Лекари наказани със ”забележка” за починали родилка и бебе

Всички гинеколози в МБАЛ-Габрово са наказани със „забележка“, а началникът на АГ отделението д-р Димитър Ангелов – с „предупреждение за уволнение“ след смъртта на 30-годишната родилка Десислава Манолова и бебето й.

Обратно в новината

Коментари - Лекари наказани със ”забележка” за починали родилка и бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виж сега, тук говорим за лекарското съсловие като цяло. а то е корумпирано, безхаберно, нехайно и бездарно. Изключения винаги има и хората ще търсят тях. Но за съжаление ще останат изключения. И на мен ми се иска свестните да са правило, но всички знаем, че не са

За убийство - 6 месеца условно???!!! За 300 дози ХЕРОИН - пак условна присъда!!!!!!!!!!!!!! Баси условията,баси присъдите! Нямам думи! После защо ставали революциите...

Не завиждай, не може всеки да е племенник на президентшата!

свекърва на Нели Куцкова. Бързо ги откриха и ги пратиха на почивка за около 20 години.

Много хора са престанали. Ходят само в много краен случай. На "докторите" обаче това не им пречи да си взимат заплатите, ако ще и двама човека да са прегледали. В болниците са на щат и заплащането им няма съотношение към РЕАЛНО изработено

В болниците заплатите зависят от преминалите болни.Няма щат,нещо си се объркал.

Объркания си ти. Имат заплата т.е. щат, а за прегледан по направление се плаща ДОПЪЛНИТЕЛНО, както и част от "избор на екип" и в тях отиват и други пари от такси и таксички към болницата. И за капак не им удържат за осигуровки, а си взимат заплатата чисто. Осигуровките са им поети изцяло от държавата, както и данъка

Те сами са си избрали тази професия и трябва да са безгрешни. Става въпрос за човешки живот!

Просто нямам думи! Ето затова трябва да се променят много неща в България- изобщо ако все още може....

Те ако бяха описаното от теб, никой нямаше да плюе по тях. Ама не са

Като си спомня записа който Цветанов пусна на народното събрание за подобен случай си правя изводите,а вие?

Деси ми беше и ще си остане най-добрата приятелка.Не мога да повярвам,че може да има наказание забележка за нечия смърт или по-точно убийство.Знам само, че това няма да остане така.Това няма да е поредния потулен случай.Близките ще направят и невъзможното,за да получат възмездие.Призовавам всички да помагат с каквото могат,па било то само със съчувствие.Нека безчинствата от страна на лекарите в БГ вече спрат.

ТОВА НЕ СА ЛЕКАРИ, А УБИЙЦИ....

Интересно какво е било съдържанието на тази забележка-моля, колеги не убивайте пациенти повече. Ако се случи отново, пак забележка-еее, ама нали вече ви казахме да не убивате хората. Тъжна българска картинка.

Тежки, много тежки накзания....

Ами да сте виждали мек спусък?

После ще съм солидарен с тези наемни убийци! Те убиха четирима мои най-близки в рамките на 20 год.! Те са част от системата за геноцид над българите!

Кавичките не са на правилното място - Лекари "наказани" със забележка - трябва да е.

А може би е по-точно кавичките да са на "лекари". Tакива лекари за малко да уморят жена ми и малкия ми син преди години, само и само да продължат да получават "захранване" в джобчето по-дълго време. Така се преносват бебета. Кой знае и тази женица колко им е плащала на ръка за да се грижат за нея. Да пази Бог да не влезеш в болница особено в България!

Gal

колко трябва да убият за да ги уволнят или затворят????

Бащата да взема правосъдието в свои ръце.

Както казва един мой приятел-като знам как аз станах инженер-едва ли някога ще стъпя при доктор.......жалко за починалите :(

Това е гавра. Поне някакви сериозни финансови санкции - без заплата - отстраняване от работа за 1 година без право да практикуват. А то само мъмрене пред строя. Пълна гавра с паметта на починалите майка и бебе.

А после плачат като ги бие човек! Такава корумпирана търговска каста трябва да работи по специалността в ЗАТВОРА. Не всички са маскари, но аз доктор който работи по правилата не познавам. А да ли, ще ги търпят в ЕС?

Не, не ги търпят. Затова в Европа няма лекари. Има само чиновници. Всеки търси на хляба мекото. Затова най-добре е да затворят всички болници.

до съпруга: намираш господин доктора акушер нейде в тъмното и му правиш секцио. той е акушер, сам ще се зашие!

