Франция ни плаши с изолация заради ромите

Правото за свободно движение на граждани от Румъния и България в ЕС може да бъде ограничено, докато не предприемат ефикасни действия за интеграция на ромите.

Обратно в новината

Коментари - Франция ни плаши с изолация заради ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво се получава в крайна сметка - западноевропейските страни се оказаха прочистени от циганската напаст, благодарение на "усилията" на нацистите по време на втората световна война.Стотици хиляди от тях "излетяха" през комините на фашистките концентрационни лагери и наверно западноевропейците тайно благославят Хитлер за това! Докато по-толерантните народи и правителства на повечето източноевропейски страни успяха да запазят живота на своите малцинства /цигани и евреи/,за което наверно пък тайно съжаляват. Защото,покрай прогресивно нарастващата циганска напаст,сега трябва да изтърпят и демагогските упреци на западните си хегемони,че не правят достатъчно за "приобщаването" й в своето общество! А за един период от 20 г. още, се очертава чрез това,което е под полите на циганските жени този етнос да превиши българския елемент и да заеме доминиращо по брой положение в страната ни.. Т.е. това,което се случи в Косово...По последни неофициални данни в момента на едно новородено българче се раждат две турчета и четири циганчета!

Значи им плащат билетите за София + 300 Евро награда, вместо наказанаие? И къде е българското правителство във всичко това? Защо мерки не се взимат за защита на българската позиция в ЕС? Защо Борисов мълчи? Време е правителството да вземе мерки срещу този претъпен етнос.

И какво прави правителството на Борисов по случая? След толкава усилия да влезем тоя малоумен ЕС, накрая и едната привилегия от него-свободното пътуване в съюза ще загубим заради липсата на адекватна политическа реакция по проблема. Защото ако имаше кой да защити истинските български граждани и види сметката на ромите, до подобни заплахи за налагане на ограничения върху страната нямаше изобщо да се стигне. Време е да се вземат мерки срещу всички престъпни отрепки от този етнос и да се защити България срещу санкции наложени заради наглите им престъпления. Да се демонстрира, че сме способни да се справим с тях.

Да си призная, вече не ми се ще тази привилегия да се движа в ЕС, за да слугувам на самодоволни и самовлюбени западняци. Ако имах селски двор или работа в България, щеше да ми е все едно дали сме изолирани, дали сме в Шенген, дали сме в ЕС.

Цветанов да се захваща с битовата престъпност! Ако забелязва, тя се оказва точно толкова опасна, колкото и бандитизма по високите етажи. Майната им на правозащитниците на малцинствата, ние имаме ли държава или не! България в Европа ли е или в пустинята!? Българите граждани на ЕС ли сме или на Сиера Леоне? Ред трябва в нашата къща! За нас! Масирани полицейски нахлувания в гетата за профилактика. Ако циганска банда вилнее, да хванат най-близките 4-5 мангала и да им разкажат играта. Да се оторизират доброволни отряди за отдалечените населени места, за да пазят дворовете и бабите по селата. Ама, "нямам работа, крада, за да ям" - хайде тогава в трудовия лагер и 2 години безвъзмезден труд за държавата, бригади от по 5 човека и двама въоръжени охранители с тях. Да залесяват, да чукат камъни, да копаят полето. Фирмите, които наемат такава бригада да се освободят от данъци за 2 години. Вместо да им дават социални на ръка да ги хранят в тези лагери и да плащат на педагози да ги учат на четмо и писмо. За две години все ще научи, как да си изкарва хляба с труд в ЕС. Ако не да гние в затвора. Да се пипне законодателството - всеки гражданин да има правото да защитава живота и дома си от недоброжелатели, които са прекрачили прага му през прозореца. Няма българин, няма турчин, няма циганин! Няма такава ми е традицията да крадем! Това е закон и да важи за всички джебчии, търгаши, "алпинисти", "търговски представители", "анкетьори" и др. професии. Да се търсят източниците на доходи - от бивши депутати и лобисти до циганина!

