Гърция оповести най-новите си предложения към кредиторите

Правителството на Гърция публикува списъка с най-новите си предложения към кредиторите, които настояват Атина да вземе мерки за бюджетни икономии.

Обратно в новината

Коментари - Гърция оповести най-новите си предложения към кредиторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАПИТАЛИЗМА И НАТО НИКОГА НЯМА ДА ИЗТЪРВАТ ГЪРЦИЯ! ТОВА Е ПОРЕДНИЯ БАЛОН НА ЗАПАДНИТЕ РАЗРАБОТКИ ЗА ГОСПОДСТВО НАД СВЕТА!

До КМ Ти от каква националност си бре "СМЕЛЧАГА"

Завиждам на гърците, че с такива управници успяха да си прокарат номера - хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло.

Мечо Пух казва на Прасчо: - Прасчо, ти кога ще ми върнеш парите? - Кои пари? - попитал Прасчо. - Тези, които ти дадох назаем - казал Мечо Пух. - Защо трябва да ти ги връщам, нали след като ми ги даде, те станаха мои - упорствал Прасчо. - Еееех, и ти си един Ципрас-чо - въздъхнал Мечо Пух...

Поговорки. Първа " Когато грък се ражда и евреина плаче" Втора " И на магаре да се направи гърка, не сядай на гърба му"

решенята за гръцикя дълг са всъщност само три - а) опростяване на заемите изцяло или частично (реструктуриране) за да могат да се обслужват б) излизане от еврозоната за да се девалвира новата гръцка валута, което ще направи икономиката по-конкурентна с последваща възможност за продъляване на плащанята в) комбинаця от а) и б) (тук възможностите са много и експертите биха могли да предлоят оптимално решение) мерките, които се предлат не могат да решат проблема, опита да се направи нещо като фалит ама не истински -- хем да се оставане в евброзоната и да се съхранят главните социални придобивки на гърците хем да не се реструктурира цялата икономика няма да сработят. даже сега да се избегне кризата, ще я имаме още по-лоша след 1г или след 2г.

Всъщност гърците следват само едно решение-яж,пий,живей и всичко ще бъде окей.Още преди месец икономист от Блумбърг предсказа какво ще направи Гърция.Ще разиграват коня постоянно.Тоест сега приемат мерки които няма да спазят и така до безкрай.

изхвърлянето на гърция от еврозоната и ес е исторически оправдано. има поговорка още от древността, която гласи: "от гърците дори евреите са избягали"

то в българия това е нещо нормално.аз не виждам нищо странно в това нещо.

Да, избягали са - в България.

Поради некадърността и алчността на наште политици тук сме обречени на робска работа и лакейски заплати. В GR една камериерка взима колкото тук програмист от високо ниво.

направете го и вие ама не ви стиска. "страхливци",това сте вие българите.

Не знам дали кредиторите са пълни тъпанари,но че коментарите са тъпанарски е сигурно! Добре е преди да се вземе отношение внимателно да се прочетат новите предложения на гръцкото правителство.Текста не е голям. Прави впечатление,че всичко е премислено много внимателно.Предложението е с много висок социален заряд.Мислено е за защита на най -бедните слоеве от гръцкото общество.Данъчните ставки са според доходите,което е справедливо разпределение на тежестите. При нас как е? При нас си имаме "плосък данък". В повечето страни от Европейския съюз такова животно няма. Идеята на "плоския данък" е ,чрез ниската данъчна ставка плюс евтината работна ръка да се привлекат чужди инвестиции.Толкова години обаче,тази схема не сработва. Причините?Скъп ток и висока корупция!Тогава защо трябва да продължаваме да държим този данък?Според Мартин Димитров-понеже данъка е нисък имало голяма събираемост. Ако се премине към пропорционалната скала/както е навсякъде в Европа/,нямало да има събираемост на данъците.Тоест ще се укриват данъци. Пълна тъпотия! Ако е така,тогава за какъв дявол ми са ДАНС, НАП, МВР и една камара други служби.За какво плащам данъци?

не виждаш ли че си безгласна бъква.всички българи сте такива.не знаете за какво живеете, докато сте страхливци никога няма да си оправите държaвата..

Точно казано! Но има и друго - управляват ни Андрешковци. Помня, по време на дебатите по бюджета, опозицията заяви, че умишлено се залага ниска приходна част и икономически растеж, който според тях реално се очакваше между 1.6 и 2%. Горанов и Борисов го нарекоха конесервативен бюджет. Сега тръбят за супер скок от 2% растеж. Кого и защо залъгваме? Заради реализираните надбюджетни "излишъци", които се харчат от правителството без минаване през Парламента ли? Заради изборите ли?

