"Гардиън": Кремъл е свикнал да възприема Черно море като задния си двор

Великобритания предупреди Русия, че ще продължи да плава в Черно море

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

птпердаши английския заден двор

Да ама не. Както казваше ПБ. Да не знаят много че Ал Йо ще засади бор в задния им двор.

"Великобритания предупреди Русия, че ще продължи да плава в Черно море" Ще плува, ще плува, колко да плува? Като им направят дупка в корпуса и ще вземе да замята. ;)

света за рибата дето е на всички и сега разбрахте,че няма как да я продавате без мита в ес....и къв уъ дирите в чм.... дебили сър...

А това британско корито не е ли от същия клас разрушители Тип 45 които имаха някакви си жалки пет хиляди дефекта в конструкцията и на който при вдигане на температурата на морската вода и въздуха изгаряше електроника ти се взривяваше двигателя мухаха и така няколко пъти подред! а ха-ха-ха ебаси британската телешка бракма и тръгнали тия смешници се сравняват с руския флот това като дебилните луди кавали от кочината Америка които бракуваха цял клас чисто нови кораби защото се оказаха пълен боклук! И който иска може да прочете в интернет за епопеята на така наречените litorial combat ships цялата програма за десетки милиарди долариотива в кенефа заради конструкторски фабрични недостатъци и при три пъти по-голяма маса и водоизместения от руските кораби същия клас и краварските бръкми имаха няколко пъти по-слабо въоръжени.. и то на четворни петорна цена !ебаси ташак

Черно Море е на държавите които са около него! англия е доста далече и вече трябва да разбере че не притежава колонии както преди сто години. въпрос ако руски кораб беше навлязъл в териториални води на Ирландия как щяха да действат великите британци ?

над 75% от бреговата ивица е на страни членки на НАТО. Могат да поканят който си искат друг член да им дойде на посщение. Русороби.

Да де, ама Украйна не е член НАТО, иначе Крим нямаше да бъде руски териториални води. Факт е че англичаните няма чий да го дървят там.

Браво на Англия!

както казах следващия парад на Руската армия май ще бъде в Лондон

Ще бъде. Ше бъде. Само че трябва да храните украинските бойци с американски консерви и да летят да американски самолети, за да стигнат до там.

„Струва си да обърнем внимание на това, че когато се изостри ситуацията около Сирия и ние обещахме да сваляме американските ракети и даже техните носители, на дежурство изкараха даже „Пилкий“. Това е стар-престар стражеви кораб със старо оръжие, който също беше довлечен там, защото нашите са наясно, че „Адмирал Ессен“ и „Адмирал Григорович“, които са на разположение там, са абсолютно недостатъчни“

Ами то Черно море действително за Кремъл си е заден двор!!! А бившите колонизатори и служители на Короната, чий го тражат там на майната си? Що не си карат гемийките в Северно море? Каквото повикало - това се обадило...

Великобритания е член на НАТО.

А НАТО какво прави в Черно море........

ТРИ НАТОвски държави имат излаз на Черно море. И две асоциирани страни членки.

До ракетния "експерт" по надолу. Моето момче Да не те тревожа но руските крилати ракети дори противокорабните освен автономен режим на полет където се ориентират В пространството на база на монтираните на борда уреди като радари за следване на терена на местността или топло пеленгатори те имат и така нареченото външно целеуказание! О да и го имат още от края на 60 и 70 години на миналия век ! И дори нещо повече такова целеуказания ракетите могат да получават не само от самолети но и от сателити ! така че точността им е чудесна както се убедиха и говедарски те терористи от ИДИЛ и Ал Кайда на хранилка на ЦРУ.И ако си беше направил труда да почетеш малко повече щеше да знаеш тези неща!

ама щом си вярваш...

Откъде кравите ви вадят с толкова тъпи дебилни малоумни козички олигофрени...е просто не ми е ясно ! тъпо ама тъпо парче като тебе, дори не може да чете на английски ...за да влезе в уикито и почете малко....забравих че си неграмотен и доколкото го имаш малкия кенефен мозък с размер на чаена лъжичка, просто не ти стига. Чети Кончито чети!

