Майка и бебето й починаха при раждане

30-годишна родилка и нероденото й бебе са починали при раждане в габровската болница, съобщиха близките на жената в сутрешния блок на TV7. Те са категорични, че има лекарска грешка и ще съдят лечебното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Майка и бебето й починаха при раждане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а бе еи хора какво става тука много лекарски грешки стават вземете се стегнете и не допускаите да умират толкова млади хора и аз сащо при раждане щях да вумра но благодаря на бога сам жива и здрава и детенцето ми сащо е живо и здраво вече е на 9 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Когато някой политик каже някаква глупост, веднага се пишат хиляда коментара. Но когато жена и дете починат заради системата, тогава едвам със зор се събират 300 коментара за няколко дни. Още дълго има да се чудите защо сме до под кривата круша.

Хора, четете внимателно! Жената е заразена със стафилококи, когато са и поставяли абокатите за системите! От там тръгва всичко.Проблемът не е толкова с преносването, колкото това че са я заразили със силно патологична и резистентна бактерия. Инфекцията е била вече напреднала, белия и дроб е бил силно поразен, когато тръгва раждането. Затова е починала жената, ако нямаше такава инфекция, бебето пак нямаше да оцелее заради аспирационния синдром, но поне майката сега щеше да е жива!!!

В статията нищо не пише за информацията, която разпространяваш, а че тепърва ще се извършва проверка. Да не би да бъркаш случаите, защото има изброени още няколко различни случая?

Иначе по принцип в болниците се подвизават "Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA)/метицилин-резистентен стафилококус ауреус", които много трудно се лекуват. Затова трябва да се спазва изключително висока хигиена.

.....какво може да се коментира? Всичко се случва само заради ПАРИ ,само заради алчността на тези, които са полагали клетва,

Аз се клех на бай Тошо ама....

Не мога да проумея в днешно време 21 в. в ЕВРОПЕЙСКА държава, при 8 % ЗО, лекарите ни как нямат ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО и на каква цена тези "лекари" си купуват чиста съвест, та да заспиват нощем, нима нямат страх от БОГА и не вярват, че има ВИДОВ ДЕН?!

това е жестока новина!!! аз бях лекар-хирург в бг до 2001.от тогава живея и работя медицина в уса. засто? отговорете сами!! .......аз не можех да буда хирург в бг застото .... не знаех как да взимам пари под мацата. за да се промени манталитета на бг лекаря, сте трябва да це цменят много-много поколеня

Некадърни нещастници. Не съд- смърт трябва за тези убийци. Как може да изтърват родилка в болнично заведение, под наблюдение? Какво са чакали майка си 2 седмици след термини? Горкото момиче. Вместо да се радва на второ детенце сега гние в гроба заедно с него.

защо да е изван темата коментара просто ви плащат добре зада махате нежеланите коментари. скапани г....е *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"От 11 до 25 септември Десислава лежи в габровската болница, но лекарите не предприемат предизвикване на раждането, въпреки че от термина вече са изминали две седмици." Докторите вероятно са чакали втори 9 месеца да минат или просто някой да им снесе пари. И не само в Габрово е така, а навсякъде. Всичко е на самотек в тази държава. И знаете ли какво, ние сами сме си виновни за всичко! Сега ще си пишем коментари под следващата подобна новина, както сме го правили и при предишните, докато някой ден не ни сполети и нас.

И сега по стар български обичай ще направя "ПРОВЕРКА"! Много е модно в България дсе извършва проверка!

И ако смятате, че ще впечатлите или ще накарате съвестта на лекарите да проработи с човешки драми, то не сте познали. 90% от тях не се впечатляват нито от деца, нито от майки, а само от пари.

И едно обръщение към тази част от лекарите, които мислят само за пари. Средната заплата в България по стъкмистика е 800лв. Но реално всички знаем, че е под 500лв, иначе всички щяхте да взимате фишове за по 800. На всички ни е ясно, че няма лекар специалист, който реално да взима 500 лева. Не, че ме засяга колко вземате, но нека просто да не се лъжем. Повечето сте получили безплатно образование в България, а някои от вас срещу символично заплащане. Колко пари според вас струва медицинско образование в САЩ? 70-80 хиляди долара. Колко от вас щяха да станат лекари? И какво искате от хората, които просто са бедни и нямат пари? Това си е чисто изнудване и злоупотреба. Вместо да се съберете като общество и да натриете носа на политиците, вие се изнудвате едни други.