Гърците са много хитри.Направиха среща с руснаците и американците веднага дотърчаха до Европа и изплашено заклатиха пръст на кредиторите,че изпускат Гърция и сега всички ще стиснат ръцете на Гърците и ще приемат всички условия поставени от Атина.Това е прецидент,да

маи ще секнат евтините почивки в гърция.

Напротив.... Сега почват! ;) Вервай ми... :)))

Както написах в другата тема- чакам при подписването на споразумението на гърция с кредиторите й, жената на ципрас да се разведе с него- да видим - дали тази комунистка е готова до там да отстоява "убежденията" си?;) Или не й стиска да се разведе не с БЕДНЯКА, а с ПОЛИТИКА ципрас?;)

Кредиторите са тъпанари - трябваше да заплашат гърците, че ще им наложат данъчната система в България . Ципрас веднага щеше да клекне, или пък Гърция щеше да излезе от ЕС! Ми вижте им данъците бе хора! Ние за такива можем само да мечтаем!

Е,те затова са цъфнали...Вземи да помечтаеш за данъците в Германия..Или Швеция

Тука виждам само нови данъци! С данъци икономика не се оправя! Трябва да се прави точно обратното - данъците да се намаляват и да се премахват! Няма да им дойде акъла на гърците!

А аз си мислех че икономика се прави с качествено бачкане, а то не било така...

Качествено бачкане, ха-ха-ха. Соросоидче с тази тъпа помия ли ви промиват и без това промитите мозъчета, сега? Трябва да ти кажа, че такива тъпизми даже и при комунизма дето му викате нямаше едно време. Тотално изпрани мозъци на дресирани соросоидни комсомолци.

че нашите управници да ни би да се по-умни от гърците? Къде си видял да са намалили ДДС, данъците ни... Изобщо не им дреме за икономиката и благоденствието ни? Гърците поне са увеличили данъците на хазартаджии и богатите - собственици на самолети яхти и пр. луксове...Нашите могат да се поучат от гърците, как се отстояват интересите на народа...

.dnevnik.bg/photos/2015/06/23/2558507fotogaleriiaproevropeiskiprotestv_atina/?pic=3#picture Фотогалерия: Проевропейски протест в Атина 11:34 на 23 юни 2015 3/16 снимки в галерията На протеста в понеделник редом с гръцките знамена можеше да се види и флагът на Европейския съюз, както и плакати с надпис: "Да на еврото, не на рублата".

Шило

Е, преди пък имаше срещу кредиторите. Те си знаят.

Я, вживяващата се като последна инстанция е тук! Тази, която знае и може всичко! Разбивачът на всякакви конспирации, Агата Кристи на новото време! Как е д-р пъстра?

БАЙ АЙНЩАИН, ДАЙ АКЪЛ КАК ДА ОПРАВИМ И БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ И КАК ДА ПОЛУЧИМ ПЕРПЕТУМ МОБИЛЕ ???:))

След като всички мамини синчета като тебе бъдат изхвърлени от футбола, а на тяхно место дойдат кадърни без връзки.

Данък добавена стойност за книгите и лекарствата 6%,за ток ,вода ,услуги 13% .За доходи -до 12000 € не плащат ДОД .В Сингапур е същата история.Заплати до около 10000$ ,няма ДОД.Тук в България на мизерните заплати от 200 € има ДОД.Стоките ,услугите са с ДДС 20%.Извода е ,че в България много се краде и то на високо ниво.

Не приятелю, изводът е че за съжаление в България сме си "селски тарикати". Познай какво ще се случи, ако бъде премахнат данъка върху по-ниските заплати - ще ти кажа: кьораво и сакато ще започне да се води на такава заплата, за да не плаща данъци. Ще ти дам един пример. Имам познат, който има малка фирма за ВиК услуги. Той работи като техник, а жена му върти секретарската работа и приема поръчки и обаждания по телефона. Споделял ми е, че си изкарват по около 1500 - 2000 лева заплати. На въпроса ми на колко се осигуряват, той ме поглежда учудено "ми как на колко, на минималния праг за дейността разбира се!" Прага е някъде около 500 -600 лева за тази дейност. Познай сега колко щеше да му е обявената заплата, ако имаше праг за данъците на 400 лева примерно? Питам и отговор не ща, щото е ясен на всички...

Примерът ти е хубав , но все пак става дума за самоосигуряващ се, което само така е решило . Лошото е , че подобна е практиката в почти всички малки частни фирми и там това е практика и за наетите независимо от желанието или нежеланието им така да бъдат осигурявани , заедно с всички негативи от подобна практика .

СИРИЗА ВЗЕ РУСКИТЕ ПАРИ И С ПОПУЛИЗЪМ СЕ ИЗКАЧИ НА ВЪРХА В ГРЪЦКАТА ПОЛИТИКА НО СЕГА Е КАПАН В КОЙТО Я ВКАРА МОСКВА И НЕ ЗНАЕ КАК ДА СЕ СПАСИ ОТ ЛИНЧ.

