Гърция ще строи стена на границата си с Турция

Гърция планира построяването на стена по границата си с Турция, за да спре имигрантския наплив. Първоначалните планове бяха тя да е 206-километрова, но най-вероятно дължината й ще е значително по-малка.

Обратно в новината

Коментари - Гърция ще строи стена на границата си с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е момента да искаме пари от ЕС за строителство на стена,а не за въстановяване на кльоновете.С ъс строителството ще дадем възможност на много хора да работят и да не са безработни!!!!

ауу къв е уменнн тос

хора не сте разбрали не става въпрос за турци а за имигранти от Афганистан, Алжир, Пакистан, Сомалия и Ирак. самите гърци през лятото пускат турските туристи без визи в страната

Какво иска да каже ЕК с това, че осигуряването на границата е "ВРЕМЕННА мярка за решаване на проблема"? Колко временна? Защото после, какво? После няма да има емигранти, защото турските граждани ще са европейски? Как така, временна? Какво ли кроят бюрократите за Балканите?

Духовната еволюция не върви едновременно по всички страни по света. Едни общности изпреварват през определен исторически период, а след това по трудно обясними причини изостават. Следва бързо духовно развитие на други общности и т.н. По-важното е, че и през това столетие свободния дух ще разширява своите територии. За кой сега не е ясно, че всички религиозни и други цивилизационни конфликти и терористични атаки са войни за власт върху територии и богатства! Едва ли изграждането на нови стени ще реши ефективно проблемите със световната миграция?! Ако съвременните хора наистина са по- умни и зрели от предишните поколения са длъжни да намерят нови и по-мъдри решения на проблемите!

Явно ти е натрапено агресивно-завоевателната стратегия на азиатци,и особено на някои племена,които са окупирали,завоювали,покорявали,грабели,краби,изнасилвали и опожарявали -това е характерно за поведението на някои азиатски племена-тюркич-говорящи,монголски, или днес т.н. Чингиз-хан гени,доказуеми с ДНК ...,но все пак истинските неща ,ш най-успешната цивилизация се гради не чрез завоевания на чужди територии или ограбване,а спазване принципите на демократичния мир за развитие ,поддържане на живота,щастие ,на основата на уважение по изпълнени равни задължения за равни права ....универсалната харта...и спазване границите на всяко нещо,да се знае кое е приемливо и кое -не,колко могат да мигрират някъде и за колко време,по какви договори- ако си живял и с други хора,освен азиатци,ако си учил/а,и чел ,то няма как да не знаеш и за културата на успешните общества и индивидите в тях,и че много от тях са преминали исторически през тежки периоди на кризи и инфлация,,и че и преди е имало спорове за имигрантите,особено по време на войните,като условия е имало за връщане ,понякога на милиони обратно към техните си територии ,пак обикновено азиатци...Гърция и Турция са си разменяли и преди имигрантски маси...Отдавна има теория и практика по имитрацията и емиграцията по света!!!

Turkish think that they can persuade the whole Europe that the crimes that have been done by them, never happened. Try to accept your past and create a new future, respsecting human rights, your neighbours, history, democracy and correcto all traumas of your existanse..

Да, турците са налазили в Европа и тази стена е закъсняла. Когато Турция ми върне дядовия чифлик в Беломорска Тракия, маже да говорим за останалото. На български! Щото си в български форум!

Че иди си го вземи, щом ти е дедов чифлик, щом е в Беломорска Тракия. Какъв ти е проблемът?

беломорска тракия е в гарция бе?

Уважаеми господа от Дир.бг, правилата са за да се спазват. Въз основа на вашия коментар, може ли да се счита, че регистрираните под ника "ideyazabulgaria.org" са "потребители със статут на наблюдатели" или "гост-автори"? Потам, понеже техният ник също е хиперлинк към съответния сайт. Благодаря!