„Фрегатата „Адмирал Макаров“ и до този момент е на Балтика, въпреки че беше приет в боевия състав в края на декември, доколкото разбирам, затваряйки очи за проблемите му. Независимо от цялата острота на ситуацията в Сирия, „Адмирал Макаров“ просто физически не е в състояние да доплава до Черно море“

са "Калибър"? Хайде, казвай, нали си пец, баламурнико?!

От кой клас ракети ли Деби от клас крилати ракети Деби! само че Деби ти случайно си чул за такова нещо като модификации и под модификации защото калибърът има няколко модификации които могат да поразяват както морски цели така и наземни цели глупако; защото всичките са от едно семейство семейството на калибър

Супермодерен английски военен кораб, с всичките му супер системи за определяне на мястото и наблюдение на ставащото около него... се оправдава с класическото "Не чух и не видях", е те това ако е истина англичаните, освен ЕС, трябва да напуснат и НАТО, че да не правят и нас останалите членове за смях.

2021-06-24 09:51:22 Стеф (нерегистриран) Британците, да не бъркат Русия с Фолклендските острови? Два поредни века Русия прави "Парад на победата" в две европейски столици. ---- "КОРОНАТА" И "СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА" СЕ СЕ СЕ РЕ /А НЕ РАССИЯ/ ДОСТИГНА ДО БЕРЛИН ! САМО И ЕДИНСТВЕНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ! АКО НЕ БЕШЕ ОТКРИТ ВТОРИЯТ ФРОНТ И ДЕСАНТА В НОРМАНДИЯ, И ИМАШЕ САМО ЕДНА ОПЕРАЦИЯ - "БАРБАРОСА", И АКО НЕ БЕШЕ УКРАЙНА /КОЯТО ДЕФАКТО ДАДЕ НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ И ИЗНЕСЕ ЦЯЛАТА ВОЙНА/ САМАТА МОСКАЛРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ РАЗБИТА ОТ "ТИГРИТЕ" ОЩЕ 41-А, КОГАТО ЕСЕНТА СЕ Е ВИЖДАЛА В БИНОКЪЛ! ЗАТОВА ЧЕБУПАШКИТЕ ПО-ДОБРЕ ДА ЗАМЪЛЧАТ ... ЗАЩОТО САМИ ДА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ! И ДА ВНИМАВАТ С УКРАЙНА, ЗАЩОТО МОГАТ ДА СИ СТРОШАТ ЗЪБИТЕ В ЮМРУКА НО ХОХЛИТЕ ... ТЕ СА ЗАКАЛЕНИ И СА ЯЛИ КОЛЯМ КАЛАЙ И ОТ ХИТРЛЕР И ОТ СТАЛИН, И САСИ "ЕБАЛИ МАЙКАТА" АКО ГИ ПРЕДИЗВИКАШ, ТАКА, ЧЕ БЛЯДОВЕТЕ МНООООГО ДА ВНИМАВАТ, МНОГО ! ВИДЯ СЕ, ЧЕ И СУЛТАТА МИНАЛАТА ГОДИНА СИ ВЪРШЕЕШЕ СВОБОДНО В ЗАДНИЯТ ДВОР ! МОСКЛИЯ САМА Е ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО - И ВЪВ ВОЕННЕ ПЛАН, ХЕЛЕ ПЪК ИКОНОМИЧЕСКИ ! ВСИЧКО ИМ Е КРАДЕНО ... АЗБУКАТА - ТОЖЕ !

си голям тъпанар

ти па си много убаф

ОБИКНОВЕНО ЗОМБИ СЪМ!

Нещо в главата ти е боза, драги! "Барбароса" и десантът в Нормандия, са събития отстоящи едно от друго, на 4-5 години време. И десантът е възможен единствено вследствие разгромът на "Барбароса"

втория фронт е открит тогава когато САЩ и Великобритания разбират че ако не спрат СССР в настъплението си ще се случи една голяма социалистическа революция!! Това е простичкия отговор! Така както САЩ дават пари на хитлеристка Германия да се уж развива, а тя се готви за война, то по същия начин САЩ сключват договор за наем и продажба със СССР. САЩ разбират че могат да спечелят от двете страни и те го правят, като и в двата случая разбират че ако продължат да помагат на Германия тя ще стане много по-силна и опасна и след това ще нападнат Северна и Южна Америка и поради това решават да сключат споразумение със СССР. Так аче не ми говори за алтруизъм и самарянство драги ми американоробе!!

