Гари Каспаров: ”Пуси райът” станаха първите ни истински политически затворници

Бившият шампион по шах, лидер на опозиционната организация Граждански фронт в Русия и председател на базираната в САЩ Фондация за човешки права, Гари Каспаров, коментира присъдата на "Пуси райът" пред "Уол Стрийт Джърнъл", цитиран от "Дневник".

Обратно в новината

Коментари - Гари Каспаров: ”Пуси райът” станаха първите ни истински политически затворници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойно, Милице! У нас не може да се случи това. Помниш ли как пайнерките друсаха цици и дупета няколко часа на площада пред храм-паметника "Александър Невски" с официално разрешение на официалните власти? Ами билбордовете с Азис?

Хане, на какъв език си писал каменните си послания? Или не си могъл да пишеш или е било на гръцки, но в крайна сметка нищо не е останало! И от днешното ти амплоа нищо няма да остане!

Срам за България, за правителствеото ни, което се върза на фльонгата на тези курви и на техните западни покровители! И щели сме да развиваме партньорски отношения с Русия? Ще го видите с цените на газа от 01. Януари! И никакви интерконектори няма да Ви спасят, защото по тях тече газ на спот-цени!

Познавам стила на Каспаров. Типично за него е да натиска, да държи инициативата, дори в изгубени, но трудни за отбиване атаки, като винаги си има път за отстъпление - за в случай, че противника се сети как да отбие. Случая е същия. Каспи е мега интелект, а не ви трябва дори среден такъв за да сте наясно че историята с Пуси Райът е грижливо подготвен политически пи ар. Пиклите осъдени в руски дранголник, ако бяха без ГРЪБ досега да се се подрискали от ужас, но не - изживвяват се като медийни звези... и са си точно това. Но ако някак си фалша лъсне дори за бабите на село интерсно Каспи как ли пак елегнатно ще се отстъпи?

цуйката и ни ши съ чудиш ни ши съ майш !

Само още едно пояснение - това не е никаква пънк-група, тия нямат нищо общо с музиката. Ако някой намери тяхна песен или клип в интернет, ще го почерпя. Това е група за провокации, те нямат постоянен състав, даже казват, че всеки може да надене качулки и да направи от името на "групата" политическа провокация. Прочетете в руската уикипедия за тях, както и за "арт-группа Война" - предшественика на Пуситата, и ще ви стане ясно.

Присъдата наистина е сурова, но ... такова е руското законодателство. А иначе протестът на "девойките" наистина е проведен на неправилното място и обижда православните християни. Трябва да сме много наивни, за да смятаме, че протестът е спонтанен, със сигурност тези грозилщици са търсили да привлекат внимание, макар и скандално, а най-вероятно им е и платено за "изявата". Физиономиите им са отблъскващи, както и името им и приличат наистина на жени, яхнати от бесове...

Ммммм ... ...Ами дискутираното чрез Църквата ?! epro -- Взискване на : 1.Официално Извинение към Църквата от момичетата (Защо-не и с песен ?!) 2.Обществено-полезен труд на момичетата (, включая, но не само, за Църквата) 3.Организиране на Отворен Разговор с г-н Путин (т.е. той, момичетата и Всички желаещи да дискутират)

Точка 3 се изпълнява всяка година.

Бихте ли ме упътили къде-как се провеждат тези Открити Разговори ? (Да! , разбира се че ще Посетя следващия. ... Или -- просто ще го Организирам. )

Комуноидът IQ146 още не се е изказал.

Ами позиционирай се! Сложи една качулка, вземи жена си и иди да я оправяш на жълтите павета и после с приятелите от квартала, вървете да грачите в Александър Невски...само че- трябва да измислите повод- само да не забравите за какво я правите оргията...:))

Не, не ! ... Съвсем не-това Казах . .... В един-такъв хардахуш ( Който Очевидно настана с този случай.): -- България би могла да се Позиционира като Наистина-Неутрална Страна . Едно -- да се Чуе с Добро Името-й, друго -- защо-пък не и като Надежден Медиатор ЕС/Света-Русия ?! ----- Колкото до нещата по жълтите павета в София -- мноого неща Имаме да Оправяме, Колега/жке. Адски-много. ... Но не считам, че цитираното от Вас/вас -- е изобщо помисляемо у Нас. Бъркам ли ?!