С втората си бременност трябваше да родя на 7-ми, влязох в болница на 10-ти, а родих на 30-ти по естествен начин. Така че нищо нередно не са направили лекарите при положение, че са следели всеки ден състоянието на бебето и бременната жена. Обикновено злоупотребяват, като правят секцио когато не се налага, за да вземат лекарите после пари от здравна каса за извършена операция, а в случая не са постъпили така, за да ги обвинявате в мародерство. За съжаление се случва и в 21 век да умират родилки и не си мислете, че само в нашата държава. Даването на живот не е лесно, затова уважавайте майките си и ценете живота!

знаеш ли колко си тъпа? не, не знеш!

Знам, че ако подадат жалба в Агенция Медицински одит към МЗ, ще получат отговор, гласящ нещо подобно: "След направената проверка и дрън дрън... попитахме лекарят, срещу когото се оплаквате и той обясни това, което му е изгодно. И понеже вие сте избрали този лекар, считаме, че няма проявена лекарска небрежност..." Затова толкова години лекарите даже не се пазят вече, защото системата е скапана

А системата е скапана, защото и цялото ни общество е такова, та чак е започнало да окапва от скапване. Ето така цялостно трябваше да го напишеш, за да си го кажем в прав текст, а не само да се чудим с кого да си измием ръцете.

Два пъти раждах в Габрово и добре, че си плащах на ръка на лекаря, иначе първия път и аз щях да умра. Жената е преносвала, но явно не искала да плаща и затова никой не я е погледнал. Това е практика в Габровската болница. Не си ли платиш, и то на ръка, никой не те поглежда. Като родих първото си дете, няма и 5 минути след това доктора ми донесе чантата да платя на анестезиолога епидуралната упойка, защото му свършвала смяната. Нямам думи просто

Еми много ясно, че ще си плащате ако искате да живеете бе мизерници...във всяка бяла държава е така и лекарите взимат достойно възнаграждение, а тук фиша ми е за 570лв. един тъп хамалин взима повече за седмица. Ако искате си плащайте ако не умирайте като кучета... вие сами си го изпросихте...а ние от глад няма да умрем....защото колкото звезди по небето толкова пациенти по земята...

Спомни си какво се случи преди няколко седмици с една нагла и нахална банкерка. Не следвай стъпките и, че не знаеш кога ще ти излезе късмета.

Да беше станал хамалин тогава бе простак.Ти не си лекар.

Господине (не мога да те нарека "лекар" при цинизма, който лъха от думите ти), никой не те е карал насила да вземаш диплома по медицина. Направи услуга на болните хора и си намери по-доходоносна работа, но не се опитвай да ги лекуваш. Сигурен съм, че си навредил на много повече хора, отколкото си излекувал. И да знаеш - има възмездие. Някой ден ще съжаляваш за цинизма, безочието, коравосърдечността и алчността, с които си изнудвал отчаяни хора.

Не дърпай дявола за опашката. Не си застрахован .

Кого наричаш мизерници. Мизерник си ти, щом се пишеш лекар, вземаш 570 лв. Кадърните лекари вземат десеторно и по законен ред, а такива отрепки като теб реват за заплата. Рано или късно се очакваше такава трагедия да се случи. Просто всички, които преносват или имат проблемна бременност и ще раждат в Габрово, по-добре си платете, ако ви е мил живота. Когато бях в родилно имаше две жени, преносващите ги настаняват в стая 1, двете ги следеше един и същи лекар, да не му споменавам името, едното си плати и този същия и сложи хапче и предизвика раждане, другото момиче роди след 14 дни този като влизал в стаята дори не я поглеждал, но тя беше катерогична, че каквото и да става няма да плати. Жалко за два загубени живота

А най - голямата тъпотия е че най - вероятно са ги рекетирали хората да платят избор на екип ... Моята котка като ражда преди 3 години, ми се стори че преносва с 2 дни и я водих на ветеринар .... Не ми побира главата как подобно нещо може да се случи... едно е инцидент, а друго е да забравиш да изродиш жената... при тая техника която имаме .... Крайно време е да има някой осъден!

Моите съболезнования !!

