ЕС планира изключване на страни от Шенген

Европейският съюз в петък ще предложи механизъм за изключването на страни от Шенгенската зона. Според дипломати целта е да се окаже натиск на Гърция да държи нелегалните имигранти извън европейския блок.

Обратно в новината

Коментари - ЕС планира изключване на страни от Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко Борисов, Първанов и Станишев да прочетат какво пише на Народното събрание и ако са мъже, да се разберат за благото на България. Не може да имаме такава политика като сега - с лице към Европа, с дупе към Русия, а двете ръце хванати за американския шушлек. Като построим магистралите и получим евросубсидиите, ще се окаже, че в България вече няма българи, които да се възползват от тия блага.

ако можете да исключите българия от обединена европа цена няма да имате !!!

Ако не можете да изключите България от ЕС, аман Ви е рафинираната неоколониална политика, господа ГОСПОДАРИ. Както се казва в един виц за магарето и лъва, само една педя да ни го извадят икономическият блокаж ... ще видят как слънцето изгрява от запад. Дедо цар казваше: "Когато му дойде времето!", а маите казват, че ТО свършва съвсем скоро. Кой е крив и кой е правият, скоро ще се разбере.

''мързеливите'' и ''крадливи'' гърци дават работа, заплати, че и пенсии на една голяма част от великите българи, емигрирали от велика българия. след като първите фалират, вторите ще се върнат обратно и се попълнят и без това нарастващите редици от безработни......или ще работят за жълти стотинки. при положение, че половин българия се е изнесла да работи навън, не разбирам как успявате да поддържате това високо ниво на безработица и тези ниски заплати. вярно, че гърците лежаха на гърба на ес з0 години, но поне си изградиха инфраструктура. ние освен да източваме и фалираме раздържавени и подарени предприятия и еднолично да усвояваме европейски средства, предназначени за общото благо, друго не умеем. колкото до нелегалните емигранти, в момента в който решат да се разправят с тях както трябва, ще бъдат обвинени в нарушаване на човешки права и подобни глупости. не съм адвокат на гърците, ама..............точно ние да им се подиграваме назидателно, това просто е смешно.

Аз така и не разбрах - за какво ни е Шенген? От гледна точка на подобряване на граничния контрол може би виждам някакъв смисъл, но аз като гражданин от това ограничение не съм пострадал. Само желаещите да правят някаква форма на контрабанда са ощетени...

Не може ЕС да е на принципа "иди си-ела си". Затягане на коланите - да, санкции - да, мониторинг - също. Но Европа трябва да разбере, че, ако иска да оцелее в конкуренцията със САЩ, Китай, Япония, Корея, Индия, Бразилия,.... трябва да е единна. Единна конфедерация с обща валута, общи граници, обща външна политика, обща армия. Различията - на регионално ниво, като в швейцарските кантони.

Предлагам на финансовото ръководство на Евро-зоната да престанат да притискат повече Гърция защото тя ще я напусне и ще обяви мораториум върху плащанията по външният си дълг,и тогава ще им видите средният пръст. Разобличителя

Какъв разобличител си ти? Елементарни вестникарски аргументи!! Хващай се да четеш повече и да работиш върху културното и емоционалното си образование!

Не може само да се лежи, да се хитрува с финансовите средства и никой да не иска да бачка като хората /факт, е че черната работа я им я вършим българи, руснаци.../, средна ръка гъркиня не знае какво е труд, но знае какво е домашна прислужница....мързеливи и лигави! Прави са германците да се сърдят - да им наливат милиарди евро за какво, за нищо!!

от марзелив балгарин акал не щем. незнам за германците но в сравнение с балгаря навсякаде се работи много повече. вижте си кафенетета, вижте си пянделите по ълиците, вижте си селата.

Я си вижте статуите изобаразяващи мъжко тяло :)))) Ше се пукна от смях :))) Що всички гръцки статуи имат пишки като фъстък :))) Тва не е случайно :))))

Виж си правописа! Хайде като сте голямата работа, стойте си в Гърция Не сте ни притрябвали тук.

Я сега да си направим едни свободни от граници Балкани: България, Сърбия, Гърция, Македония, Турция - и без това по моретата си си почиваме заедно, да си направим и търговията и имотните сделки общо, а на западноевропейците да тракнем едни визи и сме готови, Със сигурност сами ще си пазим границите по-добре от всякакви африканци и азиатци, които иначе на западняците са им по-любими от нас. Да видим тогава дали след 10 години няма да ни дават самите западняци за пример за граници!

100% подкрепям, само дето е 100% невузможно твурде много история има на балканите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ха! Че тази история, макар и в по-различен вариант, е има и на запад от Калотина - Белгийците все още са без правителство - френско и холандско говорещите не могат да се разберат, Норвегия до преди стотина години е била 400 години под владение на Дания и така се "любят" , да не говорим за обичта между Германия и Франция/Франция и Испания/Италия и Франция/и т.н. и т.н. Разбира се може и да изключим "локалните" претенции на баските в Испания, на ирландците към Англия, на Северна лига в Италия за отцепване и обособяване на областта Падания като автономна, Сардиния, Южен Тирол, мераците на Корсика във Франция ... Спрямо всичко описано по-горе - ние тук сме като вакли агънца ...

абе да ти кажа, ако се постави на държавно ниво тази идея може да се успее - като си помислиш на индивидуално ниво много повече неща в областта на сътрудничеството ги направихме възможни - остава само политиците да ни 'изкопират'. Така най-малкото ще направим един много влиятелен икономически пазар на стоки и услуги - турците ще са ни алтернативата на Китай като производство ;)

Ние сме съвременни хора и много от историята си сме я преодолели - само така си мислим че е непреодолимо. Важното е, че толкова много общи неща има между нас, че това ни прави силни, ако сме единни. А Балканите имаме много потенциал - дори и заради общата ни история, която между другото ни е направила много по-мъдри за някои неща от западняците!

