Френското правителство ще наложи трудовата реформа с указ

Френското правителство ще заобиколи парламента при приемането на трудовата реформа, което предизвиква вот на недоверие към кабинета на Манюел Валс.

Обратно в новината

Коментари - Френското правителство ще наложи трудовата реформа с указ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ СЛУШАЙТЕ ЛЪЖЛИВИ ПРИКАЗКИ!!!ВИНАГИ НАБЛЮДАВАЙТЕ ДЕЛАТА!!!В ОКУПИРАНА ОТ САЩ ЕВРОПА,НЯМА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ!!!ТОВА Е ПРИКРИТА ДИКТАТУРА НА ЕДРИЯ КАПИТАЛ НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!

Дире, Франция е скочила, защо не пишеш. Хиляди са излязли от снощи по улиците вдяла Франция - Нант, Лион, Тур, Париж искат оставка на правителството, Франция се тресе. Европа се тресе. До там ни докара икономическата и политическата стратегия на фаш...ия ЕС.

Националната асамблея е под обсада, блокирани са мостовете през Сена. Това е края на демокрацията, скандират хорта, танците свършиха, отставка на Валс.

Ние никога няма да заживеем като тях, но те ще я докарат до нашата робия, простотия и беднотия. Който се е хванал с нас българите, добро не е видял!

Някъде да нарасне, трябва другаде на намалее. Има много новопристигнали. За да се изхранват, трябва местните да споделят благата си. А като не искат с добро - ще им го вземат демократично - насила.

Демокрация в действие. Даже ще се заобикалят правила и закони, за да се приеме нещо в интерес на корпорациите.Срещу интереса на работника и най-вече за отнемане на права на синдикатите. Демократичното общество, скача, скандира, пали, хвърля, вика ..... а накрая ще го д...ха, ама демократично. Вообще последно време, на запад една въодушевяваща демокрация гледам набира сила, та чак да им завидиш. Правителството го прави за тяхно добро, пък те се дърпат. Нещат по-лесно да ги наемат на работа и по-лесно да ги освобождават от нея.

Видяхте ли колко струва демокрацията? Видяхте ли какво прави капитала,когато няма юзди? Хайде, марш на работа,роби- господарите ни искат да ядат.

Който не работи не трябва да яде, стара максима, нямаща нищо общо с тоталния социализъм или капитализъм, равни на популизъм.

Да си чувал, че живата сила, за да работи качествено трябва да почива и че за да отгледа качествено поколение има нужда от време за възпроизводство и възпитание иначе света ще заприлича на Столипиново!!! Вярно казват хората, че като си прост е завинаги, направо ме изумявате, колко сте чисти и прости!?

А, днес този въпрос, за съжаление, се решава лесно. Като не може да се възпроизвежда собствена работна сило - да мре. И се внася друга, по-мургава, вапример.

Капиталът настъпва. Раждат се все нови и нови структури и организми, жадни за пари и власт. За съжаление комунизмът все още е само една утопия. Хората стават все по-алчни, все по-диви и дръзки в стремежа си да оцелеят в тази джунгла. Но както казва една стара китайска поговорка: "И след най-дългата зима идва пролетта".

Мързеливци, много са мързеливи французите

голямо нещо у форума. Чакайте малко. Не е сега времето за революция и възстание. Първо се огледайте. Вижте какво става по цялата линия между Европа и Русия - от Украйна до Сирия всичко гори. Останалите държави са обезкървени и опоскони, готови да ги подпалят и тях на мига - Прибалтика, ние... Една сила като се изтегля и подпалва всичко след себе си за да не остави нищо на противника, така направиха янките с Ирак например. Русия обаче се е загнездила здраво в Сърбия и донякъде в Македония. Това навежда на мисълта, че много скоро ще гръмне цялото буре Балкани. Ще го взривят здраво, та ще се чертаят граници на ново. Неприятно ми е да го кажа но на тоя етап е по-добре да си останем наведени... Днес времето е в турболенция и нещата се развиват многократно по-бързо отпреди. Така тоя век беше предвиден да е американският век а изкараха има няма десетина години. Даже от 2001 стартираха надолу. Та потрайте още малко и стига се жалвали. Дедите ни са устискали 500 години, ще издържим и ние още няколко.

