Френското правителство настоява за увеличаване на пенсионната възраст

Решение по въпроса се очаква да бъде взето до края на седмицата, заяви министър-председателката Елизабет Борн

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като при нас да я вдигнат на 120 и като умреш да те кремират и да бачкаш в пясъчен часовник....

Да се работи цял живот. Няма нужда от пенсиониране.

Франция все пак не е Русия, където се живее средно някъде толкова.

Нали са богати, как така ще работят още, аааа няма кой да ги храни, а щом няма кой значи има нещо много гнило в системата. Основната причина поради която запада загива и търси война за да открадне нещо и да се спаси, но е късно, вече няма и кой да воюва.

А ако беше 67 какво ли щяха да кажат?

Май дойде време да връщаме гилотината!!

СОЦИАЛНАТА държава отива на кино.

Върви масово компрометиране на общетвените системи. Стъкмистиките яко помпат продължителността на живота, реалното здравеопазване ще е скъпоплатено, образованието - фиктивно, културата - бездарна перверзия.

Преди няколко години Франция смяташе да въведе 7 часов работен ден. А сега докъде стигнаха.

Тука си е 65, кога ще ни стигнат франсетата?

Така се издържат бежанци.

В Германия е 67...

Едното не изключва другото. Дори се допълват добре. 4 дневна работна седмица по 7 часа до 65 годишна възраст, не звучи толкова зле.

Стига лиготии, какви пенсии? Трябва да се бачка до гроб. И да научат плебса как да не яде.

А беше в Бг на 55 в пенсия, общ работник, учители на 50 г излизаха в пенсии. Лошо беше при бай тошо и прав бил Той, когато умра, ислам да ме сложите в ковчега с лицето надолу.. Да ми целувате задните части...

няма мнго хора да стигнат до тази възраст, след епидемията. Сигурно се страхуват, че няма да имат достатъчно кадри.

някой все пак трябва да хрантути новите тъмнозелени французи.

Не знаех. 10 години повече ли работим сега!

Това е заради на Макрон.....Да не викат , че е бабичка:)))

И в Испания

20

Да работят до 80години вие западняците и без това не работите а чакате на чужденците да ви врщат работата.

Ами след като политиците са напълно откъснати от нормалните хора, те си мислят, че всички работят на бюро и по цял ден си клатят краката.

Военните, полицаите и други също ги пенсионират рано.

Не, бе, при бай Тошо не се работеше изобщо. Само манифестации. Затова и тоалетната хартия беше с връзки, и обувките, и книгите, и всичко.

франсетата = франките = фрицовете = траките винаги са исали смъртта на българите и не само на тях!

..министър-председателката на Франция Елизабет Борн... типичен англо саксонски окупатор, узурпатор и мутант!

Все по-голямо става ятото патици, които определят настоящето ни. След Лайнен и Лиза, сега и тази!

Те дори си мислят, че това което правят е работа и затова смятат за справедливо да прибират едни яки пари.

Най-добре ще бъде /за уродите които управляват/ човек щом стане време да се пенсионира и да получава някаква смешна пенсия просто да умре! Така че има пари за мерцедеси и други глезотии!

Ама как бе така трябва и първата дама да се почувства млада като се върне на работа и забрише някой друг ученик , че тоя се взе за президент

по-скоро е почасово 35 часа на седмица,ако искаш работиш повече. Но не се препоръчва, защото ти ги взимат после с данъците. Както се казва и у нас, работиш на минимална, а другото под масата. А можеш и да работиш по-малко от 7 часа, но няма накои облаги.

плюете ли си, жалкари? и за франсетата започнахте да се грижите? ама те се пенсионират но 62, пък вие на колко? а един наш моряк на 67 получил криза на кораба в открито море! ма вие си плюйте франсетата!

Първо проверете в тези страни колко е продължителноста на живот и след това пишете глупави коментари.

схемата е следната: живота (но не точно здравето) на населението се поддържа чрез всякакви медикаменти и начини, за да може да се изнесат данни че средната продължителност на живота се е вдигнала. Въз основа на тези данни вече се иска повишаване на пенсионната възраст. В резултат имаме милиони възрастни хора които са полуживи но са поддържани чрез байпасове и стендове нарочно, имаме други които постоянно им се вдига пенсионната възраст, и имаме правителство което краде от парите за пенсия когато вдигне възрастта и икономиса от плащането. Това е схемата на повечето правителства по света.

това мъж ли е жена ли е трети пол ли е .... по-малката сестра на баба Яга ли е ... предвестник на смъртта ли е ?

Белите бачкат, черньоте и харбеските взимат

Защо не го направят на 75? На повечето млади не им се работи, а искат колкото могат да "изсмучат" от хората преди пенсия. Ако "сдаде" багажа преди това,пак ще е добре за "Тях". Който е доживял до 65-67 г.,заслужава си спокойствието на старини. Погрижете се за младите...но както изглежда,повечето търсят мекото на хляба.

Не е лесно... Лапнаха навремето едни пари, като превърнаха пенсионните системи в пирамиди, проблема е, че не може вечно.

НАЙ-ДОБРЕ Е НА 70.

беше Народна Република. Вече не Народна. А чия е? Май на мафията.

v amerika se pensionirah na 62 god sled 10 god samo rabota mandalei bei casino

Най-добре е бачкане до гроб, а който е болен, стар и немощен - е, чу се нещичко от към Канада за възможно решение на проблема.

Мдааа, мосю Макрон им повтаряше на франсетата “ще трябва да работим повече и по-усърдно” (разбирай за по-малко пари и до 75г) - ама те си го пускаха покрай ушите :-). Има много “бежанци” и джагали за хранене - ще трябва Шарл и Елиза да натягат в работа докато почнат да ходят с бастуна. Те розовите облаци не са вечни.

Като не успяхме да станем европейци, нека поне те да станат нашенци, да видят какво е да се ровиш из контейнерите...

Да се изплаща пенсия ли?! А, я така малко... Настройка на системата... Ааа... Можело... На 80 години ще ставате пенсионери. Етти спестени пари от пенсии!

Докато дърти венгери на издръжка на работещите стоят и взимат пари, то е нормално да мислят как да увеличат доходите си.

Koe му е мекото? Започнах на 18 и вече имам 26г трудов стаж, като за този период имам не повече от 10дни сумарно бо.ничен. До 65 ще направя почти 47г и? Ще цъфна или вържа? Добре,че от 15г съм навън та до момента от спестявания, и инвестиране имам нещо зад гърба. Майка ми има 42 г стаж и взима 400лв пенсия със все добавки и доебавки. А разни военни или канцеларски плъхове в полиция взимат над 800.. Тия като тая овца вдигат години, но докато един лекар или адвокат са с акъла си да кажем и до 75 могат да работят. Ако си в строителството или металургията иди работи до 70.. Работният ти живот трябва да е от примерно 20-22 до 55 и след това да имащ достатъчно пари да доживееш до 80 без да работиш. Но тия направиха пирамиди тия социални системи, а сега упорито се насажда идеята да нямаш деца и семейство, еднополови бракове и най-важна кариерата. Е работещите са на привършване, а паразитите и необразованите нарастват. Значи не възрастта е проблем, а тия бездарни политици!!!

Затва да се осигуряват на минимална и ако могат да бачкат само в сивия сектор. Системата като иска да те прецака, трябва да прецакаш системата. Законите са за данъкоплатците , а не за тия с панамерите.

Назрява революция.