А не може ли да си организираме едни "свободни от граници Балкани"?!? Кеф ти Турция, кеф ти Гърция, а и Румъния, Сърбия, Македония, Хърватска, и т.н. И да плащат визи онези "тарикати" от Шенген, като идват да дирят корените си тук... То така или иначе нямам пари да ходя до Париж, така че ми е все тая дали съм в Шенген или не.

Иванчо, по-полека. Става, но без Турция, БЮРМ, Албания и сръбската област Косово. Иначе ще стане страшно.....

И без Босна, разбира се...

Не ти е проблема Сърбия или БЮРМ, а Косово и Албания сами ще стоят отстрани - тях и турците не ги тачат особено. т.е. само ще си се саморегулираме в тази наша балканска федерация - като махленско сборище ще сме - това си го умеем ;)

Гърците удивително напомнян нашите цигани - имат само права, без задължениея и живеят само като изнудват.Номирът минава до време!

малко ще те разочаровам но единствените които приличат на цигани на балканите са балгарите. виж се в огледалото

Гръцкото правителство да не се прави на по-велико от Гръцкия народ, ами да организира референдум, дали гърците искат да търпят всичките тези ограничения, само и само да върнат парите на мазните банкери (да не са им ги давали). Ако не искат да връщат парите - или Европа да им ги връща, или да фалират, че да видиш тогава колко бързо Берлин ще се напълни с тунизийци, египтяни и либийски демократи, като няма кой да им пази границата. Референдум - това е Демокрация!

Абе ние у нас се скъсахме от референдуми, че сега и на комшиите акъл даваме.

епа а дано я изключат от шенген и от европа ако могат да я изринат тая дебела гръцка пасмина мръзелива ....уууууууууууууу за гърците само на kредит ше ми живеят тия лентяи мамка им мечешка

Според "Хартата за правата на човека"ратифицирана от ООН: "Човек независимо къде е роден може да живее където си иска по цялото земни кълбо." тоест там може да получава социална издръжка, заплати,пенсии,помощ и т.н. Остава само политиците да преразпределят тези средства за да няма войни ко толкоз. Ай бегайте да свършите нещо за тази кауза.

Това е пореден сигнал към нас да не бързаме да се присъединяваме към Шенген - нещо може би престижно, но без никаква практическа полза за България. Отговорностите и опасностите от това присъединяване обаче са очевидни за тези, които искат да ги видят. Освен това не се знае докога и ЕС ще просъществува в този си вид. А пришълците ще останат...

+1

Айде мислите малко преди да пишете! Влизането в Шенген няма общо с влизането в еврозоната на този етап. Влизането в Шенген ще ни осигурни свободно придвижване на хора и стоки в ЕС, което носи само икономически ползи. Тук става въпрос, че Гърците не могат да си защитят границите както трябва и явно това създава проблем.

Дали всъщност това не е подготовка на превантивна мярка с поглед в бъдещето приемане на България и Румъния в Шенген? Хората подготвят поредните защитни механизми за непослушни играчи, като се оправдават с Гърция.

Дай да ти дам 5 лв и да не пишеш повече.

Напротив, има практическа полза. В Шенген няма да могат да ни връщат циганите - няма граничен пункт=няма дата на влизане=няма основание за изгонване след 3 месеца. Затова и само български и румънски цигани гони Франция миналата година(чешките, словашките и унгарските са вече в Шенген). Затова и бавят нашето влизане.

RR, като не разбираш, защо пишеш?

А така - Гърция да побърза с фалита, че всичките тунизийци вместо да се тъпчат на остров Лампедуза, да могат безпрепятствено да преминат през нейните граници на път за Западна Европа. Пък след тях - египтяни, либийци, сирийци и всички други арабски демократи.

Чупка на мързеливите гърци от ЕС.

Гърците да не се мотаят ами да фалират по-бързо, че като ги извадят от Шенген, няма да има кой да им върне милиардите.

Стария лицемерен метод - евробюрократите с любезни и обтекаеми изрази принуждават Гърция /и нас скоро/ да им държи имигрантите от Близкия Изток и Азия далеч от уютните градове на бюргерите, и това е тяхната демокрация! Гърците, обаче, са достатъчно хитри и нахални, и вземат европейски пари, но не изпълняват задължения по Шенген, и накрая всички се снимат заедно като голямо семейство, и всеки си остава на своето мнение, но за пред останалите се водят един съюз?! Колосът на глинените крака.

Гърците са си били винаги трудни за управление. Ние най-добре знаем това исторически. Дано се справят ЕС.

Тези са издънка отвсякъде!

Кои?

Тъпо. САЩ дали биха изключили Калифорния от щатите, защото има проблеми.

1. Калифорния няма проблеми. 2. САЩ имат федерални закони. 3. В Европа всеки си прави, това което е свикнал - едни бачкат, други - вземат заеми.

Калифорния нямала проблеми?!?!?! Че тя направо си е банкрутирала, бе малоумник!

Тази статия иска само едно да ни внуши, че няма да имаме граница с Румъния, а границата с Гърция остава!

Не ни внушава,а направо ни казва да сме наясно,че нашите бордъри ще трябва да пазят външните граници на ЕС.А те могат ли?Съмнявам се?Защо още не сме в Шенген?Тези 88000 нелегални откъде ли ще минат догодина?

Какви бордюри какви 5 лева? Като започнете да ги ползвате тези чуждици сякаш се срамувате от това, че знаете български! Уместно е когато говориш на един език да не намесваш друг за щяло и нещяло. Някой да ми обясни какво значи "пуш бутон"?!?