Бундесбанк: Опасността от дефолт на Гърция расте всеки ден

Опасността от дефолт на Гърция нараства с всеки изминал ден, заяви днес президентът на германската централна банка Бундесбанк (Bundesbank) Йенс Вайдман.

Обратно в новината

Коментари - Бундесбанк: Опасността от дефолт на Гърция расте всеки ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няколко набързо нахвърляни мисли Да се крепи твоето щастие на нещастието на милиони други, да се радваш, да се кефиш, да пърхаш с криле, не защото ти си се борил и постигнал нещо а защото някои, нейде страда е чиста проба психопатщина и извратено интерпретиране на света... А тук се среща доста... Изход няма, ако им дадат пари то те са за да платят вноските по старите дългове а тези пари, които сега вземат са с безумни лихви, защото са високо рискови. Затворен кръг или както се казва змията която си яде опашката... Вземаме пари за да платим лихвите а те се увеличават защото новите заеми са с още по/високи лихви... Вероятно някой нейде е крал и лъгал, но обикновения грък никога не е бил кой знае колко заможен и това са милиони страдащи, поне не се надсмивай на чуждото страдание. Ако там стане някой сакатлък, не си мислете, че отзвука в една слаборазвита, малка, продажна съседна държавица няма да доведе до други страдания на местно ниво... Сигурно гърците са лъгали и крали, тези по върховете, ама Европата е давала едни кинти ей тъй, и не ми се вярва... между двата варианта, че са добри душици дето хвърлят пари и всеки ги лъже и другия е че са имали някакъв интерес ( примерно заробването на Гърция чрез дългове ), не знам кой от тях е верен но и двата са ужасни... Или ни управляват хора без идея или са изпечени мошеници и мафиози и други такива

S&P понижи рейтинга на Гърция на от "С++" на "С-PRAS" с никаква перспектива. 

е изразил желание да погаси гръцкия дълг. Значи един човек с една единствена акция може да погаси целия дълг на Гърция а вие сте ги замислили колко са зле. А вижте колко е българския дълг и кой може и има желание да го погаси ! Седнали да плачат на чужди гробища и да повтарят само "комуноиди" смешниците .

Интересно, защо Божков не вземе да изплати дълга на България, а тръгна да плаща този на ЦСКА? Малко ли му е дала тази държава доброволно или не? За благодарност, че е още жив и си върти сивия бизнес, трябваше да направи този жест, към изтрадалите българи!

да разясня на колегите тук.никои не мрази гурзите,а ние само мозем да се учим от тях и от факта че имат лоби навсякуде, от уса,русся и до австраля.зивяха незаслузено като заре з0 години като доиха еу и сега плачат,и това ни дразни нас препатилите бг и ро.да се оправят,мурзеливите гурзи.

Не мислех да пиша по тази тема щото всичко което е трябвало,съм го казал.Но прочетох няколко коментара в които личи злорадство ,че гърците ше гризнат дървото и то мноооого здраво.Не веднъж съм казвал в този форум че не съм фен на гърците.Причината е повече от очевидна-българин съм.Но все пак.Кой беше казал че "гърците са лукави" не помня.И сигурно е така.Ама лукави са били управниците им.И те винаги са си добре.А сега "бахурЯ" ше го ядат "обикновените" хора.(то винаги е така де).И ше го ядат щото този келеш си мисли че доматите се ядат с колците.Този прост човек се надява че ако успее ше стане национален герой.Хубаво,ама е глупак.А е глупак щото не разбира че НЯМА КАК ДА УСПЕЕ.Този свят е реален,изграден е на реални отношения.И това което на него му се иска просто не може да стане.Нали знаете: "ГОСПОДИ Дай ми сила да променя това,което мога; смирението да приема това, което не мога да променя и мъдростта винаги да правя разлика между двете." Така че не злорадствайте на нещастието което ше сполети "обикновените" гърци.И те са хора.Пък и малко глупави че са избрали този келеш

След като обикновения грък де гледа като боклук, въпреки че даваш помощи за да взима той висока заплата ще се радваме съвсем искрено да преживеят това което ние преживяхме 97-ма, Но за тях ударът ще е в пъти по силен, защото ще паднат от доста по-високо. Та стискаме палци на Ципурата. Дано доведе Гърция до тъй мечтания дефоут.

