Гласуваха 75 % данък за френските милионери

Френският парламент гласува да бъде въведен данък от 75 процента за хората с много високи доходи - предизборно обещание на избрания тази година президент социалист Франсоа Оланд, предаде АФП, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Гласуваха 75 % данък за френските милионери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

Добре. Ама защо икономиките на капиталистическите държави са още по анемични? Пример - САЩ и много други. Няма и една развита икономика в света, която да не е затънала в дългове и то не какви да е, а по 200-300% от БВП. И накрая се оказва, че май всичко е шменти-капели и всеки драпа за кокала... Е, как бихте обяснили тези явления?

humfry

Браво! Ето така се спазват предизборни обещания! А в България кога да очакваме такива данъци за богатите, че с тези 10% е смешно?

Сега ще видите как социалист разказва играта на една държава. Малоумниците от ляво не разбират, че не е до вземане, а до оптимизация, до умен подход. Тяхната психика е ориентирана към: вземане; да няма богати. А то е до даване, най-вече на интелектуален продукт и до обогатяване на повече хора, за да могат да харчат и да дават приходи на всички по йерархията. Опитът на социалистите показва, че лява държава и лява партия дава н ахората по-малко, отколкото дават капиталистите/богатите. Левите се правят, че дават, след това се оакзва, че те вземали, докато лъгали как трупат дългове и бедност за народа. Примерите са 80-90% от левите управления, което в науката се приема за доказана закономерност. Въпросът остава: колко прости са простите, че да продължават да ниминират леви в управленията и непосредствено след това да страдат ооще повече.

joro

Хм, 140000 въобще не ми изглеждат като 75% от един милион.

Ако беше прочел малко по-добре , щеше да разбереш , че със 75% се облага само горницата над милион , а не цялата сума . Т.е. ако си заработил 1 милион и сто хиляди евро , със 75% ще бъдат обложени само стоте хиляди , а сумата до милион ще се облага по-друга скала . Прави ми впечатление , че по същия начин разсъждаваха (къде недочели , къде недоразбрали) и коментираха голяма част от хората тук , когато ставаше въпрос за облагане на лихвите , т.е. повечето мислеха , че се облагат влоговете , а не само лихвите по влоговете .

rado_7_6@

Патриоти, патриоти - колко да сме патриоти :) Дигат ни данъка и сме дотука с патриотарстването. Иначе у други новини не беше ли наше момче, дето отказа Сеголен Роаял с разлика в класите, въвеждайки ултра-банана-републик-олигарх капиталистички 10% данък?!? При наличието на работещ, ако правилно помня 24% за най-нагруханите (неколко стотин лева и нагоре :)

Айде всички френски милионери в България да плащат само 10% данък А нашите да ги пратим там да ги научат как се плащат данъци.

pompai

Подкрепям те на 100%:)))))