Kато казвам че БГ е колония, значи е така. Не само гърците не плащат , в Кипър до 20000Е не плащаш никакъв данък и соц.осигуровки , защото СО са процент от данъка, а данъците им са 2-3 %, при сключване на брак семейството получава 40000Е от държавата БЕЗВЪЗМЕЗДНО ! , а първото жилище се поема 50% от държавата , кредит ако теглиш е 4.7 % и ред други неща , информацията е публична и я има в сайта на държавата. Незнайно защо нито една БГ медия не смее да осветли тези въпроси. Ние ги разбираме чак като отидеш в чужбина да работиш. На наште мутрогенни политици им дойде дюшиш защото от една колониална система ни вкараха в друга, а парите отпуснати за социализация на народа си ги присвоиха и си построиха хотели по черноморието и Халкидики. Затова на БГ народа непрестанно му се внушава от медиите колко е лош матрял, колко е мързелив , необразован и тъп, но на практика не е така, точно обратното.

Що пишеш глупости?

Ха ха , глупости, не ви изнася истината , всеки който е работил в Кипър го знае това, а таблицата за данъците я има в официалния сайт на GOVERNMENT.

И в Б-я циганите не плащат данъци и осигуровки. Но все някой трябва да плаща. Другото е пещерен комунизъм.

ПРИ НАС НЕ ПЛАЩАШ ДАНЪК ДОКЪМ 15-25 000 ДОЛАРА :))) ЗАВИСИ ОТ СЕМЕЙНОТО ПОЛОЖЕНИЕ :)

Спред мен трябва заема да се отпуска начасти точно толкова колкото трябва да покрива към МВФ и ЕЦБ, но нито евро повече. Тогава Гърция ще връща заема си, и ще си плаща заплати и пенсии от собствени приходи, така ще се разбере дали наистина Гърция иска реформи!!!

"...Тогава Гърция ще връща заема си, и ще си плаща заплати и пенсии от собствени приходи, така ще се разбере дали наистина Гърция иска реформи!!!.." 100% съгласна с това мнение!

а не с петите: Гърция открито заявява, че не иска Заеми от МВФ и ЕЦБ за Въоръжаване и др. Ненужни Неща- неполезни за икономиката й, но налагани от ЕС и НАТО! МВФ и ЕЦБ умишлено не помагат на източно европейските страни да развиват икономиките си и да повишат жизнения си стандарт! За 25 г.се разбра и се видя,че ни ползват само като колония пазар за техни стоки и услуги, от което Те печелят, а ние "теглим каиша"! Е, ако ще е така, за какво да членуваме в ЕС и НАТО?!При соца всеки имаше сигурна работа, хляб, здравеопазване, нужното спокойствие и сигурност за съществуванието си..., сега, шепа прождажници са богати, а народът гладен ... Е га ти либералната крадлива и експлоататорска демокрация... по-добре да я няма и да си върнем държавността, суверинитета...Държавата БГ - с грижа за народа и страната!

Шило

Интересно, България, при наличие на толкова специалисти, защо е на опашката?

И ти ли ще ругаеш и плюеш по България и българите? лесно е. Гърция НЕ е проблем на България. проблем е на ЕС.

анонимен

Този ник от 1 година ругае и плюе България- това е един от руските платени пропагандисти в този форум...

Шило

Не, просто коментирам фактите! Както и, че пъстрата пак са я изтървали.

Специалисти по кво. Социални и хуманитарни науки няма да ги коментирам, там след 45 години изолация за нивото им няма смисъл да се говори. В техническите, ами комунистите издаваха дипломи от 30 технически вуза, аз не съм видял самите вузове 30 продукта да са създали за 50 години, камо ли възпитаниците им. Общото взето за техници не стват ,щото нямат умения, за проектиране също щото дори не са учили как се прави продукт и експеримент, камо ли да са го правили, тук ги ползваха за организация, ама на запад лоши навици не им трябват.

Шило

Кире, пропуснал съм кавичките. Я виж до "компетентни" мнения за Гърция има.

За хуманитарните и социалните не мога да кажа нищо, но за техническите - много си далеч от истината. Ама изобщо идея си нямаш дори. Нямало било продукти! Български инженери държат минимум 20 патента в областта на леене на цветни и черни метали, поне осем патента за обработка на черни и цветни метали, над 30 патента в топлинната и хладилна техника и над 60 патента в електротехниката. Аман от неразбрали!

Ако изкарат 50г. руско робство както ние ще мислят по друг начин.