Не мога да проумея що за безхаберие е това? Веждаш, че плодът се преносва, може би апаратурата не ти е в ред, разчитай на опита си и знанията си! Нашето поколение лекари ни учеха на отношение към пациента като цяло, не само към органите, за които имаме специалност. Мислехме, носехме отговорност и сигурно и от проверки сме се страхували, срещу нищожни трудови възнаграждения. Аз лично така оцелях преди 36 години при първото си раждане, както оцеля и първият ми син.

лекарската професия е призвание на първо место а не бизнес. има лекари ходят в африка да работят без пари и с риск за живота им.

Предполагам,че и ти работиш без пари, ей така за бог да прости. Тези хора също имат семейства, които трябва да издържат, в магазините не може да се пазарува с ,,благодаря". Всеки труд трябва да е достойно заплатен, лекарите се грижат за нещо безценно-вашият живот. Дължим им поне признание, а във всяко стадо си има мърша...

В тяхното стадо мършата е повече от кадърните.

Е, как пък цялата мърша се събра точно в тази болница!

Тази престъпна безотговорност и немарливост е непростимо да се разминава с безнаказаност! Тая държава няма да я бъде след като в нея цената на два живота се плаща със безумни "забележки"!!

Немога да проумея, що за безумие е това. Как е възможно 9 месеца да носиш живот в себе си, минимум по веднъж на месец да ходиш на женска консултация, и за това време да не могат да определят кога ти е термина. И на всичкото отгоре да те приемат и да те държат още 14 дни да преносваш. И най- неукия "медик" да си, незнам как го допусаш. За капак и стафилококи си имат в АГ отделението. Що за безумие. А за наказанието - под всякаква критика. За мен това си е чисто двойно убийство, но не по непредпазливост, а направо умишлено. Да позволиш два живота да бъдат изгубени - единия в разцвета на силите си, а другия още не започнал. Безумие! По същия този начин убиха и други млади майки - Диана Георгиева от София, Запряна Коледарова от Петрич, и още много други здрави български майки. Има абсурдни наказания за какви ли не щуротии, а това да причиниш смъртта на двама човека се наказва със "забележка"

Некадърност, безхаберие, немарливост, надменност. И смърт на двама души. И за това само "забележка". Гнус и подигравка, нямам думи.

Не бива пък чак толкова тежки наказания !

... горките безхаберници! живи да ги оплачеш... какво ще правят с тези забележки!.. Да се чудиш просто... Обществото очаква присъди... някой си играе на "моля другарко" със забележки!!! В държава на умствено изостанали ли съм или на морално безвъзвротно пропаднали!!!

И още нещо - до обяд работят не едно място и получават една заплата - след обяд на друго място и още една заплата. А трети през 1-2 дни от седмицата ходят на трето място и оттам заплата. Е как може с осем часов рабогтен ден да работиш на три места и да получаваш три заплати?

А защо ходят да работят на няколко места,имаш ли мозък да го проумееш?! Боклук!

За да скубят пари от повече места, ето защо.Хем 2 заплати, хем на две места изнудваш повече хора за рушвети и пари под масата под формата на "избор за екип"

От употребените епитети се личи "прекрасно" възпитание и култура!Ако Вие сте лекар то заслужавате епитетите си в десеторен размер!!!

Арести за цапачите на социалистическото изкуство, мъмрене за смърт за бебе и жена!

За съжаление смъртни случаи с родилки и бебета се случват и в най-добрите болници и с най-добрите лекари. Но когато те подценят реалностите стават фатални последици. Много повече човечност и толерантност от СТРАНА на лекарите ще Ги предпази от грешки. Не всичко опира до компетентност. Много жалко за младата майка и бебето й.

Компетентността е на първо място

ВЪОБЩЕ НЕ Е ГАРАНЦИЯ, ЧЕ В ЧУЖБИНА ЩЕ НИ РЕШАТ ЗДРАВНИЯ ПРОБЛЕМ. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРИТЕ В ЕС Е КАТО КЪМ ХОРА ВТОРА КАТЕГОРИЯ!

не знам за коя страна говориш, аз живея в Испания и съм на съвсем друго мнение. Обслужването е наравно с всички, няма по-добри или по-лоши, нито те питат от къде си за да те третират по някакъв начин, по-различен. Ако имаш нужда от помощ, отиваш и ти помагат, независимо дали си черен, бял, зелен или розов, дали говориш китайски, иврит или български. Била съм свидетел как докараха преводач за едно момиче, с което не можеха да се разберат в бърза помощ, де тоз късмет в БГ!!!!