А според мен МЪДРОСТА е за да се примириш с невъзможното,а да направиш РАЗЛИКАТА между двете трябва разум

Гърция започва да печата хартийки и да ги пробутва на Европа.

При комунизма Румъния почти нямаше дългове, , а България имаше. Българите горе-долу ядяха , а румънците висяха по улиците и чакаха тировете да заменят картофи за дъвки.Нямаха и бензин за таратайките, но бяха много " щастливи" от това , че нямаха дългове. ЕС силно желае гърците да имат мизерни заплати и пенсии като в Бг, и да са горди като тас , че не сме като тях. Сега силно ги мразим защото живеят много по-добре от нас и няма да отстъпят, нищо ,че водачът им не е Винету.

Кой ги мрази, бе льольо? Маризте ги само вие, комуноидите. То това си ви е в кръвта. Всеки с пари е враг на народа. Ама тия времена отминаха безвъзвратно. Сега е ред на Гърците да се порадват на комуноиди...

Защо да мразиш някой, който живее в пъти по-зле от теб? Гърция е фалирала преди половин век. Дефакто е труп поддържан на системи. Човек трябва да е извратен за да мрази подобни хора.

Дефолт ли каза? Ами от дефолт на Гърция се страхуват само европейците, защото при дефолт автоматично дълговете на Гърция се анулират и тя вече няма да дължи нищо на европейските държави. От друга страна на гърците за разлика от нас най-важните им производства и фирми са в техни ръце, а не продадени на чужди фирми. Тоест при дефолт Европа ще загуби, а Гърция макар и трудно и с краткосрочна криза ще се стабилизира и ще се оправи. Това се опитват да предотвратят европейците и гледат да се докопат до големите гръцки предприятия преди Гърция да обяви дефолт. Това го знае Ципрас и затова е толкова сербез.

Викаш, не Ципурата ходи да проси пари, а те му жисят пред вратата да му дадът, пък той се дърпа? Еь, стискам силно палци, да удържи позицията и да прецака гадните европейци. Grexit, grexit, grexit!!!

Как е възможно да има толкова глупави хора?Направо се чудя..Ама като гледам,че БСП и Атака имат гласове..Май не би трябвало да се чудя..

ops, и аз това се чудя, като ти чета коментара.

Сигурно си доста млад и не си спомняш - и нашите комунисти обявиха 2-3 дефоута. След първият ни се полагаше по парче месо (1 кг), по парче сирене (1 кг) и по парче салам (1 кг) НА МЕСЕЦ. Те се полагаха, ама ги нямаше по магазините, та като дойдеха, чакахме по цели нощи пред магазина. Палихме кошчета да се греем, правихме списъци и се броихме. В семействата решавахме как да стане дежуренето - през нощите имаше доста жени, които да чакат дажбата. Това беше 'лукановата' зима. Защото, Луканов обяви дефоута. Малко след това, дойде и виденовата зима. Там салами, сирене и месо имаше, слава Богу, но нямаше ХЛЯБ. Имахме купони - по 2 хляба на чавек. Другото интересно нещо беше, че от сутринта до вечерта, курса на лева се сменяше със 100%. Демек, 1 левче ставаше 50 стотинки САМО ЗА ДЕН. Много фирми просто спряха да работят, а останалите поддържаха дежурен да ходи да сменя парите през час. И дългът НЕ СЕ анулира. Продава се на трета страна и се пуска на вторичен пазар. Такива са Брейди облигациите. И ние бяхме на тази борса. Но най-страшното е, ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ТИ ДАДЕ ЕДНА БОЖА СТОТИНКА. Всичките инвеститори те отбягват и идват само институции като МВФ. Имаше и стягане на коланите. Мнозина помнят. Та това е дефоутчето. Приятна работа.