С радост ще чакат някой да ги "оправи" в някой друг живот. Гърците са народ, нация която си отстоява интересите.Не като нашите продажни политици който са готови да харижат Родопите на турците, само защото големия американски брат желае това. Техните политици не продадоха островите, за да платят дълговете на страната си. Тук се разпродаде цялата икономика защото държавата е била лош стопанин, а новите инвеститори само експлоатират и изнасят печалбите си зад граница. Ние отдавна сме фалирали само, че нагаждат цифрите в края на годината за да не разбере народът.

А АКО ПРЕКАРАТ 25 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЪРЦИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ КАТО НАСЕЛЕНИЕ КАТО БЪЛГАРИТЕ .... ПОД НИВОТО ОТ 1945 ГОДИНА :))

Извикайте Русия да ви окупира тогава, тя ще е за.

Каква е събираемостта на гръцките данъци? Парите в еврофондовете се формират от данъците на ВСИЧКИ ес данъкоплатци. Значи- в гърция има почти НУЛЕВА събираемост на данъците; парите от данъците на гръцките данъкоплатци НЕ ПОСТЪПВАТ в ЕС бюджет, а гърците ИСКАТ И ПОТРЕБЯВАТ парите от данъците на ВСИЧКИ останали данъкоплатци от 27 държави на ЕС...За това всеки казва, че гърция и гърците са ПАРАЗИТИ! Няма човек, който безпричинно- ей така, да не обича гърците!

БЪЛГАРИНА РАЗБИРА ОТ ФУТБОЛ И ГРЪЦКА ИКОНОМИКА :)))

ти не си ли българин? Ако можеш с нещо помогни на българия и българите, ако не - от тролове смисъл няма.

Твърдението ти "в гърция има почти НУЛЕВА събираемост на данъците" е невярно и тенденциозно. Дефицитът в бюджета е под 3%. Ако събираемостта беше "нулева"... ????!!!!! Ммммм? Твърдението ти "всеки казва, че гърция и гърците са ПАРАЗИТИ" също е невярно и тенденциозно. Преобладаващите мнения във форума са точно в обратна посока. Моето твърдение е, че на тебе ти плащат, за да пишеш глупости и да настройваш форума срещу Гърция. Моето твърдение е базирано на горните факти, твоите твърдения са опит за манипулация.

Принципно, е така, но няма нужда накой да ме настройва срещу гърците - те самни го правят. Подобни проблеми имаше и Кипър и Исландия, но се справиха. Само гърците все някой им е виновен. Дядо с 2000 евро пенсия много го е закъсал. Ще си понесат последствията така или иначе. Веселото е, че не си дават сметка че ако фалират ще минат на драхми и за нула време пенсиите им ще се изравнят с нашите.

Смешници.... Ега ти "Предложенията" :) Ся стана ясно, че "прехвалените византийци" не са плащали ДОД, до сега, за доходи до 20 000 ЕВРО (!!!) на година.... Хак им е на евро-умниците! А ся да продължат да пълнят кацата без дъно наречена ГЪРЦИЯ! Не е луд тоя дето яде баницата... останалото си го знаем!

"Тихо,че да не станем като Гърция!":-)

Така ами! Друго си е да облагаш всички доходи с 10 %. Ама и това е малко! Трябва да въведат облагане на пенсии, на лихви от влогове, на здравни обезщетения, на болнични и на много други приходи. Какви са тези глезотии. Само на хазарта да не посягат, че иначе кой ще финансира партиите?

Да се предложат на Русия като нас тогава. От съдържанието на Указ 1144, публикуван в Държавен вестник от януари 1884 г., се оказва, че братската помощ по нашето освобождение е струвала на българския народ 10 500 000 книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези книжни рубли е точно 32,5 тона злато. Във въпросния брой на ДВ е записано: Ний Александър I с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърждаваме следующата конвенция за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски) Войски съгласно определението на Берлинский договор. Тоест на 32,5 тона злато. Обърни внимание на думата окупация, драги читателю! Излиза, че ние, българите, сме платили за окупацията си, а не за освобождението си.

Каква велика глупост си написал. 100% чиста лъжа. И освен това темата е съвсем друга.

Това е исторически факт, златото е събрано и занесено в Русия апропо. 20 и няколко тона, останалото в пари. Падало се е по около 400 грама злато на всяко българско семейство тогава. Пормиването на мозъците през комунизма не отменя исторически факти!! Освобождението по принцип няма цена, но нашето е платено с цената на 32 тона злато. Покрай Русия няма нищо, което да се е случвало в неин ущърб. Ако покрай печалбата за Империята някой е прихванал някоя ползичка, блазе му, но като цяло на руската империя винагио се е кихало и покрай нея винаги се е обеднявало.

Изобщо не е лъжа. Б-я плаща тази сума и издържа 50 х. руска армия и чиновници почти 10 г. След ВСВ на бълг. издръжка са 500 х. войници и съв. съветници, които освен това крадат и извършват ненаказани престъпления.

