"Галъп": 42% от българите не биха се били за страната в случай на война

Заявената готовност за участие в битка за страната е намаляла след избухването на конфликти през последните години

Обратно в новината

Коментари - "Галъп": 42% от българите не биха се били за страната в случай на война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално! Горе-долу толкова са русофилските дебили в държавата!

ПИПО

То е ясно, че няма кой, да се бие за евроатлантизма и неговите "ценност", но аз друго искам да кажа. Натиснете върху снимката и вижте какъв марш прави сегашната ни армия. Един с един няма в крачка особено в първата редица. Ако такова им е цялото обучение тогава жална ни майка.

Това не е статистика, а измишльотина. Кого попитахте, всички българи и българки, или само тези във подходящата възраст. Питахте ли цигани, арменци и евреи, живущи в България? А бабите в пенсионерския клуб? А децата от началното училище? Ако сте попитали само кадровите военни, процентът е вероятен...

да се бият за НАТО, за благото на чичо Сам

100+

Не става ясно за доброволци ли се говори, или за професионални войници?

Държавата отдавна я няма, останала е една територия, упрвлявана от предател, крадци и шарлатани! Няма кой да тръгне да ги защитава тези вагабонти! Друг е въпроса, колко човека от населението имат военна подготовка и са способни да воюват! Анкетата не е коректна, от кого трябва да защитим страната???

Как пък в тоя живот един път не попитаха мен?

Да се бият тези, които получават издръжка от държавата. Няма как държавата да изземва от народа си всичко и сега да поиска и децата им, без да им е дала нищо и да не ги е защитила !!! Ако посегнете на децата им голяма част от българите ще се изнесат от държавата.

Ристо пинокиото ,мара габриелката тъпото,кокорчо,кирчо,магарев и останалите отрепки да отиват още сега на фронта!

Да перифразираме въпроса на който българите са отговорили: Бихте ли се били по заповед на Козяк?

Не, няма да се бием, ще се присъединим към Руссия доброволно...това искаше да кажеш.

80 процента няма да се бият! Аз съм един от тях! Дадох две години на майка България и не съжалявам! Но за тия боклуци няма да се бия!

Аз ще се бия за страната си, но питайте ме срещу кого. Ще вземем пример от Левски и бих станал партизанин.

Пропагандата сте започнали само дори и със задаването си на този тъп въпрос. Има армия а и в НАТО сме, защо манипулирате мненията

Интересно, ако Галъп попитат колко българи ще искат да се бият за Украйна, за да защитят "демократичните ценности", дали и 1% ще се съгласят.

Хаха, смях в залата. Добре, няма лошо. Ама нека преди това да приемат закон, който да отмени заробването на 160 етнически групи, говорящи над 100 езика към русия. Пък нека тогава да решават за Крим. Като ще теглим черта в миналото, дай да изберем някой по-удобен момент, какво ще кажете, орки?

Тия тъпотии си ги коментирайте на Прайда !!! И си вЕрвайте ...

за кой да се бия- за простото, кюлчето, дебелака и турската му партия или за отвратният мравояд ! може би за американското посолство, което ни ги натресе и ни управлява чрез тях! нас ни завзеха без война, нато се настани без да го искаме- вече сме превзети и за тези окупатори никой няма да се бие.

"42% от анкетираните българите не биха се били за страната си в случай на война" Ето това е резултатът от нашето управление и от управлението на другите от Сглобката

Тия от Гълъп не знаят че сме давали клетва на тези които ни даваха образованието и здравеопазването безплатно и си бяха на ниво, най--вече нямаше наркомани и психично болни мъже дето им е влязло в главата че са жени =такива дето си мислят че са Наполеон или Хитлер. Ще се бия но срещуу Американците и Чифутите това е 100% гарантирано от Българин

Няма безплатно ,само сиренцето в капана за мишки с къси писалчици е безплатно...

Точно така е. По лошия соц ни даваха безплатно качествено образование и медицинска помощ, евтина енергия и качествена храна, гарантирана законност, евтини жилища, работа за всички, пенсионерите не ровеха по кофите. В замяна обаче трябваше да се съорбазяваме с другите хора, да спазваме закона, да не нарушаваме обществените порядки, и да служим задължително в армията и да ходим в запас, за да сме готови за отбрана на България. Ужасно беше, добре че заменихме всичко това за банани, дрога в училищата, полиция, прокурори и съд мафия, които са по-зле и от мутрите, боплници, в които те гледат как си умираш на регистратурата, училища, които затъпяват децата, чалгия, цигани, бедност, и ей такова правителство с Пеевски начело.

