Гълъб Донев преди Министерски съвет: Да не превръщаме Шенген в разменна монета (видео)

Изслушването ми по темата Шенген е ПР фокус, който от неделя вечер се ползва като сламка, за която се хваща удавникът, заяви служебният премиер

Обратно в новината

Коментари - Гълъб Донев преди Министерски съвет: Да не превръщаме Шенген в разменна монета (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корупция навсякъде има. Но такава каквато развиха Кирчо и Кокорчо в ЕС няма. Газ през руски посредници, ББР я разтуриха и си раздаваха бонуси на адвокатските им кантори и голямата далавера с Джемкорп. Как ще ни приемат в Шенген.

Няма Шенген заради ОПГ Простите.

Как ще пуснат в Шенген най-булшевишката страна в ЕС където кой ли не се упражнява върху тая територия, то не бяха тикви, пожарникари, чорапи, милиционери, ДС и каква ли не свлоч. Чакаме Шенген а чорапа обикаля с митруфанова, идват разни руски килимявки, разиграват се далавери които за всички знаят освен каскета и тн и тн. Кой заблуждавате, номера минава сред раята ама на запад сте им от ясни по ясни. Боклук -милиционер-боклук!

На Запада им е ясно какъв ни е президента предложен от резидент на Русия-Решетников. На Запада им е ясно с министър в правителството на просто Киро против даването на оръжие за Украйна, което виждате ли щяло да ни въвлече във война. На Запада му е ясно как проводника на дипломацията-църквата на Русия шета из България и даже води църковни служби в диоценоза на Българската църква. Срам. Руската църква благословила войната в Украйна. Те за това не сме в Шенген.

Г-н Донев, тоя който инсценира референдум за НАТО и ЕС ще спечели уважението на народа. Вкараха ни в тези организации без да ни питат, време е да го направят.

защо не кажат че Румен Радев пази от година и половина местото за посланник на България в Холандия за доведената дъщеря на Мая Манолова.Има същия проблем и с Австрия и за това хората не ни искат.

Я стига се оправдавахте с Борисов. Две години Радев командваше и сега също е той.Нищо добро не направи този неспособен президент за влизането ни в Шенген.НИЩО!!!

Ти, освен за свирки, за какво друго си способен?

Значи когато ние трябва да покажем европейска солидарност няма значение че Македония не е изпълнила нашите искания и че ще има избори малко след това предателство, а когато нидерландците ни размотават вече 11 години при изпълнени критерии и трябва да покажат малко солидарност те си измислят тъпи извинения от нагли по-нагли. И какво като идват избори при тях - нима ще обещаят че няма да ни пускат, а след това ще размислят?

ОСТАНА ЕДНА СТЕНА ДА ИЗМАЖЕМ И СМЕ ГОТОВИ ...

Въпросът е Добре през българската граница 50 евро Ама през коя граница, шенгенска са минали 75 хиляди човека, за да влязат в Австрия и Холандия Ха ха ха ха

Точно така, трябва да сме жалки скимтящи подлоги до край. Не може само наполовина.

Имигранти от Африка и Азия, добре сте дошли в евроатлантическа българия! Макар че се съмнявам да издържите и 6 месеца с местните про'с'таци...

И какво толкоз се правите на ощипани марийки, бе Донев ?? Човекът е казал самата истина, че имаш ли пари можеш да минеш границата без проблем. Дали са 50 или 5000 евро, какво значение има ??? Вместо да назовеш проблема, който е масовата корупция и контрабанда на какво ли не по митници и граници, ти ми се занимаваш с Рюте и Скай Нюз. От тебе явно нищо не зависи, то ако зависиеше нямаше да си безполезен!

Скоро ходил ли си в Холандия, пардон - Нидерландия! Че то местните са малцинство в сравнение с африканците и азиатците, които според теб как са се озовали с милиони там - всичките през "корумпирана" България или съвсем "законно" през летища, пътища и пристанища в ниската земя?! Стига лицемерие!

Ето ви пример за нещо което намирисва на корупция я Нидерландия. Полицията си купува само поршета с уникални аргументи: https://youtube.com/shorts/xxVjLHDnGi0?feature=share 1. Колата да е задължително със заден мотор и въздушно охлаждане, за да може да се кара продължително на задна със висока скорост. 2. Да е кабрио, за да може полицаят да се изправи прав на седалката за да работи с хората наоколо 3. Тук единия от водещите се пошегува, че трябва да пише отзад "911", което е полицейския телефонен номер. Е коя да е тази кола според условията на обществената поръчка? ...нямало корупция в Нидерландия....

Някои наши граничари си устроиха живота само за по 2-3 години по времето на ГЕРБ-ДПС. Всеки в пограничните райони знае, че мизата за граничар е 100 к.