че стиснат ли силно народа за гушата ги чакат лоши дни.Освен това политиците не искат народа им да се разпилее по света и у тях да се настанят пришълци. У нас е точно обратното...политиците не се страхуват от народа защото на една малка част от него се плаща много добре за да го държат в мизерия. От емиграция не се плашат защото за политиците ни ...мандат живот и поколения храни. Абе пука им кой ще населява тая земя...

В Гърция има традиция да се убиват политици-национални предатели. Това е цялата разлика- сопата я държи народа.Тук народа се държи за... да не казвам къде,а политиците го клатят.

БВП НА ГЪРЦИЯ - КЪМ 600 МИЛИАРДА ЛЕВА БВП НА БЪЛГАРИЯ - КЪМ 80 МИЛИАРДА ЛЕВА ..... ..... (НАРОЧНО СЪМ ИЗБРАЛ ЕДНА И СЪЩА БАЗА) ...... И ВИЕ СТЕ СЕДНАЛИ ДА ГИ МИСЛИТЕ И ДА ИМ ДАВАТЕ АКЪЛ :))))

А твоята цел каква е в крайна сметка? Или просто си тролиш?

Жан-Клод Юнкер: ЕК не възнамерява да обсъжда опрощаването на дългове на Гърция 23 Юни 2015 02:45 Агенция "Фокус" Европейската комисия не възнамерява да обсъжда въпроса за опрощаване на дългове на Гърция, каза председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, предаде РИА Новости. На въпрос обсъждано ли е било намаляването на гръцкия дълг, за което настоява Атина, Юнкер казва: Не е време за обсъждане на тази тема. По-рано властите в Гърция поискаха да бъде обсъдена възможността за намаляване на дълга към ЕС.

за какво ги даваш? И стотинка не струват.

Някой прави ли си илюзия защо се случва това на гърците? Защото евро-гейовете са видели че има какво да прилапат от южните ни съседи. Сценарият е ясен и той вече бе проигран у нас. Набълбукване на държавата с огромни кредити по военни и други "помагащи" програми. Следва вземане на безценица на държавната електро-разпределителна мрежа, прилапване на пристанища, железници, морски и въздушен транспорт и комуникации. "Приватизиране" на гръцките банки от "приятелски" немски такива. И ред други евро-екстри, на които ние българите отдавна се радваме. А ако швабите придобият и някой гръцки остров в суматохата, берекет-версин (дето викат французите). И тук идва въпросът, дали сегашните гръцки управници са такива дебили, като нашите? Че да им позволят да им съсипят държавата! Май не са, а?

Май вместо сервилното "Yes,sir!",свикнали да чуват от северната съседка на гърчулята, еврочиновниците получават едно решително "Вървете на майната си,банкерски отрепки!" от тези господа. Величествено е, когато народът е заедно с политиците си и те мислят за страната,а не за себе си.

Обаче, като гледаш резултата, май сме само двамата. Явно българският народ е мазохист. Той е много радостен, че активи за повече от 30 милиарда бяха прилапани от комуняги, седесари и назначени за капиталисти демократи за по-малко от 2,5 милиарда. Радостен е, че си е избрал един дебил за шеф на държавата си. Че всичко, което можеше да се разруши и унищожи е разрушено и унищожено. Че децата му напускат презглава тази обрулена държава. Пък и защо ли да стоят, когато утре някоя калинка, лижеща г...за на Боко Тъпото стане министър и започне да си прави експерименти с нервите, знанията и търпението им.

"...Някой прави ли си илюзия защо се случва това на гърците..."Не- всеки знае, че когато един паразит е смукал 34 години ЕС данъкоплатци и 20 години всички данъкоплатци от еврозоната, сметката накрая идва и той трябва да си я плати. Паразитът казва- не - ще се махнем от единия гостоприемник - еврозоната, но ще останем в другия гостоприемник- ЕС- и пак ще ви смучем; не искаме да се махаме, защото никой друг няма да ни храни и пои безплатно...

Когато един иска за една баничка с боза да ми вземе апартамента,аз мога да си изям баничката и да му покажа среден пръст,като не му платя. Ако иска след това ще се пробва с други средства,но това е следващата част от пиесата.

Нито едно друго правителство на държава в криза не е успявало да увреди толкова силно европейската идея, колкото тази радикална коалиция в Атина. Никой друг преди нея не е успявал да нанесе толкова тежки поражения, при това само с думи.

Европейската идея за двойни стандарти по отношение на периферията- пазар на стоките на "мотора на ЕС", буфер за бежанци и т.н. Наистина хубава идея.

За това - БРАВОС, ЕВАЛЛА!!!!!!!!!! Евро-гейовете си го заслужават!!! Това си търсеха - ДАНО ГО НАМЕРЯТ!