Естествено, че лекарите са виновни! Тук, в Германия, при подобни случаи предизвикват раждане точно, за да предотвратят такива усложнения! Отделно, че през цялото време родилката е свързана към апаратурата, с която се следят сърдечните тонове на бебето и, ако се види, че нещо не е както трябва, бебето се изважда. Това, ако не е престъпление, не знам! Не разрешавайте тази новина да изчезне в забвение...

Моите съболезнования към семейството!!! КРАЙНО време е в Б-я да се ОТНЕМАТ ЛЕКАРСКИ ПРАВА за определен период или ЗАВИНАГИ!!Сега медиците ТЕ ГЛЕДАТ като 2.9 лв и нищо повече!! Станаха нагли и алчни!! Освен за пари за друго не хленчат!! А къде им и квалификацията?? Знае ли министерството на здравеопазването и здравната каса КОЛКО лекари "РАБОТЯТ" с документи за специалност от пенсионирани и починали лекари???За пример :- в гр Раковски / ПД/ИМА минимум 2 единия се пише кардиолог НО НЯМА ТАЗИ специалност!!!

Мъка, мъка......колко мъка има по тая изстрадала земя. Боже опазини от прогледналите.

Голяма мъка! Бог да прости майката и невинната душица! Бог да даде сили на роднините да продължат пътя си без майката и бебето! Крайно време е да хвърлим бомба в парламента! Дано страдат до края на дните си всички виновници за тази трагедия и всички изедници на работливия български народ!

Заглавието не отговаря на написаното. Раждане не е имало- нито е започвало, нито е предизвиквано. Просто една родилка е оставена с мъртъв плод близо месец след датата на термина.

Тъпанари.,нямам думи

Напротив раждане е имало бебето е починало часове след раждането си... а сепсиса се е развил вследствие на преносването от 17дни...

Под снимката и в новината пише,, Нероденото бебе е починало в утробата,,. И има ли значение вече...

От подобниновини ми става много тъжно и страшно...

....и на мен ;-(

Докторите станаха най-големите търгаши! Безотговорни и алчни!

Всеки ден става все по -лошо.Надежда няма никаква.Няма друга такава държава,с бивши и настоящи депутати,които освен да крадат друго не работят.А осъдени нито един.

Направо ми се пълнят очите със сълзи, като чета такива неща... Дано лекарите съзнават отговорността си, независимо от несгодите, с които всички ние се сблъскваме.

Това са убийци! Не са им дали исканите пари и са я убили нарочно

За съжаление най-вероятно не става въпрос и за пари,а за пълно безхаберие и размиване на отговорност.Просто всеки е разчитал другият лекар да се погрижи и така до трагичния край.Бог да ги прости и да даде сили на близките!

Българските лекари вече прекалиха със своята безотговорност, оправдавайки се с ниското заплащане и липса на ресурси. Но къде остава положената клетва за милосърдие. Всеки един гражданин трябва да изпълнява добросъвестно своите лични и служебни задължения!!! В последствие ще имаме любима и желана държава.

Стига с това скопено мислене. В Европа няма Немски, Френски или английски лекари. Пазарът на труда е отворен. Има само европейски лекари

Забелязал ли си, че ти липсва елементарна грамотност?

Българските лекари вече прекалиха със своята безотговорност, оправдавайки се с ниското заплащане и липса на ресурси. Но къде остава положената клетва за милосърдие. Всеки един гражданин трябва да изпълнява добросъвестно своите лични и служебни задължения!!! В последствие ще имаме любима и желана държава.

Някой от сегашните лекари трябва ли да се върне безплатно здравеопазване и защо не искат......

след като напусне бутиклата,трудно се прибира обратно...

След като доживотно и мъжете и жените плащаме данък бременност и майчинство , както и здравни, редно е в ситуации на нужда, да се действа адекватно при родилките и новородените. Вие знаете ли сега, че съпругът на починалата ще продължи да внася данък майчинство, въпреки, че съпругата му е починала?

Солидаризирам се с вас по отношение на медицинското образование. Вузовете станаха по-вече от кандидатстудентите. В преследването на бройката се прави компромис с успеха и така стеденти по медицина стават Сульо и Пульо, а продажни доценти и професори в името на парите продават оценки и дипломи. Тези, които не знаят дори цялата азбука стават доктори и управляват лечебни заведения. В тях е ножа - те от медицина не разбират, но да управляват - могат. Те определят заплатите на тези, които с труд са си взели изпитите! Познайте колко им дават след като знаят, че самите те, директорите са кръгли 00.

