Франция планира въздушни удари срещу ИД в Сирия

Париж планира през следващите няколко седмици да нанесе въздушни удари по бойци на "Ислямска държава" в Сирия, за да се ограничи все по-голямото им присъствие.

Обратно в новината

Коментари - Франция планира въздушни удари срещу ИД в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Америка създададе ИД , само че и изпусна юздите и сега се оглежда ,като гущер върху въглени.Амер-те оръжейни компании контролират световната политика-да не се правят на пръднали .Страхливци такива.

Ли4но си признаваха некои. Що да ходят европейци да се бият за тях, а тук те да си лежат и да ги дондуркат?М? Де ти е логиката? Те нямат ли някакви задължения към родината си? Що европейците да имат тогава? Да не е тяхна да ги защитават те и да мрат, Абдулах да лежи и да дебелее в Европа доволно. И да ти казва как да се обле4е дъщеря ти, щото го дразнела.

И С МАРОКАНСКИ ПИЛОТИ..... И ОТ КОТ ДИ ВОАР... И ГАНА И ТУНИС...

да бе да .Хвърлят бомбите си някъде по пустинята и имитират дейност. Цял свят не може да смаже шепа изроди ?! Щели да загинат невинни ...аме сега не умират ли ?! Айде стига фалш и игри на дребно

Нападайте , иначе няма да остане и един християнин ,всички ще ни изколят докато спим

докато франция "планира" онези режат човешки глави, правят масови екзекуции и продават на търг роби - едно момиче изидка струва 50 долара например.

Тия смотаняци, защо не си стоят мирно. Нали те осраха положението в Либия, кой знае какво ще оплескат сега в Сирия. Неадекватна нация. Това да го кажеш за американците, иди доди, те са сбирщина, ама французите да се правят на идиоти, най после си влязохо в амплоато.

То и аз планирам да обърна ИД с вътрешностите навън, ама НЯМА да го направя! Не ми достига бюджет ли, що ли...

Браво на Русия, Асад също е напълно прав !!!

"Франция досега участваше в кампанията за нанасяне на въздушни удари по джихадистите в Ирак, но преди една седмица започна да извършва разузнавателни полети над Сирия, за да събира информация за позициите на "Ислямска държава". Ако този текст не е някаква недомислица на редакторите на ДИР, то резонният въпрос е какво са бомбардирали френските самолети до сега щом преди преди една седмица са започнали да извършват разузнавателни полети над Сирия, за да събира информация за позициите на "Ислямска държава" ?

Pesh0

Бас хващам , че ще бъркат идилската армия с тази на Асад . Защо не бомбандират ИДИЛ в ирак , да не си пречат с Руснаците ?

Русия реши да се намеси и се уплашиха, че ще станат за резил западняците. Защото ако Русия отупа идилци за норматив западняците ще изглеждат жалки отстрани е сега се втурнаха нали и те трябва да имат заслуга, а до сега какво чакаха?

са грохналите руски самолети със свободнопадащи бомби..

Мандалото хлопна. САЩ не смеят да летят вече над позициите на Башар и пращат французи. Небето над Сирия е затворено за полети. В скоро време ще чуем новина за,свален френски Мираж от ПВО-то на Башар....инструктирано от руски специалисти. Иранските командоси вече имат законно право да се афишират в Сирия...след като Иран бе изваден от терористичния списък. Китай няма да позволи френските банки да възстановяват Сирия. В моментът се реже Сирийската и Близкоизточна баница.

сети са Мара да са побара . той минетния баталион доде се напланира , доде са насъбира , доде съгласува ... я остане някой идилец - я не . ама тия тутки май пак по Асад искат да пуцат , нихната ...

Само,че Асад вече има над 50 нови комплеска С-300 и над 100 Панцир.Та да не стане сакътлък по-добре е франчетата да бият на друго място що тия могат да ги отпукат.Израел вече декларирачче няма да нанася удари по сирийска територия..

_3475@dir.bg

Понамали ги малко или кажи откъде и информацията.

