ЕС даде последен шанс на Гърция

Лидерите на страните от ЕС, събрали се в Брюксел, призоваха Гърция да утвърди съгласуваното си с ЕК, Европейската централна банка и МВФ ново законодателство, свързано с данъчната стратегия и приватизацията.

Обратно в новината

Коментари - ЕС даде последен шанс на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кои пие а кои плаща а прости били европеиски измамници не ги мислете.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най-важната информация е под чертата: "държавите да покриват дълговете на банките с бюджетни средства, както и да намаляват публичните разходи, което те определят като ирационално икономически и несправедливо от социална гледна точка". Проблемът не е само в Гърция или само в България. Той е глобален.

Гърците и икономии ли? Ама за какво говорите! Ако пък ги научите и да работят поне по 6 часа 5 дни в седмицата. И ако разберат, яе в една година има 12 месечни заплати!!!!!!!!!

kgb777kgb

Голяма грешка ! На гърците нищо не трябва да се дава ! Те вече взеха всичко , което може и което не може , включително 15 - та и 16 та заплата !!! А за това , че са народ , а не стадо като нас евала им правя !!!

Няма да плащаме, ще им дадем заем. А след това защото не могат да си го изплатят, защото условието ще е да продадат и ризата от гърба им ще им се вземе всичко.

Цената на европейските помощи -- поробване. Да диалога е: Продайте всичко на половин цена (нямате пари -- ние ще ви го купим). След това ще ви дадем повината от парите, за които сте го продали като заем, който трябва да плащате с 100% лихви. След това ще намислим какво да ви правим. Бъдете спокойни, няма да ви убиваме, защото ще трябва да ни плащате.

Точно така! ЕС ускорява крачките към централизиране на властта и недемократична диктатура в Европа.

Това беше коментара на селският кретен!!!

В гърците ми надеждата, ако те не се справят, се надявам на испанците и италианците.Дано някой от тези, фалират държавите си, за да се закрие този безумнен проект "Единна Европа" сега под названието Европейки Съюз.Вярно като се разпадне и на нас българите в началото няма да ни е леко (то кога ли ни е било).Ние бълагарите вече 20 години си протягаме краката според чергата, а някои правят пари на наш гръб и ни крадат като онези дето "присътвали" 500 години по нашите земи.Пък като се разпадне се надявам да спрат да ни баламосват с измислени пролеми (глобалното затопляне, хомобраковете и други от този сорт).Тогава съм сигурен, че ще се намерят БЪЛГАРИ, които да направят живота ни по спокоен и добър.

ЗА КАКВО Н ИТРЯБВАШЕ ДА ВЛИЗАМЕ В ТОЗИ ПРОКАЖЕН ЕС ! това е кошмарна организация Тежко ни !

Като ви го казваше Волен казвахте че е луд. Преди това и Путин го каза. Сега си сърбайте попарата и го духайте по-силно че е гореща.

На нас не ни е трябвало, но не ни попитаха! На други им трябваше, за да пипат в европейските фондове.

Бойко,чедо,ша помагаме кат кайш.Аз съм казал на бабата да бере чушките-те са много люти да знайш.Дан ти казвам како ша прай гърко кат лапни една чушка.И от черната репа съм казал на бабата да вади.И тя яко люта.Нал знайш како са прай кат ядеш люта репа.А тъй Бойко,да разберът гърците че им памагаме. Аз имам едни шаечени палту и кащи-и тях ша дам за гърко.Знайш как държат хладно през лятото.Аз си одя с тях.Ам чи какй туй климатици,инвертори,чилъри-ади де,шаечиното за гърко,шаечиното. Ама Бойко чедо,дигни малко тез пенсий бе.Чи то 147,53 лв. е мойта и на бабата 139,99 лв.На оремака не мога да ида.Баба и дума ни дава да става да ма пусни на оремака.Пък чувам чи на гърко пенсията била голема.Ам то зако му е таз голема пансия кан нема како да яде.Ний ша памагаме,ти само дигни пенсийти поне на половината на гърко-повеке недей. Бойко,чедо,ам ти кош а прайш кат додат комунягите на власт,а ?

Аз съм ленив хитрец, който живее край морето. Имам малко наследствени земи, а един ден надойдоха едни мобилни банкери да ми дават заеми. Взех. Купих си яка спортна кола. После им поисках още пари, щото харчех много по заведения, а и на родата давах - тия пак ми дадоха. После дойдоха и от други банки - и те дадоха, а и някакви финансирания усвоява там нещо си счетоводителката. Доста пари взех така. Сега искат да им връщам, ама аз нито мога да работя, нито земята да продам е достатъчно. А иначе хапвам и сега добре, щото съм 130 кг, а и доктор ми трябва редовно. Е, парите не мога да им дам, ама изхитрях и им исках още, за хотел, че да получавам нещо и да им ги върна. Те пак дават. Е, аз ли съм виновен - даваха ми, взех :)

Ти май си успял американец. И те така действат. Някои, като Мадов стигат и до милиардери. След това обявяват фалит и отиват да ядат за държавна сметка 2-3 години. Като им свърши субсидията започват отново да дърпат заеми. Само дето не се поддържаш -- 130 кила! Не е здравословно бе човек.

