Повечето българи се съмняват в качеството на чешмяната вода

Над 90% от българите казват "да" на европейското изискване да се посочва задължително изворът на бутилираната вода.

Обратно в новината

Коментари - Повечето българи се съмняват в качеството на чешмяната вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

другите градове, но в София водата е в пъти по добра от Лондон и Милано. Около 5 пъти от Милано и около 6-7 пъти от Лондон. Имам уредче и за София е 47 единици, за Милано 200-220, за Лондон - 300-330 единици, като допустима граница се приема макс. до 200 единици. Но пък в Златуша, до София е около границата, иначе ми бяха казали, че там била полезна за очите.

На село хората пият качествена огнена вода.Тези чешмички с изоврна и безплатна из селата и планината ги ликвидираха, а бутилираната т.н. минерална е същата ама с пари.Ако напълниш едно шише от чешмата на вик и я дадеш за изследване ще ти вземат 50-60лв. за анализа,като първо те питат откъде е и естествено ще пишат че е отлична,нали и те пасти трябва да ядат.Единствено което остана на човека е да плаща и за въздуха колко диша с маноменър а това което дишат в големите градове и инд.зони е като в газова камера.

У наше село върви мътилка от чешмата а цедката на пералнята редовно се задръства с пясък , за пиене не може да се помисли дори след преваряване. Решението е дестилатор но и електроенергията не е евтина.

КАТО КАЧЕСТВОТО НА ВСИЧКО ОСТАНАЛО ВКЛЮЧИТЕЛНО И УПРАВНИЦИТЕ.

Е НАЛИ СМЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !! Много важно , че много населени места нямат вода а пък в други е бъкана с уран !!

Оставете вода от чешмата да престои 2-3 дена в старателно /!!!/ измит, дезинфекциран и изсушен леген, излейте водата и плъзнете ръка по вътрешната повърхност на легена. Ще се убедите сами какво ни изпращат по водопроводите наглите, гадни ВК-та.

В много градове след ремонтите по европроекти на водопроводната мрежа водата вече не става изобщо за пиене!!!! Преди пиехме вода от чешмата,а сега дори съдовете си не може да измием от многото хлор и мръсотия,която бълва през чешмите ни...

Но в замяна на това изпреварваме Румъния.

Купуват язовирна повърхностна вода през Напоителни Системи от яз. Тича за 3-4 стотинки и я продават у Шумен за 3-4 лева. Сега вдигнаха цената. Същото и за Търговише, В. Преслав. Капиталистически монопол, по-лошо няма. Жив геноцид.

Това за консумацията на минерална вода прекаляват. Що ли по магазините почти не виждам някой да мъкне минерална вода! Софийската вода е добра, ако не е имало прекъсване на водата и ремонти. Може би зависи от региона. Слагат и малко хлор, който се дига нагоре и изпарява. Май можеха само част да пречистят и затова добавят хлора. Разбира се ако отидеш на място на някой извор, ще е по-добра водата. Въпреки всичко сравнено примерно с Берлин, съфийската вода е блестяща. Тамошната освен мръсна е и варовита и имаш чувството, че като я пуснеш ще се образуват сталактити и сталагмити. ;) Не случайно правят реклами за препарати срещу калциране на парелни. Само че това е напълно ненужно за хора с вода като софийската. Реално в тези реклами лъжат и дори трябва да са съдени. Виждал съм барабан на стра пералня примерно на 16 години. Можеше да се огледаш в него като в огледало. Единствената полза от варовитата вода е, че чисти много добре зъбите и избеляват. Да пиеш постоянно минерална вода сигурно също не е полезно, тъй като конкретни минерали започват да се натрупват.

ВСИЧКО СЕ СКАПВА МНОГО БЪРЗО - ВОДАТА, ЗЕМЯТА , ХОРАТА !!!!.......

зАЩО ВЕЧЕ СЕ КАЗВА ''СОФИЙСКА ВОДА'',''ЧЕШМЯНА ВОДА'' И НЕ СЕ СПОМЕНАВА ''ПИТЕЙНА ВОДА''? Водата от чешмата годна ли е за пиене, че според моите обонятелни и вкусови рецептори май не е?

Май сега й казват "вода за битови нужди" на т.нар. питейна вода. Защото като ще поскъпва, по новините съобщават "Повишава се цената на водата за битови нужди".