Интересно ми е какво пише в една такава "забележка"? Нещо от сорта не правете повече така и друг път не ги усмъртявайте направо, ами поне полуживи ги изписвайте - да си мрът по къщята, че да не страда "имиджа" на болницата?! Е..ти цинизма!

Нищо съществено не пише.Обикновено от сорта "Наказвам ................ бля бля със забележка".Подигравката е, че след 1 година наказанието ще се заличи (ако няма други нарушения) и съответния служител ще е чист като момина сълза.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ , КОМПЕТЕНТНОСТТА НА НАШИТЕ ЛЕКАРИ Е НИСКА. ЧУВСТВОТО ИМ ЗА ОТГОВОРНОСТ Е ОЩЕ ПО-НИСКО. И АЗ И МАЙКА МИ СЕ ПОСТРАДАВШИ ОТ ТЯХНАТА ВОПИЮЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ , АЛЧНОСТ И БЕЗОТГОВОРНОСТ. УЧУДВАМ СЕ, КОГА СЛЕДАЯТ НОВОСТИТЕ - РАБОТЯТ НА НЯКОЛКО МЕСТА, НЕ ЗНАЯТ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ, НЕ СЕ СПРАВЯТ ДОБРЕ С КОМПЮТРИТЕ.... НО ИНАЧЕ СА АЛЧНИ!!!!

Ako ги застрелям - Ще ме мъмрите ли?

Алоуууу, Дира!!!! Стига сте публикували само гадости! Нещо хубаво няма ли да пишете за него, а само изродщини да съсипвате и без това изстрадалите хорица в България?

на тези хора постановили това решение ще кажа:,, да ви се връща многократно и на вас същото" как може да се случват безнаказано такива неща? жалко за всички нормални хора в тая абсурдна държава

вдигнаха нагазанието за посегателство срещу лекар, но последните могат да правят каквото си поискат, защото НИКОГА няма да бъдат наказани. Такъв е животът в бантускотия. Драги ми смехурковци, хайде бегайте да гласувате за Волен, че му трябват още парици за к.ви..

Ще кажа за 1000 път - единствения начин в тази проклета територия да се появи жалко подобие на държава е разрешаване на свободното притежание и носене на оръжие! Тогава всеки ще си гледа работата, наляга парцалите и няма да го е страх от всякакви бежанци! Ама пък има риск да обърне оръжието срещу властта в един момент...

В нормалните държави ако е по вина на лекарите им спират правата до живот + затвор и кръвнина

Да бе, да. В норамалните държави завеждат дело с/у болницата и вземат луди обезщетения. Сега, ако под нормални държави разбирате Пакистан, там може и с камъни да ги убият.

Забележката е наложена от директорката на болницата.Най-тежкото наказание,което тя може да наложи е уволнение.Което значи закриване на отделението.Защото нови гинеколози ще дойдат едва след 10 г.Както се вижда от текста по случая работи прокуратурата и след нейното заключение ще последват строги наказания.Тъй че не бързайте с емоционалните изяви.

Брееей, много умно изказване, чак се засрамих! Я пак си помисли, че нещо не ти се получава!!! Ако щат да дойдат, ако щат да не дойдат!! По-добре болница де се затвори, отколкото да умират хора от некадърници!!!!!!!!!!!!!!

Долу съм го обяснил. Този експеримент беше направен в Смолян, правен е и в Ябмол, сигурно и на други места. Конкретно мога да ви дам линкове за дечица починали на път за друга болница. Лесно е да се изокаш във форума, нали не носиш отговорност.

И като се затвори болницата ще умрат десетки родилки и бебета.По-кротко както казах с емоционалните изблици.

"Защото нови гинеколози ще дойдат едва след 10 г." Ако са такива по-добре да не дойдат. Но те не могат да са други, връзкарите гадни. Хем мранкат, че нямали пари, хем си набутват децата с връзки при тях.

Това е проблем. Тези дни БЛС ще раздаде сипендии за млади лекари - 90% деца на колеги.

И ако "новите" са като тези, каква е разликата в риска да родиш на полето или в къщи и да предпочетеш "сигурното и безопасно раждане в специализирано болнично заведение"?

Положението в болниците е страшно. Смърт се носи по коридорите и не знаеш дали ще дадеш нов живот или ще вземат твоя, на бебето, което чакаш и на съпруга и родителите, които треперят за теб. Чувствам се ужасно. Страх ме е. Искам да избягам, но няма къде. Ръцете на смъртта са ръцете на лекаря, който искаше да ме остърже, а аз направих аборт в дома си от страх и затова съм добре.

Съгласна съм с Вас. Това е истината.