Изглеждаш на прекалено тъп, за да схванеш какво ще ти кажа, но ще опитам.Когато преди 20 г предшествениците на БСП управляваха, нямаше никакви, ама никакви проблеми с цитаните.Кротки, ходеха на работа и на училище.А като видеха полицай, бягаха на другият тротуар, камо ли да се разправят, или недай боже, да му посягат.

Не е важно колко и как се чете а какво ще се разбере . Въобще не става дума за циганини а да върнат емигрантите тук , да не им цапаме държавичките и да не им подяждаме парите . Трябва само чинно да си плащаме за членството в Е.С и за европейския парламент ! Взеха ни лекарите ще вземат и сестрите ще вземат и учените хора и напредък ще имаме ама на кукуво лято .... Защо не експулситрат лекарите и учените хора ,защото така ни унищожават ... Утре мен и вас ще ни прави клизма фелдшер и много ще ни боли до толко ,че ще цвилим ... Да скоро ще върнат майките , сестрите , жените и всички работещи на вън и тогава ще стане страшно , ама много страшно . С повод или без повод това ще стане , нали знаете вица за заека с шапката бит, бит и пак бит .

от тунеядците ни със слънчев загар. Щели да опоскат социалната им система, както това вече е сторено в България. Друг е въпросът къде е баланса в "опоскването". Дали Ахмед Доан - т.н. балансьор, не е една дребна пиранка пред акулите - мафиоти - олигарси? И понеже, на циганина, на босия, на мизерстващите пенсионери "НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ЦЪРВУЛИТЕ", отклоняват общественото внимание с "Франция ни плаши". "Снежната топка" от неразрешени социални проблеми вместо да се стопи... просто ЩЕ ЗАВРИ, когато му дойде времето за изборите след 1 година.

6 септември 1885 г. На този ден българският народ дръзва да обяви своето Съединение, след като сам, да не кажа самотен е отхвърлил правото на силните да се разпореждат със съдбата му. 6 септември Предстояща изолация на България и Румъния ще бъде обсъдена на безпрецедентна среща на 6 септември на вътрешните министри на Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Испания и Италия..... ...всичко се върти

Ха! Много си прав, брат! Има символизъм. Какво ли ни чака след това "шести девети"?

И пак Франция ни цака, както през 1919г. в Ньой.

Що пищите, че никой не ви иска циганите! Вие колко цигани приехте от Афганистан и други подобни държави! Защо позволихте на мангалите да се размножават и да ви доят! Бият ви, крадат ви, плащате им сметките и после другите ви виновни! Знаете да ревете по форумите, но когато тумба цигани бият някой българин се спотайвате вкъщи! Жалък народ!

ей за това където видя французин - го шамаря. тея педали ако ние не ги поставим на мястото си - летят в облаците! как така ще екстрадират хора, било то и роми. нали и Франция и България са част от ЕС?! Разбирам България да не е част от ЕС и тогава да екстрадират хората... не че принципно цяла Франция не е пълна с цигани... Само че там "циганите" за нещо такова почват да протестират, да трошат по улиците, да палят коли, да целят куките с камъни и тн...

Абе ако страните от западна европа запушат устите на разни тамошни лигави организации за спазване на правата на човека можем да решим проблема с циганите много бързо... през комунизма циганите не смееха да преминат на по-малко от 20м от милиционер и се криеха да не ги види...В автобуса, когато някой възрастен човек им направи забележка за неприличното им държание те слушаха и изпълняваха, защото знаеха какво ги чака в районното ако се заядат...

Да но по Живково време всички работеха и имаше хляб за всички и за циганите / не всички/ и това е било достатъчно . Разрушиха заводи ,предприятия разрушиха селското стопанство изкраднаха парите не само от пенсинния фонд но и до всичко което се докоснаха и не краднаха малко а краднаха като за сто живота ... Лягал ли си гладен , ама толкова гладен ,че да не можеш да заспиш , бил ли си в чужбина да бършеш миризливи старчешски задници . Много хора са го изпитали това на гърба си аз само съм чувал близки са ми и вярвам защото нямат мотив да ме лъжат . Не споря с теб имаше ред едно време . Само допълвам . А колкото до " много бързо... " не става така , престави си ,че утре от "Запад" кажат , ами българите ни пречат защото не спазват правилата крадат от фондове и от къде ли не ... може да се справим много бързо... Това което си го милиш ти , може да го мислят и за теб .