Ама, че византийски номер! ЕС ни поставя пред същия проблем, който и гърците се опитват да решат - контрол на границите! При положение, че ние вече нямаме граници - следователно, контролът е невъзможен. Друго би било, ако ЕС вземе политическо решение да се огради с гранична полоса и това да важи за всички сухоземни граници.

страх лозе пази -страх гърция пази....

Сега почва да ми се изяснява въпроса с Великата Китайска стена. Първо тя, после великата Берлинска, после великата Американска, сега великата Гръцка. О, неразумни юроди! Стени са се вдигали, падали са и ако със стени можеха да се решат човешките проблеми, хубаво щеше да е. Какво сте зинали срещу емигрантските вълни? Да не са тръгнали от добро? Ами нашите български емигранти къде са и защо са? Не сме ли ние, българите, емигранти по наследство, по дух и принуда? Няма ли всеки право да търси по-добър живот? Отричайки правата на другите не отричаме ли нашите собствени?

Вече са толкова много такива търсачи,че ЕС е вероятно най-гъстонаселения континент И НЯМА ТОЛКОВА РЕСУРСИ -КАЗАХА ГО -ДА НЕ ИСКАШ ПОЛОВИНАТА ИЛИ ЦЯЛА АЗИЯ ДА СИ ТЪРСИ КЪСМЕТА ТУК -ТОВА ОЗНАЧАВА СТЪПКВАНЕ ОТ ПРЕКАЛЕНА ТЪСТОТА,НЯМА ТОЛКОВА РАБОТНИ МЕСТА,НИТО ДОМОВЕ,НИТО ЗЕМЯ ! !! Повечето хора отдавна разбират от статистика и динамика на населението и миграцията,учи се в гимназията!!!!!!!!!!!!!!няма начин да сте поп и да знаете по-малко от задължителния учебен материал по икономическа география -става дума за живот,ресурс,организация,мир и ред -планово ,не може всички от града от 800 000 у вас на гости по едно и също време,нали?!

А ние си имахме добре изградена система за охрана на границата "кльон", на който (вместо да разрушаваме), трябваше само да обърнем козирката навън. Сега, ако гърците наистина си построят стената, всичката орда от Афганистан, Кюрдистан и Сирия ще се насочи към нашата граница. На онези, които я охраняват ще им се стъжни. А Шенген ще го видим, "ама друг път".

Ние си имахме и авиокомпания Балкан, и цяла система от високо развито земеделие с капково напояване, с български стада добитък от български породи; имахме си атомна централа, произвеждахме си електро и мотокари, които бяха известни по цял свят, имаха пазари; имахме си консервна промишленост, която захранваше целия СССР - сега 15 държави, които още помнят българските домати и лютеници; имахме научни институти, в които се извеждаха породи и сортове зеленчук, с които сме известни навсякъде; имахме образователна система, която обучи и възпита тези милион и половина специалисти, понастоящем работещи в Силиконовата долина, всички държави от ЕС /само от моето семейство - трима възрастни, с признати дипломи, да не говоря колко приятели и познати, че не ги помня вече, с всичките им съпрузи и отрасналите деца .../; имахме си ракети, които бяха сериозна сила и те бяха първите, паднали жертви пред олтара на лудата идея да се присъединяваме към НАТО с неговите разрушителни "мисии" в суверенни държави ... докато не дойде СДСто с техния командир, гаражната патка, Булдозера, Коня и други авантюристи, и тази весела компания от откачалки крещя, крещя по площадите, народът скача и вика, и накрая сега нямаме нищо - законите ни нефелни, границите - разграден двор, от икономиката останаха някакви две-три предприятия, работещи с вносни суровини - щото си нямаме наши, другото е чалгария и мутроландия ... Да те пази Господ да живееш в интересно време, казват мъдрите китайци!

