Гърция изпадна в политически хаос - двете големи партии нямат мнозинство

Двете големи гръцки партии, подкрепящи спасителния план, не успяват да спечелят парламентарно мнозинство, за да съставят коалиция, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Гърция изпадна в политически хаос - двете големи партии нямат мнозинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак измислиха гръците с този политически хаос някакъв номер, който още не е разгадан, за да изсмучат от ЕС нови 150-200 милиарда евро даром, за да имат за сиртаки и узо през следващата година! Евала!

Да викат веднага Бойко, той знае кое как.

Тфа гърчолята съвсем безрасъдно го подкараха, ако и да е смело. Не съм им душманин.. дано смелостта им им донесе повече добро отколкото тежки дни които така или иначе ги чакат. Ще поживеем ще видим.. стискам им палци!

в Гърция навремето ги оправиха военните .Сега май пак ще трябва да се намесят.

Гърция не е проблем. Но виж Турция като се спука- какво ще е? Ами после и Израел.Въобще една по- една държави стъпили на насилие- независимо какво- с меч или интелектуално(с измами- чак до религии) са до тук. Пълен срив

Ей ся им сайбамамата на гърците! Викам да прайм мобилизация, да им обявяваме война, да си вземем Македония и Тракия, да ги затворим в смотания им Пелопонес и да си отмъстим за Василий и за византийските номера!

каде бе смешник...скрии се в дъпката бурзо. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мизантроп

Благодаря, че има такива сериозни хора, неспособни да различат сериозното от смешното, смешното от сарказма и сарказма от подигравката, щото ми оправдават псевдонима.

Хубав ден за гръцката демокрация.

А на вас двамата ясно ли ви е че без капитал надали щеше да има и работник ?

Другото е да се прегърнат с хруснаците и ....... пей,сърце!

В сегашния си вид този парламент НИКОГА няма да направи правителство.Ако Гърция не излезе сама от ЕС,то ЕС ще трябва да я изхвърли.

Сега е моментът, който трябва да предопредели създаване на "Тройна коалиция"! Да поканят Царо и да посочат водещия на лява партия да им направи коалицията, да излъжат гърците, че ще провеждат лява политика, а да направят на-десните и рестриктивни мерки. Само че гърците не са глупаци като нас и няма да се съгласят......

Нема ли да верват?

В Гърция демокрацията окончателно победи здравия разум.

Те по-умните кокошки друго сънуват, но тази не е от тях.

Гърците нямат избор.Опитат ли се да избягат от хватката на МВФ и Световната Банка,ще им спретнат такава постановка,че свят ще им се извие.Гръцката криза е основното оръжие на САЩ срещу ЕС.За прокарването на новите идеи на "господарите" е необходимо да има десни правителства на власт в Европа,но изборните резултати от вчера в две от държавите в Европа променят в известна степен плановете.Да видим новият президент на Франция в кой хотел гол ще го открият.....

да не забравят пара-военните формирования!!!! ако немат концлагери, да пращат банкерите си тук - белене, скравена :)))))

Леви глупости. Ще анулират меморандума. А откъде ще има пари за техните избиратели да ги крадат ? Драхмата ще стане 1 към 1000 спрямо еврото, но това е много оптимистично. Най-вероятното е че и най-бедния грък ще става всеки месец милионер. Поне до средета на месеца. "Защото сме...оптимисти".

не ги мисли бате Гърците - те са с хилядолетна история, за разлика от немците, които на косъм да ги кастрират 1945 :)))))))))

Още един заблуден, че великият капитализъм няма алтернатива. Така си е мислил на дръвника и последният крал преди да му падне главата в кошницата. Опасната мисъл е "аз съм велик, без мен не може". Пази се от нея!

Нали видяхме на алтернативата на капитализма какво й се случи? Фалит.

В коя абсолютна монархя е имало капитализъм ? ..... някога ?

Браво на гърците! Така се воюва против национални предатели като нашите Борисов, Цветанов, Дянков и цялата шайка на ГЕРБ! Браво за мъжеството, за твърдостта и ясната позиция, която българският народ - продукт на милицията и на аутсайдерите на обществото на мътилката от спортисти, бакали и простаци, не притежават. Озлоблението на ГЕРБ и страхът от възмездие - този път истинстко, когато левицата вземе отново властта , скоро , ни кара да ликуваме от победата на социалистите и комунистите в Европа. Този път, след такава огромна криза на финансовия десен капитал, хората на труда няма да допуснат до властта фашизоиди, крадци, айдуци и разпасани демагози. Има правда на този свят, има надежда, че и на нашата улица ще изгрее слънцето на демокрацията и свободата!