Гърци, имате последен шанс да си сложите примката на шията и да скочите от моста! Банкерите губят търпение вече, това поробване много се проточи, те не са свикнали на такива неща. Не могат да си пият уискито спокойно.

На българските фермери им спират субсидиите за най-малкия пропуск, а на гърците им подаряват по 100 млрд. евро на няколко месеца????? Май и ние трябва да почнем "протести"... или просия :)

Ей глупчовци не разбрахте, че ние вече сме поробени, и то без да сме вдигали стачки дори, никой нищо няма да ни даде, освен някой и друг кокал, за който да се дърлим. А иначе ако гърците се примирят с поробването и те ще стигнат до момента когато няма да се опитват да ги примамват. Тези траншове от ЕС няма да бъдат раздадени на народа, а ще отидат за погасяване на стари заеми, с малката разлика че народа ще е доста по-беден и далеч по прецакан.

Ключовата дума е 'даде'. Самите лидери на ЕС са не по-малко виновни, защото сигнали за кризата и вероятността от банкрут има от години. Улисани във вътрешнополитически битки и проблеми, някак не забелязваха идващата буря. Хиляди чиновници, взимащи добри заплати също проспаха и пренебрегнаха сигналите. Сега видиш ли същите тези се сепнаха и взимат мерки. Как ли ще ни убедят, че са правилни, ако досега са дрямали.

Трябва да им се помогне на Гърците, но срещу помощта да ни дадат излаз на Бяло море и остров Тасос.

Поддържам го. Да им се помогне, но да се задълват да възстановят собствеността на изселените след войната.

Заглавието на статията да се смени на: ЕС даде последен предпоследен последен последен шанс на Гърция .. щото поне за няколко "последни" четох вече

Никви втори шансове! Ядоха, пиха- сега е време да си платят сметката! ГА МААХА КИБАПИТИ И КИФТЕТАТА И ГА ЩИПАХА БУЛКИТИ НИ РИВАХА ! АМА СЯ КАТ ТРЯА ДА ПЛАЩАТ РИВЪТ ! Да се хващат на работа вместо да стачкуват и да си връщат заемите! Щом ние можем да работим за 500-600 евро значи и те могат!

Откъде-накъде държава като нашата, където заплатите и пенсиите са ни много пъти по-ниски от гръцките и ще спасяваме Гърция - те си стачкуват, затварят ни границите, правят ни на луди, пък ще им помагаме?! Да се оправят - сами са си надробили попарата, сами да си я сърбат! А този ЕС за гърците е майка, а за нас - мащеха! Писна ми!

Земетресението и цунмито в Япония са нанесли щети 210 млрд. $ . А щетите от кражбите, измамите, плюскането, песните , танците и стачките на гърците са нанесли 330 млрд. евро на ЕС. Гърция е държава с ефекта на двойно по-разрушително цунами!!! И да спрат да се правят на велики, че имат лоби! Имат хоби да лъжат и лентяюстват! Вън на всички гъзобърсачи от Гърция, нека ония сами си бъркат отзад.

Не заслужават втори шанс - гърците в по-голямата си част са мързеливи и неграмотни селяндури, свикнали държавата да им дава, без нищо да правят ! Акъла не им стига да си оправят сами бакиите - имат над 8 месеца курортен сезон и пак не могат да се организират, за да излезнат от кризата - защото са мързелива и алчна паплач !

Финансовата криза бе предизвикана от банките. Поради тяхната безгранична лакомия и алчност. В момента в Гърция става преразпределение от бедните към богатите. Режат социалните придобивки на бедните за да спасят държавата. А защо не подхванат банките? Банките предизвикаха кризата, банките спечелиха от кризата, и банките ще продължават да печелят, защото тези 330 милиарда помощ ще минават през тях! Частните банки печелят, бедните данъкоплатци плащат!

гърците си изтеглят парите от банките и купуват злато.защо ли?сигурно щото са прости!!!

В един стар виц се казваше" Един евреин може да излъже двама арменци ,а един гърк двама евреи". Те ще се оправят има кой да мисли за тях. Съпругът на английската кралица - Белика Британия принц Филип е грък, съпругата на Испанския крал, кралица София е гъркиня. Жената на Папандреу еамериканка от влиятелен произход. Има още мноооо....го ходове работещи за тях. Ние да го мислим, какво ни чака.