Абе, я да отиде руски военен кораб във териториалните води на Англия да видим как ще реагират ингилизите.

руски бомбардировачи редовно нарушават въздушното пространство на Великобритания и се налага да бъдат екскортирани. Това не е някаква новина.

Това значи, че англичаните няма какво да крякат сега,

те не крякат

Откога летенето в МЕЖДУНАРОДНО въздушно пространство стана престъпление ? Не, тролче глупаво, руснаците НЕ НАВЛИЗАТ в чужди въздушни пространства - не са чак толкова нагли провокатори като ингилизите. Просто ония вдигат самолети да летят в близост - също в международно пространство.

къде съм казал МЕЖДУНАРОДНО? Чети из медиите. Аз няма да ти го снеса на тепсия.

От 2015 година, с която адмирал Витко започна своя отчет за етапа на модернизация, експертите изказват опасенията си за степента на боеспособност на ЧФ. В тази връзка капитанът първи ранг Сергей Ищенко и военният експерт Антон Мардасов отбелязваха в публикации в портала „Свободная пресса“: главният проблем на ЧФ и неговата Средиземноморска ескадра е „острият недостатък от ударна мощ“. „Само с корвети, големи десантни кораби, плаващи работилници, танкери и буксири не може да се води война“, сочат експертите. „За да се противопоставим на 6-и флот на САЩ трябва да създадем някаква заплаха за неговите ракетни крайцери и самолетоносачи“. В състава на 6-и флот на ВМС на САЩ (който отговаря за Средиземноморския басейн) влиза ескадра от четири есминци с управляемо ракетно оръжие (УРО). Този флот разполага в Средиземно море с авионосна ударна група – атомен ударен самолетоносач плюс два ракетни крайцера и два есминеца с УРО. Основните сили на Шести флот се поддържат от амфибийно-десантна група със съответстващите кораби и, най-вероятно, две подводници, оборудвани с ракети „Томахоук“. Независимо от получената през последните години нова техника, проблемът с недостатъка на ударна мощ в ЧФ не е решена преди всичко заради недостига на надводни кораби, смята бившият командир на групата за управление на ракетни оръжия на Големия противолодъчен кораб (БПК) „Комсомолец Украини“ (от Черноморския флот на СССР) капитан първи ранг от запаса Сергей Ищенко. „На ЧФ му остана много малко от ударната мощ“, заяви Ищенко пред „Взгляд“. „Струва си да обърнем внимание на това, че когато се изостри ситуацията около Сирия и ние обещахме да сваляме американските ракети и даже техните носители, на дежурство изкараха даже „Пилкий“. Това е стар-престар стражеви кораб със старо оръжие, който също беше довлечен там, защото нашите са наясно, че „Адмирал Ессен“ и „Адмирал Григорович“, които са на разположение там, са абсолютно недостатъчни“, разказа Ищенко. А ЧФ няма повече съвременни надводни кораби, добави събеседникът. „Фрегатата „Адмирал Макаров“ и до този момент е на Балтика, въпреки че беше приет в боевия състав в края на декември, доколкото разбирам, затваряйки очи за проблемите му. Независимо от цялата острота на ситуацията в Сирия, „Адмирал Макаров“ просто физически не е в състояние да доплава до Черно море“, отбеляза събеседникът. „Освен „Пилкий“ имаме и „Ладний“, но това са стражеви кораби, които са почти на 40 години. Изваждаме зад скоби крайцера „Москва“, защото той трябва да бъде ремонтиран и модернизиран и е докаран до такова състояние, че очевидно не може да влезе в Средиземно море“, добави той. Освен това в състава на ЧФ влиза и стражевия кораб „Сметливий“ проект 01090 – най-старият боен кораб в състава на ВМФ на Русия. „Взгляд“ неотдавна писа за проблемите на ВМФ РФ около модернизацията на корабите, строени в съветски времена. „Това не е достатъчно. Ако говорим, например, за фрегати, то е трудно да си представим ситуация, когато всички три налични такива ще са в състояние да влязат в Средиземно море. Обичайно не повече от една трета от корабите от един проект от наличния състав могат да се намират на бойна служба в Средиземно море. Това означава, че от наличните фрегати в най-добрия случай един, а в някои случаи и нито един не е в Средиземно море“, обясни Ищенко. „Не стига, като минимум, бригада фрегати. Тази бригада, която трябваше да построят в Калининград и от която, от шест кораба построиха само три („Адмирал Есен“, „Адмирал Григорович“ и „Адмирал Макаров“)“, добави Ищенко. Събеседникът е на мнение, че китайските медии не са толкова далеч от истината, когато говорят за изтощението на руския ВМФ: Наскоро китайският портал Sina.com публикува материал, в който военният експерт Ли Жен изказа съмнение относно заявените срокове за окончателно ремонтиране на ракетния крайцер „Москва“ – флагманът на ЧФ. Представителите на ВМФ на Русия обещават завръщане на кораба в строя до 2022 година. Но предвид това, че работата по модернизацията на подобния нему крайцер „Маршал Устинов“ отне пет години и бе отлагана многократно, „не може да се каже, че всичко ще бъде така лесно“, счита китайският експерт.

