Коментари - Сблъсъците в Атина разрушават историческия център | Днес.dir.bg

Сблъсъците в Атина разрушават историческия център

Огромни щети са нанесени на историческия център на гръцката столица Атина, който е разгромен по време на безредиците между полицията и демонстрантите, съобщи радио "Ехото на Москва", цитирано от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъците в Атина разрушават историческия център | Днес.dir.bg

Коментари

Ами, че те гърците си живеят на вересия от 1981 г. Нима не го знаят и защо трябва да се правят на ощипани. Същото е и с Испания, Португалия, Италия...Мерките, които се вземат е все едно да се спаси човек изпаднал в клинична смърт. Същата съдба очаква и ЕС... Жалко, явно, че пак ще трябва да се връща комунизма рано или късно!

Гърците не са ГЯУРИ :))))))))

Тия гърци са ми много чудни. С тези стачки, спиране на тока, разрушаване на граденото, съсипването на туризма - направо сами си режат клона на който стоят. Явно искат да започнат от нулата, на чисто. Което не е лошо, стига да не бяха част от ЕС...

Гърците са свободолюбив народ и не търпят да им казват какво да правят, за разлика от нас! Ние питаме коя мутра ще ни управлява!

Гърците са преди всичко мързелив народ. Добре им беше да живеят на гърба на другите, ама за тяхно съжаление всичко си има край...Е, дойде времето за тяхната равносметка, колкото и това да не им харесва. Лошото е, че сигурно ще повлекат и други със себе си.

Цветенце, ти сложи в малкия си джоб всички анализатори, икономисти и шарлатани. Най-точния индекс за развитието и качеството на живот на дадена страна!!!

Бегай от тук. Или живей с нас дълго, дълго. заради тебе никой няма знаме . никой не се регистрира. никой не иска да се цапа с откраднато ззнаме. Защото наше знаме никога не е пленявано. боклук, това знаме е на знаме на бъдеще не е знаме с което си показваш гъза. заради теб никой не иска да се регистрира в дир.бг тъ ..колко струва нашето знаме, знаме , което е собственост на хора в гроб. да ти пикая на идеята, ако ще и да не ме покажат цензурите

даскала няма само една показалка. беше дълго време, сега - остави знамето и бегай бърже.и дупе имаш и снайпери. ..за поука на мони. Когато даскала не беше пак , и му отиде за байрачето, така е иво,- учим се от първи клас... НАШАТА РАБОТА Е НАША РАБОТА .Когато ти видях краднати я байрак, сина ми беше ученик. сега моя син се чуди какво е да си офицер в българия и какво е да си слуга ...чунгь прост бащин махай байрака боклук

вие , защо не ми пишете писма.. тати ми каза че в чугуна имало пушек..само ме лаже щото се смее

В огромна заблуда си!Никаква нова социална революцияне грози спокойна Европа!Нашите приятели отвъд Кулата се вълнуват ,защото трябва малко да намалят големите си доходи и да увеличат трудолюбието си!Световната банка за развитие и МВФ дадоха лош пример като опростиха задълженията на най-бедните държави,но и на Бразилия,Аржентина и Индия!Гърция иска да получи същите отстъпки!А в Европа,както е Казал твоят Ленин има ли "революционна обстановка"?НЕ!Не разбра ли,че мина времето на революциите с изключение на техническата и сексуалната!

Просто ерата на гръцкият административен таен комунизъм се свърши. Всяко нещо има край, а луканката има два края.

да но на нас ни свалят по няколко ката коя с данъците а мързеливите и надути гърци досега живот си живяха.каквото са дробили това да сърбат.не може да ми пластат данък само върху 1/3 от доходите докато нас ни разсипват *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво им става на съседите, от жегата ли е, или че трябва да се отрезвят и да започнат сами да работят? Европа ги хранеше с десетилетия на вересия, за да се поддържа някакъв фалшив висок стандарт като местен еталон за просперитет, но дойде Видов ден. От което трябва да се поучим ние, че това ни чака и нас скоро, тътенът на урагана вече се чува....Летно "преференциално" повишаване на тарифите за ток, парно и вода, благополучието с по десетина лева за бедни и пенсионери се отлага пак за светлото бъдеще наесен, храните поскъпват, ставайки все по-голям неконтролиран от никого боклук и т.н. Москва ако не вярва на сълзи, София вече не вярва на величия, месии и тямподобни шарлатани. Чака ни едно напрегнато горещо лято за рекапитулацияне на постигнатото, а на загубеното и пропуснатото досега толкова десетилетия, за да направим верния ход и вземе нещата в ръцете си. Все пак още има деца и млади хора, поне за тях да помислим и повече да не ги обричаме.

В момента Гърция по-скоро извършва "корекция" заради минали злоупотреби, а не прилага строги мерки за икономии, заяви Трише пред европарламентарната комисия. "Това, което днес се нарича строги икономии, е корекция в много случаи на минали неразумни оценки, които е трябвало да не бъдат допускани", заяви Трише. Увеличаването на заплатите бе много по-голямо от средното в ЕС, каза Трише, като пример за предишни грешки.

политиците в Гърция защо толкова време са залъгвали и народа и си и всички останали народи, че всичко тече по мед и масло? сега трябва да си понесат последиците. така са разглезили гърците, че сигурно чак след поколения може да се очаква някакво превъзпитание.

За съжаление политическата култура и понятието патриотизъм при общостатистическия българин се е сринало за 20 години. Няма историческа памет и ценности. Има само търбух, зад..к и ци.и, които трябва или не тярбва, показва. И днес не мирясва да пълни гушите на гърците, като ходи по тяхните морета. То и на нашите мутрохотелиери да има как да не се ходи... Въпросът е, че в Гърция след всичските бокади на граници, стачки, кражби на стотици милиадиевро, в последните години имат вътрешни разпоредби да дерат българските шофьори за щяло и нещяло с огромни и незаслуженти глоби, ако има за какво и на съд! И при тая обстановка, нашите паразити не спират да се влачат в Гърция да ги гушат. Бойкот бе! Защо се подлагат на терор, глоби и бой!?! А иначе грък хванеш ли, бий го, винаги има защо! Балкански цигани!