ако ти се имаш за мишка не мисли другите за такива! кажи колко струваха прегледите в Болниците и колко пари струваше училището на месец.

Миличките те,няма НЕ скъпи сънародници...!

:))))Галъп,като едни гълъби на мира,подготвят българите за коледни пуйки:(((Леко и бавно,както се вари жаба!!!.Украинците желаещи да воюват за страната си,която обслужва чужди интереси катастрофически намаляват,а някой трябва да се бие за европейските ценности:))))Да се готвят поляци, румънци(те поне имат какво да вземат от Украйна) след това са прибалтите и то там,дано ние българите с това правителство или следващото,което че е същото да не изпреварим всички тях:(((

Битката "за страната" е всъщност битка за властта и имуществото на управляващите.

"Галъп": 42% от българите биха строшили с удоволствие уродливата кратуна на Андрей Райчев.

Да. Не бих се бил във война, която управляващите биха започнали.

Въпросът е умишлено "некоректно" зададен.

АКО имахме страна, може би много от нас биха се била за нея, но това раково образувание дето е превзело държавата е чуждо, не е наше. В същото положение е и целият "свободен" свят. Хората не чувстват, че имат държава, за която да се бият. И няма да го направят. Тука властват корпорациите. За техните интереси ли да умираме?

Защо не направи допитване в парламента и министрите,кой от тях щя се бие зя страната.Това ще е истинския резултат.

За каква страна да се биеш? Колонии и територии не са страни. Или за награбеното от мамин Дебелян, Киро Гела и т.н. ли да се биеш?

къде дават пушките ?

Аве той Зеленски не се бие за страната си то ние къде и за какво. Страната ни е колонизирана, това означава да се биеш за едрия и международния капитал.

трият коментари .. за тва нема никой да се бие

Галъп малко са се объркали ( както винаги) 99.9 няма да участват заради тъпите политици

Кой ще се бие за тази мутренска държава, топлофикация те краде постоянно, можеше да има белене за 10млрд,сега за 7 блок козлудий ще платим 35млрд, южен поток руснаците щяха да го построят за тяхна сметка, мутрата го отказа и построи турски поток с наши средства за да може приближените на мутрата да крадат на воля,отиваш в съда и да получиш правосъдие ти трябва такива като пепи еврото или нотариуса иначе духаш супата и за тази държава трябва да проливаш кръв за да може мутрата, шиши и подобни да спасяват краденето,а не мерси, те да хващат автомати и да си спасяват краденето

Като изключим, че Белене беше 12 милиарда, а не 10, за всичко останало си прав!!!

Сега, да ви оправя статистиката. В конкретната война, в която ще ни вкарат / тази на Русия с Америка, която се провежда на територията и с жертвите на Украйна/ 99,9999999 % от населението не ще воюва. Има някакъв нищожен процент заблудени, платени, които може и да се включат. Жълтопаветният 1 % планктон не го смятам. Те стават само за протести пред жълтите павета,. Няма да отидат на фронта.

Вече съм човек на напреднала възраст. Бях старшина-школник ,длъжност ПКВ в самостоятелен непълно -формиран парашутно-десантен батальон.Гледайки нивото на армията в момента ,то тя има по-скоро оперетни функции и смехотворни възможности. Хора ,които по дух и възпитание са чиновници ,при едно войсково състезания с момчетата от моят взвод ,щяха просто да изглеждат смешно. Ние бързи ,жилави , издръжливи ,пъргави ,непретенциозни момчета на 19 години ,а те тежки ,вярно по-силни от нас физически ,бавни ,тромави, неиздръжливи ,свикнали на удобства.Смешна и жалка картинка.Говорил съм си с познати ,които са били граничари и те бяха смаяни от постъпката на онези двама гранични полицаи,при която единият беше убит от турски каналджии.Та това е скандално единият да си свети с фенерче, за да разгледа оградата. Беше смехотворно и скандално обяснението на високо-поставен чиновник , които заяви ,че голяма част от полицаите не умеели да боравят с дълго лично оръжие,егати. Та съученичките ми ,съпругата ми ,балдъзата ми, съседчето ми и т.н. всички те са изпълнявали по програма НВО-упражнение №1.Моите познати споделяха ,че поне два -три месеца след уволнение ,по навик ,когато вървели по улицата се движили в сенките на дърветата и сградите.Просто навик изграден от стотиците нощни обходи на границата,тези навици са като втора природа. И аз съм се излагал ,когато една нощ ,спейки до момиче съм скочил и съм почнал да се обличам в тъмното , а на въпросът "какви глупости правя" ,съм отговорил ,че имало сигнал тревога.Тя ми се кара и каза ,че тези сигнали са ми в главата и допълни ,"ама здравата са ви тренирали". За онази България и онзи български народ бяхме готови живота си да дадем.Тези ,които защитавахме ,бяха нашите майки ,сестри ,момичета ,което си харесвал ,хората,които работят .Сега какво да се защитава ,може би плеймейтките ,чалгарките ,олигарсите ,бандитите ,крадливите политици, проститутките по заведенията ,наркоманите ,които са се изцъклили???? Без мен. Ще си пийна малко "Чивас"

