”И в криза гърците живеят по-добре от българите”

Макар България да не е в еврозоната, кризата в Гърция се отразява негативно и на нея. Странно как в България още не е възникнала партия, подобна на "Сириза"

Обратно в новината

Коментари - ”И в криза гърците живеят по-добре от българите” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо няма такава партия ли? Защото "Нема такава държава". Затова!

Ще си живеят ами.Те си живееха още по времето на Живков по добре от нас.Вземаха десеторно по големи заплати от нас и сега пенсиите им такива.Само че едно време ние не знаехме техните доходи заради информационното затъмнение и сега завистливо поглеждаме на начина им на живот.

Горд съм, че съм българин! Народа ни е изключително трудолюбив, скромен и мъдър. Съвсем малка част залита по безумници като Волен, Бареков и тем подобни на СИРИЗА идиоти. Лека-полека, с последователност и упорит труд ще ги застигмен гърците! Вервайте ми! Щото аз вече съм, даже съм ги задминал, а и много други от нас. Остава всички така да направим..

Кукоч, по какви показатели си "задминал" гърците. Пиеш повече узо от тех ли? Това, че си идиот не е оправдание да наричаш българите или гърците идиоти. Гърците избраха СИРИЗА и казаха не на ЕС. Но тогава се намесиха чужди фактори, които проспаха идването на СИРИЗА на власт, защото бяха много уверени в създадената от тях изборна схема, както е и в България. В коалиция с СИРИЗА е крайно дясната партия Златна зора. А народа ни, не зная какво разбираш под народ или имаш предвид нация, не е нито трудолюбив, нито скромен и мъдър, след като страната му се управлява от посолството на една чужда държава и живее крайно бедно и безропотно. Или вече няма българи?

Както вижда, хванаха се веднага на въдицата!

Възникнала. В България партиите "възникват" по чужда поръчка за броени дни и всички са лидерски партии. ГЕРБ, Атака, НДСВ, ДПС, РБ, ПФ, България без цензура, АБВ. Народа го няма никъде и е индиферентен. Прост народ-слаба държава. Само БСП не е лидерска партия, но е превзета от вътре и това не е БКП. Видимо това е антураж и слугинаж на чужди интереси, задокеански и "европейски". Страната е обезбългарена, обезлюдена, бедна и примитивна.

"В България още не е възникнала партия, подобна на "Сириза"" - пълни глупости. Ами "АТАКА" на Волен Сидеров и "ББЦ" на Николай Бареков какво са? Ами БСП от години е като Ципрас обещават едно, а като дойде на власт правят обратното. Ами "НДСВ" - Сакскобургодски, които не изпълниха обещанията си.

Зле осведомен сте.Най-близо до "Сириза" е " Българската пролет" на Велизар Енчев,а и скромните ми мечти са да имаме поне един политик ,който да каже:"Предпочитам да си отрежа ръката отколкото да подпиша този унизителен договор"Наистина ми писна от предатели,слуги на задокеански господари и просто подлоги.

Споразумението ЕС-Гърция не се коментира в България защото Българите ще разберат , че Гърците Имат Политици Борещи се за народа си ... а егашните Управляващи ГЕРБ+РБ+ДПС само се Хвалят че са много Послушни към САЩ и ЕС и ,че ако не сме Послушни ще заживеем като Гърците !!??? ... Офциалната вече Коалиция ГЕРБ-РБ-ДПС Затриват България и Двукраките овце в нея пред очите ни !

Какво се чудим , че били по-добре. И при нас да бяха наляти не 350, а само 150-200 млрд. и да бяха използвани предимно за заплати и пенсии, и ние щяхме да сме не по-добре, а пъти по-добре от тях. Иначе, горди били, смели били с тяхното "не", сякаш има някакво значение. На гол тумбак - чифте пищови! Толерира ги по незнайни причини ЕС, вместо да ги смачка, както се полага в случая.

Що не ги смачка бе философе? Така ще се самосмачка и ЕС. ЕС е маша на САЩ. За това САЩ убеждават Англия да не напуска ЕС.

У нас всичко е имитация, докато в Гърция се прави реално. Там си нямат мафия, сраснала се с държавата, която да потиска населението във всички възможни аспекти. Реформите в банковия сектор са проформа, колкото да се отчетем, без да променяме статуквото. Не е случайна разликата в лихвите в двете страни. Същото е в съдебна, здравна и образователна система. Тук е модерно да не се протестира, да си дебил, да нямаш вкус към нищо, да си неграмотен и т.н. все много съзидателни дейности... но за конкурентните на нас нации!