чичо не се ядосвай. и на валя майка и само помагаше на баба ама сас пенсия. като слагат черен печантна майката на мене ще слагат ли защо е лошо да помагаш на бабите в галция.. ................... знаете ли..че за да прочетете дума...трябва да е грешна. ............. защото е лесно да четем познати думи.. понеже ..не ги четем.

Миналата година посетихме Гърция ,единствената касова бележка която ни дадоха беше за минерална вода в един супермаркет.

Драги ми Козльо - светът ("обетования, белия, капиталистическия т.е. демократичния) е на прага на огромна инфлация. Дълговете ще се стопят - затова сега световното банкерство иска да осребри хартийките които напечата само в реални територии, предприятия, бизнеси и дори цели държави като Гърция.

Всички, които се възхищават на гърците, че щели да получат много пари, и дори им завиждат, не са добре. Нищо на света не пада от небето - всяко евро трябва някой да го изработи. Не виждам нищо героично в това да паразитираш на чужда гръб. Който споделя такава философия е жалка твар. Гръцкия мързел е уникален - предпочитат да си разрушат държавата, отколкото да се хванат на работа.

МНОГО МИ СЕ ИСКА ГЪРЦИТЕ ДА СТАНАТ НАШИ СЕЗОННИ РАБОТНИЦИ - ЩЕ УМРА ОТ КЕФ ЕДИН ГОРДЕЛИВ ГРЪК ДА МИ ПАДНЕ ДА ГО ГЪРЧА КАКТО ТЕ ГЪРЧАТ НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ КОИТО СА ПРИНУДЕНИ ДА ИМ СЛУГУВАТ.

Много точно казано,само с две думи!А по изявленията на нашите политици/искам да използвам друга дума!/ ние смв много добре икономически и се развиваме с бесни темпове,но накъде?!

След като се събере Осмият Православен Вселенски Събор, за да разследва спора между правилно вярващите Християни от еретиците сектанти за едно кратко време хората ще поживеят в мир... Но след това отново ще скъсат със своето добро предразположение, ще се насочат към злото , така, че не ще познават, какво е брат и какво е сестра, какво е баща и какво е майка, и, не ще признават и брачен венец. Ще имат само падение като Содом и Гомор, т.е. не ще се намерят и пет праведника... И брат ще има сестра си, като жена, майка ще има сина си, като мъж, син ще умъртви баща си и ще прелюбодейства с майка си, и други десетки хиляди злини ще станат обичайни.

доколкото злите дела се укореняват в хората, дотолкова ще ги сполетяват бедствията. А пък те, колкото повече бедствия ги връхлитат, толкова повече злини ще вършат, вместо да се покаят, те ще се озлобяват против Бога. Също така злодеянията, които ще вършат човеците, ще надминат злодеянията на съвременниците на потопа. У всички разговорът ще бъде само за зло, намеренията ще бъдат само зли, съизволението зло, сприятеляването само за зло, деянията на всички само зли, всеобщо зло обособяване; всеобщо зло разединяване. При все това ще си мислят, че и извършителят на злото ще се спаси... Доколкото се умножава жаждата за пари, дотолкова ще се умножават и бедствията в света.

Както виждате от този текст всеки един човек носи проблема вътре в себе си..и нито нови форми на управление нито каквито и да били други реформи дасе направят няма да спаси човека ако той не се промени първо отвътре и чак тогава може някаква положителна промяна да настъпи

Стачкуващите гърци с плакатите са в страни от безредиците. Погромите се предизвикват от 200-300 т.н. анархисти и ултраси. Мнозина от тях има международен гастрол, сред тях и българи. Това са същите футболни хулигани. Погромът е, като да ходят на гей парад,идва им като наркотик. Водевилното в случая е, че държавната власт нарочно ги оставя да безчинстват, въпреки че имат сили да ги изловят за 1-2 часа. Смисълът е да контролирано да се демонстира пред абдалите по света, колко е тежко и непредвидимо положението им с послание, светът да остане снизходителен към гръцките проблеми. Но проблемите на гърците не са ултрасите, а самите те, че се надяват да получават транш след траш, те да си бездейства и им е все едно кога и кой след тях ще плаща сметката. За тях ДЦК и облигации са хартийки за тоалетин нужди. Имат за цел и сега натискат нищо да не плащат, все едно не получават кредити! Наглостта им още утре ще проличи с нещо подобно: какви кредите бе, какви 150 милиарда сте ни дали!??! Това е физиономията на гърка, измамен хамелеон! Тая пасмина исторически са я оправяли само хуните, т.е. българите.

Абсолютно точно - Съгласен съм, ТАКА Е!!

Тук има много солидни капацитети, способни да оправят всяка държава и икономика в света!!! А вехнат в писане на коментари, по време на работа...

А ти, по време на работа, ги четеш тези коментари , нали?-:) Само не си забелязални,че те никак, ама никак не да доброжелателни за твоя ник-). Голям умник, значи си....

на тебе кой ти даде байрячето кажи му да дава и на мене аз ше става капетан и ще ходя по морето. ти май не си момиче, само се плавиш на мене тати каза да не вервам кой продава байрачетата.....много ли палички искат за байраче ако искаш само ти значи че си момиче ..глутачка си искаш да краднеш байрачето твоята метла колкото и да си го кисне в морето няма да говоли са делвините. делвините чичо са много умни.

Докато някои изпушат по цигара, други умници в същото време може да се произнесат по темата. Сещаш ли се?!

Страхотен коментар, браво !!! Ама те горките не могат да се свият на две, за да избършат пода например, защото мешките им пречат.