Бяхме "пружинки". Тия сега са болтове с лява резба.

Знаеш ли защо е светил с фенерчето ? Оградата на границата е цялата в ДУПКИ , и за да разберат дали е минал някой връзват КОНЕЦ .Ако е скъсан - значи някой е минал ( за статистиката) . Но , каналджиите вече си носили и те конци, по няколко вида . Това е българската граница.

Какво малоумно пропагандистко проучване. Проблема е че резултатите не могат да се тълкуват така еднозначно както се опитват да ни го представят, и както са го възприели малоумниците, като тези които ми слагат минусчета. 1. Зависи с кого е войната. Хората отговарят за конкретен протвник, а не по принцип. 2. "Да", тоест да се биеш за страната си не значи че ще се биеш на страната на управниците/мутрите, защото управниците/мутрите не са страната. В случаят с България управляващите мутрафони въобще не са страната, така че "да" в случаят значи против мутрите. 3. "Не" въобще не е ясно какво значи. Може да е всичко. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

като знам, че сегашните управляващи от ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС са собственици на повечето земи , заводи и имоти в България, дори и зад скрити собственици за тях ли да мра? Да не говорим,че както в украина половината земи са на САЩ и Зелено наркоманче си трепе народа за да зашити американската собственст в Украйна.

Няма по-безсмислено нещо от войната - да убиваш и без това смъртни хора, без това на теб да ти носи безсмъртие, само за да завоюваш някакво парче земя, което на фона на безбрежната вселена, е точно едно голямо нищо!

Много е жалко това! Иначе са много сербез момчетата по дискотеките и в социалната медия!

Путьовци, сър.

Радвам се, че вие, лъвове, ще се биете за нас. Веднага ми става топло и приятно, и се чувствам сигурен.

А за кой да се бият българите? За дупедавците от парламента дето не виждали пушка ,но набутват страната ни в конфликт? Когато Боко ,кирчо ,Кокорчо, Мравояда_ който се гласи да офейка на топло местенце 5-10г в Европейският парламент са на първа редица ,а ние зад тях-да тогава българите ще отидат да се бият! Но, като знам ,че при първият взрив на ракета те първи ще офейкат по топлите острови-никой няма да ги подкрепи! Това да не е Сталинград през ВСВ! ВКР-та с автомати отзад и разстрелват!

Как за кой бе, за царя, псевдопатриотичните мангали, за еднокнижният минету, за свинята, за кака курни трябва да си дадат живота даже....всъщност вече две поколения тия дружно ги съсипаха...

Дано не е вярна анкетата. Това е абсолютен позор!

Позор е , че 30% малоумници ще се бият за някаква си родина, алоо 21 век сме, човешкия живот има значение не някаква си земя или татковина или родина или пр. тъпотия. Няма да си дам и косъм от главата, каквото и да става, да не ме е е-ал лудия.

Съвсем не е абсолютен позор, а абсолютна закономерност. До това ни докара 35 години "времето е наше" и "кой не скача е червен".

Щото някой ще ни пита, нали ? Връчват ти призовката и тогава или излизаш извън закона и бягаш, или пускат зад гърба ти наказателния взвод и вече няма къде да мръднеш. А то като гледам войната ще е глобална и няма да има и къде да избягаш. Нашите съюзници от НАТО ще те върнат обратно за да умреш за тях.