Присъдата е неадекватна. Точка. (Цял Свят го Каза.) ....Вовката ( Путин де.) по баш-този Път едва-ли ще бъде такован. ....Когато арменец ( Извинете ! ) ми казва и/или преразказва нещо -- гледам да Видя Всички детайли. (Обикновено започвам със слънцето или месечината .) ======== Намирам, че Ситуацията предоставя Потенциал за Позициониране на България .

САЩ и няколкото им европейски колонии (между които и Германия, в чийто наказателен кодекс за същото деяние се предвиждат три години затвор) не са целият свят, приятел. Колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-добре за теб.

Надявам се ще ме извините, че не знам наизуст уточнените ( А и недо- .) от Вас/вас законодателства/страни. ...От моя-скромна страна си позволявам да се надявам че за Вас/вас : -- Тази Планета е просто Тази Цялата Планета. (, т.е. не е само там-такивите еди-какви-си.)

беше добър шахматист.

Само да попитам всички, които се възмущават от тази присъда, какво би се случило, според тях, ако нещата стояха малко по-различно. Да си представим, че цялата случка се развива в САЩ и подпийнали (или понадрусани) вчерашни пи..и нахълтат в църква и започнат непристойно и неприемливо за мястото, на което се намират да грачат (щото това не бих го определил като пеене) разни глупости срещу Обама. Не мисля, че би им се разминало, както не им се размина и на тези в Русия.

СРАМ за България. Бърза тъп Тричко да ближе всичко. Нашето МВнР "протестира присъдата", за да угодят на САЩ и техния ХОР. Путин е песъчинка в очите им. Няма разграбване и съсипване на Русия. Има затваряне на кранчето. Има тотална атака срещу Путин, с всички средства. Тези курвета са избран случай... Защо не им казаха, че руската църква не е място за тази гавра... Ах, тези "притеснени" за свободата болни мозъци. Защо не крешят за "Да окупираме Уолстрийт...", за свободата на Уилкиликс...Отдавна курветата да са при Аллаха ако бяха само влезли в джамия. Да не говорим, ако това е станало в приятелските Сауд. Арабия, Катар Бахрейн.. А, а.. Гарик ли? Той отдавна е мъртва вещ. Фондация в САЩ ?... за дейност в Русия...- ха,ха, ха... Абе, тия са ясни, но какво да правим с нашия помияр Н. Младенов...?

то е по порачка. ние нямаме избор. трябва да лаем синхронно. такава е играта-"вазмутената демократична общност", кадето цялата мара втасали и на другите акал почнали да дават.

И аз бих желала да се вдигне същия шум за осъденото на смърт пакистанче със синдром на даун, но няма нищо пикантно около него.., единствено- има нарушаване и незачитане на човешките права. Трябва първо някоя правозащитна международна организация да се заинтересува, да реагира, но пак няма да се стигне до таква шумна истерия- човечешкото стадо по света се надига само, когато са замесени извратении и политика..., всичко човешко е чуждо на човечеството...!

Бих желал същия шум да се вдигне за болното от Даун синдром пакистанче, осъдено на смърт за богохулство задето откъснало няколко страници от някакъв буквар за тълкуване на Корана.

Хари, еврейче с американски паспорт, да коментира за Русия? Този наистина живее още в СССР...

До всички седерасти, които тука квичат: прочетете членове 166 и 167 на немския наказателен кодекс (има го на английски в нета). За същото престъпление се дава до три години затвор. По-нататъшни коментари са излишни.

Наберете в гугъл "Penal code of Germany" и ще ви излезе.

Поредния срам и позор за путинова Русия!!!!!!!!!

Тия като са толкова отворени, що не изнесат такъв концерт пред гробовете на бабите и дядовците си?

Нищо не се е променило в Русия от Сталин насам.....

