Коментари - Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос? | Днес.dir.bg

Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос?

На гръцкия остров Тасос най-вероятно са открити гробницата на Александър Велики и Ковчега на завета. Това съобщиха руските медии.

Обратно в новината

Коментари - Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос? | Днес.dir.bg

Коментари

Гърците на не са клонирали Божо

аврорке, ти пак ме "шашна" ама много ти са познати тия факти. хаиде да се видим на едно кафе-кажи кога и къде!? сериозно обаче!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ми че не знаете ли и нио йорк и лондон и москва и токио и балгария ,това са все македонски градове и даржави,а,и още господ е бил македонец и пезидента плевнелия и тои е македонец.и сланцето и то е македонско,даже го имат на знамето.а бе тиа македонци да не са изванземни от планетата прилеп

Та гръцката агенция "гръкомания" е обявила, че двама селски бекове са открили дупка на остров Тасос, а руската агенция "жълти новини" е разпространила "новината", а Дир.бг ни я предоставя на нас в целия и блясък ... разбирам ... и какво са открили - Александър Македонски, Кивота, трупа на Христос + кръста (естествено), реликви от Атлантида и зелени човечета, така ли? ... ясно ...

Сензационно! Но дали е истина? Всички исторически сведения говорят, че до последно мумията на Александър Велики се е държала в ковчег със стъклен похлупак в музеона на Александрия-първия град основан от него, някъде да прочутата библиотека.Това са последните сведения за този най-велик и най-млад пълководец в историята. Възможно е след римското нашествие в Египет, мумията да е била спасена от някой от наследниците на Птоломеите, и защо не -да стигне до О-в.Тасос. Но чак и кивота да е там? Но всичко е възможно в историята. Но възможно е и да е някаква рекламна стратегия на гърците.

абе грък добър ден да ти каже - погледни слънцето, не случайно има още едно - Данаец дори с дарове да идва, трябва да сте много внимателни.

Това последното за данаеца поговорка ли е някаква? Сериозно питам, ако си така любезен да ми отговориш

*abi*

Equo ne credite, Teucri! Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentis. "Не вярвайте на данайците, дори когато носят дарове", предупреждението на Лаокоон към троянците да не внасят Троянския Кон. Омир, "Одисея".

Ей сега макетата са си ударили д*то в тавана. Как така на о-в Тасос? Значи и той е македонски. Ама не само Тасос, ами всичко което някога е завладял Алексанър (справка - статията) требе да е една Велика Македония. И никакви компромиси - чак до Индия, Афганистан и Персия!!! Какво си въобразават някой хора - ке седиме у Скопието и ке пиеме гола вода само от Вардарот като някакъв проскубан сокол, така ли? Няма да го бъде!!! Ке пиеме вода от р. Инд, Ганг, Нил, Тигър и Ефрат. Македония - до Токио!

Островите Тасос и Самотраки са БЪЛГАРСКИ!

Точно! Заради Фердинанд, тапака ни ги взеха, както и цялото Драмско поле!

Кивота го откри Идиана Джоунс през 30-те и сега се намира във военна база в САЩ ;)

Не го ли взриви Люк Скайуокър в Звездата на смъртта? Уф, чакай, то беше от друг филм.

Тези реликви са открити в двора на Цар Киро ! :)

няма такава новина в гурця.измеслено е от дир.бг . няма такава новина в гурця!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ужас - идолът на вардарските ни събратя е открит не в Скопие, а в Гърция! Това е жесток удар по фалшификаторите на историята - сърбофили и всякакви ненормалници. Освен сега да твърдят, че гърците са откопали Александър и тайно са го пренесли на Тасос. Психопатията продължава...

Май някой ще се опитва да си спасява икономиката с разни сензации.. но те го умеят гърците! известно е, че традициите по времето на Александър, както и на баща му Филип са повелявали труповете да бъдат кремирани. Няма никаквъ начин, освен по различни предмети да се установи самоличността на тези, за които е направена гробницата, а и дори да има индикации, че е царска гробница отново е спорно дали действително там има положени останки.. Дори и гробницата на Филип във Вергина е подлагана на съмнения дали наистина е негова и много учени са убедени, че не е.. но това не пречи на комшиите да взимат 10 евро за билетче... Ето това се казва да умееш да натъкмяваш историята в твоя полза - морална и финансова...