Още с отменянето на санкциите срещу Иран, на другият ден Иран подаде иск за $4,4 млд. срещу Русия в Женевският съд , че и е спряла военните доставки поради ембаргото. Путин подписа за $800млн. доставки на Иран на комплексите Антей 2500 , модернизиран вариант на,С-300. Иранците искали С-400 , но Русия "нямала достатъчно мощности" в заводите Антей- Альмаз" за производство на С-400 за Иран. Това го пише официално RT. Познай къде отиват С-400 и с какво беше свален американският Ф-22 и 4 крилати томахавки от ПВО-то на Башар :)))

'беше свален американският Ф-22' То ако ставаше с плюнки.. :))))

Нека не забравяме,че французите нанесоха първите авиоудари срещу Либия през март 2011 година. Защо сега нищо не чуваме за тази държава от нашите слугински медии? Какво става там след свалянето на сатрапа Кадафи? Нямам вяра на французите,не е много ясно кого точно ще бомбардират.

Аз

Не се притеснявай - самита жабари си имат по-малка представа и от тебе...

Ами като обявява офицялно, че "планира", поне да посочи къде ще бомбардира, та да не утрепа случайно някого...

Командващият на ВДВ на Русия е казал, че през октомври - ноември са планирани учения в Египит.

СТАННО С КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ФРЕНСКИТЕ БОМБАДИРОВКИ ОТ РУСКИТЕ ПО ИД ??!!?!!? ФРЕСКИТЕ С ПАРФЮМ ЛИ !!! ИЛИ ПОРАЖЕНИЯТА СА С ЕРОТИЧНИ !!!!!!!!ЧЕ РУСКИТЕ РАКЕТИ КОИТО ПОРАЗЯВАТ СЪЩАТА ЦЕЛ НЕ СЕ ХАРЕСВА НА САЩ

а кой ти каза че руснаците са бомбандирали ИД ?

Аз

Тъй, тъй... Ама все пак няма отговор на въпроса как така най-могъщите държави в света няколко години се бият срещу ИДИЛ, а ИДИЛ расте ли, расте... То отговор, естествено, има - САЩ и коалицията само подпомагат и финансират и ИДИЛ, и Ал-Кайда, а досега само Асад и кюрдите се биеха срещу тях, обаче за дебили, като вас, тоя отговор е твърде нелицеприятен, затова сега пак ще последва неква простотия за мен - квото там все още не сте ме изкарали - пдрст, човекоядец... квото там... само да не ти се наложи да отговаряш.

в японското въздушно пространство?!

Блокирана в Ирак, "Ислямска държава" предприе офанзива в Сирия . От кой е блокирана, като си напредва и превзема американски бази необезпокоявана? И не прилича ли малко на включването на САЩ през втората световна? След, като видяха, че СССР ще спечели. Не е невъзможно и да ги бомбандират с някой контейнер между другото. :)

да внимават, защото руснаците вече им доставиха най-модерните зенитни ракети и идилци може да потренират заедно с руските инструктори срещу общия им враг.

те сaми си признaхa,aмa уж било грешкa,пробвaй другa лъжa,тaя не се котирa,a бе ти стaжaнт ли си в Дирa,или си по зaмествaне ?

То и срещу Израел и САЩ няма.Да се изненадаш, уж ислямисти, а осъдиха Ердоган на смърт, за Нетеняху не им дреме.

Голям кеф ще стане, ако изпратим нашата фрегата "Боязливи" край източния бряг на Средиземно море. И Асад, и ИДИЛ, и Хисбула, и МОСАД, и Хамас ще напълнят гащите.

е зaпушил пробойнaтa в пaрния котел с голям дървен чеп,нaбит с,ковaшки чук и вече сме готови!

Както знаем,Франция е велика сила,но вече не съвсем.Освен това напоследък франсетата са много туткави/случаят с Мистралите е показателен/,още отсега говорят за седмици докато вземат решение!?А може би ще отложат вземането на решение и да изчакат какво ще кажат руснаците-това изглежда по-логично!А лично аз съм притеснен за французите да не попаднат в Сирия на някои селяни като нашите от Коиловци-направо крах за добрите намерения!

или ще препикaвaт ония глaворезите,докaто прелитaт нaд тях ?

