Сблъсъци, десетки ранени и над 100 арестувани във Франция

Поредният масов протест срещу плановете за реформа на пазара на труда във Франция вчера приключи със сблъсъци, десетки пострадали и над сто арестувани.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъци, десетки ранени и над 100 арестувани във Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Сблъсъци, десетки ранени и над 100 арестувани във Франция" -- С две думи - на управляващите боклуци не им пука, че робите протестират. Няма значение дали са зелени, пембени, демократи или социалисти. Работи се по посока унищожаване на Християнска Европа и бялата раса, както и превръщането на всички хора на планетата в роби на корпорациите. Всичките тези политици са просто марионетки, които изпълняват плана и са вредни за собствения си народ, защото са го продали за пари и са се нагушили с подкупи, за да изпълняват частни финансови интереси.

Ето ви управление на социалистите.

И тези се пишат за социалисти. Абе тия франсета знаят ли изобщо, що е това социализъм.

глей ко праят хората .. ние пък като седнем на маса сме най велики ;) сваляме и качваме правителствата както си поискаме .. в реалността обаче сме пълни мишки ....

Това за мишките не е точно така.Вярно е,че трудно се вдигаме,но скочим ли няма спиране.Просто сме мъдър народ и не искаме заради чергата да изгори къщата.Друг е проблема,че нашите политици не уважават този мъдър народ.

ВИВ ЛА ФРАНС!! САМО ТАКА, НАЛАГАЙТЕ ПРОДАЖНИТЕ ЧЕНГЕТА, НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ И МИНИСТЪРА!!!

От 14 юли 1789г. французите не пускат гювеч на никой!Посегне ли им някой на правата-скачат и се озъбват!Няма пазарна, няма гаражна икономика.

кървави протести за трудовите права , това не може да стане никога в бг , защото ние искаме да сме мафиоти - някой друг да работи за нас !

Френските младежи протестират, щото ги мързи да работят, а българските ги мързи и да работят, и да протестират.

Точно в целта ,баце +++++

Само крадливите пишман капиталисти, не ги мързи да крадат.

На крак, о, парии презрени! На крак, о, роби на труда!

Потиснати и унижени (от новите ви Господа(друга)ри дето ви обещаваха светло бъдеще), ставайте срещу врага!

"Казньов призова организаторите на протестите да осъдят проявите на насилие със същата строгост, както и той". Не се разбира много тази статия. Да не би да иска да каже "както и него". Абе щом са си избрали такъв, дето ще им слага Казнëв за вътрешен министър си го заслужават. Е сега ще видят защо са им мигранти, спяща полиция, извънредно порложение и защо всички правилни партии толкоз вият срещо Льо Пен (което си е май чисто френско име).

Хранцузите имат късмет, че не живеят в Русия със 100 долара минимална работна заплата! Протести ли? ОМОНа на Путин само за 2 часа щеше да им набие чивиите!

Шило

Е, уж са добре, пък протестират? Някакво обяснение на този феномен?

Елементарно - глезотия .

Много хубаво е да имаш сигурна работа, да си я знаеш през цялата година каква и колко ще е, да си работиш без особени проблеми, да си почиваш събота и неделя, отпуска 20 и няколко дена, социални придобивки и др. полезни нещица... Много хубаво е и така беше по време на плановата икономика по соц.времето и резултатът е ясен до болка за нас!!! Само че вече светът е още повече глобален, икономиката е строго пазарна, жестока конкуренция, а ва такива условия реалността е да се жертват някои от свободите и социалните удобства, освен ако не живееш в страна, добиваща петрол или др.!!! Съжалявам, но това е светът, ако изостанеш в конкуренцията, технологиите и др., си премазан, и най-често се налага свободата на народа да бъде частично пожертвана. Има я и другата страна, за високите данъци, за крадливите политици, за неправомерно високи бюджетни разходи, неправилно разпределени пари и др. Живеем в интересни времена, а това често е опасно, както загатва едно китайско проклятие!!!

Е, Добри много примиренчиски звучиш. Половината работи които казваш са неверни. Например. че икономиката била строго пазарна. Направи малко анализ и ще разбереш, че пазарна икономика няма, това е само за учебниците и е най-голямата лъжа на капитализма. И от там няма конкуренция. Но страшното е че няма конкуренция на политическите системи, което води тоталитаризъм. Но не ония за който постоянно те облъчват, а тоталитаризъм на световно равнище. Навремето системите се съревноваваха за да докажат, че са по-добри от другата, и от това имаха полза народите. Сега вече няма спирка за безразборна експлоатация и крадене.

За примиренчески, не си съвсем прав. Животът е борба и постоянно трябва да се борим против следствията на принципа на Парето! За строгата пазарна икономика - да, икономиката не е свободна, но си е чисто пазарна, на пазарни принципи и там определящото е цената, парите, качеството и хуманен морал там няма. Фирмите се конкурират една друга, стихиен пазар, този месец ще произведат и продадат повече, следващия месец, конкуренцията ще натисне и те ще продадат повече, как при такива условия да се очаква, че през цялата година заетостта в една фирма ще е постоянна?! Затова и са тези искания от страна на работодателите, за по-гъвкаво работно време и т.н., с цел намаляване разходите за труд и работна заплата, а оттам и по-ниска себестойност на изделията, т.е за надмощие в конкурентната борба!!!

Е, явно наистина си заслужаваме съдбата....

