Животновъди в Гърция продават агнетата си в България
"Гръцките животновъди обмислят да пласират агнетата си за Великден не в Гърция, а в България, тъй като цени им били по-изгодни", съобщава "Прото тема".
Обратно в новинатаКоментари - Животновъди в Гърция продават агнетата си в България | Днес.dir.bg
Коментари
Проблем. Ама да сме живи и здрави! За агнетата не може да се каже същото... Аз не съм расист - стига да е хубаво и евтино и занзибарско агне ям.
Скоро и водата ще си внасяме... С тези евро-програми и "усвояваници" все повече цъфтим и връзваме!
За водата е трудно но тока може би В Гърция тока е по евтин от българския въпреки че го внасят от България А за българите ще е по изгодно да купуват ток от Гърция
увеличаването на цените е неизменно при бурно развитие на икономиката ,а спада е признак на застои и упадък
Те тез агнета станаха кат наркотиците бе. Мятат ги насам-натам по гръцко, бугарско, румънско, ше кажеш, че е кой знае каква ценност.
ами аз на агнето още в Гърция ще ти напиша, че е българско. То нали и без това егейска Гърция си е българска. Помаците оттатък границата говорят български и имат ученбници по помашки език, а като иотвориш учебника виждаш че е български. Да плащаме на наши мутри като онзи с конете в Осогово по ли е патриотично отколкото да купя агнешко от Гърция произведено много вероятно от говорещ български там - местен или нашенски работник овчар отишъл там поради немотията тук. Нашенските мутраци да си лапат месата, да си харчат еврокражбите по света, да си пълнят хотелите строени с ограбено с каквото щат и да се возят в джиповете насред пълната разруха в провинцията.
виждам, че сте грамотен/грамотна. Броя джиповете, гледам продължаващити строителство по морето на хотели и цъкам с език. какъв просперитет. Сякаш не последни, а първи сме в съюза.
впечатление.Големи статии,големи циркаджииства все едно милиарди се печелят от агнешко!Месо,като месо вместо да си оправят икономиката и сигурността/вчера турски сам. са ги навестили над атина/!!
Немало било агнета- че то цел народ белички наивни лековерни агънца ! Честит ви Великден предварително!
Гръцки или егейски. Има разлика. Ако са егейски не са гръцки, а най-малкото българомакедонски, следователно български. Хахахахахахахаха. Нащите мутри да го дуат като онзи наглец с конете в Осогово.
Или пък може да направиш нещо много по добро - отскочи до някое близко до града, в който живееш, село и купи директно от животновъда - хем ще си вземеш от извора (без прекупвачи), хем парите ще стигнат до където трябва, хем хубаво месце ще хапнеш. Има внос, защото ни е по лесно да отидем в Кауфланд (примерно), а не до някоя ферма - хем разходка, хем мръвки на корем
Щом са по-евтини ще се купува от тях. Нашите тарикати винаги искат да са огромна печалба, хак да им е сега.
Гръцките са по-евтини, защото гръцките животновъди и фермери получават голями субсидии от държавата си. В Гърция почти всичката храна, дрехи и ОСОБЕНО лекарствата, че и добавките са много по-евтини отколкото в БГ. И това не говори за упадък, а напротив, за стимулиране на потреблението, което от своя страна прави БВП на страната.
Само НЕ КУПУВАЙТЕ румънски ангнета или румънско месо. Вкусът му е като че ли ядеш или куче или чакал. Възможно е и да чистят стари резерви многократно размразявани и замразяване отново. Смърди и е гадно на вкус.
Хора, купувайте си от селата, от обикновените стопани с малко агнета - това е сигурна гаранция, че месото е качествено. Така хем ще помогнете на беден българин да си изхранва децата, хем ще ядете здравословна и вкусна храна.
За любителите на евтинията - МНОГО внимавайте с бруцелозата. Северна Гърция е пълна с болни животни. А като знам какъв е граничния контрол... Да не излезе МНОГО скъпо агнето...
Като ти го докарат след един месец от която и да е Занзибария, дълбоко замразено, после като го поразмразяват и замразяват отново в магазините, ще те питам какъв вкус на подметка ще има да ядеш. Не съм расист, но храната трябва да е КАЧЕСТВЕНА и ПРЯСНА - гаранция за доброто здраве. Така че, от СЕЛСКОТО БЪЛГАРСКО по-добро не може да се намери на пазара.