Според древни летописци, които са пътували заедно с войската на Александър, той не е бил кремиран, а е бил балсамиран по египетския обичай, защото се е смятал за син на Амон, когото майка му Олимпиада заченала по време на мистериите в Самотраки чрез посредничеството на свещения си питон /пред публиката/ и на главния жрец на Амон /зад една завеска, щото нали и семе си требе, все пак, не само божествено вдъхновение/. Затова било решено тялото да се балсамира и запази, положено в стъкления и другите саркофази. Пишат, че е бил изложен за поклонение в гробница, специално построена в близост до Александрийската библиотека, но тя е била разрушена по-късно при бунт на първите християни, а с нея и гробницата, в която обаче тялото вече не е било намерено, то било прехвърлено някъде другаде ...

абсолутно си прав. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предлагам коминтерновските макета/скопие/ да направят десант на Тасос да си вземат бащицата Сандо!Да се исползва момента ,дека Гърция нема правителство и са фалангите да нападнат!!

Хубаво е човек да е видял някой и друг филм, но ако иска мнението му да тежи (а не да пуска инфантилни шеги), трябва да е запознат с нещата. Този балкански маниер на изказване само издава "скъсаните" потурки, в които няма нищо...

Абе кви глюпасти гаворят, той "кивота" ще бъде намерен около Созопол от ренегат Божидар и осветен от Св.Св.Слънцето

няма да коментирам поредната помпозна "жълтина", само частта от заглавието "откриха гробницата"....за експедиции в търсене на тази гробница има написани много книги. спомням си, през 90-те гръмна сензацията че в оазиса Сива в Сахара е открита гробницата на пълководеца.наитина беше гробница, но след целия медиен шум се оказа че била просто гробница от елинизма, но не и на македонския цар. Големият въпрос е, дали и кога ще се открие тялото, мумията на тази велика личност??? едно е да откриеш празна гробница /дори да допуснем че е на александър, друго е да покажеш на света останките му! това наистина би било епохално и велико археологическо откритие. от дълбока древност може би само две личности за завладявали умовете на поколенията в течение на векове с безброй предания, легенди и хипотези - Александър Велики и Христос.

всичко ще направят да привлекат туристи,така се прави,лужат мажат а ние си играем на честност!

Прави сте, лъжат 100% , така си прават туризма. Бях това лято на Мармарис, там на "Острова на Клеопатра" , който всащност се оказа "Плажа 25х15 метра на Клеопатра" , но всъщност не се знае дали Клеопатра е ходела там, но легендата , моля ти се била хубава. Истинското беше , че около 70 кокошки и пилета тичаха около шезлонгите с заблудените да легнат на счупените дървени шезлонги. Кръстих го "Пилешкия остров" и се постарах да съм максимално кратко там (10 мин) за да не хванеме кукушинци. Пфу! Това ми е мнението за Турция и Гърция

Лъжат, мамицата им гръцка! Не съм погребан на Тасос!

Ами ние в България намерихме "бокала"

Да не говориш за "кокала" ?

Ооооо колко си прооост...

Моля осветлете ме. Кивотът не го ли намери Хариън Форд (така де Индиана Джоунс) преди мноооого години? Или тоя е друг?

Не, ще го намери проф.Божидар Димитров! Когато му разпореди Бо Бо! :)))))

Не е вярно. Той вече е намерен от пр. Овчаров, но се оказа, че е пълен с имането на цар Шишман.

Гърците и живи марсианци ще назначат за сервитьори само и само да засилят туристическата си индустрия....

Леле,македонците ще си ударят д-тата в облаците от кеф....нали Ал.Македонец...питайте някой от тях ако не вярвате :X :X :X

Не мога да вярвам в новината, защото има предсказание, че скрижалите ще бъдат открити от самите евреи, когато се крият от природни бедствия в една пещера. В този случай ще се доверя на това предсказание, а не на подобни новини.

Аа ти вярваш на една книга която е редактирана стотици пъти? Ти случайно чувал ли си, че има някои Евангелия които са изрязани наполовина, други съдържат само извадени от контекста от оригиналите текстове и прочее такива? И ти вярваш на това ?

Удобно като транспорт е Тасос има магострала до там летището и то е близо ... еииии тези гърци, всичко са премислили :)))

Веднъж на екскурзия в гръцко ни влачиха по една козя пътека, до една вада и ошмулен храсталак, щото там Аполон стигнал Дафне и тя се превърнала в дафинов храст. И добре си платихме за атракцията. Гръцката мегаломания край няма. А, у нас, на такива любители им казват иманяри.

