Гръцки паспорт за второ поколение имигранти

250 000 имигранти и гърци ще получат право на глас на местните избори в Гърция през 2010 г., съобщи агенция "Фокус", цитирайки гръцкия вестник „Та неа”.

Обратно в новината

Коментари - Гръцки паспорт за второ поколение имигранти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАААА,ЩЕ ТРЯБВАТ ХОРА,ТА ДА СЕ ВРЪЩАТ ТЕЗИ ПАРИ...ХО ХО ХО ХААААХАХА

Не виждам какво точно цуцат емигрантите от България? Повечето емигранти помагат на близките си, като им пращат пари и подаръци, купиха жилища и обзавеждане - тоест голяма част от парите, спечели с много кръв, пот и сълзи се върнаха обратно в родината и подпомогнаха родната икономика. Ако имате смелост и здрави гащи - вървете и Вие в Гърция или някъде другаде по света. Ако не бяха емигрирали някои хора, сега щеше да има още повече бездомници по улиците, още повече безработни или още повече измрели... Със сигурност емигриралите са били жертви, но не и виновници за тази отчайваща мизерия и несправедливост. България няма все още ефективна и надеждна социална система и не се подпомагат нито изпадналите в беда, нито самотните майки - просто за такива хора няма концепция и те са оставени на произвола на съдбата си и на злобарите. За много хора все още дилемата е следната - емигрираш или умираш гладен на пътя!

аз съм за отмяна на двойното гражданство. Който вземе друго да се маха от списъците тук. Да сме наясно кой от къде е. Не после да цуцат от 2 крави.

Uraaaaa,Az imam 5god. v Greece!!! Otivam tam da si izkaram pasport 4e e i bez pari.S grackia pasport shte mi se otvoriat vratite za trudovia pazar kam vsichki evropeiski darjavi i shte moga da se registriram i vzemam pomoshti ot borsite dori i v UK.......

Стотици хиляди отчаяни български емигранти може да сменят родината си и България да загине. 1913, 1919, 1989-2009 ... . Само дето сега гърците ни крадат само нрода, без земята. Ама то с инвестициите си все едно и земя крадат. Докъде може да се свие България - тя е на ръба на изчезването си притисната отвътре от цигани и нехаещи за родината си (България) турци. Трябва да компенсираме - българи от Украйна, Молдова, Сърбия, Македония и Северна Гърция с роден език БЪЛГАРСКИ да стават лесно български граждани, дори без такса за някои групи, да им се дават заеми и да се устройват с жилища в изостанали, погранични и демографски проблемни райони. ЗАЩОТО скоро българите ще сме малцинство в България. Божидар Димитров е на правилна позиция по въпроса с по-лесно даване на бълг. гражданство. На българи - веднага и без такса ако ще се заселват в БЪЛГАРИЯ. ПОНЯТИЕТО БЪЛГАРИ лесно ще го дефинираме - ОСНОВНО ПО МАЙЧИН ЕЗИК.

Дано да дойде някога и този момент, не съм сигурен обаче, дали това изобщо ще стане! Българският брутен въртешен продукт е нисък, доходите са ниски, бюрокрацията е голяма, организацията на живота в много сфери - твърде примитивна! Колкото до получаването на чуждо гражданство мога да кажа, че това е и добър бизнес за държавата, хем си увеличава населението, хем всеки чужденец, желаещ да получи чужд паспорт, е длъжен да заплаща и една солидна такса! Не зная, колко е таксата в Гърция, но в Германия това са 250 евро, а това са доста пари в тези кризистни времена.

Естествено ,че ще вземат такова решение.Нали правителството е социалистическо.Ако беше нормално дясно -никога нямаше да го позволи.Дори в момента Гърция си има проблеми с имигрантите ,пък сега ще имат още по-големи.А пък с тяхната ненормална раждаемост , Африканските гърци само след няколко десетилетия ще са милиони.

След няколко години, когато България започне да се развива като нормална държава ще започне обратния процес. В Северна Гърция ще се сетят, че са българи и че в къщи говорят български. Голяма част от т.н. български турци ще се сетят също, че са повече българи отколкото турци, както и много други, които избират конюнктурно принадлежността си в зависимост от това в коя страна е по-добре.

за Химичката имам едни длъжници изроди дето искат да се гаврят с умствено отклонени путки. ей путки има еееех.

Този законопроект трябва да бъде приет поне преди пет години. Сега е късно либе за китка, даже вече и родните ни мангали не се натискат за гръчко много-много. По ги влече Иберийският полуостров.

и за какво им е на българите гръцко гражданство, след като нашето важи в целия ЕС вкл в Гърция

Ami ... dobre sa go izmislili , vse pak ako dokazhesh che 5 godini si bil tam - po documenti ... tova oznachava, che si plashtal danaci (sabirat se za razlika ot BG) , zashto da ne ti dadat pasport, che da prodalzhish da si plashtash ? A i s tazi globalizacia ... kakva e razlikata ot koi pribirash parite :)

Кой ли ще има желание да се установи да живее в банкрутирала държава?! Я да си налягаме парцалите в България, че още не сме обявили банкрут!

Всички работещи в Гърция ще се възползват несъмнено и ще се погърчат. Решението на правитеството е умно защото това са хора участвуващи в различни сектори на създаването на националния продукт на Гърция. Не са като стотиците хиляди турци, които са български граждани, но идват тук само за да гасуват при избори, а участвуват в националното производство на Турция.

aydeeee , bylgarite namaliaha s novi 300 000!

дано да са наясно какво правят...

При това положение хиляди българи ще станат гърци. Отново грамадна демографска загуба, без война.

Mafiotskata kloaka BG triabva da se zalichi. Neka ostanat samo mutrite i mangalite, puk da vidim koi ste gi hrantoti.

Отдавна магарецът Шибко на бай Георги от Драниково /36 см/ се кани на химичката. Май че й е дошъл редът, защото после, в психиатрията, ще бъде недостъпна.

То гърците пак ни изпревариха. Ще асимилират и то избирателно белите български роби, особено по-интелигентните християни. Да се поучим. Прав е Божидар Димитров - трябва ни ускорена процедура за БЪЛГАРИЗАЦИЯ НА ЧУЖДЕНЦИ И ПРИЗНАВАНЕ ЮРИДИЧЕСКИ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ Украйна, Молдова, Македония и Сърбия. Плюс облекчения за устройването им в България - заеми, земи и къщи в изостанали и рядконаселени райони. СПЕШНО ОТКЛОНЯВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИ ОТ СОФИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ.

д-р ако означава доктор то този който се е писал или е дал име Петър Габровски е един мошеник и измекяр. Аз станах Професор защото започнах да убивам такива д-ри но преди да ги убия поставям условия и ако не са съгласни умират.