Ще устискаме , няма проблем , в това ни е силата. Тука много са отворени , а навън са по ниски от тревата.

Властимащите в европа си противоречат. Когато им е изгодно казват че пускат мигранти защото нямало кой да работи, а в същия момент се оплакват че безработицата е по- висока от 10%. Лицемерие.!!!!!

Системата "Колониално ла'но" не работи, така ли? Малко бяха атентатите или какво? Или правителството се опитва да се покаже по-гадно от всеки друг - т.е. въвеждане на робовладелчески порядки.

Спасението е РЕВОЛЮЦИЯ ! Върна се времето на ГЕНИЯТ ХР. БОТЕВ _национално робство , политически гнет , социална експлоатация.

Просто сме 8 милиарда и цената ни стремглаво пада. От това винаги са облагодетелствани само богатите /в т.ч. и работодателите/. Ниски заплати, двуцифрена безработица и зверски условия на труд. За съжаление, мисля, че е неизбежно, освен ако не открием някой друг в галактиката, комуто да продаваме коли, петрол, мобилни телефони и дъвка.

Човешкият живот отдавна е заменим. Нещата следват естествения си ход. Не мислете, че заслужавате щастие и добър живот.

БОГ НИ Е СЪЗДАЛ ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ. ПАДНАЛИ СМЕ, ЗАЩОТО СЕ ПРОДАВАМЕ НА ДЯВОЛА, В СЛУЧАЯ НА КАПИТАЛА. ЛИКВИДИРАЙТЕ ЛИХВАТА, ПАРИТЕ И ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА И НЕ СЕ ЛАКОМЕТЕ ЗА ОНОВА, КОЕТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТНЕСЕТЕ В ГРОБА. ПАРИТЕ, ЛИХВАТА, ЧАСТНИЯ ИНТЕРЕС И СОБСТВЕНОСТ СА ОТ ДЯВОЛА.

ПЕЧАЛБАТА, ПАРИТЕ, АЛЧНОСТТА, ВИСОКОМЕРИЕТО, ПРЕЗРЕНИЕТО НА ГОСПОДАРИТЕ И ГЛУПОСТТА НА РОБИТЕ СА ОТ ДЯВОЛА. И МИЛИАРДЕРИТЕ ЩЕ УМРАТ, НО СВОЕВРЕМЕННО ЩЕ СЪСИПЯТ ЖИВОТА НА МИЛИАРДИТЕ БОГОПОДОБНИ СЪЩЕСТВА НА ПЛАНЕТАТА. РЕВОЛЮЦИЯ.

Или пък да сменим матрицата, в която играем ролята на биологични многозарядни батерии, докато господарите ни капиталисти - банкери, олигарси, и всичката слугуваща им сволоч не ни изхвърлят на боклука след 40 г. робуване, а при бум на технологиите и по-рано.

Немога да повярвам че и френските свирчовци си имат нашиьо бокоІІбългароубиец.

И тоя е пътник, заедно с Оланда и Меркелицата и сите комсомолци.

Тоталитарни Лидери Управляват Е .С по Тоталитарни от Живково време . То така тука Наложиха онова нещо Е.С и другото нещо НАТО ама нито от едното нито от другото нещо добро . От ден на Ден е все по-зле Заплатите не вдигани над Петилетка време купоните за храна ги Орязаха на Всякъде та Има и намаляване на Доходите а Цените скочиха няколко пъти и на Парно и Порно и Ток заради Американските Марици и на всичко друго .

Американският слугинаж като псевдо социалиста Оланд, баба ви Меркел,гея от офшорния Луксенбург хапят като за последно и на умряло: В много демократична Франция, понеже фундаментална реформа се отхвърля от парламента и от нацията (населението е втори месец на улицата) демократичният европейски "лидер" ще я приеме с декрет! Като Ленин и Сталин ! И при това този ДИКТАТОР е СОЦИАЛИСТ, който приема ДЯСНО-ФАШИСТКА радикална трудова реформа ?! ТЕЗИ ПРОСТО НЕ СА СОЦИАЛИСТИ ! И СТАНИШКАТА И ПЪРВАНКАТА И ТЕ СА КАТО НЕГО ! ПОІОПАСНИ СА ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ ЗАЩОТО ОБЕЗВЕРЯВАТ ХОРАТА !!!