Скопие какво мисли?

Те няма с какво да мислят

да, а до кивота и мръсното бельо на моисей ... гърците съвсем вече взеха всички за бълъци ...

Няма начин да не е там и свещенния граал! :))))

Гаранция! ...нищо че се разминават с няколко стотин години във времето ... и кутията на пандора е там ... и пръстенът на Нибелунгите и .... таковата на Атлантите ... всичко е там!!! само изчакай 2-3 месеца и гледай какви легенди ще сътворят гърците :))

1/ Основната част от армията на А. Македонски са били траки (най-добрите и издръжливи войници по онова време). Населението на т.нар. Македония също е било основно траки, примесени с елини. Не случайно човекът , който се е осмелил да се изправи с/у Римската империя и е доказал ненадминати качества в това отношение, се казва Спартак, родом в земите на провинция Тракия (намираща се в пределите на днешна България). 2/ Има данни (достоверни , макар да не се появят, по разбираеми причини, публично), че Кивотът на Завета се намира в САЩ, както и много други безценни артефакти от историята на човечеството.

почитател на Индиана Джоунс ахахахахаха

Не само Индиана Джоунс! Цял сериал има на темата - "Warehouse 13! Този склад е пълен с кви ли не артефакти, във филма и Хърбарт Уелс го има, само дето е жена... Американците водят сериала развлекателен, но за някои нашенци явно е документална поредица.

Не ми харесва това че много от наш'те говорят глупости, обаче и вие не сте по назад. Всяко първо нещо измислено е или българско или измислено от българин. Ако Александар беше известен като български , щяхте да оревете света УБЕДЕН СЪМ. Бъдете живи и здрави!

хехе ми то като българин е известен и сега :)

до кико ама не беше ли така и със созопол!? и там откриваха много нещааааааа първо там стана опасно за живота а после стана -ами отгатни какво! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колега, Вие за ПУТКА ли сте записан, или ще влезете в Трънския Свободен Университет? Имате много добър Фундамент

а любителите са копали от любов кум копането *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Измислици-премислици...

Верно бе, там е гробницата Алесандрова, а от Вавилон, където е починал, са го пренесли с руски хеликоптер МИ-5. А, понеже Соломон, като всички други велики люде е маекдонец - кивота е докаран на остров Тасос от Преспа или Битоля.

Абе се нещо свързано с македонците е открито. Пък от т.н. прабългари ни гроб ни кост. Па то май се оказва ,че въобще ги нямало ами персийците са били тъдява!

А гробовете на хан Кубрат и на хан Аспарух, открити в с.Малая Перешчепина и с.Вознесенка, дн.Украйна, какво са бе??? Аман от пишман историци-комплексари!

броди из нет-а, коментарът на "Историк". Това е положението. И не само граала, ами и бидон древно хиоско вино ако може така към него.Като ще е, да е. Иначе гръковете пастъпиха като във вица за паралича - криза е, не се знае къде ще те удари. Баш сега му беше времето и точно по такъв начин. Верваме.

и аз тва щях да рекна :) Македонеца да им налее малко кинти, че и без това ги мързи, та две не виждат

Индиана Джоунс да се стяга за Гърция и да си го прибере от похитителите.

Дааааа, византийски номера...

Хахахаха - разцепи, брат!!!

Тия какво са открили не знам но във Истанбул във археологическият музей може да видите истинската гробница на Александър Македонски много е красива . Те макета та нали претендираха да им била дадена на тях но турците не им обръщат много внимание на глупостите .То тях никой не ги взема на сериозно.

ами да ти кажа-те едни други много се надъхват, че и си вярват сами - тука във феисбука на що глупости се наслушах, като започнем от тая гробница минем прес старинния македонски символ (свастиката) та стигнем до това че всички сме македонци ама не си спомняме :DDDD

И ти как изчисли че мангустите в Истанбул показват "истинската" гробница?!

Ами иди и го виж . Музеят се на мира точно до топ капъ. Там е и саркофага на жена му .Че е истински е доказано .А и можеш да го намериш в нета .Целият саркофаг е от мрамор и е гравиран със сцени от битките на Александър .

Александър е лежал в стъклен саркофаг, поставен в златен, след това още два, само най-горният е бил мраморен. Та кой по-точно е открит и експониран в Истанбул?! Щото много саркофази на Александър и Филип се показват в какви ли не музеи ... ама кой точно е неговият и къде е тялото му, не е ясно все още.

