Нов епизод в европейския скандал заради ромите

Нито една категория от населението не може да бъде превърната в мишена в Европа заради своя етнически произход.

Обратно в новината

Коментари - Нов епизод в европейския скандал заради ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това което Франция прави гонейки " с тяхно платено съгласие" циганите е типичен пример за лицемерие на държава която действа безскуполно по стари колониални правила . Някой задавал ли с и е въпроса защо западняците до скоро нямаха ромски проблеми ? Ами много просто ! Защото са изтребили циганите - някъде до крак ( Германия и Австрия чрез газовите камери при Хитлер ) , другаде почти до крак , а в трети държави просто са ги прогонили или не им дават гражданство защото не плащали данъци ??? ( Италия и др)- като че ли унас циганите масово плащат данъци и не крадат. Но за тази пародия с човешки права и самите роми имат голяма вина поради своята простотия и невежество! За разлика от хитрите евреи, които вероятно са преувеличили многократно Холокоста и така са получили милиарди долари компенсации, то ромите и до сега си траят за тяхния "Холокост" през време на Втората световна война , който е много по-брутален от еврейския. Крайно време е ромите да се образоват , осъзнаят и решително организират , за да искат компенсации в размер на стотици милиарди долар от западняците за превърнатите в сапун тяхни хора .Само тогава ще започнат да ги уважават, а не да се гаврят с тях давайки им по 300 Евро на глава за "доброволно " депортиране.

Еми не става права, без задължения.

Брюксел - столица на бъдещата циганска държава.

Хомо сапиенс, не звучи ли прекалено гордо за "тая група"!?

Младенов да вземе пример от Лелуш! Постянно нашите представители се държат като сгафили ученици -търкат крачета, извиняват се и са готови за всякакви санкции, щото да не пропуснем Шенген! Ама Шенген е като моркова за магарето... Нашата история е не по-малко велика от тази на Франция, ама нашите политици и депутати за "лош материал" и се държат като плазмодии!

Да бе, да в Белгия. Малко ли са останалите бандити тук дето правят какви ли не глупости на чужда територия, ами сега и цигани. Добре си ни е на тукашните българи и без тях. Да си седят там откъдето са и когато се научат на хиляди други неща освен да крадат и създават на никому ненужни други ситуации да заминават късето щат. Това важи и за не циганите т.е. другите граждани на света - българите. Първо да се култивират, че на света му писна от подобни паразити. Никаква Франция, Белгия или там която й да е цивилизована страна. Омръзна ни да слушаме само за пладнешки хайдуци.

Самонастанилите се роми и във Франция и в Италия и навсякъде не плащат данъци и такси. Неса закупили терен, а искат услуги - събиране на сметта, вода, ток...Какво право търсят щом нямат нищо?

До всички уважаеми роми: абе, кво още чакате и не заминете за Белгия?

Гледа т.н. цигани които се връщат от Франция. Не знам с какво се занимават там, но определено изглеждат не само по-богати от повечето българи, а да не говорим от своите събратя. Да не говорим, че част от тях въобще не приличат на цигани!

"Младенов отхвърли твърденията, че България не реагира на ставащото заради партийна и политическа солидарност с правителството на Никола Саркози." --- Като гражданин изисквам Младенов да даде ясни примери за своето твърдение! Това депортиране на цигани накрая ще се превърне в депортиране на въобще българи и румънци. А този некомпетентен външен министър, на който ние плащаме заплата, не си върши работата!

Не е некомпетентен, душка, компетентен е, но злонамерен към българския народ - българомразец. Кефи се когато циганите крадат, бият, изнасилват, убиват българи.

На някои европейски популисти не увряха тиквите, че тук не става дума за гонения, нито за мишени от етнически произход. Има закони, които многократно са споменавани и които многократно не са спазени от същите тези, които в случая биват наречени "цел". Европа няма единна интеграционна политика, но политиците и имат особено големи усти, най-вече като става дума да напълнят собствените си търбуси. Не дай си Боже, пък да им го кажеш в очите, че са жалки лицемери, ще има да те дебатират десет месеца, вместо да се захванат с някаква работа относно "етническите мишени". Програми и политики, обратни на тези, които се водиха до сега. т.е. - как да задържим хората по родните им места без да ограбваме труда им, защото и нашите, богатите страни произвеждат тези продукти, които малките произвеждаха, но в такива количества, че без унищожаването на малките нямаше как да продължим. Преди да отваряте големите си усти за права на малцинствата от педофили, изнасилвачи, убийци и други рецидивисти, ще трябва да се замислите и за правата на мнозинствата от децата, родителите и всички, които са жертви дори на вашата политика.