Значи , Влизаш на контролно по математика. За да имаш шест е необходимо да решиш задачата 2+2 =4 Влизаш, решаваш, но получаваш двойка, щото .

Не, задачата е 75 000 х 50 евро = ..

Дори да беше истина, какъв е проблема нали тези които са в Шенген не вземат по 50 Евро следователно при тях миграни не постъпват и щом не постъпват тогава от какво реват? И още по-инересно накъде отиват тези мигранти с по 50 Евро,нима незнаят че през Шенгенска граница няма как да минат?

Донев, защо остави ГЕРБ да купят изборите и да върнат хартиената бюлетина? Крещящо и очеизвадно е вашето мълчание. Подкрептяте по всякакъв начин Мафията и искате да я върнете. Хората навън виждат това, но тук медиите мълчат.

На Боко през дантелената ограда,за която хвърли стотици милиони всеки може да мине.Няма ли кой да го осъди за престъпление по служба от което страда цял народ???

Прав е колегата "Любо" ,но на нас Шенген не ни е нужен !!! Поради ред причини...нито Еврото ни е нужно !!!

А, според мен причината е само една : така са казали от Кремъл.

Да от Кремъл са казали на Рюте да цепи ЕС и той милия като вярна подлога изпълнява!

Разбрах Нашата дипломация трябва тихо да изкара някой милион, за да подкупи ...

Когато ги стигнеме ние Нидерландия и Австрия, тогава може да им се обиждаме. Някой ашлаци тук май си въобразяват че корумпирана България е равна на най-развитите демокрации в света с най-висок стандарт на живот.

Щом са ни приели в ЕС значи сме им равни! Ама нали ние сме свикнали да ни тъпчат, та затова ЕС си правят съюз в съюза и не ни искат там, НАТО ни използват за жив щит, но нито една държава член не ни вижда като партньор. Като върнеш назад лентата - СССР също гледат на нас като хора втора ръка. Затова дават Македония на сърбите, а нашите послушковци само кимат с глава в знак на съгласие

Как точно искаш да ги "стигнеш" Нидерландия и Австрия? Като си сменим името на държавата ли, продаваме гола плът на витрините на магазините, узаконим еднополовите бракове, легализираме наркотиците, перем пари по банките с мотива "банкова тайна", да се напълним с африканци и азиатци или какво да направим, като тях? Не им гледай лъскавите витрини, сгради, дворци и т.н. - когато тук е било 5 века турско робство /не присъствие по "модерному/, там са се развивали, като държави и империи, докато сме им пазел задните части, като буфер!

За мен е странно ,че само тези две държави реагират.Явно в другите си има корупция и затова си мълчат. Това което казват Австрия и Нидерландия си го знаем.Даже е добро.Това е като лошия учител ,който те оценява правилно.За наше добро е това.Ако ни бяха накарали да се реформираме и тогава да влезнем в ЕС,сега нямаше да има корупция,нямаше да има Бойко и Гешев,нямаше да има Слави и Радев,Каракачанов и Костадинов.Аз им Благодаря на Австрия и Нидерландия.

Политиката и корупцията вървят ръка за ръка! Няма държава в света, която да се е изчистила от корупцията

Мунчо доказа, че е зависим и са го хванали за т.пките. По-голяма гавра от това което правят в момента с нас холандците и австрийците здраве му кажи. Че управниците ни са корумпирани е ясно на всички, но ако са заложили определени правила и ние сме ги изпълнили става малко като вица за Вълка, Зайчето и шапката. Без значение каква ще е причината Вълка винаги ще оправи Зайчето.

Нидерландците живеят като хора вече повече от век,както и Австрийците.Хората са в право.Ние сме най-корумпираната държава в ЕС и в топ 3 в Европа.Да не се правил на обидени.Корупцията е начин на живот в България.Даже тя се приема за нещо нормално,като част от живота.В Нидерландия и Австеия няма израза: Да свършим работа,па ще почерпим.Бейамспретнем ръкави и да работим.Но според мен,ако няма революция в БГ,няма как да се случат нещата.Агенти ,продажници и мафиоти дърпат конците на държавата.

Нали излязохме в Европа? В Париж е като клоака. Мирише на мухъл и мръсотия. На старо Лондон същата работа.

А Масква?

Критериите за шенген са ясни и са изпълнени! Стига нихилистични глупости! А за върховенство на закона и за мафия да ни говори държавата която е рай за проституция, наркотици, детска порнография, лобизъм и т.н. е пълен абсурд! При изпълнени критерии 11 години да ни мотаят и да ни казват догодина ще си помислим е тотален провал за нашата дипломация! Трябва и ние да вдигаме вето и да си помисляме по важни за тях въпроси - точно както те си мислят!

