Коментари - Франция върна още една група роми у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно това,че все още има "защитници" на ромското ,от Франция един характеризира повечето роми като неизпълняващи дълговете /задълженията и наредбите и са с основна дейност -престъпност,и отхвърлят мнението на Фидел Кастро,че едва ли не това било втори холокост с упрека,че не знае история,а факта,че той се интересува вече от човешки права като революция,понеже в Куба у имало произволни репресивни арести на активисти за демокрация -равенство па задължения и права,като там някои са свръхобременени със задължения,има общо изоставане от авторитарния режим

Бе ,миещи препарати не им ли требват на франчулята?

Ромите (т.е. мангалите) ги е обзело голямо безхаберие. Не усещат, че един особен вятър повява и връща спомени от миналото. Братя цигани внимавайте и влизайте в пътя (доколкото можете), че този път няма къде да бягате. Анадола е зает, а и там въобще не ви искат, макар и да ви бутат в ръцете Корана.

Веднага да се депортират и експулсират всички френски граждани от наша територия, ако са останали такива - било то туристи, студенти или други!!! Смеете ли да скъсате отношения, както би направил цар ви Симеон Велики, или ще ме цензурирате? Иначе сте абсолютни поплюнкьовци и страхливци! Приятен ви уйкенд.

За има-няма 50 човека се говори вече месец, работата се раздухва и ни слагат навсякъде заедно с румънците които имат хиляди цигани за връщане. Струва ми се че България се въвлича доста тенденциозно в тази история.

Интеграцията може да стане само със стриктен контрол от страна на соц. грижи и отделите за защита на детето . Циганката ражда първото дете - посещение в дома където е регистрирана има ли условия за отглеждането му , ако е първо или второ дете и няма условия - нямат работа , всички живеят в една стая, без прозорци, мръсотия навсякъде , нямат платена сметка за ток, вода и т.н. и се разяснява какви условия трябва да осигури на децата. При раждане на трето дете и при проверката, мизерията е същата, детето отива за осиновяване. Детето ще бъде интегрирано , а неинтегрираните циганчета ще са само две. Всичко останало ще е наливане на пари в каца без дъно ...

само и индийците да не почнат да ни "връщат" ромите, че тогава го закъсахме...

а не може ли да се каже без чуждицата "интегрирам"(в обществото) - например: циганите да се приобщят

не може !!!! както се вижда от всички текстове и интернет чуждиците напълно са превзели българския език ---- то и повечето млади хора не знаят коя е българската дума --- тъжно но факт !!

По новата наредба на етажната собственост всички живеещи във входа трябва да са адресно регистрирани . След като попълних документите касаещи моята част ,поразгледах какво пишат и другите -оказва се ,че в нашият вход няма квартиранти ... Да но има и те са около 40 % от живущите а ние сме само 5 апартамента и се познаваме всички . Аз не знам тези наематели какви са цигани ли , престъпници ли , педофили ли или кавито и да са . Тяхните имена данни не фигурират никъде . Но аз не се коркам , ако стане някое пресъпление ще чета и ще се фукам ,че се разминавам с тях ... ама това не е само в моя блок !

Чета част от циганите наели апартаменти а други живеят в лагери . Да виждате нещо осъдително или нередно в това ? Има ли сред тях хора с криминални прояви или като убийците на Борилски ? Мургина и Толото интегрирани ли са ? Ако полиция влезне в нашият блок и започне да изкарва нерегистрираните се провинциалисти няма ли да е същото положението или ще е по -различно ? В София се живее и пътува нормално само като има 3-4 празнични дни , колко са нерегистрираните тук ? А колко ли са нерегистрираните в чужбина особено работещите като домашни помощнички , берачите в различните отрасли , а работещите в строителство . Защо след като има толкова криминални репортери не се направи предаване и не се покажат какви са тези хора - крадци ,убийци или канибали . От държавните органи да сте чули да има някакви негативи срямо завърналите се ! То само с плюване не става . Вижте ник : БЕСЕН" какво пише !

ЗАЩО ,БЕ ЗАЩО !

ощи ина Силиманчу

Сега франсетата трябва да спрат да ни критикуват, че не можеме да интегрираме циганите. Показаха го демонстративно, че и те не могат.

Аз съм във Франция и скоро се пребирам в бг , не ми се харчи пари за билет , за това ще кажа че съм ром :)

Направи ми впечатление следното: "или да се регистрират, или да напуснат" и в мен напира следния въпрос. Ако не са регистрирани, това предполагам означава, че не могат да получават и помощи (за което се ПРЕДПОЛАГА, че са там). Ако обаче не получават помощи, тогава с какво преживяват. Много ми е трудно да си представя, че са се хванали на работа, то това е за простите, демек тези, дето си мислят, че пари се изкарват с труд, а не по други, по-тарикатски начини, при това много по-печеливши от честния труд. И понеже непрекъснато се говори за интеграцията на ромския етнос искам да попитам следното: Да сте чули някой циганин да е казал, че иска да бъде интегриран? Аз не съм. А хората са го казали - насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш! Не обичам да глобализирам и ще бъде лъжа, ако кажа, че няма свестни хора и между тях. За по-голямата част от тях обаче е много ПО-ИЗГОДНО да НЕ бъдат интегрирани, защото това им гарантира живот на гърба на държавата, много права и никакви задължения и както се вижда - екскурзии из Европата, каквито аз, с моите почти 30-години трудов стаж не мога да си позволя.