Руската военна намеса винаги трябва да се адмирира. От една страна за да угаждаме на родните руско-съветски мекерета, от друга - да не дразним Путьо. Щото току-виж сме сесблъскали с руски командоси в Сл. бряг. Така де, в България има толкова много руснаци - колко му е да поиска някой да му защитават интересите. И ето ти - украински сценарий. Веднага се създава Бургаска Народна Ребублика (БНР), обявява се референдум - и хоп ще се изпълни лелеяната мечта на руско-съветските мекерета в България - да душат смрадливия руски ботуш. И ще си го целуват. абе то уж смешно, ама не е - Русия е на някакви си 600 км. Има-няма. Където е стъпил руския ботуш никъде повече не го щат. И има защо. Даже на стотиците хиляди бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан (и още от къде ли не) и през ум не им минава да ходят в Русия. Тази велика, тази най-демократична държава, където "така свободно диша човек", както се пееше в една бодряшка песничка от съветско време. Не щат тия тъпаци да емигрират в Русия и туй-то. Ходят при тези мръсни фашисти в Италия, при тия долни империаисти в Англия и САЩ и при тези хитлеристи в Германия. Или това са пълни идиоти, или са заклети мазохисти, или има нещо, което ние, простосмъртните не разбираме. Да е заради студа - не е. ВШвеция е по-студено. Да е заради езика - не е, финландския и шведския (пък и немския) са доста по-трудни от руския. И заради гостоприемството не е - руснаците въщност са един хубав и гостоприемен народ. Е, малко овчи, все си избират такива управници като Путьо и др. Сталин, ама от това най-вече те си патят. Та следкато руски самолети могат да си ходят в Сирия като за "добър ден", не виждам причина френски, американски, английски и не знам какви още други самоети да не ходят. А както с еоказа руските военни самолети не са носили тетрадки и химикалки на сирийските ученици за първия учебен ден.

кaжи нa дирa,дa ти aбгрейтвaт софтуерa,виртуaлно геройче !

подгответе пaциентa...

"при тия долни империаисти в Англия" Абсолютно прав си! Англичаните са ги грабили половин хилядолетие. Хората отиват при имането си. Защо Русия да ги гледа, като ги е ограбила Англия. Заграбеното от тях ще стигне на Нейно величество да ги гледа поне два века.

с постмaниaкaлнa депресия !

лъжец.....

Аз

Писах, че не е нужно, но ти все пак реши да докажеш пълната си неадекватност.

Това че ти не си чул, не означава, че няма.

Джихад срещу приятели не се води!

...хa...хa...

сa нa стрaнaтa нa ФAЩ,сaмо кaто чуят зa рязaните големи кaрaбини и оргaзъм получaвaт...хa...хa...

someone

ислямска държава в момента подготвя кораби, с които да контролира средиземно море и да почне да превзема южна италия и гърция. не-случаино имаше едно видео на брега на либия, посланието беше, че гледат от брега към европа. ще има мюсюлмански рим. всичко е въпрос на време.

в човешки обрaз,a Aлйaйдa и ИД сa мутирaлите им отрочетa - демони и бесове !

Всъщност трябва да адмирираме руската намеса в Сирия. Както знаем от нашите приятели ушанките, Русия е могъща, богата и просперираща държава. След като освободят братския им сирийски народ, руската безкористна помощ ще осигури невиждано благоденствие в Сирия. Такова благоденствие ще падне, че всички сирийски бежанци ще хукнат обратно от Европа в Сирия и ще ни освободят от присъствието си тук. Така че, хвала на руските воини - освободители на народите!

кaто тебе понякогa имaт просветление,мaкaр и престорено !

Прав си, трябва да адмирираме руската намеса в Сирия, защото тя ще завърши като в Афганистан, с краха на Русия (Империята на злото), чиято военна мощ е жалка имитация на военната мощ на Великия и могъщ Съветски съюз!

Именно това е предпоставка за още по-голям крах от този в Афганистан. Тогава целият СССР поддържаше войската. А ушанките се радват.

вече...хa..хa..?

А освободените бягат от освободителите, та пушек се вдига! И беж направо при поробителите! Нещо не ти се връзва мисълта!

Аз

Асад се бие срещу ИДИЛ, Ал-Кайда и една банда буквални канибали, всичките финансирани и въоръжени от САЩ, плюс коалицията.

Аз

И двата дебила да ви питам - тебе и горния, Ози: като такъва млатън им млатят на ИДИЛ от тая коалиция, защо ИДИЛ все още съществува, че и се разраства, като в коалицията влизат уж най-могъщите държави на планетата?! Няма нужда от отговор, той отговорът е ясен.