Политиците трябва да разберат едно: Европа не ни иска Русия иска да ни управлява САЩ искат да дразнят Русия чрез нас Някога може да сме били глобална сила, но сега сме никой... И за това сме си виновни само ние! Трябва политиците ни да спрат да следват чужди интереси и да започнат да си задават въпроса "Кое е най добре за България"

Нали не мислите, че непрекъснатите гонки с автомобили с мигранти, убити полицаи, стрелбата по мигранти намиращи се на територията на чужда държава никак не са случайни, точно когато се решава влизането ни в Шенгени предстоящото ни влизане във валутния съюз на ЕС? На територията на страната ни има сили, които с всички възможни средства ще препятстват тези две начинания. Най-малко по две причини: първо влизането ни във валутния съюз ще направи невъзможно второ КТБ, надзора над банките няма да е от БЦБ, а от европейски структури, при които шикалкавенето с такси и проценти няма да е възможно. Второ: влизането във валутен съюз на ЕС и присъединяването към Шенген безвъзвратно ще извади България от кръга на влияние на Русия. Тези две начинания, комбинирани с български контрол над дейността на Лукойл-Нефтохим ще прекъснат пъпната връв на формациите на руска служба в страната ни , домогнали се до най-високия управленски ешелон, тръбещи най-високо за американска окупация на България. Не са нужни много факти - просто се огледайте около себе си,вижте паментиците ни, имената на прощадите, улиците, предприятята че и църквата ни и ще ви стане ясно от кого сме окупирани.

Ето защо сме били 500 години под турско!!! "Преклонена главичка сабя не я сече"!!! Никой не е посмял да изрази мнение.

Каква разменна монета е това? Ще гласувате против Нидерландия и... ще ви спрат Еврофондовете. После глад и мизерия.

Брау, бре! По-унизително даже и от бананова република!

Какво врякате, бе хора? И аз да бях на западняците, нямаше да пусна Румъния и България. Руски агенти на всяка крачка, корупцията като в Нигерия, населението просто. Трагедия.

повръща, мияч!

Точно в разменна монета трябва да го превърнем. 15г унижение. На Турция и Унгария явно разменни монети им работят. Не разбирам защо трябва да сме най глупавите и то анални алпинисти у съюзо.

sawo

Прав е гълъба. Не може кочината да се сърди, че не я искат защото е кочина. Като разкараме мафията, сами ще ни потърсят. Дотогава, никакъв Шенген.

Е нали махнахме Киро и Асен какво още искат?

Добре че е Марк Рюте ! Ако не е той да разръчка тука нашите чорбаджии, никаква работа не вършат

Да! Ей го сега Каскета, операцийки срещу наркотрафик. Кабинета закони за изпирането на пари.. Разработиха се отма ! хахахахахаах

"Да не превръщаме Шенген в разменна монета" ... защо не вземете пример от Турция и нейната позиция за Финландия в НАТО... Малоумни политици имаме,,,

Toва което нашата дипломация трябва да прави е да работи тихо и неуморно за това Мароко да спечели световната титла.Това ще са реципрочни действия срещу Нидерландия.

Гълъбе, нашата дипломация още от зората на демокрацията е била да знаеш, че те лъжат в очите, но да се правиш, че им вярваш и даже да пропагандираш това по телевизията. Не ни искали заради неприети законопроекти и това след 11 години, абе вие добре ли сте ? Ще ги приемем законопроектите и догодина ще е пак като сега - за по-нататък...Предварително всички ни подкрепят и в последния момент някой е против.

да не превърнем Ше ген в разменна, е все едно германия доброволно да измести ецб от франкфурт...

Милен Велчев, дето обърна дълга от долари в евро, щял да ме убеждава, колко богат ще бъда ако приема еврото. Ха ха ха ха

Въпроса е принципен - със или без Шенген, ситуацията няма да се промени драстично и светкавично, но показва какво е отношението към нас като държава и народ. Тук идва ролята на дипломацията. Ние от десетилетие сме изпълнили всички критерии за Шенген, а погледнете само как NL и АТ отклониха, че и даже измениха темата изцяло. Какво стана с ответните мерки, за които се говореше? Пак ли ще клекне нашата дипломация? Колко още ще чакаме? Никъде не се казва догодина със 100% сигурност - казват отново "може би". Ако ние не си отстояваме нашия интерес, никой няма да ни даде каквото и да било даром. Равносметката е една и тя е, че едно "не", при изпълнени всички критерии, е пълен провал на нашата външна дипломация (независимо кой и кое правителство е на власт)

Нищо не разбираш !!!!!! На следващия ден трябва да летим с мин. 60км/ч през границите и там да няма никакви бараки и бариери.

Недей да даваш определения кой разбира и кой не. Стоя зад това, което съм казал. Средностатистическия българин няма да усети драстично разликата дали сме във или извън Шенген, но това как ни възприемат и каква тежест имаме ние в ЕС никой не може да ни го върне. Над 10 години чакане при изпълнени всички критерии - ти разбираш ли за какъв крах на българската дипломация говорим?

