”Новите” европейци са по-твърди към Гърция

В страните, наскоро приели еврото за своя валута, като че ли са най-силни настроенията за по-твърд подход към Гърция: Словения, Словакия, Прибалтийските страни.

Обратно в новината

Коментари - ”Новите” европейци са по-твърди към Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таен отряд за екзекуции е имало в ДАНС това твърдеше ген. Атанас Атанасов в свое изявление пред журналисти в Плевен още в края на миналата година. Служители на ДАНС са извършвали не дотам редни неща, дори престъпления разкри скандалният политик от ДСБ. На репортерски въпрос: Какви са точно тези престъпления?, Атанасов отвърна: Най-тежките. Разполагам с данни, че е имало специален отряд, който е чистел вредния дивеч. Отрядът за екзекуции бил подчинен лично на тогавашния премиер Станишев. Спецзвеното включвало десетина барети, които извършвали дори мокри поръчки. Това означава, че не само криминалният контингент се самоизтребва в разчистването на неудобни фигури участва дори и властта, макар и с нелегални средства.

Кошмарът на архитектите на еврото че някоя държава може да напусне клуба, изглежда като реалистичен сценарий, след като Гърция гласува с не днес", написа в социалната мрежа Туитър финансовият министър на Словакия. "Излизането на Гърция от еврозоната няма да има значение, Словакия няма да пострада заради Гърция, нито от решението й да запази и отхвърли единната валута", заяви на свой ред словашкият премиер Роберт Фицо по телевизията. Това не са ли две взаимно изключващи се тези на ръководители на една и съща държава ? Май това най-добре илюстрира стреса в ЕС от гръцкото ОХИ.

Това OXI (НЕ) прочетено в обратен ред ми звучи като Иху (IXO)...Ихо-ихо, ама после тихо! После ред сълзи, ред сополи!......И братска прегръдка с Русия - зер тя е новата Византия, а Москва - втория Константинопол!

Хахаха, това страшно ми хареса - БЕРГ или FEROG!!!!!!! Върхът е! Същото като БЮРМ,а!!! Бивша Европейска Република Гърция!Много люти уж бяха към Македония гърците, та им измислиха това име!А сега никой не иска да има нищо общо с БЕРГ!!! Гърците да не се изживяват като жертви, защото не са! От Европа ясно им казаха да си изчистят недъзите в икономиката,за да станат цивилизована държва,в която ясно и строго се спазват законите, в която се плащат данъци и в която бакшишът да не бъде повече основен икономически закон!Неплащането на данъци, откъдето биха дошли постъпления за изплащането на дълговете им,е национален спорт,а по самопризнанието на грък - заложено в ДНК-то на гърците!Да си съкратят огромния паразитен слой държавни чиновници, както това правят във всички европейски страни!А бакшишът като манталитет превръща Гърция не в европейска,а директно в ориенталска страна! А такива страни се държат извън еврозоната! Мястото им е в северна Африка или Близкия изток! Гърците да се научат да не харчат чуждите пари, парите на чуждите данъкоплатци за гъделичкане на собственото си его и да си доказват в собствените си очи колко са велики!Тия милиарди са натрупани в голямата си част от Олимпиадата през 2002 година да види света какви велики, горди елини са,а сега още не могат да си върнат борчовете от масрафа тогава! И Ципрас и масата силно манипулирани гърци да не бъркат Меркел с Хитлер,а стисне за гърлото собствените си гръцки олигарси, които в същност са откраднали тия 300 млрд евро! Ако му стиска, щото иначе е лесно да си популист, поддържан зад гърба си точно от тия олигарси, които очевидно са го сложили на тоя пост да им играе по свирката!

другари путинци не бездействайте чакам парични преводи за комуниста -демагог ЦИПРАС .НЯМА ВРЕМЕ !ДЕЙСТВАЙТЕ ДРУГАРИ !

