7000 полицаи срещу граждани в Атина (снимки)

Около 20 000 демонстранти се включиха в шествието в Атина, отбелязващо 41 години от бунта в Политехниката, довел до свалянето на военната хунта в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - 7000 полицаи срещу граждани в Атина (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВАСИЛИС ФАМЕЛОС 18-годишен Това е името на братовчеда ми,сниман от чужд журналист скрит на покрив,когато го държат двама,и третият се цели между очите му.... ПОКЛОН пред паметта му.........

Чета ви коментарите и направо не ми се вярва! Не знам как точно си представяте ситуацията в БГ, като излезнем от ЕС! Как си представяте, че няма да сме зависими от никой? Или пък понеже имаме много силни политици, държавата ще е по-добре ли? Много, много, ама много прост народ има тук

Няма нужда да излизаме от ЕС, достатъчно е да водим САМОСТОЯТЕЛНА политика. Както унгарците, например.

pmotikov@abv.bg

Например да продължаваме да поддържаме путлеристанския анклав "Росенец", дет нЕ сЕ знае що влиза и що излиза ???

Преди време прочетох един пост. Не му помня автора, ще го цитирам, защото е безпощадно точен,надявам се, автора да ми прости, важното е, че признавам, не съм аз автора: "Първите три етажа не им пука, че асансьорът не работи. На последните етажи не им пука, че вратата не се затваря и влизат клошари и крадци. На всички без най-горния етаж не им пука, че покривът тече. Затова сме на този хал!" Та докато това е в сила, ние ще сме слаби, а слаб народ не може да има силни политици. Има само силни тении, които му смучат жизнените сили.

Великите Американски Щати са общество на реалната конкуренция, където просперират интелигентните, трудолюбивите, честните, справедливите, затуй се мразят от мързеливите главанаци от цел свет.

американците биха подкрепили и най-големия диктатор, стига да имат интерес от него. Това не им пречи обаче на лъжливите твърдят, че демокрацията им е водеща ценност. Наблюдавайки кого подкрепя, констатирам, че и днес са си същите.

Между цигани и американските индиански племена няма много общо и ти много добре го знаеш ! Какво общо имат народите създали цивилизацията на древните инки и циганите от Факултета,американски торле ?

От поне десет години БГ емигрантите НЕ ХОДЯТ В УСА (ходят някъде в Европа). От УСА има заврщащи се !

Гърците правят шествие по случай годишнината от демонстрациите срещу правителството на Черните поковници, както го наричаха. Акво недоволство срещу ЕС, какво излизане видяхте, руски подлоги?

то глупака си е глупак!То да беше к.р,да ти го набие човек,ами то е акъл!Много трябва да ти се обяснява на тебе!А то не става само с ядене!

Ние не сме виновни, че ти си глупак!

Не бе, изгорили са американското знаме пред съответното посолство от демократичен плам:-). Бъди уверен- гърците ще стоят на потъващия кораб ЕС докато имат изгода и ще скочат преди ние останалите да се "набълбукаме".

Не му върви нещо на този ЕС (виж Дира в момента!). Жалко, че и ние се набутахме без време в това мазало.

Ти сега кажи за избитите и затворени в концентрационни лагери индианци от северна Америка, не ми пиши за пингвините в Антарктида.

Можеш ли да ми отговориш, ама честно, кого от всичките 240 си избрал?

В неделя румънците и поляците, вчера гърците... Явно Източна Европа започна да се събужда, само България още спи и колкото и да очакваме, новото правителство отново няма да проведе необходимите реформи, тъй като е произрасло от червената номенклатура и ДС.

Ми имаше едни ранобудни, дето вече дремят по коридорите на властта... ако ги помните :)

Какво значи "Българи спи"? Искаш да кажеш, че и БГ трябва да поеме политика за излизане от ЕС?!

Точно така,съвсем правилно си разбрал какво иска да каже човекът!За нас ЕС е само бреме и хомот!Крайно време е да тръгнем по пътя на самостоятелността!Не ни е нужно Нато или ЕС да ни дърпат кончетата и да ни управляват посредством мръсни и корумпирани марионетни правителства!

