Франция: Букурещ и София да поемат отговорност за ромите

Френският държавен секретар за европейските въпроси Пиер Льолуш заяви, че е изненадан от румънските и българските обвинения заради ромите.

Обратно в новината

Коментари - Франция: Букурещ и София да поемат отговорност за ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-скоро си в грешка, защото както тази, така и другата "Поема за Кънчо Путкодеров" се приписват на Поета с ватенката Пеньо Пенев. Но мястото на такова разискване не е тук. Тук говорим за нашите цигани, които "представляват" България по света. Да те е срам да минеш след такива мангали по местата, където те са се осрали (във вякакъв смисъл, те всъщност само това могат и правят). Не че "чистите" българи не правят доста често подобни цигании, но все пак... цвета има значение! А пък защо за Цветан Цветанов "няма нищо тревожно"?

Ами българите това можем - отглеждаме цигани и ги изнасяме! Даже започваме да приличаме на тях - обичаме мръсотията, далаверата и най-обичаме да се оплкваме и мърморим!

На министерска среща в Париж Германия, Великобритания, Италия, Испания, Гърция и Канада ще разглеждат проблема с циганите. Но, насаме! Без Румъния и България! Значи, пак ще ни издирижират правилата, както направиха през 1919 г. в Ньой. Имам чувството, че историята се връща и че това е поредния опит на старите "демокрации" да ни мачкат. ИСКАМ ЕС ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! И да не сме длъжни да слушаме сульо и пульо, как да се грижима за ромите и мечките! След като тези цигани са отказали на Саркози да живеят в електрифицирани и водоснабдени бунгала, да учат фрнски и да работят, защо той очаква, че българската социална система е по-мощна от френската?

Добре де няма ли кой да попита този френски държавен секретар какво значи интегриране? В България обучението е безплатно за всички. Това че циганите не искат да се учат е тяхно решение. Тъй като сме демокрация не можем да ги караме насила. След това тези цигани висят на плещите на всички работещи българи, защото те просто отказват да работя. В коя държава има насила обучение или работа? В никоя. След това всеки си позволява да ни поучава. Стигна се до там, че полицията да не смее да закача циганите, да не би да се появи някой като този френски държавен секретар да ни смъмри. Е по-голямо интегриране от това какво може да е? След това защо се оставя убеждението, че тези цигани във Франция са само румънски или български? Определено Франция си има също голям брой цигани! След това след като ни държи сметка да ги интегрираме, защо в същото време искат някак си да не ходят във Франция. Ами то интегрирането значи да са със равни права като всички. А това значи, че имат права като всички на свободно движение в ЕС, ако не нарушават законите на държавата в която са. Е нека Франция каже какво значи интегриране според тях? Дискриминиране ли?

Браво, Радке !!!(писалата по-долу)

Извинявам се за правописните за в предния текст , но съм нервен и пиша доста бързо . Какво ще стане с България след няколко години - най-вероятно страна от трти свят и много лесно ще го направят уважаемите ни добродетели от запад . Те и сега го правят взимат сестри, лекари и умните хора от тази страна с много евтин номер . Ако във вашия град ви предлагат заплата от 500 лева а 1000 километра по посока на запад 3 000 евро вие каво правите отивате за повече пари . Точно такава е обстановката и сега купуват с пари учените хора и ние се правръщаме в катун !!! Как ще се лекуваме утре ,как ще се издига нивото на нацията , от наградените деца на олимпидата по информатика само един каза оставам тук другите казаха : защото там.. .предлагат повече ! Да ние като народ не сме желани на запад , за да не им подяждаме от парите , да не би да не се подиграват с българките в чужбина . Това е капитализма може само да взима , дава толкова колкото да не умреш за да му работиш и да печели от теб , ако пък умреш друг мръшляк ще те замести гладни много .

първо българите да се научат да не си хвърлят боклука от балконите и да не правят заменки и кражби от еврофондовете и здравната каса, ощетяващи всички, па тогава да критикуват циганите...