....съжалявам, но не мога да него напиша - Вие имате очевидно емоционален проблем и не е редно мнението Ви да бъде прочетено безкритично, вкл. и от хора без житейски опит. Човек да направи аборт в дома си, без участие на медик - това е недопустима постъпка....и ако в следващ момент, дано разбира се не Ви се случва, имате проблем, то моля не обвинявайте лекарите, а собствения си ум!

Тук само една дума ми идва на ум, за да окачествя тези, които са дали това наказание и тя е ИЗРОДИИИИ!!!! А такива изроди трябва да бъдат премахвани от здравеопазването и въобще от всякъде!!

За уморени хора от некомпетентност- забележка, за боядисан паметник-арест! Ега ти кенефа!

Е ТОВА Е БУЛГАРИСТАН!! НЕЩАСТНА ДЪРЖАВА, С НЕЩАСТНИ ХОРА!!

ИЛИ ПЛАЩАШ НА ВРЕМЕ ИЛИ СТРЕЛЯШ БЕЗ ДА ТИ ДРЕМЕ

Toni

Забележка? Не ми се говори просто.

Дано не се случва на никой това,но когато държавата не си върши работата- на обикновения човек не му остава нищо друго, освен да вземе закона в свои ръце. Поставете се на мястото на близките и как ще се почувствате когато разберете ,че виновните лекари са получили само забележка.

НАли вчера колещия алжирец бе хванат от наши хора от българско гранично село заедно с гръцки полицаи, докато нашите спят и ядат заплатки.

те за това вдигнаха наказанието за посегателство срещу лекар. Ама в един момент на човек му прищраква и как се вика, само почва да си прави законите

Здравейте, аз съм от Габрово и от 7 години НЕ ИЗПОЛЗВАМ УСЛУГИТЕ НА ГАБРОВСКАТА БОЛНИЦА И ЛЕКАРИ. Това са тотални некадърници и малоумници. Не искам да споделям стотиците истории на чисто идиотски лекарски грешки в нашата болница. Няма да коментирам как щяха да уморят и мен и по специално великият "доктор" Ангелов, който взема 25лв за преглед в частния си кабинет (посещавала съм го там същия некадърник е какъвто е и в болницата). Това тук в Габрово не са лекари, а сган от нискокомпетентни тъпанари. Всичките работят на частно и вземат по 20-30лв на пациент за преглед. Въобще не изкарват малко пари и не са бедни и нещастни те са алчни боклуци и не ги интересува въобще здравето на пациента. Ако случайно в габровската болница вземеш, че не умреш започват да ти правят изследвания, за да разберат къде са сбъркали.

Понеже Българина е тарикат и си мисли, че всичко трябва да му е даденост ще си носим последствията поколения напред. НЯМА ЛЕКАРИИ, които да заместят тези !!! неразбрахте ли, че неграмостността и нежеланието БЪЛГАРИЯ да се оправи зависи от управляващите през последните 15 години!

Защитиха докторите от саморазправа със закон. А кой ще защити хората от докторите? За кого не е очевиден факта, че да не се сатанизира тази професия и всички доктори, трябва да има наказани, уволнени и осъдени за такива грешки. Иначе - това не е държава, тя не защитава моите интереси и не може да изисква да си плащам данъците, например. Ролята на държават е да осигури справедливост за всички граждане, а не едни хора да хранят други втора, когато вторите за нищо не стават и никакви отговорности за действията си не поемат.

По принцип е така. Но наказанията не трябва да са уволнения. Щом е инкриминароно посегателството над "докторите" и те трябва да се наказват по НАКАЗАТЕЛНИЯ а не по административния закон

Хайде смръдливите журналя пак подхванаха лекарите. Абе не се занимавайте лекарите, които ви спасяват, а се занимавайте с политиците които погубват България бе хора. Кога ще ви дойде акъла в кратуните тиквени.

И какво са ти виновни тука политиците, бе?

Не са журналистите тези които убиват, "докторите" са.

От лекар до лекар има значение Виновните лекари за това не само, че не трябва се наричат лекари ами и трябва да са в затвор! След като са приели да носят "кръста" - лекар

Тази злополучна родилка е била "спасена" според теб, така ли? Ами да направят болниците погребални агенции тогава, защото явно не могат да се справят със стандартите за медицинско обслужване, но тези за погребални агенции ще покрият без проблем.

А зашо един кирлив нотариус го задължават да се застрахова за да не носи отговорност при грешки като изповядва сделки, а докторите никой не ги задължава да се застраховат за грешки - и ако недай боже нещо се случи застрахователите да плащат на ощетените? А в момента нито носят отговорност нито някой дава компенсации за загубите - колкото и да са нищожни..