Истината е, че всеки Медицински университет ще те приеме даже без изпит, ако вадиш по 10 хиляди на година, може и за по-малко. Това е, а после ще ти пишат тройки, за да не те изпуснат. Накрая излизат некъдърници, които не зная и елементарна анатомия. И чакаме да ни лекуват.

Аз мисля че за този случай, трябва да се започне с оставка на лекарите от тази болница, и едновременно с това оставката на здравната министърка, защото това е провал за нея, и тези около нея. А не е допустимо един лекар да продължи да упражнява професията си, след провал, което в случая се равнява на убийство.

Това не бих го пожелал и на най-големия си враг.Скоро жена ми роди и като знам колко се подготвяхме за този момент с обзавеждане,колички,дрешки,аксесоари и т.н. и дори съзнанието не ми го побири какво бих правил,ако се случи нещо такова.Пише,че има още едно детенце.Дано то му дава кураж да продължи напред ,а не да си тегли куршума.Истината е,че става ли въпрос за здраве вадиш и плащаш за най-доброто.Взимаш на заем,продаваш на баба ти нивата,но плащаш за най-доброто.Жалко,но факт.Аз поне така правя и засега нямам проблеми.Чудя се само що за идиоти не предизвикват раждане след 2 седмици преносване.Има оправдание само,ако в болницата работят зидаромазачи,мивкаджии или сервитъори,но нали се предполага,юе там има доктори?!!

Като млад баща, мога да кажа че си напълно прав. Лекарите са ни гола вода, но какво искаме като лекарите ни се превърнаха във вестникопродавачи. Продават едни хартийки на цена 2.90 едната или колкото беше там, вече не помня. Така ще е, докато всеки не си плаща заслуженото. Защото дори и зидаромазачите плащат за грешките си.

В този случай за какво да плати- за това, че един месец след термина и за раждане никой не и е обърнал внимание и този мъртъв плод стои един месец в нея? Ето това е ужас.

Направихме от лекарите - търговци - това е българската здравна реформа. Болниците сключват договори с тях за 550-800 лева заплата на трудов договор. За тези пари дават дежурства, работят в събота и неделя имат и частна практика защото те също имат семейства и деца. Всички ние грешим - защо искате те да са безгрешни? Да не дава господ обаче да си потърпевш от техните грешки? Защо парите от клиничните пътеки се вземат от определени отделения и от администрацията, а другите лекари и сестри са на основната си заплата? Някой задава ли си този въпрос? Има ли контрол - вътреболничен и външен, обективен ли е! Щом един управител получава четирикратния размер на средната за болницата заплата защо редовия лекар получава 700 лв.? Нашите доктори не могат да бъдат по-различни от нас защото са част от нас! Те са едни от нас - ако ние сме светци и те ще са светци! За съжаление ние сме дяволи, а те са по-големи дяволи! Жалко на факт. Бог да прости умрелите, да дава сили на близките и милост за живите! До там сме я докарали ние самите с нашето мълчание!!

Съмнявам се някой лекар да е останал на 700 лева заплата. Те имат право да работят и в кабинет и повечето го правят, като по едно и също време се водят на работа на 2-3 места. Искат си пари на ръка и то сумите са сериозни. Няма лекар останал на едната заплата. Освен това да се съобразяват какви са заплатите в България, масово българинът работи за по 300-500 лева. Колко според вас трябва да даваме още на лекарите и от къде да ги вземем тазе пари!

700 лева в болница или мед.център получава лекар с над 25 години трудов стаж,а младите започват от 540 лв. месечно. Ако работи допълнително на друго място,това е за сметка на часовете за почивка и за сметка на здравето му. Докато вие вечер си пиете и замезвате и гледате простотиите на ВИП брадър,доктора след 8 часа работа в болницата отива в мед.център или кабинет и работи след 17 часа още 5 часа,прибира се около 23 часа и на сутринта става в 6 часа за поредния работен ден. Всеки ден така - за около 900-1000 лева на месец. След няколко години такъв робски труд следва заболяване,инвалидизилране и край. Това е горчивата истина ,нама нищо общо с простотиите които казвате и пишете. Щом сматате,че лекаря трябва да е безгрешен в работата си и че върши най-тежката възможна работа в обществото - опазването на човешкия живот - възнаградете го подобаващо - не 700 ,а напр. 70000 лв.,пък тогава ще видите дали има некадърни доктори. Нали непрекъснато ревете,че човешкият живот е безценен,няма цена. А вие фарисеи сте го оценили на каса бира,десетина кебапчета ,няколко хляба,един ремонт по колата и пликче семки.Хубаво се огледайте вие каккво правите,защото вие сте обществото и тогава съдете.