Много са умни и продължават да си мислят, че ще им минат номерата и някой друг ще им плати лапането

Някой обърна ли внимание на безумното заглавие за "историческия център на Атина"? Пълна глупост - не знам дали е на руската агенция, която съобщава "новината" или на нашите журналя. Няма нищо историческо в центъра на Атина. Единствените стари райони на града са Акрополът и Плака - кварталчето под него. Мястото, където се провеждат демонстрациите, е един безличен централен площад, заобиколен от многоетажни сгради, строени след св. война. Само парламентът е по-стар. Не искам да издребнявам, но ми писна от неграмотност и манипулации, които искат да ни внушат, че нещо много ценно е безвъзвратно разрушено. Виждал съм ги как протестират гърците - едните палят кошчета на Синтагма, а на 100 метра встрани другите се изтягат в кафенетата :)

Някои от пишещите тука бабаити наричат гърците "прост и мързелив народ". Какво невежество ! Погледнете гръцката история, дори без античнато и минало, което е в основата на европейската цивилизация, и я сравнете с нашата : нашето "Априлско възстание" е потушено от башибозук със съдрани потури за 1-2 седмици, гръцкото нац.освободително възстание трае почти 10 години и постига, разбира се с помощта на Русия и др., но без р.-турска война, нац. освобождение от османския цървул. Гърците не са губили нито една война, винаги са били между победителите. Така ще бъде и сега! Дълговете им ще бъдат платени от баламите от ЕС, включително и ние, въпреки че ние нямаме никаква вина !!!. Тези дългове , обаче , не са от 5-10 или 20 години. Те водят корените си от времето на Студената война, когато Гърция беше една от най-ухажваните и превилигировани от НАТО и САЩ страни и винаги получаваше повече от това , което даваше. Така ,че най-добре е тези, които са дробили попарата , те да я сърбат и плащат, а не голтаци като нас. А гърците не ги мислете, те са оправен и доста по-умен и решителен от нас народ.

Или лъжеш или толкова знаеш. 1.Какво е ставало 1919-1921г.между Гърция и Турция и как ужасно е завършило? 2.Колко войни са водили с Турция гърците през 19 век и победили ли са в някоя. 3.Какво им се случи през 1974 в Кипър А иначе винаги си е гадно да плащаш сметки ,особенно когато не всички са твои.

Пич, обяснявам ти кратко и елементарно : 1/ 1919-1923 г. Гърция е сред печелившите Първата световна война и окупира, заедно с англо-френците ,Турция, вкл. Истанбул. И въпреки ,че малко по-късно Ататюрк с помощта на Ленин изтиква гр. армия( както и англо-френците) в Европа, Бяло море остава изцяло покрито с гръцки острови - днес има Гръцки(необитаеми) острови на по-малко от 6-700 метра от турския бряг. 2/ Нищо катастрофално не се е случило през 19 век на новосвободената страна Гърция. 3/ Новата история на о.Кипър е следната: По-време на Берлинския конгрес, след Руско-Турската война 1877-78 г., султанът, под натиск от Дизраели, подарява Кипър на англичаните, защото те( англичаните) , влизайки в Дарданелите с флота си 1878 г., предотвратяват превземането на Истанбул от руснаците и спасяват кожицата на султана. Следват поредица от "нежни" революции и днес никой не смее да твърди, че Кипър е английски или турски . Той е 2/3 гръцки и 1/3 турски и рано или късно двата народа гърци и турци ще се разберат за статуса.

Ти грък сигурно само на сника си виждал. За войните ти писаха. Може би грък възстанови олимпийското движение или гърците сами си оправиха икономиката след 2 световна?

Що ми напомняш на един Киряк Стефчоф. Ей предател мек!

Да се рови човек в историята си , за да извади някое славно парченце , за да се опияни и да забрави настоящето е толкова глупаво, че няма нужда от коментар. Приятелю, гърците нямат спечелена битка, но е вярно че печелят някой войни, на какво ти напомня това:).Общо взето са известни като много калпави войници, подобно на почти всички средиземноморски нации - италианци, французи, испанци. Статистиката на последния доста кървав век е недвусмислена в това отношение. Но както и да е. Човек живее в настоящето, с опита които е придобил от миналото си А настоящето не е никак розово за тази държава. Има вечни интереси, няма вечни приятели и гърците ще усетят че когато не си приятел с големия бабаит, "ухажването" доста боли.

Егер, днес явно си пропуснал футболето, не си толкова нервен и говориш малко по-смислено! Как върви регулацията на дейностите и паркирането в градинките? Или днес сме на философска вълна и на старогръцки легенди и митове?

Е, това да се делят народите според това дали са калпави воиници или не е смешно, а и не съответства на историческата истина - всяка нация или държава е имала възходи и падения...

Г. Ифандиев в свое изследване на циганските племена от преди 7 хил. години твърди, че днес са се запазили само три циганите, евреите и гърците, като само те са се обособили като народ на базата на древната елино-тракийска култура. А за пословичния гръцки мързел има една стара българска поговорка:. "Какво се каниш като грък на сране!"

много добра реклама направи на Ифандиев. За пореден път доказа, че е една куха лейка...

Браво на гърците.Това е народ за уважение,а не като робския български народ.Пълни нещастници сме.Най-бедните в света,а парите за пенсии и заплати отидоха за магистрали,в което няма нищо лошо,но да не се строи за сметка на храната на най бедните.ВЗЕМИ ОТ ОЛИГАРСИТЕ В БЪЛГАРИЯ ББ.

Не браво на гърците, а браво на ума ти!

Каква наглост и лицемерие от страна на "Амнести Интернешьнъл"- една от най-хрантутените от западняците псевдо-независими организации :хем тяхните господари най-много натискат гърците да правят съкращения в соц. програми и др, хем критикуват гръцката полиция, т.е. гръцкото правителство, че натискат народа да си "свива "сърмите.

