Файненшъл таймс: Ципрас е виновен за пълния провал в Гърция

Ципрас не само прекали, но сега подвежда народа си с референдума на 5 юли, пише в своя статия вестник "Файненшъл таймс".

Обратно в новината

Коментари - Файненшъл таймс: Ципрас е виновен за пълния провал в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С този референдум ципрас се опитва да се измъкне сух от водата.

Истинско заглавие: Ципрас ни е супернеизгоден( е-а ни ма-та тоя грък смотан).

А тези които прибраха парите преди Ципрас ? Цялата ситуация в Гърция има предистория, но за светата троица е неудобна и сега искат да припишат всичко на Ципрас. Защо ли си мисля , че нещата се повтарят.

Ципрас е гръцкият Жан Виденов - очаква го политическа смърт в най-скоро време. А може и в зандана. Нашият палючо се отърва. Отърва го друг нарушител на законите - черния Мавър. Българският народ е безмгласно стадо - колко пари му откраднаха наедро, а той все мълчи - краде на дребно.

Като човек с историческа памет, смятам гърците за наши врагове - поне в исторически план. Затова Ципрас е моят любим гръцки политик. Както и Милошевич, който съсипа Сърбия, беше моят любим сръбски политик. :)

От колко месеца е Ципрас ? Брей, той много способен ,за няколко месеца затри Гърция..............

Внимателно и безпристрастно изгледайте филма- "Тенджери,тигани и ,,,други решения"-за успялата исландска революция!Отново,след много години,искам да се осъществи истинската демокрация,тръгнала от Гърция!Тя повелява пряка,а не представителна,на олигарсите демокрация и разлика между беден и богат най-много 1:6!

Колкото и да се опитвате да махате плюсовете,истината винаги излиза наяве!Има и мислещи,а не само изкривяващи истината хора в България!Те са много!

Луд та му лесно. И ние си имаме пък Болен Сидерович.

Кой ще връща милиардите, Гърция е във фактическо състояние на война и един сам Ципрасчо няма как да е виновен. Вариантите са да се продадат няколко острова и цели отрасли да се дадат на кредиторите или Гърция ще бъде световно презряна за крадец N1 в световната история.

Задълженията на тези които в момента искат да фалират Гърция надвишават в пъти тези на нашата съседка, но за тях никой не говори.

Ти ако си ходил с възглавница на работа, много хора си работиха съвсем съвестно и производството на тогавашната ни държава беше много по високо от сегашното. Сега като всички работят, защо сме на това ниско равнище, като изключим няколкото хиляди богаташки фамилии, които знаем как забогатяха след 89г.

Стига глупости, преди 89-те беше супер мизерия тук, сега сме поне 10, ако не и 100 пъти по добре във всяко отношение.

Ти май преди 89 си живял в друга страна. Аз пък помня как гърците идваха с автобуси и изкупуваха всичко памучно и електроуреди. След създаването на ЕС и влизането на Гърция, започнаха да ни внасят те електроуреди, че и детски облекла, а вече и храни.

Пари им под петичките на господарите и пищят. Троловете им - също. Всъщност, гръцкият референдум се трансформира в общоевропейско движение срещу мерките за икономии и диктата на банките. Според статии в Блумбърг, от дадените през последните 5 години пари на Гърция, над 80% всъщност никога не са стигнали до Атина - погасяване на заеми и лихви по главницата на новите.

и една не малка част са в личните джобове на Меркел...

Ципрас и Бойко са виновни ,а предишните ,...хич!

Не забравяй Станишев, че бате ти Бойко ще ти се разсърди.

НЕ СЕ РАДВАЙТЕ НА ПРОВАЛА В ГЪРЦИЯ. ТЕ ИМАТ ГОЛЕМИ ДОХОДИ, НЕ СА КАТО НАШИТЕ. ОПРАВИХА СИ МАГИСТРАЛИТЕ. ВЗЕХА ВСИЧКО ОТ ЕВРОПА И ЗА НАША СМЕТКА. НЕ ГИ ЖАЛЯ, ЛОШОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СА ПОТЪРПЕВШИ...

Те имаха големи доходи, а от сега занапред?

За гърците Ципрас е като цар Леонид пред ордите на персите.И ще застанат зад него.Така достойно трябва да се държи истински лидер на малка държавица ,чийто народ е свикнал да се бори за своето.А къде сме ние "с гайдите"...

Защо и ти не застанеш ,другарю Коста ? И ти можеш да викаш охи като един полумитичен герой. Лошото е , че след два - три месеца героичните гръцки пенсионери ще си поискат пенсиите . А ти ще можеш да им дадеш само шепа девалвиращи всеки ден драхми . Всъщност една хиперинфлация в Гърция може и да е лечение , но милиардите евра на корабособствениците са на Кайманите и други хубави места . Така че , с Ципрас или без него , бедните ще го духат . С Ципрас - по - продължително

абе проблема на гърците е че не се борят за своето, а за чуждото :) Ето сега от понеделник чуждото го няма (паричната подкрепа на ЕС за банките им) и нещо не им вървят нещата. Нищо не им пречи да кажат нищо не искаме от ЕС, и нищо не даваме в замяна, но не искат ...