деер

Представете си , ако им изчезне някой от стълбовете на пенсионното осигуряване!?!?!?! .......

оланд отива директно на гилотината !

на крак о парий и презрени на крак о роби на труда..... Евала на тамошните синдикати не тука като нащи продажни гащници! Ша са скъсат да "усвояват" пари по евро фондове с псевдо активност и повечето парички .... към джобето собствено

Abu Talib

За какви синдикати говориш у нас... Абсолютни мерзавци още от началото на криминалната перестройка на Горбачов.

демокрация е :) синдикалния получава заплата от работодателя освен тая дето работи ..... пълна шматка и маша:)))) пародия

за да бъдеш истински социалист днес във франция е необходимо да си много интелигентен човек !8ч % от франсетата се подиграват на оланд, т.е вече никой не се съмнява в интелектуалните му способности на кретен , това се отнася и за по-голямата част от министрите му! на следващите избори гласовете ще бъдат на десните и центристките лидери .

ЕС започна бързо да деградира и да се разпада. Но може и да не сме ние виновни.

Не, променя се. След десетилетия на сладък сън, идва на гости реалността.

Значи Франция е на едно от челните места по безработица. Предлагат се варианти за намаляване на безработицата, което ще стимулира икономиката, съответно и състоянието на населението.Обаче хората не искат да се откажат от свръх социалните си благини. Германия чупи рекордите по ниска безработица, но пък няма такива социални благинки. Не виждам немците да страдат. Нещо не ми се връзва. Май хората искат агнето да е цяло, пък вълкът да се оправя.

След войната Франция е страна победител. Затова там международната управляваща общност е толерантна към протести и вълнения. Французите - също са със самочувствие на победители. Обратното е с Германия. Тя е победена страна и всякакъв протест се туря в графата фашизъм - и безжалостно се смазва. Германците от поколенията след войната израстват с чувството на вина. Естествено, че не са склонни да протестират....

Французите трябва да работят повече за да могат както Германия да си отглеждат повече орки.

Тези френски реформи са крачка към фашизма, но насочен само към средната, производителна класа. Тя не засяга паразитите - лумпени и ония горе.......

Само в нашата родина сме много силни по форумите и се пънем с коментари а иначе кротуваме! Не за друго а защото сме много добре!

Рано или късно Плевнята, Тиквата,Цв.Цв. , Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,сталинка(кристалина) георгиева,социоложката-министър на МВР,американското долно предатече митов,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,мангала-московски,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

А народа го съди съдбата за глупостта му :-) Ако ще да изброиш всички управляващи, причината пак е в избирателите. Безсмислено упражнение.

Там е работата че не са баш "няколко десетки" протестиращите, а къде няколко детестки ХИЛЯДИ. Ако в Москва се съберат 5 хиляди на някакъв простест, тук ще бъде пълно с снимки. Ако в Париж излязат 50 хиляди.... ЕДНА нeпонятно каква снимка.

Уж европейски ценности, уж демокрация, уж социалистическата партия е на власт..., а работниците все още се борят за своите права ... Явно има нещо много гнило ...

Abu Talib

Абе социализъм все още никой не е помирисвал, тъй като има бая вода да изтече до тогава, когато му дойде времето. Все пак е жалко, че числят французите към страна, дала научния социализъм на хората.Но нищо не казват за ролята на чичото на Сен Симон, също Сен Симено,който е в основата на това ново учение за социума. ФСП е пародия на социалисти.

Българино !! Внимавай и се оглеждай се за БОЛНИ луди крави! Опасни са! Това е болест която ходи и се предава по еврогейските животни! Защото болеста на лудата крава е силно заразна! И единственото което може да направиш, е да и теглиш един куршум в челото.>За да и спестиш мъките от олигофренското мучене!.>След което спокойно да я транжираш, и направиш на чеверме или сръбска плескавица! Само така може да се оползотвори една луда еврогейска крава:)

а къде са заявленията както преди 2,5г. по повод сблъсъците в киев на маидана :ама те са деца , имат право на протести , власта няма право да използва сила , това е гражданската им позиция власта да не се намесва и тн ,т ...

... от кючук-париж... директно...

... по-скоро... от кютек-париж...

Сигурно френските граждани са "мързеливи сиртакаджии",като нас-гърците.....:):))) Или нак "путЕноиди",които получават рубли за да разклащат "хуманната" ИИИИвропа,която иска да ги пенсионира когато станат на 150 години....:):))) Може пак и за Асад да работят,пА затова не приемат да работят на час,без осигуровки....:):)))) Кой знае......... п.п. Видите ли батковци,когато плазмите са на цената на висок процент прецакани от системата граждани,не си заслужава.... Още повече,че катили като "аа" и "Щерев",да не говорим за "Брад Пит",не е сигурно,зали и на снмка са виждали плазма....:):))))))

Mалакааа,..;))

Само заместете Париж и Франция с Москва и Русия, и тогава за нула време ще съберете поне 500 коментара. И понеже принципно статиите се пишат по такъв начин, че не дават никаква информация, никой няма да разбере за "грешката". Пък ако някой се усети - с едно извинени ще замажете положението.

Точно така трябва, тия капиталисти се самозабравиха. Ако може ще го направят и да спим във манифактурите им, като в Китай и Индия. Но тук номера не минава. Вие ни лъжете, че ни плащате, а ние ви лъжем че ви работим.