Кой е Алексис Ципрас?

Младият лидер на СИРИЗА Алексис Ципрас преминава през няколко партии и интриги в тях преди да достигне звездния си миг, съобщава "Дойче Веле".

Обратно в новината

Коментари - Кой е Алексис Ципрас? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще успее, стига да не краде като българските политици

На мен пък ми прилича на "късметлия 15/15" - български политик и писател. Пише книги, реферати, а изглежда все едно от нищо не разбира.

Гръцкия Стани Шеф, станал Шеф. Гърция се отправя натам, откъдето ние се връщаме ограбени, омерзени и излъгани. Къде по света комунизма и социализма са успели?

Трябва комунизъм т.е.система, при която хората живеят в разбирателство и взаимопомощ.Какво пречи обществото да да премахне капитала като собственност и да го отави в ръцете на хора,които могат да го управляват в интерес на мнозинството.По късно и самите пари трябва изчезнат защото те са главния виновник за социално разслоение.

ГЪРЦИТЕ ВЗИМАЛИ ПАРИ , СЕГА НЕЩАТ ДА ГИ ВРЪЩАТ, ЩЕ ГРИЗНАТ ДЪРВОТО.

ТИПИЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ МОШЕНИК. ЩЕ ПАТЯТ ОЩЕ ГЪРЦИТЕ.

И той ,като Станишев няма един ден трудов стаж.

Видзантийски лъдзец .... ! Както би го произнесъл на български един грък !!!!

Сега ще видите прогресивният данък в действие и национализация на незаконно придобити имоти, бизнеси и всичко което ние не можем да постигнем. Поздравления на Гърция

ЩЕ ВИДИШ КАК ЦИПРАС СИ ПЪЛНИ ГУШАТА, КАТО ВСЕКИ КОМУНЯГА.

Този Ципрас ми мяза на Воленчо на млади години.

не знам дали ще изкара и 6 месеца

Ципрас е моторист, като наш СерГЕЙЧО.

В Гърция масово са мотористи и във всеки клуб и паланка има мото клубове

*във всеки град и паланка

От обещанията на Ленин, много отдавна трябваше да сме в КОМУНИЗМА, ама гробокопачите на капитализма се подхлъзнаха и те паднаха.

с една дума ляв боклук

Гърците си избраха Бареков, ха да им е!

НА МЛАДИНИ ЦИПРАС ПЯЛ ПЕСНИЧКИ КАК ЩЕ ИЗБЕСЯТ ГРЪЦКИТЕ МУТРИ ОТ ГРЪЦКИЯ СИК ... .... ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА СВИНЕТЕ В БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ И ЗАТОВА КВИЧАТ :)))

Това е техния Бареков! Наблюдавай внимателно докъде щедоведе Гърция.

Браво на другаря Путин, почна да цепи Европата отдолу нагоре!

Мммм... Абе имаше там-Нещо относно Колектива и Този дет се опитва да Го цепи...:-)))))))

ЛЯВАТА ИДЕЯ Е ВЕЧНА ЗАЩОТО ХРИСТОС Е НЕЙНИЯ СЪЗДАТЕЛ ! ОРГИНАЛНОТО ХРИСТИЯНСТВО СИ Е ЧИСТ КОМУНИЗЪМ :))

Идеята е отлична, но е само идея, не става за ядене! Преклонението пред Другия Бог и Цар Долара е за предпочитане! С него може да се купи всичко, и манджа и пушка и здраве и свобода и гражданство!

Казват че термините Долар и Талер - идвали от Едно-и-Също Място, Колега. - Да ! - от LowenTallen в Германия.

БОГОХУЛСТВАШ, ЧЕНАБЕТИНО! СМИРИСЕ И НЕ СРАВНЯВАЙ МАРДУХАЙ С ХРИСТОС!

като му гледам кариерата май гърците си получиха Станишев - от рано в политиката, наложен въпреки партията за водач от стария лидер и след това изритал го и досъсипал страната. До тук комунистите освен широко отворени уста друго на са показали. За работа не ги търси, за обещания отвсякъде. Този човек не знам каква му е аритметиката да намалява данъци и да връща 13, 14, 15 заплата и бонус че си дошъл на време на работа, ама мноооого трудно ще излезе без още заеми. Кой ще ги дава не е ясно. Дано не сме ние.