Отиди се прегледай - определено имаш нужда. Няма по гнил строй от този, който ни рекламираш и понеже си безкрайно тъп ще ти обясня с максимално прости думи: Този строй дава път на некадърниците и ако ти си директор и детето ти ще стане такова. Не е необходимо да притежаваш никакви положителни качества. трябва само да умееш да се слагаш на по-висше стоящите. Ако си собственик на предприятие и си тъп ще го фалираш и то ще попадне в ръцете на по-умен от теб, който ще го развива. В другия случай тъпаците довеждат до фалит цялата държава и точно поради тази причина в момента сме на светлинни години от останалите държави в Европа.

Иванееееее,иване,човека ти казва истината , ама явно ти си тъпия .Няма по гнил и несправедлив строй от капитализма ... Хората ,дори и на запад ,където строяха капитализъм,го разбраха..... И стига с тия изтъркани тези ,че социализма бил стройна мързеливите- глупости на търкалета ...Научил си една банална фаза ия повтаряш като папагал .Ама ти да не си иванот стрелбище .

Яко социална държава викаш! Комунизъм - да храним мързеливите, простите и нагли хора... Аз пък викам НИКАКВА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА - а крайно дясна!!! Спираме помощите на търтеите ! Създаваме шанс за хората които искат да развиват бизнес (не като сега - държавата е враг на дребния и среден бизнес) - но на теб това не ти харесва - искаш да лежиш и да си клатиш крачката и някой да ти тъпче в човката нали? Искаш диктатура на пролетариата(тоест на простолюдието...) Е имам новина за теб хората вече не искат да хрантутят ЧЕРВЕНАТА сган!!!

И аз имам новина за теб-хората вече неискат капитализъм никъде по света иразни евреи като теб да им дават наклон на .....Ти неразбра ли , че човечеството ви мрази и един ден ще си получите заслуженото ... Вещ по вещ,ще връщате всичко от вас заграбено ,алчни изроди такива .

преди да доидат лошите комунисти ,балгаря е била изклиоцително бедна дарзава,оцаиващо бедна.бедни хора,още по бедна армя.не е имало абсолютно нищо.когато англя е произвездала презокеански кораби тук се е произвездало-шаяци,аби и розово масло.това е било всичко.така це не заблуздаваите це е била на седмо място в европа билое зверски глад.балгаря се е видяла като дарзава единственно при лошите комунисти.единствено при лошите е имало индустря,спорт,култура,армя,спестяване,образование,сигурн ост и бадеще.всичко е минало бешело.затова не се учудваи це дарзавата е там кадето е.златни комунисти!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ех, Европа, Европа, като ви думкахме по главите, никой не ни слуша и чете. Що ви трябваше на баир лозе с тая скапана държава и тоя тъп самодоволен народ!? Колко пъти ви предупреждавах, не се занимавайте с Гърция, оставете я да потъне в блатото, нищо не опрощавайте и нито цент повече не им давайте. Щяхте да пиете една кофа студена вода, сега ще пиете с цистерни студена вода! Глупаци управляват Европа и МВФ, тъпи кратуни и емоционални романтици с меки китки и обратен захват. Тоя измамен народ и тая ментърджийска държава не подлежат на цивилизоване. Нека си разправят, че имали еди колко си хиляди години история, каква култура и ала бала! Приказки за романтиците от Шанз елизе и за подрастващите принцове в няколко монархически династии. Питайте знаещите българите бе, що за гнусни червеи са тия и тогава вземайте решения!Духайте го сега, на ви Гърция, яжте гръцки острови с камънаци и раци!!!

Кайно време е гърците да си изсърбат попарата, която са надробили, а не като всички балканци да хвърлят вината върху геополитиката. Никаква финансова подкрепа, фалит, връщане на драхмата и започване от начало.

Българския флаг искаш да кажеш нали ;)

Не. Турски.

jizast

На тия няма да им дойде акъла в главите. Колкото повече се дърпат и въртят толкова повече се нахендрят... Като чета какви партии са влезли в парламента значи нещата са много зле...В тежки времена комунисти, фашисти и религиозни фанатици избуяват отвсякъде..

Ти не се притеснявай,на какво ще разчита Гърция.Тя като излезе от ЕС ще си бъде добре.