какво разбирате под ДЕМОКРАЦИЯ другари комунисти ,може би руското нашествие 1944г ,.ТОВА ТРЯБВА ДА ВИ СЕ НАПОМНЯ ВИНАГИ ,ЗАЩОТО БЕЗ РУСАКО -СЪВЕТСКИТЕ АГРЕСОРИ НЯМАШЕ ДА ИМА ПОКОРНА НА МОСКВА БЪЛГАРИЯ И ЩЯХТЕ да СИ ГЛЕДАТЕ ГОВЕДАТА КАТО ВАШИТЕ ПРЕДЦИ ДРУГАРИ!СЕГА ИСКАТЕ ПО ПОРЪЧКА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ВИ ИМПЕРАТОР ДА ВБИВАТЕ КЛИН В ЕС !АКО ТОЛКОВА ИСКАТЕ ДА ПОДПОМОГНЕТЕ БРАТСКА ГЪРЦИЯ ДАЙТЕ СИ ЛИЧНИТЕ ДАННИ И БАНКОВИ СМЕТКИ .ТАКА ПОСТЪПВАТ ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ -ПУТИНЦИ .ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ !

Тази-днешната демокрация ти по я разбираш от гърците. Нищо че Гърция е люлката на демокрация.

Другарю, сега не е 1944 г. , а сме 2015 г. 25 години вече живеем в демокрация. Да ти дадем ли личните си данни, за да ни напълниш банковите сметки ? Не много, поне колкото на един беден грък, изпаднал в голяма криза.

Не знам как преживяват гръцките пенсионери със техните си пенсии но пък всеки ден пътувам за работа от Добрич до Златни Пясъци,но дветдесет процента пенсионери пътуват и работят на други пенсионери от Русия,Германия,Румъния,на мутро бизнеса на (нашите момчета)

Новите европейци са по-твърди... Дрън Дрън. Обикновенните, нормални хора са солидарни с гръцкия народ срещу банкстерите.

нормалните хора са тези 240 млрд...събрани са от 18-те правителства чрез данъците

Всички на Запад държат на гърците и са готови да платят и повече от 500 милиарда за тяхното оставане! За БГ-то никой няма да плати!!!

пратиха едни 50 млрд ....дребни.

Хане ,Хане дате .......... На чехските пенсионери им плаща пенсиите бедна България. Сети се ти как.

по-скоро не могат да понесат, че те ще трябва да плащат масрафа накрая.

Дами и господа, забележете как от доста места вече подканят гърците да напуснат ЕЗ, ама май те нямат такова намерение. Дори в Блумбъг се опитват дипломатично да им кажат, че избора на референдума бил по Хобсов - или едното или другото, не можело и двете, и да си седят в ЕЗ и да не са съгласни с мерките на кредиторите. Не можело, ама ако не искат да си ходят шо ке прайте???

А Шойбле още по-дипломатичен: "Може би трябва "временно" да излязат от ЕЗ"

ецб няма да захрани банките, гърците няма от къде да получават евро и ще почнат да печатат нещо-драхми,пощенски марки...техен проблем

Явно сериозно подканят гърците да напуснат еврозоната, щом организират извънредни срещи Меркел-Оланд и на финансовите министри.

Овчи пир!!!

Ние трябв ада задминем гърците. Излизане твърдо от Европата искане на първо време и незабавно 100 милиарда бързи компенсация, разпределени по равно на населението компенсация юза всеки българин емигрирал или отишли да учи или работи в Европата всички ръководители от последните 26 години от зам. директор на горе в панделата ...

Направо си 'Утвърдена българска глупост!'

Много куца тая поредна опорна точка. Марш да си доуправиш спама, че стана за смех.

Потресаващо: Гръцки пенсионер плаче като малко дете пред банка (СНИМКИ)Йоргос не успял да изтегли 120 евро от банковата си сметка. айде сега си честитете победата над ез и ес

А ти имаш ли престава , какво ще направи български пенсионер, ако може всеки ден да тегли по 120 евро от сметката си?

Я се огледай и виж колко български пенсионери ровят направо по кофите за боклук, а около банкомати не можеш да ги видиш, щото нямат нищо по сметките си. ТИ за това ли гласува, бастун?