Тази гробница ще да е единственото истинско нещо в Турция...

оригиналната Айфелова кула в Слънчев бряг. А ако не вярваш - ходи до морето и виж. Също мога да ти покажа камъка, с който се е спънал Александър, стрелата, убила Ахил, убиеца на Кенеди, Бийтълс и Юлия Цезар. Вероятно не е лесно да не си много умен и да си наивен.

Така е, от мрамор е с изобразени моменти от живота на Аликсандър. Невероятна изработка, дори успях да го снимам докато ми се скара пазача.

Луно, лино, земльо македноска!

Четете внимателно: "Открита е гробницата на Александър Велики". За останките му нищо не пише. Според Уикипедия-та тялото му, положено в златен саркофаг е откарано от Вавилон в Александрия (Египет).

Има една статия на Стоян Петров, озаглавена "Гробницата на Завоевателя на миражите". Прочетете я.

Открили са на Сандьо чреслата. Тия пак не са си пили хапчетата. От всеки камък сензация правят. Те така могат откри на о.Тасос моята диплома за астронавт!

В Русия може да им викат любители, но при нас са си чисти иманяри ;)

Божидаре, Димитрове, спиш! Докато ти се моташ с някаква "ракиня" от 12 век и малко кости от Йоан Кръстител, гърците глей кво праят. Земи се стегни и до 5-6 дена барем светия граал да намериме у нас. Айде и си опичай акъла. Не е важно некой да ни верва на нас и на гърците. Важното е оборот да става - нали го знаеш вица за лайното.

Ти момченце имаш тежък комплексарски проблем.

Да, комплексар съм и ми е малък. Явно го знаеш от вчера вечерта.

Имам фундаментално откритие, което ще стопли отношенията и ще направи "България цела дае", но двамата Колоси, Божидар и Овчаров, правят всичко, откритието ми да събира праха на разхвърляните им бюра!

Така като ви чета сте все спецове по археология и всички до един знаете, къде са Кивота и Граала (друг е въпроса те дали въобще съществуват или са метафори), та защо не ги извадите на бял свят да им се радват поколенията?!?

Коментари - Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос? | Днес.dir.bg

Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос?

На гръцкия остров Тасос най-вероятно са открити гробницата на Александър Велики и Ковчега на завета. Това съобщиха руските медии.

Обратно в новината

Коментари - Открили кивота и гробницата на Александър Велики на о. Тасос? | Днес.dir.bg

Коментари

Гърците на не са клонирали Божо

аврорке, ти пак ме "шашна" ама много ти са познати тия факти. хаиде да се видим на едно кафе-кажи кога и къде!? сериозно обаче!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ми че не знаете ли и нио йорк и лондон и москва и токио и балгария ,това са все македонски градове и даржави,а,и още господ е бил македонец и пезидента плевнелия и тои е македонец.и сланцето и то е македонско,даже го имат на знамето.а бе тиа македонци да не са изванземни от планетата прилеп

Та гръцката агенция "гръкомания" е обявила, че двама селски бекове са открили дупка на остров Тасос, а руската агенция "жълти новини" е разпространила "новината", а Дир.бг ни я предоставя на нас в целия и блясък ... разбирам ... и какво са открили - Александър Македонски, Кивота, трупа на Христос + кръста (естествено), реликви от Атлантида и зелени човечета, така ли? ... ясно ...

Сензационно! Но дали е истина? Всички исторически сведения говорят, че до последно мумията на Александър Велики се е държала в ковчег със стъклен похлупак в музеона на Александрия-първия град основан от него, някъде да прочутата библиотека.Това са последните сведения за този най-велик и най-млад пълководец в историята. Възможно е след римското нашествие в Египет, мумията да е била спасена от някой от наследниците на Птоломеите, и защо не -да стигне до О-в.Тасос. Но чак и кивота да е там? Но всичко е възможно в историята. Но възможно е и да е някаква рекламна стратегия на гърците.

абе грък добър ден да ти каже - погледни слънцето, не случайно има още едно - Данаец дори с дарове да идва, трябва да сте много внимателни.

Това последното за данаеца поговорка ли е някаква? Сериозно питам, ако си така любезен да ми отговориш

*abi*

Equo ne credite, Teucri! Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentis. "Не вярвайте на данайците, дори когато носят дарове", предупреждението на Лаокоон към троянците да не внасят Троянския Кон. Омир, "Одисея".