Не разбрах, кои са израсли от червената номнклатура и ДС? За "протестърите" ли говорим? За тези, които протестираха срещу "комунистите" от правителството на Орешарски. Защото те в момента са на всички ръководни нива в държавата! За тях ли става въпрос?

Не се правете на ощипани,то злото и разрухата на държавата ни не е от 1,5,10години!Много правилно го е казал човекът,друг въпрос е ако годинките са ви малко и не можете да осъзнаете същноста на проблема!Този измислен преход вече продължава 25 години!

За пореден път- срам,че гърците са в пъти повече народ,отколкото сме ние. Не знам за вас, но аз,въпреки,че имам прекрасни впечатления от редица гръцки познати, не храня изключителна симпатия към народа им като цяло. Въпреки това не мога да кажа на бялото черно. Когато стане въпрос за национални интереси комшиите-търговци и данъчни шмекери се обединяват в народен юмрук. Спомнете си какво направиха те с италианската фашистка армия през Втората световна:-). P.S До колегата "Информатор", в случай,че чете: при такива новини благородно завиждам на националното ви чувство. Предстои да си спомним нашето такова.

Няма от каякво да завиждаш!! Нито по-глупави сте българите,нито по-назад относно мисленето!! Трябва да узреят нещата... Решението,идва спонтано! И тогава,реки от Народ по улиците!! Тези реки-връщане назад,нямат......

Когато стане въпрос за национални интереси ли?Сър Артър Евънс : "Навсякъде ми прави впечатление свирепата и нечовешка ненавист на гръцкото малцинство в Македония към българското мнозинство на омразните славяни.Един откровен грък ми каза/за българите в Македония/-Ние на тях тук ще им спретнем друг Батак"Цитатът е от Симеон Радев,Българското Възраждане.Спомени."Необрязяните турци", така ги нарича П.К.Яворов в белетристиката си за българската епопея в Македония.Ако ние днес трябва да правим шествия до чужди посолства,за да протестираме срещу историко-политически несправедливости,трябва да започнем от легациите на Турция,Гърция и Сърбия.На всички невинни жертви се полага уважение към паметта,но стига сте хулили България,гъркомани!Предлагам Хомерчо,Перикълчо,Аристофанчо&CO да си ходят у тях, в Елада,защото в Гърция никъде няма асоциация на коренното българско население,нито се развяват български знамена,за разлика от тук-рйираните парцали са в центъра на българските градове,човек се пита в коя държава живее или в нечия провинция.Идват ни в повече

Събуди се,и забрави вродената си омраза... Кланета е имало от гърци срещу българи,и от българи срещу гърци!! В Атина,има българско училище,управлявано от българи!! Гърция изпрати на европарламента,българска гражданка,която не притежава гръцко такова.... Малко смешен изглеждаш на фона на 21 ви Век........

тия тръгнаха да джавкат срещу собственика си .... да не ги облее скоро нова демократична вълна

Самолета на Мистър Кобър поради Митинга на летище София кацнал в Атина, а там РБ- юнака , пак е пофторил, че не може дая Уважава Клечката , той обарвал Момичета !

Apollony

Евала на тея гърци ве. Спиме хора, спиме.

На Балканите май никъде не "обичат" краварите ! А изобщо някъде "обичат* ли ги ??

Имало ли е престъпен фашистки режим някъде по света, някога във времето, който да не е бил подкрепян явно или тайно от Фашингтон?

Е, само за последните сто години де. Все пак кравария е по - млада от повечето мелнишки бъчви.

понеже не сте запознати повечето с гръцката народо-психология да ви светна. В нашите райони граничещи с тях има една поговорка, ама мнооого стара поговорка, предава се от поколение на поколение. Тя гласи: "Грък-магаре да стане, не му се качвай"! В най-лошата им година, когато аз купувах кг. сирене, те го купуваха в Бг. с тенекиите.Това преди 1-2 г. и сега. В супермаркетите не те смятат за човек, изпреварват те и те избутват, нареждат се с по две колички с продукти с връх. Това за техните пенсионери. А най-голямо ми беше учудването, когато чух през последните 1-2 год., че има групи, които масово говорят на руски. Оказа се, че те са нещо, като нашите бесарабски българи, които са живели май по украинските земи и сега се връщат в Гърция. Бъкел гръцки не говорят, но се връщат по родните места.