Колко от българите работещи в чужбина са на трудови договори а колко от тях заплащат и квартири ... това е въпроса , много евтино се спекулира с думата циганини , роми или римляни ... .Днес думата е за циганите утре ще стане дума за българите не за всичките само неизрядните платци . За това според мен става дума . Да се обслужват стари ,болни хора за 500 евро да се бършат старчески вмирисани западни гъзове да се плащат осигуровки и квартири това искат запада от нас . Искам да кажа , да не се минат използването на евтина ръка от изтока да бъде с пълна сила . Такава ще е много скоро съдбата на емигрантите ! Неизрядни са болшинството емигранти зад граница и това е факт ,знаем го всички .

Абослютно подкрепям! Думата цигани се използва за депортиране без да се задават въпроси. А сред тези цигани дали няма редовни и коректни българи се мълчи умишлено и според мен се прикрива всичко от страна на външния министър, който определено не е за тази длъжност!

По принцип съм против формирането на ромски и каквито и да било други гета, но това, което прави Франция въобще не е правилно. Като са толкова голяма работа, нека ги интегрират те. Много е лесно да ги натовариш на самолета и да ги пратиш някъде, както е правил и Хитлер.

Започва да лъсва двуличието! ЕС трябва да облагодетелства старите западни държави (пазари, работна ръка, свежа крър студенти ...), ама като излязат кофти неща - ние не сме ратифицирали такива договори! А какви сте ратифицирали??? А ние да не би да сме ги ратифицирали??(Ама кой ни пита!) Каруцата ЕС започна да скътца....

Да ги интегрират, като се наредят мъжете в редица и се наведат, а отзад Саркози с 2 тухли да им кълца топките. Някой ще каже: Няма ли да е болезнено? Отговора е; НЕ...Саркози ще си пази пръстите!

Не съм чел материла, но ме подразни термина "Роми" въ цял свят се наричат ЦИГАНИ!!!Ако някой иска да ме обвини в расизъм да каже на Франц Лехар да преименува оперетата "Цигански барон" и на Сарасате - "Цигански напеви" въ ромски напев и след това да се върне и да потвърди ОТГОВОРА!!!Стига с тези ЕВФЕИЗМИ!!!И без това изчезваме!!!

КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАШИ СТУДЕНТИ, ИНЖЕНЕРИ, ЛЕКАРИ - . ЦЯЛА ЕВРОПА ИСКА ДА ГИ ИНТЕГРИРА. ДОРИ ГИ ПРИКОТКВАТ!... НО ЦИГАНИТЕ ДА СТОЯТ ТУК, ДА СИ ЗАТВОРИМ ПЕЧЕЛИВШИТЕ ПРОИЗВОДСТВА , ДА СИ УНИЩОЖИМ ЕНЕРГЕТИКАТА И ИКОНОМИКАТА, СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО - ВСЕ В ИЗГОДА НА ГОСПОДА ЕВРОПЕЙЦИТЕ! НО ГОСПОДА, НЯМА РОЗИ БЕЗ БОДЛИ! ВИЕ ИСКАТЕ САМО ЕДНИТЕ, НО НЕ ИСКАТЕ ДРУГИТЕ! ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ТОГАВА ГОВОРИМ?!? ДЕМАГОГИЯТА ВИ ЛЪСНА С ЦЕЛИЯ СИ БЛЯСЪК!!! Това звучи много добре, че трябва приемащата страна също да интегрира ромите, а не само страните, от които идват. Това означава, че ромите ще се заселят в Европа и след десет години престой няма да се върнат в България, защото нищо не ги връща тук, т.е нямат къщи, децата им не учат, повечето не знаят български - с една дума, след 20 години престой в друга държава ще останат там завинаги, защото нищо не ги връща във България! Супер!!! Интегрирайте ги де, нали уж беше лесно! И кабелите взеха да ви крадат май вече!... Хайде, Франция, време е да излезнеш от ЕС! затваряйте си границите и се окопавайте с черните и арабите, желаем ви успех!!! Те много диктатори са го правели преди вас и не са успявали! Така че историята познава такива процеси като Холокоста на Хитлер! Явно Саркози ще го копира, пак успех му желаем, защото такива хора винаги биват съдени и умират в затворите след години на промяна на режимите!!! Успех, Франция, ще видим доъаде ще го докарате!!! Нито една категория от населението не може да бъде превърната в мишена заради своя етнически произход!!! Всички хора се раждат равни! - Декларация на независимостта, Томас Джеферсън.