Споко утре ще излезе информация че Петров и Баширов са се внедрили в Англиския кораб и те са повредели навигацията.

С Петров и Боширов единствено Путин и службите му станаха за посмешище. НИКОЙ друг.

Ха ха ха ха, как рууските кораби минавали Босфора? Абе глупаци, дървосекачи, Русия е черноморска страна ! Че тъпи мелези!

Черно море е в задния двор на Русия, освен ако британците не са открили някаква нова география. Въпросът е какво търсят британските военни кораби в непосредствена близост до границите на Русия?

С Черно море граничат ТРИ натовски държави. Плажната им ивица е значително по-дълга от Крим. Така че по-спокойно. Моля.

Корабът натовски ли е , или английски?

Великобритания в НАТО ли е, или в космическата федерация?

Е как какво? Стоварват войските на Сюлейман паша, да избият българите в Стара загора!

3/4 , т.е. 75% от бреговата ивица, и Следователно И акваторията —> Е на НАТО страни.

Въпросът е, как руските кораби минаваха през Босфора за да бомбардират Сирия?

кой кораб е минал Босфора тогава?

"Адмирал Ессен“ , "Адмирал Григорович“ и музейния експонат "Пилкий"

които не могат да направят разлика между крилата ракета със определено по вид и далекобойност предназначение и наводен или подводен военен кораб! Чул нещо, но разбрал какво е и бърза да драска глупости!

Браво ! ...и Ако може - лееекичко брифиране ?

Ами не минаваха, защото руските кораби имат крилати ракети калибър с обсег от 3000 км, и които спокойно от Черно море мога да потапят всичко в цял Средиземно море, включително краварски я 6-ти флот.

глупости

Не и противокорабните калибри, тъпчо.

Видяхме ги Онея мосфилизъми с Този вид ракети, Колега... НО ! - Дори Сирия+Иран просто Признаха за Паднали. ...а дали Думнати или просто саветскае”качества” - неясно.

Абе тъпчо тц,тц . Като си толкова тъп и не знаеш не пиши глупости калибрите имат противокорабни вариант който официално е с малък обсег от около 300 км е то официално такъв обсег имаха и крилатите ракети Калибър за поразяване на земни цели ... Обсъдим се оказа 3000 км..и още нещо мунчо руснаците имат крилати ракети противокорабни с обсег от 500 -1000 км като гранит, оникс, яхонт, циркон и т.н така че пак близо една трета от Средиземно море е в обсега им.

Няма ракетно въоръжение което да е с автономна система за управление и да има ЕДИН МЕТЪР вероятно кръгово отклонение от центъра на целта ! Не пиши за неща които не са ти ясни и не бъркай управляемо, от изстрелването до поразяването на целта, по различни канали ракетно въоръжение с такова с автономно, по време на полет, управление!