В БГ-то нищо не възниква, тук се инженерства. Особено популярни са хидроинженерите.

истината е , че някой гърци живеят по добре от някой българи !

Всички управляващи крадат.Но техните с мярка,да остане и за обикновените хора.Нашите нямат мярка.

И след 10-20-30 и т.н. години ще са по-добре от нас, не е от "инерцията". Колко километра плажове иострови има Гърция? Има икономика, а ние не. Изнасят цитруси, маслини зехтин и т.н. А ние какво изнасяме, освен хора, който няма с какво да се препитават? Имат и флот- нашия какъв е и къде е? Да не говорим за закони, армия и полиция- СИГУРНОСТ. И какво като Меркел, Оланд и други себеуважаващи се политици и нации ни пляскат- нали не сме независими? Защо се радваме на кефа на шефа? Или cope/paste на друга EU конституция или загиваме като нация.

Изобщо не е странно. Просто в България политическата сцена винаги е била нагласена и случайни не се допускат. Затова са структури като ЦИК и други. Кои са независимите структури, които да допуснат някой във властта?

Не заслужаваме да имаме държава и скоро няма да имаме!Не ставаме за нищо!

Не се чувствам толкова значим,че да определям дали заслужаваме да имаме държава ,но наистина е факт ,че нашата държава и народност вървят към изчезване.Имаме около 2 млн.емигранти,за които е почти сигурно,че няма да се върнат в България,имаме едно изгубено поколение,от което няма да излезе нищо добро,имаме едно зомбиране и оглупяване на голяма част от населението/в т.ч и образовани хора/,имаме загуба и обърквате на ценностите на които се е крепяла досега България/за което е виновна и църквата/,елитът ни е всичко друго,но не и елит/а в настоящия момент имаме силна нужда от лидер/ и не на последно място в очертаващия се глобален сблъсък ние няма да имаме съюзници,а такива "приятели",че просто врагове няма да бъдат нужни!Може би наистина не заслужаваме да имаме държава,защото вече няколко пъти чувам такава реплика-"Искам да живея добре и не ме интересува дали държавата ще се казва България или нещо друго !"

Много си ставаме, ама тия от който мислим, че става нещо - нищо не става ПОЛИТИЦИТЕ- ама пак ние ги избираме - кръгово кво да правиш, на където и да тръгнеш - греда.

Няма руска мафия.Има МАФИЯ/БКП,СДС,ГЕРБ,ДПС,Реформатори...../.

Забрави, или нарочно подмина БСП бе пич!

България здраво се държи от руската мафия.

Или от Коза Ностра!

Та най-големите крадци и мошеници ,тези които съсипаха държавата и икономиката са българските посткомунисти ,следователно ни се повръща от БСП и подобна сган !!!!

А ГЕРБ и нейния гуру не са ли пост комунисти, или са комунисти"демократи"?!:-))))

В ГЕРБ са тези "бивши" комунисти, които надушват откъде духа вятъра и пренасочват платната за нови облаги....комуниста винаги е човек търсещ облагите, които му предоставя управлението на държавата!

Много си прав, но не само в БСП са комунистите...те са във всички партии и етажи на власта все още!

Разликата е в това ,че българинът е реалист и здраво стъпил на земята ,за разлика от винаги привилегированите ,разглезени гърци и галени с перо с години ,заради проливите!!! На тях в исторически план винаги им е прощавано ,дори и за най-извратените им действия спрямо други народи ....,а на българите никой за нищо не е прощавал и не е бил благосклонен !!Дори прости факт ,че гърците са освободени от Русия 50г. преди нас ,а нас са ни подминавали с високомерие като междинна гара с въпроса кои са тези българи !!! И сега гърците се борят за ...стандарт ,защото са нямали комунизъм , а ние, за оцеляване!!!!!!!!!!!!!

Такава е истината, а тези които ни предадоха са наште дупедавци "политици", получаващи своите облаги за покорството на българите!

"Удивително е, че въпреки политиката на строги икономии в България не е възникнала партия, подобна на "Сириза", пише още д-р Марко Арндт." Ами да, г-н Арндт, няма как да възникне такава партия, защото в Българияq всичко което става в политиката, става с безсрамна демагогия, която за съжаление хваща "дикиш" в 100% от случаите:(((((( Жална ни майка на нас, тъпите и с къса памет българи:((((((

Българите все ще си работят в Гърция, защото гърците станаха мързеливи и все някой ще им работи.