Хем така, хем има и нюанси. По Бая ти Тошово време имаше работа, но и живота беше по-проZт. Ако циганите искат да имат работа ще трябва да се пообразоват малко - нещо от което те упорито отказват, а работата за лопатаджии и метляни експертки намаля.

Работа има и сега. На полето. Ако си забелязал пустеещи ниви в БГ има навсякъде. Ама циганин с лопата виждал ли си ???

Алоооооооо Французоиките, ТОВА НЕ СА БЪЛГАРСКИ ЦИГАНИ,защото колкото са Български толкова са и Френски,Италянски,Германски.Сега искаме от вас да ги ИНТЕГРИРАТЕ иначе дело във страсбург,разбрахте ли бе...

Заради няколко стотин цигани ще страдат всички български граждани и то заради калпавите ни закони.Отива Манго в чужбина,прави някаква беля и го изгонват и му пишат името в компютрите,за да не бъде допускан повече в тази страна.Връща се в България,заявява че иска да се пише с българското си име Манол,сменят му личната карта и паспорта и пак цъфнал в тази страна,но в компютрите му няма това име и стои докато го изгонят пак.Сменя си пак името с циганско,защото заявява,че насилствено е прекръстен и ...перпетуум мобиле.

ЦИГАНИТЕ НАВСЯКЪДЕ СА СИ ЦИГАНИ, НАЗАВИСИМО КОЯ Е ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО СА СЕ РОДИЛИ . ТОВА ПЛЕМЕ ИМА САМО ПРАВА И НЯМА НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. ЩОМ СА ТОЛКОВА РАВНОПРАВНИ ДА СЕ НАКАРАТ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГРАЖДАНИ. ДА НЕ СЕ ПРИЛАГАТ СПРЯМО ТЯХ ЦЕЛЕВИ ПРОГРАМИ И ДРУГИ ГЛЕЗОТИИ, КОИТО ГИ ПРАВЯТ САМО ПАРАЗИТИ, А ДА СЕ ЗАСТАВЯТ ДА РАБОТЯТ И ДА СИ ПЛАЩАТ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ГРАЖДАНИ. ТОВА ОБАЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ ДОКАТО НЕ ИМ СЕ СЪЗДАДЕ ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА. ДА ВИДИМ ТОГАВА КАК ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, КАТО ТРЯБВА САМИ ДА СИ ОСИГУРЯВАТ ЖИВОТА. СТИГА СМЕ БИЛИ РОБИ НА ТОВА МЪРЗЕЛИВО И КРАДЛИВО ПЛЕМЕ.БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА ГЛАСИ"КОЙТО НЕ РАБОТИ, НЕТРЯБВА ДА ЯДЕ!" НО ЦИГАНИТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ, А И НЕ ИМ ИЗНАСЯ. ПАПКАТ СИ , КРАДЪТ НИ, УБИВАТ НИ И ВИНАГИ СА ПОД ЗАКРИЛАТА НА ЗАКОНА, ВИДИТЕ ЛИ ,НИЕ ТРЯБВА ДА СИ ТРАЕМЕ, ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛОЖИМЕ ПРЕД ЕС. ВСЕ ПАК САРКОЗИ Е ПРОУМЯЛ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА. А НИЕ КОГА?