Това , което ги чака гърците са нови 110 милиарда евро, а това което чака робските български говеда е яко бачкане, за да връщат гръцките дългове. От работа никой не е забогатял - това мога да кажа на тези , които призовават гърците да започнат да работят.И в България като се работи здраво, няма стачки и протести и какво от това? Гърците са открили демокрацията - затова трябва да им се плаща - няма нищо безплатно при капитализма с изключение на труда на робите в България. " Не сме народ , а мърша това пак ще кажа и с това ще свърша" Петко Славейков , 1898г

Малко намирисва на контролорани протести?! Утре ще ревнат - народът се бунтува, ще стане още по-лошо, помагайте без да ни разваляте рахатлъка, че ще отидат паричките на вашите банки!Ако трябват икономии- българите да ги правят- те са свикнали, слушкат си премиера като хипнотизирани...

разбрахте ли защо в грееце е имало полицеиска диктатура 6 години те са марзелив византииски народ 6 год.живях там и разбрах какви са даи им да висят по кафенетата да лаят да клукарстват но не и да работят ние чужденците работехме като луди а те си чесеха ония работи така са и тук в америка подли и марзеливи тези които са родени в уса са различни от тези дошли после в уса заслуяват си това което им сервират сега не ги ялете

когато имат по 10 000 момичета износ на година за проститутки тогава говорите за криза кризата е при нас и духовна морална икономическа политическа етническа историческа

Прост народ. Съсипете си държавата. За какво стачкуват? Без икономии няма да се оправят. Тези които дават парите искат гаранции че ще има ефект от тези пари, а не че Гърците ще харчат повече отколкото са изкарали. Така става като харчиш пари които не си изкарал. Рано или късно си плащаш двойно и тройно

Те не са прост народ.Просто знаят че заема който им отпускат е за плащане на предишни заеми а това е един порочен кръг.Световната практика показва , че тази схема е порочна и дългът се увеличава.

Световната практика показва че без да свиеш разходите и вдигнеш приходите няма как да излезнеш на нула. Не знам защо ни сравняват с гърция?!?! Верно че по територия разликата не е голяма, както и по население. Но гърците имат външен дълг на 130 милиарда, а нашия е 30.

Новата рубрика е "Бой, финансов секс и гръцка музика"! По балкански хората, които са усвоявали парите се ширят някъде офшорно и цъкат с език, каква е страхотия сега в Атина. Защо ли никой не атакува и гони тях, както и предходните правителства?

Гръцки мангали, да духат супата.

Гърция : След "Драконовско" Орязване на всичко,и почти фалит, мин. заплата става..... 1300 Лева !!!!! И хората правят Революция !! България : "стабилна" страна ,с "висок" рейтинг Мин. заплата ..... 240 (270) Лева !!! Фалирала Гърция плаща 500% По-Големи мин. заплата от "стабилна" финансово гербария!!! Нооо ,в България никой не гъква(надига глас) ??? Бог да пази заспала България !!!

Не завиждай! Тяхното тепърва ще се сгромолясва... Защото не е реално.... Много е лошо да паднеш отвисоко! Ние просто идваме оттам, накъдето те отиват - разрушена социална система. Нашата цена почнахме да я плащаме 1990.

Разрушена социална система...обясни какво ще рече това. Каца без дъно или какво...Виж гръцката социална държава докъде стигна.

Те ще падат, ние ще се извисяваме... Ама дали ние като се извисим максимално ще ги стигнем дори те да са пропаднали съвсем?

еи, умнiя, а колко бяха пенcиите при предходните правителства нa бaлгаря!?

"Гърците ще си загъбят и гащите..." - Петър Дънов

Не усещате ли, че пак ни баламосват с разни щампи и етикети. Гледах внимателно всички кадри - това са същите разбойници като в Либия "демонстранти", "стачници""недоволстващи" "социално слаби" и т.н. щуротии. Вгледайте се и вие. Това са бандити и разбойници, които нямат нищо общо с някакво гражданско недоволство. Може би трябва бързо да изпратим нашия външен министър да признае тая сган за легитимните представители на Гърция !

Братята гърци са били по бедни от българите преди 1944 година.Най-вероятно така ще стане и сега.

когато усвояваха милиардите, бяха свободни и демократични;когато трябва да връщат парите-трошат окови щот били поробени.смешници.толкова са елементарни и прости,но пък по цигански нахални,че повече няма накъде.

Не ти трябва.Много са мързеливи и грозни.

Гърците са мързеливи и са свикнали да не работят, имат прекалено много привилегии, които ние и при социализма ги нямахме. Гърция сама се докара до това положение и е глупаво да трошат собствената си страна, така губи гръцкия народ. Гърция иска да харчи чужди пари, защо германеца да работи, а гърците да ползват социални придобивки на гърба на останалите.Гърция направи най-скъпата олимпяда и не беше сигурно дали съоръженията ще са готови, защото бяха крали много. Ако така продължават по-добре да са вън от ЕС.

Мда-а-а, дивия капитализъм си отива....Спете спокойно деца! Както е познал чичко Маркс - Първо процеса ще започне от по-слабо развитите капиталистически страни от пакета силно развити и тези ,чиито икономики се осланят/осланяли основно на колониални ресурси и безпределно банково кредитиране - Испания,Португалия, Белгия,Гърция......И сега кво правим като го няма абдала Горбачов да ви бутне на тепсия готови пазари и поддържа Статуквото ? Изпомпихте ги, изнесохте трошляци и парцалки- ама хората нямат кинти да купуват ,производството ви замира и започнаха стачки и протести ,щото няма мющерии за продукцията ви, а колонии като Венецуела, Еквадор ,Перу поеха по свой път, а стария бедуин дава лош пример за независимост в Либия и запалихте арабските пазари .

Еееее, чак вони на комунизъм. Хайде стига малоумие.

