тъпият не си ти. В България се работи(поне от тези, които имат работа) и все нещо се произвежда. Къде отива произведеното? Изнася се в чужбина. В България бизнесът имал най-ниски разходи за труд, защо? Цените ни са като европейските, че някои и по-високи, а доходите ни са в пъти по-ниски от тези на фалиралите гърци! Защо е така? защото сме мнооого търпеливи!

предателите,масоните се изгониха от гр парламент.ти баи ганио стои и гледаи борисов.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всяко зло за добро! Просто ще има престриктуриране на евросъюза и съответно еврозоната Гърция + нов президент на Франция. Резулат: ще останат в еврозоната само фискално стабилните, което ще им даде и повече европейски привилеги по освояване на евро средствата, което беше и логичен завършек на тази агония! Оптимист съм!

като останали само активни, най-големият се обърнал към най-малкия - "ти си пасивен" и ние ти вярваме.

За членката на ЕС, Гърция е все едно как ще продължи по този път, дали с бавно източване на кръвта или със скок от високо. За хората гърци не е все едно. Тяхната каюта в ЕС е пълна с вода, но макар сами в лодката, само трябва да гребат здраво и ще се спасят.

Ма те не искат сами да се спасяват а да бъдат спасени

Да искат да бъдат СПАСЕНИ или да пробват сами да се спасят, а не да им се казва, че ги спасяват.

това да не е булгаря? булгаря чакаше дръгите да я спасят... през 19ч0 била с хитлер..а ако не бяха и ръснаците.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.