При нас това беше дефолтчето защото си раздадохме всичко за 1 лев на чужденците . Ако не им бяхме подарили всичките си доходоносни предприятия и производства за стотинки щяхме много бързо да се стабилизираме.

България като фалира, защо и останаха дълговете бе?

И какво производство има Гърция бе пич? На маслини, портокали, овце и туризъм. Коя развита държава оцелява само с това, като няма друга индустрия? Ще дялат камъни доде им оврат гръцките глави, че не може да се правиш на хитрец, щом като не допринасяш с нищо.

Имат туризъм, за разлика от нас и той е в 90% от населението.

Момче,тук някои те коментират.Явно си успял да ги заблудиш.За това за да не се получават такива недоразумения в бъдеще използвай "ник" РУСНАЧЕ.И тогава никой няма да те апострофира и да се чуди що си толкова тъп

Ами не съм русначе, кво да се прави. И българчета има, които все още могат да разсъждават, не само русначетата го могат.

Бла бла бла. Обаче пари немааа. Куракис малякис духакис.

уважавам правото на собствено мнение, но смятам, че една забележка ще е особено уместна в случая: време е да спрем да се радваме на нещастието на другите и да си вземем поука от техните грешки, за да не ги повторим: 1. да не се гласува за комунисти 2. на кредит не може да се живее 3. с евро-институциите шега и игра не бива, защото са строги, но справедливи.

Ауфидерзин моише дорогийше гъркише фройнде! Нихт повече Евракише валутише.

someone

мисля, че господ наказва гърците за тяхното високомерие. наскоро една гъркиня каза, че била свикнала българите да я обслужват по хотели и да и сервират чинията с яденето, тоест тя никога не би станала прятелка с българин, понеже ние сме били обслужващ персонал за тях и било срамно да си приятел с българин.

Всички стискаме палци на Ципурата. Дано доведе Гърция успешно до така мечтания дефоут.

А ще се израдвам и на една хипер-инфлацийка да им докара след като ги изведе от гадната, евро-гейска еврозона. Да им станат заплатките като у нас. Че ние както е тръгнало нема как да ги стигнем...

Лъ-жешшшш!!! Освен ако тая гъркиня не е жена ти!

В тези Цитати от статията май е казано всичко: Има силна воля да се помогне на Гърция. Данъкоплатците от другите страни от еврозоната вече са предоставили значителни средства в подкрепа на неизбежния процес на корекции. Но времето напредва и опасността от дефолт нараства с всеки изминал ден", изтъкна Вайдман в реч в Лондон Гърция ще спре плащанията по своя дълг в рамките на година, ако не постигне споразумение с кредиторите, е сегашната оценка на S&P. Гърция е показала, че неин приоритет са пенсиите и други вътрешни разходи вместо навременните плащания по дълга, констатира кредитната агенция."

Просеците обикновенно са смирени, а Сиртакито е ухилено и нагло. Ако получи 7.2 милиарда ще ги похарчи до края на месеца. А после.....

Нови 50.

Ако Путю си мисли, че след дефолт на Гърция, спретнат умишлено от пудела му Ципурата, ще разклати ЕС и в частност еврозоната, незабавно трябва да уволни съветниците си. Даже дефолтът може и да е полезен - еврозоната ще се отърве от едни хрантутници и паразити.

Във всяка статия намесваш Путин , независимо от статията. Толкова ли го обичаш ? Да не те е изоставил след прелъстяване ?

