Меркел: Да се попречи Гърция да остане без пари

Ангела Меркел заяви, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да се попречи Гърция да остане без пари, преди да е постигнала споразумение с кредиторите.

Обратно в новината

Коментари - Меркел: Да се попречи Гърция да остане без пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще пиша на Меркел, да попречи и на мен.

Подтекстът може би е гърчолята да имат толкова пари, колкото са необходоми за да си връщат борчовете. И така до края на света....

........Меркел: Да се попречи Гърция да остане без пари... --- Ясно! равни сме! Гърция да не остава без пари! България да няма пари! Едно и също е! Значи сме равни!

someone

дано се подобрят, но е малко смешно как гърците имат самочувстие до небесата на наи-велика нация, в същото време се молят на германия за пари.

Дай сега да ги влачим тия хрантутници цял живот. Прави се процедура по изключване на страна-членка от ЕС и това е. Когато изпълни критериите да заповяда отново.

Mноооого, си кух бе леико! Tова да не е във вашето село на мегданя бе каун??!!xaxaxaxa....

Кои са кредиторит еи най - вече ОТКЪДЕ ТЕ ИМАТ ПАРИТЕ , ЗА ДА ГИ ОТПУСКАТ? Защото хартийките/ електронните единици не са реална стока,ресурс.Това не са горива, технология, машини, храни. Парите са имагинерни измерителни единици. Да не говорим, че всъщнос на български етимологията им разкрива същността им - пари - тоест изпарения. НИЩО. Това не храни, не произвежда, не обучава, не възпитава. Това е само средство за улеснявана стопанските отношения. Но не е само за себе си стока и материял. Вярването в тях ги превръща в стока. Накрая всички имат пари, но нищо повече. Ресурси, хора за производствоа, познания, природа. Кредиторите какво произвеждат, за да предоставят. Печатане на пари. Толкова. И същите, които създават и поддържат финансите като основен двигател за стопански отношния, че и човеки са и създатели и поддръжници на религийте. Само си припомнете откъде на вЕрующите им се спусна свят огИн дето обаче за барбекю не ставал .

Добър коментар!

..и верен и точен!!

пиреус предлага до 20 000 евро да се опрощават дълговете на хората с ниски доходи. освен това да се замразяват кредитни карти с пресрочени плащания и да им се опрощават лихвите. правителството междувременно е задействало проект за безплатен ток, храна и пари за живеене. в същото време минималната пенсия не е мръднала под 400 евро, а има и 14та. нека им е лошо на тъпите гърци, друго си е да те управляват нагли идиоти, отличници във финансовата дисциплина и за това, че държат цял народ в мизерия..

приемем, че Сириза е гръцкия вариант на Атака или по-скоро НФ, и единият и другият от нашите "патриот-радикал-и" трябва да си сдъвчат "орехчетата". Така се идва на власт, но и се сдържат обевщания.

След тия гръцки приключения вече никой няма да влезне ни в ЕС, ни в еврозоната, ни в шенеген ни никъде... Много ще си отварят очите германците.

така си мислиш.. а САЩ каза, а прибраха Украйна в ЕС. Слугите от немско нямат думата , само изпълняват стрикно.

-О-мекнала ти е тиквичката, и горната и долната...:)

Значи,излиза вярно,че след като Господ създал гърците,евреите и арменците плакали от яд и завист!

недеи ма бабо с тез приказки че съвсем ще се луднат повечето съфорумници , само допреди няколко дена хиляди постове изписаха как гърция щяла да напусне евро зоната , как си щяла да ги нариташ и те да страдали горките и да си печатали драхми и да идвали в бг. да ни слугуват за по 5 лева на ден и кво ли още не беше , пък тя ква ще излезе накрая хихи....

Шапка им свалям на Гърците - Узо , сиртаки , миди , скариди . А от страни Меркел и Путин ще се избият кой да им плати ол инклузива .

Алексис е пич. Умело тупка топката. Не е като разни лоялни и предвидими членове на нещо си.

ЕС като разбра, че Русия ще даде пари на Гърция, се втурна да помата.

Преченето е санкция, а не помощ? Така ли да го разбираме Меркел? Какво дипломатично изказване само!

Много умекнаха,откогато в Гърция почна да се говори за немския заем, репарациите и разследване за липсващите пари:):):):)))) Направо станаха благотворители..... То е така-когато се окаже,че разчиташ на европейска армия и гръцките танкове и изтребители са по-съвременни от твоите а и отгоре на всичко са с вериги и гуми....:):):):)))))) Като гледам как започват глобите наложени на България от еврокрадците,май идва време да нарочат нови "сиртакаджии" и "мързеливци"...:):):))))))

-О-мекнала ти е тиквичката, и горната и долната...:)

Аз съм чужденец и мога да правя грешки:):):)))) Ама ти,хем да правиш забележки,хем да използваш на твоя майчин запетайка вместо тире...:):):):))))) Когато ти,достигнеш на чужд език моето ниво на българския-тогава ще говорим:):):):)))) Дотогава,за долната ми тиквичка,се грижат кака ти и жена ти:):):):))))

А.. г-жо Меркел... може ли и на мен да ми се попречи да остана без пари до следващата заплата?