А така не става западните и не само западните дружества да не би да поемат отговорност когато дойдат тук , от всякъде ни дерат с ток с газ с фабрики и заводчета , цехчета плащат мизерни заплати и карат хората да им работят като роби . Колко български работници бяха заключвани докато работят в , колко от тези хора са работили за мизерни заплати и без договори . Използвате населението да ви работи като роби а сега и наш проблем да са циганите и защо да са наш на ваша територия са оправете се вие . Плаща ли България за членство в Е.С плаща и защо плаща за да могат еврокомисарите да получават един вагон пари , защо е толкова голям Е.С Парламент защо не го съкратите КАРИЗ Е ! ама на вас какво ви пука нали получавате тлъсти заплати . Какво помогнахте на хората в тази страна или ви интересуват само вноските по членството . А за братоците на ваша територия са та така ,че проблема е ваш . Мислите ,че само как да смучете от бедни страни и да направите хората в тази старна РОБИ поемете отговорност имате по-добри начини от нас по-добри психолози по-добри правила по-добри подходи . Да всичко опира до пари и проблема с тези хора можете да го решите но сте навикнали само да взимате , днес ще изгоните циганите други ден българите нли ! Утре ще кажете българин без квартира палтени осигуровки и т.н да се маха е след като този българин или какъвто и да е бърше миризливите гъзове на родителите ви и му плащате 500 евро , ако взема да палща всичко как и защо да живеве и върши гадната и мръсна работа . Тази репетиция с циганите има много по-задълбочена стратегия и тя е - пречим ви в чистите и подредени страни ... никога няма да се помогне на бедните , да не мислите ,че можете да ни заблудите ,че вярваме ,че ще ни помогнете . Бедния иска да живее горе долу , но да му помогне богаташ никога няма да стане . Ако ВИЕ сте богат ще искате ли бедния ви съсед да заживее като вас ???????

Айде стига си ревал като просяк - да ти датат това, да ти помогнат за онова! Никой не ти е длъжен- ти на колко европееца помогна, прие като работници в България и им даде тлъсти заплати! Кой ви е виновен, че не може да си уредите собствената си държава и само гледате в чуждото канче! Да не би ти да си построил Франция или Англия та имаш претенции! Като не ти изнася Европейския съюз - напусни го - кеф ти Китай, кеф ти Русия, кеф ти Северна Корея - там умират за тебе!

Глупости! Китайците ли изкупиха на кило евтини български имоти и сега реват, че не могат да ги продадат? Англия и Франция, откакто са се построили, не престават да набиват канчето на котото си искот по света. Как се урежда държава, след като управляващите непрекъснато получават подкупи за милиони от западните инвеститори и корпорации!? С едната ръка ни дават пари, а с двете вземат, чрез скъпоплатени консултанти и нагласени търгове. Досега не знам да има европейска директива и препоръка да се даде възможност на българите да изразят мнение чрез референдум. Че, каква ще им е далаверата, ако ние излезем от ЕС? Комунистите окрадоха наличното, седесарите приватизираха останалото пред погледите на Запада. А сега от там ни крадат. Последният пример е машинацията на "Сименс" с паспортите.

Много ми се иска да имигрирам в Русия,ама не става руснаците не искат имигранти от изостанали страни като България,щото хората си бранят стандарта ,а той е по-висок от този всредноевропейските страни.Знаете ли вие изпростели от чалга събратя,че руснака живее много добре,че обикновения работник си знае почивката на море всяка година вЕгипет,Израел,Турция и Гърция,а в България идват социално слабите,така е и руските цигани нещат да ходят в Франция,защото в Русия си живеят от добре по-добре!За всичко това се мълчи!

Еми да ревх... и след като Премиера каза ,че газовите дружества са печелили на наш гръб, като цената за покупка и продажба е няколкократно завишена . Ревах след като ме осъдиха от топлофикация но не осъдиха крадците да върнат парите /аз платих всичко и зимата ще съм на климатик отново в знак на протест може да се замени и с рев / . Плащаме ли за членство в Е.С Е и да мълчим . Да мърчим и на електродружествата А ... ? Защо да ги връщат да мизеруват защото няма работа а вследствие на товаи да крадат за да не умрат от глад . Мълчи си даже протестирай под юргана да не те чуе комшията това е твое право .