сравняват българските пенсионери с гръцките ? въпроса беше , че гърците се пишат тарикатите в европа . или извъртате темата а тя е гърция и ез ...не намесвайте България

Е, щом не ти пука за българските. А връзката е ясна - ние слушкаме и сме супер по-зле. Нека видим какво ще решат утре и да не бързаме да ги оплакваме, само щото не можели няколко дни да си вземат всички пари. Никоя банкова система няма толкова кеш, при такова теглене. Паниката е кофти нещо.

"Сред онези, които ще се противопоставят на нови отстъпки, не са само държави като Ирландия, която успешно преодоля болезнени спасителни мерки, а "нови" европейци, като Словакия и балтийските страни, направили огромни жертви, особено Латвия, за да изпълнят условията за присъединяване към еврозоната."" Я някой начетен соросоид да ни обясни ,какви големи жертви са направили Латвийците , за да влязат в еврозоната ? Ако са се нагъзили повече от нас, това определено удря по нашият имидж.

намален бюджетен дефицит. Стабилна валута. това са неща, които слабо вълнуват редовият социалист, но за бяла държава се осъществяват трудно във времена на криза. В България например стана национален въпрос, че едни помощи няма да се изплатят април ами май.

за прибалтийските страни. На тях шведски банки им наливаха пари и сег а продължават.

Всички мутренски тролчета да прочетат мнението на американския консервативен Блумбърг: "Гърция гласува срещу мизерната перспектива да бъде васал в перманентна икономическа криза" Ако някой тук го беше написал щяхте да скочите със стандартните етикети "комунде", "рубладжия" и т.н. Не че не го направихте и след цитат на Обама, дори, за да ви се смеят и гаргите. :))))

Абе не искат да са васали ама не искат да връщат и драхмата щот тогава ще питат де серат гладните . византийски номера.

Апоред блумбърг трябва да си връщат драхмата, или Европа да им снася кинти.

дали ако си имат своя национална валута няма да са по-добре? Когато преди 90 години с бг левове можеше да си платиш кафето в центъра на Виена,нима ни е било зле?

цяла америка клати лодката на еврото в момента. Още от оня ден кога Обама се включи. Това е така, щото и американски банки са се набълбукали с гръцки дълг. Да не говорим, че МВФ е основно с американски капитали. Та онези много напират някак си ЕЦБ и ЕС да понамалят дълга на Гърция и да им дадат глътка въздух, тъй щото на американските инвеститори да може да се плати... А и тяхната полза от разбутване на общият европейски пазар е същата като на руснаците - "разделяй и владей".

Браво на Словенското фиансово издание - византийците - ако имат достатъчно акъл и памет, разбира се - могат и да се засрамят, или да се "изчервят" по Путински. Имперските амбиции май не вървят в 21 век.

Аз се напих с кръв и вече не искам! Европата и неината демокрация, а и америката не се насищат ей! Големи търбуси имат, въпреки, че и моят не е малък!!!

Путин ще си пие вдката с гръцки лимони на наша сметка! Шъ видитеееее

По последни данни през 2014г. !ехия , словения и Словакия са изпреварили Гърия по БВП на човек от населението. Искам някой от защитаващите византийците защо няма щанс някоя българка да отиде в горепосочените три държави , да гледа някава бабичка , да и дават половината и пенсия и тя да е щастлива. За това новите европейци са в пълното си право да искат гърците да харчат толкова колкото искарват и няма да отстъпят от това.

Чехия , Словения и Словакия са по-тъпи от Гърците! И по-евтини! Те не са пример за нас!!

Браво на гърците, де да имахме и ние техните политици, които мислят за народа си а не за своите охранени задници като нашите парламентални тюфлеци.

Странно заглавие. Досега тези държави не бяха ли европейци. Или не изповядваха официално атихристиянските евроатлантически ценности?

То ЕС ще остане само от "нови европейци" един ден, накрая могат да си го преименуват на СИВ.

по картата на Европа към Евразийски съюз. Бившите соц включая и ние май сме за натам.

На гърците им трябва един Дянков, да им обясни, че сами се докараха до фалита. Когато нямаш производство и износ и не плащаш данаци. Няма и пенсии. До сега германците им плащаха пенсиите, но вече ОХИ.

Само крадлив счетоводител им липсва.