а прелитаха над 1500 км и унищожаваха целите си с точност до 100 м отклонение от центъра на целта, което в сравнение с мощността на заряда си е все едно да ти стоварят юмрук в брадата вместо в носа!

незнайко пак пишеш глупости. калибрите имат до метър отклонение и това ясно си проличава от всичките снимки и видеа с дронове които руснаците демонстрираха когато изтрелваха крилатите си ракети по краварския ИДИЛ а самите ракети прелетяха над Иран без никакъв проблем .А В случай на война какво мислиш че Босфора ща някаква пречка за крилатите ракети та те летят по въздуха Незнайко, а не плават , това да не ти е ядреното торпедо Посейдон.

Русия е черноморска държава и има пълното право да преминава през Босфора.

истината излезе пак на яве. Първо да обявили, че ще имат учение, после обаче уж плашили някой си. Ех... така от 41ва действат. ако може да намерят облага и пропаганда от .... от нищото.

Дървоядният пелтек си е сменил ника. Защо ли? Срам го е нещо. Нали дърво?

Е британците едно не разбират , да някога наистина са били световна сила! Е да, но вече не са ! и това е факт! Е да го приемат и да се примирят, преди руснаците да извадят дебелата сопа и да им строшат дебелите британски глави или по-лошо да им я заврат дълбоко-дълбоко там където Слънце не огрява ! факт

СИВ - умрЕ. ...Варшавския - ЙощПо. ...вОпросъй ?

Нещо не разбирам моето момче ...какво общо има СИВ с това че Британия вече повече от половин век не е нито велика , нито е морска сила ...ето това обясни моето момче

Мом Т’ше - Ще именувате Вашите подопечни, тов.Задунайтц ! ...а Вашето айкю - Е стандартно иу-иу.

Британски кораби плават от векове по цялото земно кълбо и слава богу. Алтернативата е землянки тип гарсониера!

Покрай събитията с кубинската криза през 1960-те години САЩ изпращат през проливите военни кораби с 305-мм калибър ракети ASROC, което предизвиква дипломатически усложнения за Турция, която отговаря, че ограниченията за оръдия с калибър над 9 инча (203 мм) не се отнасят до крилатите ракети, а само до оръдията. В по-ново време заради ограниченията по конвенцията за преминаване на самолетоносачи Съветският съюз проектира своите кораби „Киев“ и „Адмирал Кузнецов“ не като класически самолетоносачи, а като „авионосни крайцери“, за да отговарят на условието за преминаване през проливите. Необходимо е да се ограничи руския флот до Азовско море

Британия се беше научила целият свят да и е заден двор.

Само че видиш ли вата - бившите Британски колонии са днес в Британската Общност и не мразят Великобритания така като бившите руски колонии освободени от концлагера на СССР.

А защо ингилизите се изнасят за 6 минути? Нали са в правото сш?

Зоната е Същата дето Късака се пъна преди време... Случайност ? ;-)

Абсолютно са в правото си да се изнесат колкото може по-бързо. Иначе предупредителният огън преминава в реален.

Спрете да се държите като единствено правите на този свят че ще ядете тоягата! Векове наред сте се разпореждали със съдбините на хората по света и сте водили не една и две имперски войни, но вече е време да си седнете на задниците и да кротясате, защото нещата не само че вече не са, но и никога няма да бъдат това което бяха! Каква работа имате в Черно море?! Никаква! Не си мислете че отново ще повторите действията от 1888 година с идването на флота ви на входа на Босфора и спирането настъплението на руските войски към Истанбул! Сега вече само ще можете да създавате изкуствени рифове или туристически атракции по дъното на Черно море! Седете си на дирниците и си решавайте собствените си проблеми у дома и не си развявайте байряка в нашето море, че и ние, българите, не ви щем ни меда ни жилото!,

Ну садис, Ванька....нЕмъ Ти го танка !

Абе дърво , пелтечещо, защо смени ника? Срам ли те е? Отговоряй точно на въпроса, малоумнико!

Ну, идти прохуливался, бляд твою материнская!

Нещо Хептен ДъСъ спихнАхтьи, тавариши Дирянники ...