Коментари - Сблъсъците в Атина разрушават историческия център | Днес.dir.bg

Сблъсъците в Атина разрушават историческия център

Огромни щети са нанесени на историческия център на гръцката столица Атина, който е разгромен по време на безредиците между полицията и демонстрантите, съобщи радио "Ехото на Москва", цитирано от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъците в Атина разрушават историческия център | Днес.dir.bg

Коментари

Ами, че те гърците си живеят на вересия от 1981 г. Нима не го знаят и защо трябва да се правят на ощипани. Същото е и с Испания, Португалия, Италия...Мерките, които се вземат е все едно да се спаси човек изпаднал в клинична смърт. Същата съдба очаква и ЕС... Жалко, явно, че пак ще трябва да се връща комунизма рано или късно!

Гърците не са ГЯУРИ :))))))))

Тия гърци са ми много чудни. С тези стачки, спиране на тока, разрушаване на граденото, съсипването на туризма - направо сами си режат клона на който стоят. Явно искат да започнат от нулата, на чисто. Което не е лошо, стига да не бяха част от ЕС...

Гърците са свободолюбив народ и не търпят да им казват какво да правят, за разлика от нас! Ние питаме коя мутра ще ни управлява!

Гърците са преди всичко мързелив народ. Добре им беше да живеят на гърба на другите, ама за тяхно съжаление всичко си има край...Е, дойде времето за тяхната равносметка, колкото и това да не им харесва. Лошото е, че сигурно ще повлекат и други със себе си.

Цветенце, ти сложи в малкия си джоб всички анализатори, икономисти и шарлатани. Най-точния индекс за развитието и качеството на живот на дадена страна!!!

Бегай от тук. Или живей с нас дълго, дълго. заради тебе никой няма знаме . никой не се регистрира. никой не иска да се цапа с откраднато ззнаме. Защото наше знаме никога не е пленявано. боклук, това знаме е на знаме на бъдеще не е знаме с което си показваш гъза. заради теб никой не иска да се регистрира в дир.бг тъ ..колко струва нашето знаме, знаме , което е собственост на хора в гроб. да ти пикая на идеята, ако ще и да не ме покажат цензурите

даскала няма само една показалка. беше дълго време, сега - остави знамето и бегай бърже.и дупе имаш и снайпери. ..за поука на мони. Когато даскала не беше пак , и му отиде за байрачето, така е иво,- учим се от първи клас... НАШАТА РАБОТА Е НАША РАБОТА .Когато ти видях краднати я байрак, сина ми беше ученик. сега моя син се чуди какво е да си офицер в българия и какво е да си слуга ...чунгь прост бащин махай байрака боклук

вие , защо не ми пишете писма.. тати ми каза че в чугуна имало пушек..само ме лаже щото се смее

В огромна заблуда си!Никаква нова социална революцияне грози спокойна Европа!Нашите приятели отвъд Кулата се вълнуват ,защото трябва малко да намалят големите си доходи и да увеличат трудолюбието си!Световната банка за развитие и МВФ дадоха лош пример като опростиха задълженията на най-бедните държави,но и на Бразилия,Аржентина и Индия!Гърция иска да получи същите отстъпки!А в Европа,както е Казал твоят Ленин има ли "революционна обстановка"?НЕ!Не разбра ли,че мина времето на революциите с изключение на техническата и сексуалната!

Просто ерата на гръцкият административен таен комунизъм се свърши. Всяко нещо има край, а луканката има два края.

да но на нас ни свалят по няколко ката коя с данъците а мързеливите и надути гърци досега живот си живяха.каквото са дробили това да сърбат.не може да ми пластат данък само върху 1/3 от доходите докато нас ни разсипват *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво им става на съседите, от жегата ли е, или че трябва да се отрезвят и да започнат сами да работят? Европа ги хранеше с десетилетия на вересия, за да се поддържа някакъв фалшив висок стандарт като местен еталон за просперитет, но дойде Видов ден. От което трябва да се поучим ние, че това ни чака и нас скоро, тътенът на урагана вече се чува....Летно "преференциално" повишаване на тарифите за ток, парно и вода, благополучието с по десетина лева за бедни и пенсионери се отлага пак за светлото бъдеще наесен, храните поскъпват, ставайки все по-голям неконтролиран от никого боклук и т.н. Москва ако не вярва на сълзи, София вече не вярва на величия, месии и тямподобни шарлатани. Чака ни едно напрегнато горещо лято за рекапитулацияне на постигнатото, а на загубеното и пропуснатото досега толкова десетилетия, за да направим верния ход и вземе нещата в ръцете си. Все пак още има деца и млади хора, поне за тях да помислим и повече да не ги обричаме.

В момента Гърция по-скоро извършва "корекция" заради минали злоупотреби, а не прилага строги мерки за икономии, заяви Трише пред европарламентарната комисия. "Това, което днес се нарича строги икономии, е корекция в много случаи на минали неразумни оценки, които е трябвало да не бъдат допускани", заяви Трише. Увеличаването на заплатите бе много по-голямо от средното в ЕС, каза Трише, като пример за предишни грешки.

политиците в Гърция защо толкова време са залъгвали и народа и си и всички останали народи, че всичко тече по мед и масло? сега трябва да си понесат последиците. така са разглезили гърците, че сигурно чак след поколения може да се очаква някакво превъзпитание.

За съжаление политическата култура и понятието патриотизъм при общостатистическия българин се е сринало за 20 години. Няма историческа памет и ценности. Има само търбух, зад..к и ци.и, които трябва или не тярбва, показва. И днес не мирясва да пълни гушите на гърците, като ходи по тяхните морета. То и на нашите мутрохотелиери да има как да не се ходи... Въпросът е, че в Гърция след всичските бокади на граници, стачки, кражби на стотици милиадиевро, в последните години имат вътрешни разпоредби да дерат българските шофьори за щяло и нещяло с огромни и незаслуженти глоби, ако има за какво и на съд! И при тая обстановка, нашите паразити не спират да се влачат в Гърция да ги гушат. Бойкот бе! Защо се подлагат на терор, глоби и бой!?! А иначе грък хванеш ли, бий го, винаги има защо! Балкански цигани!