Скоро всички гръцки островчета близки до нашата територия ще застанат под друг флаг :)

Ще ги усерете и тях! Адска гнусотия от гледна точка на хигиената е вашата страна...

Когато в Европа на реакционерите комунистите вземат властта по законен ред, настъпва "хаос". Когато обаче десницата с нейниет крадливи методи и безобразия разруши държавите си, тогава било добре. Нещо не се връзва в логиката. Развръзката се налага от живота, който не прощава на айдуците безобразията. Затова Гърция - напред към социална държава без десни катили!

Яко социална държава викаш! Комунизъм - да храним мързеливите, простите и нагли хора... Аз пък викам НИКАКВА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА - а крайно дясна!!! Спираме помощите на търтеите ! Създаваме шанс за хората които искат да развиват бизнес (не като сега - държавата е враг на дребния и среден бизнес) - но на теб това не ти харесва - искаш да лежиш и да си клатиш крачката и някой да ти тъпче в човката нали? Искаш диктатура на пролетариата(тоест на простолюдието...) Е имам новина за теб хората вече не искат да хрантутят ЧЕРВЕНАТА сган!!!

Аман от врачки беее!...

На драхмата разчитат и на печатницата за драхми.И на Германия ще връщат драхми колкото им поискат, просто ще ги печатат.

Германците не ядат доматите с колците... Единственото, което гърците могат да добият от такава печатница е инфлация, при която парите от продадения сутринта остров привечер няма да им стигат за комат хляб ...

Аз не бих нарекал проевропейските партии големи. Те вече са малки! Хората в цяла Европа трябва да накажат алчните политици с това от което най-много ги боли - забрава и разследване. Ако ще има ЕС нека бъде истински и на евроПЕЙЦИТЕ, а не обвит в мъгла банков консорциум.

Другари и другарки, гърците доказаха че е възможна победа на комунизма в отделна европейска държава :)

май са единствените в европа с по-голям парламент от нашия - цели 300 търтея

Има надежда за лекуване на всички болести освен "български умник" - генетична деформация от демократичен характер. Бедни му наполеономунчательо, вие не сте виновни.

Спрямо броя население гръцките депутати не са повече от българските.Хрантутници до шия - особено българските.

На драхмата разчитат и на печатницата за драхми.И на Германия ще връщат драхми колкото им поискат, просто ще ги печатат.

има съобщение от 4-ти км,че по случай празниак на армията са пуснати голямо количество пациенти да се разходят и да пишат по форумите,след няколко дена ще ги прибират обратно:)

Демократи във варварски времена- варвари в демокрацията.

Те са "измислили" демокрацията! Е, сега ще я прилагат по собствения им модел - 2 000 пълноправни граждани на Атина управляват на агората, а 20 000 роби творят благата им. Само дето сега, робите ще са гърци.

Досега гърците танцуваха сиртаки и чупеха чинии само нощно време. От сега нататък ще го правят денонощно...

Предсказахме това,в нашия анализ писан перид 1 месец ГЪРЦИЯ ПРЕД ИЗБОРИ

То щото беше много трудно за предсказване. Всеки, който има достъп до някаква информация, дори и от съмнителни източници и 2 гр. мозък, можеше да го предположи!

хе, 4е то като имаш инфо от едни книжлета 'ционските мъдреци и протоколите' пак можеш да предвидиш . и не само за гърция . общо взето то човек и смалко по- бистър поглед да е пак би могъл да ги предвиди нещата....

"Заедно двете партии печелят около 32 на сто от гласовете и ще получат под 150 от общо 300 депутатски мандата,......" Я да видим сега кой е писал статията и защо е толкова зле по математика. 150 от 300 се явява точно 50% :) ...а н 32% :)

И аз се зачудих, но се оказа, че в Гърция е направено така, че на първият му се удвояват депутатските места в парламента. Така, 18%3002 = 108 депутати!

Добре им го казаха немците - В родината на демокрацията, демокрация няма... (не сравнявам с България, така че преди да се изкажете против поста ми, четете задълбочено, използвайки мозъка си, ако е възможно!)

Това, което ми направи най-голямо впечатление са приблизително равните проценти на крайно левите и крайно десните. Ще има да гледаме сеири в южната ни съседка! За съжаление. Нищо хубаво не чака Гърция, а ние - то е все едно да се запали съседния апартамент - "пожарникарите" ще наводнят и твоя, докато "гасят и ограничават" пламъците...