Авантата за народа на западна Европа свърши... 80-те години ги ухажва ха за да не поискат социализъм, 90-те ни глог аха мършата щото ни победиха. 2000та ги хранене Китай. Обаче сега няма кой-трева сами да се изхранват, а станаха паразити и сега им е трудно

Пак ли ти лъжеш бе редакторе Насименто ? Защо си написал, че някой си нещо протесирал ама то не са знаело какво точно и защо ... На последните протести за което ама много "димократичната" булгарска преса не написа нищо имаше над 4 млн. човек по протестиращи по улиците на Франция.

КОНГРЕС ЗА ЛИДЕР НА БОС НА ГЕРБ - 1 КАНДИДАТ КОНГРЕС ЗА ЛИДЕР НА ДПС - 1 КАНДИДАТ ... ВЪВ ФРАНЦИЯ УПРАВЛЯВАТ С УКАЗИ ...... ... ВСЕ ЕДНО ЧЕ ЧЕТА КНИЖКАТА А ЗЕЛЮ ЗЕЛЕВ ЗА ФАШИЗМА, БОГ ДА ГО ПРОСТИ :)

Към това добави и Германия - правителството разрешава на прокуратурата да разследва...

Е , тъй де , към това добави и наший крал _ слънце как улете у вишио съд да им сбие обръчите .

Очевидно всички тея (вкл и в ЕК) са чели книгата "Фашизмът", заради която авторът ѝ стана не само дисидент, но и президент-председател. Значи, чели са "Фашизмът", ама като упътване. :-))

Ама чакайте бе?! Ква безработица във Франция пък и в ЕС изобщо? Ми нали дрОгарите от Брюкселския ЦК на Партията ни съобщиха, че ЕС има нужда от много нова работна ръка и затова имигрантите от Африка и Азия са добре дошли?

За да се "помага" на подобряващите чрез изнасилвания гена на русите европейки трябват само помощи и "помагащи" на държавна заплата, но и за разходи по "сигурността", а това се компенсира с увеличаване на цените на билетите и цвангсарбайт. Те социалистите друго така и така не са способни да измислят. Факт.. Държавният сектор "бумти", като предкатастрофален "лемънбрадърс" :-)))

ПРИФРЕНСКИЯ ТОТАЛИТАРИЗЪМ УПРАВЛЯВАТ С УКАЗИ :))) .... А ПРИ БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО:)))

:-))), хареса ми. Идват времената, когато другарите ще решават с укази, в които се заповядва, че за да работиш, ще трябва да си плащаш, а не да вземаш заплата. ЕС се превръща в Китай за работниците, с ердоганско ръководство и конституция шария, наместо комсомолски устав... :-)))

Френските другари са на път да построят куманизъма. Ние не успехме, но те имат реален шанс. :)

да си направят сметка, че едно китайско сетре от варен памук можеш да купиш на Илиянци за 7-8 лева, и това с транспортни, складови и търговски разходи ??? Сметайте, ако ви се отдава, колко е получил за труда си прогресивния и благоденстващ чинизийски бачкер ???

Добре, че има екземпляри, като теб иначе хора, като мен нямаше да могат да живеят добре, дерзай и се напъвай!

И на тебе "рашистите" са ти виновни за всичко, а? Върви търси помощ, не е на добре тая твоя работа.

за ония в Чайната колко получават. С интернационализма приключиме йощ през 1989-та!

През 89 приключиме с интернационализма и дадоме v0 на глобализма , та ще те заболи подкръстието все пак.