ПАПАНДРЕУ-СТАНИШЕВ МАЙ ДАЖЕ НЕ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА ...

става дума за marto и за тези които са го декорирали с +, само Станишев ли ви се привижда, ами махнете очилата или капаците от очите и ако наистина не сте слепи, ще видите любопитна картинка по-близко до себе си. Оценките ви ще обидят някои, на които се кланяте.

марксисти, маоисти.. ооо я всичкото комунист от България марш в Гърция!

И на този май са му понаписали актив в повечко....бил е на несъществуващи митинги... ,като нашият Президент, а и плакати от табаци е размахвал!?

НЯМАМ СПОМЕН В МОЯТ ЖИВОТ, КОМУНИСТ ДА Е НАПРАВИЛ НЕЩО ДОБРО,ОСВЕН ДА Е ОТКРАДНАЛ И ЗАВЛЯКЪЛ ДЪРЖАВА В ДЪНОТО НА ПРОПАСТТА!

Нямаш спомен, ама купуваш китайски комунистически стоки.

Пресложност, Колега ... - Добър Приятел си изкарва хляба с/в металорежещи операции.... Купи китаистичен инструмент - отива кат кашкавал. Купи Воистине-Инструмент (за Максимум два пъти цената) - Реже та забравя кога го е Започнал. (Струва ми се че Се казва Price Engineering.) Благодаря Ви за разбирането !

1. Капиталистически производства в комунистичекса държава. 2. Крадено ноу-хау без да плащат наизобретателите. Възлова дума - кражба. 3. Символ на риск в качеството. Огромен риск! Да, в комунистическите държави хората са бедни и купуват китайско, но то е поради същия проблем! :-) 4. Спорно е изобшо дали Кирай е комунистическа държава, понеже в политбюро на "комунистическата" им партия има няколко милиардери. Да ви е честито! Китай не е комунистически, лумпени! Китай е оликархическа! Смешници, извинявайте, че ви попарих надеждата, че поне една комунистическа държава е останала на света. Пошли посткомуняги!

При капитализма винаги се задлъжнява - справка Гърция. Само при комунизма се строи, и се излиза от задлъжнялостта. справка Комунистически Китай, който е с най ниски нива на дългове. Накратко - при комунизма се строи и гради, а при капитализма се краде и задлъжнява.

Я кажи, защо комунистическа България не даваше на народа си да опита от начина на живот на загниващия капитализъм. Защо хората "предпочитаха" да рискуват живота си, бягайки нелегално през границите НИ, вместо да минат легално през ГКПП? Комуниста е олицетворение на СИРИЗИйските избиратели - прост, мързелив, беден и нагъл!

Защото запада има фалшиво лице, а реалността е съвсем друга. Заробват те в дългове за цял живот, които и внуците ти да плащат. И излизане няма.

15 години се управлява от лява социалдемократическа държава. Я кажи ми какво е капитализъм! Май не си наясно, че всички държави почти вече са капиталистически, но има един голям проблем: когато в такава държава влезе социалист. Което означава мошеник и некадърник.

Започва голямото разпродаване на гръцките острови. 400 милиарда долара ще се връщат с лихвите и при този висок курс на долара! Ще купуваме евтини гръцки имоти, острови и гъркини!

мисли само да лапа и да не плаща! Тъмно му е под шапката какво го чака!

Това ми напомня един нашенец дето обещаваше какво ли не докато захапе цицата, а след туй кукиш! Дори не премахна смяната на лятно и зимно часово време, както обещаваше.За отработванията на празниците пък да не говорим, че и там се беше изхвърлил, че било социалистически мурафет.Та думата ми е, че всички са еднакви, все едно ги е една майка раждала.

Крайно леви, фашисти и комунисти в Гърция. Ще става голям провал.

Ето един популист си спечели властта. Нямам нищо против да ме опровергае и да направи Гърция водеща икономика в ЕС. Ако може и в света. Само малко ме съмнява. Ако го направи ще му повярвам както не съм вярвал на никой до сега. п.п. Сега да видим, кога ще извади вътрешния и външния враг като оправдание. Или смята, че ЕС като не му отпише кредитите и работи срещу него? :))

Защо да не опитат да се доберат до нещо по добро.Нашите пуяци да не са по хубави?