добре сме запознати с византийските номера, запознати сме и с това, как се вземаха селско-стопански субсидии с по - 200-300 хил. глави добитък намиращи се на остров от 50кв.м., запознати сме с парите от олимпиадата, с рисковите оценки ааа+++, с подкупите за закупуване на немска военна техника, с "инвестициите" в шивашките цехове, в които се бачкаше за безпари и мн., мн. др., но всичко това дава ли основание да се действа като ердоган срещу демонстранти, които искат да изкажат благодарността си към големия брат, които "....сме пределно твърди в становището си, че трябва да бъдат спазвани основни международни принципи.." .

но номерата ги правят и в Бг. и то доста успешно. Пример: Наследници сме на земи. Някой обаче в комбина с кмет и кадастър ги обявил от години, ама от много години за пасище и лапа европейски субсидии за пасище. Ако не се разтърсиш, няма и да узнаеш, когато узнаеш е вече късно. Далаверите са големи и ако европейските чиновници си отворят очите за това, Русия и Украйна ще останат на втори план със сигурност. Обаче те са се вторачили там за приходи, пък хич не гледат за загуби зад гърба си. Ама нали се крадат по европейски, лошо няма.

Г-н/жа Сегааа ,явно нямате много контакти с гърци и впечатленията ви са от единични случаи!Наверно сте видели в Петрич или в Сандански гърци с пълни колички,говорещи руски!Аз често обикалям из Гърция,зиме и лете и познавам доста добре гърците и тяхната народопсихология,но на вас със сигурност мога да ви кажа,че тези гърци,които сте видели да пазаруват по този маниер от нашите магазини,живеят в северната част на Гърция,около паралелната линия Керкини,Иракли,Серес Драма,Кавала,Ксанти!Да верно е,че от тези зони можете често да слушате гърци говорящи руски,но това не се дължи на вашите теории за произхода им!Тези натурализирани гърци живеят в северна Гърция вече няколко поколения,и те са част от емигриралите руски белогвардейски семейства прогонени след руската революция!Да те са доста голям брой,но са поселени в тезирайони,които съм описал,най много до Солун!По надолу към Лариса и по на юг няма такива люде с такъв манталитет и с този начин на пазаруване!

че ме опровергахте. И аз силно се надявах не всички да са такива. Тук не ставаше дума за невъзпитание, а за поведение, с което демонстрират превъзходство над българите.

пак диктатура, но този път преоблечена като "европейска демокрация". ваню ромпов може да се гордее с постиженията на "европейските лидери". където лидер е водач, но на американските интереси на този континент. демек - троянския кон на щази-те.

Абе гърците дали имат поговорка от рода :"Склонена главица сабя не я сече" ?

нямат. Все още им е заложено генетично, че са били Империя. Докато на нас и децата ни втълпяват, че Симеон Велики, всъщност не е бил Велик, Васил Левски бил, /сега не мога да се сетя, как го определила една госпожа в детска градина, но нещо от рода на "мутра"/, ще залагам кода на детето си, че трябва да се махне от тук. Дали Америка, Русия или Германия или Индия или Бангладеш или Китай, само не тук. Само не тук. Не съм предател, но ако има възможност няма да го спра. Лично ще му събера багажа.

Баш предател си, но спокойно не си само ти, иначе нямаше да сме на това дередже

Хайде да се изнесем всички,дебил!Малоумнико,в Париж билетчето за метрото е 5.80 евро,а под 2000 евро,по добре спи под мостовете на Сена!

Нямат! А девиза на Гърция е "свобода или смърт". Те са се освободили преди нас, затова мисля, че изразът е техен, а ние сме го заимствали.

Има народи, има и сбириток от индивиди. Ние сме от вторите.

Не знам какво е "сбириток", но твойто мнение въобще не ме интересчува... И това,че се изразяваш по-този начин говори много повече за теб и твойте "интелектуални" възможности отколкото за това "ние" какви сме! Преди да драскаш недодялани мнения вземи помисли малко ако можеш...'

Гърците трябва да са ни благодарни до гроб! От страх да не станат комунисти, през 81 г. ги набутаха в ЕС и от тогава та до 2010 им наливаха кинти и ни ги показваха за пример как добре се живее при Демокрацията без да има нужда от индустрия, енергетика и т.н. измислици на Социализма! Да ама дойде 2010, и излезе наяве 500 милиардния балон! .. А пък ние балъците искахме да станем като тях..