Но не забравяй, Авроро, че по същото това време, което така носталгично и в розови краски описваш, козирката на кльона беше обърната навътре, към страната. А това бе като онази лъжица газ, с която партизаните бастисваха цяло каче кашкавал преди 1944. Ще ти припомня и мисълта на един велик българин: "Робът се бори за свобода (и едва тогава), свободният - за съвършенство"

Всичко си имахме, само си нямахме пари за да го издържаме...

Нещастни неграмотници! О, свещенна простота! Коментарът ми, който сте изтрили, не е мое съчинение, а исторически документ съхраняван в Руската национална библиотека в Санкт Петербург! Ето го отново, дано мине тъпата ви цензура. ОТГОВОР НА ЗАПОРОЖЦИТЕ ДО МОХАМЕД IV Запорожките казаци до турския султан: Ти, турски шейтане, на проклетия дявол брат и другар, на самия Луцифер секретар. Какъв по дяволите рицар си ти, като с гол г.з таралеж не можеш да смачкаш? Дяволът се.е, а твоята войска яде. Няма да успееш, ку.и сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ще се бием с тебе, мама ти ще изпонае.ем. Ти си Вавилонски готвач, Македонски каруцар, Ерусалимски пивовар, Александрийски кожодер, на Големия и Малкия Египет свинар, Подолянски злодей, Татарски колчан, Каменецки палач, и на този и на онзи свят шут, а за нашия Бог - глупак, на най-отровната аспида - внук, и за нашия х.й крик. Свинска зурло, конски г.з, месарски поми.р, некръстено чело, ще ти е.ем мамата. Ето така ти отговарят запорожците, никаквецо. Ти не ставаш и свинете християнски да пасеш. Датата не знаем, щото календар нямаме, месеца е в небето, годината е в книгата, а денят у нас е като при вас, за което цуни по за.ника нас! Подписали : Кошевой атаман Иван Сирко с цялата Войско Запорожское.

в тези времена на нелегален трафик на милиони азиатци,и то с пари за помощи за тях в техните държави вместо да се фокусират върху задачите си в азиатските държави ,те са тръгнали за лесен живот на гърба на ЕС,трафик на дрога,хора ,измами...и лошото е ,че с учтиви забележки не биха се спрели,дори и междуправителствените разговори не дават ефект към намаляване и регулиране нелегалния поток азиатски имигранти и контрабанда ..И Австралия е построена на гърба на овцата,ОГРАДЕНА С БОДЛИВА ТЕЛ ИЛИ ЕЛЕКТРИФИЦИРАНА В ЮАР,ПОНЯКОГА ,ИНАЧЕ СТАВА СТЪПКВАНЕ ОТ ПРИЛИВ НА НИСКО-КВАЛИФИЦИРАНИ И АЛЧНИ ЗА ЛЕСНИ ПЕЧАЛБИ ОТ ИЗМАМА И Т.Н.

Ти как реши че Турция се натиска да влезе в ЕС? Според анкетите на ЕК през 2010 година едва 17% от населението на Турция иска да е член на ЕС, за разлика от 1999 когато подкрепата за членство е била над 60%

Модераторе, откога думата "ислямист" е обида, ако си ти такъм то бегай си към Турция и Арабския свят.

Жал ме е за гърчетата. Те не знаят ли, че вола като рие хвърля на гърба си. Две години блокираха нашата граница с трактори. Сега да приложат опита си и да изградят стена от трактори, временна. Да си оградят и морето с шамандури вързани с корда. Колкото до Турция, там трябва да възстановим стените на Константинопол!!

Да не искате да кажете, че publiccontrol.eu е личен блог?