да де ама ако имаш 20 г стаж в чупенето на гипсови чинии в задимена обстановка е редно да получаваш по-височка пенсия

Това са нашите откраднати и изнесени пари! Това изпитата кръв на младежи и старци от БГ-то!

Е то и току що излюпените "мюсюлмани" режат повече глави- за практика ли е? Или за да се доказват?

Човека казва, че тия към които дърпаш ти лично чергата те мразят. Щото не уважават слуги, а хора ,които се борят за интереса си.

На всякъде преобладават коментарите, че гръцкото НЕ е било правилен избор. Да перифразираме например Таймс (Иралндия) "Да лекувате страна в стагнация с ограничения е все едно да лекувате тежко ранен рицар с кръвопускане"

Да така е! Нашите (гърция) няма да ги душим! Чуждите (България) ша ги гътнем в ГРОБА!

Бихте ли доизяснили позицията си? Доколкото разбирам казвате че не им пука за България. Това сигурно е вярно, ама кого имате предвид и какво общо има с инфото по-горе?

Извинявай много, ама за 5 години са налети близо 300 милиарда в Гърция. И на това, ако му викаш ограничения, здраве му кажи. За тези 5 години, държави като Италия, Португалия, Ирландия, Исландия, че дори и Испания се вдигнаха на крака. Само 'великите' гърци ги прекараха през хххх. Е до кога?

Колкото по-нов и колкото по-малко европеец, по-твърд към гърците. Добре, че не знаят какви ги плещят родните мутреснки тролове, бихме уплашили света с толкова простотия.

Имах си аз, кур.вите от источна европа да не се натягат повече от останалите.

Той и станишко е нов европеец, ама не е твърд, а модерен и мек ляв.

Новите европейци са се спекли като нов бетон на слънце! Очакване се и напукване и пропукване и пропадане! Досущ като на новите български магистрали!

Шапка ви свалям съседи -защото ще доизтанцувате това танго до края -защото си търсите правата -защото приковахте вниманието на всички и ревете до небесата сякаш ви режат на живо с изхабен бамбуков трион заради / ужасните ограничения/ и накърненото ви самолюбие и как трудно живеете А към вас скъпи в буквалния смисъл продажни родни политици имам само едно чувство и то е отвращение и гнус тъй като друго като не правите поне можехте да вземете позиция и да се възползвате от трибуната за да съпоставите гръцките доходи с тези на българите и да помилеете малко за народа си,словенци и финландци го направиха защо не и вие. В западната преса и един път не се спомена за България по време на тази гръцка криза и никой и понятие си няма от условията за живот на обикновенните хора, уточнявам хора а не снобарски самозвал се елит. А за народа пък тоза което се случва е добър пример че нищо не се постига без борба, дано се събуди най-накрая.

СОРОСОИДИ НАУЧЕТЕ ГО: ГОСПОДАРИТЕ ПРЕЗИРАТ СЛУГИТЕ СИ !!! Византийците винаги ще си ги гледат като писани яйца, а за СЛУГИТЕ КАТО БГ КЛИ*МА !!!

тааа отвориха ли днес банките , за утре ципарис да е поканен на капитулацията на ез???

как ще надвият гърците без вафуракис -мага на игрите. та не разбрах какво точно постигна той-не подписа нищо изгодно за гърция , само се прави на клоун 5 месеца еххх спасителя на нацията, победитетя над ез...

как какво? караше си патъретката с държавен бензин. Тва малко ли е ?

ЕДНО ЗНАЙТЕ!!!! ТАМ НИВОТО СТАНДАРТА НЯМА ДА ПАДНЕ НИКОГА ДО НАШЕТО !!! Н И К О Г А! ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СЛУГИ КАТО ЛОШИЯ МАТ'РЯЛ !!!!

но ще станат или ще погинат геройски.

поврага и еврогейовете и протестърските им лакеи у нас.... Гърция е получила покана от БРИКС!!!!

ша подложат ли поканата от БРИКС на референдум ?

svetoslav11111@abv.bg

може и да я подложат,протестър.