Коя е тази, че да ни казва да си сменяме овреме законно избрания премиер? Той така си ни харесва. Не ни пипна заплатите! А тя ще дава. Няма къде да иде.

От както свят светува за да не остане някой без пари, някой друг му ги дава. Гърция започна да се оформя като "големите" корпорации. Твърде са голями за да фалират. Да, но това вече не нормално пазарно поведение. Всеки който харчи повече от колкото произвежда,фалира. Как да правим разлика между добро и зло, след като вече никой не носи никаква отговорност.Може да води непазарна финансова политика и да му покриват задника до безкрай. Че то такъв финансист, бизнесмен, политик може да бъде всеки,абсолютно всеки. А пък аз като малък си мислех, че тези дето оправляват са много, ама много умни. Пък то какво излезе.

Хайде да не се подлъгваме по гръцкия ПРИМЕР. Още на времето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане. Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесанс-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал. ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ДОНДУРКА СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ КРЕПИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ, а за нас БЪЛГАРИТЕ, на нея не и пука и при първа възможност ще ни зачеркне от картата.

Добре де... Ама нещо друго,няма ли да напишеш?? Да кой ли път го повтаряш...:):):):))))

Ще го повтарям докато има форумни "УМНИЦИ" които ни дават крадливите гърци за пример.

Гърците показаха как трябва да се държи един държавник! За съжаление българските йес-мени, като боко-тъпото, чехльо, куневица, реаниматорите, станишев, сопола ... и т.н. НЕ СА НИКАКВИ ДЪРЖАВНИЦИ! Струва ми се, че ако от МВФ и СБ им кажат да направят минималната заплата в България 100 лева, а помощите за циганите по 500 лева - и това ще се съгласят, за разлика от гърците, които си държат на народа!

РУСКИЯ ГАМБИТ НА ЦИПРАС , НАКАРА САЩ И ГЕРМАНИЯ ДА ЦЕЛУВАТ КРАКАТА НА СТАТУЯТА НА АТИНА ПАЛАДА .... ... АКО НЕ ТРЪСНАТ 20-30 МИЛИАРДА ВЕДНАГА - РАШКИТЕ ЧАКАТ С ТЯХНА ОФЕРТА :))

твоето село Детройт ли му беше името?

Банкянски обаче има само "кънгречулейшън" (гратулиерен на немски) и братска преегвъдка "пред строя" :))) Тъпото си е тъпо, византиеца византиец...:))))

Бате Бойко е успял да се сбогува с Оланд на френски -"Au reSERvoir"/О резервоар/!

Питам се все пак това омекване на Меркел дали има връзка с претенциите на Гърция/около 200 млрд.долара/ и Русия/600-1000 млрд/,че Германия не е изплатила дължимите репарации от ВСВ!А за това давност няма!

то ако тръгнем по тая, Турция колко трябва да ни плати за 500-те години?

По примера на първите няколко страни, Заемите от МВФ ще бъдат обявени за Криминално Дело против Интересите на Страните и НИКОЙ НЯМА да ГИ ВРЪЩА! Но това не освобождава от Съдебна отговорност Взелите тези Заеми в угода на Ционистите Банкери от САЩ и Англия!

Който има глава да мисли:Някои основни показатели преди и след въвеждането на валутния съвет са: Показател (средногодишно) 1990-1997 1998-2002 Инфлация 210% 5,7% Ръст на БВП -4,6% 4,1% Ръст на инвестициите -8,8% 20% Бюджетен дефицит -6,3% -0,1% Държавен дълг / БВП 168% 75%

Българите сме роби. Такъв народ с такива послушни държавници, никой не уважава.Затова сме заден двор на ЕС и преден фронт за САЩ, колкото и да се самовеличаят управницете ни вече 25 години.

Меркел безславно си отива - служителката на през Океанските Ционистки интереси!"Късно е моме за китка!" Както е казал Народа! На лъжеца Евро-Гейския Еврейски Банков Съюз никой не вярва! След като първите 3-4 а по-късно 6-7 страни напуснат т.нар."ЕС", в него от 28 бр. ще останат само Литва Латвия и Естония + Полша и Германия!!

страхотен коментар :))))))) глупав коментар :)))))

Преди време още казах, че Меркел ще е тази, която ще даде пари на Гърция и бях оплют от големите "финансови експерти" на форума. Един съвет по комшийски. Вижте на какво положение е България и не мислете за Гърция.

меркел еоод и аз искам постоянно да ми дават ...

Отивам да живея в Гърция!!! Не ме питайте защо!!!

Ами наливайте им още пари. И следващите заеми гърците няма да ги връщат.По добре сега ги отрежете,да ще има последствия , но поне проблема ще се реши.А така можете да давате пари до безкрай, маляките ще излапат всичко.

Германия е гарант на 60% от заема...нормално е баба ти да реве като мечка!

Казвах ли ви аз, че ЕС, начело с бабата - комсомолски секретар ще клекне пред Ципрас? :))))

всички подкрепят гърците, защото държат на себе си и не се кланят като васали на никого. Усмихнати и гостоприемни - целият свят се кефи в Гърция - дори и мрачните и завистливи българи!

не точно защото се кланят или не се кланят .... там са им виличките на власт имащите бе...

Меркел: Да се попречи на Гърция ....Какво е значение на думата попречи?