Знаем ли какъв е мъжът ти , знаем ли каква си ти . Крадете ли не, от заплати ли живеете или от нещо друго ... Това "викане" много подозрително . Аз имам само задължения и само задължения !!!права според закона . Може ли да ми посочиш едно писмено приемущество за цигани. Не съм беден ,цял цивот съм плащал и сега плащам много виски осигуровки , ден нямам като безработен от когато работя а това е повече от 20 години , три пъти съм бил на почивка защото работата си е моя ! Има безработица , аз работя семейството ми работи . И аз мога да си напиша ник "баш българин" но нищо няма да се промени . Да се прилагат законите и аз съм за това , да се спрат всички помощи на мнимите майки и инвалиди и аз съм за това , да се вкарат в затвора крадците и аз съм за това . Миризливците да не се возят в автобусите не зависимо какви са , пияните младежи да не чупят бутилки на детската площадка и да не пикаят пред блока ми и да крещят посред нощ и аз съм за това . Франция ще върне само 13 човека и то не с крими досиета или нападали полицай, това е съмнителното не вярвам да е проблем за Франция да ги интегрира тези хора , защото след като ги върнат тук при тази безработица ги очаква нещо много страшно - ГЛАД ! Дано да се хванат някъде на работа защото другия вариант е да крадат за да не умрат , но замисъла е друг и е за всички в тази страна ... И при българите има много изключения , не всички са крадци , вярно всички паднали правителства се обвиняват в кражби за невиждани размери но , не всички са такива крадльовци

...отдавна съм забелязал, че нито си проZ, нито си тъп. Циганин не знам дали си, но ако и да си, това не променя нищо. Думите ти са прави. Евала.

Приятел, тук говорим за тези с асоциално поведение. Другите не ги обсъждаме, защото едвам ги различаваме от болшинството граждани, които имат дом, работа, семейство, за което се грижат. Радвам се, че успяваш в работата си. Аз съм българка, но сега нямам работа и се лутам, търся, уча се, мисля, надявам се. Живот! Но, никога няма да товаря с грижите и нуждите си другите хора.

Защо циганите са ни трън в очите? Защото те се характеризират със склонността си към престъпления. Но не само циганите имат такава склонност. Не малко българи, а и други етноси имат такива склонности. Следователно въпросът не е до малцинствена интеграция, а до борба с престъпността.Ако държавата се справи с престъпността тогава няма нужда от интеграция на малцинства. Но за съжаление престъпността се закриля, а това значи и че се стимулира от държавата, независимо кои са на власт. Примери:1. Съществуват частни леярни /без значение циганин или друг етнос работи там/ с което се стимулира кражбата на проводници и битовата престъпност.2.Разрешена е търговията с вещи втора употреба /разбирай крадени вещи независимо от циганин или от друг етнос/ от подозрителни с бизнеса си лица. Никак не е трудно да се изготви списък на крадените вещи в България, да се публикува в интернет и който търгува с такива вещи да се провери от полицията. Ако пак няма ефект,т.е. полицията не си върши работата, тогава със закон да се забрани такава търговия. Тогава със сигурност битовата престъпност значително ще намаллее. Но всичко това зависи от правителството, а то явно предпочита да прав шоу на тема борба с престъпността вместо ефективна дейност.Едно истинско правителство само за един месец ще се справи с битовата престъпност, но такова очевидно все още няма.Интеграцията трябва да е в посока на справяне с престъпността независимо от етноса. Тогава етносите сами ще се интегрират, но явно това не изнася на управляващите.

да припомня какво се случи в канада наскоро- първо отмениха визите за чехи и унгарци, веднага след това пристигнаха мангалите им и като резултат визите отново влязоха в сила. така че ако говорим за отпадане на визи за българи за канада и америка -ще има още доста да чакаме. и още-ако сте забелязали от е-пресс на срещата на външните министри на ес, която трябва скоро да се проведе във връзка с циганския проблем, ще присъства и представител на канада. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Никой не ще нашите смрадливи, гадни и крадливи мангали... Защо? Нека ги покраднат тях малко...

Циганите не са част от българската нация , култура и общество. Просто имат български паспорти. Трябва да има начин да им се отнемат съответните документи, например по френски маниер да се обевят за заплаха за националната сигурност / което си е живата истина / и да се транспортират в югоизточна посока.