Като изключим БСП и ДПС, нашите са далче по-хубави. Ще видиш по икономическите показатели до две години. Ако този келеш Ципрас го държат чак толкова.

Тоя вече е на пързалката! Който много обещава има и много да изпълнява. Ясно е, че няма как да изпълни онова, коеуто е обещал, защото пра иповече Гърция няма да получи!

Най развитата държава в света е КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай !

Комунистически друг път, големите корпорации използват евтиния труд, да не мислиш, че обикновеният китаец е много на кеф?

Разбира се, че Китай е КОМУНИСТИЧЕСКИ, ръководен от Китайската Комунистическа партия от средата на миналия век !! Жените се пенсионират на 50 , и пак са най развитата икономика !

Нормално е махалото да се обърне - от дясно към ляво. Особено когато светът знае, че в 1% от световното население е 50% от световното богатство. Човек се пита - защо пък останалите 99% да търпят тази несправедливост?!? Идеята за социално равенство няма НИКОГА да умре, защото е напълно естествена духовна необходимост, заложена у повечето членове на обществото.

Ако останалите 99% имаха малко акъл в главата, щяха да спечелят някакви пари. Едно стадо от 1000 овце има нужда само от няколко овчари.

сравняването на хората с овце е изяло главите на тези, които не са вдявали, че те не са овце! Примери от последните 2-3 века колкото искаш!Ако човек чете и разбира историята!

Много опростенчески гледаш на нещата. Съгласна съм, че има мързеливци във всяко общество, които гледат да се измъкнат от всякаква работа, но пък има напр. хора болни, инвалиди, които няма как да изкарат някакви пари. Отделен е въпросът дали работещите получават адекватно заплащане на труда си или просто ги държат на минимума. А за пенсионерите у нас какво да кажем, които са си изработили много по-високи пенсии, а получават трохи... Не ми хвали социалното неравенство, борба срещу него ще има винаги.

Тоя е същия измекяр като нашите политици, за да е на власт може и майка си да продаде.

Красноречив пуяк. Надсловът му: Няма да платим, но и няма да работим! Други да плащат заради нас! Защото ние сме дали културата на света! - защото именно така си мислят тези безделници. И ето - масово пресделение на гръцки бизнес у нас, за пореден път. Защото знаят добре: установявай си бизнеса в България, будали колкото щеш, ще работят за теб, а на третия месец се чупи обратно в Гърция без да си платил... и този танц се повтаря на бис, вече колко пъти!

Гърците са най-големите комунисти в Европа. Навремето Чърчил трябваше тях да даде на Сталин, а не нас, да ни опустоши държавата за цели 45 години. Ей сега гърците ще видят най-сетне що е комунизъм в действие! Путин ще им изплати всичките дългове и ще им дава парички без никакви споразумения.

те тоя другар има нещастието да се набута във властта в най скоро време ще духат студена супа той и фикуса блее ама да е влязъл във власта нещо да свърши само бля бля

като по учебник комунистите спечелиха вота със обещания и наказателен вот. Само че българите добре заем какво е управление на комуинсти. Видяхме Виденов, видяхме Станишев, видяхма Луканов.... все убави неща ни се случиха тогава.

Тези не са комунисти а демократи социалисти. Тодор Живков е бил комунист и народа е живеел добре при него. Няма вече комунисти има социалисти евроатлантици. Ципрас не е комунист.

абе шо не четете статиите бе хора: "Опозиционната Коалиция на радикалната левица спечели убедително" "Ципрас, който по това време е още ученик, решава да влезе в младежката организация на гръцката Комунистическа партия" "Няколко години по-късно вече е в редиците на новосъздадената Коалиция на левите и на прогреса" дрънкате само да се намирате на приказка.

живееше добре крадливата номенклатура и крадливия народ, който не крадеше беше беден при Живков

по времето на ФД, ИК, ББ1 а и сега.