А ВЪВ ФРАНЦИЯ СЪЩОТО СЕТРЕ ПОД 30 ЕВРО НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАМЕРИШ ... СМЯТАЙ КОЛКО Е АЛЧЕН ФРЕНСКИЯ КАПИТАЛИСТ И КАК СЕ КРАДЕ ОТ ФРЕНСКИТЕ МУТРИ БЮДЖЕТА ИМ :))

Във Франция при 35 часова работна седмица и над 3 000 евро средна заплата народа излиза на улицата на протести,а в България при 12 часов работен ден по 6 дни в седмицата и средна работна заплата за страната 700 лв народа седи и мълчи и бачка ,като луд! Робски народ сме,в провинцията масово работят за минималната заплата по 12 часа на ден 6 дни в седмицата без да се заплаща извънредния труд,а понякога се работи и по седем дни в седмицата и по 13 - 14 часа,че и накрая ти кажат,че не си си изпълнил непосилната норма и не ти и платят... И след всичко това хората свели глави и работя,чисти черни роби!!!! Няма такава скапана нация никъде по света!!!!

Така е. И никога заплатите в България, няма да стигнат нивото на френските или германските. Защото те са метрополиите в ЕС, а ние, Румъния, Гърция и сие, сме колониите. Всичко друго е от Лукавия и представлява само губене на време.

ама и ние яко подскачахме, докато ни приеха за колонии

Друг път българите са всичко, но не и роби, българите са тарикати, които си гледат интереса! На френсетата им внесоха "бежанци", за да ги премажат и вече се случва - ще ги опъват, ще ги стрелят, ще ги експлоатират, ще ги мачкат и родната им полиция ще им се подиграва!

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Яко! Бях чувал, че в Северна Корея няма демокрация, ама тази френска изцепка направо уби рибата! Продължавайте в същия дух, другарЕ! Вървите по правилния път, към Светлото Бъдеще, както и ние и целия ЕС! И Господ да ви/ни е на помощ ...

Демокрацията не е обществено-икономическа система за производство и възпроизводство, а само и единствено форма на наложената обществено-икономическа система. Самата система, в случая, е капиталистическа. При капиталистическата система, който държи капитала, той поръчва музиката. ТОЙ, КАПИТАЛЪТ И НЕГОВИЯТ ДЪРЖАТЕЛ ДИКТУВАТ. ДЕМОКРАЦИЯТА Е ФОРМА НА СКРИТА ДИКТАТУРА НА КАПИТАЛА И НА НЕГОВИЯ ДЪРЖАТЕЛ. ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКИ СТРОЙ. Човечеството е преминало през следните етапи на развитие: 1. Първобитно-общинен строй (първобитен комунизъм) даден от Бог. 2. Робовладелски строй в две основни форми - диктатура и демокрация, но винаги с роб и господар. 3. Феодален строй - с една основна форма - диктатура. 4. Капиталистически строй - с две основни форми - демокрация и фашизъм, но и при двете форми винаги с роб (работник) и господар (капиталист). 5. Комунистически строй в две фази - социализъм (преход от капитализъм към комунизъм) с диктатура на трудовия народ над бившите господари (капиталистите и техните политически слуги) и постепенно разширяваща се демокрация за трудовия народ - и дотук. Историческият процес прекъсна през 1989 г. и човечеството се върна със 70 години назад в обществено-икономическата си организация (в производствените си отношения). Фазата на комунизма не беше достигната никъде по света, защото тя изисква разпределение на богатствата на принципа: "От всекиго според способностите - на всекиго според потребностите" и пълна ликвидация на финансовата система, заедно с парите лихвите и банкерите. Контрареволюцията победи. Революцията предстои отново.

Китай е обещал на световния пролетариат доживотно иждивенство за сметка на чинизийските роби, които бачкат денонощно за ККП и останалия свят.

иждивенството е готино нещо! хубаво че са го измислили китайците ! мъдър народ са те!

сред световния прекариат, за сметка на собствения си народ. В момента един безработен в Запада живее битово по-добре от работещия западен пролетариат през 80-те години на 20-ти век, та има много време прекариатът да се самоорганизира, да го организират спящите азиат-рашистки клетки, та да протестира срещу нео-либерализма и да иска по-добър живот.