Тези пък се уляха да ни поучават, наставляват, укоряват и т. н. Е, то пък само унижения. Като толкова не ни искат, да ни махат от ЕС.Из държавите им милиони араби, мюсюлмани, негри, а те за няколкостотин циганина пропищяха. Ние сме им най-големият проблем на тези "велики" държави, но нищо, то колелото на историята се върти и те ще разберат след няколко години къде е истинският проблем.

И на мене ми писна! Големите европейци, няма що! Ами като е толкова лесно интегрирането на циганите, що не вземат те да ги интегрират? Нали сме вече една общност? Ама така не им изнася на великите французи:(

Целия проблем си е цигански! Толкова са глупави, че като бягат към обетованите земи, се движат по цели катуни! А бе будали- една фамилия като се пръсне на няколко места не се забелязва и не прави впечатление. А нашите тъпанари цигани искат да са в някакво си френско Столипиново. Е така не става, и там няма как да ви интегрират франсетата. И най-важното- бачкане трябва, и плащане на данъци и таскси!

Къде са европейските проекти на българите ?

Всичко,което се говори за циганите,се свежда до две съждения. Първото всички те са безделници,крадци,търговци на наркотици, и са във вреда на нормалните хора. Други пък казват,че те са като всички останали хора и имат същите права. И първото,и второто съждение не решава основния въпрос как да се процедира с тези цигански табори,които скитат по Европа,търгуват с наркотици,просят по улиците,крадат всичко,което е неохраняемо,не работят и не учат. Те не са безопасни за останалите граждани,заплаха са за обществото и са в тежест на държавата.Но от друга страна,те са хора,като всички останали жители на Европа,те имат права,имат и задължения,които обаче пренебрегват. Циганският въпрос има много дълга история. В по-ново време,Хитлер и Сталин са го решили много просто. Те са ги унищожили. Впрочем,именно поради тази причина те са изчезнали в Германия,Франция,Испания,Полша и т.н. - там където фашизмът е довел този въпрос просто до физическото унищожение на този народ. Както,впрочем, и евреите.Но евреите след войната успяха да се утвърдят в Палестина и да създадат своя държава. И причината,поради която ООН прие такава резолюция по отношение на евреите,беше точно такава,каквато би могла да бъде и по отношение на циганите масовото изтребване от страна на нацистите на един цял народ. Разбира се, българите и румънците също не искат да имат в страната си такова количество цигани,тъй-като това е един много голям товар за тяхната държава и общество.С какво те са по лоши от същите тези французи или немци? Циганите по принцип са живяли из цяла Европа,,но след войната са останали само у тях в такова количество. Но идеята за създаване на циганска държава по подобие на еврейската има и един друг аспект. Самите цигани не искат да имат собствена държава! Ако много народи по света биха искали да имат своя държава,даже воюват за това,то у циганите има една особеност те не желаят да живеят в своя държава! Тъй-като тогава ще им се наложи да работят,да се учат,да строят къщи,да сеят пшеница... Идеята ми е, да започне този процес на създаване на циганска държава с помощта на същите тези французи,немци и италианци. Защото,в противен случай остава вариантът на нацистите. Берлускони ги изгони от Италия,Саркози ги гони от Франция и те няма къде да се денат в Европа. Ще се връщат отново и отново в по-богатите страни,и пак ще ги гонят отново и отново...Докато народът на Франция, Италия и т.н. не избере още по-твърд политик - от типа на Хитлер,който ще реши набързо циганския въпрос. Това е преводът на коментара в руския сайт. От своя страна мисля,че в идеята за създаване на собствена държава на европейските цигани има резон и основанието и е същото,каквото и за евреите извършен геноцид над тях в Западна Европа. А за място на новата държава няма нужда да ходим далече Косово напълно пасва за целта! Там е събран целият криминалитет на Европа,не работят,търгуват с наркотици и човешки органи,живеят от помощта на Европа. Тъкмо ще се състезават с шиптърите в тази област, а също и ще се види кой ще надделее в Косово по плодовитост...