Да,не съм безгрешна,но когато греша аз от моите грешки не умират хора.И стига вече с тези малки заплати-това не е оправдание за живота на една 30-годишна жена и нейното бебе.За ничий живот не е оправдание.

Представяте ли си какво е преживяла тази клета жена? Подготвили са си вкъщи с много любов и трепет местенце за бебето, дрешки, повтаряли са всеки ден на другото си дете, че ще става кака, че вкъщи ще дойде бебенце. После тази ужасна трагедия - бебето умира и въпреки това я израждат насила - изживяла е всичките болки на раждането, но тези болки не са се възнаградили със здраво, хубаво бебенце, ами с мъртвородено. Прибрали са си я близките вкъщи...другото детенце е питало : Къде е бебето? А мълчаливо са бърсали скришом сързите си. След няколко дни та се е влошила, изпитвала е болки, неописуемо страдание, върнали са я в болницата и са я подложили на още болезнени и мъчителни манипулации и е умряла накрая в страдания и непоносими болки... оставяйки вдовец и сираче. Сърцето ми се къса. А вие тук спорите за пари, заплати.... Дано накажат виновните строго, ама много строго!

Да, все повече ще се увеличават нещастните случаи. За лекари вече учат и мързеливи хора. Оценките от изпитите не са само шестици и двойки, а се пишат тройки, четворки, което за студент, който ще става лекар е недопустимо. А и, за да си осигурят бюджет, медицинските вузове вече приемат и с ниски оценки, различни от двойка. Намалява раждаемостта в България, а броят на новоприетите студенти се увеличава. Няма конкуренция.

Не е това основната причина. Просто добрите лекари или заминават в Западна Европа, или си правят частни клиники и не работят с касата, защото държавната оценка на техния труд няма нищо общо с реалността и никой не иска да работи за жълти стотинки. Та в държавните болници започват да остават все по-малко квалифицирани кадри. Крайно време е държавата да оцени подобаващо труда на лекарите. За сравнение, в нормалните европейски държави трудът на лекарите е оценен приблизително на 10 минимални заплати. Ако минималната почасова ставка е 10 евро, лекарите работят за 100 евро на час. В БГ минималната заплата е 300 лева, значи заплата на лекар трябва да е средно 3000. Когато това стане, ще има нормално отношение към пациентите и лекарите ще имат интерес да работят с касата и да мислят само за професионалната си квалификация, а не за "избор на екип", "дарения" и т.н. Който лекар е по-търсен, ще получава повече, защото ще е лекувал повече пациенти.

Стига вече с тези пари. Няма лекар в България, може би с изщлючение на тези от Спешна, който да взема по-малко от 2-3 хиляди на месец. Престанете да мишкувате и да баламосвате хората. Джипитата под 5 хиляди на месец не падат. Писна ми от вас. Само за пари говорите - колко струва цената на едно новородено и колко на майката. Колко? Ненаяли се търтеи с купени дипломи!

каквито страхотии се случват в България: в домовете за хора с увреждания, в домовете за сираци, в болниците, и най-страшния филм на ужасите не може да ги измисли.

Мир на праха на двете душици! За съжаление повечето доктори са нищо повече от търговци. За тях няма морал, няма Хипократова клетва, как не ги е срам, че срамят една толкова благородна професия?! Такова бездушие, такова отвратително държание, сякаш сме някакъв добитък. Аз имам едно дете, което за щастие родих без проблеми в малък град. Искам да имам и второ, но безкрайно ме е страх- първо от такива "доктори" и второ от невъзможността да го гледам в добри условия, понеже заплатата ми е ниска, а помощта от държавата за дете я знаем каква е. Сигурна съм че доста майки са като мен и за това циганите ще ни претопят. Браво на правителствата!

Една позната пак така я бавеха 2 седмици, но извади огромен късмет че не чуха тонове и и направиха секцио. За щастие и двамата са живи и здрави. Но тези случаи зачестиха в тази болница. Тези доктори станаха толкова алчни, че вече нямам думи....