Не си спомням при Комунизма танкове да са газили университети и да трепят студенти! Виж в Демократична Гърция се счита част от процеса!

не вси виждал,щото не си бил в прага преди години...или защо ни се размина,когато петур младенов искаше да изкара танковете срещу народа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е те това си е нашио демократ! За Прага ми говори! С чужда баница и оно се бута десидент! Да те у Десиденто .. Мат'рял какво да го правиш!

не си видял щото си на 15 най вероятно

При комунизма не са им трябвали танкове. Студентите сами са се топяли един друг и са ги респектирали овреме.

и индианци.:) Това е народ от северни племена. Слезлите надолу през ледниковия период са наречени индианци, щото някой си помислил, че открил Индия. Сега ескимосите и индианците са почти братя по ДНК и е време да решат дали ще са окупирани в лагери в Америка, или ще минат към РФ и към рода си. Дет са вика бунт да става. Колкото и да е шега или истина, ако това се случи ми е любопитна реакцията на Америка :)

Браво на гърците! Достойно отбелязват свалянето на фашистката хунта на полковниците. Гледам нашенските фашиосоросоиди се асоциират с гръцките хунтаджии. Показателно.

Българите да вземем малко пример за национално единство и достойнство. Не искам да си представя дали ще им стигнат полицаите, ако някой им вдига тока или бъзика пенсионната им реформа. А тук стачкуваме пред телевизора и във форумите. Не се сърдете после на никой, че нямаме си държава и ни мачкат ден след ден.

+++ Те затова пенсийте в Гърция са 1500 евра и ЕС то не смеят да ги пипнат.. а при нас първата работа на Бойко беше да резне надбавките и да обещае 2 милиарда за 3 та ръка военни самолети..

...военната хунта! Ама моля ви се, това не е възможно или е някаква грешка,та нали са ,,демократична,, държава и люлка на ,,демокрацията,,!

по-добре ли ти е, като си ги избираш? Дори не знаеш кой ги е избрал.

защото някой на времето им е внушил, че там много лесно се забогатява и прословутата пропаганда за "американската мечта". Всъщност са едни "чип"оносци, които си мислят, че рано или късно, забогатяването ще се случи.

Гьрците да благодарят на военния режим тогава, че ги спаси от социализЬма който щеше да настьпи. И тогава гьрците щяха да са като нас в момента...... А те дори и фалирали, са поне два пьти по-добре от Бьлгария в момента, благодарение на това, че тогавашния режим не допусна комунисти ( социалисти ) до властта!!!!

си Ванге. Но ти не си виновен.

С други думи да благодарят на ЦРУ, а? Смешник! На чужд гръб и сто тояги са малко!

Izglejda che taka se pravi kogato se svalq pravitelstvo,a ne kato v BG-kontrolirano ot Darjavna sigurnost!I 25 godini ni6to novo i dobro za naroda!

Кой им е виновен на византийците, че вземат милиарди заеми и искат да живеят на социални за сметка на държавата без да работят.Това и в Германия го няма. Там има икономка и дисциплина. Защо да подкрепям византийците и да им плаща целия ЕС борчовете, кой им е виновен.

не е виновен. Просто по-бързо са схванали европейските ценности от нас

ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА УЖ ТИ СИ ИЗБИРАШ ПОЛИТИЦИТЕ , А ТЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ ТИ ПРАЩАТ ПОЛИЦАИТЕ ДА ТЕ БИЯТ :)))))

Полицаите, които същият тоя народ издържа с данъците си.

По скоро данъците ги плащат тези на които ще им бъде изпочупена собственоста от тези вандали и за това полицията ги пази

Никой не харесва американците. Те са преки виновни за световния мир. Ако се организират референдуми за НАТО и ЕС, то тези организации ще се разпаднат за отрицателно време. Самите американци не харесват политиките на белия дом и ЦРУ. Да не забравяме, че има щати който искат референдум за отделяне от САЩ.

Нали знаеш, какво е казал Джей Лено по въпроса, за книгата със списъкът на страните, които не обичат американците, цитирам по памет, беше нещо от сорта - Атласа на света.