В Б-я по-не-интегрирани са българите,особено квалифицираните и образованите,те са на заден план от десетилетия, а най-много ресурс се изразходва за турските роми,например на тютюнопроизводителите се дава бонус за зле свършена работа по 100 млн всяка година,а те от няколко години се правят на ниско-способни за ре-структуриране,но и изразходиха държавния резерв,както и другите турски фирми,които получиха договори и стотици милиони в РБ,но пак за несвършена или много зле свършена работа..Българите и българските роми са в най-онеправдани позиции за професионална реализация и социална интеграция в РБ

Хайде стига сте коментирали Франция и Западна Европа. Крайно време е българското правителство да се занимае сериозно с въпроса за масовото изселване на българи и цигани, където и да е в Европа. Как България ще стане истинска европейска страна, когато няма да има българи, ангажирани достойно с нейното развитие ?!

Брей, ногу тулирантнъ тъз Франсиъ, брях!

ЗАПОЧВА СЕ,ГОЛЯМОТО РАЗДЕЛЯНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ,ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ :))))))))))))

Алооооо, Младенов..., ти като външен министър не трябва ли да протестираш против такива дискриминационни мерки? Баси некадърниците.....

Не евекадърник а соростут.Т.е. илюминат. Човек на футболния гений наречен още тиквата.

Ами вие що си биете негрите, бе ?

А когато купувахме френски корвети? Трябва да има бойкот на френскитe стоки и автомобили - иначе няма уважение.

Правилно, не може хора , които слагат женски полов орган на носа на колата да ни притискат и поставят ултиматуми.От край време франсетата са били пълни съединители.Да влезнат там от където са излезнали.

Връщат ни едни човекоподобни същества,а би трябвало да положат максимални усилия за тяхната интеграция.Къде изчезна лозунга на Революцията от 14.07.1789 година, а именно "Liberte,Egalite,Fraternite" или той важеше докато кръцнат главата на М.Робеспиер,С.Жуст и няколко десетки други такива.Като се смятат за център на европейската култура да направят едно "демо" по интеграция на мангалите та дано е те прихванат малко лусро и лицемерие.

Пиер Льолуш е изненадан от румънските и българските коментари, които обвиняват Франция за депортирането на роми. Пак, разбрал коментарите, както му изнася! Това не са единствените цигани, които нарушават европейските правила и са върнати в страната си. Сега ние коментираме двуличието на Франция, която обяви, че 1000 циганина застрашават социалната й система. Когато трябваше да се използват всичики средства, за да се разбият социалните и икономически системи на страните от Источна Европа, от ЕС пропищяха, че у нас малцинствата и мечките нямали права, липсвала ни толерантност към другите и етническа търпимост, другите имали майчин език и етно традиции. "Приеха" ни в ЕС без никакви условия относно незаконните етнически партии във и извън управлението. До ден днешен в България полицията наблюдава престъпленията на циганите и не смее да приложи законови мерки в гетата, защото защитници на човешките права от ЕС, ЕК, Хелзики ще се втурнат да ги защитават от полицейски произвол, от национализма, от ксенофибията, от фашизма. Но, сега във Франция са "изненадани" от резултатите. И от коментарите. В края на краищата, всеки има право на своя поглед върху създадената ситуация! Ние не пропускаме да забелязваме и послушанието на всички български "демократични" правителства през последните 20 г., за които малцинствата са най-удобният електорат.

Каква липса на логика и непоследователност -Франция връща провинили се роми -как ги изкара подобни на добросъвестни фирми....Макар че,ако четеш ще видиш,че така или иначе съветват да не се инвестира или разкрива фирма тук понеже организираната престъпност съсипва всичко и това илиза неуспешно и на загуба -обикновено пак ромите крадат и от чуждите и от нашите фирми тук,и то турските и афганистанските роми са ненадминати просто,нямат репутация за следващите 5-6 века

При предишните такива заплахи от Франция и Белгия в случая с проститутките и сутеньорите се оказа,че проблема е в техния двор.Май хора от техните посолства в България бяха уличени в"интересни"връзки и се оказаха проводника им на запад.Досега на нас,румънците,чехите и италианци ни даваха оценка и ни поучваха какво е демократично и какво не в отношенията с циганите.Сега когато проблемът дойде и в техния двор,бяха нарушени техните закони и личното пространство на данъкоплатците им,да ни покажат на дело,как се решава демократично и ефективно проблема,а не да ни клеймят и съдят.