тия нещастници докога ще продължават да ни назидават с менторски тон в момент, когато се изпонас...а по темата и цял свят видя колко им струва "братгството и равенството".......... Би трябвало да се вдигнем и да организираме грандиозен протест пред посолството им, че да помнят и повече да не пипат с мръсни ръчички !

Така ще е тя... Оня, къде написа навремето "Май камп" трябваше с тия да се заеме... Друго щеше да е сега...

Да си гледа работа! Като толкова много знае нали всички са граждани на ЕС? Защо тогава Франция ги екстрадира? Ние да сме поели отговорност. Че колко повече, нито плащат осигуровки, нито данъци, нито ток, вода, нито нищо! Много е нагъл този французин! Айде да го видим той защо не ги интегрира като са граждани на ЕС и като такива имат право на свободно движение ако не нарушават законите!

Ако искат да са оригинален етнос да се затворят в резерват и там да си живеят по обичаите отпреди няколко века. И никакво показване на носа навън. Ако искат от ЕС да ходят да им се любуват там.

Вече са я направили!!!!!!!!

ха-ха, много точно с активното участие на нас, българите...

Защо всички се заблуждаваме, че в Европа имало "европейско право"? И как иначе може да бъде? Демагогията, а не демокрацията е водеща идея. "Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле, еб* им мамата на другите и гледай ти да си добре." - Никола Й. Вапцаров Аз съм съгласен със Саркози, че бедна българия може да храни малцинства до момента в който те се изравнят по численост с останалите етноси. Да му мислят обаче останалите БОГАТИ членки на ЕС когато настъпи това "изравняване". 300 евро тогава няма да се "харесват", както сега става с 300 - те лева месечна заплата в РъБъ.

Защо всички се заблуждаваме, че в Европа имало "европейско право"? И как иначе може да бъде? Демагогията, а не демокрацията е водеща идея. "Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле, еб* им мамата на другите и гледай ти да си добре." - Никола Й. Вапцаров Аз съм съгласен със Саркози, че бедна българия може да храни малцинства до момента в който те се изравнят по численост с останалите етноси. Да му мислят обаче останалите БОГАТИ членки на ЕС когато настъпи това "изравняване". 300 евро тогава няма да се "харесват", както сега става с 300 - те лева месечна заплата в РъБъ.

ЗА проблема с циганите са виновни всички управляващи от последните 20 години. Те нехаеха когато циганите извършваха престъпления, когато не пращаха децата си на училище, когато не плащаха сметките си за ток и вода и на всичко отгоре им даваха пари, вместо да ги накарат да работят. А начини да ги накарат да работят и учат има много. Така, че да се направят смислени закони и да се приложат спрямо циганите. Всички трябва да са равни пред закона, никакви отстъпки за един етнос. И не искаме ЕС да ни се бърка как се справяме с тях. А още по-малко пък разни измислени неправителствени организации за защита на "ромските" права. А как ще се разпределят европейските помощи /20 милиарда Евро/ си е наша задача. Ако ги дават само заради циганите, за да си седят у дома, това няма да помогне и да промени нещата. Тук трябват твърди закони и спазването им. Крайно време е управляващите в БГ да се справят с циганската напаст и да ограничат популацията им. Иначе България загива в най-скоро време.

Просто не е целта. Целта е когато ти като интелигентен човек започниш да прeценяш и да избираш за кого са гласуваш да те цакнат с гласовете на неграмотните и управляеми цигани, чиито гласове ще дадат превес в едни избори.

Каква точно отговорност искат да поемем за ромите. Да измислим начин как да ги държим в България, за да не им смущават спокойствието. А пък те да идват и да ни се карат от време навреме, че не ги интегрираме ... Е, няма го майстора, както е казал народа ... да живее Европейския съюз.

Трябва да им се дават не помощи, а стимули - да учат, да работят, да не се размножават безконтролно. Да осъдят за педофилия всички забейбили малолетни, да им се отнемат децата и да се настаняват в приюти, където да отиват и помощите, които сега им се дават. Да се съдят родителите на просякините, крадлите, продаващите контрабандна стока по пазарите. Всичко по закон!

