Гръцкият пациент и неговите лечители

Гръцкият пациент е на смъртния одър, а лекарите се карат единствено за това дали да му изключат системите - и забравят своята Хипократова клетва.

Обратно в новината

Коментари - Гръцкият пациент и неговите лечители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гръцкият пациент е болен от преяждане и препиване.Лекарите от ЕС препоръчват строга, животоспасяваща финансова диета. To be continued...

"Гръцкият финансов министър е брилянтен. Янис Варуфакис е най-интензивната и дълбоко интелектуална фигура, която съм срещал в моето поколение", коментира пред Bloomberg Джеймс К. Гълбрайт, икономист от Тексаския университет. "Янис Варуфакис знае много повече за сегашната ситуация, отколкото някои от хората, с които преговаря", добавя Стюарт Холанд, икономист и бивш британски политик от Лейбъристката партия.

Статията отразява чисто човешки принципи. Показва проблема от разбираема и позната гледна точка. Когато немския народ каза преди 70 години - Ние не знаехме нашите ръководители какви са ги правили, простете и помогнете - така и стана. Забравя се колко много им се опрости. Когато и ние казахме - Не знаехме нашите комунистически ръководители какви са ги правили, простете ни и помогнете - помогнаха, не с много, с малко, но помогнаха. Когато съседите казват - Не знаехме какво правеха нашите политици и ръководители - простете ни - Никъде не срещат разбиране? И се забравят принципите на човещината. Отношението е към всички като към крадци. а колко от тях са наистина крали и заслужават ли всички такова отношение. По същият принцип се обиждаме като отидем на запад и ни кажат, че българите сме крадци, а така ли е и заради колко страта имиджа на цялата нация. скоро няма да можем да отидем до Англия и Холандия...

В случая с Гърция не става въпрос за крадене, а за лапане. Всеки средно интелигентен грък беше наясно, че яде повече, отколкото изработва. Но искрено вярваше, че ще му се размине плащането на сметката. И наистина, преди няколко години му се размина: опростиха на Гърция 155 милиарда евро. Само че гърците не затегнаха коланите и продължиха да лапат повече отколкото могат да си позволят. И сега, когато им представиха сметката, реват, че не могат да я плащат.

Ако един болен не иска да си пие лекарствата,не само докторите,но и Господ не може да му помогне.

Hе познавам този които е писал статията, Hо метафората му за сравнение ми е доста смешна!;) Aз мисля, че цирка които ни представят е за още всяване на страх и манипулация на хората, като в краина сметка всичко е режисирано и решено! Aмерика никога няма да позволи на Eвропа да изгуби гърция! заради нато, базите им в бяло и средиземно море! Bсичко е цирк за тормоз на хората! Aлчността за власт и пари е за сметка на страха и хаоса които насаждат у хората! Oтврат!

Не съм виждал пациент на интензивно отделение да се пазари с докторите, дали прилаганите лекарства и терапии са подходящи за него или не. В случая пациентът май се е пристрастил към употребата на определена дрога и не желае да я откаже.

По-наивна статия не бях чел скоро. Мислих, че е писана от дете или тинеджър, а то било американски "професор". Да им имам "професорите"!

Мисля че е по-просто. Първо той не толкова болен, колкото претендира, а му харесва някой да се грижи за него като за това той не плаща нищо. Обаче времената се промениха и му предлагат той да си плати ( а той има пари - около 300 милиарда евра, които той е спестил докато в болницата са се грижили за него). Обаче той не иска да си плати за престоя. А и не иска да напусне болницата защото там му е добре - храна, подслон и грижи. ГАДНИ ДОКТОРИ!!! Искат да уморят най-добрия тарикат в ЕС.

Поредната безмислена статия от поредния найвен "журналист".

В кокретния случай не се касае за отделно лице, а страна, която е част от европейския организъм, т.е. тя е орган от този общ организъм. Ако един крак има гангрена, режеш крака и пациентът оздравява, но остава инвалид. За съжаление не знам в този организъм какви функции изпълнява България.

Нека ви помогна с догатка колега - нарича се анус

Ами като те преценям, тебе и количеството лош материал, явно за мозък не ставаме. Та и анус не е зле, ще те бършат като се осереш.

Заглавието е само на половина вярно. Защото пациента е в кома, но в ръката си стиска детонатор, и събуди ли се, ще активира бомба и ще затрие и себе си и лекарите и близките им. Та от там и дилемата, да му спрат системите или да го лекуват.