че първо са пратили там , в Сирия френските командоси дето ядоха бой в Коиловци . Били придоБили богат боен опит . Абе жална им мама на руснаците .

И ония руски командоси, дето периодично се губеха в Украйна.

сте направили тука. Всеки се е изходил по темата поне 50 пъти днеска

Всичкото трол трябва да яде, жИнЪта болен, дИцЪта гладен - и за тях трябва да заделят копейки, центове, стотинки...

Империалистическа Русия днес - глутница от над 100 милиардера, станали милиардери смучейки кръвта на поробения трудов народ! Несменяем водач на глутницата - Путин! Само идиот може да повярва, че безплатно и безкористно тази глутница се е загрижила за съдбата на сирийския народ, чиято кръв смуче несменяемият диктатор Асад!

Аз

... и краставицата съдържа 90% вода, пък в САЩ бият негрите...

А, бият ги - вече не си губят времето - просто го разстрелват на улицата.

Абе, Дюдю, баба ти Меркел от коя година е начело на ФРГ? А ако разслоението на обществото наистина те безпокои, не си ли притеснен за хилядите бездомни (до бежанската вълна), скитащи се по европейските столици и американските мегаполиси?

А ти не си ли притеснен за хилядите бездомни (бежанската вълна), скитащи се по европейските земи и избягващи да стъпят в Русия, където за тях няма надежда, а ги чакат концлагерите в Сибир! М/у другото през 2014-та европа и приела и 65 000 бежанеца от Русия!

Значи след една година коалиционно бомбене, ИД си разширява териториите ?!?! Ебем ти и коалцията !

Френските ракети дали ще са демократични?

на франсетата. Само като се сетя, че благодарение на тях българските сестри се завърнаха от ада на Кадафи и ми става благо. Сега ще ударят една ръка и на руснаците, ако базата им да е там от 40 години. Явно трябва да им се помага.

СПЕЦНАЗ е предприел щурм в Сирия. Сега го прочетох. Щурмували са ХИМИЧЕСКИТЕ тоалетни Мухахахахахаа

бъркаш се. химическите тоалетни бяха разгромени с въздушни удари от натото

не се бъркам , построиха нови за руската войска

Що напън, що чудо под това псевдоинфо...!!! :::))) Ха е влезнало франсе на самопад над Сирия и ша отива на гости на Антоан дьо Сент-Екзюпери...!!! :::))) Гарантирано от Асад...!!! :::)))

С прашка не става

Не мога да разбера защо когато САЩ и Франция бомбардират и поразяват цели на ИД са лоши, а Русия когато се изканва да го стори са добри? Като питам ми казват, че съм соросоид. Аз не знам какво значи това понятие, но сигурно тия детого казват смятат, че е обида.

е по-лошо да си РУСОИД. Тънеш в мизерия

Не прави на умрела лисица.

Защото хората не са тъпи, за каквито ги смятат много от политиците и виждат лицемерието и реалните действия на великите сили. Досега къде бяха САЩ, Франция, Великобритания? Пазеха отрочето си. Като видяха, че Русия се намесва и ще унищожи протежетата им, решиха да се намесят в Сирия, случайно да не изгубят позиция. Нито едните са цвете за мирисане, нито другите, особено за малки държави като нас, големите си играят своите игри, но в момента Русия изглежда като по-малкото зло в сравнение с тия лешояди от Запад, които разбутаха цялата мизерия в близкия изток и сега се пълним с всякакви орки оттам.

Олеле! Че те САЩ бомбардират ИД далеч преди сега Русия да прати сега повече военни. То разбирам да беше едно време и да няма информация, да лъжете...

Аз

За соросоид не знам, ама логикоид категорично не си. САЩ имат предостатъчно въздушна сила, за да унищожат ИДИЛ набързо. Обаче вече колко години ИДИЛ не само съществува, ами и влиянието ѝ расте. Което значи, че САЩ не само, че не бомбят ИДИЛ, ами и им помагат - ИДИЛ е говедарски проект, също както и Ал-Кайда, при това не само за времето на войната със СССР, ами за целия период на съществуването ѝ. Е... Сега Русия отхвърли комплексите и започна военно да помага на Асад и започна да строи бази против ИДИЛ, което значи, че с ИДИЛ е свършено, а Асад си остава президент. На САЩ това никак не им хареса, естествено, и си го признаха. А световните kypви, като най-голямата - Франция, пак започват да демонстрират kypвенските си навици и да се присъединяват към победителите без да рискуват, също както направиха след ВСВ.

