Коментари - Mитрополит Галактион e един от кандидатите за патриарх | dnes.dir.bg
назад

Mитрополит Галактион e един от кандидатите за патриарх

Старозагорският митрополит Галактион беше избран днес с нужните 10 гласа при втория тур на гласуването за тримата митрополити - кандидати за патриарх.

Обратно в новината

Коментари - Mитрополит Галактион e един от кандидатите за патриарх | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Остава ни само да се молим поне един от другите двама кандидати да бъде достоен за патриарх. Ама както са я подкарали бившите разколници, май хич не им се иска да има достойна конкуренция на Галактион. Ако тоя стане патриарх, ще бъде жалко за БПЦ. Ще има една архондисване, едни 'благородници', една мафия за чудо и приказ.

сега ще настане едно архондТстване, "прости" хора няма да останат

АНАТЕМА!

мутра и доносник патриарх ,не ме учудва нищо в тая държава

Неофит е най-достойния

Само да не изберат Кирил Варненски, че и на него му знаем кирливите ризи и не става въпрос само за лимузината...

Отдавна е решено да бъде Николай !

И какво търси хамериканския мутрополит у нас? Каква му е ръководната роля?

Започвам да пестя за архонтско звание.

НЕОФИТ или ГАВРАИЛ!

по-скандално номиниране от това на галактион не може да има. някой работи за налагане на нелицеприятни по деяния духовници,които без свян пренебрегнаха БПЦ и Патриах Максим.безупречно достойни са другите двама номинирани -митрополитите Гаврилии и Неофит.всеки друг избор е игра с дяволски пари и влияние.

когато преди много години трябваше да се запозная с дядо неофит ,попитах моъ близак как мога да го разпозная сред всички митрополити , които гостуваха в тарговище .тоъ ми каза следното :\" дядо неофит е наъ-високят, наъ-красивят и наъ-добре пеещят от всички.\" аз обаче ще допалня още доста неща.тоъ е наъ-вазпитанят ,наъ-интелигентнят , единствен носител на \"златна лира\" за царковно пеене.наъ-добре познава синодалня устав ! е какво повече от това !? успех ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

долу антихристката мафиот ска кривославна десеагентославна царква и мазните адови изчадия, офицери от дс в ролята на владици. тези катили владици заслужават да бадат пребити с камани и тояги публично.

Ал

Нема такава държава... И църква...

Вярващите овце все по честно и чисто се мразят едни други ей тъй... по принцип... без конкретна причина... Радващо... Нещата малко по малко си идват на мястото.

Имах сблъсък с Галактион пре 1998. Поиска ми десетки пъти повече от нормалното за венчавка в Храм паметник ал. Невски. Изключително нечестен и лукав. Той не заслужава да бъде патриарх!!!

Дами и господа, познавам лицето Галактион доста добре. Мен лично той, заедно с кликата около себе си ме ограби. Аз съм племеник на починалия игумен на Бачковския манастир, дядо Наум. Дядо Наум почина през 2005 година. Вече 8 години и така не съм получил протокол затова какво е извзето и къде е дадено. Става дума за вещи за хиляди левове. Това е дядо ви Галактион. Аз лично съм напуснал БПЦ. Това е една феодална организация. БПЦ сега няма нищо общо с Православната ни църква от времето на Хелендарски, Софронии Врачанскии. БПЦ е една мафиотска структура в Бъглария. Бойко Борисов вместо да забранява на държавата да се меси в църковните работи, да вземе да ги даде всичките на Прокуратурата. Аз ще съдействам.

не хулете църквата,това че всяко стадо си има мърша .не означава,че трява да зачеркнете всички..

изборът е между педал, педофил, крадец и изкуфял. Добре, че оня лудия от пловдив не може да е кандидат. Брат Джон за Патриарх!!!!

Мен той ме венча. Много сърдечен и добър човек и свещеник.

Мен той ме венча....... и взе: 600 лв такса венчавка, 400лв такса към светия синод, 50 лв за свещи, още 50-60 лв(или кой колкото даде) църковна такса (плаща се на ръка и влиза директно в джожба наподрастника). Джобовете на подрасника му събира повече от 60 литрова раница ....... абе много мил човек

Ти защо му ги даде?

Този алкохолик е срам за българската църква! Работил съм като сервитьор в ,,крънско ханче,, и в ресторант ,, пъстървата,, село Енина където този смешник беше редовен клиент и съм виждал лично как се напива като свиня и как през великденските пости набива луканка с червено вино и други деликатеси така че ВЪН НА ГАЛАКТИОН ОТ БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА

Напротив,напротив - ТОЧНО в църквата им е мястото на свинете.

БПЦ е един от малкото останали български реликви. И аз не харесвам много неща (особено масона Галактион) но църквата ни е нужна за да се запазим от масонското "обединение на религиите" което се опитват да ни продават отнякъде. Айде нема нужда!