"Никой не харесва американците. Те са преки виновни за световния мир" Нещо аз ли не съм в час - какво имаш против световния мир ?.

не си в час, никой не те разбра, а ти?

Гърците протестират с подкрепата на собственото им правителство, за да изнедват ЕС, след всеки протест лапват по някой милиард отгоре до тук са получили такава колосална сума от стотици милиарди евро от ЕС, че свят да ти се завие, а за нас Румъния и Украйна остава само списъка с големите обещания, от рода "Тати ще ми купи колело ама друг път"!

Българи виждате ли какво става при тях защитават интересите на държава и народ това е национално чувство а не катоБГ стадо овце.

Ние не сме овце! Българинът е хитър и знае, че за нас от такива протести ще излезе само още един Майдан, от който ще станем само по зле. Краварите зорлем ни тикат в ръцете на Русия или поради глупост или по договорка, ако имахме разузнаване щяхме да знаем причината. Но ЕС умишлено ни държаха с румънците на полугладна диета, едва ли е било за да ни направят манекени като Туиги и да ни направят завършени "щастлици" столетници на гладолечение.

Овцете имат стаден инстинкт, който отговаря на социалното чувство при човека. Българинът е антисоциален, егоист и конформист.

Дире, що изтри 13-ската, бе............ доста хубав коментар!

Американската нация се основава на кръвта, костите, земите и имуществото на повече от 100 милиона убити и измъчвани индианци, законните собственици на тази страна. Юдео-масонският печат, до ден днешен, внушава на всички идеята, че Америка е била усвоена от ръцете на белите колонизатори. В действителност, повечето от земите преди пристигането на белите са били култивирани от индианците. Белите, всъщност, са били завоеватели, крадци и разбойници, които са построили просперитета си на базата на смъртта и страданията на десетки милиони индианци и роби-негри. Завладявайки земята, принадлежаща на индианците, нашествениците обявявали коренните обитатели за чужденци. Според законодателството на САЩ (действащо до 1924!), индианците не са граждани на тази страна и нямат никакви права на нейната територия. Демократичното американско правителство принуждава представителите на индианските племена, под страха от смъртта, да подпишат с правителство доброволен договор за продажба на земята им. През 1862 г., правителството на САЩ, издадава Закона за заселване на Запада, т.е. индианските територии. За да стимулира белите на война срещу индианците, на всеки окупант е било обещано безвъзмездно 160 акра от най-добрата земя за постоянна собственост. Индианците собственици на тези земи били обявени за незаконни. До края на 1860-те години в страната се води широкомащабно преследване и убийство на индианци. През 1871 г. на щатския Конгрес ратифицира Закона на Съединените щати на индианските резервати. По-скандален от престъпленията на древните египетски фараони за преселение на хора, Законът узаконява тоталното ограбване на индианците, превръщайки истинските собственици на тези земи в безсилни роби, подчинени на произвола на дребните федерални служители-окупатори

Наистина смешно и лицемерно е хората откраднали цели континенти земи и несметни ресурси от местните да се бият в гърдите колко са демократични, добрички, свободни, и изтънчени. Това е една Римска Империя - луксът се гради върху заграбването. Обаче кармата им е лоша и накрая ще бъдат завзети от "туземците"

Турция обаче използва създалата се тогава суматоха в Гърция и превзема северен Кипър.

значи заради това протестират срещу американските посолства. За гърците нищо не се чува, но явно и те недолюбват най-големите демократи. То май ще е по-лесно да се изброят тези, които ги харесват :)

Скъпо но струващо си удоволствие, живеят в една етнически чиста старна. Аз за това давам Родопите, даже и Бургас.

Гърция етнически чиста ??? Явно никога не си минавал Кулата ... Поне милион алабанци , минимум 150-200 хил. българи , няколкостотин хиляди араби и африканци. Идея си нямаш какво е в Гърция ;)

едно време друг комунист даваше Пирин, сега ти даваш Родопите ... ей това е да си класически безродник и ко..ле

НАТО не реагира . Как ли в най-близко бъдеще ще ни защити от южната ни съседка.......

Турция извърши и поддържа окупацията с пълната гаранция на Англия и САЩ.