Мога само да кажа че е крайно време всеки недоволен от лекарите, адвокатите, съдиите, и т.н. да започне с чиста съвест да ги убива. Смърт за лекарите, които гледат само парите. Не е нормално да плащаш здравни осигуровки, и лекаря да те отпраща с думите нищо ти няма. А когато стане късно, да цъка със зъби и да казва късно е, отивай при Доктор Петров в Орландовци.

Тук, мерише на безхаберие икорупционни схеми. Тези две души тежат на ръководството на болницата, оттук натам не се знае още кой е виновен!

Навсякъде има непрофесионалисти.Но в тази професия е недопустимо...

lu4ka

Две седмици са страшно много време за преносване. Доколкото знам, чака се 7 дни и се предприемат мерки. Има едни мънички сини таблетки ( всеки лекар в родилно отделение ги знае), от които само 1/8 част от тях предизвиква раждане в рамките на 4-8 часа. Тея са идиоти.

Сегашнат аминистърка не идва ли точно от "Шейново", където: "На 21 ноември 2011 г. 35-годишната Надежда Узунова почина при раждането на второто си дете, след като няколко пъти била връщана от столичната АГ "Шейново", което тогавашния здравен министър Стефан Константинов определи като "размотаване". По-късно и бебето й - момиченце, родено в тежко състояние, също почина. "

Точно така. Сегашната супер акушерка и министърка на здравеопазването е пряко свързана с поредицата от нещастни случаи в Шейново.

Две неща трябва да са безплатни.Здравеопазване и градски транспорт.Вчера една контрола дърпаше златното синджирче на едо момиче защото нямало билет и пари.Докато всички на спирката не гракнаха не го остави.

Безплатни неща НЯМА! За здравеопазването съм що-годе съгласен да е финансирано (почти) напълно от държавата, така че да изглежда "безплатно" или поне да е достъпно евтино. Но защо градския транспорт да е безплатен?! Да не би бензина да е безплатен, че и автобусите, тролеите, трамваите и метрото да са без пари?! Освен това не виждам защо от моите данъци трябва да плащам за нещо, което почти никога не съм ползвал. Всеки да си плаща за услугите.

Виж другите страни или от БГ не си си показвал носа.Има начини и градския да е безплатен не с твойте данъци .Всички плащаме данъци а в 79 няма контроли.Твойто и мето дете проверяват.

Ония изроди , които се чудехе във фризера ли да сложат бебето или в кофа с вода, не бяха ли от този район ? От съседната болница , май. Защитавайте ги. Мафията с бели престилки харчи годишно почти толкова пари, колкото са всички изплатени пенсии за годината.

Ние сме просто стока с търговска цел а не пациенти, "лекарите" обръщат внимание на тези които са ходили на "прегледи" в частните им кабинети, всики други никой не им обръща внимание. ЗАЩО никой не я пусна на системи за да роди а я държаха 2 седмици да се мъчи и да отиде да ражда с 40 градуса температура ??? Защо "доктор" Белошинов и казва "спокойно не го преносваш", защо другите лекари не и обърнаха внимание ??? Моят отговор е за пари, от непукизам, от чуството за безнаказаност ! А ние се сбогувахме с един прекрасен, усмихнат и добър ЧОВЕК. Искам само ,да споделя какво ни отдговори така наречения "доктор" на въпроса "къде да залепим некролога" пред болницата - усмихна се до уши и каза "...ми кадето искате". НА ВАШАТА СЪВЕСТ ЩЕ ЛЕЖАТ ТЕЗИ ДВА ЖИВОТА "доктори" и незабравяйте че има господ ако не правосъдие !!!!

Напълно вярно. Аз сън родител на дъщеря, която е раждала в София. Всички прегледи бяха по два броя - един в частен кабинет и един по участъка. Раждането платено ( избор на екип). Разходи общо над 2000 лв. Това е нашето здравеопазване. Ако не си плащаш, просто те оставят на произвола на съдбата. А лекарите го могат това, примерите стават все повече и повече. И обяснението им е просто - можете да дадете 1000 лв. за телефон, а за раждане не. Така че драги родители и майки плащайте си за да сте живи. Сигурно звучи много гадно, но това е жестоката истина.