Първият разумен въпрос, който трябва да възникне след просветлението от идеята за построяването на 206-километровата стена е - кой ще плати масрафа при положение, че Гърция е във фалит. Може би носителя на идеята да е имал предвид тази стена по-късно да бъде продадена на бъдещите купувачи заедно с гръцки територии от частни, но честни инвеститори. По-късно, явно отчитайки някои факти, тази изключителна идея е редуцирана до реалните размери за гръцката икономика, а именно 12,5 км дължина и височина 3 метра барабар с бодливата тел, но в ефективността на този размер би се усъмнило всяко дете на възраст над 2,5 годинки. Поставянето на светещи табелки с любезен надпис на няколко езика, който с гореща молба да призовава да не се преминава границата биха вършили същата работа, както тази стена. Турция, както и Либия използват ситуацията за свои цели поставяйки под определен натиск острова на благоденствието, какъвто се явява за бежанците ЕС. Всички тези събития, на които имаме удоволствието да се наслаждаваме през днешните дни са резултат от поне 20 годишни, мъдри усилия на цяла плеяда западни и източни политически, икономически, социални и други гуру-та, или както е било често казвано тогава накратко: "Това, което правя сега, ще бъде разбрано след 20 години".

Ей, фес жалък, не им бери грижата на гърците, за вас няма ЕС не го ли разбрахте. Марш у Анадола!!!

Вие случайно да не сте местния Милко Балев, че сте толкоз категоричен?

А вашите драсканици на кого принадлежат?

Така като гледам Волен можем да го смятаме за луд ама изглежда и в Гръцкия Парламент да се кандидатира за депутат и там ще го изберат :)))) А много е интресно да чуем кво мисли по въпроса Бойко Ефенди и Гоце Паша ? - нали викат че Шенген ни е приоритет :)

придърваи се кум темата, а тя е - погледни статята *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

publiccontrol.eu , понеже не беше ясно за кого се отнася твоето мнение, написах горното мое мнение. Ако мнението ти не се отнася за dedo pop, моля за извинение. (

publiccontrol.eu , ако мнението ти се отнася за dedo pop тогава ти се извинявам

Двойни стандарти?

еиии... 10 години говорите за този план а НИКАДЕ НЯМА пълня текст. как така? Ама пълен ЧИСТ ТЕКСТ без коментари от разни комунистически полеле*ца

А ти с маниерите на старата политически полиция на ДС. Добре го показваш. Хубаво е да кажеш тук ясно за коя партия сега работиш. Не без известно е на народа ни, че старата политическа полиция на ДС бе оставена да работи след 1989 г и бе разпределена да работи за две партии тази -БСП и СДС. А сега същата помага и на отрочетата на тези две партии.

Не си съвсем прав- част от тази "политическа полиция" се вля в редиците на емигрантите и сега се обажда като черна станция от Скандинавието.

ideyazabulgaria.org

Тези нападки се ДОКАЗВАТ господине. Ще ви повярва някоъ ако го докажете! Но предпочитате да се криете в миши дупки, без доказателства, нали! А ние може да докажем ващите СДСарски приказки 100%, вече се вижда, че сте останали един фойтон кофвчези въпреки че продържавате да лижите и мажете гъза на шефовете си ,давали ви тлъсти пайове от трапецата да за станете техни роболопни закрилници. Идея за България от Скандинавието!

Гърците имат достойнство. Не са блюдолизци и лакеи като нас. Няма как - през нашия разграден двор ще минава всичката помия от Изтока. Нали за това се пали всеки ден охранителя на Живков като се перчи със своите магистрали. Ама сме нещастници!

За да може евентуално да се премести, където и е мястото - по линията Мидия-Енос .

Абе пу*овци. За това ли плащаме на ЕС? Пропадна им икономиката, а те тръгнали да строят стени. Не си ли зехте поука от разделянето на Германия? Куриозното е че точно тя дава парите за този проект. Да бяха построили 206км магистрали в БГ, че тировете им със стока от Турция чупят пътищата ни за жълти стотинки.

Постояването на стени няма да скрие грозните ви мутри мили съседи!Това е най-тъпото нещо което съм чувала!Разбира се после ще си я махате и за спомен ще продавате парченца,така ще излезете от кризата!!!