Аха, сега Ципрас им е виновен, че им каза в очите, че не иска народа му да плаща за алчността на европейските банкери... я да държи здраво, да си национализира банките и да си вдигне икономиката, а да не има се дава с техните искания за вдигане на данък върху туризма от 9% на 26%- и това го наричат "спасяване" на икономиката??? Кажи му банкер и не го обиждай повече!!!!!!!

еми ето сега - банките реално ги е национализирал, макар и временно, що са затворени?

Путиноидите като теб просто ще умрат от глад , когато господарите им решат ,че нищо вече не вършат.

А ти жалко нищожество на кого служиш?

Ципрас евиновен... Аббе уйо,кой вземаше заемите?

Основният продукт произведен в САЩ е ДОЛАР, подаряван, продаван, даван на кредит и т.н. Те са основния проблем и те създават всички бъркотии по света.

Това че Ципрас е виновен за проблемите в Гърция е най-глупавото изречение, което ми е попадало пред очите. Даже не си направих труда да чета "анализа" на американския неграмотник.

Ципрас заслужава с един пръсен парцал от тоалетната да му се затвори арогантната усмива...

Ето къде е Гърция! Щом си толкова отворен направи го!!!

Не се заблуждавайте от троловете тук - в цяла Европа подкрепят гърците и в повечето големи градове има демонстрации. Хората се борят за демакрация. В Лондон на демонстрацията вдигнаха лозунги - Сваледе дълга на Гърция...

Цял свят е на страната на Гърция-несправедливо унижени. Сега Гърция ще гласува за "сполуката" на Ципрас!

Естествено, че в Лондон ще подкрепят гърците - нали парите са ги дали германците и то в евро. Предполагам, че демонстрантите в Лондон са били с арабски имена и живеещи на социални помощи.

Ми да беше дошъл - да видиш, какви са. Щеше да се изненадаш. Същото е и в Ирландия.

Комунистите са специалисти по провалите!!!!! Справка -Луканов, Виденов, Орешарски........ :-) :-) :-) Гьрците да се консултират сьс специалиста Виденов, какво ги чака..... :-) :-) :-)

Не, тях ги провалят, защото са застрашени богатите, а такива като теб, промити мозъци...тежко й на България с такива.

Ципрас е едно обикновено комунистическо мекере което води страната си към провал. Също както всички български комунистически мекерета са водили България към провал, когато са идвали на власт.

Бойко комуниста не си е отишъл и ни води не към провал,а към катастрофа.Така,че Ципрас в сравнение с нашият дупедавец е цвете.

И затова вече трети ПОРЕДЕН път бие комунистите на избори.

ПАСОК И Нова Демокрация ГРОБОКОПАЧА НА ГЪРЦИЯЯЯЯЯ

Че до Ципрас кой управляваше Гърция и взимаше заеми ?

Обратното броене за намаляване на дълга на Гърция започна...Сиреч Ципрас ги ципроса и сега кредиторите пикаят газ.

Ччичковците и леллките от Брюкссел искат ПАСОК И Нова Демокрация да дойдат на власт и да я РАЗПАРЧОСАТ Грръция както те си знаят .....но засега това не се получава !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Разберете хора Гърците по принцип не са бедни, имат достатъчно лични средства .Просто държавата не може да плаща вече .Никой не им дава пари без изисквания.Лапаха колкото можаха от всякъде .Първо Бяха Американците сред Втората световна война , после се появи Евро съюза ,сега се надяват на Русия и Китай.Предполагам много от вас са били в Гърция.Знаят как са нравите там, от къде са парите за този стандарт някои да се е запитал.Пари се правят с много работа и добра продажба на твоят труд.Гърците продават измислици за историята им .И го правят добре/и ние имаме не по малка и велика история , но имаме комплекси и роболепие/ Големият проблем за тях е ако излязат от Евро зоната, и те го осъзнават.А популисти-комунисти като Ципрас колкото искаш.

Kalin

И какъв точно ще им е проблема?Гърция си е Гърция.Имат лобита навсякъде по света.Няма богат човек по света който да не харесва и да не ходи там.Ако излязат пак ще е безвизово за тях да ходят където си искат пак ще си имат договорите за преференция при внос износ пак ще ги коткат щото.....имат лоби!

Време е да се купуват долари!!! :)

Бесни са бесни... Това що ли го срещам от няколко дни по форумите...незнам?!