Ей сега макетата са си ударили д*то в тавана. Как така на о-в Тасос? Значи и той е македонски. Ама не само Тасос, ами всичко което някога е завладял Алексанър (справка - статията) требе да е една Велика Македония. И никакви компромиси - чак до Индия, Афганистан и Персия!!! Какво си въобразават някой хора - ке седиме у Скопието и ке пиеме гола вода само от Вардарот като някакъв проскубан сокол, така ли? Няма да го бъде!!! Ке пиеме вода от р. Инд, Ганг, Нил, Тигър и Ефрат. Македония - до Токио!

Островите Тасос и Самотраки са БЪЛГАРСКИ!

Точно! Заради Фердинанд, тапака ни ги взеха, както и цялото Драмско поле!

Кивота го откри Идиана Джоунс през 30-те и сега се намира във военна база в САЩ ;)

Не го ли взриви Люк Скайуокър в Звездата на смъртта? Уф, чакай, то беше от друг филм.

Тези реликви са открити в двора на Цар Киро ! :)

няма такава новина в гурця.измеслено е от дир.бг . няма такава новина в гурця!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ужас - идолът на вардарските ни събратя е открит не в Скопие, а в Гърция! Това е жесток удар по фалшификаторите на историята - сърбофили и всякакви ненормалници. Освен сега да твърдят, че гърците са откопали Александър и тайно са го пренесли на Тасос. Психопатията продължава...

Май някой ще се опитва да си спасява икономиката с разни сензации.. но те го умеят гърците! известно е, че традициите по времето на Александър, както и на баща му Филип са повелявали труповете да бъдат кремирани. Няма никаквъ начин, освен по различни предмети да се установи самоличността на тези, за които е направена гробницата, а и дори да има индикации, че е царска гробница отново е спорно дали действително там има положени останки.. Дори и гробницата на Филип във Вергина е подлагана на съмнения дали наистина е негова и много учени са убедени, че не е.. но това не пречи на комшиите да взимат 10 евро за билетче... Ето това се казва да умееш да натъкмяваш историята в твоя полза - морална и финансова...

Според древни летописци, които са пътували заедно с войската на Александър, той не е бил кремиран, а е бил балсамиран по египетския обичай, защото се е смятал за син на Амон, когото майка му Олимпиада заченала по време на мистериите в Самотраки чрез посредничеството на свещения си питон /пред публиката/ и на главния жрец на Амон /зад една завеска, щото нали и семе си требе, все пак, не само божествено вдъхновение/. Затова било решено тялото да се балсамира и запази, положено в стъкления и другите саркофази. Пишат, че е бил изложен за поклонение в гробница, специално построена в близост до Александрийската библиотека, но тя е била разрушена по-късно при бунт на първите християни, а с нея и гробницата, в която обаче тялото вече не е било намерено, то било прехвърлено някъде другаде ...

абсолутно си прав. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предлагам коминтерновските макета/скопие/ да направят десант на Тасос да си вземат бащицата Сандо!Да се исползва момента ,дека Гърция нема правителство и са фалангите да нападнат!!

Хубаво е човек да е видял някой и друг филм, но ако иска мнението му да тежи (а не да пуска инфантилни шеги), трябва да е запознат с нещата. Този балкански маниер на изказване само издава "скъсаните" потурки, в които няма нищо...

Абе кви глюпасти гаворят, той "кивота" ще бъде намерен около Созопол от ренегат Божидар и осветен от Св.Св.Слънцето

няма да коментирам поредната помпозна "жълтина", само частта от заглавието "откриха гробницата"....за експедиции в търсене на тази гробница има написани много книги. спомням си, през 90-те гръмна сензацията че в оазиса Сива в Сахара е открита гробницата на пълководеца.наитина беше гробница, но след целия медиен шум се оказа че била просто гробница от елинизма, но не и на македонския цар. Големият въпрос е, дали и кога ще се открие тялото, мумията на тази велика личност??? едно е да откриеш празна гробница /дори да допуснем че е на александър, друго е да покажеш на света останките му! това наистина би било епохално и велико археологическо откритие. от дълбока древност може би само две личности за завладявали умовете на поколенията в течение на векове с безброй предания, легенди и хипотези - Александър Велики и Христос.

всичко ще направят да привлекат туристи,така се прави,лужат мажат а ние си играем на честност!