Тия си хвалят Мохамед, а нещо в другия свят им се бяга!?! Стена и половина! Одобрявам!

Браво. По границата с македония също трябва.. че поганци и там много има.

България е поставена пред свършен факт-нямаме избор, и ако Гърция построи стена, и ние трябва да построим. Защото не може да сме слабото звено по Шенгенска граница. Стената няма да ни струва нищо-с гаранция Брюксел ще плати това скъпо съоръжение! Освен това ще има и добър икономически ефект-хиляди безработни ще имат работа на строежа, ще се създаде работа за стоманобетоновите фабрики, ще има работа после за надзиратели и снайперисти и охрана по стената. Стената трябва да е тип Берлинска- С четири прегради, ровове, кули за снайперисти, военни прожектори, мощни високоговорители, от които да се пускат църковни християнски песнопения(последното е най-важното...) . Зад стената трябвва да има воеенни летища, ракетни комплекси, танкови дивизии, поделения със специално назначение, с официално обяснение-недопускане на нелегална емиграция... Стена от Резово-до Капитан Андреево, стена, която ще я има и след стотици години(стоманобетонът е як материал...), стена, която гърците ще продължат от общата граница, до устиеето на Марица, на беломорието.

Да пуснат крокодили по Марица :)))

Нахлуват турски инвестиции, защото не се спазват законите или се заобикалят с подставени фирми.Как така магистралите се строят от турски фирми, нали уж строим из Африка и Азия, а тук - не! Явно рушветите са големи!Освен това турското строителство е опасно и некачествено!

Точно така! Главния бич на България през последните 20 години и което я направи много бедна страна е ОГРОМНАТА КОРУПЦИЯ СЛЕД НАЙ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА, СРЕД НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ!

не дранкай много много щото и от вашето "движение" сте същите.

Съвсем точно казано

Допълнение:Успоредно със стената да копаем и 2 тунела:платен и ВИП!

До всички подкрепящи идеята - Крепостничеството отпадна като строй с изобретяването на оръдието. Изграждането на такава стена няма да спре никой и нищо. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА.

Ако ние не построим стена, а гърците построят всички емигранти ще минават през България за запада! Не трябва ние да създаваме проблем за западните шенгенски държави. А легалните мигранти-за тях си има КПП-та! Щом Гърция ще строи стена, ние нямама друг избор, и ниее трябва да построим-за да не бъдем проблем за шенгенските страни

В американската демокрация винаги се дава пример с турчин - зъл, коварен и подъл...Затова още преди 20 години апелирах за бодлива тел с Турция, сега променям мнението си - с бетонна стена! Тепърва предстои глад и мизерия в Турция, това за просперитет там е жалък виц, дори прогнозирам разпад на тази територия, скоро кюрдите ще вземат реванш...Турция води имперска политика, враг е на всички съседи, затова най-логично е - изолация на турците във всички форми-икономическа, духовна,религиозна...ГЕРБ да започне строеж на стена НЕЗАБАВНО! Да отпадне двойното гражданство извън ЕС! Шенген ще приветства тези мерки!

Гърция винаги е действала като суверенна държава и успешно защитава интересите си . Като един скачат да бранят правата си , ако са застрашени. Затова и стената ще си построят , а ЕС само ще гледат отстрани , затова и биха шута на щатските бази преди време. Там няма новини на турски език или турски сериали , да не говорим за градежи на джамии или виене на имами. За етнически турски партии и дума не може да става . Парламентът им даже забрани риалити формати като биг брадър с мотива , че рушат ценностната система на обществото. Това е държава , а нашите висшисти още дълго ще им берат маслините и ще им слугуват . Това пък е тотална липса на държавност. И виновни за това сме всички ние - апатични и обезверени електорални единици. Пожелавам си през Новата година това да се промени и най-накрая да се светнем , че вече е въпрос на оцеляване. Със здраве !

Абе,ти да не би да си някой провалил се бАТАКИСТ или поосрал се гербар?