точно така!!!законно прее...не! ама след това не на сянка в кауша ,ами кирки и лопати! знаете ли колко дупки за запълване има по пътищата!!

Хайде сега Франция и Италия да поискат сметка за какво са изразходвани парите, които до сега са отпускани за ромска интеграция. Пълна сметка,съпроводена с ревизии, дела и присъди, както и отнемане на имуществото на тези, които се облажиха.

A Франция какви грижи полага за интегрирането на мароканци, африканци и всякаква друга паплач, с която не могат да се оправят??? Ало, къде са правозащитниците на ромите, защо не отидете да протестирате пред посолството на Франция, ами Българския Хелзински Комитет, ало, правата на човека, къде сте бе????

А така, и аз призовавам европейската комисия да бъде достатъчно бдителна. ...Пък ако може и апартейд да настане...ще е добре

Aaaaaa, запяха друга песен сега. Когато ни обвиняваха, че не им спазваме правата и не ги интегрираме, бяхме лоши, сега, когато те трябва да им спазват правата и да търпят и интегрират, пак ние сме лошите.

Прави са хората, не може на гърба на някого да стоиш там, дали плащаш данъци, осигуровки и т.н, тук също никой нищо не плаща , те са свикнали държавата да им дава и не работят като нас за 300 лв. защото от помощите им се събират повече, а ние българите най-чинно си плащаме данъците, колкото и да са те, сякаш всеки от нас си е осиновил по едно ромче, ето така е при нас, аз лично не вярвам в интеграцията им, съпруга ми е безработен, но никой не му намали данъците, никой не го интересува за тебе, ето тава сме ние.

Тия французи ме кефят, завиждам им за желязното правителство което имат.

Не съм съгласна средства от европейските данъкоплатци /и от мен/ да се насочват целево към един етнос - това е ДИСКРИМИНАЦИЯ. Справедливо е да се подпомагат съвестните, изпълняващи задълженията си граждани, независимо от етноса. Защо циганите, които не се трудят, не плащат данъци, се лекуват безплатно, а българите, много от които също са в затруднено финансово положение, трябва да си заплащат за лечение. Защо ще се връщат циганите, а не всички закононарушители, независимо от етноса? За мен не е от значение престъпникът дали е българин, циганин или марсианец - ако не изпълнява задълженията си и не спазва законите - трябва да се санкционира ЕФЕКТИВНО!

Цивилизована страна като Франция "вдига белият байрак" по отношение на ромите.Ние какво да ги правим???Ами ще им подсигурим "финансови помощи" и ще ги върнем пак там от където са дошли.Да ни покажат французите как аджиба става това прословуто интегриране на роми.След показното ще си ги приберем и ще си ги обичаме като братя....

Много е правилна позицията на френската страна. Ако аз прехвърля позволените 90 дни за престой в друга страна, в частност Франция, аз автоматично ставам закононарушител, ще бъда върнат принудително и освен, че никой няма да се застъпи за мен, може да отнеса и някой негатив. При все, че ще водя що годе нормален живот - няма да живея на улицата, няма да крада, да лъжа и да създавам проблеми на приелата ме страна. С какви привилегии се иска да се ползват циганите, пардон ромите, които са прехвърлили разрешените 90 дни, живеят на улицата, замърсяват наоколо и по всяка вероятност най-малкото крадат, за да преживяват. Е, как да ги търпят? Ама просто тук така са научени - ток и всякакви други задължения не плащат, строят си "къщички" предварително нарисувани на салфетка, крадат, лъжат и какво ли още не. Прави са хората - щом ние сме си ги създали такива, тогава да си ги търпим.

Имаш право на неограничен престой в страна от Европейския съюз.Освен ако не си нарушил някой закон, но тогава те съдят, а не ти дават 300 евро. Това не ти е времето на визите, че да ти е разрешен престой от 3 месеца само.

Що ли пък да ни викат на тази среща, след като сме показали неспособността си да се справим с този етносоциален проблем.