Престанете с тези глупости ,че в България някой те задължава да плащаш за чадър и шезлонг- може да си носи чадър и никой не ти иска пари.Престанете с тази антибългарска пропаганда- всички плажове в БГ са безплатни.НИма ако отида да се опъна на шезлонг в Гърция ако не съм гост на хотела ще ме оставят без да плащам?Стига лъжи и гадна пропаганда.

Ти не си ходил в Гърция на плаж, нали?

и да допълня- по време на социализма се плащаше за плажа поне в Бургас- помня ,че продаваха билетчета ,за деца беше 10 стотинки- сега навсякъде плажовете са абсолютно безплатни ,ако искаш да ползваш чадър и шезлонг - плащаш ,ако не искаш си носиш чадър- 5-6 лева струва един чадър ,да си го купиш.Стига сте писали,че плажа бил много скъп- каква е тая гнусна пропаганда ,не разбирам .В Гърция да не би ако не си гост на хотела ще те пуснат да им ползваш чадърите и шезлонгите безплатно?Айде спрете с простотиите

Не е пропаганда, защото не ходя като собственик , а като турист, а за евтините плажове не съм споменал че са абсолютно безплатни и шезлонги и чадъри стига да си поръчаш едно кафе 2.5Е

ами да тя пропагандата се прави от медиите ,на които плащат туроператорските агенции- които печелят милиони от тия лъжи

2.5Е няма от дота години

И да вдигнат малко данъка за туризма гърците пак ще продават по-евтино , а тук в новите лъскави БГ хотели няма да стъпя , защото са изградени с крадени от народа пари , нека така се скапят , 25 лв. шезлонги и чадър ??? нека си лежат мутрите там, на най-най-луксозното място в ГР - син флаг съм плащал 7Е за 2 шезлонга и чадър от тръстика.

Ти си типичен див селяндур. Ако си идеш на село да копаш, ще хванеш тен абсолютно за без пари. Ама не забравяй да свалиш потника.

Гръцкият Иван Костов тепърва предстои да го видим. Ципрас не е Костов, той дори не е Жан Виденов, защото Виденов беше почтено-неумен и неагресивен човек, докато Ципрас е войнстващ левичар с безумни идеи,

Комунистите ще довършат Гърция,вярно им трябва Костов, ама и ние го затрихме.

Да бе безумни. Доколкото виждам идеите му се приемат добре от контактната еврогейска група, която жадува всеки момент да си свали гащите.

Още ли не сте разбрали, че това е само гръцка трагикомедия целяща само да внесе заблуди и прикрие колко пъти Гърция е по-спонсорирана от всички останали държави.

Важното в случая не е дали е краен ляв или десен с безумни идеи, а това че нивото на пенсиите ще се запази, както и ще защити масовия грък от допълнително обедняване, за сметка на някои отстъпки в посока увеличение на ДДС и др. Връзката, която се прави с Костов е неуместна. Защо? Защото Костов и сие свалиха гащите и нямаше преговори с МВФ и СБ какво поискаха това и направихме. Резултатът е ясен на всички. Така, че луд или не защитава гръцките интереси и пак ще измъкне опрощаване на част от заема. Ако не се лъжа до тук Гърция е 100млрд. евро напред - опростен и отписан заем.

нали псувахте Гърците ,че са гадове- на ви сега ,като си вдигнат цените няма да може да си давате паричките в Гърция за почивки ,да бяхте ги поидкрепили ,ама не - българина може само да се радва на чуждото нещастие- ама и вие ще усетите

Тези дето най-много крякаха срещу гърците ще са най-пострадалите от вдигането на данък в кръчмите и туризма. Както винаги тъпакът и простакът селяндур го отнасят най-много, лошото е че са толкова тъпи, че няма как да разберат.

Нека първо гърците усетят какво беше в България през 1996-1997г., и чак тогава пак да си говорим:) От където ние се връщаме, започваме начисто и надграждаме и развиваме, те натам СЕГА отиват:)

Болен мозък си - от къде следва, че ще си вдигнат цените, а и да ги вдигнат ще с няколко процента. Що си мислиш, че това ще ни "събори" - 100-200 евра повече или по-малко.

ми 200 евро е една заплата бе ,а тия дето спестяват цяла година за 5 дни в Гърция ,са горе долу с такива заплатки

Забележете тук се говори за трудовите права на гърците. А нашите тикви ходят да ни предлагат като евтина работна ръка, даже боко даваше съвети на меркел да намалява немските заплати. А местните ватенки полудяват от злоба,ако някоя група поиска по-високи заплати. Идеалът на местната мутра и морда е еднакъв -ниско заплащане и не е утопия има си съвременни образци в Африка.Въобще манталитета за всеобща бедност, насаден от руската окупация и при посткомунизма редрак води всеобща бедност.