ти си храчиш, ама Путин има школовката на КГБ по замисляне на подривни операции и със сигурност екипът по стратегическо планиране в Москва не е спал от 1 година. Този публичен отказ на Путин да налее милиарди в Гърция по повод газопровода може да е отвличащ вниманието ход, с който се цели по-неизбежното фалиране на Гърция, след което по неведоми пътища тея пари да се налеят и Гърция магически да излезе от кризата "със собствени сили". Ефектът ще е поразителен защото в момента общото мнение, е че Гърция ще потъне като Титаник в момента, в който си подаде носа извън еврозоната. Опровергаването на тази теза ще е сериозен шамар за МВФ, ЕЦБ, ЕК, а също и за Меркел.

Гърците от сега нататък могат да служат само за лош пример на останалите. Сигурен съм, че от сега през следващите 100 години на малките деца по цял свят ще им казват-"работи и се труди за да не стане с тебе като с гърците"!

Браво! Един смислен коментар. Гърция сега и историята й от миналите 40-50г, трябва да служи за отрицателен пример- дори за бъдещите поколения в Гърция.

"PEYTSCH ( регистриран ) 11.06.2015 14:31 Има и положителност при явлението Ципраз-Сириза...Те нанесоха последния унищожителен УДАР на цоцолисти-сомунисти-комунисти...Отвращението е в световен мащаб !" Да ,ама не както казваше Петко Бочаров.Народът на една страна знаеш ли колко се интересува от кредитен рейтинг. Ами има друга опасност . Други държави да започнат да се държат като Гърция. А такива има колкото искаш. Особено в ЕС. И тогава какво ще стане. Кредиторите от ЕЦБ ,МВФ и т.н. как ще си вземат парите ,никак. И ще дойде още по-голяма финансова криза ,защото другите не са като българското правителство .Да затягаме коланите за да се вземат нови кредити за да се плащат стаирте. Това нещо има един край. И ако някой от световните "финансови акули " си е направил сметката да взема фирми и имоти без пари от Гърция ,май този път няма да стане.

народът не се интересува от кредитни рейтинги защото е прост и като не може да си плати вноската по ипотеката на жилището ходи и скача пред министерски съвет без да си дава сметка, че лихвите дето са му начислени са толкова високи, защото националният рейтинг е нисък поради рисковата политика водена от правителството, което същият гламчо с плакатите е избрал. Всяко следствие си има причина - тези които не могат да определят зависимостите са обречени да живеят в мизерия и завист към тези, които виждат по-далеч от носа си.

За съжаление не е така. За комуноидите, дори гърция да се срине тотално, Ципурата няма да е виновен а злия запад, щото не му е дал пари. Това е комуноидния манталитате. Виж ни нас. 5 фалита, все при тях и още има малоумници които да гласуват за тях.

безумие по принцип. на работещите по поддръжката в техните железници например се плащат 300 евра на месец бонуси само ако си миели ръцете след смяна!!! ...

wow, какво невероятно прозрение... От друга страна, ако същото излезе и от устата на някой официоз от ЕЦБ може да сме сигурни, че Гърция излиза от еврозоната.

е без значение. гърция ще фалира. дълг от 370 млрд. при който за да се плащат вноските се искат нови заеми...това е на практика фалирала структура:)

освен ако не си САЩ и ти печаташ доларите, с които плащаш дълга си :), а целият свят обезпечава покритието на напечатаните пари :)

САЩ са натрупали дълг почти 18 трилиона и още не са обявили фалит. А ти искаш за някакви си милиарди гърците да фалират :-)))))

икономика. когато инвестираш заемите си е едно, когато ги вземаш за евтин асфалт или пенсии а нямаш икономика и външния ти дълг е 96 % от бвп...съвсееем друго...а и бг с това управление върви също натам:)

Ох, комуноиди тъпи. Кога ще проумеете, че размерът на дългът НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Значение има дали го обслужваш коректно. За смръдливия комуноид няма по логично нещо да си напечати колкото пари му трябват. И да докара хиперинфлация на страната си. Но мозъчето му е прекалено малко за да схване, защо САЩ хем печатят долари, хем доларът не се срива.