Ти от дивана просто ще се вмиришеш и под него, така че не се притеснявай.

За щастие в Б-я има толкова непокътнати диви места, че т.нар заградителни отряди с лупа трябва да те търсят. Няма кауза, която да те кара да умреш против волята ти, капиш ?

Къде ще ми я връчат бе, на адрес по лична карта може би? А като ми я връчат да не им връча един телк, 100% слепота, е така за да е по-весело. Благодаря, че е възможно да си го купи човек. Е, ако искам да съм оригинален просто ще се пиша жена и готово.

Пък ако ми осигурят козметичен салон на фронтовата линия и всякакви вакси, гелчета и мазилца, що да не се отвоювам. Маникюр задължително! Спусъкът на АК-то много ми нащърбя гелиша.

подпитват щото собствениците на медиите и охранените околко тях имат намерение да си спретнат трета световна за може като измре една трета от населението да ни предложат мир и сигурност срещу отказване от правата ни за общото благо:)))

Ей ся! Специално за Шиши, Боко, Киро, Асен, Мравояда и всякаква примряла от злоба евроатлантическа паплач, разподаряваща българско имущество и спокойно и нагло обяснявайки как няма значение какво щяло да стане с българскара икономика, стига да сме навредели на Русия!

Не вярвам нормален Българин да се бие в тази война защото първото защото тя не е наша, второ тази война е създадена от Америка и трето със Русия ще се бият само педофили.

Аз като казвам, че всички, които са искат да се върне казармата са мръсни лицемери не говоря празни приказки. Първи ще се си счупят краката да бягат или да се кланят на врага. Като имаш шанс да мреш на фронта докато трепеш нисши ми е непонятно как може да не го използваш.

МНОГО ЯСНО! ДА НЯМА ДА ВОЮВАМ за Кирчо, кокорчо, кака Цона, Бойкикев и Денкоолу - за такива "сънародници" НИКОГА няма да си мръдна пръста.

Казал диваният ганьо, оригнал се доволно, изпърдял се звучно и пак захаал шишето с пърцуца...и така до безпаметност...

Що, ти готов ли си да отидеш за изредените боклуци? Или и ти си от ония, които от дивана избиват руснаци, докато пърдят и се оригват, ама силно избягват да последват примера на Глиги и ултраса Славков?

Лошият човешки материял е готов да раздава венци и цветя, както и хляб и сол на всеки световен диктатор, който изпрати войските си насам. Може да е Ердоган или Путин, а защо не и Хитлер или Сталин, ако възкръснат. Важното е далаверата да върви.

Аз не се сещам Сталин и Путин да са имали окупационни войски на наша територия. За разлика от нашите "съюзници" от Турция, от западноевропееца Хитлер, и от американсерите. Забелязвам обаче как точно тези, които най-много врещите за избиване на руснаци и "русороби", се скатавате от украинския фронт въпреки призивите на Зелю и въпреки че по клавиатурите сте големи ербапи, ха ха ха! Както и че плюете по Ердоган, въпреки че проводникът на интерсите на Ердоган Шиши е ваш съмишленик и пръв русофоб!

jingiby

Селски, трагичен си с историческите си познания.

Ако България бъде нападната българите биха се сражавали за за земята,домовете ,семействата си със сигурност !!! За нищо на света няма да тръгнат заради политическия боклук наместил се да управлява !!! Въпроса е зададен неправилно ,общо и подвеждащо !!!

Абсолютно точно попадение! И аз щях да питам същото

малко е това, сигурен съм че бялото знаме, хляб и сол и поклони на император путин доземи, евентуално и на султан ердоган

И други неща с шефа ми ще им правим. Минету и кака Курни даже знаят какви...

АКО НЯКО НИ ИЗБАВИ ОТ ПОСОЛСТВОТО, ЩЕ ИМА И МЕД ПРИ ПОСРЕЩАНЕТО!:))))

Ако разкара Шиши, Денкофф, Бочко, Асенчо, Киру и останалите кърлежи, вкопчени на всяка цена във властта въпреки че очевидно народът не ги иска, защото така било "демократично", аз лично осигурявам тенекията мед. За хляба може да се окаже от украинска пшеница, ама то това е и една от причините за посрещането на братушките с хляб и сол, нали! А за Ердоган какъв ви е проблемът на русофобите? Нали заедно с Шиши плюете срещу Русия, пък Ердоган ни бил съюзник - натовец?!