Е, има и друга опция и все повече хора я осъзнават. Аерогара София!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЕ САМО ХИРУРЗИ ДА СА В ЗАТВОРА КРАЙНО ВРЕМЕ Е И ДЪРЖАВАТА ДА ИЗПЛАЩА ОГРОМНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ В ТАКИВА СЛУЧАЙ МИЛИОНИ. ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ ДА СЕ НАТРУПВАТ КАТО СУМА А НЕ ДА СА МЕСЕЧНИ ВНОСКИ. И ПРИ ТАКЪВ СЛУЧАИ ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ И ОТ ИНСТИТУЦИЯТА И ДЪРЖАВАТА СТОКРАТНО.ТОВА НЯМА ДА ВЪРНЕ ЧОВЕК НО ЩЕ ВСЕ РЕСПЕКТ И ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ ОТ СТРАНА НА КАСАПИТЕ.ПРОСТО ЩЕ СЕ СТРАХУВАТ.

КАК А СЕ НАТРУПВАТ НА ЛИЧНА ВНОСКА ТЕЗИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ КАТО МИЛИОН МАНГАЛИ УМИРАТ АМА ВЕЧЕ НИ ПИСНА ДА ПЛАЩАМЕ И СЪС И БЕЗ ЗДРАВНИ И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ДА МРЕМ КАТО МУХИ И ДА НИ ГЛЕДАТ В РЪЦЕТЕ ОСВЕН ТОВА ЗА БУТИЛКА УИСКИ И БОНБОНИЕРА

ПИЧ ПРЕДИ ВЕЛИКАТА КРИМИНАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ ОТ 10 НОЕМВРИ 1989 Г ВЪВ ВСЯКА БОЛНИЦА ИЛИ ПОЛИКЛИНИКА ИМАШЕ ОФИЦЕР ОТ ДС С МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ И НЕГОВАТА ЗАДАЧА БЕШЕ ДА СЛЕДИ ЗА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ И ДА РАЗСЛЕДВА ПРИЧИНИТЕ. И НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ Е ЛЕКАРСКА ГРЕШКА ..... НА ВЪПРОСНАТА БЯЛА ПРЕСТИЛКА И СТАВАШЕ ТЯСНА БЪЛГАРИЯ.

Hаи-важната причина е пределно ясна на обществото - чувството за абсолютна безнаказаност!

Чувстнво на безнаказаност ? Няма нито едно дело срещу лекари без назначена съдебна експертиза - това е правилно. Няма нито една съдебно -медицинска експертиза по такова дело, която да не е оправдала подсъдимия лекар, каквото и да е извършил той. Омерта. Доктор , доктору око не взема.

В случаят с горнооряховските лекари и "бебето от фризера" мафията на лекарите - съдебни иксперти надскочи себе си. И победиха природата. Доказаха, че един човек, едно бебе, може да бъде едновременно и живо и мъртво! И всичко това , защото в Горна Оряховица нямало да остане акушер -гинеколог....... Е, след като правосъдната система участва в попълването на щата на провинциалните болници, чудно ли е , че по-късно участваше и в изборите.

в Габровската болница стават лекари само 2-каджиите и преписвачите и не само там е така за съжаление... дано не ви се налага да стоите там...

И двете ми деца бяха преносени. И двете ги предизвикаха след 10 дни, защото след това има опасност за плода. При втория ми син имаше усложнения, загубиха тоновете - слушаха ги непрекъснато след като предизвикаха контракциите. Незабавно направиха секцио и сега детето си е живо и здраво, аз също. Не са родени в България! Не съм и плащала на лекари - това се поема от здравната каса. Лекарите не знам дали бяха мили, но определено бяха компетентни и загрижени както за мен, така и за бебето. И още нещо - съпругът ми присъства на ражданията, беше дори в операционната зала, докато ме оперираха и пръв видя нашия син. Какво става в България? Какво става в тази страна? Всеки се оплаква от безпаричие и всеки чака някой друг да оправи нещата. Оправията започва от съзнанието ни като хора, започва от нас. И докато търсим виновни и чакаме първо на нас да ни стане по-добре, за да помислим после за другия, те хората си умират - днес майка с дете, утре някой друг... По-богати ли се чувстват сега лекарите? Не знам какво работи този овдовял баща, но дали той утре ще си свърши съвестно работата? Почти сигурна съм, че не... Ами защо, след като някой друг не го направил и го е почернил по този ужасен начин? Така нещата се навръзват в омагьосан кръг, а за да излезем оттам трябва да прекъснем тая верига. Е, явно няма да стане със сгромолясване по големите върхове, но ние поне можем да се опитаме да останем хора, хора един към друг! Бог да прости тая млада жена и нейното непорочно детенце!