президентът Ердоган обяви, че през 2020 година ще започне изграждането на изкуствения воден път "Канал Истанбул", свързващ Черно с Мраморно море. Съоръжението ще бъде с дължина 45 километра, на ширина и дълбочина съответно 150 и 21 метра.

Е да де ...но това не отменя руските противокорабни ракетни комплекси Бал Бастион , Редут които имат обсег от по 500 км и потапят всичко още на изхода на Босфора ...преди дори корабите да са влезли в Черно море.

Новия Истанбулски канал ще премахне ротацията и ограниченията на военни кораби в Черно море!

Конвенцията от Монтрьо покрива и Дарданелите и Мраморно море;)

Няма проблем, Турция и Дарданелите ще байпасне. Пък ако трябва и Мраморно море ще прокопае, колко му е, нали сме натОвци?

Британците като лъжат с поне да се опитват да лъжа достоверно. А не като в момента как руснаците извадиха пред целия свят кирливите им ризи и мръсното им осрано бельо. И по този начин показвайки в действителност какви лъжци и лицемери са британците

добър бизнес беше с робите! Другото е пиратството! Да не забравяме,ч е освен пирати и терористи англичаните са подкупвали и чужди пирати да нападат корабите на франция, испания и прочие! Така са опитват да унищожат конкурентите си тия мили и чисти като момина сълза англосаксонци!

Забавно е как нагло саксонците за пореден път бяха хванати в крачка ! И Да, бяха хванати в лъжа ! А само как жалко звучат техните лъжливи оправдания, не е истина. Но срещу фактите и истината е човек не може да рипа! Е да.. но какво да очакваш от нагло саксонците, най-голямата измет на земята!

Радвай се, че англичаните са цивилизовани хора. А ако кораба беше турски, Ердоган едва ли щеше да позволи , руски самолети да прелитат над него. Досещаш се, нали? :))

Да ми рипнеш на.... Безмозъчно същество :)

Ако англичанина е следвал утвърдената от Международната морска организация (IMO) схема за разделно движение то той е невинен... но както самите англичани твърдят те, непоканени, са се натресли в район в който предварително е обявено че ще бъдат провеждани учения а тези райони са извън тази схема;) А ето го и текста с който англичаните се мъчат да ни замажат очите: "Член 19 Значение на термина "мирно преминаване" 1. Преминаването е мирно, доколкото не нарушава мира, добрия ред или сигурността на крайбрежната държава. Такова преминаване следва да се извършва в съответствие с тази конвенция и с други норми на международното право. 2. Смята се, че преминаването на чуждестранен кораб нарушава мира, добрия ред и сигурността на крайбрежната държава, ако този кораб се занимава в териториалното море с някоя от следните видове дейност: а) заплашва или употребява сила срещу суверенитета, териториалната цялост или политическата независимост на крайбрежната държава или по какъвто и да е друг начин, нарушавайки принципите на международното право, въплътени в Устава на Обединените нации; b) извършва учения или маневри с оръжия от всякакъв вид; с) извършва действия, целящи събирането на информация във вреда на отбраната или на сигурността на крайбрежната държава; d) извършва какъвто и да е акт на пропаганда, целяща да засегне отбраната или сигурността на крайбрежната държава; е) излитане, кацане или приемане на борда му на въздухоплавателни средства; f) излитане, кацане или приемане на борд на военни съоръжения; д) товари или разтоварва товари и валута или лица в противоречие на митническите, данъчните, имиграционните или санитарните закони и правила на крайбрежната държава; h) извършва действия на умишлено и сериозно замърсяване в нарушение на тази конвенция; i) извършва риболовна дейност; j) извършва научноизследователска дейност или хидрографски наблюдения; к) извършва какъвто и да е акт, целящ да предизвика смущения в системата за съобщения или други съоръжения или инсталации на крайбрежната държава; l) извършва друга дейност, която не е непосредствено свързана с преминаването."

Знаете ли защо Британия е била 500 години най великата империя? Знаете ли защо Русия никога няма да стане великата империя? Когато търговията и бизнеса станат държавна политика плюс независима съдебната система тогава се строят кораби. Военните кораби пазят търговските интереси и са политически проводник на великата империя! С две думи - мощен флот, добър бизнес.