си живеят добре,това е повече от очевадно. Някои от тях ще живеят по света,но основната част ще живеят в родината си. За разлика от гърците,нашите управници правят така че все по голяма част от българите да търсят спасение по света,и много малка част да останат в родината си. Това е положението,различни народи,различни ценности. Прави ми силно впечатление че гърците на никой сънародник нито му викат крадец,нито мързеливец,нито комунист....защо така???

Щото е табу , когато всички праеят едно и също нередно нещо , да го назовават с истинското му име. Предпочитат по общата дума , която включва и кражбата , думата- грък. Добре си знаят , че грък в доста езици , като английския например значи и крадец.

имах колежка гъркиня през 2007, спомням си че я питах колко процента е данъка на заплатите в гърция и тя се засмя и ми каза че в гърция данъци не се плащат, това било публична таина. предполагам че нещата от 2007 година до сега сигурно не са сащите, но тогава ми направи много впечатление това. знам че идеата да няма данъци харесва на много хора, но същите тези хора са наи гласовити, като стане дума за социални деиности които се финансират от данъци - пенсиите, болничните услуги, улици и още други неща.

dnevnik.bg/sviat/2015/06/22/2558413ciprasepredlojilzasdelkariazkodavdignedanucite/?p=0&ref=id&ga=1.3946356.557127870.1403519902 "...В неделя "Файненшъл таймс" коментира, че гърците масово са спрели да погасяват личните си задължения, включително заради растящата неяснота накъде се развиват събитията. Преди кризата те са натрупали значителни задължения заради ниските лихви на банковите заеми и убеждението, че скоро ще се изравнят по жизнен стандарт с някои от водещите страни в еврозоната...Сега представителите на средната класа не обслужват ипотечните си кредити, спрели са да плащат лизинга за колата и яхтата, не погасяват много такси, а ситуацията е станала още по-сложна, след като правителството замрази плащанията си по обществени поръчки. Това е задвижило нови дългове по цялата верига, парализирало е много дребни и средни компании и е натрупало взаимна задлъжнялост, която ще трябва да се разчиства години наред..."

АКО ФАЛИРА БАНКАТА , КРЕДИТА ТИ СЕ ОБЕЗЦЕНЯВА АВТОМАТИЧНО :)))))

анонимен

И какво стана с "богата" гърция, а? Средната им класа се набълбукала с кредити- не защото им трябва 1во/ основно жилище/, а защото искат палат, ферари/ бмв , и сега си пипат ушите;) И ти ли така се набълбука в България, та за това сега си платен руски драскач по бг. форуми?;)

Няма такова нещо, твоя дълг е актив и го продават на друга банка или на колекторите /ако не плащаш/.

Ако фалира банката, драги дълговете ти отиват при нейните кредитори и трябва с тях да се договаряш или да се простиш с обезпеченията. Сиреч ако имаш ипотека, ще ти вземат апартамента, че и може да има да доплащаш, щото при фалити и кризи цените падат.

Абе и аз не си плащам лизинга на яхтата и на бентлито. Ама защото ги нямам. Пък и да ги имам, досега десет пъти да са ми ги откраднали.

в момента гърците просто се опитват да задържат максимално наличните постъпления в конвертитруема и сравнително стабилна валута, защото очакват всеки момент да им вземат еврото и да им набутат някакви нищо неструващи хартийки, които не стават и за ТХ. след два дни, като подпишат споразуменитео с кредиторите, плащанията по задълженията ще се възобновят, а парите от дюшеците ще започнат постепенно да се връщат в банките.

Никой не казва на какво ниво бяха доходите при Виденов..Що така бе,мрънкащите,че гърците били по-добре...Разкажете как искате за 15 г,след бесепарски погром,да сте на нивото на гърците..Я кажете как да стане този номер?Само Сидеров знае,ама не казва

25 години с Виденов ли ще се оправдавате?? С приватизацита на Костов какво благоденствие получихме?Кой спаси кредитните милионери в България? Кой допусна КТБ?

Да бе 15 г. управлява БСП? Ти си елементарен лъжец при това от простите и неграмотните зле с математиката. Сега като те управлява ГРОБ от 7 години защо нещата стават все по-катострофално зле за народа?

И двамцата сте изключителни тъпаци,типично за 15/15..Не, за 25 г не е виновен само Виденов..Виновен е и Луканов,който фалира още веднъж...Кретени такива

САМО ОТ НАШИТЕ АМЕРИКАНСКИ ТЕЦОВЕ СТЕ ЗАГУБИЛИ 500 МИЛИОНА ДОЛАРА ДОСЕГА :))) РАФИНИРАНА МЕД ЗА 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗЛАТО ЗА 8 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОЛОВО И ЦИНК ЗА 16 МИЛИАРДА ДОЛАРА КАЛЦИНИРАНА СОДА ЗА 20 МИЛИАРДА ДОЛАРА :))) ... ТВА Е ОТ СЛЕД - ВИДЕНОВАТА ЕРА :)) ....