чичо не се ядосвай. и на валя майка и само помагаше на баба ама сас пенсия. като слагат черен печантна майката на мене ще слагат ли защо е лошо да помагаш на бабите в галция.. ................... знаете ли..че за да прочетете дума...трябва да е грешна. ............. защото е лесно да четем познати думи.. понеже ..не ги четем.

Миналата година посетихме Гърция ,единствената касова бележка която ни дадоха беше за минерална вода в един супермаркет.

Драги ми Козльо - светът ("обетования, белия, капиталистическия т.е. демократичния) е на прага на огромна инфлация. Дълговете ще се стопят - затова сега световното банкерство иска да осребри хартийките които напечата само в реални територии, предприятия, бизнеси и дори цели държави като Гърция.

Всички, които се възхищават на гърците, че щели да получат много пари, и дори им завиждат, не са добре. Нищо на света не пада от небето - всяко евро трябва някой да го изработи. Не виждам нищо героично в това да паразитираш на чужда гръб. Който споделя такава философия е жалка твар. Гръцкия мързел е уникален - предпочитат да си разрушат държавата, отколкото да се хванат на работа.

МНОГО МИ СЕ ИСКА ГЪРЦИТЕ ДА СТАНАТ НАШИ СЕЗОННИ РАБОТНИЦИ - ЩЕ УМРА ОТ КЕФ ЕДИН ГОРДЕЛИВ ГРЪК ДА МИ ПАДНЕ ДА ГО ГЪРЧА КАКТО ТЕ ГЪРЧАТ НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ КОИТО СА ПРИНУДЕНИ ДА ИМ СЛУГУВАТ.

Много точно казано,само с две думи!А по изявленията на нашите политици/искам да използвам друга дума!/ ние смв много добре икономически и се развиваме с бесни темпове,но накъде?!

След като се събере Осмият Православен Вселенски Събор, за да разследва спора между правилно вярващите Християни от еретиците сектанти за едно кратко време хората ще поживеят в мир... Но след това отново ще скъсат със своето добро предразположение, ще се насочат към злото , така, че не ще познават, какво е брат и какво е сестра, какво е баща и какво е майка, и, не ще признават и брачен венец. Ще имат само падение като Содом и Гомор, т.е. не ще се намерят и пет праведника... И брат ще има сестра си, като жена, майка ще има сина си, като мъж, син ще умъртви баща си и ще прелюбодейства с майка си, и други десетки хиляди злини ще станат обичайни.

доколкото злите дела се укореняват в хората, дотолкова ще ги сполетяват бедствията. А пък те, колкото повече бедствия ги връхлитат, толкова повече злини ще вършат, вместо да се покаят, те ще се озлобяват против Бога. Също така злодеянията, които ще вършат човеците, ще надминат злодеянията на съвременниците на потопа. У всички разговорът ще бъде само за зло, намеренията ще бъдат само зли, съизволението зло, сприятеляването само за зло, деянията на всички само зли, всеобщо зло обособяване; всеобщо зло разединяване. При все това ще си мислят, че и извършителят на злото ще се спаси... Доколкото се умножава жаждата за пари, дотолкова ще се умножават и бедствията в света.

Както виждате от този текст всеки един човек носи проблема вътре в себе си..и нито нови форми на управление нито каквито и да били други реформи дасе направят няма да спаси човека ако той не се промени първо отвътре и чак тогава може някаква положителна промяна да настъпи

Стачкуващите гърци с плакатите са в страни от безредиците. Погромите се предизвикват от 200-300 т.н. анархисти и ултраси. Мнозина от тях има международен гастрол, сред тях и българи. Това са същите футболни хулигани. Погромът е, като да ходят на гей парад,идва им като наркотик. Водевилното в случая е, че държавната власт нарочно ги оставя да безчинстват, въпреки че имат сили да ги изловят за 1-2 часа. Смисълът е да контролирано да се демонстира пред абдалите по света, колко е тежко и непредвидимо положението им с послание, светът да остане снизходителен към гръцките проблеми. Но проблемите на гърците не са ултрасите, а самите те, че се надяват да получават транш след траш, те да си бездейства и им е все едно кога и кой след тях ще плаща сметката. За тях ДЦК и облигации са хартийки за тоалетин нужди. Имат за цел и сега натискат нищо да не плащат, все едно не получават кредити! Наглостта им още утре ще проличи с нещо подобно: какви кредите бе, какви 150 милиарда сте ни дали!??! Това е физиономията на гърка, измамен хамелеон! Тая пасмина исторически са я оправяли само хуните, т.е. българите.

Абсолютно точно - Съгласен съм, ТАКА Е!!

Тук има много солидни капацитети, способни да оправят всяка държава и икономика в света!!! А вехнат в писане на коментари, по време на работа...

А ти, по време на работа, ги четеш тези коментари , нали?-:) Само не си забелязални,че те никак, ама никак не да доброжелателни за твоя ник-). Голям умник, значи си....

на тебе кой ти даде байрячето кажи му да дава и на мене аз ше става капетан и ще ходя по морето. ти май не си момиче, само се плавиш на мене тати каза да не вервам кой продава байрачетата.....много ли палички искат за байраче ако искаш само ти значи че си момиче ..глутачка си искаш да краднеш байрачето твоята метла колкото и да си го кисне в морето няма да говоли са делвините. делвините чичо са много умни.

Докато някои изпушат по цигара, други умници в същото време може да се произнесат по темата. Сещаш ли се?!

Страхотен коментар, браво !!! Ама те горките не могат да се свият на две, за да избършат пода например, защото мешките им пречат.