Милице,душко,съвсем си ми ясна.. Но все пак да ти обясня нещо,защото и други ще го прочетат. Американската гражданка и журналистка Политковская,подобно на Литвиненко в Лондон,бяха почти непознати за руската общественост,поради което не представляваха никаква заплаха за властта в страната. Поради тази причина живи те не представляваха никакъв интерес за западните тайни служби в информационната им война срещу Русия. Но мъртви - да,и още как!!!

става дума за мръснишкият похват на либерала да се гаври с всичко възвишено и благородно - по мръсен, циничен начин, без да спре - а когато накрая го фраснат през ръцете да вие, че всички трябвали да уважават другите. Ако спомена един анарог - много цапотеха и исляма тия либералци, обаче като ислямистите заклаха двама холандци - първо заквичаха, но... после заобикалат вече да се гаврят. Минаха на православието. Е, руснаците опитват само със затвор.

Каспаров както е характерно за либерал, лъже. В актива на пуси райът има следните дейности: - групов секс на открито - пъхане на пиле в ... в супермаркет - разсипване на хлебарки в сградата на Тверсият съд, Москва - 3400, според собственият им бюлетин на арт група Война - опит насила да целуват полицайки по устата (също има видео на техният журнал - хвърлят се върху някоя полицайка в метрото и се опитват да я целуват по устата - ако аз, дето съм мъж, направя това в демократична Франция, колко години ще отнеса?) - повреждане на полицейски автомобил на Червеният площад. Тоест, събрали са повече от достатъчно точки за 2 год. затвор.

На такъв семпъл /да не кажа прост!/ човек като тебе трябва да поясня,че не става дума за антируски действия на рускинчетата,а за антируските действия на нашето министърче Никито Младенов! А ако даже единствен ти си считал Левски и Раковски за ненормални,то това за тебе би било 100 % от българския народ...

именце са си избрали - РАЗЮЗДАНОСТ НА ПUTKITE, а може би РАЗЮЗДАНИТЕ ПUTKI или пък ПUTKI БУНТОВНИЧКИ, или може би ПUTEШКИ РАЗМИРИЦИ (БУНТ). А какви защитници имат - Мадона, Иван Костов, Каспаров. НА БОРБА СРЕЩУ ТИРАНИНА! ВАДЕТЕ ПUTKITE И СМЕЛО НАПРЕД!

Търси си популярност ,че са го позабравили-това е. Не е прав Каспаров.

Въпрос: какво би станало, ако аз с няколко хулигани вляза в Катедралата Ал.Невски, облечен като палячо, избутам изумените монаси и миряни от олтара, и започна да пея цинизми срещу когото ми падне във властта. Не че защищавам правото да се критикува и протестира, но в най-святото място на Русия, Катедралния храм на Червения Площад, няма място за такива грозни хулигански изяви. Удивявам се на реакцията на някои наши политици, официални представителства и министерства - бих искал да чуя техния отговор на моя въпрос.

Отговор - каквото направиха с босненските ултраси, които се опитаха да влязат с тъпани в храма... Тези трите са си за затвор... доста безвкусна проява от тяхна страна...ама 2 години ми се вижда пресилено...

Изобщо не е пресилено. По закон могат да отнесат до 9 години. Прокуратурата е поискала 3 години, но съдийката ги осъди само на 2. Да се има в предвид, че 6 месеца от присъдата вече са излежали. Аз бих ги опукала и повече, да знаят следващия път как да се гаврят с религията на хората.

Защо никой не смее да пусне снимка от пилешката оргия на тези котенца?:) Защото това, видите ли, няма да е морално. А да се еб.еш в музея пред всички, или в олтара на храм? О, йееее! И не ми обяснявайте защо - даже не е Путин целта, по същото време щяха да вадят насила Асандж от Еквадорското посолство. Колкото за Хари (Гари е на руски) неруснака....

Този каспаров е много глупав човек. Как изобщо е станал шахмайстор?

грешен ход

Пуси Райът са като нашите протестиращи на жремето срещу 20 марки правеха чудеса. Как бихте реагирали ако във Александър невски бяха натворили тая простотия, или пък в някоя синагога. Истината е само една запада иска в Русия марионетка като Елцин която да взима кредити и да си трайка, понеже Путин е независим винаги такива безродници като този срещу пари ще подскачат. Този не иска добро за Русия а пари от запада, за да се прави на демократ.