От износители ни направиха на вносители на агнета. Нашите безкрайно умни управляващи, защо винаги са в крайностите. Преди от тях, нямаше по-верни на СССР, Сега пък на САЩ и англия.
Не е така, увеличението на цени е признак на проблеми в икономиката и в доходите на населението. Когато икономиката върви добре има повече предлагане, което води до конкуренция и по-ниски цени. При добра икономика доходите се увеличават, а цените спадат. Потреблението се завишава и това води до просперитет на държавата.
Правилно И ВЯРНО! Само че, казват при социализма сме били на 26-то място по износ на произведеното в България, а сега със запада, ни производство и никакъв износ. Само западно ГМО!
Като стана аварията в Чернобил гърците връщаха всичките агнета обратна в България,тъй като бяха силно радиоактивно замърсени Тогава за първи път се появи агнешко месо за Гергьовден на българските витрини.НО ?
...очевидец съм, когато имаше изобилие, по селата хората имаха по 20-30овце, гърците идха с тирове и изкупуваха всичко . После се появи някакво постановление, разрешаваха да се гледа по 5овце на семейство. Е, научиха ги на мързел, като си идат и от селата, ще се чака на внос, каквото ви донесат. Аман от червени и сини политкомисари.
взимат субсидии и накрая пак всичко е по-скъпо. Как да си купуваш родно производство при тая българска лакомия тип ден година храни? В друг вариант, но със същият резулта е житото в Добруджа. Вземат субсидиите, после го изнесат, а за нашият пазар внасят някакви боклуци, които и ядем. Крайният резултат винаги е надути цени за ниско качество.
Защо не вземеш да попрочетеш малко за бруцелозата, преди да даваш съвети? Как се заразяваш, от какво, как се лекува и т.н.... Може и от трихинелоза да са болни, че и от марсилска треска. Неграмотници...
Гръцки..., новозеландски..., и т.н., само не и български. И да беше само с агнешкото...
Ами защо да не прескочиш до Румъния и да си купиш директно от магазина или пазара? Там няма да ти пробутат замразено...
Няма разлика между българско ,гръцко ,румънско или македонско агне ,стига да е прясно а не стояло във фризерите с месеци ,каракачаните от столетия са ходели със стадата зимата на беломорието ,и какви са им били агнетата гръцки или български ,това са смешни претенции агнешкото да е българско ,по важното е да е балканско и прясно а не новозеландско дълбоко замразено.
И ти си прав! Гърците изкупуваха всичкото българско Храна! Чиста, вкусна и евтина. По-късно пак се гледаха овце, нямам информация за 6 на семейство, всички около нас бяха с между 15-20 овце. Хората си продаваха агнета за Гергьовден и Великден и си подпомагаха семействата. А агнешко по пазарите ни винаги е имало по татово време.
Румънското месо, каквото и да е, е изключително безвкусно! Не ме учи къде да ходя, непрекъснато ходя там в командировка, и в най-добрите им ресторанти месото им е подметка. Освен прясното мляко, само прясното, нищо качествено и вкусно нямат като храна. Нищо лично, искам моите сънародници, българите да не се лъжат.
Не е демокрация, а е Простокрация. Всеки иска да прецака комшията. Българинът не заслужава да бъде лъган, много му дойде в последните години. Ако всеки от нас се опита да предпази сънародника си, това е много добро дело.
И защо слагаш минусите? Това са фактите - можеш да ги прочетеш. Или нещо не ти изнася това, че България цъфтеше по време на социализма, а мършенце соросоидно?
Въпроса не е в месото! Въпроса е как така излиза по-евтино да си внесеш? В този процес има доста повече неща дето трябва да се калкулират - митница, такси, транспорт, и др. И излиза по-евтино! Защо?
... в кой регион си живял, имаше тук таме някой свестен ръководител, но повечето следваха стриктно линията на партията, като еничари, както е и сега.
Какво става с българското животновъдство? Като вървят нещата - няма да го бъде. Колко отговорни и трудолюбиви хора се решават да отглеждат животни, ами на изчезване са.Трудът, грижата за животните е огромен.Тези, които мрънкат, че животновъдите получават субсидии да отглеждат животни, пък тогава да коментират.