Дефолта може да притеснява само кредиторите. Кредиторите искат реформи за да се покрият заемите, но ако ги нямаше кредитите, то Гърция след последните реформи щеше да си е много добре.

Ще ни припомниш ли кои са тези реформи, които Гърция била направила?

Харесва ми усмивката на този човек. В нея се чете нещо... неизбежно.

Тролчета, изроди мои, взривете форума с новата ни опорна точка: "ББ изтегли 16 милиарда заем, за да може да даваме, когато поискат да помагаме на Гърция"

Другарю, фактите са, че опорните точки се спускат от вашата централа. Ама за вас, комуноидите, фактите са подробности които само пречат, нали?

Комунист стъпи ли някъде е като вирус.Гърция е болна от вируса на комунизма.

ама за разлика от нас ще се излекуват с 20 години по-бързо.

Ще, но ако се оттърват от комуноидната измет. Всички са по добре от нас, по една проста причина. Проведоха шокови реформи и си стъпиха на краката. Ние решихме да правим плавен преход, и резултатът е, че руските подлоги ни заковаха на дъното.

Най-после и аз да науча нещо за което съм се чудила, че комунизма е бил в Грецко.

Йенс Вайдман е един от последните останали противници на безрезборното печатане на евро от страна на ЕЦБ. Сега изкараха него най-отпред. Т. е. нещата за Гърция се сговнясват. Вайдман е хардлайнер с решаваща дума. Ако той каже гърците без пенсии - обжалванията и инстанциите приключват.

Подсмихвай се Ханс , но фалита на Гърция ще повлече и този на други еврпоейски страни , Португалия, Испания , Италия и към нас ще дойде !

как и защо?

колкото побързо падне Гърция толкова по бързо пада и лудото бабе в Германия! Дай боже да стане наистина скоро!

това само български простак може да го напише

то и Камерън и всички "доволни" от политиката на бабето са все български простаци, нали! Къде ви прозивеждат такива калъфи бе?

Ама разбирасе ЕС, САЩ и изобщо световната икономика се репят на 10 милиона гърци, които отказват да си плащат данъците. Комуноид прост. Колкото по бързо се падне тоя тумор, Гърция, толкова по бъезо ЕС ще започне да се възстановява.

Трябваше да се изпишеш " СУПЕР ГЛУПАК "

Не мога, резервирано е за теб!

добре де има да връща 1.6 и чака пакет от 7.2 ами 7.2 -1.6 =5.6 ами какво толкова се чудат да и дават пет милярда и шестстотин милиона и музиката да свири

Абе журналистчетата,колкото по-кахърна новината,толкова по веселяшка снимка слагате?Вчера Сампрасчо с един авер от кредиторите се награбили ухилени и новината пак кофти - Гърция не приема плана?Това правило ли е вече?Или за тях купона нали тече,пък бедните да го духат!

Хаирлия да е!! Тази година - Елада ! Догодина - Булгаристан!?

българомразецо нещастен.

това е "иречек" - един от хамерските тролове, пише и като >>>> и със случайни букви по БДС.

A гледам и Украйна каза, че нямала да плаща. МВФ щял да го преглътне. Ще преглътне и Гърция, щом САЩ толкова държат Европа да не търгува с Русия.

Какво общо има статията с Русия?

това дефолт какво е ,да не е като дефлорирам щтото ако е това което си мисля то МВФ и другите кредитори искат да "оправят" Гърция

Така е защото мислиш за гъза си и с гъза си

освен ако не си САЩ и ти печаташ доларите, с които плащаш дълга си :), а целият свят обезпечава покритието на напечатаните пари :) Като гледам колко са напористи гърците започвам да предполагам, че имат скрит коз някъде.