Казах ти да не даваш акъл.

Македония, Македония-я-я-я...

Май трябва да кажем на някои самозабравили се европейцида си еба..т мамата и да ударим с юмрук по масата,докога ще ни правят на идиоти!

Отиди при европейците и удари с юмрук по масата.

След като Киро Тъпото предаде националните интереси и пусна Македония в чакалнята на ЕС БЕЗУСЛОВНО ... какво искате повече?!?!

Докато имаме нихилисти, подлоги спонсорирани от чужди посолства и мижитурки начело ще ни третират като заден двор и то при положение че имаме право на вето по много въпроси. Когато трябва да си загърбим националните интереси и да следваме тези на "партньорите" тогава сме партньори и от нас се очаква солидарност, а когато те трябва да си загърбят вътрешно политическите надлъгвания и да проявят солидарност се държат като аристократи и арогантно ни третират като заден двор!

Излез малко из Западна Европа и ще видиш, Че Сме задният двор на Европа. Бедни, изостанали, некултурни, корумпирани и т.н. Фалшивият патриотизъм и затварянето на очите не помагат. Напротив, когато не осъзнаваш слабостите си, всеки ден ставаш все по-слаб.

Критериите за шенген са ясни и са изпълнени! Айде стига си плещил нихилистични глупости! А за върховенство на закона и за мафия да ни говори държавата която е рай за проституция, наркотици, детска порнография, лобизъм и т.н. е пълен абсурд! При изпълнени критерии 11 години да ни мотаят и да ни казват догодина ще си помислим е тотален провал за нашата дипломация! Трябва и ние да вдигаме вето и да си помисляме с години точно както те си мислят!

Аз на тия от ЕС няма да им ползвам Еврото ако не сме влезли до тогава в Шенген. Набийте им го на тиквите. Ще си харча парите само и единствено с пластика и телефон. Тъпаците ни ползват да им печатаме хартийките и шайбите.

На такова унижение не са подлагани дори и африканските колонии. В един момент когато бруталното отношение към "партньора" Бълхария премина всякакви граници радев и гълъба заговарят за реципрочни мерки и аха да проявят малко достоинство... когато раздразнен се появява холандеца, размахва пръст и обещава нещо мъглява за догодина. Резултатът е мигновен - президент и министър председател заскимтяват политкоректно. Ясно е че шенген няма да има, най-вероятно и еврозона, но сега е момента да покажете че подобно отношение е недопустимо. Току виж и отношението се променило. Обичат смелите! Никой не уважава раболепните!

Дадоха за закриване на 4 ядрени блока около 500 милиона долара Четири, работещи, напълно изплатени блока Ако бяха работили, щяхме да изкараме милиарди. Без особени напъване. Ама тогава френската централа в Румъния щеше да си стои

Хахуто тук е прав.Кунчева,как беше?Миглена май.Тя изигра предателската роля.

Какви законопроекти бе подлога? Критериите за Шенген са ясни и са покрити! Къде ти е достойнството? Нидерландците могат да ни разиграват по същия нагъл начин още 1000 години, явно трябват достойни хора начело за да не позволяваме да ни третират като заден двор при положение че сме част от ЕС и НАТО и имаме право на вето по много въпроси!

Ние не сме просто заден двор, ние сме кочината на Европа. И явно ни харесва да живеем така, след като години наред си избираме едни и същи да ни управляват.

До вчера буквално тоя се пънеше за "ответни мерки", но след като се е събудил явно е "размислил" и говори вече за "дипломация"! Т.е. снишаване пред "началниците" от Европата и продължаване на "йесърската" политика на Пръмова! Кога ще им уврят зелките, че прекалено наведените никой не ги уважава и винаги ще сме на страната на "булката"!

Щенген не ни е приоритет, приоритет ни е премахването на длъжността Гл. Каскет. С тази болшевишка правна система нямаме място в Шенген. Колкото до Астрия и Холандия, те едва ли се интересуват, от нашите проблеми, защитават най-вече своите егоистични такива, в случая все пак е за добро, без да го осъзнават.

Погледнете картата! Правим си мини Шенген със Сърбия! Затваряме границите за ЕС. Камион и кола да не може, да премине. Да си оставят полуремаркета до границите Ще им смъквам по три кожи

Егати и дебила....И този дебил ходи, гласува.....Ама демокрация, какво да се прави

Що бе пъзльо? Насра ли се от страх? Ха ха ха ха

Този си изцапа гащите.Да не го съдим а да се помолим за него.

Сърбия, за какво ти е? РСМ и Албания стигат, за да спрем кранчето, затова и е този напън да ни разделят нас с тях.

Съгласен