Тези малки лъжливи очички най-добре показват кой е лакей. ))))))

Не е срамно да си гей. Срамно е да си педераст! Разпозна ли се ?:))

ципарис за които каза ,че ще има сделка..значи утре е подписването на капитулацията на ез пред гърция? ха ха ха

Гърците са боклуци!

Гърците казаха -ОХИ Банковата ваканция се удължава до неопределено време...

60% мърша, 40% нормални хора!

Объркал си се соросоидче, ще видиш как всичко ще им дадат сега на византийците - ТЕ НЕ СА СЛУГИ като МЪРШАТА, а ПАРДОН : "ЛОШИЯ МАТ'РЯЛ" в БГ !!!

ЕДИН УРОК ЗА БЪЛГАРИЯ! НА ВИЗАНТИЙЦИТЕ ще им отпуснат още пари и дълговете ЩЕ ИМ ОРЕЖАТ ОЩЕ, А Българите ще ЗАТЯГАТ КОЛАНИТЕ ДОКАТО ПРЕЗ ОТВЕРСТВЯТА ПОЧНЕ ДА ИЗЛИЗА !!! АМА ЗАЩО ПИТАТЕ ? АМИ ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ ПРЕЗИРАТ СЛУГИТЕ СИ !!!! Византийците може да са ВСЯКАКВИ, НО НЕ СА СЛУГИ !!!!!!!!!

Ох, Путьо, Путьо, Данайците и за слуги не стават.

Това ще кажеш, ама факт е че на са слуги на чичо САМ като ТЕБ !

На гърците бяха готови да им отпуснат още пари,но след реформи. Сега ,ще има реформи и пари,но и фалити.Заслугата на Ципрас е :банкова ваканция за неопределено време ,което е кошмар и катастрофа.

Не ги мислете, те бързо ще се оправят, дори и през това време ще са 5 пъти по-добре от нас ! ЕС няма да остави византийците НИКОГА, казах защо ! Един Пример - НАС НИ ХВЪРЛИХА НА НА КУЧЕТАТА - СТАЛИН след втората световна а тях си ги ПРИБРАХА сега ДАЖЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ВИЗАНТИЯ да СА ДОБРЕ (хуманитарни помощи, помощи за банките и т.н.) ТАМ НИВОТО СТАНДАРТА НЯМА ДА ПАДНЕ НИКОГА ДО НАШЕТО !

С един немски референдум, Меркел казва НАИН.

Гърция,каза едно голямо ''ОХИ'' На Е.С,какво още искат от тях???Пари няма,Авантакиса е голям,докато давали те взимали,и така,както е и при нас,да видим,ние след като Борисов не е на Власт,някой ден,дали и ние ще можем да си върнем заемите към ЕС.ИЛИ и при нас,ще стане така ОХИ,и пари няма,всичко е било Авантакис:)

Споко като окъдат 16-те милиарда, пак ще изтеглят... ама Византия си е Византия, На НАС обаче пари НЯМА ДА ДАДЪТ !!! И ще ти кажа защо - ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ ПРЕЗИРАТ СЛУГИТЕ СИ !!!! Византийците може да са измамници НО НЕ СА СЛУГИ !!!!!!!!!

Ох, Путьо, Путьо, Данайците и за слуги не стават.

Време разделно за ВИЗАНТИЯ : 60% - горди хора (с или без пойкритие) 40% - мърша Замислете в БГ какъв би бил резулатата на такъв реферндум !!! Колко процента ще е МЪРШАТА в БГ ???

Ти си мърша с някакво фалшиво самозаблуждение за гордост.

То се вижда къде мършата е повече, тези нямат банки в момента 1 трилион задължения ама живеят и ще продълават да живеят 3-пъти ПО-ДОБРЕ ОТ БГ !

"горди" гърци- абе облъченяк мурзилски - тия тъпотии що не си ги оставиш за у вас. Най-сте ми смешни путинофилите,цял живот бедни и прости.

Нещо май имаш комплекс от путин, да не би неговия да е по-голям от твоя ?? Русия изобщо не ме интересува, но е очевидно колко дръпнаха напред като разкараха СОРОСОИДА ЕЛЦИН и Хамерикано-юдейските си олигарси !!!