исках да кажа, че това е особена форма на нарцисизъм... малко извратена :)

В последните двадесетина години съвсем погрешно се смята, че щом една дума съществува на английски може да се използва и на български, без оглед на това дали има български термин. Ежедневно явление са изрази от рода на "топ аутсорсинг дестинация", в което няма нищо българско освен едно "-ация" (което си е български вариант на латинското -atio). Ето няколко значения на default - неизпълнение на задължение /вкл. задължение за плащане/, неустойка, пропуск, недостиг, просрочие и т.н.

Гърция е пирамида надувана от ЕС. С всеки изминал ден се убеждавам, че простите гърци са изиграни жестоко от богатата класа и сега ще ги убедят, че са разорени, за да им вземат, каквото докопат. Гърция няма как да фалира, защото е фалирала преди 10 години и от тогава плаща дълговете си с нови дългове. Последният дълг , който иска да получи Гърция в размер на 7,2 млрд срещу платени 1,3 млрд е чиста куха схема, в която едни пари просто няма да постъпят в Гърция. Определено никой не иска да помага на Гърция, защото от години е невъзможно да се помогне. Гърция и ЕС са се заклещили като кучета и сега скимтят от болка. Изказването на шефа на Бундесбанк е неадекватно и цели да стимулира, каквато и да е промяна. Ами всъщност Гърците свършиха много отдавна! Време е банките кредитори да осъзнаят това и мъката да приключи окончателно.

като цяло имаш право - само да поясня за неразбралите - тези мазни западноеврогейски, мързеливи, крадливи и арогантни чиновничета, като този на снимката не ги е грижа изобщо за Гърция - те искат да наливат милиардите, печатани от ЕЦБ и доставяни от данъкоплатците, в банки си и застрахователните си дружества (които са издали застраховки срещу дефолт за десетки милиарди. Другото, е че искат да им превземат икономиката, както американците например изнудват целия БГ народ...А тези мазньовци, така наречените западни политици, са едни некомпетентни, за нищо друго освен далавери годни същества

Бъркаш се. САЩ надуват Гърция. А целта е да прецакат ЕС и еврото. Затова германците хем беснеят и скърцат със зъби, хем нищо не могат да направят. А гръцкото ръководство им се хили и подиграва прикрито. Ще стане интересно, ако в един момент САЩ решат да оттеглят подкрепата си и хвърлят Гърция на кучетата.

Cмях, смях....за виртуални и пластмасови пари...и накрая нищо и само смях...xaxaxa...

какво означава "дефолт"

Тука не сме толкоз умни, не знаем. Но това няма значение за плюенето, ние си знаем там за гърците дето яли кебапчета и т.н.

ама гледам 2 минуса са ми сложили, изглежда има знаещи, ама си пазят знанията за тях

Дефолт (неплатежоспособност) може да се обявява както от физически лица (граждани), юридически лица (търговски дружества и други организации), така и от държави (суверенен дефолт), неспособни да обслужват всички или част от своите задължения.

Колкото по-рано Гърция фалира, толкова по-бързо ЕС ще излезе от кризата. Но лошото е, че положението на Италия, много заприличва на гръцкото.

Емиии добре, фалира Гърция. Е и ? Да не е умрял човек? Да не е изгоряла безвъзвратно гора? Да не се пресушило море? Не. Животът си продължава и Гърция ще си ползва благата, които има. А който смята, че голите хартийки и електронни единици са богатсвто да си му бере гайлето. Това най- общо. Иначе Гърция, ако разчита главно на услуги, а не на производство със собствен ресурс и знания, ще трябва да се чуди как ще регулира вътрешните си разплащания разплащания, защото разменните ѝ банкноти няма да имат кой знае каква стойност.

но има опасност държавата им да се срине, защото с печатене на хартийки не се живее вечно. Все някога, бъдещите им поколения ще изплащат дълговете им. Няма начин да не стане, а ако не предоговарят дълга си, рискуват никоя банка и държава в света да им даде кредит!!!!!!! Ние го певживяхме, но цената беше жестока. Хиперинфлация и загуба на всички спестени пари, събирани с години. Изправихме се някак, но на каква цена ? Сърбаме си попарата до ден днешен и завещаваме нови кредити на поколенията след нас!