Прави сте, лъжат 100% , така си прават туризма. Бях това лято на Мармарис, там на "Острова на Клеопатра" , който всащност се оказа "Плажа 25х15 метра на Клеопатра" , но всъщност не се знае дали Клеопатра е ходела там, но легендата , моля ти се била хубава. Истинското беше , че около 70 кокошки и пилета тичаха около шезлонгите с заблудените да легнат на счупените дървени шезлонги. Кръстих го "Пилешкия остров" и се постарах да съм максимално кратко там (10 мин) за да не хванеме кукушинци. Пфу! Това ми е мнението за Турция и Гърция

Лъжат, мамицата им гръцка! Не съм погребан на Тасос!

Ами ние в България намерихме "бокала"

Да не говориш за "кокала" ?

Ооооо колко си прооост...

Моля осветлете ме. Кивотът не го ли намери Хариън Форд (така де Индиана Джоунс) преди мноооого години? Или тоя е друг?

Не, ще го намери проф.Божидар Димитров! Когато му разпореди Бо Бо! :)))))

Не е вярно. Той вече е намерен от пр. Овчаров, но се оказа, че е пълен с имането на цар Шишман.

Гърците и живи марсианци ще назначат за сервитьори само и само да засилят туристическата си индустрия....

Леле,македонците ще си ударят д-тата в облаците от кеф....нали Ал.Македонец...питайте някой от тях ако не вярвате :X :X :X

Не мога да вярвам в новината, защото има предсказание, че скрижалите ще бъдат открити от самите евреи, когато се крият от природни бедствия в една пещера. В този случай ще се доверя на това предсказание, а не на подобни новини.

Аа ти вярваш на една книга която е редактирана стотици пъти? Ти случайно чувал ли си, че има някои Евангелия които са изрязани наполовина, други съдържат само извадени от контекста от оригиналите текстове и прочее такива? И ти вярваш на това ?

Удобно като транспорт е Тасос има магострала до там летището и то е близо ... еииии тези гърци, всичко са премислили :)))

Веднъж на екскурзия в гръцко ни влачиха по една козя пътека, до една вада и ошмулен храсталак, щото там Аполон стигнал Дафне и тя се превърнала в дафинов храст. И добре си платихме за атракцията. Гръцката мегаломания край няма. А, у нас, на такива любители им казват иманяри.

Скопие какво мисли?

Те няма с какво да мислят

да, а до кивота и мръсното бельо на моисей ... гърците съвсем вече взеха всички за бълъци ...

Няма начин да не е там и свещенния граал! :))))

Гаранция! ...нищо че се разминават с няколко стотин години във времето ... и кутията на пандора е там ... и пръстенът на Нибелунгите и .... таковата на Атлантите ... всичко е там!!! само изчакай 2-3 месеца и гледай какви легенди ще сътворят гърците :))

1/ Основната част от армията на А. Македонски са били траки (най-добрите и издръжливи войници по онова време). Населението на т.нар. Македония също е било основно траки, примесени с елини. Не случайно човекът , който се е осмелил да се изправи с/у Римската империя и е доказал ненадминати качества в това отношение, се казва Спартак, родом в земите на провинция Тракия (намираща се в пределите на днешна България). 2/ Има данни (достоверни , макар да не се появят, по разбираеми причини, публично), че Кивотът на Завета се намира в САЩ, както и много други безценни артефакти от историята на човечеството.

почитател на Индиана Джоунс ахахахахаха

Не само Индиана Джоунс! Цял сериал има на темата - "Warehouse 13! Този склад е пълен с кви ли не артефакти, във филма и Хърбарт Уелс го има, само дето е жена... Американците водят сериала развлекателен, но за някои нашенци явно е документална поредица.

Не ми харесва това че много от наш'те говорят глупости, обаче и вие не сте по назад. Всяко първо нещо измислено е или българско или измислено от българин. Ако Александар беше известен като български , щяхте да оревете света УБЕДЕН СЪМ. Бъдете живи и здрави!

хехе ми то като българин е известен и сега :)

до кико ама не беше ли така и със созопол!? и там откриваха много нещааааааа първо там стана опасно за живота а после стана -ами отгатни какво! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колега, Вие за ПУТКА ли сте записан, или ще влезете в Трънския Свободен Университет? Имате много добър Фундамент

а любителите са копали от любов кум копането *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Измислици-премислици...