Напротив, Ципрас не е направил този дълг, а го направиха ПАСОК и НОВА ДЕМОКРАЦИЯ! Да вземат те да се бръкнат за да го издължат!

америк.вестници пишат само глупости и лъжи. Спрете да ни ги цитирате, че ставате смешни. Ту Путин ще ти превзема, ту Ципрас бил виновен за дълговете....

За несведущите: "Файненшъл Таймс" не е американски вестник ! Ограмотете се преди да пишете...и най-добре си сменете ник-а, да не излагате името на един голям Българин !

Браво на гърците, показаха и доказаха ,че не са путки като българите, винаги с гащичките в ръце!

А ти какъв си?!

комунде

Нека се прави на циркаджийска маймуна, обратното броене започна. А после?

А после какво?Във всеки случай не и България,гърците си знаят правата и възможностите,та после има два варианта като и двата включват обезценка на дълга сиреч неговото намаляване.За глупаци като теб има безброй други начини като излизане от ЕС и еврозоната,които обаче не са предвидени в европейското законодателство,не са прилагани никога и не могат да се приложат без съответната държава да е съгласна да се приложат.Анадънмо.

"За глупаци като теб има безброй други начини като излизане от ЕС и еврозоната,които обаче не са предвидени в европейското законодателство,не са прилагани никога и не могат да се приложат без съответната държава да е съгласна да се приложат.Анадънмо." А ти си глупав като Кунева и реформаторите. ЕС е базиран на междудържавни договори - за 1 седмица ще се съберат и с 10 въздържали се ще изрират Гърция от 1.1.2016 от ЕС. Липсата на закони и правила никога не е била проблем за светкавично сътворяване на нови такива...

Гърците са били велики и пак са си такива. Разказаха играта на уж големите тарикати. Ревът, мрънкат и пак ревът. Евала.

значи соросоидните тролове са точно 8 във форума.Гледайте хейтванията на коментарите

Файненшъл таймс да не плаче на чужд гроб.Гърците са си добре и са си направили сметката.

Ципрас е келеш и политически труп! Толкова е влюбен в себе си, че даже се ревнува!

Защо? Защото си гледа държавата и народа, нали! Това е според ЕС и всички дупедавци!

Като гледам колко е весел няма самочувствието на провалил се политик, по-скоро дава да се разбере че Гърция има предостатъчно пари и се смее на елементарните подходи с които искат да го заглобят, но на грък гръцки номера не минават.

утре до 1800 зулу ще вıдıм какво ıма

слушкаите "Financial Times" -- какви референдуми? я виж българия, за нито едно от наи-важните решеня взети от страната - присъединяване към ес, присъединяване към нато, отказа от "южен поток" никакви референдуми не се направиха. а този ципрас подвежда страната си, негодника му с негодник...

Ами гърците да бяха си направили референдум и дали да взимат кредити, за да си плащат големи пенсии и заплати, без да са ги изработили? Или това се подразбира от членството им в ЕС и еврозоната, в които са влезли също без референдум? Как се сещат за референдум като им опре ножа до гъза?

симо

А,бе тъпанар.кога МВФ,СБ И КРЕДИТОРИТЕ СА ДАЛИ ПАРИ ЗА---заплати и пенсии.Кога,къде , с кое споразумение?????КОГА,БЕ ТЪПАНАР????

Всяка държава, дали е в ЕС или извън него, след като е в ръцете на финансовите бандитит от МВФ и ЕБ, винаги правителствата им опълчили се на тези две институции пиявици ще са виновни.Няма значение дали са леви или десни потърпевшите държави.

Така е, справка Унгария и Орбан.

Да - МВФ за напаст която проваля държави - справка България, само че не мога да разбера, кой ги кара гърците да вземат заеми от МВФ? Ако харчат толкова колкото изкарват, проблем няма да има. Проблема им е, че те искат да харчат повече отколкото имат, като остатъка да им го подари някой друг - тоест някой друг да работи повече и вместо сам да харчи това което изкарва, да го дава на гърците, за да може да си живеят по-добре. Всеки иска така, ама никой не дава.

Народа не е искал да харчи а превителствата искат да спечелят следващите избори. Те харчат без да носят отговорност. (член 1ви на демокрацията - никой не носи персонална отговорност). След което похарчват парите за магистрали и други екстри, построени от чужди фирми, посочени от кредитора и т.н.

В крайна сметка г-н Ципрас ще трябва да послуша съпругата си.

Че гърците имат собствена вина за положението си ,е ясно,но дали пък главната им вина не е в това,че не се съгласиха /както направихме ние/да бъдат погребани без шум в европейските финансови гробища,за да не развалят картината на европейския просперитет/в който сега особено важно място заема хомосексуализма и производните от него явления/!?