ти пролетариата не го мисли, той е свикнал да бачка и си бачка, ще оцелее, но ми е кеф да видя тия с ошфорките как ще се молят за парченце хляб

а ония руски вилончеолист ли беше , флигорнист ли, на путин дружката ,за каша от елда ще те моли , но ти не му давай!

Французите трябва да почнат да бачкат защото са поне 10 години след немците!А искат да командват!

какви французи, какви германци, нали уж всичко е Европа, а всъщност монополите са над национални

франция 35 часова работна седмица. България 40 часова работна седмица! пачему ревете товаришчи и товаришутки??

няма да бачкаме по цял ден и до живот, ясно!

че кой те кара да работиш ??? не работи изобщо !

ама гладът принуждава. А който се е накрал и в офшарки скатал, който държи банките, застрахователните дружества, пенсионните дружества, който е в политическите далавери - той може и почива на Сейшелските острови, докато ние по принуда ще бачкаме.

уж светът се развива напред, а вместо да се работи по-малко, се работи повече, извод - някой яко краде

Посочи КОЙ КРАДЕ ЯКО!!! Готов ли си да откриеш топлата вода или пак те е страх?

Ами такива като твоя бивш министър от НСДВ - юпито свързано с евреите. Който изплюскаха БТК (буквите са като на КТБ :-))) "ние евреите в европа" крадат и за умрелите. Това е.

До "Като във филм на ужасите", ма не се коси толкова за френските работници, другарят Ким-III ще ги спаси от долното капиталистическо робство и ще ги отведе в кОманистическит рай!!!

Знаеш ли смешно ми е, когато овцата се бори за правата на вълка и все пак благодаря за загрижеността, ще те стрижа, ще те доя и като остарееш ще те бракувам!

Това е толкова лошо, колкото и сектантите от ИД!

Дреме ми ще го преместя, оно я нема да одим да бачкам при франсетата, на мен тука си ми е добре, пием си рИкия и уж работя ама за 200 еуро, абе убаво си е при български кУмАнис-капиталис.....

Не разбираш, тази реформа не може да остане само във Франция, тя ще засегне първо Европа, а после и света! Сега света е едно глобално село, ако Пиер работи по 12 ч 6 дни, няма как Иван и Джон да работят по 8 часа и 5 дни, защото техните работодатели ще фалират и всички заедно ще мизерстват. Това, което става във Франция е опасно за света!

Та оказва се че Франция (уж демокрация), без да е подвластна на тройката, приема същата трудова реформа като Испания. (безработицата 12% преди кризата, сега около 25%). Изненада! Приема я и Ирландия, която преди имаше 2% безработица и сега има 8%. И за какво приемат Оланд и Валс тази реформа? Щяли да намаляват безработицата с уволнения! И се оказва че същите (като минимуме) условия изисква Обама от всички страни, които подписват договори подобни на ТТИП. Французите трябва да разберат че демокрацията свърши. Сега имат триумвират: Оланд, Валс и Меркел. И става туй дето иска за французите шефа на Меркел. Ако реши може и да ги накара да кудкудякат като петли. Е като не гласуват за французи е така.

Толкова страшно не е било отдавна, жалко, че историята се повтаря. Работодателите няма да имат избор, или ще играят по тези правила или ще фалират и ще гладуват заедно с бившите си работници! Не така си представяхме демокрацията, Франция и ЕС!!! Хората ще умират от изтощение на работните си места! Възрастните от глад, защото никой няма да ги взема на работа, как ще издържат на това темпо, а кой иска работниците му да умират на работното място! Децата ще растат сами по улици и седмични домове! Семействата ще се виждат само в неделя отчуждени!

Децата ни ще ги взимат , ако питате оная къдваво русата дамянова от гроб още пеленачета и ще ги отглеждат отделно за да не им влияеме антигеЙско. Какво друго е това задължително от 4 год. децата целодневно на детска и училище. Засега от 4г. , а след време и направо от пелените.

Само не казвайте че не сте знаели за кой гласувате. Ако разбира не сте от онези дето и това ги е мързяло да направят и гордо са гласували за Герб и ДПС негласувайки.