Държава и икономика далеч, далеч не е едно и също нещо. А икономиката далеч, далеч не е само финанци (ако въобщ е). Ето това първо го разбери. После го обясни на банкери и икономисти. А накрая пак си разясни за себе си:-) Защото нали знаеш, пари(финанси), религия и лъжа имат само едно стойност - твоята вяра в тях :-)

Гърция да платяла 1.6 млрд. евро на МВФ?! Ами Кристине Лагад, защо не пие една вода, СВЕЖА, ОТ ПЛАНИНАТА? На 12 декември 2008 г. ,новоизбраният президент на Еквадор Рафаел Кореа (БВП около 50 милиарда евро, 30 пъти по-малък от Италия) официално декларира в директно излъчване по телевизията на целия американски континент, че "изтрива националния дълг", считайки го за "омразен". Ципрас да не е по-прост от Корея, я?!

1. Еквадор нае известни адвокати и доказа това твърдение, възползвайки се от това, че точно САЩ наскоро приложиха тази теория за иракския дълг. 2. Еквадор има петрол. 3. Аржентина, Бразилия, Боливия и Венецуела (Уго Чавес беше още жив) подкрепиха икономически Еквадор. 4. Еквадор национализира банановата индустрия, завежда дело срещу американската Юнайтед фрут къмпани за робовладелство и връща на страната едно голямо перо в икономиката им. 5. Ципрас не е Кореа, тъй като до този момент не е предприел никакви съществени действия, например да осъди политиците от другите партии, които са довели нещата до тук. 6. Със сигурност има още, не съм специалист, тези бяха очевидните

Гърция с много лош рейтинг, боклук и т.н. ... Пък България е с висок... Кога ще дойдат гърците да ни гледат старците, да бачкат на полето? Иначе евала на премиера им....

означава, че може да се има доверие, че ще върне взети на заем пари. Естествено, че който взима заеми, без да мисли да ги връща, ще си живее добре, но рейтингът му ще падне. Просто и логично.

да се живее, а рейтинга нека да пада. Рейтингът да не е пълен член че лошо ако пада!

падне какво? Това не е физическо лице, взело заем от банка, това е държава. Не могат и да я пипнат, щото автоматично ще сринат еврото до 5 за лев. Гърция освен това добре ги шантажира с уж руските си симпатии...

не разбирам, като са във фалит, що толкоз зор да остават в еврозоната, да им дават още пари , че никога да не ги върнат, ама и ние да плащаме

Защото ако Гърция излезе от еврозоната, след 1 седмица 1 долар ще струва 2-3 евро.

Данъкоплатците от другите страни от еврозоната вече са предоставили значителни средства в подкрепа на неизбежния процес на корекции. И ББ ли вече каза Йес!!!

първи, нали затова гласува да може евентуално да тегли заеми, да е готов във всеки един момент

бундесбанк ще глътне вода скоро!

все още си мисля, че в Гърция всичко ще бъде ОК!

Бундесбанк: Опасността от дефолт на Гърция расте всеки ден Както се казва" расте но не старее".

"Пенсиите му били приоритет" - тва социалистите са голяма работа. Хем знае, че от другия месец няма да може да ги плаща изобщо, хем не иска да ги намали.

Ами да. Умри, но социалист популист бъди!

...че преговорите между Гърция и нейните кредитори трябва да продължат с голяма интензивност, но няма признаци за пробив Какво означава с голяма интензивност? Предполагам, че това означава за еденица време колко пъти едните ще казват връщай парите, а гърците за какви пари става дума.

от Гърция да му мисли.

Сега е момента да се вдигнат социалните помощи и заплатите в Гърция, че след това няма да има пари.:)

Оуфидерзийн грекешойн капутише абсолютише!