"Гарри Кимович Каспаров (фамилия при рождении Вайнштейн)" интересно защо не критикува оскверняването на църква, може би защото не е синагога

Нета е пълен с техни клипове. Самозадоволяване с пиле в супермаркет, групов секс на публични места. Та, след като ги изгледаш, това в църквата, ще ти се види като невинна детска игра. Аз, не бях и чувал за тия моми, но след това което видях, мисля че 2 години са абсолютно нищо.

Абсолютно се съгласявам с коментарите, че са намерили "атрактивен" начин за популярност момичетата..., като да правят секс на пъблично място не е предизвикало нужния ефект..., сложили качулките ..да не ги гледа никой...Съвременния ерудиран човек с кауза умее да убеждава и въвлича съмишлиници, с които интелигентно се бори за защита на правата си и правата на онеправданите...хулигантските прояви не спадат към тях определено...може да организира и реализира кампании, било то АнтиПутин..., но да се нае..на центъра на Москва или с каучлка в свещен храм да правиш изцепки..., това би било допустимо само за хора, които не могат да носят отговорност за действията си..., мисля, че единствения начин да не отговарят за постъпката си, е родителите им да ги поставят под запрещение...

Цялата история с тоя "П.ткин бунт" е жалък опит за съживяване на руската "опозиция" която обединява чисти сталинисти ,олигарси от времето на Елцин , диви националисти и професионални русофоби. Обединява ги само мечтата да падне Путин ,а после ....всеки за себе си.Народа ,обаче,нещо не ги разбира.Кой знае защо, предпочита спокойствието и стабилността на тази власт. Мъкааа...

Къде видя МОЛИТВА пък ти.Виждала ли си някога някой да се моли.Направи паралел.Аз съм атеист, но когато посетя църква се държа прилично.За това им изпълнение нямам думи.И то им е поредното...

Гари-то да ходи да се бори за демокрация в Азърбейджан или в Тел Авив... Гарри Кимович Каспаров (фамилия при рождении Вайнштейн; 13 апреля 1963, Баку, Азербайджанская ССР) Каспаров еврейского происхождения по отцовской линии и армянского по материнской ....

Ми той си има американски паспорт, та би могъл да ходи да окупира уолстриит или нещо от сорта.

Бившият шампион по шах, лидер на опозиционната организация Граждански фронт в Русия и председател на базираната в САЩ Фондация за човешки права, Гари Каспаров - брей той голям го вади бе -този предател .Иска да стане известен като Елцин който продаде СССР .Защо ми мяза много на нашия Пасито с трабанчето който много хубаво ревеше пред камера и като напълни джоба се успокои. Всички предатели в СИБИР - айде американски лизачи.

Единственото от което се интересува Гаррик е пари и власт(и да го дават по телевизора чат пат).

То защото Путин въобще не се интересува от тези неща.

ОБАМА ПИТА СЪВЕТНИЦИТЕ СИ,КЪДЕ В ЪВ СВЕТА НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ,КАЗВАТ МУ,В СЕВЕРНА КОРЕЯ,А ТАМ ИМА ЛИ НЕФТ,ОТГОВОРЪТ Е -НЕ,ТОГАВА ЗА КАКВО ИМ Е ДЕМОКРАЦИЯ?!

Северна Корея държи 200 000 политически затворници, а режимът на пожарникаря държи 7 милиона български политически заложници!

Щом си мълчат -така им се пада!---- а- да -знаят да плямпат по форумите!

Не може да правиш простотии в църква и да искаш да ти ръкопляскат. А що се отнася до америка - те само това чакат да оплюят отново Путин. Путин ако падне свършено е с Русия - отново ще се намърдат американските фондации и ще източат страната но руснаците това не го разбират. Не може такава голяма държава да няма поне малко диктатура. Иначе няма как да се управлява.

Ми айде да влезем в Софийската синагога, в джамията Баня башъ или в храм-паметника Александър Невски и да изнесем концерт под наслов: Боко тиквата да си отива! Какво би ни се случило, а? Особено в първите два храма, дето споменах!