Става интересно. Гърчолята взеха парите и казаха сори :). Проблема е че никоя цивилизована държава вече няма да им се върже и да им даде кредит (защото в цивилизованата държава при повторна такава грешка политиците ще получат як шут в гъза от избирателите). Сега въпроса е до кога ще им стигнат на гърчолята 110 милиарда. Май няма да е за дълго:), а баламите вече свършиха.

между България и Гърция е, че в България няма леви партии или алтернатива на досега управлявалите ни - БСП, ГЕРБ, НДСВ, ДПС които са си по природа феодални партии на ЦК на БКП и силовите структури на ЦК в лицето на мутрафоните (децата на УБО) и ДС. Атака са си фашизоиди ..... А Народа е изпаднал в оня транс на страхопочитание пред Високата порта, който сме научили по време на Турското робство

Така е ,но прочети "Диалогът на цивилизациите" на Александър Лилов нищо че е 800 страници.

лилов и цивилизация...боже...

Абе стига с тези седесарски клишета! БКП няма нищо общо с днешните мутри и алчни частни собственици! БКП - това са хилядите млади хора, загинали за идеята в годините на антифашистката борба, чиито паметници и братски могили ги има навред из страната ни! БКП - това е Народната ни република, когато човек живееше достойно и нормално!

И бедно...

Никой не ти реве за БКП-то .... Виж - ЦК на БКП-то има много общо и с ДС, мутрафоните , БСП, ГЕРБ, СДС и т.н

Точно така, БКП са терористи и фанатици

Слава!!! Ей това носталгията е страшно нещо - изкривява образите до неузнаваемост!

е свършено през 1944 г., когато дойде на власт БКП. Точка.

Първо не са хиляди и второ не са млади! Това са скупщина от мързеливи селяндури, който слизайки от гората, упостотошиха България, като скакалци. След това децата им нахитряха, поизучиха се, разпределиха си баницата и сега се крият зад мутрите и ченгетата и си въртят престъпния бизнес!!!

единствената надежда е,че такива червени комуноиди са вече пътници.....иначе в БГ щяхте да останете сами вие и малцинствата които ви крепят

Прекрасно, това е истинското лице на гърция - хаос от мързеливи и неграмотни паразити, които дълги години смучеха от ЕС ! А как се борим с паразитите - махаме ги от приемника и те сами умират от глад ! Защо гърция още е в ЕС - нищо Европейско няма в тях - нищо не са дали на ЕС, само взимат, крайно време е да ги откъснат като кърлежи !

А нас какво да ни правят?

и нас така!

Дами и Господа! С приключването на изборите в Франция и Гърция, мога да ви заявя,че Европейският съюз е на прага на разцепление.Финансовият пакт е поставен на изпитание,а Гърция няма да спазва нейният спасителен план.Ще се нарушат близките отношение между Германия и Франция. Англо-саксонските олигарси точно това искаха,и са на прага да го постигнат. Те провокираха тази криза в името на техният долар. Разобличителя

Браво на гърците! Браво на Франция! Нека видят нашите днешни дясноориентирани сноби, нагаждачи и лакеи, че социалистическата идея е жива, силна и неуборима по света. Колко смешен и жалък на този фон е премиерът Борисов с елементарните си остроумия, в опитите си да унизи социалистическата партия. Клетата му еднодневка ГЕРБ! Трябва да е ясно едно: Всичките придобивки на трудовите хора в Западна Европа се дължат изключително на десетилетните, непрестанни политически борби и успехи на партиите с червените знамена!

Абе вееше се едно червено знаме някъде на изток, ама нещо изчезна.

Не си наясно...

браво мойто момче,а сега си пийни хапчетата,смени памперса и кажи лека нощ на сестрата:))))))))))

... червени знамена с черна свастика в бял кръг.

Гърците се осраха

И като анулират меморандума какво? Ще продължават да живеят на вересия ли?

Промяната е важна! Очевидно е голямото болшинство при събирането на всичките леви сили!Промяна на статуквото-това е важно за трудовите хора!

Вярваш ли си?

Хората по цял свят започват да се пробуждат и за всички е ясно, че с капитализма е свършено, но какво следва никой не знае... със скромните ми познания на човешката природа май май нищо добро...

обикновено след такива финансови депресии и след като партиите са слаби следва......ДИКТАТУРА!може да е всякаква но друг изход човечеството още не е измислило

На гърчолята им е много мързела и тарикатлъка. Така може да се живее, но до време. А за силна държава - и дума да не става! Партиите им се мерят по брой само с нашите - всяка банда си има партия :) Голяма селяния! Оттук, нататък там ще е все мочурливо ...