С бомби от евро-атлантически лйна ли ще ги бомбардират?

Ще пратиме АРМАТА като позиционна отбранителна единица, щото не може да се движи. Дано пък може да стреля

ех, много ви плаши тази АРМАТА бе! все за нея приказвате. ако не може да тръгне, тогава няма за какво да се притеснявате, нали така?

ПУТИН

Абе те и руските самолети , бяха бракми , ама зарад 40 годишен самолет, осрахте Черно море.

Доста смислен въпрос за човек, сложил снимката на аутист и съответния ник.

Русия и САЩ да се обединят с белия свят и да размажат де що има от Мароко до Индонезия, да се забранят чаршафи, полумесци и т.н. Ние сме разделени, излиза че муслитата пак ни разделят, както и на балканите в 14тия век. Жалко, тъпи сме като галоши. Ест мюзли ест праблем... Какви ИД, какви Асади ще ми браниш, какъв Иран или С. Арабия, бой, ама як и кладенците под контрол на белите. Ама че идиоти сме. Жалко че САЩ и Русия не се рабраха за 70 години, много жалко. Трябват взаимни отстъпки, забравете тоя Крим, Украйна и каквото има там и почвайте чифтетата. Израел е привилегия и на САЩ и на Русия, трябва да остане, колкото и да не ги харесваме са далееееч по-напред от арабески и мусли. Трябва отстъпки и як бой, стовари там де що имаш армии и самолети, лазери, ракети, на САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Израел и т.н. Подпукай турци, иранци и де що мърда и ай да видим кой кого, нямат атомно оръжие. С такава сила ни китай ще се опъне нито никой, ама като не могат да се разберат ще гризем дървото. А тук сте смешни всеки коментар едно и също. Нека кацнат 1000-2000 самолета, ракети, подводници и милион армия да видим КОЙ НЯМА ДА СЕ СЪОБРАЗИ, каквито са продажници сами ще си купуват кръстчета и ще ги целуват, само въй въй ще остане.

И продължаваш. Все повече хора не ти четат нещата

На такива като теб в цивилизования свят им викат "ислямски фундаменталисти", ако си изповядваш исляма. Ако това което си го написал го прочете мюсюлманин - ще те нарече християнски фундаменталист. И ще е едно чудесно оправдание за джихад. Ще кажат - ето, пускат бомби над земите ни, искат да ни унищожат. И точно защото нямат авиация, атомно оръжие и т.н. - започват да правят простотии с коли-бомби, да блъскат самолети в сгради, да отвличат и да обезглавяват хора. Мисълта ми е, че няма дим без огън. Никой не се ражда терорист. Т.е. не лошо да се замислим какво кара тези хора да правят такива неща. Изобщо - тероризъм се бори със специални части и с политика, а не с редовна армия и бомбардировки от въздуха. Който вярва, че ако нямаше нефт в региона, САЩ щях да докарат армия - значи е дълбоко наивен.

Пич, нали осъзнаваш, че ако това, за което говориш, не дай Боже, стане факт, много скоро след това ти и всички твои роднини от мъжки пол ще бъдат мобилизирани. Ако войната почука на врата ти, дали ще си такъв мъжкар като в тоя твой пост.

да го направят сега, преди да е късно, дали белите осъзнават, че ще дойде време, когато ще има ИЛИ ... ИЛИ. Или ние или те, те не се променят. Мисля че засега няма нужда от доброволци, няколко държави имат добре обучени и многочислени армии, които все още могат да се справят. Иначе бих отишъл, ако ме мобилизират, какво да правя имам какво да браня.

Гибелта на едно общество се корени в неговия мързел, леност и безхаберие! Ако всички народи организират реферндум в страните си за ненападение на Сирия и изгонване на ИД оттам кризата в близкия Изток и Европа ще изчезне! Да, звучи утопично, но докато гледаме да са добре задните ни части, ще ни хвъркне главата!

И ти се мъчиш от часове тука. Файда никаква не се вижда