Не ни пука вече от вашите заплахи. Ако трябва и визи ще си вадим , но ни писна да ни имате за аборигени и заден двор на Европа. По-добре да се обединим в Балкански съюз, със съответните мита, такси. Тогава да видим къде ще лашкат бръкмите си и как ще си намират евтина работна ръка. Аман, от телешки възторг по този ЕС. Вече 4 години - и какво, само едни пазари дето ни гепиха в името на ужким, евроинтеграцията. А членски внос си плащаме и то какъв, а усвояване - 4 %......Изтрезняхме.

Браво Наде! Аз предлагам един съюз на славянските, православни държави. Моля, тук да не ми се сърдят славянофобите! :) Просто си представям, как Източноевропейският съюз ще бръкне в гъза на северняците и ще им обърка сметките за удобното сметище. И само едни добри търгавски отношения между съюзите ще поддържа равновесието, без да си надничаме във вътрешните работи.

"Приземяване, приземяване и пак приземяване" ! Но според мен ,десертът на европейската демокрация още не ни е поднесен!

В ЮАР който е учил на държавна издръжка изплаща заема за 3 години работа по специалността...Но да припомня все пак,че тук в много от случаите,образованието не е било точно за сметка на останалите данъкоплатци или безплатно,а някои студенти са учили платено, но и по време на социализма ставаше така,че ако студентът остави стипендията си за отличен успех в ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА,ТО СЕ ПОЛУЧАВА ,ТАКА ЧЕ ЕДИН ОТЛИЧНИК ЗА 4-5 ГОДИНИ ВНАСЯ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ТАКАВА СУМА,КАКВАТО ЕДИН ОБИКНОВЕН ТРУЖЕНИК НА ТОГАВАШНАТА СРЕДНА ЗАПЛАТА ВНАСЯ ЗА 20 Г ПРИ 10% ДАНЪК ОТ СРЗ,И СЛЕД ТОВА -ВМЕСТО УРАВНЯВАНЕ ,СЛЕДВА ОЩЕ НЕРАВЕНСТВО ,И ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ПРИНОС ОТ ОБРАЗОВАНИТЕ В СРАВНЕНИЕ С МАМИНИТЕ НИСКО-ГРАМОТНИ,НО ВИСОКО-ПЛАТЕНИ И ТЛЕЗЕНИ -НИ НА СТУД ИЗДЪРЖАТ,НИ НА ГЛАД,НО НЕ ИМ СТИСКА ДА ВЪРШАТ "ЛЕСНАТА СМЕСЕНА ИНТЕЛЕКТУАЛНО-ФИЗИЧЕСКА РАБОТА",А ОБРАЗОВАНИТЕ ПО ПРИНЦИП ИЗДЪРЖАТ И НА СТУД, И НА ГЛАД,И ВДИГАТ ТЕЖЕСТИ ОТГОВОРНО,И НЕ СЕ СКЪТАВАТ, И НЕ ЛЪЖАТ,НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ И ОБРАЗОВАНИТЕ ИМАТ ПРАВА,НЕ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ В ТОЗИ ЖИВОТ -за този живот тук става дума,не послесмъртно

Плащат им самолетния билет и т.н.хахахахахахаха :))) До 1 седмица те ща са пак там бе франсета!Това недуразумение на природата -циганина само с бой може да се контролира,а ако не става с бой,става с много бой!!!