"Младенов отхвърли твърденията, че България не реагира на ставащото заради партийна и политическа солидарност с правителството на Никола Саркози. Същевременно той смята, че българските граждани не могат да злоупотребяват със системите за социално подпомагане на другите държави от Европейския съюз." - но с българската може!

КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАШИ СТУДЕНТИ, ИНЖЕНЕРИ, ЛЕКАРИ .... ЦЯЛА ЕВРОПА ИСКА ДА ГИ ИНТЕГРИРА. ДОРИ ГИ ПРИКОТКВАТ. НО ЦИГАНИТЕ ДА СТОЯТ ТУК, ДА СИ ЗАТВОРИМ ПЕЧЕЛИВШИ ПРОИЗВОДСТВА , ДА СИ УНИЩОЖИМ ЕНЕРГЕТИКАТА И ИКОНОМИКАТА, СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО - ВСЕ В ИЗГОДА НА ГОСПОДА ЕВРОПЕЙЦИТЕ. НО ДРАГИ, НЯМА РОЗА БЕЗ БОДЛИ. ВИЕ ИСКАТЕ САМО ЕДНИТЕ, НО НЕ ИСКАТЕ ДРУГИТЕ. ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИМ?!?!?! ДЕМАГОГИЯТА ВИ ЛЪСНА!!!!!!

господине/госпожо, с цялото ми уважение, но нашите инженери, студенти и т.н не крадут, не просят и не се заселват на тумби кудето им падне!!! аз сам сугласна с френската дурява - от куде накуде ще се случва всичко това?! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като балгарски граждни,циганите са саответно сащо в европеиския саюз,което значи че могат да отидат кадето си поискат в рамките на сащия този европеиски саюз.ако крадат-там сащо има полиция да ги лови и да ги вкарва в затвора-там поне няма за кои да гласуват и да са облагодетелствани от това.маи има дискриминация....?

Това звучи много добре, че трябва приемащата страна също да интегрира ромите, а не само страните от които идват. Това означава, че ромите ще се заселят в Европа и след десет години престой няма да се върнат във България, защото нищо не ги връща тук, т.е нямат къщи, децата им не учат, повечето незнаят български с една дума след 20 години престои в друга държава ще останат там завинаги, защото нищо не ги връща във Бг. Супер

Гладна кокошка просо сънува, момче. :)))Слушай чичко си и се залавяй за интеграция. Защото както правилно са забелязали англичаните-благотворителността започва от дома-в смисъл не разчитай на "прожекти" от сорта дето си ги описвал тук.

Интегрирайте ги де, нали уж беше лесно и кабелите взеха да ви крадват май...

Айде Франция време е да излезнеш от ЕС затваряйте си границите и се окопавайте с черните и арабите,успех ви желая !!! Те много диктатори са го правели преди вас не са успявали така че историята познава такива процеси като холокостта на Хитлер явно Саркози ще го копира,пак успех му желая защото такива хора винаги биват съдени и умират в затворите след години на промяна на режимите!!! Успех Франция ще видим до каде ще го докарате!!!

Гражданино, много си зле! Който ИСКА да се интегрира във Франция няма проблем да го направи! Има безплатни курсове по френски, децата отиват БЕЗПЛАТНО в детска градина и в училище. ЕДИНСТВЕНО трябва САМ ДА ИСКАШ да се интегрираш, а не като родните мангали! Те, както и многото араби тук НЕ ЖЕЛАЯТ да се интегрират. Те си искат "собствения сос" - смрад, боклуци, кражби, измами, имами, ходжи, бради, чалми и т.н.