ДО : ТАНАТАНА И ДР. ПО-ДОЛУ.........АМИ ТОЧНО ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТАКИВА ОГРОМНИ ИКОНОМИИ И НЕВИЖДАНИ ЖЕРТВИ /ФИНАНСОВИ / ГИ ПРИТИСКАТ ДА ПРОДДАТ ОСТРОВИ И ДА СЕ ЗАКРЕПЯТ - ЯВНО ТОВА СИ ГОНЯТ КАТО ЦЕЛ "СПАСИТЕЛИТЕ" НА ГЪРЦИЯ И ЩЕ ГИ ПРИНУДЯТ !!!!

Дори и да се помогне и да не може да си върне заемите Гърция няма да бъде същата.Ще бъде вече зависима от много външни институции МВФ,ЕВРОБАНКА,ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ С ЕВРО,ЧАСТНИ БАНК. И НЕ ЧАСТ.БАНК. ИНСТИТУЦИИ И други.Ако се включим и ние ще имаме възможност като донор и ние да се правим на контрола.Ще бъде пренаредена схемата им за заплати и доходи.Приказката свърши.Сега има други две държави в които върви тази приказка и поне 10 години ще е лайф а после ще си ги купят и контролират.Живял съм 1985 г.там и знам че стандарта им беше нисък.Сега пак ще е така.Правеха се на гърци в България при 3 лв. за долар.,а там се гърчат и стискат. И имаше голяма безработица.

Знаеш ли че минималната заплата в Гърция е 730 Евро, а в цветущата България няма и 150 Евро! Както е тръгнало, в близките 10-20 години няма да достигнем дори 1/3 от минималната заплата на "закъсалата" Гърция :(

СПОКО! Стават само 2 години на ТАЗИ СИСТЕМА! После или в РАЯ или в КАМЕННАТА ЕРА!

Да бе кво ни пука че след 50 години може би/евентуално ако всичко върви добре нашите правнуци имат потенциал да достигнат някакъв средноевропейски стандарт... Що да седя в мизерията и да чакам зариди това че може би правнуците ми щели да живеят по-добре, като мога с един полет да си вдигна стандарта 5-10 пъти, а и така децата ми няма да мизеруват?

Цял свят знае за изкуствените доходи досега но балона се пукна и се връща това за което писах по горе.

Пиянството на един народ не може да продължава вечно. Кръчмарят и мутрите му накрая ти бият шута!

Това ми звучи, като онзи стар виц където ловец се прибира в къщи хваща жена си в изневяра и дава шанс на любовника да разклати м.дете си. Като гледах онази вечер Барозу, как се подхилква ехидно ми стана ясно, че вече големите са си разпределили тортата. Гърците не са в състояние да върнат тези заеми и ще бъде парцалосана.

Милко Балев, защо не се пръждосаш вече!!??

БГ. правителство има много тъпо поведение. Вместо да използва момента и се възпротиви цяла Европа да си бърка джоба заради измамниците Гърция и в замяна да иска реципрочно увеличение на помощи и програми в десетки милиарди евро, нашите дават да ни бъркат в джобовете. Ще ни потопят в ада: "Дори и с втора спасителна акция Гърция няма да излезе от кризата, се казва в доклад на Open Europe. Спасяването на Гърция от фалит ще струва на всяко домакинство в еврозоната по 535 евро. Изводите от доклада към изследването обаче са, че Гърция ще продължава да затъва икономически дори и след втората спасителна операцията и наливането на пари в държавата. Целият държавен дълг на страната в момента е 330 млрд. евро."Около 50% от него ще бъде поет от европейската икономика", пише в доклада към изследването. Това означава, че европейската икономика ще трябва да заплати между 123 млрд. и 144 млрд. евро. От тези суми около 23,5 млрд. евро ще се бъдат поети от обикновените данъкоплатци."

какви измамници бе?! хора, осъзнайте се! това, което гърците сега трябва да решат е как да не бъдат "демократизирани", а и да не изпаднат в третия свят като нас. всичко по тази сметка ще се плати от тези, които са сега на площадите. и това е за да спечели частния капитал. Помагайки на Гърция, ЕС налива пари в частни джобове за сметка на всички нас. Затова е натиска, ако не мине щетите ще са само за банките. това е което не искат да допуснат

Разбрахте ли сега защо стачкуват гърците. Пак за тях камари с евро и пак срещу обещания, че няма вече така... До другия път! Ание си трайкаме. Тихо е, не са ни събудили!

СПОКО! Скоро НЯМА да ИМА НИКАКВИ ДАНЪКОПЛАТЦИ!

пак нищо не сте разбрали. Гърците стачкуват срещу това да плащат с нови заеми, лихвите по старите заеми, вместо банките да си поемат риска от загубите. когато това последното се случи, ще видите, че нещата ще се оправят. А дотогава, дано се събудим, за да искаме да се случи по-скоро.

Няма да могат да направят икономии в размер на 28 млд евро и приватизации за 50 млд