Едва ли е нито атакист нито гербер!!! Най-вероятно си е най-обикновен българин, на когото както на стотици хиляди като него ни е писнала ЦИГАНИЗАЦИЯТА на държавата ни отвсякъде!!! Сега пък освен циганските сериали по ТВ, почнаха ЦИГАНСКИТЕ ИГРИ НА КЪСМЕТА - все мангали почнаха да печелят ... съвсем случайно!!! ВАЖНОТО Е ЦИГАНСКИ ИМЕНА И ЦИГАНСКА РЕЧ ДА ЗВУЧИ, А?!? КВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА ЗА НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ БЕ???????????????????

:) аз да ви кажа драги и турски сериали видях, и джамии също... А ако си направите труда да прочетете коментарите надолу, ще откриете доста стойносни неща... Защото ако се построи стена и потока бъде спрян на съхоземната граница, ще се засили всичко пак на морето, както беше преди година. Но това разбора се не е важно, защото по- далече от носа си не виждат някои хора в това число и вие. Колко жалко е че хората които разбират от държавно управление или карат таксита, или са бръснари, или са пияни в кръчмата...

Франсето Вокиез да се извини на България за неоснователните обвинения, че БГ и Румъния са им виновни за имигрантското нашестиве през Шенгеските граници. ББ. да настоява за това било на френски, било на български пред Саркози-то, или от неграмотния жабар. Вокиез или не е наясно с географията на Балканите, или с членския състав на Шенген. България още не е член на Шенген, така че не им е виновна за тия 75 %. Гърците да си перат пешкира, но ние няма да връщаме франсето в гимназията или в предишните им години, когато учат географиа и история. Това блеене на официално лице на Франция показва за пореден път колко са неграмотни министрите на т.н. велики сили. Показва и колко са гъзоотзайни нашия външен министър и премиер, че не искат обяснение за това чрез дипломатическа нота. Вместо да им забият едни шут и гол сега с пълно право сега, те мълчат като пукали от детската градина. Също така да припомнят на жабарите и другите велики сили за времето след 1990 г., когато ореваха орталъка, че България трябва да стане по-демократична, да не потъпква човешките права на своите и чужди граждани, да си отвори границите, да разруши граничните съоръжения и отвори пътя на наши и чужди да си минават границата като през градска градина. Да припомни на Костов и неговите партийни другари от Втори адвокатски педалски колектив, които разсипаха всичко годно да опазва граници и порядък в държавата.

Беломорска Тракия е БЪЛГАРСКА. Договорът е в САЩ и когато излезе наяве следва върнат тази територия на България. БКП я напусна доброволно през 1948 година за да я даде на гръцките патизани с щаб в Гюмюрджина. Но англичаните само за месец ги издухаха...Така, че стената ще ни трябва.

За какви човешки права ти говориш? Човешки права имат не само българските и румънски цигани, а имат и френските граждани. Ако отворят за нас Щенген цялата наша циганска паплач ще се стовари там на гърба на френския данъкоплатец. Ти знаеш ли как е възможно интеграцията в западните общества? Възможно е само срещу знаене на местния език и добра квалификация за работа. Нашите цигани го нямат. Следователно французите трябва да плащат от джоба си за да образоват квалифицират нашите цигани. Защо са длъжни да го правят? А защо държава България не им даде възможността за труд, образувание и квалификация !Тя сега го няма не само за циганите си , ами и за останалите своеве от населението си. Българя има напълно унищожена икономика която не дава труд, няма работни места, нито добро заплащане( най ниските заплати в ЕС)нито приходи в бодежа за да се осъществи безплатното образование и квалификация на населението, както прави държава Франция. Като се пишеш за Страшен, ника не ти подхожда , по точно си Глупий!