Много са умни и продължават да си мислят, че ще им минат номерата и някой друг ще им плати лапането

Някой обърна ли внимание на безумното заглавие за "историческия център на Атина"? Пълна глупост - не знам дали е на руската агенция, която съобщава "новината" или на нашите журналя. Няма нищо историческо в центъра на Атина. Единствените стари райони на града са Акрополът и Плака - кварталчето под него. Мястото, където се провеждат демонстрациите, е един безличен централен площад, заобиколен от многоетажни сгради, строени след св. война. Само парламентът е по-стар. Не искам да издребнявам, но ми писна от неграмотност и манипулации, които искат да ни внушат, че нещо много ценно е безвъзвратно разрушено. Виждал съм ги как протестират гърците - едните палят кошчета на Синтагма, а на 100 метра встрани другите се изтягат в кафенетата :)

Някои от пишещите тука бабаити наричат гърците "прост и мързелив народ". Какво невежество ! Погледнете гръцката история, дори без античнато и минало, което е в основата на европейската цивилизация, и я сравнете с нашата : нашето "Априлско възстание" е потушено от башибозук със съдрани потури за 1-2 седмици, гръцкото нац.освободително възстание трае почти 10 години и постига, разбира се с помощта на Русия и др., но без р.-турска война, нац. освобождение от османския цървул. Гърците не са губили нито една война, винаги са били между победителите. Така ще бъде и сега! Дълговете им ще бъдат платени от баламите от ЕС, включително и ние, въпреки че ние нямаме никаква вина !!!. Тези дългове , обаче , не са от 5-10 или 20 години. Те водят корените си от времето на Студената война, когато Гърция беше една от най-ухажваните и превилигировани от НАТО и САЩ страни и винаги получаваше повече от това , което даваше. Така ,че най-добре е тези, които са дробили попарата , те да я сърбат и плащат, а не голтаци като нас. А гърците не ги мислете, те са оправен и доста по-умен и решителен от нас народ.

Или лъжеш или толкова знаеш. 1.Какво е ставало 1919-1921г.между Гърция и Турция и как ужасно е завършило? 2.Колко войни са водили с Турция гърците през 19 век и победили ли са в някоя. 3.Какво им се случи през 1974 в Кипър А иначе винаги си е гадно да плащаш сметки ,особенно когато не всички са твои.

Пич, обяснявам ти кратко и елементарно : 1/ 1919-1923 г. Гърция е сред печелившите Първата световна война и окупира, заедно с англо-френците ,Турция, вкл. Истанбул. И въпреки ,че малко по-късно Ататюрк с помощта на Ленин изтиква гр. армия( както и англо-френците) в Европа, Бяло море остава изцяло покрито с гръцки острови - днес има Гръцки(необитаеми) острови на по-малко от 6-700 метра от турския бряг. 2/ Нищо катастрофално не се е случило през 19 век на новосвободената страна Гърция. 3/ Новата история на о.Кипър е следната: По-време на Берлинския конгрес, след Руско-Турската война 1877-78 г., султанът, под натиск от Дизраели, подарява Кипър на англичаните, защото те( англичаните) , влизайки в Дарданелите с флота си 1878 г., предотвратяват превземането на Истанбул от руснаците и спасяват кожицата на султана. Следват поредица от "нежни" революции и днес никой не смее да твърди, че Кипър е английски или турски . Той е 2/3 гръцки и 1/3 турски и рано или късно двата народа гърци и турци ще се разберат за статуса.

Ти грък сигурно само на сника си виждал. За войните ти писаха. Може би грък възстанови олимпийското движение или гърците сами си оправиха икономиката след 2 световна?

Що ми напомняш на един Киряк Стефчоф. Ей предател мек!

Да се рови човек в историята си , за да извади някое славно парченце , за да се опияни и да забрави настоящето е толкова глупаво, че няма нужда от коментар. Приятелю, гърците нямат спечелена битка, но е вярно че печелят някой войни, на какво ти напомня това:).Общо взето са известни като много калпави войници, подобно на почти всички средиземноморски нации - италианци, французи, испанци. Статистиката на последния доста кървав век е недвусмислена в това отношение. Но както и да е. Човек живее в настоящето, с опита които е придобил от миналото си А настоящето не е никак розово за тази държава. Има вечни интереси, няма вечни приятели и гърците ще усетят че когато не си приятел с големия бабаит, "ухажването" доста боли.

Егер, днес явно си пропуснал футболето, не си толкова нервен и говориш малко по-смислено! Как върви регулацията на дейностите и паркирането в градинките? Или днес сме на философска вълна и на старогръцки легенди и митове?

Е, това да се делят народите според това дали са калпави воиници или не е смешно, а и не съответства на историческата истина - всяка нация или държава е имала възходи и падения...

Г. Ифандиев в свое изследване на циганските племена от преди 7 хил. години твърди, че днес са се запазили само три циганите, евреите и гърците, като само те са се обособили като народ на базата на древната елино-тракийска култура. А за пословичния гръцки мързел има една стара българска поговорка:. "Какво се каниш като грък на сране!"

много добра реклама направи на Ифандиев. За пореден път доказа, че е една куха лейка...

Браво на гърците.Това е народ за уважение,а не като робския български народ.Пълни нещастници сме.Най-бедните в света,а парите за пенсии и заплати отидоха за магистрали,в което няма нищо лошо,но да не се строи за сметка на храната на най бедните.ВЗЕМИ ОТ ОЛИГАРСИТЕ В БЪЛГАРИЯ ББ.

Не браво на гърците, а браво на ума ти!

Каква наглост и лицемерие от страна на "Амнести Интернешьнъл"- една от най-хрантутените от западняците псевдо-независими организации :хем тяхните господари най-много натискат гърците да правят съкращения в соц. програми и др, хем критикуват гръцката полиция, т.е. гръцкото правителство, че натискат народа да си "свива "сърмите.