Доста се спекулира с тая трудова реформа, но истината на терена във Франция е различна и всички малки фирми го знаят. Трудовото законодателство е толкова стегнато, социално и остаряло, че малките и средни предприятия просто НЕ могат да свържат двата края, ако спазват всички правила... Поради което и започва да се разпространява нетипичната за Франция практика да се наема работна ръка на черно, да не се прави трудов договор и т.н. А това не беше така преди само 15-16 години и не беше така преди да приемат 35 часовата работна седмица. Правителството се светна за загубата на скорост в икономиката, скок на безработицата, пропуснати ползи в данъци и осигуровки и е НОРМАЛНО да иска облекчение за работодателите с цел да насърчи легалния труд, вместо нелегалния!

ако бачкам на черно - 8 ч., ако бачкам легално - 12 ч., какъв е стимула за мен, за работодателя е ясно

Не мога да разбера защо социалистите и във Франция и в България защитават правата на робовладелците наричани сега "инициативни", "бизнесмени" а в България... "оправни". Нали уж социализма като идеология означава по-малко частен капитал и повече обществен, премахване на класовото разделение и все повече права за този който всъщност върши работата а не за този който държи кесията. Егати и социалистите!!! Само заглавието им е такова. А "нашите" даже са националисти и русофили. Как се съчетават три взаимно изключващи си политически характеристики ...само един Бог на атеиста знае.

Шило

А, де?

както Николина стана Никол, Иванка стана Ива, Георги стана Жорж, Петър стана Пиер, те така

Да си русофил, означава да си българофил и е въпрос на чест и достойнство в отстояването на общи народностни ценности: 1. Oбща източно православна вяра и култура - нашият цивилизационен избор, направен през 855 г. от българския княз Борис I. 2. Общ произход на езиците на които се разбираме с руснаците и без превод. 3. Общ генезис и обща кръв - славяните в Русия са и с прабългарска кръв и там са наследниците на Бат Баян и на Волжка България. Ние пък сме наследници на прабългарите на Хан Аспарух и на славянското племе Севери дошло от Руската шир заедно с прабългарите, и на по-рано дошлите славянски племена и останки от траките. 4. Обща писменост. 5. Обща история. 6. Общ манталитет. 7. Русия ни освободи от турско робство, а не Франция, Великобритания, Австроунгария или Германия, които ни разпокъсаха на Берлинския конгрес и създадоха безродните русофоби. Що се отнася до т.н. социалисти, те не са социалисти, а са елементарни опортюнисти.

Първо ... да си русофил, франкофон, русофоб означава че съжаляваш че си българин и искаш да бъдеш руснак, французин или някакъв англосаксонец. Второ - нищо общо нямаме със руснаците които всъщност са от фински произход, като изключим Москва и нейните околности които ...не помня как се наричаха. Ние сме както знаем от трите теории за нашия произход ...местни, персийски произход или тюрко-алтайски произход. Траките също според мен са от персийски произход. Генното проучване преди няколко години показа че едва 18% от българската нация има нещо общо със славянските народи.

Извод парламента във Франция е лукова глава, правителството се подиграва с парламента, за да лобира на едрият бизнес!

Шило

"Като няма хляб, яжте пасти!" Е, тези думи костваха монархията. Май френският народ много, много не се церемони. В случаят едва ли ще влезе в употребла изобретението на молю Гилотен, но определено ще доведе до политическа смърт за Оланд и доста проблеми за социалистите там.

Само дето се оказа, че Мария-Антоанета НЕ е казала това. Просто тогавашния еквивалент на неподкупните ни неманипулиращи журналисти и политически проституки и го е лепнал. А изтребените от изобретнението на д-р Гилотен, удавени в шлепове, разстреляни и т.н. са били в огромната си част - над 90% НЕ са били аристократи, а обикновени, станали неудобни някому хора. Изобщо в момента, в който започнеш да търсиш историческите факти лекичко се оказва, че в училище са ти спестили доста. Най-вече кой се облагодетелства от цялата работа. Днес ПАК имаме за смяна цялата система. Нека не повтаряме простотиите. Затова: 1) Ясна цел - пряка демокрация 2) Не на масовите убийства - от трудовите лагери можеш да изкараш осъден по погрешка, от гроба - не. 3) Справедливост, а не поредния "Народен съд" 4) Вкарване на "горките бежанци" в трудови лагери, местните тъмнозелени алкохолни напитки с три букви - също. 5) Определени с референдум %данъци, минимална заплата и т.н. ...