....."издръжката на живота там е значително по-евтина"....абсолютно никои не коментира този факт защо ли, защо не се коментира и това, че гърците макар и "мързеливи" имат истинска капиталистическа икономика която създава 10 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ брутен вътрешен продук, разбира се като прибавим и кредитите и картинката става ясна...Само че минималната пенсия в Гърция е 460 евро а в България 174 лв или 88,96 евро, което е 5,17 пъти по-малко а не 10 пъти. Така че атакискокомунистическата пропаганда си я правете на вашите митинги!!!....И да не забравяме най-важният факт, гърците на два пъти изтребват комунисти първо през 1947 г. и след това през периода на черните полковници 1967 - 1974 години. А сега кажете колко пъти след 1944 год. в България са изтребвани комунистическите плевели ами НИКОЛКО е това обяснява ЗАЩО гърците живеят по-добре от нас!!!

Българите все ще си работят в Гърция, защото гърците станаха мързеливи и все някой ще им работи.

Това с брутния продукт е голяма алабалистика, защото гърците са търговци и отчитат продажбите (които са купили от другаде), а това не е производство.

jizast

Кой те излъга тебе байно, че гъркът произвежда 10 пъти от българина? Покажи ми една такава статистика. Продукта на Гърция след всичките шашми, наливане на пари от Европа, острови и туризъм е 3-4 пъти колкото българския на глава от населението.

jizast

Сега проверих, гърчолята произвеждли били малко под 3 пъти колкото българина. Пита се в задачата, защо заплатите не са само 3 пъти по-високи?

Българските медии, с цел подмазване на силните за деня, малко прекалиха.Доказването, че сме по-добре от гърците, е смехотворно, до момента няма гръцки пролетариат, започнал работа в просперираща Бг.Точно обратното, стотици хиляди българи гастарбайтери треперят за работата си.Ще останат да работят там и за по 500 лв. на месец.Така че, много сме бедни, но горди с постиженията си, на практика крайно прости.Щом е казал ББ, ако трябва, ще помогнем на бедните ни съседи.

От десет години са мъртви, а ние от 26 години сме "добре".

1. Никак, ама никак не ме интересува как щели да бъдат гърците след 30 години. 2. Ние никога, ама никога няма да се оправим, нито да сме по-добре от когото и да било. Историята показва, че винаги сме били слабо развита и калпава държава, независимо от политическата система на управление. 3. Откога на ЕК или който и да е му пука за нас? С какво сме важни или полезни? Всъщност, на нито един от тези, за които гласуваме по избори не му пука за нищо друго, освен как да си подсигури родата, пък те са уж чисти българи....какво остава за някакви чужденци. Оптимизмът ти обаче действа освежително в жегата :-)

За да може един народ/държава да е толкова зле като БГ, той трябва целенасочено да работи против себе си. Такива народи и държави по света няма. В това отношение БГ е уникална!

Защо няма такава партия ли? Защото сме дисциплинирани послушковци,които "като чуят Congratulations! спират да слушат нататък".

И ТО ОТ МНОГО ГОДИНИ . ДА,ГОВОРЯ ЗА АТАКА И ТЯ Е СЪЗДАДЕНА МНОГО ПРЕДИ СИРИЗА! ТОВА,ЧЕ ГОСИНЪТ НЕ Е ЗАПОЗНАТ,НЕ ПРОМЕНЯ ФАКТА. САМО,ЧЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЪРЦИТЕ,НА НАС МНООООГО БАВНО НИ ИДВА АКЪЛА В ГЛАВИТЕ И ВСЕ ТВЪРДИМ,ЧЕ ИЗХОД НЯМА !!!

Дисциплинирани послушковци бяха тези които щяха да ни правят следващата република в СССР, ако си спомняш кои бяха?

Те да са само гърците, айде. Ами сенегалците, казахстанците, цяла Южна Америка, половин Африка и сума ти тихоокеански острови живеят по-добре от нас, и ще ни надживеят с тази мутрокрация която смаза нацията. Само ГЕРБ до окончателното заГРОБване на България!

Само ГЕРБ ли е виновен?Кой управляваше до 2009?

Нека продължава да загробва България!

kак е възможно Гърция да бъде отрицателен пример за това докъде можело да се стигне, когато една страна живее над възможностите си при положение, че гърците всъщност са многократно по-добре ??????? Що за нагла идиотщина ?