"Ти знаеш ли как е възможно интеграцията в западните общества"!?!? ЩО, А ТИ (ВИЕ) ЗНАЕТЕ ЛИ?!? ЩОТО КАТО ВИ ЧЕТА ГОЛОСЛОВИЯТА ОЧЕВАДНО НЕ ЗНАЕТЕ!!! ПООБРАЗОВАЙТЕ СЕ МАЛКО И ПОПРОЧЕТЕТЕ ИМЕННО МНЕНИЕТО НА ФРАНСЕТАТА ПО ВЪПРОСА С ИНТЕГРАЦИЯТА НА МАНГАЛИТЕ!!! АЙДЕ ДА ВИ ПОМОГНА - СЛЕД КАТО СА СЕ УБЕДИЛИ С ДЪЛГОГОДИШНИТЕ СИ НЕУСПЕШНИ ОПИТИ ДА Я ПОСТИГНАТ, ТЕ СА СТИГНАЛИ ДО ЗАКЛЮЧЕНИЕТО, ЧЕ ТАЯ ПАСМИНА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИНТЕГРИРАНА И СА ПРИКЛЮЧЕНИ ВСЯКАКВИ ОПИТИ ЗА ТОВА!!!

Слушай бе, Идея за България, или по-скоро Идея за Извън България. Ти или не четеш какво съм писал, или си долен чуждестранен червей, за когото нищо българско не е ценно. Не ми говори за човешки права и цигани, наясно съм с проблема. Но ти отваряш една друга скоба, че когато ми говориш за образоването на циганите, ти никак не се сещаш, че всички наши специалисти забегнали навсякъде на Запад, са обучени в България, държавата ни е хвърлила за тях сума ти пари, а ония там ги лапат съвсем безплатно, без да ни плащат насреща нито цент! Кой печели от това бе, червей, Запада или България?? Защо не плачеш за тия загуби на държавата и нацията ни, че безплатно и даром изтича националния ни интелектуален елит?!! Не ми говори за средствата за обучението на циганите и т.н. което би трябвало великите сили на Запад да хвърлят за да ги приемат. Нито стотинка няма да хвърлят, защото са долни капиталисти, които мислят единствено за печалбата си. А от цигани няма да имат никаква печалба. Техните права и свободи се простират до чертата, ако имат печалба, може да вдигат пушилка за чуждите права, ако нямат печалба, използват такива плужеци като теб да защитават тяхните капиталистически права и интереси. Нашите мангали ще крадат и тук и там, защото са една крадлива паплач, на която им е в кръвта да крадат. Държавата ни не може да ги образова и вкара в ред, защото е опоскана от тия дето ни разрушиха границите, Козлодуй, Кремиковци, ВПК, селското спопанство и т.н. т.н. и сега ще ми крещят, ама спрете арапите и негрите, дръжте си циганите у вас! Няма да стане, мангалите са като мътен порой, нито Шенген, нито отатък Шенген ще ги спре. И след 2 години да влезем, циганите пак ще си се юркат нататък. По-големия проблем ще е, че всички наши престъпници свободно ще си щъкат по Европата, но-по доброто за нас ще е, че там поне бързо и ефективно ще ги залавят и съдят на много години затвор.

Не скачайте веднага Хайде да направим същото. Турция и без стена ни завзема мирно и тихо (1)използвайки унищожаема икономика на България навлизайки с инвестиции, (2) продажните български политици, които вече 20 години нямат нито разузнаване срещу Турция, нито държавна политика за инвестициите (3) с ислямизиране на циганите и по този начин увеличаване на турското население в страната. В последното време имаме над 300 000 цигани обявили се за турци. Разузнаването срещу Турция трябва да се възстанови да бъде поставено на идеологическа основа. При нас, на Балканите става най големия в Европа сблъсък на две коренно различни цивилизации, противопоставящи се и намиращи се на различно ниво по развитие

Ако това не го разберем и сменим начините на действие срещу Турция, никаква стена няма да ни спаси!