Това , което ги чака гърците са нови 110 милиарда евро, а това което чака робските български говеда е яко бачкане, за да връщат гръцките дългове. От работа никой не е забогатял - това мога да кажа на тези , които призовават гърците да започнат да работят.И в България като се работи здраво, няма стачки и протести и какво от това? Гърците са открили демокрацията - затова трябва да им се плаща - няма нищо безплатно при капитализма с изключение на труда на робите в България. " Не сме народ , а мърша това пак ще кажа и с това ще свърша" Петко Славейков , 1898г

Малко намирисва на контролорани протести?! Утре ще ревнат - народът се бунтува, ще стане още по-лошо, помагайте без да ни разваляте рахатлъка, че ще отидат паричките на вашите банки!Ако трябват икономии- българите да ги правят- те са свикнали, слушкат си премиера като хипнотизирани...

разбрахте ли защо в грееце е имало полицеиска диктатура 6 години те са марзелив византииски народ 6 год.живях там и разбрах какви са даи им да висят по кафенетата да лаят да клукарстват но не и да работят ние чужденците работехме като луди а те си чесеха ония работи така са и тук в америка подли и марзеливи тези които са родени в уса са различни от тези дошли после в уса заслуяват си това което им сервират сега не ги ялете

когато имат по 10 000 момичета износ на година за проститутки тогава говорите за криза кризата е при нас и духовна морална икономическа политическа етническа историческа

Прост народ. Съсипете си държавата. За какво стачкуват? Без икономии няма да се оправят. Тези които дават парите искат гаранции че ще има ефект от тези пари, а не че Гърците ще харчат повече отколкото са изкарали. Така става като харчиш пари които не си изкарал. Рано или късно си плащаш двойно и тройно

Те не са прост народ.Просто знаят че заема който им отпускат е за плащане на предишни заеми а това е един порочен кръг.Световната практика показва , че тази схема е порочна и дългът се увеличава.

Световната практика показва че без да свиеш разходите и вдигнеш приходите няма как да излезнеш на нула. Не знам защо ни сравняват с гърция?!?! Верно че по територия разликата не е голяма, както и по население. Но гърците имат външен дълг на 130 милиарда, а нашия е 30.

Новата рубрика е "Бой, финансов секс и гръцка музика"! По балкански хората, които са усвоявали парите се ширят някъде офшорно и цъкат с език, каква е страхотия сега в Атина. Защо ли никой не атакува и гони тях, както и предходните правителства?

Гръцки мангали, да духат супата.

Гърция : След "Драконовско" Орязване на всичко,и почти фалит, мин. заплата става..... 1300 Лева !!!!! И хората правят Революция !! България : "стабилна" страна ,с "висок" рейтинг Мин. заплата ..... 240 (270) Лева !!! Фалирала Гърция плаща 500% По-Големи мин. заплата от "стабилна" финансово гербария!!! Нооо ,в България никой не гъква(надига глас) ??? Бог да пази заспала България !!!

Не завиждай! Тяхното тепърва ще се сгромолясва... Защото не е реално.... Много е лошо да паднеш отвисоко! Ние просто идваме оттам, накъдето те отиват - разрушена социална система. Нашата цена почнахме да я плащаме 1990.

Разрушена социална система...обясни какво ще рече това. Каца без дъно или какво...Виж гръцката социална държава докъде стигна.

Те ще падат, ние ще се извисяваме... Ама дали ние като се извисим максимално ще ги стигнем дори те да са пропаднали съвсем?

еи, умнiя, а колко бяха пенcиите при предходните правителства нa бaлгаря!?

"Гърците ще си загъбят и гащите..." - Петър Дънов

Не усещате ли, че пак ни баламосват с разни щампи и етикети. Гледах внимателно всички кадри - това са същите разбойници като в Либия "демонстранти", "стачници""недоволстващи" "социално слаби" и т.н. щуротии. Вгледайте се и вие. Това са бандити и разбойници, които нямат нищо общо с някакво гражданско недоволство. Може би трябва бързо да изпратим нашия външен министър да признае тая сган за легитимните представители на Гърция !

Братята гърци са били по бедни от българите преди 1944 година.Най-вероятно така ще стане и сега.

когато усвояваха милиардите, бяха свободни и демократични;когато трябва да връщат парите-трошат окови щот били поробени.смешници.толкова са елементарни и прости,но пък по цигански нахални,че повече няма накъде.

Не ти трябва.Много са мързеливи и грозни.

Гърците са мързеливи и са свикнали да не работят, имат прекалено много привилегии, които ние и при социализма ги нямахме. Гърция сама се докара до това положение и е глупаво да трошат собствената си страна, така губи гръцкия народ. Гърция иска да харчи чужди пари, защо германеца да работи, а гърците да ползват социални придобивки на гърба на останалите.Гърция направи най-скъпата олимпяда и не беше сигурно дали съоръженията ще са готови, защото бяха крали много. Ако така продължават по-добре да са вън от ЕС.

Мда-а-а, дивия капитализъм си отива....Спете спокойно деца! Както е познал чичко Маркс - Първо процеса ще започне от по-слабо развитите капиталистически страни от пакета силно развити и тези ,чиито икономики се осланят/осланяли основно на колониални ресурси и безпределно банково кредитиране - Испания,Португалия, Белгия,Гърция......И сега кво правим като го няма абдала Горбачов да ви бутне на тепсия готови пазари и поддържа Статуквото ? Изпомпихте ги, изнесохте трошляци и парцалки- ама хората нямат кинти да купуват ,производството ви замира и започнаха стачки и протести ,щото няма мющерии за продукцията ви, а колонии като Венецуела, Еквадор ,Перу поеха по свой път, а стария бедуин дава лош пример за независимост в Либия и запалихте арабските пазари .

Еееее, чак вони на комунизъм. Хайде стига малоумие.