Мизантроп

Бъпъцъ, също като всяка друга църква - християнска или не, е кочина по принцип. Не че нямаме нужда от нея, а трябва да я няма и добре, че натам отиват нещата. Няма никаква разлика между вмирисаните индийски пишлегари и вмирисаните Български попове - помияри, изхранващи се от хорското невежество и простотия.

naum2

Галактион е супер каноничен и най- последователно изповядва троичния догмат- агент е на три управления и се отличава с най-предана служба към трите лица на правосланата ни троица- ченгета, мутри , масони. Изброрът му ще е напълно съборен - избран от трите члена на това антихристово тяло. Въпросът е църква на Сатаната ли избираме?Уроди, оттеглете се вкупом , акот не можете един отдруг вземете пример от папата , който по-собствено желание се оттегля, пък вие не знам какво дъно не сте достигнали и още искате антихриствате.

Всичко е наред в БеГе-то: 90% от днешните миряни са бивши членове на БеКаПе-то, така че радостно е Патриарх-им да е от ДеСе-то .. ха-ха

кой ти е дал право да слагаш ,всички в една група?

В това има доста голяма доза истина. Поне от бившите ченгета, които аз познавам, доста голяма част редовно ходят на църква. Много странно за мен, но факт.

Братя българи. Ако изберат това недоразмние - ченге, разколник, правещ архонти- мутри, просто да не стъпваме в БПЦ. Аз живея в София и има ронънска, гръцка, аременска, католичека църкви. Ако изберат този ИЗРОД, за мене е ясно кой е командвал тази нещастна институция. Да бъде прокълнат ка църкви. Ако този ИЗРОД го изберат за мен е ясно кой е

Той направи архонта, а след това кой избра архонта за евродепутат? Да не би пак митрополитът да го е избрал? Ако не харесвате някого, не се правете,че всички не го харесват. Явно хората си имат почитатели и извън вас.

И таз добра - АГЕНТ НА ДС, МАСОН, най-лошия митрополит да стане патриарх! ВЪЗМУТИТЕЛНО!! НЕДОСТОЕН!

може само да пие и да произвежда архонти.

Поне не е мижитурка и не страхува да направи нещо за първи път през последните 60 години. Иначе има много, които се правят на велики, но ги е страх да мръднат и на йота от доболка познатото им.

Патриарха-доносник или слуга трябва да бъде?Какво трябва да прави и как ще води църквата?Не е ясно.Дали,не искаме от църквата,нещо което не може да ни даде.Църквата е символ на морала.А морала не е ясен.

Най-достоен за Патриарх е Дядо Неофит! Умен, интелигентен, достоен и достолепен! Това е единственият правилен избор за БПЦ!

Само като му видиш тази хитра физиономия и ще разбереш какъв човек е.Няма нито визия нито излъчване. Неофит -той е за патриарх .

и само левски оле!

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО ТОЗИ ТУТМАНИК Е КАНДИДАТ ЗА ПАТРИАРХ.

НЕДОСТОЕН! Осъзнайте се!

От доста време избягвам да влизам в църквата /за съжаление/, заради всичките тези неща които се изнасят за Божиите служители - алчност, перверзия, доносничество. Всеки носи своя Бог в сърцето си, а и за всеки има провидение за стореното...

Абе този е ташака на Стара Загора, никой не го взема на сериозно пък те патриарх ще го правят! Каквато държавата - такава и църквата. ГМЕЖ

Русенският Неофит ,определено е единствения с осанка и фаца . Не съм вярващ ,ама другите кандидати изглеждат като шебеци .........

на всичките да се раздаде по чашка "Простамол уно" с "Гинко билоба" и да приключваме фарса.

НЕДОСТОЕН .Патриарх това е институция.

Вас също ще попитам-как преценихте,че е недостоен?

Ако прочетете статията от горе до долу, ще разберете, стига да не сте личния адвокат на Галактион.

ти коя си, че постоянно задаваш въпроси?? И ти ли си от ДС? И само държиш сметка на хората! Аман от ченгесари!

Ами аз съм от Стара Загора! Със сигурност е такъв!A физиономията му да не би да ви изглежда благочестива?

Освен недостоен е и много грозен!!!

choko73

Държавата я управляват модели, поне в църквата да е некрасавец, иначе заприличва на дискриминация!

сус или без патрярх все ми е тая. аз вече сум протестант, и пожелавам на всички да ме последват; какво "православие" там кудето е милиционер до милиционер?

Явно се подготвя състезание с един кон. Ще изберат двама от типа "дедо Галактика" и един, който да бъде нашето момче.

Галактиката е ОК. Супер отворен пич е. Ще бъде Бою Борисов на църквата. Който го познава лично знае, че става и то отвсякъде.

И аз го познавам, и аз казвам че е пич :) Нищо, че изразът е неканоничен, човекът е ОК.

НЕДОСТОЕН!

Вие по какво преценихте,че е недостоен?

по това, че е бил агент Мишо и по далаверите! Трябва да имаш чисто минало и настояще, за да си достоен за такъв висок пост, че и за по-ниски!