Турция трябваше да пази стабилността сред харабите та да има спокойствие за плана исра.ил. Понеже режисьорите на този план са глупави - макар хитри, паметливи и образовани, планът се разпада.Съоветно и Турция

ideyazabulgaria.org

Да бе да! Значи да чакаме със скръстени ръце да се разпадне сама?! Преди това обаче ще ни изяде. Новата държава Косово създадена от американците на Холбрук и сега Сорос вече се присъедини към Албания и формира Велика Албания. А тази нова Албания е протурска държава която увеличава турското присъствие на Балканите и прави Турция първи геополитически фактор. Плюс това се намира на пътя на християнските народи към Европа и спира тяхната европейска интеграция. А зад гърба на Турция стои САЩ. И като имаш предвид по-силната икономика на Турция, а нашата унищожена, много лесно с турски инвестиции да се прокарват политическите домогвания . Докарва Ердоган една голяма инвестиция в непременно смесен район, докарва си и турците работници от Анадола, приема в завода само мюсюлмани от района независимо дали са помаци или цигани, изисква от тях да знаят турски език, така ги исламизира и турцизира и постепенно сменя етническия характер на района и когато станат превес числено на мюсюлманите там, издига знамето на новата турска република в сърцето на България. Така стана в Кипър, така ще стане и в Търговище утре или в Кърджали. Турция има специално министерство на външните турци, за такива се обявяват всички мюсюлмани вън от Турция в пределите на бившите колонии на Османската империя. В Министерството на власата е сложена карта, в която сегашна Турция е представена със всички земи от бившата Османска империя. Ердоган гради официални планове за възстановяване границите на Османската империя за република Турция. Знаеш ли тези факти?

Нищо чудно такава ограда гърците да издигнат и на границата с България!

от цялата работа ще намажат яко нашите каналджии на турската и грацка граница, а нашите общежития за бежанци ще станат фул и кой ще храни тази измет - аз, ти, тя....всеки честен данъкоплатец! Едно време всичко се разстрелваше на място из кльоновете!

и никой не ни караше да си нарежем ракетите и танковете, ние сами си решихме. И да нямаме армия пак ние си решихме, никой не ни караше. Да нямаме нито едно военно поделение на юг от линията Сливен - Благоевград пак сами си решихме. И да си затрием военната промишленост и не само нея, пак ние сами си решихме. И да не си търсим дълговете от Ирак пак ние сами си решихме. И да се включим в коалицията на "желаещите" войнолюбци в една незаконна война пак ние си решихме. И да изпратим военни на майната си дето нямаме никаква работа пак ние сами си решихме, и т.н., и т.н. Да не изброявам повече, че няма край.

Все пак си спомням че беше доброЗОРно а не доброволно. Чичо Сам ни натисна за това още като стана Петър Стоянов президент.

Аман от тоя сантимент за тия ракети и тия остарели танкове - тенекии! Като че ли те ще ни направят по-богати и по-добри хора!!! Не ни е това проблема, проблема ни е завистта, злобата и омразата помежду ни! Нека има пари за образование, здравеопазване и инфраструктура, за какво ни е скъпа безсмислена армия! Така или иначе 80 милионна Турция ако реши да влезне, ще влезне!!! Без съюзници сме за никъде, все пак сме 6 милиона, остава да си хабим мъжката и умствена сила и за армия... айде малко да влезнем в 2011 година!

турция, без огромната и многогодишна американска военна и икономическа помощ, щеше да е отдавна изядена като държава.

И ние трябва да си направим такава

А ние имахме кльон и гранични войски и пиле не можеше да прехвръкне! Сега не пиле ами стадо слонове може да мине през границата и никой да не рабере.

прав си! как се охраняваше само...

Информацията ви е стара. Сега границата също много добре се охранява само, че с други средства. Опитайте да преминете нелегално и ще разберете.

митничарите ще разберат обезателно. те това им е бизнеса на тях.