бизнесът издига правителствата, правителствата подкрепят бизнеса, а хората блееееееят

Шило

Оланд и Меркел, как заспиват? Въобще пука ли им за държавите? С това темпо, управлението на Марин льо Пен и ПЕГИДА е сигурно.

е Марин льо Пен и ПЕГИДА са бял кахър. моли се да не го докарат до нов Адолф с това темпо.

Шило

Пепел ти на езика!

Не се казва Адолф но пак с А започва. Властолюбиви и бездетни та да не им пука за туй дето ще остане след тях.

Може да ви се струва откачено, но си мисля, че са подменени с двойници, сега какво ли не прави пластичната хирургия!? Меркел нямаше вид на толкова болна?! Или им дават някакви психогенни хапчета?!

както върви, Ленин и Сталин ще излязат прави, че европейските социалисти са дребнобуржоазни предатели, който "закопават" трудещите се! Империализмът става глобален.

Френското правителство ще заобиколи парламента, .......... демек ще заобиколи ДЕМОКРАЦИЯТА! Честито на всички евроГейци, вярващи в евроатлантическите ценности и САЩ.

Aма народа не може да заобиколи.

От 1989 г. насам всички народи на Европа, а и не само, се заобикалят. Защо се заобикалят? - Защото прогресът на науката и техниката се оказа регрес за обществата, т.е. обществата на народите се оказаха лице в лице с турбокапитала и не бяха подготвени да устоят, още повече, че комунистическите и социалистически елити, ведно с профсъюзите се продадоха и ги предадоха...

викаш , путин като командва с укази , заобикаля думата и прави самовластие и нарушение на конституцията ?? не думай ! не си го и помисляй , камо ли да го напишеш тук! ета неправда!

Паисий

в Русия има авторитарна власт, така че е нормално Путин да издава укази! А на ЗАПАД нали има демокрация ... УЖ!

Шило

Проблемът в момента е в Париж, не в Москва. Аман от навити на пружинка тролове.

гледай нас, нали сме европейци?

не е съвсем тъй.в париж ПРАВИТЕЛСТВОТО издава указ , а в москва самият путин гръмовержецът православен ги издава указите!!!

Днес ще ограничат синдикатите утре ще ги забранят.Те така да живей труда

при това изобилие от работна ръка, то мигранти ли не щеш, то натурализирани "французи" ли не щеш, то източноевропейци ли не щеш, защо да не приемат закони в "подкрепа" на бизнеса, да живее узаконено робство на 21 век и честито на новите /стари/ западни робовладелци, а останалите да го ду...

Днес във Франция, а утре в цял свят! Така е при глобализма! За мен това означава с 1/3 до 1/2 по-малки разходи за работна сила, ама тия дето сега възторжено ръкопляскат на 12 ч. работен ден и 6 дневната работна седмица, да не почнат да припадат по работните си места! А кой ще им гледа децата?!

шепа платени драскачи

someone

догато приемат трудови закони не усещат как им слагат фереджето и шалварите.

СОЦИАЛИСТИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ СА ЕДНАКВИ

СОЦИАЛИСТИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ ВЕЧЕ СА КАПИТАЛИСТИ и приличат на колониалистите от САЩ!

Скоро ще излезе лаф, ти по принцип кривоглед ли си или си жертва на френското трудово законодателство! Умри на работното си място, просто бъди французин!

Няма не искам , няма недей ! Ще трябва да бачкат , само на социални не става !

Кой казваше, че в България се живеело лошо?!

Тичайте във Франция, ако не ви гръмнат в кафене, поне ще ви опънат групово, ако изобщо си намерите работа от "бежанци" ще работите по 12 часа на ден, да ви имам демокрадцията и глобализма!