Верно бе, там е гробницата Алесандрова, а от Вавилон, където е починал, са го пренесли с руски хеликоптер МИ-5. А, понеже Соломон, като всички други велики люде е маекдонец - кивота е докаран на остров Тасос от Преспа или Битоля.

Абе се нещо свързано с македонците е открито. Пък от т.н. прабългари ни гроб ни кост. Па то май се оказва ,че въобще ги нямало ами персийците са били тъдява!

А гробовете на хан Кубрат и на хан Аспарух, открити в с.Малая Перешчепина и с.Вознесенка, дн.Украйна, какво са бе??? Аман от пишман историци-комплексари!

броди из нет-а, коментарът на "Историк". Това е положението. И не само граала, ами и бидон древно хиоско вино ако може така към него.Като ще е, да е. Иначе гръковете пастъпиха като във вица за паралича - криза е, не се знае къде ще те удари. Баш сега му беше времето и точно по такъв начин. Верваме.

и аз тва щях да рекна :) Македонеца да им налее малко кинти, че и без това ги мързи, та две не виждат

Индиана Джоунс да се стяга за Гърция и да си го прибере от похитителите.

Дааааа, византийски номера...

Хахахаха - разцепи, брат!!!

Тия какво са открили не знам но във Истанбул във археологическият музей може да видите истинската гробница на Александър Македонски много е красива . Те макета та нали претендираха да им била дадена на тях но турците не им обръщат много внимание на глупостите .То тях никой не ги взема на сериозно.

ами да ти кажа-те едни други много се надъхват, че и си вярват сами - тука във феисбука на що глупости се наслушах, като започнем от тая гробница минем прес старинния македонски символ (свастиката) та стигнем до това че всички сме македонци ама не си спомняме :DDDD

И ти как изчисли че мангустите в Истанбул показват "истинската" гробница?!

Ами иди и го виж . Музеят се на мира точно до топ капъ. Там е и саркофага на жена му .Че е истински е доказано .А и можеш да го намериш в нета .Целият саркофаг е от мрамор и е гравиран със сцени от битките на Александър .

Александър е лежал в стъклен саркофаг, поставен в златен, след това още два, само най-горният е бил мраморен. Та кой по-точно е открит и експониран в Истанбул?! Щото много саркофази на Александър и Филип се показват в какви ли не музеи ... ама кой точно е неговият и къде е тялото му, не е ясно все още.

Тази гробница ще да е единственото истинско нещо в Турция...

оригиналната Айфелова кула в Слънчев бряг. А ако не вярваш - ходи до морето и виж. Също мога да ти покажа камъка, с който се е спънал Александър, стрелата, убила Ахил, убиеца на Кенеди, Бийтълс и Юлия Цезар. Вероятно не е лесно да не си много умен и да си наивен.

Така е, от мрамор е с изобразени моменти от живота на Аликсандър. Невероятна изработка, дори успях да го снимам докато ми се скара пазача.

Луно, лино, земльо македноска!

Четете внимателно: "Открита е гробницата на Александър Велики". За останките му нищо не пише. Според Уикипедия-та тялото му, положено в златен саркофаг е откарано от Вавилон в Александрия (Египет).

Има една статия на Стоян Петров, озаглавена "Гробницата на Завоевателя на миражите". Прочетете я.

Открили са на Сандьо чреслата. Тия пак не са си пили хапчетата. От всеки камък сензация правят. Те така могат откри на о.Тасос моята диплома за астронавт!

В Русия може да им викат любители, но при нас са си чисти иманяри ;)

Божидаре, Димитрове, спиш! Докато ти се моташ с някаква "ракиня" от 12 век и малко кости от Йоан Кръстител, гърците глей кво праят. Земи се стегни и до 5-6 дена барем светия граал да намериме у нас. Айде и си опичай акъла. Не е важно некой да ни верва на нас и на гърците. Важното е оборот да става - нали го знаеш вица за лайното.

Ти момченце имаш тежък комплексарски проблем.

Да, комплексар съм и ми е малък. Явно го знаеш от вчера вечерта.

Имам фундаментално откритие, което ще стопли отношенията и ще направи "България цела дае", но двамата Колоси, Божидар и Овчаров, правят всичко, откритието ми да събира праха на разхвърляните им бюра!

Така като ви чета сте все спецове по археология и всички до един знаете, къде са Кивота и Граала (друг е въпроса те дали въобще съществуват или са метафори), та защо не ги извадите на бял свят да им се радват поколенията?!?