Konstantin

Вий тез милиарди за нищо ги немате в Сусурлево...Малко е това, вожда каза че има злато за един трилион и кусур...Клондайк пасти да яде...

Всяко управление на БСП/ДПС води до икономическа катастрофа. Кражби, корупция, спиране на еврофондове. Отново ще има мобилизация на неграмотни селяни, изкуфели бабички и купени малцинства. Пътят за развитие минава през унищожаване на червения боклук.

Някой са чели статията като дявола евангелието. данък солидарност е нов допълнителен данък, а не данък върху доходите.

мухаха вдигат данъка на туристическите услуги- край на цървулите дето ще ходят в Гърция хахахах а честито

Пак ще ходим там! А ти си кисни в блатото.

Те българските цървули си носят ядене и пиене от България, спят нерегистрирано в къщи на българи там. така, че ко им пука? Реално само фрапето на плажа от 3.50 ще стане 4.00.

абе ще има отлив ,за българина и 5 евро отгоре е много

Това са глупости. Българите се уважавани и ценени туристи в Гърция, защото яко лайфат. В много таверни има и менюта на български. И по плажовете българите са най-много.

В БЪЛГАРИЯ ПРИ БАТ БОЙКО МУТРАТА СТЕ МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ ГЪРЦИТЕ : Бойко Борисов: Една сметчица само наляхме в здравеопазването 8 милиарда - Не може държавата да ти плаща 40 000 за лекарство всеки месец, и пак да си недоволен НЕ ЗНАМ ЗАЩО ОБАЧЕ БЪЛГАРИТЕ ХОДЯТ ДА БЧКАТ В ГЪРЦИЯ , А ГЪРЦИТЕ ОТКРИВАТ САМО БАНКИ В БЪЛГАРИЯ ???? :)

Отдавна никой българин не ходи да бачка в Гърция. Евентуално някой циганин в земеделието.

Нещо не си наясно. Близо 40% от всички слуги и слугини в Гърция са българи.

"... (островите, където ДДС е с 30% по-нисък).."т.е.- все едно в Северозападна България над 30 години ДДС да е с 30% по-ниско, отколкото във Варна , София и Пловдив! Ей така гърците започнаха да строят социализма!

да се намалят разходите за отбрана на 200 милиона евро. Ей туй няма да стане. Инак как американците ще си пласират оръжията.

Дърпаха се гърците, въртяха се .. и накрая пак ще си ги изклатят подобаващо кредиторите.

Естествено, че богатите българи и платените писачи , които вземат по 2000 евро на дума от чичко Сорос са много по-добре от обикновените гърци с 1500 евро заплата и 900 евро пенсия 14 пъти в годината. Въпросът е как са обикновените българи................

Умник - по 2000 евро вземат програмистите в България! Като се пишеш за много умен, защо не влезе във вуз да учиш специалност "програмиране", а? Тази специалност, завършена в нашият ТУ, се признава в цял свят! После щеше да си работиш от къщи и да си получаваш паричките в евро или долари...Но нееее- ти НЕ ИСКАШ да учиш висше образование; искаш всичко сега , тук, на момента! Е- като е така- вземай едни 500 лв. заплата и реви по форумите колко си беден, как мизерно живееш и колко е жалко това в държава член на ЕС и НАТО...

Е, чакай малко. Как така "завършена в нашият ТУ"? Нали все ни разправяше, че си юрист, а сега уж ТУ си завършила. Накрая ще се окаже, че пишеш от 4-ти километър. :-)

Като прочетох какъв "висок" данък върху доходите плащат ми е ясно защо са на това положение. Може и да получат пари този път, но няма как това да продължи вечно. Добрите времена отминаха. За всички, не само за Гърция

Ама и доходите им си ги бива: Според предложението на властите хората с доход от 12 до 20 хиляди евро ще плащат данък върху доходите от 0,7 на сто, от 20 до 30 хиляди евро - 1,4 на сто, от 30 до 50 хиляди евро - 2 процента, от 50 до 100 хиляди евро - 4 процента, от 100 до 500 хиляди - над 6 процента, а над 500 хиляди - 8 процента.

Това , че няма да продължи вечно го слушам от 7 години...............

Сивата икономика ще процъфти.

били изразходени 4 млр???за здравеопазване/Горанов ..блиц. Някой да е станал по здрав??? Краде се,краде се а Москов не мисли да спира кражбите ,а да ги преструктурира.Да му мисли населението с орязяните здравни услуги.

гърците като евреи, постоянно се оплакват и добре живеят.