Като се научите,че всичко се заплаща тогава ще давате "компетентни" мнения. Отивате в болница и си мислите,че света се върти около вас...да ама не. Като отидеш в супермаркета дават ли ти хляб без пари? НЕ! Е така е навсякъде дами и господа. Системата със солидарността в здравеопазването докара до там болниците,че нямат пари за НИЩО. Така,че или ще си плащате или ще си траете. И за случая....ми нито е първата нито ще е последната. Хората са казали...раждаща жена си е с единия крак в гроба. Така,че стига тъпи коментари от малоумни форумци. Случва се в цял свят да умре родилка, бебе, възрастен човек и т.н....иначе ще стане пренаселено на земята!

Абе какво заплащане те е хванало - те са я държали 15 дни след термина, убили са детето защото не са предизвикали раждане, а там е последвал и сепсиса при жената! Просто не са си свършили работата!

"Като отидеш в супермаркета дават ли ти хляб без пари? НЕ!" А имаш ли задължителна "осигуровка супермаркет"?! Колко % от заплатата ти отива всеки месец за нея?! Ако ще го караме както е в месарницата - тогава отпадат ЗО и всеки се спасява както може!

Проблема е не че е задължителна а солидарна

А бой трябва.Ако беше се случило на роми да я няма болницата.

Глупако, като искаш да печелиш на гърба на нещастието на хората няма да ставаш лекар - ще станеш адвокат! това са близки от друго място го копирам "Ние сме просто стока с търговска цел а не пациенти, "лекарите" обръщат внимание на тези които са ходили на "прегледи" в частните им кабинети, всики други никой не им обръща внимание. ЗАЩО никой не я пусна на системи за да роди а я държаха 2 седмици да се мъчи и да отиде да ражда с 40 градуса температура ??? Защо "доктор" Белошинов и казва "спокойно не го преносваш", защо другите лекари не и обърнаха внимание ??? Моят отговор е за пари, от непукизам, от чуството за безнаказаност ! А ние се сбогувахме с един прекрасен, усмихнат и добър ЧОВЕК. Искам само ,да споделя какво ни отдговори така наречения "доктор" на въпроса "къде да залепим некролога" пред болницата - усмихна се до уши и каза "...ми кадето искате". НА ВАШАТА СЪВЕСТ ЩЕ ЛЕЖАТ ТЕЗИ ДВА ЖИВОТА "доктори" и незабравяйте че има господ ако не правосъдие !!!!"

Gal

димитър много си циничен....дано да не си от другата страна някои ден.....

Мите, мите, ще ме извиняваш ама по-тъпо изказване от това за раждащата жена дето е с единия крак в гроба не бях виждал отдавна!!! Явно не си имал щастието да има бременна жена около теб!!! Само в БГ и третия свят се смята, че раждането е клинично състояние!!! В нормалните страни лекар присъства само на усложнени раждания, а ако бяха взели навреме мерки това раждане нямаше да е усложнено!!!

А бе , Димитре ! За какви плащания бълнуваш ? Ако докторите са станали такива , за да печелят - ще ги закопаме ! Нали обичат хората и трябва да се грижат за здравето им ? Нали с всеки случай се учат на нещо и придобиват някакво умение на нашия гъз ? В медицината достиженията са подплатени с много смърт . И затова докторите трябва да внимават и обгрижват всеки пациент. За липсата на състрадание към пациента става дума в репортажа.

Мухльо ще плащам,когато насреща ми стои еродидан и доказан лекар, а не говедо като теб, когато има качествено лечение,апаратура и най-вече обучен персонал, а не лайна чакащи пари. Затова умна главо аз няма да платя за необразовани говеда, а ще отида пак в Турция и ще си платя за качествено лечение,което получих в Анадолу медицински център.

Точно такива като теб най-ги обичаме братле. Ще плащаш и хоро ще ми играеш....нали от мен и колегите зависиш бе тъпанар. Толкова си смешен...отивай в Турция братле и по-добре не се връщай тук.

Тъпанар ! Кое е без пари бе идот ?! До момента съм платил повече от 30 000 лв. здравни вноски ! Ти ли ще ми искаш още пари, за да си гледаш работата ?!?!?