А защо няма наказания , защо телевизията показва как се уреждат бракове за пари а държавата липсва - ако беше по Тошово време нямаше ли държавата да изпрати няколо милиционера и да се спре тази диващина . Да си чел някъде за повече права за какъвто и да е етнос , защото аз не само ,че не съм чел но съм убеден ,че такъв няма и конституцията не го позволява ! Посочи един такъв тест или линк от където да виждаш подобн законодателен текст . Прочетох подробно написаното от теб и честно да ти кажа ми хареса :)))

не съм расист. Не мога да приема обаче моето задължение за данъкоплащане и в същото време да се интегрирам с хора на които държавата не внася здравните вноски, а от други свои въбще не търси данъци защото нямали доходи. Както и за различен аршин към социално слаби български граждани, на едните да се дават помощи, а на други заради няколко стотинки да се отказва "енергийна помощ" за предстоящата зима. Цялата ситуация, с данъкоплащането и данъкоНЕплащането, е целенасочена към унищожението на определен етнос. /справка "Програмата Ран и Ът"/

Някой има ли представа как е "циганин" на френски и изобщо има ли друга държава в света, където ги наричат "роми"?

Циганите никога няма да се интегрират, не само защото не могат, а защото и не искат. Ние сме били расисти...хахахха

халал да са им на французите

Абеееее, да ви скоча на фасона и на французите, и на "старите" европейци!То бива двуличие и двойни стандарти ама чак пък толкова! И Саркози - този пък е французин колкото и аз: унгарски евреин баща, емигрант във Франция!Ела ме ритни , както се казва... хахаха

Те още са роми, но вече роми франкофони.

Не ги е срам! Не е демократично! Не стига, че не им дават издръжка, ами и ги гонят! За каква демокрация говорим?!

Ами, айде със същия учтив тон и при спазване на гражданските им права, да ги помолят да заминават за Индия. И да се споразумеят с Индия тези 5.7 млрд. годишно давани от ЕС за интеграция на циганора, да ги получава тя (Индия).

в северен дортмунд са си направили бивак в парка , циганките проституират по цигански и като забременеят абортират за наша сметка. мамицата ви ромска - марш у булгаристан

Само 31 бг циганина ли пречат на французите? Далеч, съм от мисълта, че във Франция пребивават само 31 нашенски мангала. Което значи, че останалите си натискат парцалите и са по-примерни. По-примерни отколкото в Бългрия

И ние можем да ги интегрираме - в пещите на ТЕЦа.

По една телевизия, от Брюксел директно, външния министър Николай Младенов преди малко обясни проблема с "репатрирането" на българските граждани от Франция, където важели някакви си закони. Не се каза нищо по въпросът за интеграцията на данъкоплащащите с данъкоНЕплащащите в България, но се разбра че МнВР сътрудничи на Франция за да се спазват законите им. ДОБРЕ СТЕ ПРИСТИГНАЛИ В БЪЛГАРИЯ, ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ! За вас има подготвени специални клинични пътеки при така планираната вече здравна реформа и се очаква да си внесете дължимите здравни осигуровки в срок, за времето прекарано на френска територия. "Добре сте дошли, отново пак, в Абсурдистан!"

Около 20 години им трябваше на французите да разберат , че циганите не са българи.И италианците почнаха да се усещат ама късно.

В всеки случай печелят само циганите. Те направиха си екскурзия, за връщането в България спонсори на авиобилети са французите и допълнително по 300 евро ще получат. По късно пак ще се върнат в Франция. В Евросъюза няма вече граници и прверки на КПП-ета между държавите членки.

Грешиш....в Шенген няма граници и проверки по КПП-ета.

Този,на снимката,може ли да обясни с какви мисли,цели и намерения е тръгнал за Франция?

Да върже двата края и да не му умрат от глад децата предполагам. Не е отишъл да види айфеловата кула 100%.

Е, не е тръгнал да се интегрира на 100 % съм сигурен

еми ... с добри намерения :))))

Здравейте, братя! Интеграция, интеграция и пак интеграция!

Кой ще гарантира, че сред тези цигани няма и българи? Не съм чул циганин да си плаща наем! Явно стана гонка българи и румънци, както се и очакваше. И по този въпрос ние правителство имаме ли? Освен да рита топка този премиер друго може ли? А външен министър имаме ли? Досега четях само как румънците си защитават гражданите, а българите мъчат както винаги. Сега на румънците ще налеят милиарди за проблема с циганите, а нашите щото си мълчат угоднически, ще трябва да решат проблема за своя сметка!

Предложено им е да се регистритат или да напуснат страната. ТЕ са избрали второто...какво се приказва за "изгонване"?! И не лайте срещу европейските страни, които спазват както закона за права и привилегии, така и за ЗАДЪЛЖЕНИЯ! Само в България, циганите имат единствено права и привилегии - БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Вината не е на циганите разбира се, а само и единствено на Държавата, която определено не си върши работата.

нали се сещаш как са ги "помолили". а сещаш ли се колко знаят френски като се сетиш колко знаят български? що говориш глупости?

...казах предложили, не помолили и никой не е длъжен да ги моли. Няма страна в Европейския съюз, която да не осигурява преводач в такива случаи и не само...при задържане примерно в полиция и т.н.

е няма да ги гонят вече това беше..вчера гледах фр новини и са решили, че така се показвали човешките права-спират експулсирането. според мен по-добре за България, даже ще е добре, ако ГЕРБ им даде по някакъв начин пари и да се изселят всичките някъде.

Аз даже бих дала някой лев за да ги изкарат от тука . Да ги интегрират . Тука никой не може да се справи с тяхната интеграция .

Разплаках се.... Абееее, французиииии, не ги гонете бееее, интегрирайте си ги!!!