Всички капери могат да потвърдят думите ви-)

добър бизнес беше с робите! Другото е пиратството! Да не забравяме,ч е освен пирати и терористи англичаните са подкупвали и чужди пирати да нападат корабите на франция, испания и прочие! Така са опитват да унищожат конкурентите си тия мили и чисти като момина сълза англосаксонци!

Чукчите бомбили британския разрушител, ама забравили да регистрират с видео "героизъма" си.

Ех господа британци , британци . Вие така и не се научихте, май и не знаете хубавата българска поговорка : на лъжата краката са къси. И особено след като руснаците предоставиха на на цялата световна общественост филмов и видео материал от прицелните комплекси на техните изтребител-бомбардировач и дронове.

Е най-смешното в цялата работа е че тъпите британски телета дори като лъжат дори не могат да лъжат убедително! Твърдят някакви глупости че никой не стрелял по тях че това били учение четене нарушава ли руските териториални води а в това време собствени журналист от палубата на разрушителя снима и обяснява в камерата какво става, как британския разрушител целенасочено навлиза навътре в руски териториални води и как в отговор руските кораби стрелят по тях руските бомбардировачи хвърлят бомби върху тях и как всички търчат като луди нагоре и надолу. А в това време дебилното олигофренско британско министерство на отбраната обяснява как руснаците провеждали някъде в района военноморски учения и как техния кораб не бил нарушавал териториалните води на руската федерация ебаси дебилите

Хи-хи-хи, забрави да пишеш за кафявите морски води и необходимостта от тоалетна хартия и памперси за англичаните. Бива ли така? :))))

Да свикват ушанките с новия ред и ролята им на треторазрядна регионална бензиностанция. Няма нови технологии - няма гювеч.

Вие какво очаквате от въшкари као англичаните? Пирати, грабители, робовладелци и търговци на роби? Най-противната и гнусна нация, която доскоро е била колониална сила, но сега плаче за миналото си. Всичката паплач на света от колониите им идва и ги оножда с кеф всичките гнусни и отвратителни англичани! Следващите най-мразени след английската сган е американската! Даже ми се струва, че американчовците ще излязат на първо място! Те са тумора на планетата в момента! Двете империи на злото- англия и америка!

Русия никого не напада, какво търсят всички тези чужди кораби в Черно море, и кой им плаща сметките....

Русия не е оставила ненепаднат нито един от съседите си- така е по-правилно!

Излазът на Украйна на Черно и Азовско море ще бъде отрязан. Натовските хибридаджии ще ядат здрав оердах

Черноморският флот на Нахимов още гние на дъното пред Севастопол. И той имаше проблеми с Великобритания

Започвам да си мисля че и двете страни имат нужда от това напрежение. В съвременните условия е елементарно да се спазват ясно очертани териториални граници-ако действително са очертани и има договореност. Ако нещо не е ясно да седнат да се разберат и да сложат край. Но не го правят а се дърлят като крастави шилета о плет.

е то пък скапаните малобританци са свикнали да мислят, че света е техен, ама свърши тая....

'скапаните малобританци' сами строят не само атомни подводници, но и самолетонасачи и разрушители. В путюва Раша строят бойни кораби 3 пъти по-малки от олигархските им западни яхти. За разрушител не могат и да сънуват.

Леле... Ма вЕрно ли не могат?

Черно море е НАТО вско море. Крим и половината Азовско море е на Украйна. Това е решение на ООН. А това, че русофилите не са си получили дажбата си е ваш проблем.

Голема грозотия е тоя кораб бе! Тия дето ги потапяха аржентинците навремето изглеждаха по- добре.

"Кремъл е свикнал да възприема Черно море като задния си двор" - ами нормално, то Е задният му двор.

Кремъл пък е задния двор на путювата шайка бандюги

И московско езеро....

Какъв чеп държат англичаните в Черно море ?

Следващия път рашките направо да го думнат и от мястото дето потъне ше видим в чии води е потънал и нема да има спор.

Питай Нахимов и яерноморския флот, гниещ във водите на Севастопол

Журналистът на BBC, намиращ се на палубата, направи смешни британското правителство с репортажа си. Показа нагледно какви ЛЪЖЦИ са хахахаха