Може. И в държавата областите са несиметрично развити. Това дава потенциялни разлики, които генерират бизнес и растеж. Социалистите винаги държат на равенство и провалят държавите и общностите си. Равенството е невъзможно. Диспропорциите са естественото състояние на нещата. Който ги пипа напреко на естествените закони, прави франкенщайни и големи поразии там, където е пипал. Ез съм висок, ти си среден на ръст, оня е нисък. Социализмът реже главата на високия, набива врата на средния до счупване, за да са всички на ръста на ниския. И позле няма кой да завинти крушката... Тъпотии си казал общо взето.

Ти пишеш тъпотии.Необосновани икономически,технически и социално са ти съжденията.Ставаш за соросоиден трол.

Де що ще рече туй нящо "соросоиден трол", който разбира от икономика ли ще да биде??!?

Тоя Орфей очевидно е тъпо парче също както и 2/3 от гласувалите, които с аму дали плюсче. Не можело някои страни само да произвеждат а други да ползват... хахахаха, че кои са тия дето произвеждат бе ?? Ние ли ?

Мисля, че няма какво да се коментира повече. Гърция трябва да фалира и да излезе от Езоната и най-вероятно и от ЕС. Гърция открай време е държава-паразит в ЕС: взеха огромни кредити през 1999, прикриха ги като суапова сделка, за да не ги докладват пред регулатора на ЕС и след това с подправени отчети влязоха и в Езоната. 11 години по-късно трябваше да им опрощават 33% от дълга и да им наливат милиарди под формата на спасителна програма и къде са 5 години по-късно - отново пред фалит. Време им е да разберат, че ЕС не е равно на Латинска Америка. Поведението на Гърция повече прилича на поведението на типична латино-американска държава. 1998 г. Ю. Корея и Турция бяха пред фалит. МВФ им наля милиарди под формата на спасителни дългове и сега и 2-те държави вървят нагоре. Защо Гърция не успя да направи като тях през 2010 г?Защото манталитетът им е такъв - гръцки, искат да живеят на кредит до безкрай. Затова сега ще си изкарат една типично латино-американска икономическа криза като тези през 80-те години на Бразилия и Аржентина със съответната голяма мизерия и икономическа разруха. Освен ако не изметат Ципрас от власт, не си изберат нормално правителство и не си наложат съответните драконовски икономии за период от поне 5 години. И икономиите на първо място трябва да почнат от драстично съкращаване на военния бюджет и държавните чиновници.

от военни и държавни служители, а и от неадекватно високи пенсии, социални помощи, субсидии на държавни звена, приватизация, ... И не само икономии, а вдигане на ДДС за всички видове енергийни източници (ток, горива, газ), както и за храните и лекарствата. Не се шегувам - това е пътя и трябва да се извърви. Хубавото е, че гърците не са бедни като народ (само държавата е закъсала) и няма да имат проблем да понесат тези по-високи данъци и икономии.

Скратени военни разходи и после НАТО да им "помага" като на нас ли? Вдигане на енерго носителите, които междувременно ще се приватизират и чужди фирми ще държат шалтера каро у нас ли? Пенсионери с кофичка кисело в Супера като у нас ли? Май все пак се шегуваш! Ти по-добре ли заживя, когато у нас всичко това стана реалност? А политиците не се промениха вече четвърт век и все така си крадат?

симо

Точно МВФ ,СБ предизвикаха кризите с икономическите си програми за растеж,,а после дойдоха УЖ като спасители.Нито Турция ,нито Корея изпълниха на 100% техните условия!!!!!

Левиците на всякъде са вредни и лъжливи!Ципрас и СЕРИЗА са последният пример за това!Гърците ще съжаляват,а и вече се усетиха ,че са жертви на една путинова ,левичарска конспирация!Дните на ципрас са преброени,но поразиите му остават за сметка на народа!

А ти какво предлагаш? Да се подлагат като нашите политици.За това сме на този хал,албанците ни изпревариха. Виж кой вкара Гърция в криза-продажните и корумпирани политици от Нова демокрация и ПАСОК. И как си обясняваш-в 2010 дълга е малко над 400 млр.опрощават им 130 млр.,дават им 250 млр.а днес дълга 315 млр.Кой си пълни гушата гърците или банковите олигарси и финансови корпорации.

Нашите политици са два вида: комунисти, които от 4 управления направиха 4 кризи и 3 икономически спада. Некомунисти, които имат 100% икономически ръст. Ако до сега българският народ решаваше с интелект, имаше избор да мине Гърция. Но понеже има калабалък уроди комунисти, се клатим на един четвъртит. Това ше ти кажа, а ти мвесто да четеш мошеническия в. Дума, вземи прегледай баланса на държавата за годините на управления и забележи, че БСП след втората година вкарват закономерно икономически спад. А вие гласувате за тях и очаквате да забогатееете глупаците. Забогатяха само Станишев, Първанов и сие.