Доста е трудно да се постави знак на равенство между комунистите от бившия Източен блок и социалистите от останалата част на Европа. Западноевропейските социалисти построиха социалните държави на Запад, в които в момента неолиберализмът съсипва социалните системи. Прочети повече по въпроса.

"Западноевропейските социалисти" "Западноевропейските социалисти" "Западноевропейските социалисти" Гърция... Западноевропейска???

Ооо герберасти, реве ли ви се?

на някои обаче им изгоря вече олиото в тигана. Ама той таковата Ципрас няма да иска Гърция да не плаща, няма да иска тя да няма балансиран бюджет и що да не е балансиран всеки един бюджет бе? В Бюджета винаги са две колони в едната колко имаш, в другата колко харчиш. Въпроса е, за какво ги харчиш и няма да "спестяваш", че да има от спестеното да се даде на "кредиторите".

Рубладжия!

доларджия или по точно хартийкаджия.

Простак неграмотен!

Вият демократичните медии, вият толкова силно, че ги чувам чак тук, без да си пускам тв-то и радиото. Мед ми капе на душата!!!

Простак неграмотен!

От вашите уста звучи като комплимент, Благодаря!

Невъзпитан ,прост, злобен и продажен соросоид.

политически анализатори, много нещо за политиката на бъдещото управление на Гърция. Ако вложите само една малка част от енергията си в решаване на проблемите ни, няма да има по-добра страна за живеене от България.

Готов! Вече? Без да е ходил до Москва? Не може да бъде. Дълг голям, ама и много острови за продан. Скоро Гърция ще съжалява за избора си.

Хаха, Дойче Веле по стар обичай се опитва да води анти-лява политика и да очерни лидера на Сириза - бил забъркан в интриги, минал през няколко партии. Ами като гледам - все в леви партии е бил. Да свиква Европа - пристигат на власт ИСТИНСКИ левите партии.

Тогава какво ли трябва да напишат за д-р Борисов, минал през всички възможни леви партии и десни престъпни групи?

всичко написано по- горе и по долу няма смисъл, това е удар в 10ката. Браво, а ако допълниш адашката си - шефката на НС и някои всеизвестни бивши и приближени, направо си в 10ката на 10ката.

Този, който създава и храни и леви и десни партии е само един - евреина с банките. Погледнете под повърхността на това което ви залива / ако можете естествено/ и ще се откажете да сте привърженици и на едните и на другите.

Кой е Ципрас ли? Този който ще продава на Хитър Боко руска газ по прехвалените газови връзки на ГЕРБ.

капацитета му е около 7% вероятност за успех, не е малко. няма ли читав екип ще е провал като за назидание но улучи ли посоката, еладата ще поведе хорото

"Плесница с чудовищна сила на ЕС"-каза Марин Льо Пен. Край на антисоциалнта политика на предишния режим. Жалко, че нашите въшливци нишо не смеят.

Хахаха! Каква плесница бе, че и със сила?! Дреме му на ЕС. Но пък гърците ще го духат, и то яко!

Как само може да се повтори близката история-първоначален съюз м/у комунисти и крайно десни и след това......знае се как завърши този съюз в Германия а ако се опълчат на германците......византийците яко ще го духат

Това е гръцкия аналог на Бареков. И дори по-лош вариант, защото левият му уклон означава, че ще досъсипе икономиката на Гърция. Комунистите умеят само да харчат и крадат, но не да измъкват от калта икономики в криза.

По-скоро Емил Кукошлуков! ;-)

Повече приказки и по-малко работа

Пълен шаш,но трябва нещо да драскаме.Демек:И ний ги разбираме тез работи. А, да погледнем нещата от друг ъгъл.Съответно идва въпросчето дали днешните европейци са доволни от качеството на истъблишмента си?Може ли да дава качествени лидери и политици?Съответно търсим нови хора.Е, не че,ще стане отведнаж - пример - БГ.

подкрепящи Бареков, когато щеше да реже със собствените си ръце гумите на тракторите с които хората протестираха срещу управлението на Борисов и ГЕРБ са сложили + на първосигналната изсепка на Аз в 12.14 ч. Защо сега такава омраза към него, не си ли плюете във физиономията, ако имате такава де?