Интеграция значи да помогнеш на дадена група да преодолее негативните явления.Тук в страната ни няма как да стане.За да се интегрират циганите ,трябва да работят.С труд да си изкарват прехраната.Но при съсипано селско стопанство,земеделие и производство,няма работа.Франция,Испания често набират цигани да им работят,а после ги натирват.Една малка и бедна страна,като България за сега не може да се справи.Самите българи купуват боклуците на другите страни.Дрехи втора употреба,коли втора употреба,по магазините некачествени стоки.Жилища на кредит от чужди банки.За каква интеграция ми говорят французите?А и като се има в пред вид ,че циганите са със свои закони,свой език.Много добре говоримо се разбират с индиици,турци,туркместанци.Те на времето са дошли от Индия,а в България по времето на турското робство са дошли с турците.До сега страната ни е направила много за тях ,да ги приобщи,същото да направят и другите богати страни,а не да бягат от проблема.

Въпрос на време беше да почне да се говори за ограничаване на свободното движение на българи и румънци. Ние бяхме приети, защото ЕС има политически интерес. Но не бяхме приети с равни права. Бяхме приети с идеята за нещо като предградия. Тук да се премести цялата престъпност, ядрените отпадъци и т.н. Това се вижда от всички ограничения и решения, които постоянно ни се налагат. Но иначе вноската в ЕС си я плащаме и никой не ни се кара за нея нали? И само за справка вчера четох коментарите на обикновенните хора във френските вестници. Никой дума не споменава за Румъния и България. Всички плюят методите на Саркози. Сравняват ги за хитлеристки.

и да даваме по 387.56 Евро на дрът циган и 127.53 на мининко мангалче при условие, че напуснат страната и не се връщат тук. Защо точно тези суми ще попитате вие - ами защото са трудни за преброяванеи можем да поспестим

Нещо не я разбирам тази европейска демокрация. Кога манго е у френско е криминален тип, а кога у българско онеправдано малцинство. Или западът не им действа добре на манговците или пак ни пращат да пасем. Решете сами.

Нека и ние да ограничим движението на французи в България. Да видим как ще изпищят крадливите им фирмички у нас.

Абсолютно. Освен това се разбра, че прословутия френски кроасан всъщност е австрийски. Така че могат да ги съдят и за кражба на интелектуална собственост. Да си гледат арабите в парижките предградия и френския НАЦИОНАЛЕН отбор по футбол. всите французи ще дойдат май цигани.

нали плачете за правата им, дръжте си ги там и ги приобщавайте към европейския начин на живот

Срамуваме се вече да казваме че сме българи когато сме в Франция, Испания ,Италия , Германия и дт. страни. И то защото българските цигани отишли в тези държави ни изложиха тотоално. Те са напаст кадето и да отидат било в Европейския съюз или в селата и градовете на родинат си - България. Не подлежат нито на интеграция, нито на превъзпитание.

К'ъв си ти, бе? Срам те е че си българин!!! Ами откажи се от гражданство, като те е срам, Посерко такъв! А за Западноевропейската демокрация какво да говорим? Каза го някой в коментарите си - като са там мангалите - са криминални типове, като са тука - са онеправдано малцинство. Аман от двойния им аршин на тези мухльовци, както и на наши лижи-гъзовци и псевдоевропейци!

Изправи глава и не смей да се срамуваш, щом си гледаш работата и спазваш правилата! Какво те притеснява мнението на хора, които не могат да разпознаят българин от циганин!? Или, които предпочитат да не ги разпознават!

Лицемерието на западноевропейските държави е изключително дразнещо. Именно тези човеколюбиви държави само преди няколко века са си разрешили проблема с циганите по един меко казано доста нечовеколюбив начин - циганите са убивани, стерилизирани, горени по клади, гонени под заплаха за смърт от тези държави. И са намерили убежище тук, явно тукашните хора са били и са доста по-толерантни към техните изстъпления. И сега какво се получава - същите тея цигани, от които западноевропейците са се отървали, вилнеят на воля из България, никой нищо не смее да им каже, че и даже някакви заплахи ни отправят европейските 'хуманисти'. Много ми е интересно как малка и бедна държава като нашата интегрира 1 млн цигани, а огромната и доста по-богата Франция не може да интегрира 300. А, замалко да пропусна - същите тези видни човеколюбци европейци са предали заедно с евреите си и много цигани, които са убити в газовите камери. Отново - това не се е случило тук. Баси лицемерието.

Бате Саркози,защо ни гониш?